Φίλοι μου γεια σας.
Έχω COSMOTE Home Double Play 24 L σε adsl γραμμη.
Προσπαθώ να συνδέσω ένα δεύτερο router στο Speedport Entry 2i για να επεκτείνω το δίκτυο μου στο υπόγειο του σπιτιού μου.
Έχω τραβήξει καλώδιο cat5e από το lan1 του Speedport στο lan1 του δεύτερου router.
Όλα τα settings είναι default. Η μόνη ρύθμιση που έχω κάνει είναι να επιλέξω bridge mode αντί για routing mode στο δεύτερο router.
Όλα δουλεύουν κανονικά αν συνδέσω τον υπολογιστή μου στο δεύτερο router με ethernet καλώδιο.
Το πρόβλημα είναι στο Wi-Fi. Ενώ το Wi-Fi του Speedport δουλεύει κανονικά, το Wi-Fi του δεύτερου router μου ανοίγει μόνο ipv6 websites (google, facebook, κλπ).
Έχετε κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει;
Εμφάνιση 1-15 από 16
-
01-08-19, 11:20 Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #1
-
01-08-19, 18:11 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #2
| "Anyone can build a fast CPU.
| The trick is to build a fast system."
|____________Seymour Cray...
-
01-08-19, 22:50 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #3
-
02-08-19, 11:29 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #4
Lan address θα βάλεις 192.168.Χ.Υ όπου Χ το ίδιο με αυτό που speed.
To dhcp θα πρέπει να το κλείσεις.
Επίσης και το ΝΑΤ.
Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο ρούτερ, αλλά θα έπρεπε να έχει επιλογή ώστε να ορίσεις ότι θα παίρνει το ρούτερ σου δίκτυο από την πχ lan1 (όπου θα ορίζεται ως wan1).
Ίσως να ενεργοποιείται ορίζοντάς το ως bridge, αν και δεν είναι αυτή η σωστή ορολογία για το mode που θέλεις.| "Anyone can build a fast CPU.
-
02-08-19, 17:15 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #5
Βασικά έχω πολύ περιορισμένες επιλογές με το συγκεκριμένο router. Δεν μπορώ να απενεργοποιήσω το NAT και το DHCP. Επίσης όταν προσπαθώ να ορίσω LAN το 192.168.1.Χ (το ip του speedport) μου βγάζει ότι το 192.168.1.Χ είναι reserved.
Άρα λογικά δεν γίνεται αυτό που θέλω έτσι;
Τι άλλες επιλογές έχω;
Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο άλλο router για πρωτεύων και να έχω το speedport μόνο για τηλέφωνο. Μπορώ να το κάνω αυτό και αν ναι ποιο router μου προτείνεις;
-
02-08-19, 17:25 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #6
Σαν Router για να παίξει θέλει σύνδεση στη WAN θύρα και routing mode. Λογικά το συνδέεις στην WAN θύρα και γι' αυτό δεν σε αφήνει να αλλάξεις την LAN IP και έχεις και τα άλλα προβλήματα.
Θα το συνδέσεις σε μία LAN θύρα και μετά του αλλάζεις την ΙΡ και θα δουλεύει κανονικά πίσω από το Speedport.
-
02-08-19, 18:37 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #7
-
02-08-19, 18:56 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #8
Τότε πως δεν σε αφήνει όταν στην εικόνα που έδωσες πριν δείχνει ότι το δέχεται;
-
02-08-19, 20:42 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #9
Έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να παίξει ως switch και όχι σαν ρούτερ.
Αν δεν μπορείς να βάλεις το ρούτερ στο sub του speed,
τότε κάνε το αντίθετο.
Βάλε το speed στο ίδιο sub με το ρούτερ σου.| "Anyone can build a fast CPU.
-
02-08-19, 21:54 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #10
Δεν μπορεί να παίξει ως router. Πρόκειται για Cable (Docsis) modem/router που όπως τα συνήθη DSL router παίζουν είτε στην κανονική τους λειτουργία είτε ως απλά switch και ΑΡ.
-
03-08-19, 14:09 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #11
-
03-08-19, 14:31 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #12
Εξαρτάται την υλοποίηση του firmware. Συνήθως δουλεύει και το ασύρματο και γι' αυτό τα αναφέρουμε ως switch και AΡ όταν λειτουργούν σε αυτή την κατάσταση.
-
03-08-19, 15:57 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #13
-
03-08-19, 16:34 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #14
Μα οι αρχικές ρυθμίσεις όπως τις δείχνεις στις εικόνες είναι λάθος.
Πρέπει να του ορίσεις LAN IP στο ίδιο εύρος με του Speedport (π.χ. 192.168.1.2 ή κάποια άλλη αχρησιμοποίητη) και να του κάνεις επανεκκίνηση (αυτό λέει στην σημείωση).
Επίσης μην το βάλεις σε bridge αλλά ΝΑΤ On και επειδή δεν κλείνει ο DHCP όρισε να δίνει μία μόνο ΙΡ (αντί 252 που εξαρχής δίνει).
Αν παρ' όλα αυτά συνεχίσει το ίδιο βιολί, σημαίνει ότι δεν παίζει όπως σχεδόν όλες οι άλλες συσκευές.
-
04-08-19, 01:27 Απάντηση: Speedport Entry 2i σε bridge mode - Πρόβλημα με ipv4 σε Wi-Fi #15
Bookmarks