Σελ. 1 από 16 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 231
  1. #1
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εισαγωγή

    Είναι γεγονός πολλαπλώς σημειωμένο από το Παρατηρητήριο της Κοινωνίας της Πληροφορίας πως στην ελληνική κοινωνία εμφανίζεται σημαντικό ψηφιακό χάσμα. Αυτό το χάσμα αφορά τόσο κοινωνικές ομάδες όσο και γεωγραφικές περιοχές. Σε αντίθεση με τις αστικές περιοχές της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα κ.α.) η ελληνική επαρχία μοιάζει, κάποιες φορές, με άγονη γραμμή της ευρυζωνικότητας.

    Προκειμένου να δοθεί μια ώθηση στην διείσδυση της χρήσης του διαδικτύου από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες αλλά και να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια σχεδιάστηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ η Δράση «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικής Πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας».

    Αν είστε λοιπόν κάτοικος της επαρχίας ενημερωθείτε για την δυνατότητα απόκτησης επιδοτούμενου adsl σε χαμηλές τιμές! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


    Προσοχή: Η επιλογή παρόχου είναι θέμα αποκλειστικής ευθύνης και απόφασης του χρήστη. Ο παρών οδηγός δεν παροτρύνει κανέναν να συνδεθεί σε κάποια εταιρεία και ούτε ευθύνεται για τυχόν τεχνικά προβλήματα που θα προκύψουν από οποιαδήποτε επιλογή.

    [break=1. Τι σημαίνει "Κοινωνία της Πληροφορίας"]

    Τι σημαίνει "Κοινωνία της Πληροφορίας"

    Σύμφωνα με την Λευκή Βίβλο όπως αυτή συντάχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση με τίτλο «Η Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας: Στρατηγική και Δράσεις» του 1999, ο όρος "Κοινωνία της Πληροφορίας" σημαίνει:

    Ο όρος «Κοινωνία της Πληροφορίας» αναφέρεται σε μια μορφή κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης όπου η απόκτηση, αποθήκευση, επεξεργασία, αποτίμηση, μεταβίβαση και διάχυση πληροφοριών οδηγεί στη δημιουργία γνώσης και στην ικανοποίηση αναγκών ατόμων και επιχειρήσεων παίζοντας έτσι κεντρικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα, την παραγωγή πλούτου και τη διαμόρφωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ποικίλοι τομείς με έμφαση στη γνώση, όπως η πληροφορική και οι επικοινωνίες, η εκπαίδευση ή η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, φθάνουν ως το 50% του ΑΕΠ και απασχολούν συνεχώς αυξανόμενο τμήμα του εργατικού δυναμικού.

    Προκειμένου να προωθηθεί στην Ελλάδα η Κοινωνία της Πληροφορίας συντάχθηκε το αντίστοιχο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στα πλαίσια του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.


    Τα έργα ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΚτΠ στην Ελλάδα χωρίζονται στους παρακάτω άξονες:
    1. Παιδεία και Πολιτισμός
    2. Εξυπηρέτηση του πολίτη και βελτίωση της ποιότητας ζωής
    3. Ανάπτυξη και απασχόληση
    4. Επικοινωνίες
    5. Τεχνική βοήθεια


    Ο 4ος άξονας, των Επικοινωνιών, αριθμεί τα ακόλουθα μέτρα:

    4.1 Ανάπτυξη μηχανισμών για την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού
    4.2 Ανάπτυξη Υποδομών Δικτύων Τοπικής πρόσβασης
    4.3 Προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες για τον πολίτη
    4.4 Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των ταχυδρομικών υποδομών
    4.5 Κατάρτιση Ανθρώπινου Δυναμικού στον τομέα των Επικοινωνιών

    [break=2. Τι είναι το Μέτρο 4.2 και τι σημαίνει για τον κάτοικο της ελληνικής επαρχίας]

    Τι είναι το Μέτρο 4.2 και τί σημαίνει για τον κάτοικο της ελληνικής επαρχίας

    Στόχος του μέτρου 4.2 είναι η η ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακής υποδομής δικτύων τοπικής πρόσβασης περιλαμβανομένων μικρών πόλεων και μη αστικών ή απομακρυσμένων περιοχών, για την παροχή βασικών υπηρεσιών ευρείας ζώνης.

    Στο μέτρο 4.2 εντάσσεται η δράση «Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικής Πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας» η οποία χρηματοδοτεί την ανάπτυξη δικτύων ευρυζωνικής πρόσβασης στις εν λόγω περιοχές της χώρας. Κατόπιν διαδικασιών αξιολόγησης των προτάσεων που κατατέθηκαν στα πλαίσια της δράσης, επιλέχτηκαν εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιών οι οποίες επιδοτούνται παρέχουν πακέτα ADSL σε χαμηλές τιμές στους κατοίκους των περιοχών αλλά και σε ακόμα χαμηλότερες τιμές σε ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού.

    Εν ολίγοις αν κατοικείς σε πρωτεύουσα νομού, κωμόπολη ή μεγάλο χωριό της επαρχίας είσαι δικαιούχος για επιδοτούμενο adsl.

    [break=3. Ζώνες κάλυψης και εταιρείες ανάδοχοι των υποέργων]

    Ζώνες κάλυψης και εταιρείες ανάδοχοι των υποέργων

    Η ελληνική επικράτεια χωρίστηκε σε 7 ζώνες ή υποέργα και για κάθε μια αναδείχθηκε μια εταιρεία ανάδοχος.

    1hellas onlineΜαγνησίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Κυκλάδων2048 / 512 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/202048 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/20
    2
    hellas onlineΆρτας, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Κορινθίας2048 / 512 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/202048 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/20
    3
    TellasΖακύνθου, Ηλείας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ρεθύμνης, Χανίων4096 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/254096 / 1024 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/5
    4
    hellas onlineΠιερίας, Καρδίτσης, Λαρίσης, Τρικάλων, Ιωαννίνων και Κέρκυρας2048 / 512 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/20 2048 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/20
    5
    Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου/Digimed Communications LtdΓρεβενών, Πέλλας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ηρακλείου, Λασιθίου768 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/35 2048 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/13
    6
    ForthnetΔράμας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής768 / 192 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/30 2048 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/20
    7
    ForthnetΈβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Δωδεκανήσων768 / 192 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/30 2048 / 768 Kbps – λόγος συγκέντρωσης 1/20

    Οι αναγραφόμενες ταχύτητες είναι οι ταχύτητες για τις οποίες οι εταιρείες δεσμεύτηκαν απέναντι στον φορέα διαχείρισης του έργου, την "Κοινωνία της Πληροφορίας" ΑΕ. Στην πράξη τα πακέτα ενδέχεται να είναι της τάξης των εμπορικών πακέτων της αγοράς ή οποιαδήποτε άλλη προς τα πάνω επιλογή της εταιρείας.

    Τα υποέργα αυτά είναι σε φάση κατασκευής και οι ανάδοχοι είναι υποχρεωμένοι να διαθέσουν πακέτα λιανικής το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2008.

    [break=4. Σύντομη περιγραφή της τεχνικής πλευράς της Δράσης και θέματα κάλυψης]

    Σύντομη περιγραφή της τεχνικής πλευράς της Δράσης και θέματα κάλυψης

    Μια αδρή τεχνική περιγραφή του Έργου είναι η εξής:

    • Ανάπτυξη δικτύων κορμού (backbones) στην επαρχία
    • Εξωτερικές συνεγκαταστάσεις (Εξωτερικές καμπίνες DSLAM, δίπλα από τα Αστικά κέντρα του ΟΤΕ)
    • Παροχή τελικής υπηρεσίας στον δικαιούχο μέσω του χάλκινου δικτύου του ΟΤΕ (LLU)


    Ωστόσο έχουν σημειωθεί προβλήματα τόσο στην πόντιση καλωδίων οπτικών ίνων για την διασύνδεση της νησιωτικής χώρας, όσο και στο πέρασμα οπτικών ινών, εγκατάσταση καμπινών σε πεζοδρόμια κ.α.

    Επίσης δεν είναι σαφές το κατώτατο οικιστικό επίπεδο κάλυψης. Δεν γνωρίζουμε ακόμα λεπτομερώς αν το έργο θα φτάσει μέχρι και σε μικρότερα χωριά. Είναι όμως ξεκάθαρο πως θα καλυφτούν οι περισσότερες κωμοπόλεις και μεγάλα χωριά άνω των 1500~2000 κατοίκων.

    Η επιδότηση είναι δυο ειδών και αφορά μονό την ευρυζωνική πρόσβαση και όχι την τηλεφωνία: 50% και 75%

    Δικαιούχοι των επιδοτούμενων πακέτων κατά 50% είναι όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των περιοχών των υποέργων του πίνακα. Τα επιδοτούμενα πακέτα μπορεί να είναι shared LLU ή και full LLU αλλά στην δεύτερη περίπτωση δεν προσφέρονται απεριόριστες αστικές/υπεραστικές κλήσεις.

    Δικαιούχοι των επιδοτούμενων πακέτων κατά 75% είναι όλοι οι κάτοικοι των περιοχών των υποέργων του πίνακα που τυγχάνει να ανήκουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες πολιτών: Οικογένειες Πολυτέκνων, Ηλικιωμένοι άνω 65, Άνεργοι, Μονογονεϊκες Οικογένειες, Οικονομικοί Μετανάστες , Άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ).

    [break=5. Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά]

    Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

    Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τους οικιακούς πελάτες παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί. Οι οικιακοί πελάτες επιδοτούνται κατά 50% ή 75%.



    Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις επιχειρήσεις παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί. Οι επιχειρήσεις επιδοτούνται κατά 50%.

    [TABLE="head"]
    Δικαιούχοι
    |
    Προϋποθέσεις
    |{colsp=2}
    Απαραίτητα Δικαιολογητικά

    Επιχειρήσεις με Επιδότηση 50%|
    • Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν εντός των επιλέξιμων γεωγραφικών ζωνών
    • Εντός δικτύου κάλυψης
    |{colsp=2}
    1. Προσκόμιση λογαριασμού κοινής ωφελείας στο όνομά του, όπου θα αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας (μόνιμης ή δευτερεύουσας) για τους οικιακούς χρήστες (Αντίγραφο)
    2. Αντίγραφο λογαριασμού ΟΤΕ (ή άλλου παρόχου) υπάρχουσας τηλεφωνικής γραμμής
    3. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας (και τις 2 όψεις) ή διαβατηρίου του κατόχου υπάρχουσας γραμμής και του κατόχου της κάρτας σε περίπτωση πάγιας εντολής με πιστωτική κάρτα. (Αντίγραφο επικυρωμένο από Δημόσια Αρχή)
    4. Αντίγραφο του επίσημου ΦΕΚ Εκπροσώπησης ή οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου που νομίμως το αντικαθιστά (για εταιρείες).
    [/stgtable]

    [break=6. Διαθέσιμα επιδοτούμενα πακέτα]

    Διαθέσιμα επιδοτούμενα πακέτα

    Προς το παρόν μόνο μια εταιρεία έχει ξεκινήσει την παροχή επιδοτούμενων πακέτων στα πλαίσια της Δράσης "Χρηματοδότηση Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικής Πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας", σε δύο γεωγραφικές ζώνες (1 και 4), χωρίς ούτε αυτές ακόμα να καλύπτονται πλήρως.

    Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται συγκεντρωτικά τα διαθέσιμα πακέτα στους αντίστοιχους νομούς. Ο δικαιούχος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε adsl σύνδεση όπου η τηλεφωνία παραμένει στον ΟΤΕ και το πάγιο του χρεώνεται ξεχωριστά ή σε double play όπου η τηλεφωνία και το adsl χρεώνονται σε ένα πακέτο από τον εναλλακτικό πάροχο. Επίσης εάν πρόκειται για άνεργο, ΑΜΕΑ, ηλικιωμένο, μετανάστη, μονογενεϊκή οικογένεια με αρχηγό γυναίκα, πολύτεκνο τότε δικαιούται επιδότηση 75%.

    Υπενθυμίζω πως οι τηλεφωνικές χρεώσεις ΔΕΝ επιδοτούνται από την Δράση και πως τα πακέτα double play δεν προσφέρουν απεριόριστες κλήσεις.

    1hellas online
    • Μαγνησίας
    • Βοιωτίας
    • Εύβοιας
    • Φθιώτιδος
    • Φωκίδος
    • Κυκλάδων
    6/1Mbps
    1. Επιδότηση 50%: 9.99 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 6.39 ευρώ/μήνα*
    • Τηλεφωνία (200 λεπτά προς σταθερά, 20 προς κινητά, 20 προς διεθνή)
    • adsl στα 6/1Mbps
    1. Επιδότηση 50%: 13.86 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 8.84 ευρώ/μήνα*
    2
    hellas online
    • Άρτας
    • Πρεβέζης
    • Αιτωλοακαρνανίας
    • Αχαΐας
    • Κεφαλληνίας
    • Λευκάδας
    • Κορινθίας
    6/1Mbps
    1. Επιδότηση 50%: 9.99 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 6.39 ευρώ/μήνα*
    • Τηλεφωνία (200 λεπτά προς σταθερά, 20 προς κινητά, 20 προς διεθνή)
    • adsl στα 6/1Mbps
    1. Επιδότηση 50%: 13.86 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 8.84 ευρώ/μήνα*
    3
    Tellas
    • Ζακύνθου
    • Ηλείας
    • Αργολίδος
    • Αρκαδίας
    • Λακωνίας
    • Μεσσηνίας,
    • Ρεθύμνης
    • Χανίων
    {colsp=4}Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η διάθεση επιδοτούμενων πακέτων   
    4
    hellas online
    • Πιερίας,
    • Καρδίτσης,
    • Λαρίσης,
    • Τρικάλων,
    • Ιωαννίνων και
    • Κέρκυρας
    6/1Mbps
    1. Επιδότηση 50%: 9.99 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 6.39 ευρώ/μήνα*
    • Τηλεφωνία (200 λεπτά προς σταθερά, 20 προς κινητά, 20 προς διεθνή)
    • adsl στα 6/1Mbps
    1. Επιδότηση 50%: 13.86 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 8.84 ευρώ/μήνα*
    5
    CYTA
    • Γρεβενών
    • Πέλλας
    • Καστοριάς
    • Κοζάνης
    • Φλωρίνης
    • Ηρακλείου
    • Λασιθίου
    {colsp=4}H διάθεση επιδοτούμενων πακέτων ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε. Η CYTA διαθέτει υπηρεσίες στις περιοχές αυτές σύμφωνα με την εμπορική πολιτική της εταιρείας   
    6
    Forthnet
    • Δράμας,
    • Θεσσαλονίκης,
    • Ημαθίας,
    • Κιλκίς,
    • Σερρών
    • Χαλκιδικής
    • 24/1Mbps
    • Χωρίς πάγιο ΟΤΕ
    • Τηλεφωνία (χωρίς απεριόριστες κλήσεις)
    1. Επιδότηση 50%: 16.50 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 11.94 ευρώ/μήνα*
    • 24/1Mbps
    • Χωρίς πάγιο ΟΤΕ
    • Απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά Ελλάδας
    • Απεριόριστες κλήσεις σε 40 χώρες
    1. Επιδότηση 50%: 29.90 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 25.34 ευρώ/μήνα*
    7
    Forthnet
    • Έβρου
    • Καβάλας
    • Ξάνθης
    • Ροδόπης,
    • Λέσβου
    • Σάμου
    • Χίου
    • Δωδεκανήσων
    • 24/1Mbps
    • Χωρίς πάγιο ΟΤΕ
    • Τηλεφωνία (χωρίς απεριόριστες κλήσεις)
    1. Επιδότηση 50%: 16.50 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 11.94 ευρώ/μήνα*
    • 24/1Mbps
    • Χωρίς πάγιο ΟΤΕ
    • Απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά Ελλάδας
    • Απεριόριστες κλήσεις σε 40 χώρες
    1. Επιδότηση 50%: 29.90 ευρώ/μήνα*
    2. Επιδότηση 75%: 25.34 ευρώ/μήνα*

    *Οι εταιρείες hellas online και Forthnet ζητούν την προπληρωμή της ετήσιας συνδρομής, οπότε οι δικαιούχοι πρέπει να προκαταβάλουν τα αναγραφόμενα ποσά επί 12. Μετά το πέρας του πρώτου χρόνου ο πελάτης μεταφέρεται πλέον στα εμπορικά πακέτα των εταιρειών χωρίς επιδότηση. Η hellas online προσφέρει την δυνατότητα άτοκων δόσεων σε 2 έως 12 δόσεις.

    Σημειώσεις:
    1. Για τον έλεγχο διαθεσιμότητας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Χάρτη του adslgr.com ή τον Πανελλαδικό πίνακα αποδεσμοποιημένων DSLAMs
    2. Η κάλυψη μιας περιοχής από την εταιρεία που έχει αναλάβει την συγκεκριμένη ζώνη, δεν σημαίνει κατα ανάγκη (προς το παρόν) την διάθεση των επιδοτούμενων πακέτων.
    3. H έναρξη διάθεσης εμπορικών πακέτων σε μία ζώνη, δεν σημαίνει κατά ανάγκη την πλήρη και ταυτόχρονη κάλυψη όλων των νομών της ζώνης. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2008.
    4. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%.
    5. Το κάθε εμπορικό πακέτο έχει περαιτέρω όρους, διευκολύνσεις, παροχές ή δεσμεύσεις και υπόκειται στην γενικότερη εμπορική πολιτική του παρόχου. Παρακαλώ πριν την οποιαδήποτε επιλογή επισκεφτείτε το site της κάθε εταιρείας και διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης .


    [break=7. Μια επιπλέον επιλογή: Επιδοτούμενη δορυφορική σύνδεση για εκείνες τις περιοχές που δεν καλύπτονται από adsl]

    Η hellas online από το καλοκαίρι του 2009 προσφέρει την δυνατότητα Αμφίδρομου Δορυφορικού Internet με επιδότηση. Η υπηρεσία προσφέρεται για τις περιοχές των Ζωνών 1, 2 και 4 στις οποίες δεν υπάρχει κάλυψη adsl τεχνολογίας.

    Τα χαρακτηριστικά του πακέτου:

    • Υπηρεσία Αμφίδρομου Δορυφορικού Internet με ταχύτητα 2 Mbps , μέσω της δορυφορικής μπάντας KU
    • Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας αλλά και εγκατάσταση του εξοπλισμού παρέχεται δωρεάν από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό πιστοποιημένο από την hellas online
    • Παροχή συγκεκριμένου εξοπλισμού:
      1. Δορυφορικό κάτοπτρο
      2. Ενισχυτής μετάδοσης σήματος BUC
      3. Ενισχυτής λήψης σήματος LNB
      4. Εξοπλισμός modem SurfBeam για σύνδεση υπολογιστή μέσω θύρας Ethernet ή USB
      5. Παροχή e-mail διευθύνσεων της μορφής user@hol.gr με 1 GB χώρο


    Το κόστος της υπηρεσίας είναι:


    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας στον wizard της hellas online.

    Σημείωση: η υπηρεσία παρέχεται μέσω την εταιρείας tooway.

    [break=8. Είμαι κάτοικος της επαρχίας και δικαιούχος της Δράσης: Τι πρέπει να προσέξω;]

    Είμαι κάτοικος της επαρχίας και δικαιούχος της Δράσης: Τι πρέπει να προσέξω;

    Όπως όλοι ξέρουμε η κάλυψη των εναλλακτικών παρόχων επεκτείνεται στην ελληνική επαρχία. Αρκετοί πάροχοι παρέχουν σήμερα υπηρεσίες ίντερνετ και τηλεφωνίας σε περιοχές που σύντομα θα πρέπει, σύμφωνα με τις συμβάσεις, να διαθέσουν επιδοτούμενα πακέτα. Εταιρείες που παρέχουν ήδη επιδοτούμενα πακέτα, επικαλούνται συμβατικά κωλύματα από την ΚτΠ ΑΕ, προκειμένου να αρνηθούν να μεταφέρουν τιμολογιακά τους ήδη πελάτες τους στις επιδοτούμενες ζώνες, από τα εμπορικά πακέτα στα επιδοτούμενα.

    Έτσι οι δικαιούχοι της Δράσης πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά εκεί που δεν έχει ξεκινήσει η παροχή επιδοτούμενων πακέτων ώστε να μη εγκλωβιστούν στα εμπορικά πακέτα ενώ δικαιούνται τα επιδοτούμενα. Ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνουν υπομονή περιμένοντας την έναρξη της επιδότησης, αξιολογώντας πάντα τις προσωπικές τους τηλεπικοινωνιακές ανάγκες.

    Να σημειώθεί πως τα επιδοτούμενα πακέτα δεν αφορούν ενεργοποιήσεις σε ανενεργό βρόχο. Αυτό σημαίνει οτι ενεργοποιήσεις γίνονται μόνο επι υπαρχουσών γραμμών.

    Τέλος καλό είναι πριν κάνετε κάποια επιλογή να διαβάσετε και τον πολύ χρήσιμο Οδηγό επεξήγησης της Αδεσμοποίητης πρόσβασης στον Τοπικό βρόχο

    [break=9. Ενδιαφέροντες σύνδεσμοι και Χρήσιμο υλικό]

    Ενδιαφέροντες σύνδεσμοι - Χρήσιμο υλικό

    Μπορείτε να διαβάσετε τον Οδηγό Υποβολής Αίτησης από την ΚτΠ στον οποίο προδιαγράφονται τα χαρακτηριστικά του έργου: Odigos Ypovolis Drasis.doc

    Λευκή Βίβλος της ΚτΠ

    Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ελλάδα

    Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ

    http://www.broadband.gov.gr/

    Πρόοδος Υλοποίησης Επιχειρησιακού Προγράμματος
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nm96027 : 08-05-09 στις 12:14.

  2. #2
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Μπράβο για το άρθρο!

  3. #3
    Εγγραφή
    08-05-2006
    Μηνύματα
    11.506
    Downloads
    70
    Uploads
    5
    ISP
    .
    Πολυ καλο το αρθρο, μπραβο
    Ξερεις ποτε θα καλυφθει η ζωνη 2 ή ειναι κατι για το οποιο δεν γνωριζει κανεις τιποτα?

  4. #4
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Λογικά κάθε περιοχή θα δίνεται στην κίνηση μόλις είναι έτοιμη, ανεξάρτητα ζώνης.

  5. #5
    Εγγραφή
    08-05-2006
    Μηνύματα
    11.506
    Downloads
    70
    Uploads
    5
    ISP
    .
    Απο το site της ΗΟΛ υπαρχει οπως λεει ηδη διαθεσιμοτητα στην περιοχη που με ενδιαφερει. Μηπως αυτη ομως δεν ισχυει στο επιδοτουμενο?? ή πρεπει να ολοκληρωθει ολη η ζωνη 2 για να δωσουν?

  6. #6
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από geofak Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απο το site της ΗΟΛ υπαρχει οπως λεει ηδη διαθεσιμοτητα στην περιοχη που με ενδιαφερει. Μηπως αυτη ομως δεν ισχυει στο επιδοτουμενο?? ή πρεπει να ολοκληρωθει ολη η ζωνη 2 για να δωσουν?
    Αυτήν την στιγμή η hol δίνει επιδοτουμενα μονο στις ζωνες 1 και 4. Καποια στιγμη θα ανακοινώσει και την 2, οποτε καλο ειναι να περιμένεις.

    ........Auto merged post: nm96027 πρόσθεσε 16 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........

    Αυτο βασικα ειναι ενα σημαντικο για μενα θεμα:

    οι εναλλακτικοι κανουν αρχικα την εμφανιση τους στις ζωνες που εχουν αναλαβει, πουλανε εμπορικα πακέτα, και μετα απο λιγο οταν ξεκινανε την πώληση επιδοτούμενων, ομως, οπως ισχυρίζεται η hol, δεν τους επιτρεπει η ΚτΠ ΑΕ να μεταφερουν πελάτες τους στο επιδοτουμενο.

    Και αν αυτο συμβαίνει στην hol σε μικρο βαθμο,στην Τελλας και την 4νετ συμβαίνει πολυ περισσότερο αφου δεν εχουν καν ξεκινήσει τα επιδοτουμενα στις περιοχες τους και συνεχίζουν και μαζευουν πελατες στα εμπορικά πακετα. Εκμεταλλεύονται την διορία που εχουν μεχρι το τέλος του Φθινόπωρου του 2008.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nm96027 : 09-08-08 στις 09:07. Αιτία: auto merged post

  7. #7
    Εγγραφή
    08-05-2006
    Μηνύματα
    11.506
    Downloads
    70
    Uploads
    5
    ISP
    .
    Αρα θα περιμενω το τελος της διοριας να δω τις κινησεις τους και τοτε θα αποφασισω. Ευχαριστω

  8. #8
    Εγγραφή
    21-06-2004
    Μηνύματα
    300
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    ISP
    Nova
    Συγχαρητήρια για το πόνημα ..

    Τα links στο..


    δουλεύουν σίγουρα;

  9. #9
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Oχι, εχεις δίκιο. Ειχαν καποιο προβλημα. Τα διορθωσα. Σε ευχαριστω!

  10. #10
    Εγγραφή
    05-01-2008
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    1.580
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    35000/3000
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    TG788 / TP-LINK C7
    SNR / Attn
    10(dB) / 15.6(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Για την ζώνη 5 με την κυπριακή ξέρει κανείς τίποτα?
    Στο site τους λένε μόνο ότι έχουν υποχρέωση να το ολοκληρώσουν μέχρι τον Οκτώβριο.
    مفاجأة

  11. #11
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Δυστυχως οχι.

    Τελειως δειγματοληπτικα, τσεκαρα 3-4 ΑΚ του ΟΤΕ στον Ν.Πελλας, αλλα δεν είδα του ενσυρματη διασύνδεση ουτε καποια Εξ.συνεγκατασταση διπλα απο το κτηριο του ΟΤΕ. Μπορει να εκανα λαθος. Παντως οπως και να εχει δεν νομιζω πως μπορουν να ξεφυγουν απο την ημερομηνια.

  12. #12
    Εγγραφή
    05-01-2008
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    1.580
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    35000/3000
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    TG788 / TP-LINK C7
    SNR / Attn
    10(dB) / 15.6(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nm96027 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχως οχι.

    Τελειως δειγματοληπτικα, τσεκαρα 3-4 ΑΚ του ΟΤΕ στον Ν.Πελλας, αλλα δεν είδα του ενσυρματη διασύνδεση ουτε καποια Εξ.συνεγκατασταση διπλα απο το κτηριο του ΟΤΕ. Μπορει να εκανα λαθος. Παντως οπως και να εχει δεν νομιζω πως μπορουν να ξεφυγουν απο την ημερομηνια.
    Και εγώ για τον νομό Πέλλης ενδιαφέρομαι, για τους γονείς μου. Πάντως έχω δει που κάνουν έργα για να περάσουν οπτικές, γι' αυτό είμαι σίγουρος.
    مفاجأة

  13. #13
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Δεν χρειάζονται οπτικές (αν και έπεσαν πολλές αφού είναι σχεδόν τσάμπα). Με 768 Kbps, λόγο συγκέντρωσης 1/35 και 200 πελάτες, με δύο κυκλώματα 2Mbps είναι ΟΚ.

    Οι καμπίνες λογικά θα μπαίνουν από τον ίδιο εργολάβο οποτε θα έχει ένα χρονοδιάγραμμα να τελειώσει στην τελική ημερομηνία.

  14. #14
    Εγγραφή
    05-01-2008
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    1.580
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    35000/3000
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    TG788 / TP-LINK C7
    SNR / Attn
    10(dB) / 15.6(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν χρειάζονται οπτικές (αν και έπεσαν πολλές αφού είναι σχεδόν τσάμπα). Με 768 Kbps, λόγο συγκέντρωσης 1/35 και 200 πελάτες, με δύο κυκλώματα 2Mbps είναι ΟΚ.

    Οι καμπίνες λογικά θα μπαίνουν από τον ίδιο εργολάβο οποτε θα έχει ένα χρονοδιάγραμμα να τελειώσει στην τελική ημερομηνία.
    Λες να δώσουν πακέτα μόνο στα 768??
    Ο ΟΤΕ είναι μια χαρά από θέμα υποδομών στην περιοχή που το θέλω εγώ αλλά δεν υπάρχουν πόρτες καθώς είναι κατειλημμένες από άτομα που παίρνουν μέρος σε κάποια επιχορηγούμενα προγράμματα. Ο ΟΤΕ δεν βάζει και άλλες καθώς όλοι αυτοί δεν θα ανανεώσουν τις συνδέσεις τους και έτσι όλοι οι υπόλοιποι που πραγματικά το θέλουν δεν μπορούν να βάλουν.
    مفاجأة

  15. #15
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Για οικιακό επιδοτούμενο, ναι

Σελ. 1 από 16 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-08, 19:03
  2. Μηνύματα: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-07, 21:09
  3. καταργηση υπηρεσιων στο 9107(ποιες και πως??)
    Από iced_82 στο φόρουμ ADSL & Broadband Hardware, routers και modems...
    Μηνύματα: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-11-06, 22:43
  4. Μηνύματα: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-10-05, 14:30

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας