PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτήσεις Ηλεκτρολογίας

Ntigo110
22-03-18, 00:38
Καλησπερα σε όλους,
Εκανα αντικατασταση παλιου ρελε ανω 10ετιας αφου παταγα το κουμπι test και δεν επεφτε και πηρα κανουριο οπως φαινεται στην εικονα (ειναι ο δεξιος)!!
Ειδα μια διαφορα στα νουμερα τους που γραφουν επανω το Im, στον αριστερο γραφει 1500 κ στο δεξι 1000. Θα ηθελα να μου πειτε τι ειναι αυτος ο αριθμος κ τι ρολο παιζει??
Παιζει ρολο αυτη η διαφορα μεταξυ των δυο ρελε?

192398

nyannaco
22-03-18, 09:19
Εχει να κάνει με την ικανότητα διακοπής ρεύματος, ανεξάρτητα από διαρροή. Είναι αποδεκτή τιμή τα 1000Α, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ntigo110
22-03-18, 10:46
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αν η διαρροή ξεπεράσει τα 1000Α, δεν θα μπορέσει να διακόψει το ρεύμα;;
Ιm είναι το μέγιστο ρεύμα διαρροής;;

nnn
22-03-18, 11:31
Δεν θα έχεις πρόβλημα σε οικιακή χρήση.

cranky
22-03-18, 17:19
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αν η διαρροή ξεπεράσει τα 1000Α, δεν θα μπορέσει να διακόψει το ρεύμα;;
Όχι, δεν κατάλαβες καλά.
Το ρεύμα διακόπτεται αν η διαρροή ξεπεράσει τα 30 mA.

Ιm είναι το μέγιστο ρεύμα διαρροής;;
Όχι, είναι το ρεύμα που αντέχουν οι επαφές.

Ntigo110
22-03-18, 20:44
Επισης προσπαθησα να δω αν δουλευει ο καινουριος ΔΔΕ βραχυκλωνοντας φαση με γειωση σε πριζα σουκο και επεσε η ασφαλεια της πριζας (10Α ασφαλεια) και η ασφαλεια απο τον μετρητη της ΔΕΗ. Ο ρελες ομως δεν επεσε. Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα??
Δηλαδη μηπως εχει καποιο προβλημα ο ουδετερος και η γειωση ή η ασφαλεια στον μετρητη??

nyannaco
22-03-18, 21:43
Μαλλον δεν εχεις γειωση της προκοπής, και λογω ουδετερογειωσης πρακτικά βραχυκυκλωσες φαση με ουδετερο.

cranky
22-03-18, 21:56
Αν είχε ουδετερογείωση, ούτε το παλιό ρελέ θα καθόταν, ούτε το καινούργιο.

sweet dreams
22-03-18, 23:05
Επισης προσπαθησα να δω αν δουλευει ο καινουριος ΔΔΕ βραχυκλωνοντας φαση με γειωση σε πριζα σουκο και επεσε η ασφαλεια της πριζας (10Α ασφαλεια) και η ασφαλεια απο τον μετρητη της ΔΕΗ. Ο ρελες ομως δεν επεσε. Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα??
Δηλαδη μηπως εχει καποιο προβλημα ο ουδετερος και η γειωση ή η ασφαλεια στον μετρητη??

Tι πειράματα είναι αυτά βρε συμφορουμίτη;;; το ρελέ δεν πέφτει απαραίτητα σε βραχυκύκλωμα αλλά σε διαρροή.
Τεστ κάνεις με το ενσωματωμένο μπουτόν που έχει ή με κάποιο ειδικό όργανο, (https://uk.rs-online.com/web/p/voltage-indicators/7508444/) ρώτησε τον ηλεκτρολόγο σου.

Πρόσεξε μην πάθεις τίποτα χειρότερο.

Ntigo110
23-03-18, 00:44
Καλησπερα, ελενξα με το μπουτον τον ρελε 2 φορες κ επεσε ο ρελες που σημαινει οτι δουλευει μια χαρα αλλα μετα σκεφτηκα μηπως εχει γινει ουδετερογειωση (δηλ. ενωση ουδετερου με γειωση), αλλα δεν επεσε ο ρελες κ επεσε η ασφαλεια των 10Α κ η ασφαλεια του μετρητη της ΔΕΗ. Και τωρα εχω προβληματιστει...Πως μπορω να βρω αν εχει γινει ουδετερογειωση;;

Επισης βρηκα στον youtube κ θελω να μου πειτε την γνωμη σας, για ελεγχο ΔΔΕ:http://https://www.youtube.com/watch?v=FekpfLLLOcI

Ακομα παρατηρησα οτι οι ασφαλειες (στις 2 ασφαλειες των 10Α) στον πινακα εχουν μονο στην πανω πλευρα συνδεδεμενο τον αγωγο της φασης. Παραθετω κ μια φωτο να δειτε αν εχει κανει σωστη δουλεια ο ηλεκτρολογος-εγκαταστατης:
192417

sweet dreams
23-03-18, 01:41
Καλησπερα, ελενξα με το μπουτον τον ρελε 2 φορες κ επεσε ο ρελες που σημαινει οτι δουλευει μια χαρα αλλα μετα σκεφτηκα μηπως εχει γινει ουδετερογειωση (δηλ. ενωση ουδετερου με γειωση), αλλα δεν επεσε ο ρελες κ επεσε η ασφαλεια των 10Α κ η ασφαλεια του μετρητη της ΔΕΗ. Και τωρα εχω προβληματιστει...Πως μπορω να βρω αν εχει γινει ουδετερογειωση;;

Επισης βρηκα στον youtube κ θελω να μου πειτε την γνωμη σας, για ελεγχο ΔΔΕ:http://https://www.youtube.com/watch?v=FekpfLLLOcI

Ακομα παρατηρησα οτι οι ασφαλειες (στις 2 ασφαλειες των 10Α) στον πινακα εχουν μονο στην πανω πλευρα συνδεδεμενο τον αγωγο της φασης. Παραθετω κ μια φωτο να δειτε αν εχει κανει σωστη δουλεια ο ηλεκτρολογος-εγκαταστατης:
192417

Τρικυμία εν κρανίω.....

Αν υπάρξει διαρροή από τον ουδέτερο προς την γη μετά τον ρελέ, τότε έχουμε πτώση του ρελέ, αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αν γεφυρώσεις με ένα καλώδιο τις μπαρέτες ουδετέρου και γείωσης του πίνακα.

Από την στιγμή που δεν πέφτει το ρελέ, δεν υπάρχει και κάποια τέτοια διαρροή.

Ουδετέρωση και όχι "ουδετερογειωση", κάνει η ΔΕΗ στον μετρητή(ανάλογα την περιοχή) και αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία του ρελέ γιατί είναι πριν από αυτόν, περισσότερα για τις γειώσεις εδώ (http://www.epaggelmaties.com/anthis/geiwseis.html)και γενικά με Googlaρισμα.

Οι ασφάλειες που αναφέρεις δεν φαίνεται να συνδέονται κάπου στην κάτω πλευρά τους, ούτε και η 2Χ25Α, μήπως υπάρχει μπάρα που δεν φαίνεται;;

Ntigo110
23-03-18, 02:20
Τρικυμία εν κρανίω.....

Αν υπάρξει διαρροή από τον ουδέτερο προς την γη μετά τον ρελέ, τότε έχουμε πτώση του ρελέ, αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αν γεφυρώσεις με ένα καλώδιο τις μπαρέτες ουδετέρου και γείωσης του πίνακα.

Από την στιγμή που δεν πέφτει το ρελέ, δεν υπάρχει και κάποια τέτοια διαρροή.

Ουδετέρωση και όχι "ουδετερογειωση", κάνει η ΔΕΗ στον μετρητή(ανάλογα την περιοχή) και αυτό δεν επηρεάζει την λειτουργία του ρελέ γιατί είναι πριν από αυτόν, περισσότερα για τις γειώσεις εδώ (http://www.epaggelmaties.com/anthis/geiwseis.html)και γενικά με Googlaρισμα.

Οι ασφάλειες που αναφέρεις δεν φαίνεται να συνδέονται κάπου στην κάτω πλευρά τους, ούτε και η 2Χ25Α, μήπως υπάρχει μπάρα που δεν φαίνεται;;

Απο οτι καταλαβα δεν προκαλεσα διαρροη αλλα βραχυκυκλωμα (με την ενωση φασης με γειωση στην πριζα σουκο), σωστα??

Υπαρχει περιπτωση γειωση και ουδετερος να εχουν διαρροη (δηλ. γεφυρωθει) και ο ρελες να ειναι σηκωμενος και να λειτουργει σωστα??

Οσον αφορα τις ασφαλειες του πινακα δεν υπαρχουν μπαρες μεταξυ τους οπως θα δειτε και στις φωτος:
192423
192424
Οπως βλεπετε δεν εχει συνδεσει φαση στις δυο τελευταιες ασφαλειες των 10Α και στο διακοπτη Β 25Α (παρα μονο τον ουδετερο).
Ειναι σωστο αυτο; Αν οχι, κανονικα τι καλωδιο πρεπει να παει στην κατω πλευρα;;
Τελος, τι ειναι το ''Β'' που γραφει επανω ο διακοπτης της κουζινας; Ποτε βαζουμε ''Α'';

sweet dreams
23-03-18, 02:51
Απο οτι καταλαβα δεν προκαλεσα διαρροη αλλα βραχυκυκλωμα (με την ενωση φασης με γειωση στην πριζα σουκο), σωστα??
Ναι.

Υπαρχει περιπτωση γειωση και ουδετερος να εχουν διαρροη (δηλ. γεφυρωθει) και ο ρελες να ειναι σηκωμενος και να λειτουργει σωστα??
Σου απάντησα στο προηγούμενο post και πως το δοκιμάζεις.

Οπως βλεπετε δεν εχει συνδεσει φαση στις δυο τελευταιες ασφαλειες των 10Α και στο διακοπτη Β 25Α (παρα μονο τον ουδετερο).
Ειναι σωστο αυτο; Αν οχι, κανονικα τι καλωδιο πρεπει να παει στην κατω πλευρα;;
Θα πρέπει να μπει μια γέφυρα (https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?keyphrase=%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1)(μονοφασική εννοείται) από την ασφάλεια που πάει το καλώδιο από την γενική ασφάλεια, ώστε να δώσεις σε όλες τις υπόλοιπες.

Τελος, τι ειναι το ''Β'' που γραφει επανω ο διακοπτης της κουζινας; Ποτε βαζουμε ''Α''; Αυτό που ρωτάς είναι η καμπύλη λειτουργίας (http://www.electrologos.gr/news/316), δεν υπάρχει Α, οι καινούργιες για οικιακή χρήση είναι C.

Γνώμη μου, πάρε έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο για τέτοιες δουλειές, δεν παίζουμε με το ρεύμα.

cranky
23-03-18, 02:55
Θα πρέπει να μπει μια γέφυρα (https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos.html?keyphrase=%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1)(μονοφασική εννοείται) από την ασφάλεια που πάει το καλώδιο από την γενική ασφάλεια, ώστε να δώσεις σε όλες τις υπόλοιπες.
Φυσικά, και έχει μπεί γέφυρα.

Φαίνεται στο πάνω-πάνω μέρος του δεύτερου συνημμένου, αν το μεγεθύνεις.

sweet dreams
23-03-18, 03:02
Φυσικά, και έχει μπεί γέφυρα.

Φαίνεται στο πάνω-πάνω μέρος του δεύτερου συνημμένου, αν το μεγεθύνεις.

Δεν μπορώ να την δω καλά, αυτός θα το βλέπει καλύτερα.

- - - Updated - - -

Επίσης, το ρελέ μπαίνει μετά τον γενικό διακόπτη και πριν την γενική ασφάλεια, ώστε οι καταναλώσεις να είναι μετά την γενική ασφάλεια, τα έχεις βάλει ανάποδα.

Παροχή >>> Γενικός διακόπτης >>> Ρελέ >>> Γενική ασφάλεια >>> σε επιμέρους ασφάλειες.

cranky
23-03-18, 03:03
Θέλει αετίσιο μάτι, αλλα φαίνεται. :p

192428

sweet dreams
23-03-18, 03:06
Θέλει αετίσιο μάτι, αλλα φαίνεται. :p

192428

Εσύ είσαι νέος άνθρωπος βρε Θράσο, που να φτουρήσει ο παππούς. :p

Ntigo110
23-03-18, 03:29
Αχαχαχα ναι τωρα το ειδα, δεν φαινοταν καλα και δεν ηξερα οτι εμπαινε εκει γεφυρα, απορω πως χωρεσε εκει μεσα... Αν δεν ειχε μπει αυτη η γεφυρα τι θα γινοταν;

Απο περιεργεια θα μπορουσα να δω αν υπαρχει οντως διαρροη με εναν 2ο τροπο χωρις να ανοιξεις το κουτι του πινακα, με την χρηση πυκνωτων, αντιστασεων ενωμενα σε καλωδιο που μπαινει σε πριζα; (οπως δειχνει στο βιντεο: http://https://www.youtube.com/watch?v=FekpfLLLOcI)

Με πολυμετρο γινεται να τεσταρεις ρελε; Γιατι εβαλα τους δυο ακροδεκτες του πολυμετρου το ενα στη φαση κ το αλλο στον ουδετερο στην ιδια πλευρα του ρελε και ''επεσε'', χωρις να πεσει καποια αλλη ασφαλεια.

Επίσης, το ρελέ μπαίνει μετά τον γενικό διακόπτη και πριν την γενική ασφάλεια, ώστε οι καταναλώσεις να είναι μετά την γενική ασφάλεια, τα έχεις βάλει ανάποδα.

Παροχή >>> Γενικός διακόπτης >>> Ρελέ >>> Γενική ασφάλεια >>> σε επιμέρους ασφάλειες.

Οχι δεν αλλαξα την σειρα ετσι ηταν απο την αρχη της εγκαταστασης.Τον ρελε τον εβαλα εκει που ηταν και ο παλιος.

- - - Updated - - -

Η γενικη ασφαλεια ειναι 35Α ο γενικος διακοπτης 45Α και ο ρελες 40Α. Δεν θα πρεπε να ταν ολα ιδιας τιμης??

sweet dreams
23-03-18, 03:38
Αχαχαχα ναι τωρα το ειδα, δεν φαινοταν καλα και δεν ηξερα οτι εμπαινε εκει γεφυρα, απορω πως χωρεσε εκει μεσα... Αν δεν ειχε μπει αυτη η γεφυρα τι θα γινοταν;

Απο περιεργεια θα μπορουσα να δω αν υπαρχει οντως διαρροη με εναν 2ο τροπο χωρις να ανοιξεις το κουτι του πινακα, με την χρηση πυκνωτων, αντιστασεων ενωμενα σε καλωδιο που μπαινει σε πριζα; (οπως δειχνει στο βιντεο: http://https://www.youtube.com/watch?v=FekpfLLLOcI)

Με πολυμετρο γινεται να τεσταρεις ρελε; Γιατι εβαλα τους δυο ακροδεκτες του πολυμετρου το ενα στη φαση κ το αλλο στον ουδετερο στην ιδια πλευρα του ρελε και ''επεσε'', χωρις να πεσει καποια αλλη ασφαλεια.

Οχι δεν αλλαξα την σειρα ετσι ηταν απο την αρχη της εγκαταστασης.Τον ρελε τον εβαλα εκει που ηταν και ο παλιος.

Βρε αφού τα είπαμε πιο πάνω, αν υπήρχε διαρροή θα έπεφτε το ρελέ, γιατί έχεις κολλήσει τόσο;;

Δεν γίνεται με πολύμετρο, θέλει ειδικό όργανο, το είπαμε και αυτό παραπάνω.

Πρέπει να αλλάξεις την σειρά, η ασφάλεια πρέπει να είναι πάντα πριν την κατανάλωση.

- - - Updated - - -

Η γενικη ασφαλεια ειναι 35Α ο γενικος διακοπτης 45Α και ο ρελες 40Α. Δεν θα πρεπε να ταν ολα ιδιας τιμης??

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο, η ΔΕΗ στον μετρητή ασφαλίζει με 40Α, οπότε εμείς θα πρέπει να βάλουμε γενική ασφάλεια στον πίνακα 35Α, τα άλλα απλά θα πρέπει να είναι από 40Α και πάνω.

Τέλος το μάθημα ηλεκτρολογίας για σήμερα, πάμε για ύπνο. :goodnight:

Veldrin
23-03-18, 03:38
Αν έχω μάθει κάτι (:p) ως μηχανολόγος (και όχι ως ηλεκτρολόγος) με ένα μεταπτυχιακό στην ενέργεια είναι πως ποτέ και για κανένα λόγο δεν παίζουμε με το ρεύμα.

Έχει χαθεί κόσμος και κοσμάκης από αμέλεια.

Αν θες να κάνεις κάτι συγκεκριμένο ή ακόμα και να πάρεις μια υπεύθυνη γνώμη, πάρε κάποιον ηλεκτρολόγο ή πέρνα από κάποιο γραφείο να ρωτήσεις.

nyannaco
23-03-18, 09:09
Γνώμη μου, πάρε έναν αδειούχο ηλεκτρολόγο για τέτοιες δουλειές, δεν παίζουμε με το ρεύμα.
Αν έχω μάθει κάτι (:p) ως μηχανολόγος (και όχι ως ηλεκτρολόγος) με ένα μεταπτυχιακό στην ενέργεια είναι πως ποτέ και για κανένα λόγο δεν παίζουμε με το ρεύμα.

Έχει χαθεί κόσμος και κοσμάκης από αμέλεια.

Αν θες να κάνεις κάτι συγκεκριμένο ή ακόμα και να πάρεις μια υπεύθυνη γνώμη, πάρε κάποιον ηλεκτρολόγο ή πέρνα από κάποιο γραφείο να ρωτήσεις.
Κρατάω αυτά πάνω από όλα!
Το ρεύμα, άμα δεν το ξέρεις και δεν το σέβεσαι ανάλογα, ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
Και δεν είναι απαραίτητο ότι θα σκοτώσει τον ημιμαθή την ώρα που κάνει την πατάτα, μπορεί να σκοτώσει - τον ίδιο ή κάποιον άλλο - και σε μεταγενέστερο χρόνο.
Σκεφτείτε το ξανά.

psyxakias
23-03-18, 09:16
Κρατάω αυτά πάνω από όλα!
Το ρεύμα, άμα δεν το ξέρεις και δεν το σέβεσαι ανάλογα, ΣΚΟΤΩΝΕΙ.
Και δεν είναι απαραίτητο ότι θα σκοτώσει τον ημιμαθή την ώρα που κάνει την πατάτα, μπορεί να σκοτώσει - τον ίδιο ή κάποιον άλλο - και σε μεταγενέστερο χρόνο.
Σκεφτείτε το ξανά.Συμφωνώ απόλυτα και ειδικά το υπογραμμισμένο. Είπαμε ωραίο το DIY αλλά υπάρχουν και όρια...

Ntigo110
23-03-18, 10:40
Καλημερα σε ολους, θελει απειρη προσοχη και σεβασμο και δεν αγγιζουμε τιποτα χωρις να το ξερουμε ειτε ειναι ρευμα ειτε φιδι και συνεχη ελεγχο!!

Βρε αφού τα είπαμε πιο πάνω, αν υπήρχε διαρροή θα έπεφτε το ρελέ, γιατί έχεις κολλήσει τόσο;;

Πρέπει να αλλάξεις την σειρά, η ασφάλεια πρέπει να είναι πάντα πριν την κατανάλωση.

Εχω κολλησει γιατι μπορει να εχουμε πολυ μικρη διαρροη κατω των 0,03Α ωστε να μην ειναι αναγνωρισιμη απο τον ρελε και να μην πεφτει. Δεν μπορει να συμβει και αυτο; Κ γι αυτο ρωτησα και για το πραγματακι που εχει στο βιντεο ωστε να μην χρειαστει να επεμβουμε στον πινακα.

Γιατι πρεπει να μπει πρωτα η ασφαλεια πριν τις καταναλωσεις; Επειδη οσους πινακες εχω δει ειναι με αυτην την σειρα: ΔΕΗ>γενικος διακοπτης>γενικη ασφαλεια>ρελε

Επισης μια αλλη σημαντικη απορια που εχω ειναι η εξης: Εχω ενα φωτιστικο κουζινας κατω απο το ντουλαπι πιατων οπως αυτο: http://www.ledcity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1794 και βάζοντας το δοκιμαστικό (σε καποια συγκεκριμενα σημεια στη βαση του φωτιστικου που πρεπει να ναι απο αλουμινιο, αναυε μονο και κοντα στον διακοπτη του) ή το πολύμετρο έδειχνε τάση (δηλ. μια εδειχνε 20V μια 50V μια μηδεν) ενώ όταν το ακούμπαγα δεν πάθαινα τίποτα απολύτως. Γιατι γινοταν αυτο;;

WAntilles
23-03-18, 10:44
Συνέχισε να παίζεις με τη ζωή σου κορώνα-γράμματα.

sweet dreams
23-03-18, 11:02
Επειδή απαντώντας μπορεί να δίνουμε λαβή για επικίνδυνους πειραματισμούς, εγώ σταματάω εδώ.

Φίλε @Νtigo 110, όλα υπάρχουν μέσα στο Google, εκεί θα βρεις για την ευαισθησία στα 30mA και γιατί έχει επιλεγεί έτσι και απαντήσεις για όλες τις άλλες ερωτήσεις σου.

Μείνε στο θεωρητικό κομμάτι και μην επιχειρείς τίποτα από αυτά που βλέπεις στο YouTube και αλλού. Από τις ερωτήσεις σου δείχνεις ότι δεν το κατέχεις και βαδίζεις σε επικίνδυνα μονοπάτια, φιλικά πάντα.

nnn
23-03-18, 11:44
Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι έχουν και ειδικά όργανα για να κάνουν τον πρέπων έλεγχο.

Κάλεσε κάποιον.

Ntigo110
23-03-18, 12:00
Δεν παιζω με το ρευμα και προσεχω παρα πολυ και δεν κανω τιποτα χωρις να γνωριζω και ολα αυτα τα ρωταω μονο και μονο για να μαθαινω. Αν μπορειτε απαντηστε μου μονο στην τελευταια ερωτηση που εκανα και εννοειται πως θα φερω ηλεκτρολογο να κανει γενικο ελεγχο απλως θα ηθελα να ειχα καποιες λιγες παραπανω γνωσεις...

Επισης μια αλλη σημαντικη απορια που εχω ειναι η εξης: Εχω ενα φωτιστικο κουζινας κατω απο το ντουλαπι πιατων οπως αυτο: http://www.ledcity.gr/index.php?route=product/product&product_id=1794 και βάζοντας το δοκιμαστικό (σε καποια συγκεκριμενα σημεια στη βαση του φωτιστικου που πρεπει να ναι απο αλουμινιο, αναυε μονο και κοντα στον διακοπτη του) ή το πολύμετρο έδειχνε τάση (δηλ. μια εδειχνε 20V μια 50V μια μηδεν) ενώ όταν το ακούμπαγα δεν πάθαινα τίποτα απολύτως. Γιατι γινοταν αυτο;;

cranky
23-03-18, 12:04
... προσεχω παρα πολυ και δεν κανω τιποτα χωρις να γνωριζω ...
Η πρόκληση βραχυκυκλώματος φάσης με τη γείωση, μόνο προσοχή δεν δείχνει.

Τέλος, κι' απο μένα.

Manolis_karas
23-03-18, 21:05
Πριν κλειδώσει το θέμα θέλω να κάνω μία βασική ερώτηση, γιατί με έχετε μπερδέψει πολύ: Ο ρελές ή το ρελέ; Ποιο είναι το σωστό;

cranky
23-03-18, 23:14
Ο ρελές ή το ρελέ; Ποιο είναι το σωστό;
Καί τα δύο, σωστά είναι.
Απ' τη μιά, σαν αντικείμενο, είναι ουδέτερο.
Απ' την άλλη, σαν μετάφραση του «ηλεκτρονόμος», είναι σωστό και το αρσενικό.

Ntigo110
24-03-18, 01:13
Σας ευχαριστω πολυ ολους!!

puntomania
24-03-18, 02:29
Μιας και υπάρχει το θεμα εδώ...

Ο 1φασικός ΔΔΕ μέτρα στην ουσία φάση ουδέτερο... Και όταν η απόκλιση είναι μεγαλύτερη από 0.03 πέφτει... Ο 3φασικος... κάνει το ίδιο? Δηλαδή L1+L2÷L3 = N? Και αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 0.03... Τότε πέφτει?

nyannaco
24-03-18, 10:26
Μιας και υπάρχει το θεμα εδώ...

Ο 1φασικός ΔΔΕ μέτρα στην ουσία φάση ουδέτερο... Και όταν η απόκλιση είναι μεγαλύτερη από 0.03 πέφτει... Ο 3φασικος... κάνει το ίδιο? Δηλαδή L1+L2÷L3 = N? Και αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 0.03... Τότε πέφτει?

Ναι, απλά να θυμάσαι ότι εκεί μπαίνει και το ημίτονο της γωνίας της κάθε φάσης στην εξίσωση.

puntomania
24-03-18, 10:32
Ναι, απλά να θυμάσαι ότι εκεί μπαίνει και το ημίτονο της γωνίας της κάθε φάσης στην εξίσωση.

άλλο είναι το σκεπτικό μου... αν πάρουμε έναν 3φ.... και "γεφυρώσουμε τις 3 φάσεις"... ώστε να τον δουλέψουμε σαν 1φασικό... θα παίξει?

nyannaco
24-03-18, 10:41
Πριν κλειδώσει το θέμα θέλω να κάνω μία βασική ερώτηση, γιατί με έχετε μπερδέψει πολύ: Ο ρελές ή το ρελέ; Ποιο είναι το σωστό;
Καί τα δύο, σωστά είναι.
Απ' τη μιά, σαν αντικείμενο, είναι ουδέτερο.
Απ' την άλλη, σαν μετάφραση του «ηλεκτρονόμος», είναι σωστό και το αρσενικό.
Δεν μου συμβαίνει συχνά γενικά, αλλά εδώ θα διαφωνήσω με το Θράσο. Είναι ξένη λέξη το ρελέ, και επομένως χρησιμοποιείται ως έχει, και άκλιτο. Ο ρελές είναι βαρβαρισμός.
Η υιοθέτηση της χρήσης του γένους της αντίστοιχης ελληνικής λέξης δεν έχει νόημα, αν ήταν έτσι γιατί να μην λέμε και ο κομμιτατέρης, ο ασανσέρης, ο καρμπυρατέρης, ο βεντιλατέρης, ο αμορτισέρης, ο μετρός και πάει λέγοντας...

- - - Updated - - -

άλλο είναι το σκεπτικό μου... αν πάρουμε έναν 3φ.... και "γεφυρώσουμε τις 3 φάσεις"... ώστε να τον δουλέψουμε σαν 1φασικό... θα παίξει?
Δεν χρειάζεται καν να τις γεφωρώσεις, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τη μία και να αφήσεις τις άλλες ασύνδετες. Για το ΔΔΕ θα είναι ακριβώς σαν να είναι σε τριφασική σύνδεση, αλλά τη δεδομένη στιγμή οι δύο να μην έχουν φορτίο. Δεν θα καταλάβει τη διαφορά ;)

puntomania
24-03-18, 12:39
Δεν χρειάζεται καν να τις γεφωρώσεις, αρκεί να χρησιμοποιήσεις τη μία και να αφήσεις τις άλλες ασύνδετες. Για το ΔΔΕ θα είναι ακριβώς σαν να είναι σε τριφασική σύνδεση, αλλά τη δεδομένη στιγμή οι δύο να μην έχουν φορτίο. Δεν θα καταλάβει τη διαφορά ;)

αν δόσεις έναν 3φασικό πίνακα ρευμα απο 1φασική παροχή ( προσωρινά απο γεννητρια ) τοτε στην ουσία γεφυρώνεις τις 3 φάσεις... αυτό είναι το σκεπτικό μου... οπότε και αν θα δουλέψει ο ΔΔΕ η αν πέφτει συνεχώς!

psyxakias
24-03-18, 15:17
Ισχύει ότι χορηγός του νήματος είναι το γραφείο "Τελεταί Μπούκουρας"; :crazy: (δεν αναφέρομαι στις ερωτήσεις του puntomania)

kourkos
24-03-18, 16:35

192417

Εγώ λέω φίλε και στο λέω φιλικά να αφήσεις τα βιντεακια από Youtube και τις δοκιμές , μην βρεθείς καμία μέρα ( χτύπα ξύλο ) κολλημένος σε κανένα ντουβάρι . Και θα σου αναφέρω , ακριβώς τι με είχε πει ένας δάσκαλος στην σχολή εναεριτών στην Φλώρινα : ''Παλικάρι μου να θυμάσαι πάντα κάτι για το ρεύμα : 1) Δεν μυρίζει 2) Δεν φαίνεται 3) Δεν κάνει διακρίσεις 4) πάντα να το φοβάσαι''

Κράτησε μέσα σου αυτά που μου είπε .

- - - Updated - - -

Ισχύει ότι χορηγός του νήματος είναι το γραφείο "Τελεταί Μπούκουρας"; :crazy: (δεν αναφέρομαι στις ερωτήσεις του puntomania)

Φήμες λένε οτι οι Αφοί Μπαμπούλα - Υιοί Στέλιου Μπαμπούλα έχουν στείλει μήνυμα στην σελιδα για συνεργασία :D Πάντως δεν μπορείς να πεις έχει Νο1 σελιδα http://baboulas.com/ :P

Manolis_karas
24-03-18, 18:14
Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνηση.

nyannaco
24-03-18, 18:45
αν δόσεις έναν 3φασικό πίνακα ρευμα απο 1φασική παροχή ( προσωρινά απο γεννητρια ) τοτε στην ουσία γεφυρώνεις τις 3 φάσεις... αυτό είναι το σκεπτικό μου... οπότε και αν θα δουλέψει ο ΔΔΕ η αν πέφτει συνεχώς!Θα δουλέψει.

psyxakias
24-03-18, 20:11
Φήμες λένε οτι οι Αφοί Μπαμπούλα - Υιοί Στέλιου Μπαμπούλα έχουν στείλει μήνυμα στην σελιδα για συνεργασία :D Πάντως δεν μπορείς να πεις έχει Νο1 σελιδα http://baboulas.com/ :PΝαι αλλά είμαστε στην εποχή των social media, προτιμώ Μπούκουρα... σου τουιτάρει άμεσα! - https://twitter.com/teletai_mpouk

@ ADSLgr.com All rights reserved.