PDA

Επιστροφή στο Forum : ΜΙΣΘΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 2022

iraklis_papag
01-08-22, 10:34
Καλημέρα σας!!! Θα ήθελα να ρωτησω εαν καποιος γνωρίζει τους μισθους των τραπεζικών υπαλληλων σε θεσεις Personal Banking (οπως ειναι Το GOLD PERSONAL BANKING της ALPHA BANK) και ο μισθος σε θέσεις γραφείου των καταστηματων εν ετει 2022. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

rozak
01-08-22, 11:07
Ότι σχετίζεται με μισθούς, όρους εργασίας εδώ: https://www.otoe.gr/uploads/files/otoe_KodikopSSE2022.pdf

iraklis_papag
01-08-22, 11:12
Εχω διαβάσει τις συμβασεις. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες θέσεις personal banking που οι υπάλληλοι κρατούν πελατολόγιο, επομένως οι μισθοί ορίζονται με βαση το πελατολόγιο. Όποιος γνωριζει κάτι πιο συγκεκριμένο θα το εκτιμούσα.

rozak
01-08-22, 14:09
Εχω διαβάσει τις συμβασεις. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένες θέσεις personal banking που οι υπάλληλοι κρατούν πελατολόγιο, επομένως οι μισθοί ορίζονται με βαση το πελατολόγιο. Όποιος γνωριζει κάτι πιο συγκεκριμένο θα το εκτιμούσα.

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Εξαρτάται από την τράπεζα και το budget της θέσης.
Γενικά ισχύει ότι λένε οι συμβάσεις (ειδικά σε Alpha, Πειραιώς, Εθνική). Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά είναι σπάνιο.
Τώρα για να εξαρτάται από πελατολόγιο κλπ δεν έχω ακούσει. Εκτός αν μιλάς για περιπτώσεις bonus, που δεν είναι κάτι δεδομένο.

Μόνο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα μάθεις.

iraklis_papag
03-08-22, 12:21
Δηλαδη καποιος υπαλληλος με 12 χρονια απασχολησης στην τραπεζα και 2 χρονια στο personal banking μπορει να φτασει μεχρι τα 1500? Γιατι εχω ακουσει και για 2.500 μηνιαια. Ισχυει κατι τετοιο? Ισχυουν τετοιοι μισθοι? Ευχαριστω και παλι

aroutis
03-08-22, 14:55
Δηλαδη καποιος υπαλληλος με 12 χρονια απασχολησης στην τραπεζα και 2 χρονια στο personal banking μπορει να φτασει μεχρι τα 1500? Γιατι εχω ακουσει και για 2.500 μηνιαια. Ισχυει κατι τετοιο? Ισχυουν τετοιοι μισθοι? Ευχαριστω και παλι

Ασχετα της θέσης (οκ , δε μιλώ για teller) , μια χαρά υπάρχουν , γιατί υπάρχει ο κανονικός μισθός και τα παράτερα.
Επίσης, σε συγκεκριμένους τομείς μπορεί κάποιος να μπει από το παράθυρο (πχ μηχανογράφηση) με μια χαρά μισθό.

iraklis_papag
09-08-22, 11:00
Καλημερα! Συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης αλλα τα 2.500 ευρω το μηνα μου φαινονται υπερογκα. Δεν περιμενα εν ετει 2022 να υπαρχουν τετοιοι μισθοι.

netblues
09-08-22, 11:04
Εννοεις προς τα κατω. Ακομα και ως καθαρα. παλι πολλα δεν τα λες

aroutis
09-08-22, 11:06
Καλημερα! Συγνωμη για την καθυστερηση της απαντησης αλλα τα 2.500 ευρω το μηνα μου φαινονται υπερογκα. Δεν περιμενα εν ετει 2022 να υπαρχουν τετοιοι μισθοι.

Για ποιό λόγο ρωτάς αν επιτρέπεται;

Θες να μπεις σε τράπεζα ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος ;

iraklis_papag
09-08-22, 13:07
Φσυικα κι επιτρεπεται. ναι θα ηθελα. Ειχα προσφατα μια συζητηση με τον θειο του κολλητου μου ο οποιος ειναι στο GOLD BANKING ths ALPHA BANK και μας ελεγε οτι ο μσθος του θειου του φτανει τα 2500 καθαρα το μηνα. Αδυνατουσα να το πιστεψω

aroutis
09-08-22, 14:03
Φσυικα κι επιτρεπεται. ναι θα ηθελα. Ειχα προσφατα μια συζητηση με τον θειο του κολλητου μου ο οποιος ειναι στο GOLD BANKING ths ALPHA BANK και μας ελεγε οτι ο μσθος του θειου του φτανει τα 2500 καθαρα το μηνα. Αδυνατουσα να το πιστεψω

Δε βλέπω τίποτα περίεργο στο συγκεκριμένο. Η Alpha γενικά (σε συγκεκριμένα πόστα) πληρώνει μια χαρα, το συγκεκριμένο που αναφέρεις ειναι λογικό (2.5Κ για το συγκεκριμένο πόστο).

iraklis_papag
09-08-22, 14:43
Δεν το γνωριζα καθολου αυτο. Βεβαια ειναι και θεμα προυπηρεσιας. Γιατι ειναι πολλα χρονια γιατι ξεκινησε απο ταμίας

thourios
10-08-22, 10:07
Όσοι είναι με παλιά μισθολόγια μπορεί να φτάνουν σε αυτά τα ποσά. Αυτούς προσπαθούν να τους απομακρύνουν με διάφορες εθελουσίες. Οι νεότεροι μπορεί να είναι εργολαβικοί υπάλληλοι μέσα από εταιρείες ICAP, Mellon και είναι με μισθολόγια supermarket.
Εννοείται ότι δεν μιλάμε για excecutives, ειδικές θέσεις και άτομα που προέρχονται από άλλες τράπεζες και κτλ.

iraklis_papag
10-08-22, 10:40
Ποιες θεσεις θεωρουνται ειδικες / executives στον τραπεζικο κλαδο δηλαδη?
Ο θειος (γυρω στα 40 ) του κολλητου μου ξεκινησε το 2011 απο την θεση του ταμια στην συνεχεια πηρε ενα γραφειο σε ενα καταστημα και απο το 2021 στο τμημα του GOLD PERSONAL BANKING λεγοντας οτι παιρνει 2.500.

thourios
10-08-22, 12:11
Ποιες θεσεις θεωρουνται ειδικες / executives στον τραπεζικο κλαδο δηλαδη?
Ο θειος (γυρω στα 40 ) του κολλητου μου ξεκινησε το 2011 απο την θεση του ταμια στην συνεχεια πηρε ενα γραφειο σε ενα καταστημα και απο το 2021 στο τμημα του GOLD PERSONAL BANKING λεγοντας οτι παιρνει 2.500.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Εργαζόμουν στις τράπεζες παλιά και στα γραφεία της διοίκησης τις καλές κιόλας εποχές. Έκτοτε έχουν αλλάξει πολλά. Αυτά ξέρω να σου πω. Μόνο αν μου δείξει κάποιος μισθοδοσία πιστεύω αυτά που ισχυρίζεται ο καθένας. Δεν αποκλείεται για κάποιους να ισχύει αυτό που λες.
Υπάρχουν σελίδες στο FB και αλλού όπου αναφέρονται λεπτομέρειες. Δεν ασχολούμαι πια αφού είμαι εκτός χώρου.

iraklis_papag
10-08-22, 14:48
Καταλαβα. Ευχαριστω για την βοηθεια. Ρωταω πιο πολυ γιατι αν ειναι σε τετοιο βαθμο η οικονομικη ανελιξη ενος εργαζομενου σιγουρα ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια η εργασια σε τραπεζα.

iraklis_papag
09-11-22, 11:57
Καλημέρα σε όλους και όλες.

1.Μπορεί κάποιος να μου πεί τον ρόλο του PRIVATE BANKER και την περιγραφή της εργασίας του?
2.Είναι δύσκολο κάποιος να γίνει private banker?
3.θεωρείται καλή θέση σε μία τράπεζα?

Ευχαριστώ !!!!!!!!!!

iraklis_papag
11-11-22, 11:27
Καλημέρα σε όλους και όλες.

1.Μπορεί κάποιος να μου πεί τον ρόλο του PRIVATE BANKER και την περιγραφή της εργασίας του?
2.Είναι δύσκολο κάποιος να γίνει private banker?
3.θεωρείται καλή θέση σε μία τράπεζα?

Ευχαριστώ !!!!!!!!!!

NihlusGR
11-11-22, 12:43
Σε ποια χώρα; Στην Ελλάδα; Τι θα κάνει ο private banker, θα συμβουλεύει τον μπαρμπά-Λευτέρη πώς να επενδύσει τα 3 νοίκια απ' το 4όροφο στα Σεπόλια;

Manara
11-11-22, 12:48
Στις δικές μας τράπεζες (Ελλάδα) και εξ' όσων γνωρίζω στο private banking ασχολούνται άτομα ως account managers καλών πελατών (πελατών με καταθέσεις από ένα ποσό και πάνω στην τράπεζα - μεγάλο) και τους εξυπηρετούν πιο εξειδικευμένα.

Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο.

iraklis_papag
11-11-22, 14:59
Παρέχουν δηλαδή πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες από οτι οι απλοι υπάλληλοι στα γραφεία???
Έχουν τρελή δουλειά???

Λειτουργούν κατόπιν ραντεβού?

thourios
11-11-22, 15:41
Παρέχουν δηλαδή πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες από οτι οι απλοι υπάλληλοι στα γραφεία???
Έχουν τρελή δουλειά???

Λειτουργούν κατόπιν ραντεβού?

Με ραντεβού δουλεύουν όλες σχεδόν σε κάθε περίπτωση ακόμα και για έκδοση κάρτας.
Εξειδικευμένες υπηρεσίες τύπου Gold, Αμοιβαία κεφάλαια, επενδύσεις, Διακριτικός χώρος για να μην σε βλέπει ο γείτονας. Σερβίριζαν και καφέ. Τώρα το έκοψαν.

iraklis_papag
14-11-22, 12:02
Δηλαδή μέσα σε μία μέρα αν δεν έχουν ραντεβου τι κάνουν ? Ποιες είναι οι αρμοδιοτητες τους? Ξύνονται?? :p χαχαχ

Και να φανταστώ ευέλικτο ωράριο.

thourios
14-11-22, 12:11
Δηλαδή μέσα σε μία μέρα αν δεν έχουν ραντεβου τι κάνουν ? Ποιες είναι οι αρμοδιοτητες τους? Ξύνονται?? :p χαχαχ

Και να φανταστώ ευέλικτο ωράριο.

Δεν ξύνονται καθόλου. Προσπαθούν να πωλήσουν αμοιβαία, μετοχές, κάρτες, ασφάλειες. Τουλάχιστον Αθήνα ούτε ραντεβού δεν βρίσκεις.

iraklis_papag
14-11-22, 12:18
Τόση δουλειά έχουν? Δεν το γνώριζα.
Private banker γίνεται εύκολα κάποιος? Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής ??

xaris2335
14-11-22, 12:53
μια χαρά πληρώνονται βλέπω οι τραπεζικοί είναι καλάααααα όχι ότι δεν το ήξερα, απλά τώρα το διαβάζω κιόλας.
Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πέφτει μέσα το κράτος αλλού τα παίρνουν χοντρά και μάλιστα κάποιοι δεν δουλεύουν (πχ Μαρία Σολωμού που παίρνει τη σύνταξη του πατέρα της) και αλλού τους κλέβουν την ασφάλεια και δεν παίρνουν φράγκο, γιατί δεν συμπλήρωσαν τα ένσημα.:mad:

Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής ??

Αν βρεις άτομο/α με πολλές καταθέσεις πάνω απο 100 μύρια και τον πήσεις να τις βάλει στην τράπεζα που θες, τότε την έκανες λαχίο μπήκες μέσα στην τράπεζα.
Μου τα έλεγε μια κοπέλα πιτσιρικά η οποία ήταν πολλή περπατημένη στην πιάτσα.
Τελικά έχουν δίκιο το μεγλύτερο πανεπιστήμιο είναι η πιάτσα.

- - - Updated - - -

άτιμη άδικη κοινωνία :evil:

https://www.youtube.com/watch?v=5nQSOSQMn10

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
14-11-22, 12:59
Αν βρω κάποιον με 100 μύρια καταθέσεις σιγά μην τον πάω στην τράπεζα, μάλλον στο υπόγειο μου θα τον έχω :p

xaris2335
14-11-22, 13:03
Αν βρω κάποιον με 100 μύρια καταθέσεις σιγά μην τον πάω στην τράπεζα, μάλλον στο υπόγειο μου θα τον έχω
Εγώ μιλάω για πάνω από 10 μύρια συνολικά. Μου ξέφυγε ένα μηδενικό. Όσα πιο πολλά τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητές.

iraklis_papag
14-11-22, 13:19
Τόση δουλειά έχουν? Δεν το γνώριζα.
Private banker γίνεται εύκολα κάποιος? Ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής ??

- - - Updated - - -

Δηλαδη κάποιος γίενται private banker σύμφωνα με τις καταθέσεις του???

Υπάρχουν αυτά ακόμη?

thourios
14-11-22, 13:55
Μάλλον κάποιοι τρολλάρουν. Αν και συζητάμε όλα τα θέματα εδώ σε αυτό το forum δεν νομίζω ότι ο νηματοθέτης θα βρει τις απαντήσεις εδώ. :)

xaris2335
14-11-22, 13:58
Μάλλον κάποιοι τρολλάρουν. Αν και συζητάμε όλα τα θέματα εδώ σε αυτό το forum δεν νομίζω ότι ο νηματοθέτης θα βρει τις απαντήσεις εδώ.
Αν εννοείς εμένα όχι δεν τρολάρω μιλάω πάαααααρα πολύ σοβαρά. Να δεις αυτοί που δουλεύουν στις πετραιλαικές εταιρείες πόσα παίρνουν. :mad:
Τώρα ειδικά με τις εξορύξεις που θα γίνουν θα πέσει πολύ χρήμα.
Τι νόμιζες τσακώνοτναι Ελλάδα-Τουρκία για το χρήμα γίνονται ΟΛΑ!!

iraklis_papag
14-11-22, 14:04
Εχεις ένα Point.
Εγω κατα κύριο λόγο αναφερόμουν στο PRIVATE BANKING και τους υπαλληλους αυτού.
Ποιες ειναι οι αρμοδιοτητες και πως εξυπηρετουν και πως γινεται κάποιος private banker.

Veldrin
14-11-22, 14:50
Αν εννοείς εμένα όχι δεν τρολάρω μιλάω πάαααααρα πολύ σοβαρά. Να δεις αυτοί που δουλεύουν στις πετραιλαικές εταιρείες πόσα παίρνουν. :mad:

Πόσα παίρνουν;

xaris2335
14-11-22, 19:28
Πόσα παίρνουν;
Αυτά είναι προσωπικά του καθενός δεν λέγονται.
Υποθέτω κανά 4000€.
Και μην μου πείτε είναι λίγα άλλοι με 1000 ταίζουν 4μελή οικογένεια.

Εδώ για να ανοίξει κάποιος μια τράπεζα πρέπει να έχει συγκεντρώσει ένα ορισμένο ποσό καταθέσεων που είναι πάνω απο ένα ένα 1 δις σύμφωνα με το εμπορικό- τραπεζικό δίκαιο.
Αν θυμάμαι καλά.

Nassos83
14-11-22, 19:51
Πάντως αυτό που θυμάμαι προ Μνημονίων-κρίσεων, έπρεπε να είχες τρελές γνώσεις σε derivatives και περγαμηνές με ΜΒΑ και CFA για να γίνεις κανονικός private banker.

iraklis_papag
14-11-22, 22:05
Που προφανώς αυτό το ποσό «συγκεντρώνεται» και από τους υπαλλήλους της κάθε τράπεζας ;
Αυτό που λένε δηλαδή σε βάζουν στην τράπεζα μόνο αν έχεις καταθέσεις ;;;;;;;;

- - - Updated - - -

Λογικά θα τους εκπαιδεύει η τράπεζα για να ανέλθουν σε private bankers
Νομίζω έχει να κάνει πιο πολύ με το πελατολόγιο του υπαλλήλου ώστε να γίνει private banker
Αν κάνω λάθος διορθώστε με

aroutis
16-11-22, 15:41
Πολλή ζήλια παντως

Veldrin
16-11-22, 19:55
Πολλή ζήλια παντως

Κι εγώ αυτό βλέπω...

@ ADSLgr.com All rights reserved.