Δελτίο Τύπου:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των 10 ομάδων που θα λάβουν μέρος στο ολοκληρωμένο τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα COSMOTE StartUp, με στόχο να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση. Οι συνολικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανήλθαν σε 287, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Η επιλογή έγινε στο πλαίσιο ολοήμερου Selection Day που πραγματοποιήθηκε στην ΟΤΕ Academy. Οι 40 επικρατέστερες ομάδες, από τις 287 που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις σε μια πενταμελή επιτροπή, στελεχωμένη από έμπειρους επαγγελματίες, εκπροσώπους των: COSMOTE, Found.ation, Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Όμιλος Ogilvy και Google. Οι 10 τελικές ομάδες που ξεχώρισαν για την καινοτομία της επιχειρηματικής τους ιδέας είναι οι εξής: Checkinbeauty, DominoStyle, Mageca, Medical Evolution, Mytutor@home, Quispot, retailor*, TizU, Tutorizon και Αkseems.

«Το επίπεδο των ιδεών που παρουσιάστηκαν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που έκανε την επιλογή εξαιρετικά δύσκολη. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι κατέθεσαν τη συμμετοχή τους στο COSMOTE StartUp. Η επιθυμία τόσων νέων ανθρώπων να διακριθούν στον επιχειρηματικό στίβο και οι πολλές καινοτόμες ιδέες μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον της νέας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Marketing Communication Strategy της COSMOTE, κ. Χάρης Κονίνης.

Στην ολοήμερη εκδήλωση, οι παριστάμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον εξειδικευμένο στα τεχνολογικά start-ups επενδυτή, κ. Δημήτρη Βρανόπουλο, αλλά και τον Ρουμάνο «start-up guru», κ. Bogdan Iordache.

Το COSMOTE StartUp δημιουργήθηκε από την COSMOTE σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ, το φορέα επιχειρηματικότητας Found.ation και την OTEAcademy. Απευθύνεται σε ανθρώπους με νέες ιδέες, οι οποίες, με τη σωστή καθοδήγηση και την υποστήριξη από ειδικούς, μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα βιώσιμο business plan που θα παρουσιαστεί σε ελληνικές επενδυτικές εταιρείες, ιδιώτες επενδυτές και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας.

«Ο κόσμος μας, εσύ»: περισσότερες πληροφορίες

Με το πρόγραμμα «Ο κόσμος μας, εσύ» η COSMOTE δίνει στον καθένα τη μοναδική δυνατότητα να δει την ιδέα του για έναν καλύτερο κόσμο, να γίνεται πραγματικότητα. Το πρώτο βήμα πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, όταν η εταιρεία κάλεσε τον κόσμο να καταθέσει τη δική του ιδέα. Περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν, εκφράζοντας τη δική τους επιθυμία. Η πρώτη ιδέα που ξεχώρισε και έγινε πραγματικότητα το Δεκέμβριο του 2011 ήταν η επιθυμία της Μαρίας Τσιούνη για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα, στο πλαίσιο της οποίας η COSMOTE κάλυψε σημαντικές ανάγκες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. Με τη δεύτερη ενέργεια, το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια», σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), έγινε πραγματικότητα η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Η επιθυμία της Σόνιας Χαραλαμπίδου από τις Πρέσπες και της Δήμητρας Κουφίδου από τη Σαμοθράκη να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ακριτικών περιοχών που κατοικούν, ήταν η αφορμή για την υλοποίηση της τρίτης ενέργειας. Η COSMOTE προχώρησε σε εργασίες αναστήλωσης και πλήρους ανακαίνισης δύο δημοτικών κτιρίων στις Πρέσπες, του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού. Παράλληλα, ανακαινίστηκε πλήρως το Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα της Σαμοθράκης.

Πηγή : Cosmote