Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 33
  1. #1
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.805
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Μας ζητηθηκε να κανουμε μια mini-συνεντευξη για το θεμα της καταγγελιας του TS, πραγμα το οποιο εγινε - αν και ειμασταν πιο large στις απαντησεις.

    Το αρθρο για το TS δημοσιευτηκε στην Metropolis και το full transcript της συνεντευξης ειναι παρακατω.


    1. Τι είναι το Traffic Shaping;

    To Traffic Shaping είναι όπως το λέει η λέξη η Διαμόρφωση της κίνησης. Για να γίνει κατανοητό, θ' αναφέρουμε ως παράδειγμα τους αυτοκινητοδρόμους. Όταν σ' έναν κεντρικό δρόμο θέλουμε να διαχειριστούμε την κίνηση, τότε συνήθως λαμβάνονται κάποια μέτρα όπως είναι τα φανάρια ή οι λεωφορειολωρίδες. Έτσι, για παράδειγμα, τα φανάρια μιας κεντρικής αρτηρίας παραμένουν πράσινα περισσότερο χρόνο σε σχέση με τους κάθετους προς αυτήν δρόμους. Επίσης τα αυτοκίνητα στριμώχνονται σε 2 ή 3 λωρίδες προκειμένου τα λεωφορεία να κινούνται ταχύτερα στις λεωφορειολωρίδες.

    Κάτι αντίστοιχο είναι και το Traffic Shaping για την Δικτυακή κίνηση. Ελέγχει το είδος της κίνησης που ανταλλάσσει ένας χρήστης, κι ανάλογα με τι θέλει να προτεραιοποίησει ο πάροχος κατατάσσει την κίνησή του χρήστη στην αργή ή στην γρήγορη λωρίδα κυκλοφορίας. Με αυτό το σύστημα, κάποιοι χρήστες βγαίνουν κερδισμένοι και κάποιοι χαμένοι - ανάλογα με το αν οι συνήθειές τους συμπίπτουν ή όχι με την βούληση του παρόχου τους.

    2. Και γιατί κάτι τέτοιο είναι κακό;

    Το διαδίκτυο δεν είναι δρόμος στον οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα διαπλάτυνσης του οδοστρώματος.

    Το Διαδίκτυο έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά λόγω των διασυνδέσεων των δικτύων με την χρήση οπτικών ινών. Τα δίκτυα οπτικών ινών παρέχουν πρακτικά απεριόριστες χωρητικότητες κι έτσι η λύση στο πρόβλημα της αυξημένης κίνησης λύνεται εύκολα με "διαπλάτυνση του δρόμου" που στην διαδικτυακή ορολογία λέγεται «αύξηση του εύρους ζώνης». Ενδεικτικά, μερικά από τα καλώδια τα οποία διασυνδέουν την Ελλάδα με το διεθνές σκέλος του Internet, έχουν χωρητικότητες οι οποίες πλησιάζουν τα 4 terabits ανά δευτερόλεπτο. Όμως οι ενεργοποιημένες χωρητικότητες αυτών των καλωδίων δεν ανέρχονται σήμερα ούτε στα 0.1 terabit ανά δευτερόλεπτο - γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει τεράστιο περιθώριο για να ικανοποιηθεί η όποια κίνηση.

    Βέβαια, για να αυξηθεί το εύρος ζώνης ο κάθε πάροχος πρέπει να προβεί σε έξοδα που αντιστοιχούν στην βελτίωση του εξοπλισμού του και της διασυνδεσιμότητας των δικτύων του. Ορισμένοι πάροχοι, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τα έξοδα για τις εγχώριες και διεθνείς διασυνδέσεις τους, αποφεύγουν αυτές τις αναβαθμίσεις που θα επέτρεπαν στην κίνηση όλων των χρηστών να διακινείται ικανοποιητικά. Έτσι, επιλέγουν την τακτική του να προτεραιοποιούν κάποιες μόνο εφαρμογές οι οποίες θα κινούνται γρήγορα, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων εφαρμογών εξυπηρετείται όσο καλύτερα γίνεται...από ότι περισσεύει!

    Επομένως ο εκάστοτε πάροχος λειτουργεί σαν τροχονόμος και ελέγχει την κίνηση κατά βούληση χωρίς να λαμβάνει υπόψη σε καμία περίπτωση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των χρηστών. Αυτή η μέθοδος όμως, είναι απλά απαράδεκτη. Ο εκάστοτε πάροχος που έχει πρόβλημα έλλειψης εύρους ζώνης (bandwidth) πρέπει να βρει άλλη λύση στο πρόβλημα (αναβάθμιση, ξεκάθαρα πακέτα ογκοχρεώσεων προς τους χρήστες, fair use πολιτικές χρήσης κτλ). Σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να χρησιμοποιεί τακτικές τύπου Traffic Shaping με τη λογική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».


    3. Για ποιο λόγο διαμαρτύρεστε;

    Πίσω από το θέμα του Traffic Shaping υπάρχουν δύο κύρια ζητήματα που είναι η Δικτυακή Ουδετερότητα και η προστασία του καταναλωτή.

    Σχετικά με την προστασία του καταναλωτή, υπάρχουν αρκετές πτυχές. Η μία πτυχή αφορά τους ήδη συνδρομητές του ΟΤΕ, οι οποίοι επηρεάζονται απ' την τεχνική του T.S και οι οποίοι ουδέποτε προειδοποιήθηκαν για την υποβάθμιση των υπηρεσιών που χρησιμοποιούν αναφορικά με τα peer-to-peer πρωτόκολλα μεταφοράς δεδομένων τα οποία πλήττονται. Μία άλλη πτυχή έχει σχέση με τους μελλοντικούς συνδρομητές. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών έχει ήδη προτείνει σε ανοικτή διαβούλευση, όπου συμμετείχαμε και εμείς ως κοινότητα χρηστών, ένα σύστημα ποιοτικής αξιολόγησης των παρόχων κατά το οποίο οι πάροχοι θα υποχρεώνονται να αναγράφουν όλους τους περιορισμούς που υπάρχουν στις συνδέσεις τις οποίες πωλούν. Προς το παρόν το σύστημα δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμα, οπότε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα συνοδευτικό έγγραφο κατά τη σύναψη της σύμβασης του καταναλωτή το οποίο να δεσμεύει τον πάροχο.

    Όσον αφορά τη Δικτυακή Ουδετερότητα, αυτό είναι πραγματικά ένα τεράστιο ζήτημα για το οποίο έχει γίνει πολύ συζήτηση στο Διαδίκτυο αλλά και τα θεσμικά όργανα παγκοσμίως. Μάλιστα το έχουμε θέσει, ως κοινότητα, και στην Επίτροπο για τις τηλεπικοινωνίες, κα V. Reding. Το να "κατεβάζει" ένας χρήστης με μικρές ταχύτητες ή να μην έχει την εύλογα προσδοκόμενη απόδοση από το προϊόν που αγόρασε, είναι ένα ζήτημα που εν τέλει έχει πολύ χαμηλότερη σημασία σε σχέση με αυτό της Δικτυακής Ουδετερότητας.

    4. Τι είναι η Δικτυακή Ουδετερότητα;

    Δικτυακή Ουδετερότητα σημαίνει ότι η μεταγωγή πάνω στο δίκτυο γίνεται ισότιμα. Έτσι δεν δίνεται για παράδειγμα προτεραιτότητα στην κίνηση ενός site έναντι ενός άλλου site. Ο πάροχος δηλαδή δεν παρακολουθεί και κατηγοροποιεί την κίνηση. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το Internet δομήθηκε και λειτουργεί, αρκετά αποτελεσματικά μπορούμε να πούμε, μέχρι σήμερα. Έτσι, ένα email, ένα website, ένα RSS feed, ενα videostream ή ένα κατέβασμα από p2p, λαμβάνουν όλα ίση προτεραιότητα στις "λεωφόρους των πληροφοριών" και ο πάροχος είναι ένα "τυφλό" μέσο το οποίο απλά μεταβιβάζει τις πληροφορίες από και πρός τον χρήστη - χωρίς να επεμβαίνει στη ροή τους.

    Όταν ο πάροχος αποφασίσει να παραβεί αυτή την αρχή της ουδετερότητας και να επέμβει στην ροή της δικτυακής κίνησης που γίνεται από και πρός τον χρήστη, τότε ο πάροχος ουσιαστικά επιλέγει τι εφαρμογή θα είναι σε θέση να τρέξει ο χρήστης ή σε τι περιεχόμενο θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο χρήστης. Αυτό είναι απαράδεκτο για κάθε πολιτή που έχει τις ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες.

    Στην αρχή αυτό μπορεί να είναι το "κόψιμο" στα P2P, αύριο μπορεί να κοπούν υπηρεσίες όπως FTP και VoIP ή ακόμα και Web προορισμοί. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι υπηρεσίες του Google ή της Microsoft θα "σέρνονται" για τον χρήστη σε βαθμό μη-χρηστικότητας, επειδή ο πάροχός σας θέλει να κάνει ειδική συμφωνία με αυτές, προκειμένου να αποκτήσει επιπλέον εισόδημα. Ή να προτεραιοποιούνται τελευταίες οι VoIP τηλεφωνικές κλήσεις σε βαθμό μη-χρηστικότητας, επειδή ο πάροχος θέλει να χρησιμοποιούμε την δική του τηλεφωνία με πολλαπλάσιο κόστος - κάτι το οποίο εμμέσως έχει γίνει κατά το παρελθόν με τους περιβόητους "πακετοκόφτες". Ή να προτεραιοποιείται αρνητικά το P2P Video-Streaming επειδή ο πάροχος έχει συμφέροντα να επιλέξουμε τη δική του υπηρεσία IPTV (Internet μέσω Τηλεόρασης). Ή να κόβει την πρόσβαση σε websites, blogs και online κοινότητες χρηστών όπως το ADSLgr.com επειδή για παράδειγμα διαμαρτύρονται για το Traffic Shaping. Ή να κόβει ότι άλλο δεν του αρέσει γενικότερα, για οποιοδήποτε λόγο.

    Σε επίπεδο δικτύων κορμού, που δίνουν διασύνδεση σε παρόχους, το φαινόμενο της χειραγώγησης της κίνησης είναι ακόμα σοβαρότερο. Ηδη μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου στην Αμερική, έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επειδή διάφοροι πάροχοι με τέτοιες τεχνικές προσπαθούν να επιβάλουν "διόδια" στην κίνηση του διαδικτύου, ενώ ήδη πληρώνονται από τους διασυνδεδεμένους παρόχους και συνδρομητές για την υπηρεσία διασύνδεσης που παρέχουν. Πιό συγκεκριμένα επιθυμούν να επιβάλουν ογκοχρέωση για την κίνηση που περνά απο τα δίκτυα τους προς τους συνδρομητές τους από διάφορα διάσημα sites όπως Google, YouTube και άλλα, εποφθαλμιώντας τα κέρδη που έχουν οι εν λόγω εταιρίες.

    Επειδή οι αλλαγές τέτοιου είδους είναι πάντοτε κλιμακωτές (η απευθείας εφαρμογή στην έσχατη μορφή τους δε θα ήταν αποδεκτή από τους χρήστες), εμείς, διαβλέποντας τον μελλοντικό κίνδυνο τόσο σε επίπεδο παρόχων, όσο και σε επίπεδο δικτύων κορμού, πιστεύουμε ότι αυτά τα φαινόμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται εξ' αρχής. Γι' αυτό και είμαστε αποφασισμένοι αυτό το είδος της "χειραγώγησης" του Διαδικτύου και, κατ' επέκταση, της γνώσης, να το χτυπήσουμε αλύπητα.

    5. Σε περίπτωση που ισχύει η καταγγελία των χρηστών, ποια δικαιώματά τους παραβιάζονται; Η εταιρία αθετεί το συμβόλαιο που έχει συνάψει;

    Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι νομικοί ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς την απάντηση και γι' αυτό το λόγο, στο αίτημα διερεύνησης προς την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, της "πετάμε το μπαλάκι" ώστε να ξεκαθαρίσει και να μας κοινοποιήσει το τι ισχύει για τη συγκεκριμένη πρακτική του Traffic Shaping. Η ΕΕΤΤ βέβαια δεν έχει το ρόλο του απόλυτου ερμηνευτή του Νόμου, αλλά τουλάχιστον θεωρείται ότι "κατέχει" τα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

    Από άποψη συμβάσεων, οι χρήστες στις ADSL συνδέσεις συνήθως υπογράφουν ότι η υπηρεσία δεν έχει εγγυημένα χαρακτηριστικά ποιότητας / ταχύτητας και ότι αν δεν πληρούνται κάποια κριτήρια μπορεί ο χρήστης να προσβάλλει την σύμβαση τις πρώτες μέρες της ενεργοποίησης. Λόγος για διάκριση υπηρεσιών δεν γίνεται. Επίσης αρκετοί όροι που έχουν οι πάροχοι ενδέχεται να είναι καταχρηστικοί. Η ΕΚΠΟΙΖΩ για παράδειγμα, εξετάζει το ενδεχόμενο προσβολής ορισμένων εξ' αυτών.

    Από τη συζήτηση που γίνεται, εντός του forum της κοινότητάς μας, έχουν αναπτυχθεί διάφορες απόψεις για το θέμα που εκτείνονται μέχρι και στο ότι το μέτρο είναι αντισυνταγματικό αφού παρεμποδίζεται η Κοινωνία της Πληροφορίας. Υπάρχουν άρθρα του Συντάγματος που ορίζουν ξεκάθαρα το πλαίσιο για την μη-παρεμπόδιση της επικοινωνίας αλλά και το απόρρητο αυτής. Άρα, ακόμα και αν το συμβόλαιο δεν καλύπτει το ενδεχόμενο της διάκρισης υπηρεσιών, στην περίπτωση όπου ο πάροχος προβαίνει σε αντισυνταγματικές ενέργειες, ο χρήστης έχει το δίκαιο με το μέρος του.

    6. Τι απαντάτε σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα P2P χρησιμεύουν για διακίνηση «πειρατικού» υλικού;"

    Απ' την στιγμή που το Internet είναι ένα μέσο, και μάλιστα αρκετά άναρχο μέσο, γεγονός που έχει θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία, η διακίνηση πειρατικού ή παράνομου υλικού είναι όντως ένα υπαρκτό φαινόμενο. Όμως η χαμηλή προτεραιοποίηση των P2P πρωτόκολλων επικοινωνίας, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα, δεν στοχοποιεί μόνο την πειρατική δραστηριότητα σε προγράμματα ανταλλαγής αρχείων, αλλά το σύνολο της δραστηριότητας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι το P2P (peer-to-peer) αρχικά χρησιμοποιηθήκε για την κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού και εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος ανέξοδου διαμοιρασμού μεγάλου όγκου αρχείων.

    Τα P2P επίσης δίνουν την δυνατότητα στον μικρό χρήστη, να γίνει αμφίδρομος ως προς την συμμετοχή του στο Internet, παράγοντας και αναρτώντας περιεχόμενο το οποίο δεν θα ήταν εφικτό να διαμοιραστεί σε προσιτό κόστος μέσω του κλασσικού καναλιού διανομής (επί πληρωμή hosts).

    Για παράδειγμα ένας χρήστης μπορεί ανέξοδα να αναρτήσει ένα ντοκυμαντέρ δικής του παραγωγής, που έχει μέγεθος όσο ένα DVD, το οποίο θα το διαμοιράσει σε χιλιάδες χρήστες μέσω P2P. Όμως αν ο χρήστης το διαμοίραζε με την παραδοσιακή μέθοδο (επί πληρωμή εξυπηρετητής), τότε 10.000 άτομα που θα κατέβαζαν το ντοκυμαντέρ θα είχαν κάνει μία κίνηση 44 Terabytes. Αυτό το μέγεθος κίνησης απαιτεί χιλιάδες ευρώ για τον παραγωγό - όμως με το P2P μπορεί να το διαμοιράσει ανέξοδα, χρησιμοποιώντας τις συνδέσεις των υπολοίπων χρηστών που δρούν ως διαμοιραστές. Επίσης το P2P επιτρέπει επαναστατικές δυνατότητες όπως ο χρήστης να κάνει ανέξοδα μία παγκόσμια ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή με μόνα εργαλεία το PC του και μία γρήγορη σύνδεση.

    Επομένως το P2P, πέρα από τις όποιες "πειρατικές" χρήσεις του, καθίσταται ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο Δημοκρατίας - επιτρέποντας σε όλους την ανάρτηση υλικού χωρίς να τίθεται ο οικονομικός παράγοντας ως κριτήριο για τις δυνατότητες αμφίδρομης συμμετοχής του πολίτη στην Κοινωνία της Γνώσης. Ο συνδιασμός Internet και πρωτοκόλλων peer-to-peer, σηματοδοτούν την πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ένας πολίτης μπορεί να αναρτήσει ή να "εκπέμψει" αυτόνομα, μεγάλο όγκο οπτικοακουστικού περιεχομένου, σε παγκόσμιο κοινό, χωρίς να υπολογίζει το κόστος ή τα εμπόδια της απόστασης.

    Μάλιστα, ακόμα και μεγάλοι παραγωγοί περιεχομένου, με πιό πρόσφατες τις περιπτώσεις τηλεοπτικών σταθμών στις ΗΠΑ, πλέον έχουν στραφεί στα peer-to-peer δίκτυα για οικονομικότερο διαμοιρασμό τηλεοπτικών προγραμμάτων. Αλλωστε ακόμα και η Ε.Ε. χρηματοδοτει την ανάπτυξη P2P εφαρμογών αποδεικνύοντας έτσι πως τα P2P πρωτόκολλα δεν ταυτίζονται με την παρανομία.

    Αυτές οι κοσμοιστορικές αλλαγές και τα πλεονεκτήματα της έμπρακτης Δημοκρατίας που φέρνουν τα P2P, σε συνδιασμό με τους πλήρως αντιδημοκρατικούς κινδύνους που ενέχει ο έλεγχος της ροής της πληροφορίας από τους παρόχους, σαφώς θέτουν την όλη συζήτηση περί πειρατίας ως ένα πολύ δευτερεύον θέμα - το οποίο εξ' άλλου μπορεί να λυθεί με διάφορους άλλους τρόπους, και σίγουρα όχι χειραγωγόντας το Διαδίκτυο καθ' αυτόν τον τρόπο.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails metropolis3.jpg  

    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 08-03-08 στις 02:17.

  2. #2
    Εγγραφή
    22-06-2004
    Περιοχή
    York, UK
    Μηνύματα
    3.868
    Downloads
    39
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    160000/30000
    ISP
    Sky
    Καίριες ερωτήσεις, άψογες απαντήσεις!!!

    Τα συγχαρητήριά μου!!!

    Μπράβο!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος [Insomniac] : 08-03-08 στις 02:35.

  3. #3
    Εγγραφή
    02-01-2005
    Περιοχή
    Σε ένα Βαλκανοχώρι 11εκατ. κατοίκων
    Μηνύματα
    1.908
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2Mbit
    ISP
    Conn-x OTE
    Υπάρχει "ρεύμα" τελικά για το internet, όλο βλέπει κανείς θέματα στα ΜΜΕ πράγμα πολύ θετικό!
    I see dead pixels

  4. #4
    Εγγραφή
    03-05-2004
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    983
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/10
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    Speedport Plus
    Πολύ σωστές απαντήσεις...
    και το βασικό, κατανοητές και για τους καινούριους της internet "παρέας"

  5. #5
    Εγγραφή
    10-07-2007
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    254
    Downloads
    39
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    14360/874
    ISP
    Double Play Gr
    DSLAM
    HOL - ΣΟΛΩΝΟΣ
    Router
    Netfaster IAD
    SNR / Attn
    11(dB) / 17(dB)
    Μπράβο στον MNP-10, και στο adsl.gr, την "μεγαλύτερη ελληνική ευρυζωνική κοινότητα"

    Αναμένουμε κι άλλα updates, τόσο από την ΕΕΤΕ όσο κι απο τον χώρο των ΜΜΕ!

  6. #6
    Εγγραφή
    09-12-2005
    Περιοχή
    Χαλκίδα
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    534
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΚΙΔΑ
    Router
    D-Link DSL-2640B
    SNR / Attn
    6(dB) / 25(dB)
    Path Level
    Fastpath
    MNP-10 απλα

  7. #7
    Το avatar του μέλους shaq141a
    shaq141a Guest

  8. #8
    Εγγραφή
    13-12-2006
    Ηλικία
    36
    Μηνύματα
    690
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Vivodi
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Πολυ καλη κίνηση και μακαρι να γίνει μεγαλύτερη η δημοσιοποίηση του θέματος..

  9. #9
    Το avatar του μέλους 21century
    21century Guest
    Oι απαντήσεις στοχευμένες και στο πνεύμα των καιρών, όταν ακου΄σαμε από τον αρμόδιο της ΕΕΤΤ για αύξηση της ευρυζωνικότητας καθως και των ασύρματων δικτύων. Αυτό που κατάλαβα ειναι οτι πλέον δεν υπάρχει πουθενά σαφέστατο χρονοδιαγραμμα αξιοποίησης κονδυλίων παρά μόνο γενικές κατευθύνσεις..

  10. #10
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Για μια ακομα φορα θα γραψω πως η ομαδα του adslgr προσπαθει προς την κατευθυνση της δικαίωσης της ποιότητας των συζήτησεων και της συμμετοχης των μελων του. Η δύναμη του adslgr βρισκεται στο επιπεδο των συζητησεων μας και δευτερόντως στον αριθμο των ενεργων μελων μας. Δεν κάνουμε τιποτε αλλο απο το να αξιοποιουμε με τον ανθρωπινως καλυτερο τρόπο την δυναμη που μας δίνουν ΕΝΑ-ΕΝΑ τα μέλη που εχουν ουσιαστικη συνεισφορα σε αυτην την κοινότητα.

    Ενα ακομα μπραβο στον MNP-10!!!!

  11. #11
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.805
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nm96027 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν κάνουμε τιποτε αλλο απο το να αξιοποιουμε με τον ανθρωπινως καλυτερο τρόπο την δυναμη που μας δίνουν ΕΝΑ-ΕΝΑ τα μέλη που εχουν ουσιαστικη συνεισφορα σε αυτην την κοινότητα.
    Αυτο ξαναπεστο γιατι το μπραβο παει σε πολυ περισσοτερα ατομα

  12. #12
    Το avatar του μέλους vavis
    vavis Guest
    Ψηφιζω MNP 10 για προεδρο στην Ε.Ε.Τ.Τ. !

  13. #13
    Εγγραφή
    15-11-2006
    Περιοχή
    Eidsvoll
    Ηλικία
    37
    Μηνύματα
    588
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16000/1028
    ISP
    Forthnet Full LLU
    Router
    SpeedTouch 585v.6
    SNR / Attn
    6(dB) / 12(dB)
    Μου αρεσε που με το που περασε μια μερα απο την αποστολη της καταγγελιας και μια εφημεριδα ενδιαφερθηκε για αυτο το θεμα.Παλι καλα.Τελικα ενδιαφερονται και αλλοι.

  14. #14
    Εγγραφή
    06-06-2006
    Μηνύματα
    5.607
    Downloads
    92
    Uploads
    0
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    14/1 | 8/1
    ISP
    Wind | Cyta
    Router
    Fritz 7170 |NetfasterIAD2
    απλά και μόνο



    μου αρεσε επισης που αναφερθηκε η χρηση του πρωτοκόλλου torrent για υπηρεσίες P2P Video-Streaming, που πρεπει να θεωρούνται το μέλλον.

    πρεπει να καταλάβουμε επιτέλους οτι μια συνδεση στο ιντερνετ ειναι βασικό εργαλείο
    όπως ένα μαχαίρι, άλλοι το χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν φρουτα κι αλλοι για να "καθαρίζουν" ανθρώπους.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος prodromosfan : 08-03-08 στις 16:11.

  15. #15
    Εγγραφή
    06-02-2008
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    62
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    μπραβοοοοοοο ρε παιδια...
    χαιρομαι που υπαρχει τετοι κινητηρια δυναμη..
    αμτε να δουμε αποτελεσματα..

Σελ. 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-08, 12:46
  2. Άλλο ένα θέμα για συμβουλές για RAM...
    Από ikaros2006 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memory
    Μηνύματα: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-11-07, 11:22
  3. Βοήθεια για θεμα στη VB
    Από royman στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμού
    Μηνύματα: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-07, 14:25
  4. Μηνύματα: 93
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-06, 01:24

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας