PDA

Επιστροφή στο Forum : Nova FTTH

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 [141] 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179

Markos9999334
22-06-24, 20:48
Έχοντας μια εβδομάδα κανονικά ftth καινούργια σύνδεση,με το Nokia aio 2425ga, ζήτησα να μου στείλουν ONT με το zyxel, αφού το στείλανε(σε λάθος περιοχή,και έκανα ταξίδι να το παραλάβω) τους έπεισα στο 3ο τηλεφώνημα σε 2 μέρες να ασχοληθούν να κάνουν register το ONT ,για να παίξει, από την στιγμή που κάνανε register το καινούργιο ont,κρέμασε όπως ήταν λογικό το 2425, αλλά δεν μπορούν να ρυθμίσουν να συγχρονίσει το Nokia ONT να δουλέψει,έχω κάνει άπειρα τηλεφωνήματα, τους είναι τόσο δύσκολο ? , και σε εσάς πήρε χρόνο να γίνει register το Nokia ONT?

Με το all in one παίζεις? Η και τα 2 εκτος

scarface5323
22-06-24, 20:56
Με το all in one παίζεις? Η και τα 2 εκτος

Και τα 2 εκτός,τώρα ανανεώθηκε στην πορεία αιτήματος ότι θα πρέπει να με επισκευτεί τεχνικός ,και θα με ενημερώσουν μέχρι τις 20:00 σήμερα , πήρα τηλέφωνο στις 20:30 ,και είπα τι γράφει μέσα,και μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να ισχύει αυτό γιατί οι τεχνικοί καλούνε μέχρι της 18:00

Markos9999334
22-06-24, 21:03
Και τα 2 εκτός,τώρα ανανεώθηκε στην πορεία αιτήματος ότι θα πρέπει να με επισκευτεί τεχνικός ,και θα με ενημερώσουν μέχρι τις 20:00 σήμερα , πήρα τηλέφωνο στις 20:30 ,και είπα τι γράφει μέσα,και μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να ισχύει αυτό γιατί οι τεχνικοί καλούνε μέχρι της 18:00

Όταν και αν έρθει σειρά μου για ftth θα τους πω από πριν να στιλουν οντ

mikeone
23-06-24, 10:24
Τι ακριβώς εννοείτε να στείλουν ΟΝΤ; Περιμένω κι εγώ ενεργοποίηση FTTH και από εξοπλισμό μου έστειλαν μόνο το tv box της EON και το ΝΟΚΙΑ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ΝΟΚΙΑ και προτείνεται να ζητήσω άλλον εξοπλισμό από τώρα; ή δεν κατάλαβα κάτι καλά;

minas
23-06-24, 10:50
Τι ακριβώς εννοείτε να στείλουν ΟΝΤ; Περιμένω κι εγώ ενεργοποίηση FTTH και από εξοπλισμό μου έστειλαν μόνο το tv box της EON και το ΝΟΚΙΑ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ΝΟΚΙΑ και προτείνεται να ζητήσω άλλον εξοπλισμό από τώρα; ή δεν κατάλαβα κάτι καλά;

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις δικό σου router, τότε είναι προτιμότερο να έχεις από τον πάροχο σκέτο ONT, και εκεί να κουμπώσεις το WAN σου.
Εάν χρησιμοποιήσεις το ρούτερ του παρόχου, το all-in-one Nokia (ONT+router) είναι μια χαρά.

mikeone
23-06-24, 10:54
Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις δικό σου router, τότε είναι προτιμότερο να έχεις από τον πάροχο σκέτο ONT, και εκεί να κουμπώσεις το WAN σου.
Εάν χρησιμοποιήσεις το ρούτερ του παρόχου, το all-in-one Nokia (ONT+router) είναι μια χαρά.

Κατάλαβα. Με το ΝΟΚΙΑ ξεχνάω το ενδεχόμενο χρήσης fritzbox από πίσω; Αν και γενικά, απ' όσο έχω διαβάσει χρειάζεται γερά νεύρα για να χρησιμοποιήσεις δικό σου εξοπλισμό έχοντας nova

minas
23-06-24, 11:16
Κατάλαβα. Με το ΝΟΚΙΑ ξεχνάω το ενδεχόμενο χρήσης fritzbox από πίσω; Αν και γενικά, απ' όσο έχω διαβάσει χρειάζεται γερά νεύρα για να χρησιμοποιήσεις δικό σου εξοπλισμό έχοντας nova

Εξαρτάται τι θέλεις. Εάν θέλεις και τηλεφωνία, θα χρειαστεί να βάλεις χρόνο και προσπάθεια για να δουλέψει, και είναι προτιμότερο να έχεις απευθείας το fritz!box πάνω σε ONT.
Εάν απλά θέλεις internet, και το ένα πίσω από το άλλο, δουλεύει μια χαρά και μπορείς με DMZ να έχεις και εισερχόμενη κίνηση, VPN, κλπ.

ChriZ
24-06-24, 11:53
Αντε με το καλό. Καλή αρχή.

Θενκς αγορίνα!
Άντε μπας και γίνουμε επιτέλους άνθρωποι γιατί δεν παλεύεται αυτή η κατάσταση... Βέβαια ΟΚ, θα έρθει ο μηχανικός για την αυτοψία, αλλά δεν ξέρω πόσο διάστημα θα χρειαστεί να περάσει μέχρι να έρθει ο εργολάβος για να κάνει τη δουλειά...

- - - Updated - - -

Χε... με πήραν πριν λίγο από νόβα και μου είπανε να κάνω αναβάθμιση σε οπτική ίνα..
Τους λεω ρε παιδιά ήδη έχουμε κανονίσει για αυτοψία, αλλά μέχρι προχτές που κοίταξα δεν έβλεπα διαθεσιμότητα..
Μου λεει που το τσεκάρετε; Τους λεω στον ΟΤΕ γιατί εσείς καταπληκτικοί μου τον καταργήσατε τον έλεγχο διαθεσιμότητας... Μικρή παύση.. Μου λεει μπήτε και τσεκάρετε ξανά τώρα, αλλά βάλτε το πλήρες νούμερο (έχουμε διπλό νούμερο στην πολυκατοικία)
Τους λεω που να μπω; "Έ εκεί μου δοκιμάζατε... στον ΟΤΕ :lol:" Τεσπα το πράγμα προχώρησε λογικά, ελπίζω μέχρι τέλος Ιουλίου να έχει γίνει το θαύμα..
Αναφέρω ξεκάθαρα ότι έχω δικό μου εξοπλισμό για να μου στείλουν ΟΝΤ και ξεχωριστό ρούτερ, σωστά;

Markos9999334
24-06-24, 12:33
Θενκς αγορίνα!
Άντε μπας και γίνουμε επιτέλους άνθρωποι γιατί δεν παλεύεται αυτή η κατάσταση... Βέβαια ΟΚ, θα έρθει ο μηχανικός για την αυτοψία, αλλά δεν ξέρω πόσο διάστημα θα χρειαστεί να περάσει μέχρι να έρθει ο εργολάβος για να κάνει τη δουλειά...

- - - Updated - - -

Χε... με πήραν πριν λίγο από νόβα και μου είπανε να κάνω αναβάθμιση σε οπτική ίνα..
Τους λεω ρε παιδιά ήδη έχουμε κανονίσει για αυτοψία, αλλά μέχρι προχτές που κοίταξα δεν έβλεπα διαθεσιμότητα..
Μου λεει που το τσεκάρετε; Τους λεω στον ΟΤΕ γιατί εσείς καταπληκτικοί μου τον καταργήσατε τον έλεγχο διαθεσιμότητας... Μικρή παύση.. Μου λεει μπήτε και τσεκάρετε ξανά τώρα, αλλά βάλτε το πλήρες νούμερο (έχουμε διπλό νούμερο στην πολυκατοικία)
Τους λεω που να μπω; "Έ εκεί μου δοκιμάζατε... στον ΟΤΕ :lol:" Τεσπα το πράγμα προχώρησε λογικά, ελπίζω μέχρι τέλος Ιουλίου να έχει γίνει το θαύμα..
Αναφέρω ξεκάθαρα ότι έχω δικό μου εξοπλισμό για να μου στείλουν ΟΝΤ και ξεχωριστό ρούτερ, σωστά;

Εγώ στην θέση σου θα περνά τηλέφωνο να τους το αναφέρω θα έστελνα και στην φόρμα επικοινωνίας άλλο παιδί ζητησαι μετά που ενεργοποιήθηκε οντ (είχε το all in one) και δεν συγχρονίζει ούτε οντ ούτε το άλλο τώρα

BlueChris
24-06-24, 13:31
Τέλος της άλλης βδομάδας θα έρθει μηχανικός για αυτοψία στην πολυκατοικία... Διαθεσιμότητα δεν δείχνει ακόμα, αλλά είναι μια αρχή κι αυτό...

Όπα καλορίζικη, δεν περιμένεις τελικά κουπόνια και ιστορίες :)

ChriZ
24-06-24, 14:02

Όχι μωρέ τι κουπόνια... σιγά μην περιμένω. Άντε μπας και γίνει η δουλειά γρήγορα πριν πιάσουμε Αύγουστο...:)
Συν του ότι έχω 2 γραμμές στο σπίτι.. Για την ώρα θα γίνει η δεύτερη FTTH. Δεν έχω ακριβώς κάνει στην ουσία ακόμα αίτηση, γιατί τη δεύτερη τη μετέφερα πριν κάτι μήνες στο όνομα της γυναίκας μου, οπότε θα πάρουμε μαζί να το προχωρήσουμε.
Τώρα αν βγει το κουπόνι και βγαίνει με το κουπόνι πολύ φτηνά, το πολύ-πολύ κάνω και την πρώτη γραμμή FTTH..

Oav051
24-06-24, 14:10

Σωστα. να επιμενεις ομως !!!

ChriZ
24-06-24, 14:15
Σωστα. να επιμενεις ομως !!!

Η γραμμή που θα γίνει τώρα FTTH είναι στο όνομα της γυναίκας, όπως έγραψα.. Πήρα φίλο κυνηγό να δανειστώ ένα δίκανο που έχει.
Όταν θα πάρει τηλ η γυναίκα θα φροντίσω να τη σημαδεύει για να μην ξεχάσει να επιμείνει... :rofl:

minas
24-06-24, 14:59

Κι εγώ σε μία που ανέβαλα ως μη επείγουσα, τελικά πάτησα τη σκανδάλη.

BlueChris
24-06-24, 15:27
Κι εγώ σε μία που ανέβαλα ως μη επείγουσα, τελικά πάτησα τη σκανδάλη.

Εγω περιμένω κουπόνι για Nova...
Εχω 1000+300+900+600/1000+30+165+70 αυτή τη στιγμή οπότε μου φτάνουν :)

ChriZ
24-06-24, 15:39
Τα μισά από αυτά που έχεις αν είχα, κι εγώ θα περίμενα.. :lol:

Carni
26-06-24, 11:07
Και η Οδύσσεια συνεχίζεται...

Αίτηση 21/5, 19/6 λαμβάνω sms ότι θα επικοινωνήσει τεχνικός μαζί μου για ραντεβού, χτες δηλαδή 25/6 με καλούν για ραντεβού το οποίο ορίστηκε για σήμερα 26/6. Στο τηλέφωνο με ρωτάει όροφο και διαπιστώνουμε ότι έχουν περάσει λάθος όροφο στην αίτηση. Μου λέει ΟΚ το σημειώνω και έρχεται σήμερα ο τεχνικός για να με ενημερώσει ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες γιατί είναι λάθος ο όροφος.

Να δούμε τώρα πότε θα ορίσουν νέο ραντεβού. Να σημειώσω ότι στην πολυκατοικία έχουν ήδη ενεργοποιηθεί συνδέσεις από Nova σε άτομα που έκαναν αίτηση μετά από εμένα και κανείς δεν μπορεί να μου εξηγήσει το γιατί.

BlueChris
26-06-24, 11:26
Και η Οδύσσεια συνεχίζεται...

Αίτηση 21/5, 19/6 λαμβάνω sms ότι θα επικοινωνήσει τεχνικός μαζί μου για ραντεβού, χτες δηλαδή 25/6 με καλούν για ραντεβού το οποίο ορίστηκε για σήμερα 26/6. Στο τηλέφωνο με ρωτάει όροφο και διαπιστώνουμε ότι έχουν περάσει λάθος όροφο στην αίτηση. Μου λέει ΟΚ το σημειώνω και έρχεται σήμερα ο τεχνικός για να με ενημερώσει ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες γιατί είναι λάθος ο όροφος.

Να δούμε τώρα πότε θα ορίσουν νέο ραντεβού. Να σημειώσω ότι στην πολυκατοικία έχουν ήδη ενεργοποιηθεί συνδέσεις από Nova σε άτομα που έκαναν αίτηση μετά από εμένα και κανείς δεν μπορεί να μου εξηγήσει το γιατί.

Τι πρόβλημα είχε? ήταν κοντός? έλα παναγία μου... ή είχε πάρει μαζί 10 μέτρα οπτική και χρειάζονταν 14μ?

Carni
26-06-24, 11:34
Τι πρόβλημα είχε? ήταν κοντός? έλα παναγία μου... ή είχε πάρει μαζί 10 μέτρα οπτική και χρειάζονταν 14μ?

Απλά αν είναι λάθος ο όροφος στην αίτηση δεν μπορεί να προχωρήσει στις εργασίες που χρειάζονται. Αυτό μου είπε άφησε ένα χαρτί ότι με ενημέρωσε και έφυγε. Το αστείο είναι ότι το γνώριζαν ότι είναι λάθος ο όροφος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι απλά να περάσει την οπτική μέσα στο σπίτι όλες οι άλλες εξωτερικές εργασίες έχουν ολοκληρωθεί εδώ και μέρες.

ChriZ
26-06-24, 11:48
Α ΟΚ, δηλαδή αυτός ήταν να συνδέσει ένα καλώδιο Χ μέτρα στον Υ όροφο, αλλά τελικά θα έπρεπε να συνδέσει αυτο το Χ μέτρα καλώδιο στον Ζ όροφο... όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό είναι τεχνικώς αδύνατο..
Η - ηλίθια - γραφειοκρατεία και έλλειψη ευελιξίας στα συστήματα σε όλο τους το μεγαλείο... :mad:

dimitri_ns
26-06-24, 11:53
Α ΟΚ, δηλαδή αυτός ήταν να συνδέσει ένα καλώδιο Χ μέτρα στον Υ όροφο, αλλά τελικά θα έπρεπε να συνδέσει αυτο το Χ μέτρα καλώδιο στον Ζ όροφο... όπως όλοι γνωρίζουμε αυτό είναι τεχνικώς αδύνατο..
Η - ηλίθια - γραφειοκρατεία και έλλειψη ευελιξίας στα συστήματα σε όλο τους το μεγαλείο... :mad:

Η έλλειψη ευελιξίας είναι στους ανθρώπους, όχι στα συστήματα.
Προχωράνε στον δρόμο σαν παρέλαση της Βέρμαχτ, το κεφάλι δεν στρίβει αριστερά ούτε δεξιά.

ChriZ
26-06-24, 11:58
Η έλλειψη ευελιξίας είναι στους ανθρώπους, όχι στα συστήματα.
Προχωράνε στον δρόμο σαν παρέλαση της Βέρμαχτ, το κεφάλι δεν στρίβει αριστερά ούτε δεξιά.

Μπα, στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον συστημικό είναι το θέμα.. αλλιώς θα τους έκραζαν από την εταιρία αν δεν προχώραγαν μια εργασία που είτε είναι να γίνει στον πρώτο είτε στο δεύτερο όροφο είναι ακριβώς η ίδια... (έτσι νομίζω τουλάχιστον..)

Oav051
26-06-24, 12:39
Μπα, στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον συστημικό είναι το θέμα.. αλλιώς θα τους έκραζαν από την εταιρία αν δεν προχώραγαν μια εργασία που είτε είναι να γίνει στον πρώτο είτε στο δεύτερο όροφο είναι ακριβώς η ίδια... (έτσι νομίζω τουλάχιστον..)

Καλα.... αλλος ISP δεν εκανε συνδεση διοτι το διαμερισμα ηταν το E2 και οχι το Ε1...... σε οροφο με 2 διαμερισματα !!

ChriZ
26-06-24, 13:08
Γελοιότητες... ποιος ξέρει τι γραφειοκρατικό πρόβλημα τους εμποδίζει να συνεχίσουν παρά την ύπαρξη τέτοιας λεπτομέρειας.. ΟΚ κατανοώ ότι θα πρέπει να διορθωθούν αυτά, αλλά ΟΚ ρε μεγάλε προχώρα τις εργασίες και στείλε τη διόρθωση στην εταιρία να την καταχωρήσει μετά... σιγά τα ωά...

minas
26-06-24, 13:34
Γελοιότητες... ποιος ξέρει τι γραφειοκρατικό πρόβλημα τους εμποδίζει να συνεχίσουν παρά την ύπαρξη τέτοιας λεπτομέρειας.. ΟΚ κατανοώ ότι θα πρέπει να διορθωθούν αυτά, αλλά ΟΚ ρε μεγάλε προχώρα τις εργασίες και στείλε τη διόρθωση στην εταιρία να την καταχωρήσει μετά... σιγά τα ωά...

Κάποιες φορές είναι απλά θέμα χρημάτων: Μπορεί να φοβάται ότι όταν καταθέσει αίτημα πληρωμής στον πάροχο (ως εργολάβος) θα προκύψει πρόβλημα στην αποζημίωσή του. Επίσης η αποτύπωση της εγκατάστασης έχει και το floorbox του ορόφου, στο οποίο προφανώς δεν μπορεί να συνδεθεί ίνα άλλου ορόφου.
Σε κάποιο βαθμό κατανοώ τη δυσκαμψία, γιατί κάτι που περνιέται λάθος έχει την τάση να μην αλλάζει ποτέ. Ο ΟΤΕ ακόμη με παίρνει τηλέφωνο για κάποιες γραμμές που τους έχω ζητήσει πάνω από δέκα φορές να αλλάξουν στοιχεία επικοινωνίας :D.

ChriZ
26-06-24, 13:42
Μωρέ εντάξει το κατανοώ κι εγώ.. υπάρχουν διαδικασίες που μας αρέσει δεν μας αρέσει πρέπει να τηρηθούν αλλιώς μπορεί και οι εγκαταστάτες - όπως ανέφερες - να έχουν πρόβλημα. Απλά πιστεύω πως έχουμε ξεκινήσει να μπαίνουμε με τις οπτικές ίνες σε μια νέα εποχή με εκ νέου σχέδια στο χάρτη των τηλεπικοινωνιών. Και είμαστε 2024. Μετά την πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοιο θέμα, οι πάροχοι θα έπρεπε να φροντίζουν να επιλύνουν άμεσα μελλοντικά τέτοια προβλήματα. Δεν τα γράφουν σε τεφτέρι όπως πριν 50 χρόνια να πάει κάποιος άλλος να τα ελέγχει και να τα καταχωρεί στα κεντρικά κατάστιχα όπως τότε.. Δεν γίνεται να πηγαίνουμε μπροστά με νοοτροπία του πίσω..

Carni
26-06-24, 14:00
Νομίζω ότι απλά έχουμε μπλέξει σε τυπικότητες μεταξύ παρόχου και εργολάβου, και σε συνέχεια για την πληρωμή. Δεν γνωρίζω αν ο εργολάβος χρεώνει τον πάροχο για την επίσκεψη παρά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία εργασία, γιατί όταν μιλήσαμε χτες στο τηλέφωνο ενημερώθηκε ότι δεν είναι ο σωστός όροφος αλλά δεν είπε ότι αυτό είναι πρόβλημα και έστειλε τεχνικό κανονικά.

frap
26-06-24, 14:54
Και σε μένα είχε έρθει και διαπίστωσε λάθος όροφο, πράγματι μου είπε πως το θέμα είναι ότι δεν έχει άδεια να κουμπώσει σε άλλο floorbox (Nova πάροχοσ, CosmOTE εγκατάσταση). Φύγαν και ήρθαν ξανά με νέο ραντεβού δυο μέρες μετά και το σωστό όροφο στα χαρτιά :)

Klaudio97
26-06-24, 17:59
Μολις μου εστειλαν μηνυμα οτι σε ενα μηνα τελειώσει το συμβόλαιο με την επιδότηση sfbb που ειχα με ( nova-wind ) και αν δεν ανανεωσω θα με καλεσουν για προσφορα! Εσεις τι λετε να κανω; Αν ανανεωσω θα ειναι στα ιδια λεφτα; Αν είναι στα ίδια λεφτά με ενδιαφέρει!
Η να περιμένω να μου κανουν προσφορά;

Carni
26-06-24, 21:00
Και σε μένα είχε έρθει και διαπίστωσε λάθος όροφο, πράγματι μου είπε πως το θέμα είναι ότι δεν έχει άδεια να κουμπώσει σε άλλο floorbox (Nova πάροχοσ, CosmOTE εγκατάσταση). Φύγαν και ήρθαν ξανά με νέο ραντεβού δυο μέρες μετά και το σωστό όροφο στα χαρτιά :)

Εγώ είμαι Nova πάροχος, Nova εγκατάσταση αλλά για την καθυστέρηση μου είπαν ότι φταίει ο ΟΤΕ :what:

Rezwalker
27-06-24, 00:31
Μολις μου εστειλαν μηνυμα οτι σε ενα μηνα τελειώσει το συμβόλαιο με την επιδότηση sfbb που ειχα με ( nova-wind ) και αν δεν ανανεωσω θα με καλεσουν για προσφορα! Εσεις τι λετε να κανω; Αν ανανεωσω θα ειναι στα ιδια λεφτα; Αν είναι στα ίδια λεφτά με ενδιαφέρει!
Η να περιμένω να μου κανουν προσφορά;

Έκτος συγκλονιστικού απρόοπτου θα σου πουν να ανανεώσεις στα ίδια χρήματα με αυτά που πλήρωνες επί 2 χρόνια. Έτσι έγινε με εμένα, αυτό το ποσό εμφανίζει στο myaccount, αυτό μου είπαν και τηλεφωνικά, απλά σε ένα κατάστημα μου είπαν ότι θα μπορούσε να είναι 1 ευρώ μείον. Από τις 5/5/2024 έχει λήξει το συμβόλαιο και δεν έχω ανανεώσει και ούτε πρόκειται στα ίδια χρήματα. Θα έλεγα αν στην περιοχή σου έχει υποδομές από άλλο παροχο ζήτησε τους προσφορά και τουλάχιστον 1 μήνα δωρεάν πάγιο η έκπτωση στην αρχική τιμή. Στην περίπτωση μου το δέχτηκε αυτό ένας άλλος παροχος (ένα από τα δυο μου είπαν) αλλά δεν ψήθηκα ιδιαίτερα.

ChriZ
27-06-24, 09:28
Σήμερα που μας είχαν ειδοποιήσει ότι θα έρθει μηχανικός, τελικά ήρθε συνεργείο και θα κάνουν και την εγκατάσταση... WTF?
Είχα φύγει μιας και συνεννοήθηκε μια γειτόνισσα για τα διαδικαστικά αλλά με πήραν τηλέφωνο και μου το είπαν...
Πολύ βιαστική μου φαίνεται η φάση... Ελπίζω να γίνει καλή δουλειά, τι να πω. Αν το ήξερα ότι θα κάναν και εργασίες δεν θα έφευγα.. και τώρα βαριέμαι να γυρνάω...:hmm:

BlueChris
27-06-24, 09:44
Σήμερα που μας είχαν ειδοποιήσει ότι θα έρθει μηχανικός, τελικά ήρθε συνεργείο και θα κάνουν και την εγκατάσταση... WTF?
Είχα φύγει μιας και συνεννοήθηκε μια γειτόνισσα για τα διαδικαστικά αλλά με πήραν τηλέφωνο και μου το είπαν...
Πολύ βιαστική μου φαίνεται η φάση... Ελπίζω να γίνει καλή δουλειά, τι να πω. Αν το ήξερα ότι θα κάναν και εργασίες δεν θα έφευγα.. και τώρα βαριέμαι να γυρνάω...:hmm:

Πήγαινε σπίτι ....

Oav051
27-06-24, 10:04

εγω θα γυρναγα !

ChriZ
27-06-24, 10:07
Πήγαινε σπίτι ....

εγω θα γυρναγα !

Τώρα καλά κρασά, μου έπεσε και μια συνάντηση στις 11:30..
Αλλά τελικά το θέμα είναι ότι έγινε συνεννόηση φουντούκι...
Ευτυχώς ήταν η γυναίκα μου και έβγαλε άκρη...
Τελικά είχε ήδη περάσει ο μηχανικός και είχε βγάλει φωτογραφίες κλπ.
Δεν είχα μιλήσει με τη γειτόνισσα (βλακεία μου..) γιατί έλειπε κάποιες μέρες πριν και εγώ με τη σειρά μου είχα μείνει με την εντύπωση ότι σήμερα θα ερχόταν ο μηχανικός για την αυτοψία.
Αλλά τελικά ο άνθρωπος είχε έρθει, είχε βάλει η γειτόνισσα τις απαραίτητες υπογραφές και όλα καλά.
Τώρα που ήταν και η γυναίκα εκεί της εξήγησε και το συνεργείο πως θα γίνει η όδευση (λίγο διαφορετική από το σχέδιο του μηχανικού αλλά πολύ καλύτερη). Της είπαν ότι σε δεύτερη φάση θα έρθουν άλλοι για να κάνουν τη σύνδεση με τον κεντρικό κορμό και να κάνουν και τις απαραίτητες μετρήσεις. Και υποθέτω σε τρίτη φάση θα έρθουν μετά για την οριζόντια..
Τώρα αν χρειαστούν κάτι θα με πάρουν τηλ..
Ευελπιστώ ότι θα γίνει καλή δουλίτσα..
Υ.Γ.: Ελπίζω οι γειτόνισσες να κεράσουν κανα καφέ τα παιδιά ... :)

dimitri_ns
27-06-24, 10:07
Αλλος ένας
Γύρνα σπίτι

ChriZ
27-06-24, 10:11
Αλλος ένας
Γύρνα σπίτι

Πολύ αργά για δάκρυα τώρα... :rofl:
δεν μπορώ/προλαβαίνω να ακυρώσω τη συνάντηση τώρα... είναι δια ζώσης.. συν ότι έχω εμπιστοσύνη στις γειτόνισσες (famous last words...)

BlueChris
27-06-24, 10:14
Ευτυχώς ήταν η γυναίκα μου και έβγαλε άκρη...

Ω τους κακόμοιρους !!!! lol....

ChriZ
27-06-24, 10:32
Ω τους κακόμοιρους !!!! lol....

Μην το γελάς καθόλου... Έπεσε να τους φάει... πήρε και το μηχανικό και μίλησε, γι' αυτό άλλαξε η όδευση. Ο μηχανικός είχε βγάλει σχέδιο να τρυπήσουν μπροστά στην είσοδο να μπουν από κει μέσα και να πάνε να βάλουν το floorbox στη σκάλα κατεβαίνοντας προς το υπόγειο, κοντά στο κουτί της πυρασφάλειας. Μετά τις επεμβάσεις του κέρβερου, το floorbox στο ίδιο σημείο θα μπει, αλλά θα μπουν από το πάρκινγκ με μια τρύπα κατευθείαν στο σημείο που θα πάει το κουτί...
Τους λυπήθηκα αυτούς τους καημένους...

BlueChris
27-06-24, 10:35
Μην το γελάς καθόλου... Έπεσε να τους φάει... πήρε και το μηχανικό και μίλησε, γι' αυτό άλλαξε η όδευση. Ο μηχανικός είχε βγάλει σχέδιο να τρυπήσουν μπροστά στην είσοδο να μπουν από κει μέσα και να πάνε να βάλουν το floorbox στη σκάλα κατεβαίνοντας προς το υπόγειο, κοντά στο κουτί της πυρασφάλειας. Μετά τις επεμβάσεις του κέρβερου, το floorbox στο ίδιο σημείο θα μπει, αλλά θα μπουν από το πάρκινγκ με μια τρύπα κατευθείαν στο σημείο που θα πάει το κουτί...
Τους λυπήθηκα αυτούς τους καημένους...

Να την βγάλεις βόλτα και να της πεις μπράβο :)

dimitri_ns
27-06-24, 10:42

Ετσι χαλάτε τις γυναίκες
Να την χέσει γιατί άλλαξε την όδευση

ChriZ
27-06-24, 11:03

Θα την πάω το απόγευμα για ψώνια.. :lol:

Ετσι χαλάτε τις γυναίκες
Να την χέσει γιατί άλλαξε την όδευση
:rofl:

Για το συγκεκριμένο της βγάζω το καπέλο... Εμένα δεν θα μου έκοβε να τους πω να πάνε από το parking... :oops:

- - - Updated - - -

Κάτι άλλο τώρα... Στη φάση της οριζόντιας... έχω ζητήσει ΟΝΤ ξεχωριστό, αλλά ιδανικά θέλω και πριζάκι...
Eπειδή εγώ θα το πω όταν είναι να γίνει η συνεννόηση, αλλά δεν πολυπιστεύω ότι αυτοί τελικά θα φέρουν πριζάκι, εχετε να μου βάλετε κανα λινκ για εξωτερικό αλλά και για χωνευτό;
(Λογικά αν τους πω να βάλουν χωνευτό είναι too much, αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω, συν ότι σκοπεύω να τους κεράσω και κάτι αν συμφωνήσουν για το χωνευτό)
Έχω κοντά μου Καυκά Μειδάνη και Crelli, κάπου σε αυτά θα βρω, έστω και εκείνη την ημέρα που θα έρθουν για την οριζόντια. (Γιατί εκείνη την ημέρα θα είμαι εκεί εννοείται..)

- - - Updated - - -

Βρήκα π.χ. αυτή στον Μειδάνη https://www.meidanis.gr/el/priza-optikon-inon-sc-1-2-stoiheion-gallery-53-wxf645.html
Και αυτή στον Καυκά https://www.kafkas.gr/diakoptes-fotismou/legrand/mosaic/legrand-mosaic-ppiza-optikon-inon-2-sc-leykh_149043/

Legrand Valena που είναι οι πρίζες μου δε βλέπω να έχει αλλά ΟΚ, μικρό το κακό..
Επιτοίχιο πριζάκι δε βρίσκω όμως..

BlueChris
27-06-24, 11:12
Και αυτή στον Καυκά https://www.kafkas.gr/diakoptes-foti...-leykh_149043/

Legrand Valena που είναι οι πρίζες μου δε βλέπω να έχει αλλά ΟΚ, μικρό το κακό..
Επιτοίχιο πριζάκι δε βρίσκω όμως,,

Ναι σε Legrand μόνο η Mosaic Υπάρχει... εμένα πάντως μου αρέσει ποιο πολύ το κουτάκι που έβαλε η Cosmote που το φις είναι από κάτω και όχι να βγαίνει μπροστά όπως είναι η Mosaic της Legrand που βρήκες στον Καυκά (Καυκάς ή Κάυκας λέγεται.. ποτέ δεν έμαθα το σωστό όνομα), με την έννοια πως ναι μεν αυτό εξέχει αλλά όλο το κουτί, με την Mosaic εξέχουν οι ίνες που μπορεί να τις πάρει κάποιος μαζί περνώντας ή κάποια καρέκλα ή οτιδήποτε.

ChriZ
27-06-24, 11:22
Ναι σε Legrand μόνο η Mosaic Υπάρχει... εμένα πάντως μου αρέσει ποιο πολύ το κουτάκι που έβαλε η Cosmote που το φις είναι από κάτω και όχι να βγαίνει μπροστά όπως είναι η Mosaic της Legrand που βρήκες στον Καυκά (Καυκάς ή Κάυκας λέγεται.. ποτέ δεν έμαθα το σωστό όνομα), με την έννοια πως ναι μεν αυτό εξέχει αλλά όλο το κουτί, με την Mosaic εξέχουν οι ίνες που μπορεί να τις πάρει κάποιος μαζί περνώντας ή κάποια καρέκλα ή οτιδήποτε.

Σωστό αυτό που λες, αλλά εμένα θα μπει πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης που έχω και πρίζες δικτύου κλπ και δεν μπορεί κάποιος να κάνει ζημιά..
Το θέμα τώρα πάντως είναι ότι κοίταγα και για επιτοίχιο πριζάκι όπως αυτό που λες ότι έβαλε ο κοσμοτε, αλλά δεν βρίσκω ρε γμτ... Γιατί ΟΚ αν τσινήσουν για το χωνευτό (που ΟΚ είναι μερεμέτι καλό) θέλω να βάλω τουλάχιστον επιτοίχιο γιατι δεν θα φαίνεται ούτως ή άλλως μιας και θα είναι εκεί που είπα.
Αλλά δεν βρίσκω επιτοίχιο ρε γμτ... Έχει καμιά ιδέα κανείς;

Markos9999334
27-06-24, 11:30
Θα την πάω το απόγευμα για ψώνια.. :lol:

:rofl:

Για το συγκεκριμένο της βγάζω το καπέλο... Εμένα δεν θα μου έκοβε να τους πω να πάνε από το parking... :oops:

- - - Updated - - -

Κάτι άλλο τώρα... Στη φάση της οριζόντιας... έχω ζητήσει ΟΝΤ ξεχωριστό, αλλά ιδανικά θέλω και πριζάκι...
Eπειδή εγώ θα το πω όταν είναι να γίνει η συνεννόηση, αλλά δεν πολυπιστεύω ότι αυτοί τελικά θα φέρουν πριζάκι, εχετε να μου βάλετε κανα λινκ για εξωτερικό αλλά και για χωνευτό;
(Λογικά αν τους πω να βάλουν χωνευτό είναι too much, αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω, συν ότι σκοπεύω να τους κεράσω και κάτι αν συμφωνήσουν για το χωνευτό)
Έχω κοντά μου Καυκά Μειδάνη και Crelli, κάπου σε αυτά θα βρω, έστω και εκείνη την ημέρα που θα έρθουν για την οριζόντια. (Γιατί εκείνη την ημέρα θα είμαι εκεί εννοείται..)

- - - Updated - - -

Βρήκα π.χ. αυτή στον Μειδάνη https://www.meidanis.gr/el/priza-optikon-inon-sc-1-2-stoiheion-gallery-53-wxf645.html
Και αυτή στον Καυκά https://www.kafkas.gr/diakoptes-fotismou/legrand/mosaic/legrand-mosaic-ppiza-optikon-inon-2-sc-leykh_149043/

Επιτοίχιο πριζάκι δε βρίσκω όμως..

Αν θες κάτι όσο πιο ίδια με αυτά που βάζουν οι πάροχοι δες τα παρακάτω
https://etd.gr/shop/connection-box-ftth-2-x-sc-simplex-or-lc-duplex/
https://etd.gr/shop/sc-apc-simplex-fiber-optic-adapter-singlemode-green/

BlueChris
27-06-24, 11:37
Σωστό αυτό που λες, αλλά εμένα θα μπει πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης που έχω και πρίζες δικτύου κλπ και δεν μπορεί κάποιος να κάνει ζημιά..
Το θέμα τώρα πάντως είναι ότι κοίταγα και για επιτοίχιο πριζάκι όπως αυτό που λες ότι έβαλε ο κοσμοτε, αλλά δεν βρίσκω ρε γμτ... Γιατί ΟΚ αν τσινήσουν για το χωνευτό (που ΟΚ είναι μερεμέτι καλό) θέλω να βάλω τουλάχιστον επιτοίχιο γιατι δεν θα φαίνεται ούτως ή άλλως μιας και θα είναι εκεί που είπα.

Εδώ είσαι από την Xpatit
https://www.xpatit.gr/el/optika-diktya/fiber-outlets.html

και εδώ από την HellasDigital
https://www.hellasdigital.gr/networking-el/fiber-converters/fiber-optic-terminal-box/
έχει και ένα ωραίο της Ubiquiti που θα μπορούσες να βάλεις μέσα εκεί το ONT ... αν και θα ζεσταίνεται... δεν ξέρω
https://www.hellasdigital.gr/networking-el/fiber-converters/fiber-optic-terminal-box/ubiquiti-uf-terminal-box-ufiber-outdoor-terminal-box/

griniaris
27-06-24, 12:09

Εγω νομιζω θα σου βαλουν δικο τους επιτοιχιο .

Στην δικη μας πολυκατοικία τα ετοιμασε ολα η cosmote ....

256980
256981
256982
256983
256984

Και μετα ηρθε η NOVA και εκανε την οριζοντια .

Βαλανε δικο τους επιτοιχιο κουτακι εκει ακριβως που τους ζητησα .

256985

και μετα με ενα 2μετρο πηγε στο ρουτερ .

Οποτε νομιζω δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι εσυ .
θα εχουν αυτοι μαζι τους .

BlueChris
27-06-24, 12:12
Εγω νομιζω θα σου βαλουν δικο τους επιτοιχιο .

Στην δικη μας πολυκατοικία τα ετοιμασε ολα η cosmote ....

256980
256981
256982
256983
256984

Και μετα ηρθε η NOVA και εκανε την οριζοντια .

Βαλανε δικο τους επιτοιχιο κουτακι εκει ακριβως που τους ζητησα .

256985

και μετα με ενα 2μετρο πηγε στο ρουτερ .

Οποτε νομιζω δεν χρειαζεται να αγορασεις κατι εσυ .
θα εχουν αυτοι μαζι τους .

To τελευταίο θέλει ο άνθρωπος στις εικόνες που έβαλες που ΔΕΝ το βάζει η Nova.... για αυτό κοιτάει να πάρει μόνος του.

dpap76
27-06-24, 12:14

η Legrand στη σειρά Valena Life έχει τον 753230 τον οποίο τον Απρίλιο του 2022 είχα παραγγείλει απο καυκά και έκανε ένα μήνα να έρθει απο Γαλλία :p

δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί ακόμα/αν είναι διαθέσιμος. βλέπω σε ένα Λετονικό site (https://pbplus.eu/en/product/fiber-optic-iv-v1/) τον έχει 30 euro.

αυτό που λέει ο chris είναι αλήθεια, με τις πρίζες αυτές εξέχουν αρκετά οι κοννεκτορες και πρακτικά/θεωρητικά το κουτί του οτε είναι πιο ασφαλές.

αισθητικά βέβαια η valena/mosaic πρίζα δένει πολύ πιο όμορφα με το σπίτι αποτι το πλαστικό κουτί του οτε.

minas
27-06-24, 12:25
To τελευταίο θέλει ο άνθρωπος στις εικόνες που έβαλες που ΔΕΝ το καμιά φορά βάζει η Nova.... για αυτό κοιτάει να πάρει μόνος του.

fixed :)
Πάντως αυτό μπορεί να μπει και εκ των υστέρων από τον χρήστη, και να κολληθεί με ταινία διπλής όψης.

@ ADSLgr.com All rights reserved.