Επιστροφή στο Forum : VDSL Vectoring, θα βάλετε?
fearhome21
19-11-17, 01:10
Kαλησπέρα παιδεία! έφτιαξα αυτό το post για να δούμε πόση θα πάμε σε 100Mbps η 200Mbps!, εγώ αυτή την στιγμή έχω 50Mbps και σκέφτομαι για 100άρα, πληρώνω 47 ευρώ τον μήνα, και από ότι είδα μέχρι στιγμής η 100άρα είναι 2 ευρώ πιο φθηνή,οπότε με συμφέρει, εσείς θα κάνετε αναβάθμιση?
Τα πακέτα 100Mbps/200Mbps θα είναι διαθέσιμα από 20/11/2017 δηλαδή Δευτέρα, το ανακοίνωσε η Cosmote.
με το που ενεργοποιηθεί η καμπίνα μου θα βάλω. το 100 άρι γιατί είμαι 600+ μέτρα απο καμπίνα και δεν το βλέπω το 200άρι εύκολα.
με το που ενεργοποιηθεί η καμπίνα μου θα βάλω. το 100 άρι γιατί είμαι 600+ μέτρα απο καμπίνα και δεν το βλέπω το 200άρι εύκολα.
Και εγω για 100 διοτι η γραμμη που βλεπω στο μοντεμ σηκωνει μεχρι 112Mbps παρολο που ειμαι 200-220 μετρα απο καφαω οποτε 200αρες 500 και 1000αρες αποτι καταλαβαινω μονο διαθεσιμο σε αυτους που ειναι αγκαλια με το Καφαο
Και εγω για 100 διοτι η γραμμη που βλεπω στο μοντεμ σηκωνει μεχρι 112Mbps παρολο που ειμαι 200-220 μετρα απο καφαω οποτε 200αρες 500 και 1000αρες αποτι καταλαβαινω μονο διαθεσιμο σε αυτους που ειναι αγκαλια με το Καφαο
νομίζω οτι αν αλλάξει το προφιλ σε 35b θα αυξηθεί η ταχύτητα και το attainable.
btw ενεργοποίηθηκε vectroring γείτονα;
Φυσικά, η καμπίνα είναι στα 80-100 (καλωδιακά μέτρα).
100αρι σίγουρα αν είναι διαθέσιμο, αλλά και εγώ για παραπάνω δεν είμαι γιατί η καμπίνα είναι 600 μέτρα περίπου
Εγω τωρα πληρωνω 26,50 και ειμαι στα 50mbps.
Το Modulation Type στο status αλλαξε σε VDSL2(Vectoring) (Modem: ZTE ZXHN H168N 3.1. VDSL2)
Αυτο που αλλαξε στην ταχύτητα απο 91mbps που ελεγε στο Attainable Rate (download) τωρα πηγε 149mbps.
Αν θα εκανα κατι θα το εκανα για το upload. Αλλα και παλι για τα 100mbps που σκεφτομαι πάει πολυ ανα μήνα.
Ξερει κανεις ποσο πάει η ταχυτητα του upload στο vectoring? Ειναι στανταρ ή αλλαζει αναλογα το προγραμμα?
Στην site της forthnet λεει για 50. Στο site της WIND και του ΟΤΕ δεν ειδα να αναφερει κατι.
Επισης εαν καποιος εχει βαλει την υπηρεσια ειδε καποια διαφορα σε ping?
188335
Εγω τωρα πληρωνω 26,50 και ειμαι στα 50mbps.
Το Modulation Type στο status αλλαξε σε VDSL2(Vectoring) (Modem: ZTE ZXHN H168N 3.1. VDSL2)
Αυτο που αλλαξε στην ταχύτητα απο 91mbps που ελεγε στο Attainable Rate (download) τωρα πηγε 149mbps.
Αν θα εκανα κατι θα το εκανα για το upload. Αλλα και παλι για τα 100mbps που σκεφτομαι πάει πολυ ανα μήνα.
Ξερει κανεις ποσο πάει η ταχυτητα του upload στο vectoring? Ειναι στανταρ ή αλλαζει αναλογα το προγραμμα?
Στην site της forthnet λεει για 50. Στο site της WIND και του ΟΤΕ δεν ειδα να αναφερει κατι.
Επισης εαν καποιος εχει βαλει την υπηρεσια ειδε καποια διαφορα σε ping?
188335
10% του download
Καλησπερα σε ολους :)
Να ρωτησω αν ξερετε μιας και ειναι ακομα νωρις σχετικα, εχω wind 24 adsl και το παγιο μου ειναι 20 ευρω. Η 50 vdsl ποσο θα κοστιζει μιας και δεν κανω νεα ενεργοποιηση*
* Η τιμή ισχύει μόνο για νέες ενεργοποιήσεις σταθερής με 24μηνη διάρκεια συμβολαίου που θα πραγματοποιηθούν μέσω online shop. Η παραπάνω τιμή περιλαμβάνει ΦΠΑ 24% και φόρο Σταθερής Τηλεφωνίας 5%.
Αναφερομαι σε αυτο το προγραμμα.
https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/statheri-internet/wind-broadband-50
εγω αν και την καμπινα μου την εχω στα 200 μετρα συμφωνα με τον οτε ειμαι στα 550-570 ( και ναι ξερω απο ποια καμπινα παιρνω ) τεσπα αν ειναι σε καλη τιμη 100αρι σιγουρα! για 200 λογικα δεν θα μπορω.
Αν ισχύσουν όντως οι χαμηλές τιμές που έχουν γραφεί μέχρι στιγμής, θα πάω σίγουρα στην 100άρα γραμμή, ίσως και στην 200άρα, μόλις ηλεκτροδοτηθεί επιτέλους η καμπίνα μου, ελπίζω μέσα στο επόμενο δίμηνο. Το upload βέβαια στο 10% του download είναι για να το κλαίνε οι ρέγγες, οπότε αν τυχόν φτάσει ποτέ η Inalan στην Αλυσίδα, έχω φύγει την ίδια στιγμή, και μπάι μπάι Cosmote... :p
100αρα με +8€ που είναι θα βάλω σιγουρα. 200 οχι , γιατί είναι αρκετά ακριβη. Πάντως και σε μένα με τα παρακάτω στατιστικα δεν δείχνει διαθεσιμότητα για 200. Πιθανόν επειδή είναι άλλο προφίλ , να αργήσουν λίγες μέρες να το δωσουν. Φαντάζομαι χρειαζεται και αλλο ρούτερ.
Ανανέωσα VDSL 50 L στην Cosmote το καλοκαίρι στα 35,5 ευρώ τον μήνα. Το vectoring θα είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου το καλοκαίρι του 2018. Ωστόσο ακόμα και αν ήταν ήδη διαθέσιμο πάλι δεν θα έβαζα γιατί μου φαίνεται κάπως ακριβό, ειδικά σε σχέση με τα λεφτά που δίνω τώρα.
Collective_Soul
19-11-17, 19:24
Eιμαι ηδη σε 50αρα vectoring.... καμπινα ΟΤΕ -- Παροχος Nova
Θα παρω τηλεφωνο αυριο να ρωτησω αν προτιθενται να δωσουν 100mbit και να ρωτησω ποια θα ειναι η διαφορα στην τιμη
- - - Updated - - -
100αρα με +8€ που είναι θα βάλω σιγουρα. 200 οχι , γιατί είναι αρκετά ακριβη. Πάντως και σε μένα με τα παρακάτω στατιστικα δεν δείχνει διαθεσιμότητα για 200. Πιθανόν επειδή είναι άλλο προφίλ , να αργήσουν λίγες μέρες να το δωσουν. Φαντάζομαι χρειαζεται και αλλο ρούτερ.
Αν δωσει ο ΟΤΕ profile 35b εσενα η γραμμη σηκωνει πανω απο 300Μbit (aggregate)
Ναι θα βάλω, εφόσον η διαφορά τιμής για 100άρα από 50 που έχω τώρα δεν θα ξεπερνάει τα 4 με 5 €.
Συγγνώμη αλλά μήπως κάνανε αυξήσεις και τους λέμε και ευχαριστώ?..... και εξηγω. Έχω πακέτο στην wind σκέτο adsl 24 χωρίς δωρεάν χρόνο ομιλίας και πληρώνω 20ευρω το μηνα, αν η περιοχή μου (κορυδαλλος) είχε διαθεσιμότητα σε vdsl 50 θα πλήρωνα επιπλέον 6ευρω και θα πήγαινα 26....τώρα αποτι διαβάζω στην ιστοσελίδα τους σε πάνε υποχρεωτικά σε πακέτο doubleplay (για μένα προσωπικά άχρηστο αφού δεν χρησιμοποιώ τηλέφωνο σπίτι)για 50αρι vectoring και τιμη 35ευρω.... γιατί?
Συγγνώμη αλλά μήπως κάνανε αυξήσεις και τους λέμε και ευχαριστώ?..... και εξηγω. Έχω πακέτο στην wind σκέτο adsl 24 χωρίς δωρεάν χρόνο ομιλίας και πληρώνω 20ευρω το μηνα, αν η περιοχή μου (κορυδαλλος) είχε διαθεσιμότητα σε vdsl 50 θα πλήρωνα επιπλέον 6ευρω και θα πήγαινα 26....τώρα αποτι διαβάζω στην ιστοσελίδα τους σε πάνε υποχρεωτικά σε πακέτο doubleplay (για μένα προσωπικά άχρηστο αφού δεν χρησιμοποιώ τηλέφωνο σπίτι)για 50αρι vectoring και τιμη 35ευρω.... γιατί?
Εχει και με 28€ δες ολα τα προγραμματα
Δεν βλέπω πουθενά να αναφέρει πακέτο σε αυτήν την τιμή που λες.... μιλάμε για wind η άλλη εταιρία?
Edit: ok όντως έχει και σκέτο στα 28 thanks!
Και εγω σκέφτομαι για το πακέτο των 100Mbps για αρχή και μετά βλέπουμε για 200 κλπ.
Ο προβληματισμός μου είναι, ό,τι τώρα λογικά που έχει ενεργοποιηθεί το Vectoring στη καμπίνα απο την οποία παίρνω (Έκανα δοκιμές και βγάζοντας την επιλογή "vectoring" στο speedport, συγχρόνισε σε τιμές ADSL). Όταν ήμουν ο μόνος στην αρχή που είχε σύνδεση το Attainable Rate είναι ακριβώς το ίδιο όπως τώρα με Vectoring. Ενδιάμεσα είχε πέσει λόγο crosstalk απο νέες συνδέσεις γύρω στα 90. Τώρα φοβάμαι ό,τι ίσως να ξαναπέσει πάλι.
Μου φαίνεται πως για 6.5dB Attenuation, οι τιμές θα μπορούσαν να είναι αρκετά υψηλότερες. Θα μπορούσα να κάνω κάτι;
Τα στατιστικά όπως είναι τώρα:
188349
Και εγω σκέφτομαι για το πακέτο των 100Mbps για αρχή και μετά βλέπουμε για 200 κλπ.
Ο προβληματισμός μου είναι, ό,τι τώρα λογικά που έχει ενεργοποιηθεί το Vectoring στη καμπίνα απο την οποία παίρνω (Έκανα δοκιμές και βγάζοντας την επιλογή "vectoring" στο speedport, συγχρόνισε σε τιμές ADSL). Όταν ήμουν ο μόνος στην αρχή που είχε σύνδεση το Attainable Rate είναι ακριβώς το ίδιο όπως τώρα με Vectoring. Ενδιάμεσα είχε πέσει λόγο crosstalk απο νέες συνδέσεις γύρω στα 90. Τώρα φοβάμαι ό,τι ίσως να ξαναπέσει πάλι.
Μου φαίνεται πως για 6.5dB Attenuation, οι τιμές θα μπορούσαν να είναι αρκετά υψηλότερες. Θα μπορούσα να κάνω κάτι;
188349
Μια χαρά είσαι! Αν αποφασίσεις να πας στα 200, όπως προείπε ο φίλος μας πριν, θα σε βάλουν αε προφίλ 35b , οπότε άνετα θα έχεις 200+
Meganet Telecom
19-11-17, 23:21
Τώρα έχω NOVA 50/5 με 29.30 το μήνα. Αν δώσει πακέτα 100 - 200, θα αλλάξω πακέτο. Αν όχι, θα κάνω αίτηση στον ΟΤΕ για 100 γραμμή.
MitsosLarissa
19-11-17, 23:37
OXI, διότι οι τιμές είναι ακριβές και προς το παρόν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα 15-16 mbps που πιάνω. Το upload μου είναι απλά αδιάφορο!
Μια χαρά είσαι! Αν αποφασίσεις να πας στα 200, όπως προείπε ο φίλος μας πριν, θα σε βάλουν αε προφίλ 35b , οπότε άνετα θα έχεις 200+
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Οπότε δηλαδή έτσι όπως είναι τώρα η γραμμή (17a Profile), πιάνει εγγυημένα τα 100Mbps;
Μετά ναι, προφανώς για 200+Mbps θέλει αλλαγή Profile σε 35b. Απο την καμπίνα είμαι σε απόσταση ~200m.
Βρήκα ένα διάγραμμα με τα πρότυπα το οποίο δείχνει ταχύτητα και αποστάσεις.
188357
Το πιο φτηνο προγραμμα της WIND Broadband 50 με τα 28€ δεν εχει αστικα υπεραστικα δωρεαν και η χρεωση ειναι ανα λεπτο προς 0.1469 τρομερη κινηση απο την Wind!!! Thunderstruck :eguitar
Collective_Soul
20-11-17, 04:09
Το πιο φτηνο προγραμμα της WIND Broadband 50 με τα 28€ δεν εχει αστικα υπεραστικα δωρεαν και η χρεωση ειναι ανα λεπτο προς 0.1469 τρομερη κινηση απο την Wind!!! Thunderstruck :eguitar
Για καποιον που χρησιμοποιει μονο κινητο καλο ειναι το πακετο χωρις πολλα λιπη (δωρεαν τηλεφωνα κλπ)... τετοιο ειχα βαλει φοιτητης αφου μονο κινητο χρησιμοποιουσα (ειχα δωρεαν λεπτα εκει)
Για εμένα είναι παντελώς άχρηστος ο χρόνος γιατί στα κινητά έχω από 500 λεπτά κάθε μήνα.... επίσης κατά την γνώμη μου θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι αρκετά σύντομα θα χρειαστούμε και υπηρεσία vpn με ένα έξτρα κόστος περί τα 6-8 ευρώ τον μήνα. Είναι σχεδόν βεβαιο ότι θα πέσει άγριο κυνήγι....
Collective_Soul
21-11-17, 01:08
188349
Πιστευω εχεις δικιο για το attainable...εγω με 12.3 attenuation εχω attainable 92-95
Εμενα απο 95mbit πηγε 96mbit το Attainable. Ειναι δυνατον να πηρα μονο 1mbit με το Vectoring? Λεει διαθεσιμο 100mbit στο Site της Cosmote, αλλα οχι το 200mbit. Επισης το Modulation μου ειναι VDSL2.
Γνωριζει καποιος?
188445
Collective_Soul
21-11-17, 01:23
Εμενα απο 95mbit πηγε 96mbit το Attainable. Ειναι δυνατον να πηρα μονο 1mbit με το Vectoring? Λεει διαθεσιμο 100mbit στο Site της Cosmote, αλλα οχι το 200mbit. Επισης το Modulation μου ειναι VDSL2.
Γνωριζει καποιος?
188445
Με βαση τα στατιστικα σου θα πιασεις 100αρα αν κανεις αιτηση.
Για 200αρα θα χρησιμοποιησουν αλλο προφιλ ...λογικα 35b και οχι 17a
fearhome21
21-11-17, 01:25
Εμενα απο 95mbit πηγε 96mbit το Attainable. Ειναι δυνατον να πηρα μονο 1mbit με το Vectoring? Λεει διαθεσιμο 100mbit στο Site της Cosmote, αλλα οχι το 200mbit. Επισης το Modulation μου ειναι VDSL2. Γνωριζει καποιος?
Πολλά Errors βλέπω φίλε, δεν νομίζω να έχεις την καλύτερη καλοδίωση, έχω δει πιο υψηλό attainable με μεγαλύτερο Line Attenuation, αν και δεν είμαι σίγουρος, ας απαντήσει καποίος που γνωρίζει καλύτερα.
Με βαση τα στατιστικα σου θα πιασεις 100αρα αν κανεις αιτηση.
Για 200αρα θα χρησιμοποιησουν αλλο προφιλ ...λογικα 35b και οχι 17a
Δηλαδη εννοεις να κανω αιτηση 100mbit και να κλειδωνει 96mbit. Απλα φοβαμαι μηπως μετα εχω χαμηλο SNR για να πιασω την υψηλη αυτη ταχυτητα και εχω αποσυνδεσεις εν τελει.
Eιμαι ηδη σε 50αρα vectoring.... καμπινα ΟΤΕ -- Παροχος Nova
Θα παρω τηλεφωνο αυριο να ρωτησω αν προτιθενται να δωσουν 100mbit και να ρωτησω ποια θα ειναι η διαφορα στην τιμη
Καλησπέρα, κι εγώ το ίδιο με σένα.
Πήρες τελικά τηλέφωνο; Έμαθες τιπότα;
A/K Ηλιούπολης πότε θα δώσει Vectoring ?
A/K Ηλιούπολης πότε θα δώσει Vectoring ?
Q3/2018
Q4/2017
Αυτά τα δύο έχει για ΑΚ Ηλιούπολης... γιατί δεν ξέρω, κάποιες καμπίνες τις έχει με 2018 και κάποιες 2017
Το Vectoring προϋποθέτει απαραίτητα voip; Παίζω με 50αρα χωρίς voip και θέλω να παραμείνω με 100άρα έως γίνει υποχρεωτικό, ξέρει κανείς να μου απαντήσει;
Το Vectoring προϋποθέτει απαραίτητα voip; Παίζω με 50αρα χωρίς voip και θέλω να παραμείνω με 100άρα έως γίνει υποχρεωτικό, ξέρει κανείς να μου απαντήσει;
Όποιος παίρνει απο καμπίνα υποχρεωτικά voip
Collective_Soul
23-11-17, 00:44
Καλησπέρα, κι εγώ το ίδιο με σένα.
Πήρες τελικά τηλέφωνο; Έμαθες τιπότα;
Οχι δεν πηρα...το ξεχασα τελειως :(
- - - Updated - - -
Eγω απο καμπινα ΟΤΕ παιρνω (παροχος νοβα) και χρησιμοποιο κανονικα σπλιτερακι στη πριζα... αρα δεν παιζει σε μενα VOIP ετσι δεν ειναι ;;
Θα ζητήσω να φάτε ban όλοι όσοι έχετε δίλημμα μεταξύ 100 ή 200 Mbps. :lol:
ΦΥΣΙΚΑ και θα βάλω vectoring, 100-200-300 όσο αντέχει, όταν.... κάποτε αποκτήσω διαθεσιμότητα!
Κέντρο Αθήνας
- Διαθεσιμότητα μέχρι... 15 Mbps ADSL2+ (VDSL γιοκ)
- Χρονοδιάγραμμα για παραπάνω... Q4 2018 (και... βλέπουμε)
- Πάροχος υλοποίησης... Wind
:lock:
Θα ζητήσω να φάτε ban όλοι όσοι έχετε δίλημμα μεταξύ 100 ή 200 Mbps. :lol:
ΦΥΣΙΚΑ και θα βάλω vectoring, 100-200-300 όσο αντέχει, όταν.... κάποτε αποκτήσω διαθεσιμότητα!
Κέντρο Αθήνας
- Διαθεσιμότητα μέχρι... 15 Mbps ADSL2+ (VDSL γιοκ)
- Χρονοδιάγραμμα για παραπάνω... Q4 2018 (και... βλέπουμε)
- Πάροχος υλοποίησης... Wind
:lock:
Και 1000ρακι αν βγει μέχρι τότε... σιγουρα θα βάλεις! Το απωθημένο είναι το χειρότερο!
Καμπίνα 136 Πετρούπολη (του ΟΤΕ), πάροχος Νόβα
Με VDSL2 είχα μόνιμα 49.999/4.999 σύνδεση και attainable που ξεκίνησε αρχικά πάνω από 100mbps και είχε έπαιζε γενικά κοντά στο 85-90.
18/11 ενεργοποιείται vectoring στην καμπίνα κ από τότε συνδέομαι κοντά στα 35/5 με attainable στο 50 με το ζόρι.
(προφίλ έχει παραμείνει στο 17a)
Τι έγινε ρε παιδιά; Ο ΟΤΕ δέσμευσε bandwidth στην καμπίνα για να πουλήσει 100στάρες και 200άρες στους δικούς του πελάτες και έριξε τους υπόλοιπους; Από Νόβα που μίλησα, μέχρι 35 θεωρείται "νορμάλ" και δε μπορεί να προχωρήσει σε βλάβη.
evogreek93
23-11-17, 16:35
Καλησπερα εκανα αιτηση για 100 mbps λεει οτι ειναι διαθεσιμο στην περιοχη μου αλλα μου ειπαν οτι θα χρειαστω αλλο ρουτερ.Ξερει κανεις γιατι χρειαζεται αλλο ρουτερ?
Επισης αυτα ειναι τα στατιστικα της γραμμης μου..θα πιανω τα 100 λετε η γυρω στα 90?
188568
- - - Updated - - -
Eγω απο καμπινα ΟΤΕ παιρνω (παροχος νοβα) και χρησιμοποιο κανονικα σπλιτερακι στη πριζα... αρα δεν παιζει σε μενα VOIP ετσι δεν ειναι ;;
κιεγω αυτη την απορια εχω.εχει ενεργοποιηθει το vectoring στην καμπινα μου,αλλα τηλεφωνο εχω κανονικα απο τη πριζα ακομα.
εντομεταξυ το router της nova δεν εχει καποια εξοδο για τηλεφωνο.
- - - Updated - - -
οχι δεν εχεις Voip ακομη
H Wind στο ΑΚ Δαφνης (καμπινα ΟΤΕ) βγαζει διαθεσιμότητα για 100 στην δικια μου τοποθεσια. Πολυ σωστα κανει γιατι μετα την αλλαγη του modulation type σε: VDSL2(vectoring) η γραμμη μου παει εως 128 mbps. Πριν με modulation σκετο VDSL2 εβγαζε 98. Σε πολλα screenshot που ανεβαζετε στο modulation δεν λεει σε εσας vectoring. Εαν πατε στην πρωτη σελιδα του θεματος δειτε την εικονα που εχω ανεβασει. Δεν βαζω vectoring γιατι δεν χρειαζομαι μεγαλυτερη ταχύτητα. Επισης δεν συμφερει η αναλογια της τιμης σε σχεση με αυτα που προσφερει. Οταν περασει η φουρτουνα του καινουργιου και κανουν προσφορες και πεσει η τιμη τοτε ναι θα βαλω. Αερα μας πουλανε.
Collective_Soul
24-11-17, 16:19
Tελικα μιλησα με την Νοβα(εκπροσωπο) στο facebook και ρωτησα αν θα δωσουν σε εμας τους πελατες της 100αρες (εμεις που εχουμε vdsl απο καμπινα)
Μου απαντησε εμμεσως πλην σαφως οτι αναφερει σε προγραμματα το site της νοβα αυτα ισχυουν και τιποτα περισσοτερο.
Αρα 100αρα γιοκ μεχρι νεωτερας.
MitsosLarissa
24-11-17, 16:59
Άλλος ένας λόγος που τελικά ΔΕΝ θα βάλω VDSL
fearhome21
24-11-17, 17:12
Τι σε πειράζει δηλαδή άμα μπεις VOIP? και για να το λες αυτό δεν χρειάζετε καν να βάλεις VDSL γιατί ένας που πραγματικά το χρειάζετε θα βάλει ακόμα και αν τον βάλουν VOIP και κολλάει το σταθερό και δεν ακούγετε τίποτα κτλπ αλλά έχει πολύ καλύτερο Downloading/Uploading..
θες δεν θες, βαλεις δεν βαλεις vdsl σε λιγα χρονια ολοι VOIP θα δινουν!
evogreek93
24-11-17, 18:35
H Wind στο ΑΚ Δαφνης (καμπινα ΟΤΕ) βγαζει διαθεσιμότητα για 100 στην δικια μου τοποθεσια. Πολυ σωστα κανει γιατι μετα την αλλαγη του modulation type σε: VDSL2(vectoring) η γραμμη μου παει εως 128 mbps. Πριν με modulation σκετο VDSL2 εβγαζε 98. Σε πολλα screenshot που ανεβαζετε στο modulation δεν λεει σε εσας vectoring. Εαν πατε στην πρωτη σελιδα του θεματος δειτε την εικονα που εχω ανεβασει. Δεν βαζω vectoring γιατι δεν χρειαζομαι μεγαλυτερη ταχύτητα. Επισης δεν συμφερει η αναλογια της τιμης σε σχεση με αυτα που προσφερει. Οταν περασει η φουρτουνα του καινουργιου και κανουν προσφορες και πεσει η τιμη τοτε ναι θα βαλω. Αερα μας πουλανε.Εμενα δεν λεει vdsl 2 vectoring αλλα vdsl 2 παρολα αυτα υπαρχει διαθεσιμοτητα και εχω 93000 attainable :hmm:
Tελικα μιλησα με την Νοβα(εκπροσωπο) στο facebook και ρωτησα αν θα δωσουν σε εμας τους πελατες της 100αρες (εμεις που εχουμε vdsl απο καμπινα)
Μου απαντησε εμμεσως πλην σαφως οτι αναφερει σε προγραμματα το site της νοβα αυτα ισχυουν και τιποτα περισσοτερο.
Αρα 100αρα γιοκ μεχρι νεωτερας.
Μάλιστα, ευχαριστούμε για την πληροφορία.
κιεγω αυτη την απορια εχω.εχει ενεργοποιηθει το vectoring στην καμπινα μου,αλλα τηλεφωνο εχω κανονικα απο τη πριζα ακομα.
εντομεταξυ το router της nova δεν εχει καποια εξοδο για τηλεφωνο.
Σε διπλανό thread https://www.adslgr.com/forum/threads/1025480-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-vdsl?p=6287225#post6287225, ένας φίλος του φορουμ αναφέρει ότι περιμένει να ενεργοποιηθεί σε vdsl και από τη nova του έστειλαν το technicolor tg788nv.
Προσωπικά, επειδή παλαιότερα είχε περάσει αυτό το ρουτερ από τα χέρια μου, επί εποχής cyta, θυμάμαι ότι έχει έξοδο για τηλέφωνο.
Μήπως η nova ξεκινά να στέλνει ρουτερ με υποστήριξη VoIP λόγω του vectoring?
@ ADSLgr.com All rights reserved.