Εμφάνιση 1-3 από 3
  1. #1
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.836
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    E.U.
    Δελτίο Τύπου:
    Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2014 ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου: περισσότερες από 1500 εκδηλώσεις δίνουν ζωή στον ψηφιακό κόσμο –σε ολόκληρη την ΕΕ και χώρες από τη Νορβηγία μέχρι την Τουρκία.

    Ο προγραμματισμός βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς επτά Ευρωπαίοι υπουργοί Παιδείας τον έχουν ήδη εντάξει στο εθνικό τους πρόγραμμα υποχρεωτικών μαθημάτων στα σχολεία, και πέντε ακόμη χώρες στα μαθήματα επιλογής.

    Αυτό συμβαίνει την κατάλληλη στιγμή, καθώς, σύμφωνα με εκθέσεις, θα υπάρχουν σύντομα ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, διότι οι Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν τις αναγκαίες ψηφιακές δεξιότητες για να τις καλύψουν.

    Στις 14 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται υπό την αιγίδα του κλάδου και μια διαδικτυακή πλατφόρμα για την προώθηση της εκμάθησης και της διδασκαλίας προγραμματισμού, που υλοποιεί το όραμα του «Μεγάλου συνασπισμού για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις θέσεις απασχόλησης».

    Υπάρχει επίσης μια νέα εργαλειοθήκη για παιδιά, ενήλικες, γονείς, εκπαιδευτικούς και επιχειρήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν!

    Ο Alja Isakovic, ένας από τους 90 πρεσβευτές προγραμματισμού που συμμετέχει στη διοργάνωση της Εβδομάδας Προγραμματισμού, είπε: «Είναι εκπληκτικός ο ενθουσιασμός για την πρωτοβουλία σε κάθε γωνιά της Ευρώπης! Ο προγραμματισμός είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό εργαλείο που παρέχει σπουδαίες ευκαιρίες σταδιοδρομίας, ακόμη και για άτομα που δεν επιθυμούν να ασχολούνται εξ ολοκλήρου με τον προγραμματισμό. Θέλουμε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού να αποτελέσει το έναυσμα, ώστε όλο και περισσότερα άτομα να αντιμετωπίζουν κάθε εβδομάδα του έτους ως Εβδομάδα Προγραμματισμού και να λύνουν καλύτερα τα προβλήματα».

    Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος αρμόδια για το Ψηφιακό Θεματολόγιο Νέιλι Κρους (@NeelieKroesEU), δήλωσε: «Ο προγραμματισμός είναι το νέο απαραίτητο πεδίο γνώσεων– ένα θεμελιώδες σύνολο δεξιοτήτων για κορίτσια και αγόρια. Δεν είναι ένα βαρετό μάθημα πληροφορικής, αλλά ένας τρόπος για να γίνουν όλα τα θέματα πιο ενδιαφέροντα. Λάβετε λοιπόν μέρος σε μια εκδήλωση κοντά σας και γνωρίστε καλύτερα τον ψηφιακό κόσμο».

    Η Ανδρούλλα Βασιλείου επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας (@VassiliouEU) δήλωσε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ένταξη του προγραμματισμού στο σχολικό πρόγραμμα των χωρών της ΕΕ. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική. Και όπως τονίσαμε, όταν εγκαινιάσαμε την πρωτοβουλία για το άνοιγμα της εκπαίδευσης πέρυσι –πρέπει επίσης να φροντίσουμε να δοθεί στους εκπαιδευτικούς επαρκής υποστήριξη.»

    Τι είδους εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν;
    Υπάρχουν εκδηλώσεις για όλους: από αρχάριους μέχρι πεπειραμένους προγραμματιστές, από κάθε άνεργο που επιθυμεί να αποκτήσει νέες δεξιότητες μέχρι λάτρεις των ρομπότ και γυναίκες φανατικές οπαδούς της τεχνολογίας.

    Οι μαθητές θα μάθουν προγραμματισμό για πρώτη φορά, και οι εταιρείες θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα στο προσωπικό τους.

    Ο προγραμματισμός ταιριάζει τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, εντός και εκτός της σχολικής εκπαίδευσης. Πρέπει να πάψουν οι προκαταλήψεις που συνδέονται με την πληροφορική και τους υπολογιστές – ιδίως όταν πρόκειται για συμμετοχή των γονέων και των εκπαιδευτικών.

    Για ποιο λόγο θα πρέπει τα παιδιά και άλλοι να μαθαίνουν προγραμματισμό;
    Όταν γνωρίζουμε προγραμματισμό μπορούμε να κατανοήσουμε ευκολότερα τον υπερσυνδεδεμένο μας κόσμο και να εκτιμήσουμε τι συμβαίνει πίσω από τις οθόνες. Ο προγραμματισμός είναι ένα παράδειγμα των νέων ψηφιακών δεξιοτήτων που χρειάζονται οι νέοι για να γίνουν δημιουργικοί και δυναμικοί πολίτες, καθώς και για να προετοιμαστούν για τις θέσεις εργασίας του μέλλοντος.

    Σε ποιες χώρες ο προγραμματισμός εντάσσεται στο εθνικό σχολικό πρόγραμμα;

    • Αρκετά κράτη μέλη έχουν ήδη αρχίσει να εντάσσουν τον προγραμματισμό στα εθνικά τους σχολικά προγράμματα:
    • Ως υποχρεωτικό μάθημα: η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
    • Ως μάθημα επιλογής: η Δανία, η Εσθονία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Λιθουανία.


    Ιστορικό
    Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία των νεαρών συμβούλων της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από κινήματα προγραμματισμού και εκπαίδευσης, όπως τα CoderDojo και Rails Girls. Υποστηρίζεται επίσης από σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας και ΤΠ, όπως η Facebook, η Microsoft, η Rovio, η Google, η SAP, η Oracle και η Liberty Global, καθώς και από το European Schoolnet και τον μεγάλο συνασπισμό για την ψηφιακή απασχόληση.

    Χρήσιμοι σύνδεσμοι
    Βρείτε μια εκδήλωση κοντά σας

    Με ποιον να επικοινωνήσω στη χώρα μου για περισσότερες πληροφορίες — Τοπικοί Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

    Ιστολόγιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού

    Πρωτοβουλία για το άνοιγμα της εκπαίδευσης

    Βίντεο
    CodingandDigitallearning

    Ο προγραμματισμός είναι διασκέδαση, με νεαρούς συμβούλους

    Learn how to code with EU Code Week

    Μαθαίνοντας προγραμματισμό για το μέλλον σας αλλά και για την Ευρώπη, με την αντιπρόεδρο Κρους
    Πηγή : Europa

  2. #2
    Εγγραφή
    30-09-2005
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    6.974
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Αυτό με τις 1εκ κενές θέσεις γιατί δε βρίσκουν κατάλληλους εργαζόμενους πολύ μούφα μου ακούγεται. Εκτός αν ο κατάλληλος εργαζόμενος είναι αυτός που έχει 5-6 πτυχία αλλά παίρνει μισθό ανειδίκευτου.

  3. #3
    Εγγραφή
    28-02-2007
    Περιοχή
    UK
    Ηλικία
    41
    Μηνύματα
    384
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    61440/3072
    ISP
    Virgin Media
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aiolos.01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό με τις 1εκ κενές θέσεις γιατί δε βρίσκουν κατάλληλους εργαζόμενους πολύ μούφα μου ακούγεται. Εκτός αν ο κατάλληλος εργαζόμενος είναι αυτός που έχει 5-6 πτυχία αλλά παίρνει μισθό ανειδίκευτου.
    Δεν αναφέρει λεπτομέρεις οπότε είναι δύσκολο να καταλάβεις. Πάντως μην κρίνουμε με βάση τα ελληνικά κριτήρια. Στην δυτική Ευρώπη υπάρχει μεγάλη ζήτηση στον τομέα αλλά ζητούνται και συγκεκριμένα πράγματα. "Γνώση υπολογιστών" πχ δε σημαίνει τπτ, έχω γνωρίσει και άτομο που θεωρούσε τον εαυτό του προγραμματιστή λόγω ECDL. Από την άλλη το σχόλιό σου έχει μια βάση αφού αυτό που υπονοείται στην είδηση είναι οι φόβοι της ΕΕ ότι οι θέσεις θα γίνουν outsource που σημαίνει ότι θα ήθελε να καλυφθούν με μικρό κόστος ίσως;

    Γενικά η ένταξη και μόνο του προγραμματισμού στο εθνικό πρόγραμμα δεν είναι απλά γραφειοκρατικό θέμα. Εξαρτάται από το πώς, με ποια μέσα, κυρίως με τι προσωπικό αλλά και με ποια λογική (δεν μπορείς να αναγκάσεις τους πάντες να παίρνουν μάθημα προγραμματισμού).

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-14, 11:58

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας