Σελ. 1 από 17 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 253
  1. #1
    Εγγραφή
    30-10-2006
    Μηνύματα
    3.079
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL Tellas Full
    Ταχύτητα
    14652/999
    ISP
    Tellas
    DSLAM
    Tellas - ΚΟΛΩΝΟΣ
    Router
    Thomson 585v7 WIRELESS
    SNR / Attn
    9.5(dB) / 24.5(dB)
    Στα πλαίσια της προσπάθειας για επικοινωνία με τους παρόχους, φιλοξενούμε στο adslgr.com τη συνέντευξη του ΟΤΕ ΑΕ.

    Εταιρικό Προφίλ

    Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος (ΟΤΕ A.E.) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, προσφέροντας υπηρεσίες σε καταναλωτές, ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις καθώς και σε κρατικούς φορείς. Εκτός από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας που προσφέρει στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία ο ΟΤΕ, έχει επεκταθεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποκτώντας σημαντικά μερίδια ξένων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών στη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ παράλληλα, δραστηριοποιείται στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

    Ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει εκτός από σταθερή και κινητή τηλεφωνία, διαδικτυακή πρόσβαση, ευρυζωνικές συνδέσεις , ISDN, δορυφορικές συνδέσεις, επικοινωνία δεδομένων υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες μισθωμένων γραμμών. Ο Όμιλος ΟΤΕ απασχολεί περίπου 30.000 άτομα σε 6 χώρες.

    Ο ΟΤΕ είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση, ενώ οι μετοχές του διαπραγματεύονται στα διεθνή χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

    Σήμερα το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου φτάνει στο 28% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

    Με σύγχρονο αστικό και υπεραστικό δίκτυο, ψηφιακό στο 100%, περισσότερα από 20.000 χιλιόμετρα οπτικές ίνες, πολυάριθμες δορυφορικές, υποβρύχιες και επίγειες διεθνείς ζεύξεις με όλα τα σημεία της υδρογείου και προϊόντα βάσει διεθνών προτύπων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα σύγχρονης και ποιοτικής επικοινωνίας για όλους τους Έλληνες, ακόμα και στα πιο μακρινά και δυσπρόσιτα σημεία της ελληνικής υπαίθρου.

    Δίκτυα Πρόσβασης

    • ADSL: το γρήγορο Internet
    - συνεχή έργα επέκτασης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της χώρας
    - δυνατότητα σύνδεσης πάνω από 1.100.000 χρηστών
    - διαρκής αύξηση ταχυτήτων πρόσβασης
    • ΔΟΡΥΦΟΡΙΚO INTERNET: ευρυζωνικό Internet παντού μέσω δορυφόρου από τη θυγατρική του ΟΤΕ, Hellas sat

    Δίκτυα Κορμού

    • Αναβάθμιση του δικτύου (New Generation Network - NGN)
    • Εγκατάσταση και επέκταση δικτύου Metro Ethernet (ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων καθώς και υποστήριξη/παροχή εξελιγμένων εφαρμογών όπως το School powered by Conn-x)

    Νέες Τεχνολογίες

    • WiMAX: πιλοτικό πρόγραμμα ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης
    • WIFI: τεχνολογία ασύρματων τοπικών δικτύων (Wireless Local Area Networks ή Wi-Fis) η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να προσφέρουν στους πελάτες τους ασύρματη πρόσβαση στο Internet μέσω του φορητού τους Η/Υ ή PDA)



    Την συνέντευξη μας παραχώρησαν στελέχη της εταιρίας.

    • Πώς αξιολογείτε την κατάσταση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών σήμερα στην Ελλάδα;

      Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά συντελούνται ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις -με την ευρυζωνικότητα να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων- καθώς και πολλές επιχειρηματικές ανακατατάξεις.

      Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, που θα αυξάνεται όσο η τεχνολογία οδηγεί σε σύγκλιση προϊόντων και μικτές υπηρεσίες σταθερής – κινητής τηλεφωνίας και internet. O ανταγωνισμός έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών με συνεχείς προσφορές και να βελτιώνονται οι υπηρεσίες για τους καταναλωτές.

      Ωστόσο, 13 χρόνια μετά την έναρξη της απελευθέρωσης της αγοράς τηλεπικοινωνιών και 6 χρόνια μετά την πλήρη απελευθέρωσή της, η Ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών δεν έχει φτάσει ακόμη σε φάση ωριμότητας, ενώ έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Συνεχίζει να συντηρεί πολλαπλάσιους παρόχους, από όσους μπορεί με βάση το μέγεθός της, χάρη στη ρυθμιστική πολιτική που έχει υιοθετηθεί.

      Παρά τα παραπάνω, ο ΟΤΕ έχει καταβάλει και συνεχίζει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας, και δίνοντας έμφαση σε επενδύσεις στην περιφέρεια.

    • Πώς αξιολογείτε τη θέση της εταιρείας σας στην Ελληνική αγορά σήμερα; Πιστεύετε ότι οι ταχύτατες μεταβολές στην αγορά έχουν επηρεάσει την θέση του ΟΤΕ και ως προς τι;

      Ο ΟΤΕ πρωταγωνιστεί στις ταχύτατες μεταβολές που συντελούνται και κατέχει σημαντικό μερίδιο στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά. Σήμερα, οι ευρυζωνικές συνδέσεις μέσω του δικτύου ADSL του ΟΤΕ ανέρχονται σε σχεδόν 800.000 πανελλαδικά μέσω των οποίων τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις ανακαλύπτουν πώς το ευρυζωνικό Internet μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητά τους. Η Ελλάδα είναι η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης ευρυζωνικών συνδέσεων και αυτό οφείλεται στον ΟΤΕ που επενδύει συστηματικά σε αυτόν τον τομέα σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια της Ελλάδας. Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ είναι η «ραχοκοκαλιά» της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα αφού οι εγκατεστημένες πόρτες ADSL ξεπέρασαν το 1.150.000 και στόχος είναι στο τέλος της χρονιάς να ξεπεράσουν το 1,2 εκατ.

      Ο ΟΤΕ, παρά τις δύσκολες από επιχειρηματική και ρυθμιστική άποψη συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, θα συνεχίσει να επενδύει για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και γενικότερα της αγοράς τηλεπικοινωνιών, έχοντας πάντα το όραμα να αποτελεί την 1η επιλογή των καταναλωτών σε όποιους τομείς δραστηριοποιείται.

    • Πολύς λόγος γίνεται για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στις διαδικασίες μετάβασης σε LLU. Ποιες πρωτοβουλίες είναι διατεθειμένη η εταιρία σας να πάρει για τη βελτίωση της κατάστασης;

      Ευχαριστούμε για την ερώτηση αυτή, καθώς μας δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα προς τους καταναλωτές που πιθανώς να μην είναι όλοι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και όρους όπως LLU, ΑΡΥΣ κλπ.

      Κατ' αρχάς, βρόχος είναι το μέρος του δικτύου του ΟΤΕ μέσω του οποίου οι συνδρομητές έχουν πρόσβαση σε τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Πρακτικά, είναι το χάλκινο καλώδιο που ξεκινάει από το τοπικό κέντρο του ΟΤΕ και καταλήγει στο σπίτι ενός συνδρομητή.

      Η αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο (LLU) είναι η εκμετάλλευση του βρόχου από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους με σκοπό την παροχή δικών τους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών –κυρίως ευρυζωνικών- στο τελικό χρήστη. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο συνδρομητής λαμβάνει υπηρεσίες από άλλον πάροχο για τις οποίες δεν έχει άμεση εμπορική σχέση με τον ΟΤΕ.

      Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί ένα LLU είναι ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος να διαθέτει χώρο συνεγκατάστασης στο κέντρο του ΟΤΕ στην περιοχή, να έχει δηλαδή δικές του υποδομές για να δοθεί εκεί η άκρη του βρόχου.

      Απλουστευμένα, η διαδικασία που απαιτείται για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα καταναλωτή για αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο (LLU) είναι η εξής:

      • Α. Ο καταναλωτής καταθέτει το αίτημά του στον πάροχο που επιθυμεί.
      • Β. Ο πάροχος καταθέτει ηλεκτρονικά το αίτημα στον ΟΤΕ μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης αιτημάτων.
      • Γ. Ο ΟΤΕ υλοποιεί πολύπλοκες τεχνικές εργασίες, παραδίδει στον πάροχο τη γραμμή και ενημερώνει τον πάροχο (σύμφωνα με προϋποθέσεις και διαδικασίες που ορίζει η ΕΕΤΤ)
      • Δ. Ο πάροχος συνδέει τη γραμμή του πελάτη με το ιδιόκτητο δίκτυό του
      • Ε. Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή.


      Ο ΟΤΕ είναι υπεύθυνος μόνο για το σημείο Γ της διαδικασίας που περιγράφηκε παραπάνω.
      Τα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ (121, 134 κλπ) εξυπηρετούν πελάτες λιανικής του ΟΤΕ και όχι πελάτες άλλων παρόχων.

      Η φορητότητα ενός αριθμού από ένα δίκτυο σε ένα άλλο προϋποθέτει την σύνδεση του συνδρομητή με το δίκτυο του παρόχου είτε με LLU είτε μέσω εναλλακτικών υποδομών του ίδιου του παρόχου.
      Στην περίπτωση που η αίτηση φορητότητας είναι συνδυασμένη με την κατασκευή LLU, τότε πρέπει επιπλέον να υπάρξει συγχρονισμός μεταξύ της υλοποίησης του LLU και της αίτησης για φορητότητα.

      Ουσιαστικά, η απλή αίτηση ενός καταναλωτή «θέλω να πάω στον Χ πάροχο κρατώντας τον αριθμό μου» σημαίνει, εκτός από τη συνεργασία διαφορετικών εταιρειών, και τον συγχρονισμό στην υλοποίηση μεταξύ δύο διαφορετικών υπηρεσιών (LLU-φορητότητα).

      Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι όταν ένας συνδρομητής έχει κάνει αίτηση για LLU σε έναν πάροχο:

      • Ο ΟΤΕ «βλέπει» τον πάροχο και όχι απευθείας το συνδρομητή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να απευθύνονται στον πάροχο για οποιαδήποτε πληροφορία.
      • Ο ΟΤΕ εξετάζει και υλοποιεί τα αιτήματα όπως κατατίθενται από τους παρόχους. Δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει ζητηθεί από τον καταναλωτή.
      • Καθυστέρηση μπορεί να παρατηρηθεί σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω στάδια π.χ. είτε γιατί ο πάροχος άργησε να στείλει την αίτηση στον ΟΤΕ, είτε γιατί τα στοιχεία δεν ήταν πλήρη, είτε γιατί το αίτημα δεν ήταν τεχνικά εφικτό να υλοποιηθεί είτε ακόμη γιατί ο πάροχος δεν έχει υποδομές στην περιοχή και πρέπει να περιμένει να κατασκευαστούν προτού καταθέσει το αίτημα του καταναλωτή στον ΟΤΕ.


      Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο πάροχος, ο οποίος οφείλει να γνωρίζει τις υποδομές που διαθέτει και τους χρόνους υλοποίησης που απαιτούνται από τον ΟΤΕ (ορίζονται από την ΕΕΤΤ), χρειάζεται να δίνει στον πελάτη του την πραγματική εικόνα / χρονοδιάγραμμα στο οποίο μπορεί να δώσει στον πελάτη του μία υπηρεσία ώστε ο τελευταίος να μην γίνεται «μπαλάκι» μεταξύ των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

      Γενικά, στη διάδοση του LLU αντανακλώνται τα δομικά προβλήματα της Ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών. Η αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας.

      Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε και καταβάλει ο ΟΤΕ για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, δημιουργείται μία ολοένα και αυξανόμενη μάζα χρηστών. Αυτό, σε συνδυασμό με αποφάσεις της ΕΕΤΤ που υποχρεώνουν τον ΟΤΕ στην παροχή σχετικών υπηρεσιών κάτω του κόστους, δημιούργησαν στις αρχές του 2007 το ξαφνικό ενδιαφέρον σχεδόν του συνόλου των εναλλακτικών παρόχων για αδεσμοποίητους τοπικούς βρόχους.

      Το ξαφνικό αυτό ενδιαφέρον των παρόχων δεν διακρίνεται από μία λογική αύξηση της ζήτησης με βάση τις δραστηριότητές τους τα προηγούμενα χρόνια. Είναι λοιπόν απόλυτα αναμενόμενο ότι ο ΟΤΕ δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσει στην ουσία υποδομή εκ του μηδενός για το σύνολο της εναλλακτικής αγοράς τηλεπικοινωνιών μέσα σε μία νύκτα. Αυτό είναι σε γνώση της ΕΕΤΤ, η οποία και ενέκρινε, μετά από ενδελεχή έλεγχο των τεχνικών δεδομένων, το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης της υπηρεσίας αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου.

      Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΤΕ παραδίδει προς χρήση στους εναλλακτικούς παρόχους διαμορφωμένους χώρους φυσικής συνεγκατάστασης με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχουν παραδοθεί 132 κέντρα πανελλαδικά –με μέσο ρυθμό, μέσα στο 2007, 15 κέντρα ανά μήνα, που κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός.

      Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι όλων μας να μην αποκτήσει «κακό όνομα» η ευρυζωνικότητα. Καθώς η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας, και ουσιαστικά μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί από τον ΟΤΕ, η ορθή ενημέρωση και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μόνο προς όφελος των καταναλωτών μπορεί να είναι.

    • Ποια είναι η εμπειρία της εταιρίας σας από την εφαρμογή του νέου RUO; Πώς βλέπετε την εξέλιξή του στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα; Πιστεύετε πως χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις και αν ναι ποιες;

      Η ανάπτυξη του τοπικού βρόχου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διάθεση και την ικανότητα ανάπτυξης των εναλλακτικών παρόχων. Ο τοπικός βρόχος είναι διαθέσιμος στους εναλλακτικούς παρόχους από το 2001, μόλις πρόσφατα όμως φαίνεται ότι αυτοί ήταν σε θέση να κάνουν τις αναγκαίες επενδύσεις. Παράλληλα, όμως, για την ομαλή ανάπτυξη της αγοράς, θα πρέπει οι πάροχοι να είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν και τεχνικά τους συνδρομητές τους. Σήμερα, βιώνουμε μία πρακτική όπου, σε αρκετές περιπτώσεις, κάποιοι πάροχοι, όταν οι πελάτες τους δηλώνουν μία βλάβη, χωρίς να ελέγξουν αν οι ίδιοι έχουν βλάβες, τις δηλώνουν στον ΟΤΕ, ελπίζοντας ότι οι βλάβες εντοπίζονται στο δίκτυο ευθύνης του. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα αφενός την καθυστέρηση άρσης βλαβών συνδρομητών άλλων παρόχων και αφετέρου την αδικαιολόγητη επιβάρυνση των τεχνικών του ΟΤΕ, που δημιουργεί πρόβλημα στο σύνολο της αγοράς.

    • Ο ΟΤΕ κατηγορεί την ΕΕΤΤ ότι μόνο εξαιτίας των παρεμβάσεών της, καταφέρνουν και επιβιώνουν κάποιοι πάροχοι. Νομίζετε ότι οι πάροχοι στην ελληνική αγορά είναι όντως πολλοί;

      Ο ΟΤΕ έχει αναλάβει ουσιαστικά την ευθύνη της ανάπτυξης της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα και μία πολυπληθή ομάδα παρόχων, οι οποίοι βασίζονται σε υποδομές του ΟΤΕ και απολαμβάνουν τιμές κάτω του κόστους που ορίζει η ΕΕΤΤ. Ο ΟΤΕ έχει απέναντί του μια πολιτική ρύθμισης που έχει επικεντρωθεί στη στήριξη των ανταγωνιστών και όχι του ανταγωνισμού.

      Η διαδικασία συσπείρωσης της αγοράς γύρω από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, ισχυρές εταιρείες με στρατηγική άποψη για την αγορά, θα αλλάξει το τοπίο στον ανταγωνισμό μεταφέροντας τη «δράση» μεταξύ ίσων παικτών με μακροπρόθεσμους στόχους στην ελληνική αγορά.

      Άλλωστε, αν υποθέσουμε ότι π.χ. 15 πάροχοι βασίζονται σε υποδομές του ΟΤΕ και φιλοδοξούν να καταλάβουν ο καθένας το 10% της Ελληνικής αγοράς, θα παραγγείλουν στον ΟΤΕ πρόσθετες υποδομές που αντιστοιχούν στο 150% των υφιστάμενων. Είναι συνεπώς αντιληπτό ότι θα υπάρξει τεράστια σπατάλη πόρων, οι οποίοι μάλιστα δεν θα αξιοποιηθούν ποτέ, φυσικά εις βάρος των επενδύσεων για τεχνολογική ανάπτυξη.

    • Με βάση τις εμπειρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον Τύπο αλλά και που καταγράφονται κατά εκατοντάδες στο adslgr.com η υπόθεση του πλήρως αδεσμοποίητου βρόχου στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει ταλαιπωρήσει πολλούς καταναλωτές. Εκτιμάτε ότι ορισμένοι από τους παρόχους δεν ήταν έτοιμοι για αυτό το βήμα;

      Λίγο- πολύ η ερώτηση αυτή απαντήθηκε και προηγουμένως.

      Μετά από μία τόσο μεγάλη αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των υπηρεσιών, ήταν λογικό, ως ένα βαθμό, να υπάρχουν κραδασμοί και ένα αρχικό διάστημα προσαρμογής. Προχωρώντας η αγορά στην ωρίμανσή της, βρίσκει από μόνη της το βηματισμό και τους αυτοματοποιημένους μηχανισμούς, ώστε να λείψουν και τα τελευταία προβλήματα. Κάθε μέρος χρειάζεται να αναγνωρίσει τις όποιες αδυναμίες του στο παρελθόν με διάθεση αυτοκριτικής και στόχο την βελτίωση, προς όφελος της προόδου της αγοράς και των τελικών χρηστών. Ζητούμενο δεν είναι ο καταλογισμός ευθυνών σε κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην όλη διαδικασία, αλλά η βελτίωση της λειτουργικής διαδικασίας προς όφελος των καταναλωτών.

      Ο ΟΤΕ εργάζεται συστηματικά και με εντελώς διακριτό τρόπο προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμα του πελάτη να απολαμβάνει τις υπηρεσίες μέσω ενός άλλου παρόχου αλλά και το δικαίωμά του να επιστρέψει στον ΟΤΕ.

      Με την εισαγωγή των διαδικασιών που προβλέπει τόσο το RUO όσο και το RBO, ο πελάτης που επιθυμεί να επιστρέψει στον ΟΤΕ είτε για υπηρεσίες φωνής είτε για υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης στο internet, είτε και για τα δύο -το λεγόμενο double play- μπορεί να το κάνει μονοσημειακά, προσερχόμενος δηλ. σε κάποιο κατάστημα του ΟΤΕ. Εντούτοις, όπως ήδη εξηγήσαμε, απαιτείται εξαιρετικός συγχρονισμός μεταξύ των παρόχων ώστε η παροχή της όποιας υπηρεσίας να είναι αδιάλειπτη.

    • Πώς βλέπετε το προφίλ του Έλληνα χρήστη στο διαδίκτυο; Για ποιους λόγους πιστεύετε ότι αγοράζει κάποιος σήμερα μια ADSL σύνδεση;

      Η ευρυζωνικότητα είναι αυτή που εξασφαλίζει στο χρήστη, υψηλές ταχύτητες, συνεχή σύνδεση και παροχή υπηρεσιών που βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία. Σήμερα, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες του ΟΤΕ, μια ADSL σύνδεση δεν απευθύνεται μόνο σε μια μικρή κοινότητα «ειδικών» στην τεχνολογία. Ο ΟΤΕ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία υποδομών έτσι ώστε η ευρυζωνικότητα να προσφέρεται όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια. Ταυτόχρονα, μέσα από το conn-x δημιούργησε μια σειρά χρηστικών εφαρμογών (όπως το conn-x view και το school powered by conn-x) που κάνουν προσιτή την ευρυζωνικότητα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξή της.

      Επιπρόσθετα, o OTE συνέβαλλε και συμβάλλει στην εκπαίδευση του κοινού, τόσο με την καμπάνια του conn-x η οποία δίνει με μοντέρνο και κατανοητό τρόπο πληροφορίες για τις πρακτικές εφαρμογές της ευρυζωνικότητας, όσο και με το πρόγραμμα ΟΤΕ on the Broadband, την κινητή μονάδα που περιόδευσε σε όλη τη χώρα, με στόχο την εκπαίδευση και την εξοικείωση του κοινού - ιδιαίτερα της περιφέρειας - με το Διαδίκτυο και τις ευρυζωνικές υπηρεσίες. Παράλληλα, η καμπάνια του ΟΤΕ με τίτλο «στη μάνα σου το' πες» συμβάλλει στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

      Φυσικά, χρειάζονται συνδυασμένες κινήσεις προκειμένου ακόμα μεγαλύτερες ομάδες κοινού να αρχίσουν να
      χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία. Ο ρόλος του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών είναι σημαντικός προς αυτήν την κατεύθυνση.

      Όσον αφορά στο προφίλ του Έλληνα χρήστη, είναι γενικά γνωστό, από διάφορες έρευνες, ότι οι χρήστες του διαδικτύου είναι κυρίως άντρες (περίπου το 65%), το 30% είναι ηλικίας 25-34 ετών και σχεδόν οι μισοί χρήστες ανήκουν στη μέση ανώτερη κοινωνικο-οικονομική τάξη. Εμείς στον ΟΤΕ όμως, όπως είπαμε, προχωράμε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ευρυζωνικές υπηρεσίες για τις εξειδικευμένες ανάγκες κάθε ομάδας κοινού, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

    • Είναι γνωστό πως οι ADSL συνδέσεις δεν παρέχουν εγγυημένες ταχύτητες. Ωστόσο η χρήση p2p εφαρμογών επιβαρύνει τα δίκτυα των παρόχων διεθνώς και προκαλεί προβληματισμό για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πρόσφατα στη Βρετανία ξεκίνησε η λήψη μέτρων κατά των "σπάταλων" χρηστών. Πώς κρίνετε το συγκεκριμένο μέτρο και ποια λύση θα είχατε να προτείνετε;

      Όπως ορθά παρατηρείτε, ένα δεδομένο της τεχνολογίας ADSL παγκοσμίως είναι ότι οι ταχύτητες ADSL δεν είναι εγγυημένες και έχουν διακυμάνσεις, θέση που έχει επανειλημμένως διατυπώσει δημόσια και ο ΟΤΕ. Εξάλλου, διεθνώς στις συνδέσεις ADSL, το εύρος ζώνης ή bandwidth είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα.

      Αυτό σημαίνει ότι η τελική ταχύτητα που αντιλαμβάνεται ο κάθε χρήστης επηρεάζεται από αρκετές παραμέτρους, μία εκ των οποίων είναι και η συμπεριφορά των άλλων χρηστών στην γειτονιά του χρήστη. Σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται χρήστες που χρησιμοποιούν peer-to-peer εφαρμογές, η συνεχής κίνηση που δημιουργούν καταναλώνει τους πόρους του δικτύου με συνέπεια οι περιστασιακοί χρήστες να αντιλαμβάνονται μειωμένη επίδοση του δικτύου. Σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόμοια θέματα έχουν αντιμετωπιστεί με πολιτικές χρονο-χρέωσης ή ογκο-χρέωσης. Ο ΟΤΕ δεν έχει δυνατότητα να ελέγχει τα πακέτα που διακινούνται, καθώς από το δίκτυό του ADSL μεταφέρει διαφανώς την κίνηση των χρηστών και την παραδίδει στον εκάστοτε ISP.

      Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο ΟΤΕ παρακολουθεί, αξιολογεί και βελτιστοποιεί συνεχώς το δίκτυό του, ενώ εφαρμόζει πολιτικές εξασφάλισης της ποιότητας της υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι καθημερινά προστίθενται νέοι πελάτες με αποτέλεσμα η δυναμική του δικτύου να μεταβάλλεται διαρκώς.

    • Ένα ακόμα μεγάλο θέμα είναι η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών σε απομακρυσμένες περιοχές λόγω και του ανάγλυφου της χώρας. Ποια πιστεύετε ότι θα ήταν η ενδεικνυόμενη και πρακτικώς εφαρμόσιμη λύση;

      Η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάπτυξη και η διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών αποτελεί στρατηγικό στόχο του ΟΤΕ. Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ αναπτύσσεται συνεχώς σε ολόκληρη την Ελλάδα -εξ' ου και το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πάνω από 1.150.000 εγκατεστημένες πόρτες σε ολόκληρη την επικράτεια- κάνοντας την υπηρεσία διαθέσιμη σε περιοχές με ολοένα και μικρότερους πληθυσμούς. O OTE αναπτύσσει το ευρυζωνικό δίκτυο του σε ολόκληρη την Ελλάδα σε 1270 σημεία (Points of Presence – PoPs), από τα οποία περίπου τα 1150 είναι εκτός Αττικής και συγκεντρώνουν περίπου το 92% των τηλεφωνικών συνδέσεων.

      Ο ΟTE έχει επενδύσει και συνεχίζει να επενδύει σημαντικά ποσά αναπτύσσοντας το δίκτυο ADSL του, αναβαθμίζοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ενημερώνοντας το ευρύτερο κοινό για τα οφέλη της ευρυζωνικότητας. Η ανάπτυξη του δικτύου γίνεται με βάση την εμπορική ζήτηση των υπηρεσιών αλλά και με τεχνικά και οικονομικά κριτήρια.

      Για να γίνει καλύτερα κατανοητό το μέγεθος του δικτύου ADSL του ΟΤΕ αξίζει να αναφερθεί ότι τα σημεία παρουσίας του δικτύου περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Κρόκος Κοζάνης, η Ανάφη, οι Λειψοί, η Τροιζήνα, η Χάλκη, η Κάτω Τιθορέα, οι Καστελλάνοι, το Τσεπέλοβο κ.α. ενώ τα συνεργεία του ΟΤΕ δουλεύουν διαρκώς ώστε μέσα στο 2007 το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ να καλύπτει π.χ. ακόμα και το ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου.

      Βέβαια, υπάρχουν και σημεία στην χώρα που είτε έχουν μικρή ζήτηση, είτε οι ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου καθιστούν τεχνικά δύσκολη την ανάπτυξη ευρυζωνικής υποδομής. Για το λόγο αυτό, από τον Ιανουάριο του 2006, ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει δορυφορικές ευρυζωνικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η πρόσβαση επίγειων μέσων κρίνεται από δύσκολη έως αδύνατη, μέσω του προϊόντος «Hellas Sat net» της Hellas Sat, του Ομίλου ΟΤΕ. Το δορυφορικό ευρυζωνικό internet είναι ιδανικό μέσο διασύνδεσης για απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές και χρησιμοποιείται σήμερα από ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εγκαταστάσεις σε απομακρυσμένα γεωγραφικά σημεία και χρειάζονται πρόσβαση στο internet, επικοινωνία με κεντρικά συστήματα προμηθειών και μηχανογράφησης, δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων, έλεγχο μέσω απομακρυσμένης κάμερας της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, καθώς και άλλες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, φιλοξενία ιστοσελίδων κ.λ.π. Μέσω του δορυφορικού ευρυζωνικού internet υπάρχει πρακτικά διαθεσιμότητα ευρυζωνικών υπηρεσιών παντού στην Ελλάδα.

    • Συμφωνείτε με την άποψη που λέει πως τελικά η διάδοση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα θα έρθει μέσα από το τεράστιο πελατολόγιο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας;

      Η σταθερή και κινητή τηλεφωνία μπορούν να είναι συμπληρωματικές για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας και τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της σύγκλισης των τηλεπικοινωνιών. Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων ξεπερνά το 99% του ελληνικού πληθυσμού. Αν και η ευρυζωνικότητα βασίζεται στις υποδομές της σταθερής τηλεφωνίας (ενσύρματα δίκτυα) ωστόσο με τις τεχνολογικές εξελίξεις της κινητής τηλεφωνίας (ανάπτυξη ασύρματων δικτύων, HSPA) θα γίνεται ολοένα και περισσότερο ορατή η συμβολή της κινητής τηλεφωνίας.

      Στις ώριμες αγορές, οι κινητές ευρυζωνικές υπηρεσίες καταλαμβάνουν ολοένα και πιο σημαντική θέση, καθώς τα δίκτυα έχουν πλέον τη δυνατότητα να τις παρέχουν. Ταυτόχρονα, τα δίκτυα σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης επεκτείνονται σημαντικά, με ευφυή συστήματα σε όλο τους το εύρος.

    • Κάποιοι λένε πως με την παροχή υπηρεσιών 3play θα ανατραπεί πλήρως το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα. Συμφωνείτε;

      Η ανατροπή είναι πολύ «βαριά» έκφραση, μάλλον θα ζήσουμε την εξέλιξη του τηλεοπτικού χώρου, όπως αυτός θα διαμορφωθεί στο μέλλον κυρίως λόγω της σύγκλισης των τεχνολογιών. Καθώς όμως δεν πρόκειται για μια κατάσταση που θα αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανατροπή. Μέρα με τη μέρα η τηλεόραση θα γίνεται όλο και πιο διαδραστική μέσα από τα ευρυζωνικά δίκτυα και αυτό θα έχει ως συνέπεια την εξέλιξη του τηλεοπτικού τοπίου.

      Σ' αυτό το πλαίσιο, ο ΟΤΕ έχει αναπτύξει πιλοτικό πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών IPTV, σε συνεργασία με τη Multichoice, προκειμένου να καταλήξει στο σχεδιασμό ενός πακέτου υπηρεσιών, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται αλλά και θα είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα. Η προσφορά υπηρεσιών τύπου «x-play» απαιτεί σοβαρούς παίκτες με δυνατότητα για επενδύσεις και μακροπρόθεσμο επιχειρησιακό σχεδιασμό.

      Ο ΟΤΕ μελετά προσεκτικά τα επόμενα βήματά του και στο χώρο των υπηρεσιών 3play χωρίς να εξαντλείται σε εντυπωσιασμούς.

    • Αρκετοί εναλλακτικοί πάροχοι έχουν σήμερα την δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες τους ονομαστικές ταχύτητες από 10 έως και 24Mbps και υπηρεσίες ADSL2+. Σκοπεύετε να ανακοινώσετε ανάλογα πακέτα ή να προβείτε σε αναβάθμιση των υπαρχουσών ταχυτήτων με αντίστοιχη κατάργηση των μικρότερων στο ορατό μέλλον;

      Ο στόχος του ΟΤΕ είναι η δημιουργία προσωποποιημένων ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ήδη προσφέρει ταχύτητες έως και 8Mbps και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουμε εκεί. Η συνεχής αναβάθμιση των προσφερομένων ταχυτήτων και των υπηρεσιών είναι μέρος της στρατηγικής μας.

    • Με την είσοδο του ADSL2+ έχει προκύψει ότι πολλοί συνδρομητές λόγω απόστασης αλλά κυρίως λόγω παλαιότητας και κακής ποιότητας του δημόσιου δικτύου χαλκού δεν μπορούν να απολαύσουν τις υψηλές ταχύτητες και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που μπορούν να δοθούν από αυτή την τεχνολογία. Πώς πιστεύετε ότι πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα;

      Κατ' αρχήν να επισημάνουμε ότι «δημόσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών» είναι κάθε δίκτυο μέσω του οποίου παρέχονται υπηρεσίες στο κοινό. Έτσι, κάθε ανώνυμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ, διαθέτει το δικό της «δημόσιο δίκτυο», το οποίο - για αποφυγή κάθε παρεξήγησης - σημειώνεται ότι ανήκει στους μετόχους της κάθε εταιρείας.

      Περαιτέρω, είναι σαφές ότι μόνο η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού βασισμένου σε υποδομές μπορεί τελικά να αποφέρει οφέλη για τον καταναλωτή. Η συνεχής προσπάθεια εναλλακτικών παρόχων να καταφεύγουν σε υποδομές του ΟΤΕ και μάλιστα να εξασκούν πιέσεις για την όλο και χαμηλότερη τιμολόγησή τους από τον ΟΤΕ αποτελεί τροχοπέδη στην όποια ανάπτυξη. Η «δήμευση» του δικτύου του ΟΤΕ και ο «αναδασμός» του σε παρόχους, ως προσέγγιση μας γυρίζει ένα αιώνα πίσω και φυσικά είναι πλέον αντισυνταγματική. Όπως προαναφέρθηκε, ο ΟΤΕ και το δίκτυό του ανήκει στους μετόχους του, στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το Ελληνικό Δημόσιο.

      Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση του δικτύου χαλκού του ΟΤΕ είναι εφάμιλλη του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εξάλλου, μεγάλο ποσοστό των συνδρομητικών γραμμών έχουν σχετικά μικρό μήκος (κάτω των 2,5 χλμ). Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου περιοριστικοί παράγοντες αποτρέπουν την παροχή πολύ υψηλών ταχυτήτων. Εκτός από την απόσταση (η παλαιότητα δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα), η παραδιαφωνία (crosstalk) που παρατηρείται στα καλώδια επηρεάζει την παροχή υψηλών ταχυτήτων. Η παραδιαφωνία οφείλεται σε χρήση (κυρίως από εναλλακτικούς παρόχους σε αφόρτιστες Μ1020 γραμμές χαλκού) υπηρεσιών και διατάξεων που δεν είναι φασματικά συμβατές με την τεχνολογία ADSL & ADSL2+.

      Ένας τρόπος που μπορεί να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα είναι η αύξηση της διείσδυσης δικτύου Οπτικών Ινών ώστε να φτάνει πλησιέστερα στον συνδρομητή και αντίστοιχα η μείωση του μήκους του δικτύου χαλκού. Μία τέτοια στρατηγική απαιτεί την αύξηση των σημείων παρουσίας του δικτύου (DSLAMs) και μετακίνησή τους πλησιέστερα στο χώρο του πελάτη. Το κόστος είναι αρκετά μεγάλο και το ρυθμιστικό περιβάλλον που διέπει την απελευθέρωση του τοπικού υπο-βρόχου ασαφές. Συνεπώς η επένδυση σε τεχνολογίες FTTC , FTTB πρέπει να γίνει μετά από προσεκτική οικονομοτεχνική μελέτη και αφού ξεκαθαρίσει και το θεσμικό πλαίσιο.

    • Ποια είναι η διασύνδεση της εταιρίας σας με το διεθνές δίκτυο και ποια με τον ΑΙΧ; Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια αναβάθμισης;

      Η τρέχουσα διασύνδεσή μας με το AIX είναι 2 Gbps. Στόχος μας είναι η αναβάθμισή της στα 10 Gbps.

    • Είναι γνωστό ότι θιγόμενες από τη χρήση p2p εταιρίες ζητούν πια και από ελληνικούς ISPs προσωπικά δεδομένα πελατών τους, προκειμένου να στραφούν εναντίον τους. Έχετε γίνει αποδέκτης τέτοιων αιτημάτων; Ποια είναι η πολιτική της εταιρίας σας απέναντι σε τέτοια αιτήματα;

      Η ΟΤΕΝΕΤ έχει αντιμετωπίσει ανάλογες περιπτώσεις αιτημάτων εταιριών που λαμβάνουν υπόψη το δίκαιο των ΗΠΑ, το οποίο όμως διαφοροποιείται σημαντικά από το ελληνικό δίκαιο.
      Το ελληνικό δίκαιο επιτρέπει την «άρση απορρήτου», δηλαδή την ταυτοποίηση χρηστών του Διαδικτύου βάση στοιχείων όπως username / IP address και τη γνωστοποίηση των στοιχείων αυτών στις αρχές, μόνον για συγκεκριμένα εγκλήματα. Η διαδικασία της άρσης απορρήτου περιγράφεται στο Π.Δ.47/2005, που προβλέπει τη νομική διαδικασία και τα απαραίτητα νομικά έγγραφα που πρέπει να προσκομίζονται από τις αρχές, καθώς και τις υποχρεώσεις και εν γένει το πλαίσιο ευθύνης των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

      Γενικότερα η ΟΤΕΝΕΤ:

      • Συμμετέχει σε κάθε δημόσια διαβούλευση και συζήτηση για τα προσωπικά δεδομένα.
      • Έχει ως πάγια πολιτική της την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.
      • Συμμορφώνεται απόλυτα στην ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την άρση απορρήτου και το συνταγματικά κατοχυρωμένο επικοινωνιακό απόρρητο.

      Θεωρούμε ότι οι διατάξεις του Συντάγματος, το νομοθετικό πλαίσιο αναφορικά με τις τηλεπικοινωνίες αλλά και γενικότερα η κοινώς περί δικαίου αντίληψη διασφαλίζουν ότι στην Ελλάδα δεν θα παρουσιαστούν φαινόμενα, όπως αυτά που κατέγραψε ο τύπος στις ΗΠΑ όπου για παράδειγμα ζητούνταν εξωδικαστικοί συμβιβασμοί της τάξης των χιλιάδων δολαρίων από άνεργες μητέρες ή γιαγιάδες για πιθανές ατασθαλίες των παιδιών/εγγονών τους.

    • Ποια είναι η πολιτική σας για το contention ratio; Σκέφτεστε τη δημιουργία και άλλων πακέτων υπηρεσιών, όπως πχ premium accounts με πολύ μικρότερο contention ratio, ή πχ οικονομικών πακέτων με ογκοχρέωση (ρεαλιστική ογκοχρέωση πχ 10GB με 20GB);

      Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ένα δεδομένο της τεχνολογίας ADSL παγκοσμίως είναι ότι οι ταχύτητες ADSL δεν είναι εγγυημένες και έχουν διακυμάνσεις, θέση που έχει επανειλημμένως διατυπώσει δημόσια και ο ΟΤΕ.

      Καταρχάς πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε κάθε DSLAM του ΟΤΕ αναλογεί μια ADSL πόρτα για αποκλειστική σύνδεση του πελάτη με το δίκτυο ευρείας ζώνης του ΟΤΕ. Στη σύνδεση αυτή εξασφαλίζεται η ονομαστική ταχύτητα πρόσβασης του πακέτου που έχει αγοράσει ο πελάτης. Το Contention Ratio (ή αλλιώς βαθμός συγκέντρωσης) αφορά στο ευρυζωνικό δίκτυο μεταφοράς και κορμού.

      Όπως ειπώθηκε και σε προηγούμενη ερώτηση, στις συνδέσεις ADSL το εύρος ζώνης (bandwidth) δικτύου του ΟΤΕ είναι μοιρασμένο μεταξύ των χρηστών και όχι αποκλειστικό για τον καθένα. Ο κύριος λόγος είναι ότι η καλύτερη εκμετάλλευση των «ακριβών δικτυακών πόρων» οδηγεί σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι οικονομικά προσιτές από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Ο ΟΤΕ διαθέτει και προϊόντα που απευθύνονται στους πελάτες εκείνους (κυρίως εταιρικούς και επιχειρησιακούς) που επιθυμούν την αποκλειστική χρήση του εύρους ζώνης για τη διασύνδεση τους με το Internet.

      Το «μοίρασμα» του bandwidth λαμβάνει χώρα σε διάφορα σημεία: στο δίκτυο του ΟΤΕ, στο δίκτυο των ISPs, στα κυκλώματα διασύνδεσης με το εξωτερικό του κάθε ISP, καθώς και στο ευρύτερο δημόσιο διαδίκτυο. Επιπρόσθετα, ο βαθμός «μοιράσματος» του εύρους ζώνης του δικτύου (ή αλλιώς Contention Ratio) μεταβάλλεται στο χρόνο καθώς μεταβάλλεται το πλήθος των ενεργών συνδρομητών του κάθε πακέτου πρόσβασης.

      Διευκρινίζεται ότι το μοίρασμα γίνεται δυναμικά ανάμεσα στους ενεργούς χρήστες (δηλ. αυτούς που πραγματικά χρησιμοποιούν τη σύνδεση τους π.χ. για web surfing ή για ftp download) και όχι ανάμεσα στους συνδεδεμένους χρήστες (logged in στον ISP). Ας σημειωθεί ότι, οι παράμετροι που επηρεάζουν την αντίληψη του χρήστη για την ταχύτητα είναι πολλές και σε κάθε περίπτωση η ταχύτητα εξαρτάται και από την συμπεριφορά των άλλων χρηστών στη «γειτονιά» του χρήστη. Σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται χρήστες που χρησιμοποιούν ευρέως peer-to-peer εφαρμογές, η κίνηση που δημιουργούν καταναλώνει τους πόρους του δικτύου με συνέπεια οι περιστασιακοί χρήστες να αντιλαμβάνονται μειωμένη επίδοση του δικτύου. Παρόμοια θέματα, όπως ειπώθηκε και νωρίτερα, έχουν αντιμετωπιστεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πολιτικές χρονο-χρέωσης ή ογκο-χρέωσης.

    • Κάποιοι Δήμοι στην Ελλάδα προσφέρουν δωρεάν Ασύρματο Ιντερνετ (πχ e-trikala) και κάποιοι έχουν προγραμματίσει την εγκατάσταση οπτικών ινών στην πόλη τους όπου εκτός από τη διασύνδεση των Δημοσίων Υπηρεσιών είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν και διάφορες ευρυζωνικές υπηρεσίες στους δημότες τους (πχ 3-play, δωρεάν αστικές κλήσεις κ.α). Θα θεωρούσατε ανταγωνιστές τους Δήμους αυτούς και γιατί;

      Οι προσπάθειες για τη διάδοση της ευρυζωνικότητας από όποιον και αν προέρχονται είναι καλοδεχούμενες γιατί στην ουσία δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την εξέλιξη της αγοράς του ADSL. Θεωρούμε λοιπόν πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι στη σωστή κατεύθυνση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

      Θα πρέπει να σημειώσουμε, όμως, ότι οι όποιες προσπάθειες θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό και τήρηση των κανονισμών που θέτουν οι ανεξάρτητες αρχές όπως η ΕΕΤΤ, η ΑΔΑΕ κλπ. ώστε να εξασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και προστασίας του τελικού χρήστη. Επισημαίνεται, σε αυτό το σημείο, ότι η παροχή υπηρεσιών Wi-Fi (802.11) εξαιρείται τόσο από την υποχρέωση αδειοδότησης των κεραιών εξωτερικού χώρου όσο και από την αδειοδότηση συχνοτήτων καθώς κάνει χρήση του ελεύθερου φάσματος 2,4 και 5,4 GΗz, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις της ΕΕΤΤ. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΤ έχει καθορίσει ιδιαίτερα χαμηλά όρια εκπεμπόμενης ισχύος (μικρότερη από 1 Watt) για την προστασία του κοινού, με αποτέλεσμα να περιορίζεται αρκετά η εμβέλεια των κεραιοσυστημάτων WiFi. Με αυτά τα δεδομένα πλήρης κάλυψη ολόκληρων δήμων ή δημοτικών περιοχών απαιτεί μεγάλο αριθμό κεραιών και σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενδείκνυται.

    • Εδώ και καιρό σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες γίνεται συζήτηση για τον διαχωρισμό των πρώην κρατικών τηλεπικοινωνιακών οργανισμών σε δύο εταιρίες. Μια που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τις εθνικές υποδομές τηλεπικοινωνιών και μια που θα λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών λιανικής. Το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί στη Βρετανία με θετικά αποτελέσματα για την αγορά. Στη χώρα μας κάτι ανάλογο έγινε από την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα η ΕΥΑΘ χωρίστηκε σε δύο εταιρείες: Την ΕΥΑΘ που έχει αναλάβει τον τομέα των υπηρεσιών και την ΕΥΑΘ Παγίων που έχει τη διαχείριση του δικτύου. Πως κρίνετε την συγκεκριμένη πρόταση; Θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη χώρα μας;

      Η αποτίμηση του μέτρου στη μοναδική χώρα που εφαρμόστηκε (Βρετανία) ήταν μάλλον αρνητική. Το μοντέλο αυτό έχει δεχθεί σοβαρές επικρίσεις για αύξηση της τελικής τιμής των προϊόντων, χειροτέρευση της παρεχόμενης υπηρεσίας και για φαινόμενα γραφειοκρατικής αντιμετώπισης αιτημάτων, με αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή.

      Παράλληλα, αρκετοί Επίτροποι της ΕΕ έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για το μοντέλο αυτό, θεωρώντας ότι μπορεί να καταστρέψει τα κίνητρα για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

      Ο ΟΤΕ θεωρεί ότι πειραματισμοί με αμφίβολης αξίας μοντέλα, σε χώρες και αγορές που διαφέρουν δραστικά, καλό είναι να αποφεύγονται.

      Στο θέμα αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία του στο συνέδριο Infocom και ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, ο οποίος ανέφερε:

      «Ο μιμητισμός των Βρυξελλών σαν οδηγός είναι αμφίβολης αξίας. Οι κοινοτικές οδηγίες ρύθμισης δίνουν μεγάλα περιθώρια στους ρυθμιστές κάθε κράτους-μέλους να προσαρμόζουν τα μέτρα τους στις τοπικές ιδιομορφίες. Είναι επίσης ο μιμητισμός επικίνδυνος. Παράδειγμα ο «λειτουργικός διαχωρισμός», που μόλις ακούσαμε, ιδέα που ξεφουσκώνει ήδη στις Βρυξέλλες αλλά εδώ τα νέα αργούν να φτάσουν. Σαν ιδέα ο διαχωρισμός φαίνεται απλός και βολικός αλλά δεν είναι τυχαίο ότι το πείραμα δεν έχει εφαρμοστεί παρά μόνο στη Βρετανία που και εκείνη απελευθέρωσε τις τηλεπικοινωνίες την δεκαετία του '80 και προχώρησε σε κάποιου είδους διαχωρισμό μόλις πριν από δύο χρόνια. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ο διαχωρισμός ξεσηκώνει σφοδρές αντιδράσεις. Ήδη οι Διευθύνσεις Ανταγωνισμού και Επιχειρήσεων της ΕΕ, κα Kroes και κ. Verheugen, αλλά και όλες οι άλλες, πλην μιας Διευθύνσεις, έχουν προβάλλει σοβαρές και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις. Ίσως κάποτε έρθει η ώρα για κάποιο λειτουργικό διαχωρισμό και εδώ. Προς το παρόν ας αρκεστούμε στον λογιστικό διαχωρισμό γιατί πειραματισμοί του είδους του functional separation θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ωμή κρατική παρέμβαση επάνω σε ένα διαμορφωμένο νομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον και να έχουν τελείως απρόβλεπτα και αρνητικά αποτελέσματα. Θέλουν ίσως μερικοί να γίνει ο ΟΤΕ πειραματόζωο, κι αν πάθει κάτι στο χειρουργικό τραπέζι τι θα πουν; sorry δεν το θέλαμε…»

    • Ανακοινώσατε στην ΔΕΘ την παροχή σταθερής τηλεφωνίας μέσω VoIP (Voice over Internet Protocol) για μεγάλες επιχειρήσεις. Πιστεύετε ότι θα υποκαταστήσει ισάξια το PSTN;

      Η υπηρεσία VoIP που παρουσίασε ο ΟΤΕ θα συνδυάζει πολύ καλή ποιότητα φωνής και οικονομικότερη τηλεφωνία. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία φωνής και δεδομένων, η οποία απευθύνεται σε μεγάλες εταιρείες με ανάγκες διασύνδεσης 10 και πλέον σημείων παρουσίας. Οι κλήσεις εντός δικτύου είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις εκτός δικτύου προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές παρέχοντας έτσι οικονομικότερη τηλεφωνία.

      Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα φωνής που παρέχει η PSTN τηλεφωνία δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη τεχνολογία.

    • Με ποιο σκεπτικό η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις; Προτίθεστε να την διαθέσετε και σε οικιακούς χρήστες; Αν όχι, γιατί;

      Η συγκεκριμένη υπηρεσία σχεδιάστηκε για τις μεγάλες επιχειρήσεις αφού καλύπτει εξειδικευμένες ανάγκες τους. Ειδικά για τους οικιακούς πελάτες, ο ΟΤΕ προσφέρει ήδη το ΟΤΕ Τalk, εξασφαλίζοντας οικονομικότερη τηλεφωνία στους συνδρομητές οι οποίοι ανάλογα με τις ανάγκες τους μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα:

      • OTE talk 24/7: 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα μόνο με 16  το μήνα.
      • ΟΤΕ talk Βράδυ & Σαββατοκύριακο: Καθημερινές, βράδυ (20:00-08:00) και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο μόνο με 7,30  το μήνα.
      • ΟΤΕ talk 1,2,3: Κλήσεις, προς 1,2,3 επιλεγμένους αριθμούς με 3  ανά αριθμό το μήνα.


    • Αρκετοί χρήστες του adslgr.com επισημαίνουν το γεγονός ότι ο ΟΤΕ την στιγμή που προσπαθεί να διατηρεί τις χρεώσεις του σε υπηρεσίες ίντερνετ σε χαμηλά επίπεδα φτάνει στο σημείο να παρέχει ακριβότερες υπηρεσίες αφού επιβαρύνει τους πελάτες του στην τελική χρέωση με το επιπρόσθετο «πάγιο» των 14,756 Ευρώ (για pstn) και των 18,921 Ευρώ (για isdn) μηνιαίως. Προτίθεστε να κάνετε κάτι για αυτό;

      Το βασικό τέλος, το οποίο πληρώνουν οι συνδρομητές του ΟΤΕ, αφορά τη γραμμή που έρχεται στο σπίτι μας, από το κέντρο του ΟΤΕ και θα συνεχίσει να ισχύει. Ο λόγος για τον οποίο οι συνδρομητές πληρώνουν το πάγιο τέλος είναι για να διασφαλίζεται η παροχή της υπηρεσίας. Απλά αναλογιστείτε τις επενδύσεις που χρειάζονται για την αποκατάσταση της λειτουργίας των κατεστραμμένων από τις πρόσφατες πυρκαγιές δικτύων στην Πελοπόννησο.

      Πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποια μορφή βασικού τέλους υπάρχει και στους εναλλακτικούς παρόχους, απλώς το χρεώνουν με άλλο τρόπο. Είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, αρκεί να ρωτήσει τον πάροχό του, τι θα χρεωθεί στο λογαριασμό του σε περίπτωση που δεν πραγματοποιήσει καμία κλήση από το τηλέφωνό του.

    • Τον Ιούλιο του 2006 ο ΟΤΕ, η ΟΤΕΝΕΤ και η MultiChoice Hellas ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών IPTV σε πιλοτικό επίπεδο. Μετά από 1 χρόνο δοκιμών έχουν εξαχθεί συμπεράσματα που θα οδηγήσουν στην εμπορική διάθεση της υπηρεσίας; Πότε προβλέπεται να αρχίσει αυτή;

      Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το πιλοτικό πρόγραμμα προχωρά κανονικά και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει εξαρχής. Ο τεχνικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στο θέμα του περιεχομένου, προκειμένου να διαθέσουμε μια υπηρεσία βασισμένη στις ανάγκες των Ελλήνων χρηστών. Η εμπορική διάθεση είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2008.

    rho, No-Name (adslgr editors)
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 13-11-07 στις 15:28.

  2. #2
    Το avatar του μέλους erateinos
    erateinos Guest
    μπράβο στους editors και σε όποιον άλλον βοήθησε για αυτή την συνέντευξη

    εκτός από τις απαντήσεις από 2 έως 21 που δεν κατάλαβα
    σε όλες τις άλλες με κάλυψε πλήρως

  3. #3
    Εγγραφή
    20-06-2007
    Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Ηλικία
    32
    Μηνύματα
    30.648
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbps
    ISP
    Nova
    Μπράβο στο adslgr και αναμένεται πολύ flame για τις απαντήσεις .

    Εγώ για την 21:

    Τωρα βρήκαμε παπα να θάψουμε δυο τρεις , έπρεπε να πει . Δηλαδή , πριν τις φωτιές γιατί ήθελαν το πάγιο ;
    "...και θα συνεχίσει να ισχύει " . Ετσι ετσι , να πανε όλοι στους εναλλακτικούς .
    Dies, died, will die.
    Lived, lives, will live.

  4. #4
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    15.862
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    "Αυτό, σε συνδυασμό με αποφάσεις της ΕΕΤΤ που υποχρεώνουν τον ΟΤΕ στην παροχή σχετικών υπηρεσιών κάτω του κόστους, δημιούργησαν στις αρχές του 2007 το ξαφνικό ενδιαφέρον σχεδόν του συνόλου των εναλλακτικών παρόχων για αδεσμοποίητους τοπικούς βρόχους."
    ...
    "Ο ΟΤΕ έχει αναλάβει ουσιαστικά την ευθύνη της ανάπτυξης της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα και μία πολυπληθή ομάδα παρόχων, οι οποίοι βασίζονται σε υποδομές του ΟΤΕ και απολαμβάνουν τιμές κάτω του κόστους που ορίζει η ΕΕΤΤ"
    Η εννοια κοστος μολις απεκτησε νεα διασταση

  5. #5
    Εγγραφή
    20-06-2007
    Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Ηλικία
    32
    Μηνύματα
    30.648
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1 Gbps
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από MNP-10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η εννοια κοστος μολις απεκτησε νεα διασταση
    Σαφώς ! Ο ΟΤΕ είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα που θυσιάζεται για εμάς !
    Dies, died, will die.
    Lived, lives, will live.

  6. #6
    Εγγραφή
    13-10-2005
    Περιοχή
    Αθήνα
    Ηλικία
    62
    Μηνύματα
    8.720
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/30000
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Επιτέλους. Μέσα σε ένα εξάμηνο περίπου IPTV από τον ΟΤΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχουμε και σπάσιμο του φράγματος των 8 Mbps προς τα πάνω.
    Ασχετα απο τα παραπάνω, η συγκεκριμένη συνέντευξη μου αρέσει περισσότερο από τις αντίστοιχες των άλλων παρόχων


  7. #7
    Εγγραφή
    16-02-2005
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    5.027
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Η παραδιαφωνία οφείλεται σε χρήση (κυρίως από εναλλακτικούς παρόχους σε αφόρτιστες Μ1020 γραμμές χαλκού) υπηρεσιών και διατάξεων που δεν είναι φασματικά συμβατές με την τεχνολογία ADSL & ADSL2+.

    Αυτο μπορει να το εξηγησει καποιος πιο ειδικος???Δλδ φταινε οι παροχοι για το crosstalk (κατα κυριο λογο συμφωνα με τον συνομιλητη)????

    Επισης

    Κατ' αρχήν να επισημάνουμε ότι «δημόσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών» είναι κάθε δίκτυο μέσω του οποίου παρέχονται υπηρεσίες στο κοινό. Έτσι, κάθε ανώνυμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ, διαθέτει το δικό της «δημόσιο δίκτυο», το οποίο - για αποφυγή κάθε παρεξήγησης - σημειώνεται ότι ανήκει στους μετόχους της κάθε εταιρείας.

    Η «δήμευση» του δικτύου του ΟΤΕ και ο «αναδασμός» του σε παρόχους, ως προσέγγιση μας γυρίζει ένα αιώνα πίσω και φυσικά είναι πλέον αντισυνταγματική. Όπως προαναφέρθηκε, ο ΟΤΕ και το δίκτυό του ανήκει στους μετόχους του, στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το Ελληνικό Δημόσιο.


    Να τα μας......

    Πως προσπαθουμε σιγα σιγα να πεισουμε τον κοσμο οτι το χαλκινο δικτυο που υπαρχει απο την μεταπολεμικη Ελλαδα στις περισσοτερες των περιπτωσεων, και το ψηφιακο που ξεκινησε να φτιαχνεται απο το 1989, δεν ανηκει εμμεσα εστω σε αυτους που το χρηματοδοτησαν δλδ τους Ελληνες φορολογουμενους μεσω του κρατους, αλλα στους μετοχους του ΟΤΕ.Οι οποιοι τωρα σε ποσοστο σχεδον 70% ειναι ιδιωτες, εταιρειες, και funds.

    Παλι καλα που το σωσε στο τελος και ειπε οτι και το Δημοσιο ανηκει στους μετοχους (εχεις και εσυ κατι ψιχουλα μετοχες).

    Αυτα συμβαινει οταν τους παραχωρεις με νομο τα παντα.Νομιζω παλιοτερα o sdikr ή ο yiapap ειχαν αναφερει καπου το νομο (πολυ παλια ομως) με τον οποιο οι υποδομες παραχωρηθηκαν στην Α.Ε. ΟΤΕ (για καποια πολλα χρονια νομιζω αλλα δεν παιρνω ορκο για τον χρονικο περιορισμο μπορει να ειναι και για παντα).
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sebu : 13-11-07 στις 00:50.

  8. #8
    Εγγραφή
    21-06-2006
    Περιοχή
    Περιστέρι
    Μηνύματα
    6.788
    Downloads
    15
    Uploads
    5
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Vivodi
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Zyxel 652-R
    SNR / Attn
    14(dB) / 34(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από rho Εμφάνιση μηνυμάτων
    1. Με την είσοδο του ADSL2+ έχει προκύψει ότι πολλοί συνδρομητές λόγω απόστασης αλλά κυρίως λόγω παλαιότητας και κακής ποιότητας του δημόσιου δικτύου χαλκού δεν μπορούν να απολαύσουν τις υψηλές ταχύτητες και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που μπορούν να δοθούν από αυτή την τεχνολογία. Πώς πιστεύετε ότι πρέπει και μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα;

      Κατ' αρχήν να επισημάνουμε ότι «δημόσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών» είναι κάθε δίκτυο μέσω του οποίου παρέχονται υπηρεσίες στο κοινό. Έτσι, κάθε ανώνυμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ, διαθέτει το δικό της «δημόσιο δίκτυο», το οποίο - για αποφυγή κάθε παρεξήγησης - σημειώνεται ότι ανήκει στους μετόχους της κάθε εταιρείας.

      Περαιτέρω, είναι σαφές ότι μόνο η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού βασισμένου σε υποδομές μπορεί τελικά να αποφέρει οφέλη για τον καταναλωτή. Η συνεχής προσπάθεια εναλλακτικών παρόχων να καταφεύγουν σε υποδομές του ΟΤΕ και μάλιστα να εξασκούν πιέσεις για την όλο και χαμηλότερη τιμολόγησή τους από τον ΟΤΕ αποτελεί τροχοπέδη στην όποια ανάπτυξη. Η «δήμευση» του δικτύου του ΟΤΕ και ο «αναδασμός» του σε παρόχους, ως προσέγγιση μας γυρίζει ένα αιώνα πίσω και φυσικά είναι πλέον αντισυνταγματική. Όπως προαναφέρθηκε, ο ΟΤΕ και το δίκτυό του ανήκει στους μετόχους του, στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το Ελληνικό Δημόσιο.

      Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση του δικτύου χαλκού του ΟΤΕ είναι εφάμιλλη του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Εξάλλου, μεγάλο ποσοστό των συνδρομητικών γραμμών έχουν σχετικά μικρό μήκος (κάτω των 2,5 χλμ). Παρόλα αυτά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου περιοριστικοί παράγοντες αποτρέπουν την παροχή πολύ υψηλών ταχυτήτων. Εκτός από την απόσταση (η παλαιότητα δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα), η παραδιαφωνία (crosstalk) που παρατηρείται στα καλώδια επηρεάζει την παροχή υψηλών ταχυτήτων. Η παραδιαφωνία οφείλεται σε χρήση (κυρίως από εναλλακτικούς παρόχους σε αφόρτιστες Μ1020 γραμμές χαλκού) υπηρεσιών και διατάξεων που δεν είναι φασματικά συμβατές με την τεχνολογία ADSL & ADSL2+.
    Όλα καλά και όλα ωραία μονο 2.5χλμ απόσταση Μ.Ο....

    Αφού υπάρχουν παρεμβολές γιατί επιτρέπουν τη χρήση τέτοιον διατάξεων; Το Spectral Μanagement που πήγε, γιατί δεν υπάρχει όριο στη χρήση τέτοιων διατάξεων ανα σωλήνα καλωδίων για να μην μολύνουν το φάσμα με άχρηστες συχνότητες;

  9. #9
    Εγγραφή
    21-09-2007
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη σε λέω...
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    141
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    11000/945
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΑΡΝΑΣ
    Router
    Sagem F@st 2404
    SNR / Attn
    6(dB) / 29(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Απλουστευμένα, η διαδικασία που απαιτείται για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα καταναλωτή για αδεσμοποίητη πρόσβαση στον τοπικό βρόχο (LLU) είναι η εξής:

    * Α. Ο καταναλωτής καταθέτει το αίτημά του στον πάροχο που επιθυμεί.
    * Β. Ο πάροχος καταθέτει ηλεκτρονικά το αίτημα στον ΟΤΕ μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης αιτημάτων.
    * Γ. Ο ΟΤΕ υλοποιεί πολύπλοκες τεχνικές εργασίες, παραδίδει στον πάροχο τη γραμμή και ενημερώνει τον πάροχο (σύμφωνα με προϋποθέσεις και διαδικασίες που ορίζει η ΕΕΤΤ)
    * Δ. Ο πάροχος συνδέει τη γραμμή του πελάτη με το ιδιόκτητο δίκτυό του
    * Ε. Ο πάροχος ενημερώνει τον καταναλωτή.
    Τι ωραία που το περιγράφει όμως,ε;
    Τώρα πως κάποιοι για να φτάσουν από το Α στο Ε έκαναν 5 μήνες είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
    Το βασικό είναι ότι δεν φταίει ο ΟΤΕ...
    ...stupidity is infinite...

  10. #10
    Εγγραφή
    15-03-2007
    Περιοχή
    Μαρκόπουλο Μεσογαίας
    Ηλικία
    33
    Μηνύματα
    9.107
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49000/4998
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
    Router
    I don't remember
    SNR / Attn
    (dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Κατ' αρχήν να επισημάνουμε ότι «δημόσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών» είναι κάθε δίκτυο μέσω του οποίου παρέχονται υπηρεσίες στο κοινό. Έτσι, κάθε ανώνυμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών, η οποία παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ, διαθέτει το δικό της «δημόσιο δίκτυο», το οποίο - για αποφυγή κάθε παρεξήγησης - σημειώνεται ότι ανήκει στους μετόχους της κάθε εταιρείας.
    Περαιτέρω, είναι σαφές ότι μόνο η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού βασισμένου σε υποδομές μπορεί τελικά να αποφέρει οφέλη για τον καταναλωτή. Η συνεχής προσπάθεια εναλλακτικών παρόχων να καταφεύγουν σε υποδομές του ΟΤΕ και μάλιστα να εξασκούν πιέσεις για την όλο και χαμηλότερη τιμολόγησή τους από τον ΟΤΕ αποτελεί τροχοπέδη στην όποια ανάπτυξη. Η «δήμευση» του δικτύου του ΟΤΕ και ο «αναδασμός» του σε παρόχους, ως προσέγγιση μας γυρίζει ένα αιώνα πίσω και φυσικά είναι πλέον αντισυνταγματική. Όπως προαναφέρθηκε, ο ΟΤΕ και το δίκτυό του ανήκει στους μετόχους του, στους οποίους βέβαια συμπεριλαμβάνεται και το Ελληνικό Δημόσιο.
    Άιντε χάιντε!

    Η αποτίμηση του μέτρου στη μοναδική χώρα που εφαρμόστηκε (Βρετανία) ήταν μάλλον αρνητική. Το μοντέλο αυτό έχει δεχθεί σοβαρές επικρίσεις για αύξηση της τελικής τιμής των προϊόντων, χειροτέρευση της παρεχόμενης υπηρεσίας και για φαινόμενα γραφειοκρατικής αντιμετώπισης αιτημάτων, με αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή.
    Αλήθεια; Αρνητική;...

    Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα φωνής που παρέχει η PSTN τηλεφωνία δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη τεχνολογία.
    Προφανώς συμπεριλαμβάνεται και το ISDN...

    Είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, αρκεί να ρωτήσει τον πάροχό του, τι θα χρεωθεί στο λογαριασμό του σε περίπτωση που δεν πραγματοποιήσει καμία κλήση από το τηλέφωνό του.
    Και αυτό που χρεώνεται είναι πολύ λιγότερο απ' ό,τι το πάγιο ΟΤΕ + ADSL πρόσβαση, ειδικά αν μιλάμε για το Forthnet 2play SoHo ή το Tellas Zisto DSL.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος A_gamer : 13-11-07 στις 00:51.
    Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο-γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τον Επίτιμο.



  11. #11
    Εγγραφή
    16-02-2005
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    5.027
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Spanos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όλα καλά και όλα ωραία μονο 2.5χλμ απόσταση Μ.Ο....

    Αφού υπάρχουν παρεμβολές γιατί επιτρέπουν τη χρήση τέτοιον διατάξεων; Το Spectral Μanagement που πήγε, γιατί δεν υπάρχει όριο στη χρήση τέτοιων διατάξεων ανα σωλήνα καλωδίων για να μην μολύνουν το φάσμα με άχρηστες συχνότητες;
    Μηπως γιατι κανεις δεν προνοησε να μπει πχ στο RUO 2007 ως ποιοτικο κριτηριο ενος βροχου???

    Μηπως γιατι τους εξυπηρετει ολους αυτο???Και τον ΟΤΕ γιατι κλεινει τις βλαβες των βροχων και τους παροχους γιατι δεν χρειαζεται να κανουν κατι αν οντως φταινε αυτοι σε μεγαλο βαθμο για το crosstalk???

    Αν και δεν μπορω να καταλαβω πως ευθυνεται ο παροχος για το crosstalk οταν ο παροχος δεν εχει φυσικες υποδομες (χαλκος) πλην του δικτυου οπτικων ινων, το οποιο δεν νομιζω να μπορει να παρεμβαλει τον χαλκο.Ασε που ειναι σε ξεχωριστα χαντακια και σε αποσταση.

    Ο ΟΤΕ εχει τα καλωδια κατω απο τα πεζοδρομια και οι παροχοι επι του οδοστρωματος.

  12. #12
    Εγγραφή
    24-01-2003
    Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Ηλικία
    69
    Μηνύματα
    15.364
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Ενα μεγαλο μπραβο σε ολους τους editors για τον κοπο
    και το χρονο που διαθετουν για την οσο το δυνατον καλυτερη ενημερωση μας!
    Λεω να διαβασω αυριο πρωΐ με πληρη νηφαλιοτητα τις απαντησεις.
    Τωρα ειναι πολυ αργα / νωρις για τις κατανοησω πληρως με τις πενιχρες γνωσεις μου...
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

    Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

  13. #13
    Εγγραφή
    02-08-2007
    Μηνύματα
    827
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4096/256
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    Μπραβο για την συνεντευξη!!!πολυ καλη !!!

    δλδ μονο με οπτικες ινες θα σωθουμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kyriakos7 : 13-11-07 στις 01:14. Αιτία: προσθεση

  14. #14
    Το avatar του μέλους gtl
    gtl Guest
    Σε πρώτη ανάγνωση, οι απαντήσεις του ΟΤΕ μου φάνηκαν οι πιο ξύλινες, αόριστες, και απογοητευτικές από όλους τους παρόχους μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα αρνητική θεωρώ την 'ουδετερόφιλη' αντιμετώπιση πρακτικών τύπου χρονοχρέωσης-ογκοχρέωσης στην απάντηση για το P2P. Χωρίς υπερβολή, αυτή η συνέντευξη με κατευθύνει οριστικά στην μετάβαση στο ιδιόκτητο δίκτυο που, πλέον, παρέχεται στην περιοχή μου.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gtl : 13-11-07 στις 01:17.

  15. #15
    Εγγραφή
    21-06-2006
    Περιοχή
    Περιστέρι
    Μηνύματα
    6.788
    Downloads
    15
    Uploads
    5
    Άρθρα
    1
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    Vivodi
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
    Router
    Zyxel 652-R
    SNR / Attn
    14(dB) / 34(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sebu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μηπως γιατι κανεις δεν προνοησε να μπει πχ στο RUO 2007 ως ποιοτικο κριτηριο ενος βροχου???

    Μηπως γιατι τους εξυπηρετει ολους αυτο???Και τον ΟΤΕ γιατι κλεινει τις βλαβες των βροχων και τους παροχους γιατι δεν χρειαζεται να κανουν κατι αν οντως φταινε αυτοι σε μεγαλο βαθμο για το crosstalk???

    Αν και δεν μπορω να καταλαβω πως ευθυνεται ο παροχος για το crosstalk οταν ο παροχος δεν εχει φυσικες υποδομες (χαλκος) πλην του δικτυου οπτικων ινων, το οποιο δεν νομιζω να μπορει να παρεμβαλει τον χαλκο.Ασε που ειναι σε ξεχωριστα χαντακια και σε αποσταση.

    Ο ΟΤΕ εχει τα καλωδια κατω απο τα πεζοδρομια και οι παροχοι επι του οδοστρωματος.
    Mιλάμε για καλώδια χαλκού που βρισκονται μαζί (σε κατανεμητές, ΚΑΦΑΟ, υπόγειες διελεύσεις) και το ένα κάνει παρεμβολές στο άλλο.

    Νομίζω οτι είναι παράνομο η συχνότητα σου να πέφτει πάνω σε άλλους και να δημιουργεί πρόβλημα σε υπηρεσίες.

    Δε μπορεί ας πούμε αυριο το πρωί η tellas να γυρίσει τα DSLAM σε Annex M επειδή έτσι της κάπνισε και να δημιουργήσει πρόβλημα στα τηλέφωνα γειτονικών μου γραμμών, που βρίσκονται ας πούμε στο ίδιο ΚΑΦΑΟ.

    Το πρόβλημα είναι η παλαιότητα και ας λένε οτι δεν πειράζει, γιατί οι περισσότεροι έχουμε στη γειτονια μας ΚΑΦΑΟ που έχουν κατασκευαστεί με προδιαγραφές τηλεφωνίας μονο και οι μονώσεις μεταξύ των γραμμών είναι της πλάκας και ο ένας πέφτει πάνω στον άλλο.

    Άσε που δεν υπάρχουν όρια, δηλαδή αν απο ένα υπόγειο καλώδιο περνάνε 1000 χάλκινα ζεύγη είναι λογικό να υπάρχει θόρυβος όταν προσθέτεις συνεχώς συνδρομητές χωρίς να ελέγχεις αν είναι ολα εντάξει. Ένα υπόγειο καλώδιο με 1000 ζεύγη δε μπορεί να σηκώσει 1000 SDSL/SHDLS/ADSL/ADSL2+ γραμμες και να δουλέψουν χωρίς πρόβλημα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Spanos : 13-11-07 στις 01:20.

Σελ. 1 από 17 123611 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-04-08, 14:31

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας