Επιστροφή στο Forum : Μικτη ασφαλεια αυτοκινητου.Τι πρεπει να προσεξω?
Καλησπερα παιδια.Επειδη πριν3 μηνες πηρα νεο αυτοκινητο και εχουμε και δοσεις σκεφτηκα να κανω μια μικτη ασφαλιση για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Οπως βλεπω μαλλον θα καταληξω στην υδρογειο οπου μου εδωσαν μια καλη προσφορα των 410Ε.Τους ειπα οτι θα παρω τηλεφωνο αυριο να κλεισω και να μου πουν ακριβως και τι καλυπτει.Η απαλλαγη θα ειναι 250Ε.Υπαρχει καποια παγιδα η κατι που θα πρεπει να προσεξω στις παροχες του ασφαλιστρου μου?Γιατι πρωτη φορα κανω μικτη ασφαλιστη και δεν εχω γνωσεις γενικα τι παιζει.Δινω παρακατω και καποια χαρακτηριστικα για να μου πειτε αν βλεπετε και την τιμη καλη απο τη δικη σας πλευρα
TOYOTA AURIS 1600 (Eτος 2007)
Φορολογισιμοι ιπποι 9
Κατοχος Διπλωματος 5 ετη
Κατηγορια Bonus malus 3
Αξια οχηματος 19.900Ε
Χμ. Τι σημαίνει απάλλαγή για σένα; Σε μας που είναι νοικιασμένο πληρώνω μέχρι 73 ευρώ. Αλλά αν το κυκλοφορείς πολύ και αυτά βάσανο είναι γιατι έχω ήδη δηλώσει 3-4 χτυπήματα που ΔΕΝ τα έκανα εγώ. Και έχω φτάσει τα 200+. Πόσο είναι το κόστος για να μην πληρώνεις τίποτα;
Χμ. Τι σημαίνει απάλλαγή για σένα; Σε μας που είναι νοικιασμένο πληρώνω μέχρι 73 ευρώ. Αλλά αν το κυκλοφορείς πολύ και αυτά βάσανο είναι γιατι έχω ήδη δηλώσει 3-4 χτυπήματα που ΔΕΝ τα έκανα εγώ. Και έχω φτάσει τα 200+. Πόσο είναι το κόστος για να μην πληρώνεις τίποτα;
Σε μια ζημια των 400Ε θα πληρωσω τα 250 εγω και τα αλλα η ασφαλεια(με απαλλαγη των 250Ε).Αν καταλαβα καλα ετσι παει.Χωρις απαλλαγη προγραμμα δεν υπαρχει στην υδρογειο αλλα ουτε και επιθυμω κατι τετοιο γιατι μετα μιλαμε για τρελλα ασφαλιστρα.Στην General Union που ειχα ως τωρα εμαθα οτι μικτη χωρις φοροαπαλλαγη ειναι στα 590Ε το εξαμηνο..
kostasgr75
16-07-07, 14:38
Σε μια ζημια των 400Ε θα πληρωσω τα 250 εγω και τα αλλα η ασφαλεια(με απαλλαγη των 250Ε).Αν καταλαβα καλα ετσι παει.Χωρις απαλλαγη προγραμμα δεν υπαρχει στην υδρογειο αλλα ουτε και επιθυμω κατι τετοιο γιατι μετα μιλαμε για τρελλα ασφαλιστρα.Στην General Union που ειχα ως τωρα εμαθα οτι μικτη χωρις φοροαπαλλαγη ειναι στα 590Ε το εξαμηνο..
Ακριβώς έτσι λειτουργεί η απαλλαγή. Συνήθως οι ασφαλιστικές ορίζουν αυτό το ποσό γύρω στα 300 ευρώ. Όσο μικρότερο το θέλεις τόσο πολλαπλασιάζονται τα ασφάλιστρα με την λογική ότι στην Αθήνα συνήθως γίνονται μικροζημιές...
Καταρχήν μεγεια το αυτοκίνητο, περιμενω ακριβώς το ιδιο μεσα στη βδομαδα :)
Σκεφτόμουνα και εγω για μικτή αλλα στην ιντεραμερικαν που ρωτησα είχε περιπου 810 το χρονο, με απαλλαγη 1000 ευρω. Οπως καταλαβαινεις η διαφορα με την υδρογειο είναι τεραστια εκτος αν αναφερεσαι για 6αμηνη περιοδο (μαλλον 6μηνη εννοεις...)
Αυτο που φανταζομαι πρεπει να προσεξεις ειναι και η φερεγγυοτητα της εταιρειας, ωστε να μην βρεθεις ακαλυπτος (βλεπε Εγνατια ασφαλιστικη). Βεβαια ποσο ευκολο ειναι να το βρεις αυτο δεν ξερω, ισως καποιος αλλος εδω γνωριζει περισοτερα σχετικα...
manoulamou
16-07-07, 16:25
Μπορειτε παντα να ριξετε μια πλαγια ματια και στο
http://www.asfalistra.gr/motor/motor1.asp
1000 ευρώ απαλλαγή πολλά δεν είναι;
1000 ευρώ απαλλαγή πολλά δεν είναι;
Ναι πολλα ειναι. Προφανώς θελουν να αποφευγουν να πληρωνουν τα "μικροατυχήματα".
Ισως είναι ενας τροπος να κρατησουν τα ασφαλιστρα τους σε λογικα επιπεδα, αλλα τι στιγμη που οι πιο πολλοι δινουν πιο μικρη απαλαγη δεν ειναι και οτι πιο ανταγωνιστικο το πακετο τους..
nrg_polini
17-07-07, 23:56
Δοκιμασε την http://www.anytimeonline.gr/ ειναι της Interamerican, εχει απαλλαγη 1000 Ευρω και βγαινει περιπου 880 Ευρω αν προπληρωσεις ενα χρονο με πιστωτικη. Ειναι ελαχιστα πιο ακριβη (60 Ευρω το χρονο) αλλα η μεγαλη διαφορα ειναι στην απαλλαγη, απο την αλλη εχεις μεγαλυτερη σιγουρια με την interamerican. Επισης καλυπτουν μερικη και ολικη κλοπη, λογικα θα εχει και η υδρογειος τετοια καλυψη μεσα στη τιμη.
Btw η τωρινη αξια του οχηματος ΔΕΝ ειναι 19,900 Ευρω, ρωτησε τους ποσο το κοστολογουν τωρα ωστε να μη πληρωνεις τζαμπα ασφαλιστρα.
410€ με απαλλαγή μονο 250€ μου φαίνεται κάπως "ύποπτο" ή ότι κάτι παίζει. Στην θέση σου θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός, δεδομένου ότι οι τιμές άλλων ασφαλιστικές είναι πολύ ακριβότερες. Ζήτα συγκεκριμένες διευκρινήσεις απο τον ασφαλιστή σου ή απο την εταιρεία.
Η μικτή που έχω στο δικό μου αυτοκίνητο είναι της General Union με απαλλαγή 150€. Η φθηνότερη που έχω βρει. Μία φορά που την χρέιάστηκα έφταιγα εγώ;;;;, παραβίασα στοπ άσχετα αν ήταν κρυμένο πίσω από δέντρο και έπεσα πάνω σε ένα άλλο όχημα χωρίς φώτα την νύχτα με αποζημίωσαν κανονικότατα μείον βέβαια του ποσού των 150€. Η ζημιά στο δικό μου το όχημα ήταν συνολικά γύρω στα 1500€.
:whistle:
Περιμενω μεσα στην εβδομάδα ενα Hyundai i20 1200 cc αξίας 11300. Μιας και θα είναι καινουριο θελω να κανω μικτή ασφάλεια. Εδω και 4 χρόνια είχα απλή ασφάλεια στην general union για ενα παλιο Micra χωρίς κανένα ατύχημα. Ποσο περιπου να υπολογίζω ότι θα πρεπει να δώσω ανα εξάμηνο για μια φθηνή μικτή? Το αυτοκίνητο και η ασφάλεια θα είναι στο όνομα της μητέρας μου που είναι χρόνια οδηγός.
Πιστεύω κάνα επτακοσάρι, ετήσιο full κάλυψη, καθώς ότι υπάρχει έκπτωση 15% στα καινούργια. Bonus malus 02. Απαλλαγή στην μικτή είναι 150€. Οδική βοήθεια στην Express service. Πριν ήταν στην Interpartner assistance ή κάπως έτσι.Τώρα ανανέωσα το συμβόλαιο για 6 μήνες και πλήρωσα 330€ για ένα Hyundai accent του 2003. Νομίζω το προηγούμενο εξάμηνο είχα πληρώσει περίπου 300€.
Ενημέρωσέ μας για το ποσόν που θα σου πούνε.
:oneup:
μεγαλη σημασια εχει το ποσο για το οποιο το ασφαλιζεις...
400 το εξαμηνο ειναι καλη τιμη λογικα βαση της τιμης που το πηρες και λογικα θα το ασφαλισεις (αντε και λιγο χαμηλοτερα) το υπολογιζω ενα 350 minimum...αν ειναι ολα μεσα..
απαλλαγη τα 150 λιγα μου φαινονται συνηθως απο 250-300 και πανω εχουν απαλλαγη...
τα 150 θα εχουν πιο υψηλη εξαμηνιαια δοση αποσο γνωριζω...
βεβαια ψαξτο γιατι μπορει εκεινη τη στιγμη να εχει καμια καλη προσφορα καμια ασφαλιστικη και να σε βολεψει...
Μακαρι να βρω κατι στα 350 γιατι ήδη με την αγορά είμαι και θα ειμαι αρκετά στριμωγμένος. τα 400 μου φαντάζουν πολλά αυτή τη στιγμή για ασφάλιση τη στιγμή που πλήρωνα περιπου 160 και αν δε βρω κάτι φθηνότερο θα αρκεστώ σε απλή ασφάλιση. Παντως όταν με το καλό έρθει (οταν δηλαδή δεήσει η hyundai να μισθώσει νταλίκα...) θα το ψάξω μαζί με τον πατέρα μου και θα ενημερώσω..
Μακαρι να βρω κατι στα 350 γιατι ήδη με την αγορά είμαι και θα ειμαι αρκετά στριμωγμένος. τα 400 μου φαντάζουν πολλά αυτή τη στιγμή για ασφάλιση τη στιγμή που πλήρωνα περιπου 160 και αν δε βρω κάτι φθηνότερο θα αρκεστώ σε απλή ασφάλιση. Παντως όταν με το καλό έρθει (οταν δηλαδή δεήσει η hyundai να μισθώσει νταλίκα...) θα το ψάξω μαζί με τον πατέρα μου και θα ενημερώσω..
μπορει να σου φαινονται πολλα αλλα ειναι διοτι οταν θα κανεις εσυ την μ@λ@κια και θα φταις και το αμαξι σου θα εχει παθει τρελη ζημια τοτε θα πληρωσεις μονο την απαλλαγη και ολα τα υπολοιπα η ασφαλεια...
αυτο ειναι το συν της υποθεσης και το πληρωνεις ακριβα αλλα ετσι εχεις και το κεφαλι σου ησυχο αρκετα...
αν το νιωθεις σιγουρος οτι απο πλευρα σου δεν προκειται να γινει κατι τοτε μην κανεις μικτη...
ή μπορεις να τους κανεις μικτη με αξια αμαξιου πχ 9000 ευρω ωστε να πεσει και το συμβολαιο και να δινεις λιγοτερα...
Επίσης σημαντικό, είναι πόσες δηλώσεις σου επιτρέπει το χρόνο χωρίς να σου ανεβάσει το Bonus malus
Επίσης σημαντικό, είναι πόσες δηλώσεις σου επιτρέπει το χρόνο χωρίς να σου ανεβάσει το Bonus malus
οντως εχεις δικιο απλα δε το ειχα σκεφτει με το καινουργιο μιας και δεν μου εχει τυχει κατι...
με το παλιο θυμαμαι οτι οσο ημουν "νεος" οδηγος καλυπτε 2 τρακαρισματα,μετα νομιζω ενα με κανονικη ασφαλεια και τωρα με μικτη ναμαι ειλικρινης δε το ξερω :oops:...
πολλές φορές , κοιτάμε μόνο την ποιό φτηνή ασφάλεια και όχι τι καλύπτει.
δες το ποσό που καλύπτει για θραύση κρυστάλλων , όπως και αν καλύπτει θραύση σε καθρέπτες, που είναι αρκετά συνήθες ζημιά.
μην ξεχάσεις να προσθέσεις και οδική βοήθεια.
επισης αν το φοβασαι και για βουτηγμα να βαλεις και για μερικη κλοπη και οχι μονο για ολικη κλοπη
επισης αν το φοβασαι και για βουτηγμα να βαλεις και για μερικη κλοπη και οχι μονο για ολικη κλοπη
νομίζω ότι η μεικτή το περιλαμβάνει
για τη μερικη νομιζω ειναι καπως περιεργο το θεμα αλλα μπορει να τα εχω μπερδεψει μεσα στο μυαλο μου...
αν το ξερει καποιος σιγουρα ας το αναφερει απο περιεργεια να ξερουμε...
1.οποια τιμη και να βαλετε οτι εχετε ασφαλισει το αυτοκ.,οταν ερθει η ωρα της αποζημιωσης θα ανοιξουν ενα autotriti κ θα δουν ποσο πουλιεται και θα σας αποζημιωσουν.οποτε καλο θα ταν καθε χρονο να ριχνετε την τιμη του αυτοκ(μειωνονται τα ασφαλιστρα-απαλλαγη)κοιτωντας τιμη μεταχειρισμενου...
το auris του 07 επρπε να ειχε πεσει τουλ ενα 5χιλ παρακατω..
2.οταν βαζετε "ολικη κλοπη" να ζητατε να σας βαλουν και "μερικη κλοπη". γιατι εαν σου κλεψουν το αμαξι, και μετα απο ενα 3μηνο βρεθει μονο το σασι, κ' ολα τα υπολοιπα λειπουν (κινητηρας, πορτες, ραδιο cd κλπ) δεν θα παρετε φραγκο. Εαν εχετε ομως και "μερικη" θα αποζημιοθειτε την τιμη που εχετε βαλει-μικροτερη απο την ολικη-
συμφωνώ απόλυτα!!!
πάντα διαμορφώνουμε την αξία σύμφωνα με αξία που έχει διαμορφωθεί την συγκεριμένη στγμή
ΠΑιδια ειχα ενα ατυχημα σημερα στην Πατρα..οπου και ειμαι μονιμος κατοικος..Εχω ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και μικτη ασφαλεια(απο 250 ευρο και πανω πληρωνουν αυτοι δηλαδη) με τα πρωτα 250 να τα δινω εγω! Αλλα εχω μια απορια..με καλυπτει η μικτη εφοσον το ατυχημα εγινε σε αποβαθρα(εκει εχει λιμενικη αστυνομια,δεν εχει δικαιοδοσια η τροχαια..οπως και στα λιμανια) η οχι? Στα καραβια ακουσα δν σε καλυπτει με τιποτα..Ομως σε τετοιο χωρο..σε αποβαθρα τι γινεται? και μιλαμε για ζημια μεγαλη...
δε νομιζω να εχεις προβλημα...μεσα στο καραβι δε ξερω τι νομοι ισχυουν αλλα εξω στη στερια δε νομιζω οτι θα εχεις σε κατι προβλημα...
Πιστεύω χαμηλή απαλλαγή δεν συμφέρει. Εκτός αν είσαι πολύ ψίρας και θέλεις με το παραμικρο να πηγαίνεις συνεργείο. Χαμηλή απαλλαγή σημαίνει υψηλό ασφάλιστρο γιατί και οι ασφαλιστικές δεν είναι κοροϊδα να πληρώνουν για την κάθε γρατσουνιά.
Πιστεύω χαμηλή απαλλαγή δεν συμφέρει. Εκτός αν είσαι πολύ ψίρας και θέλεις με το παραμικρο να πηγαίνεις συνεργείο. Χαμηλή απαλλαγή σημαίνει υψηλό ασφάλιστρο γιατί και οι ασφαλιστικές δεν είναι κοροϊδα να πληρώνουν για την κάθε γρατσουνιά.
Μην το λες αυτό. Μπορεί κάποια εταιρεία να ζητά 500€ ασφάλιστρα για απαλλαγή 150€ και μια άλλη 700€ για απαλλαγή 500€. Κάνε μια σύγκριση εδώ: www.asfalistra.gr
Παραθέτω ένα εξαμηνιαίο συμβόλαιο που όπως βλέπεις το κόστος της μικτής είναι 45,18€. Αυτό που το ανεβάζει είναι τα πρόσθετα που είναι υποχρεωτικά οδική βοήθεια κτλ.
http://i27.tinypic.com/mrwy77.jpg
:hmm:
Παντως πηγαινετε σε καλη ασφαλιστικη επιπεδου εθνικης αμα θελετε να εχετε το κεφαλι σας ησυχο οταν συβει καποιο ατυχημα.
Ξερω πολυ κοσμο σε "φθηνες" που τρεχει να παρει τα λεφτα του δε του καλυπτουν ολη τη ζημια δηλαδη ολα τα εξοδα του συνεργειου η δεν δικαιολογουν πληρη αντικατασταση πχ προφυλακτηρα αλλα επισκευη κτλ.
Εμενα με χτυπησε μια κυρια απο πισω μου εκανε δηλωση και απο εκει και περα ανελαβε η ασφαλιστικη μου (εθνικη) ολη την ιστορια με πραγματογνωμονες για να καλυψει τα εξοδα με πληρη αντικατασταση να πληρωσει απέυθειας το συνεργειο και οχι να τα πληρωσω εγω και να τρεχω να τα παρω κτλ...
Γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ :http://www.asfalistra.gr/main_home.asp?Google=4
όπου μπορείς να δεις τα πακέτα και τις τιμές πολλών εταιριών μαζί
man with no name
05-09-09, 21:25
Σε περίπτωση που κάποιος πέσει πάνω στο αυτοκίνητό σου(το έχεις παρκαρισμένο μακριά από το σπίτι σου)και σηκωθεί και φύγει η μικτή ασφάλεια σε καλύπτει σε μια τέτοια περίπτωση;
Σε καλύπτει. Μείον το ποσό απαλλαγής. Πχ αν η απαλλαγή είναι 200€ και η ζημιά 2000€ θα πάρεις από την ασφαλιστική 1800€.
:)
adpapa1971
06-09-09, 01:00
παιδια τσεκαρετε κ τιν interasko,,einai φθηνη κ πιστευω καλυπτει τα παντα,,
εγω πληρωνω για 17000 τα παντα ολα 325 το εξαμηνο,,
παιδια τσεκαρετε κ τιν interasko,,einai φθηνη κ πιστευω καλυπτει τα παντα,,
εγω πληρωνω για 17000 τα παντα ολα 325 το εξαμηνο,,
Τι απαλλαγή έχεις στην μικτή;
:hmm:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι περίπου στο θέμα? :)
Είναι υποχρεωτικό να είναι κολλημένο το σήμα της ασφάλειας στο τζάμι?
Νομίζω πως ναί....οπότε πόσο είναι το πρόστιμο αν δε το κολλήσουμε? :)
εγω δε το εχω κολλημενο και δε βλεπω το λογο βασικα...
φυσικα ολα τα χαρτια μαζι αλλα αυτο με το τζαμι ποτε δε το καταλαβα (αν ξερει καποιος ας ενημερωσει)
Ξέρω ότι είναι υποχρεωτικό να είναι τοποθετημένο μέσα στην αυτοκόλλητη θήκη στο παμπρίζ του αυτοκινήτου το σήμα. Αν συμβεί τροχαίο και επιλήφθεί η τροχαία εκείνη την στιγμή καταγράφεται σαν ανασφάλιστο το όχημα. Σίγουρα πέφτει πρόστιμο σε τυχών έλεγχο αλλά δεν θυμάμαι πόσο. Αν και το όχημα πολλές φορές είναι ασφαλισμένο καθώς μερικοί δεν έχουν προλλάβει να πάρουν το σήμα από την ασφαλιστική η τροχαία σε έλεγχο κόβει πρόστιμο.
Αν πχ το ασφάλιστρο έχει λήξη σήμερα 8/09/2009 δεν σημαίνει ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο αύριο. Η ασφάλεια λήγει μετά από 30 ή 40 μέρες αν θυμάμαι καλά και αφού έχει ειδοποιηθεί ο ασφαλισμένος με συστημένη επιστολή για τον λόγο της διακοπής του συμβολαίου. Δηλαδή δεν πλήρωσε τα ασφάλιστρα.
Καλό είναι πάντως μέσα στο αυτοκίνητο να έχουμε ολόκληρο το ασφαλιστήριο καθώς αναγράφονται πάνω σε αυτό χρήσιμα τηλέφωνα (Φροντίδα ατυχήματος, Οδική Βοήθεια κτλ) που στην κακιά στιγμή έστω και μπροστά μας να τα έχουμε δεν μπορούμε να τα βρούμε.
:oneup:
@ ADSLgr.com All rights reserved.