Επιστροφή στο Forum : Το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” χωρίς πιστωτική της Skroutz εμπλουτίζεται με νέα υπηρεσία
241128Η Skroutz (http://www.skroutz.gr/), το #1 marketplace στην Ελλάδα, εμπλουτίζει το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους”, με στόχο να κάνει πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία αγορών για τους καταναλωτές. Μέσω της νέας συνεργασίας με την τράπεζα ΤΒΙ Bank, η Skroutz παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αποκτήσουν άμεσα τα προϊόντα που επιθυμούν, αξίας από 20€ έως 300€, και να αποπληρώσουν αργότερα με 4 δόσεις και 0% επιτόκιο, χωρίς πιστωτική κάρτα και μέσα από μία digital και γρήγορη διαδικασία. Βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με την νέα υπηρεσία εδώ (https://www.skroutz.gr/doseis-xoris-pistotiki).
Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν όλα τα στάδια της αγοράς τους online, μέσω της μετάβασης στον ιστότοπο της συνεργαζόμενης τράπεζας και της δημιουργίας λογαριασμού με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου, πληρώνοντας μόνο την 1η δόση κατά την αγορά και όλες τις υπόλοιπες σε μεταγενέστερο χρόνο, με χαμηλό κόστος υπηρεσίας +2€ για κάθε δόση. Το πρόγραμμα “Δόσεις για όλους” που μετράει ήδη 3 μήνες ζωής είναι ένα καταναλωτικό δάνειο από 20€ έως 2.000€ που προσφέρει το Skroutz σε συνεργασία με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και δημιουργήθηκε ώστε να διευκολύνει τους καταναλωτές να αποκτήσουν με τους δικούς τους ρυθμούς αποπληρωμής τα προϊόντα που επιθυμούν.
Ο κ. Κώστας Κοντογιάννης, CFΟ της Skroutz, δήλωσε σχετικά: «Πρωταρχικός σκοπός του Skroutz είναι να προσφέρει μια απαράμιλλη online shopping εμπειρία στον καταναλωτή μέσα από τις υπηρεσίες του. Με τον εμπλουτισμό του προγράμματος «Δόσεις για όλους», το Skroutz δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν γρήγορα και με ευελιξία τα προϊόντα που επιθυμούν πραγματοποιώντας τις αγορές τους στο απόλυτα ασφαλές περιβάλλον του Skroutz Marketplace».
Ο κ. Κωνσταντίνος Τοβίλ, υπεύθυνος της ΤΒΙ Bank στην Ελλάδα, τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Skroutz, ώστε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια εύκολη λύση πληρωμών που απαντά στις ανάγκες των αγορών τους. Αυτή η συνεργασία είναι μέρος του στόχου μας για ταχύτητα και άνεση στις αγορές των καταναλωτών.”
Αγοράζει καποιος για παράδειγμα ένα προιόν αξίας 20 ευρω και το πληρώνει μεσω της υπηρεσίας σε 4 δόσεις.
Κάθε δόση έχει επιπλέον κόστος 2 ευρω (!), οπότε στο τέλος θα έχει πληρώσει συνολικά το προιον 28 ευρώ! Σχεδόν 50% παραπάνω!
Κατα τα άλλα διαβάζουμε "4 δόσεις με 0% επιτόκιο" απο το τμήμα Marketing του Skroutz..... :down:
prometheas
15-09-22, 15:59
Υποθετω (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι ολα αυτά (+ την άμεση πληρωμή της πρώτης δόσης) γινονται και για να ελαχιστοποιηθει το όποιο ρισκο κακοπληρωτών. Τέτοια σχήματα δεν εχουν νοημα για μικροποσά
Επίσης εχω την εντύπωση (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι η έγκριση δεν απαιτεί να εισαι καθαρός στον Τειρεσία... (Στην Klarna πχ δεν γινεται κανενας έλεγχος)
βολεύει στο φουλ αυτό ειδικά αν δεν έχεις πιστωτική
Η Klarna στην πρώτη αγορά ζήτησε αριθμό φορολογικού μητρώου. Προφανώς κάτι ελέγχουν ή αν αφήσεις κάποιο υπόλοιπο το στέλνουν στην εφορία.
Υποθετω (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι ολα αυτά (+ την άμεση πληρωμή της πρώτης δόσης) γινονται και για να ελαχιστοποιηθει το όποιο ρισκο κακοπληρωτών. Τέτοια σχήματα δεν εχουν νοημα για μικροποσά
Επίσης εχω την εντύπωση (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι η έγκριση δεν απαιτεί να εισαι καθαρός στον Τειρεσία... (Στην Klarna πχ δεν γινεται κανενας έλεγχος)
Η Klarna πάντως δίνει αυτο που διαφημίζει, εαν δεν κάνω λαθος. Δηλαδή πραγματικά άτοκες δοσεις για τον αγοραστή του προιόντος.
Αγοράζει καποιος για παράδειγμα ένα προιόν αξίας 20 ευρω και το πληρώνει μεσω της υπηρεσίας σε 4 δόσεις.
Κάθε δόση έχει επιπλέον κόστος 2 ευρω (!), οπότε στο τέλος θα έχει πληρώσει συνολικά το προιον 28 ευρώ! Σχεδόν 50% παραπάνω!
Κατα τα άλλα διαβάζουμε "4 δόσεις με 0% επιτόκιο" απο το τμήμα Marketing της 'τράπεζας' και απο το ίδιο το Skroutz..... :down:
Καλά, αν κάποιος χρειάζεται 4 δόσεις για αγορά 20€, καλύτερα να καθίσει στα αυγά του. Προφανώς και δεν συμφέρει σε αυτή την περίπτωση.
Αν όμως κάνεις αγορά 300 ευρώ, σίγουρα βγαίνει φθηνότερα να δώσεις 8 ευρώ συνολικά ως επιβάρυνση, απ'το να επιβαρυνθείς τόκο 10-15% πχ, όπου εκεί θα σου έβγαινε πολύ παραπάνω από 8€.
Άλλο πράγμα το επιτόκιο, άλλο πράγμα το κόστος μίας υπηρεσίας.
Τα ζυγίζεις και πράττεις αναλόγως.
Αν δεν έχεις πιστωτική κάρτα και δεν επιθυμείς να βγάλεις (γιατί οι περισσότερες έχουν συνδρομή κοντά 30€ τον χρόνο), σίγουρα συμφέρει να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο για αγορά κινητού πχ κοντά στα 300€, με δόσεις.
Οι δόσεις είναι feature των πιστωτικών καρτών άλλωστε.
Η Klarna πάντως δίνει αυτο που διαφημίζει, εαν δεν κάνω λαθος. Δηλαδή πραγματικά άτοκες δοσεις για τον αγοραστή του προιόντος.
Σωστός, όσο είναι η τελική τιμή του προϊόντος σε τρεις δόσεις.
SPIROS1979
15-09-22, 17:22
Δηλαδη εαν παρεις εναν υπολογιστη με 800 ευρω tower το βαζεις με δοσεις το μηνα ; χωρις πιστωτικη ;
Υπάρχει άνθρωπος (που δεν είναι στον Τειρεσία) και δεν έχει πιστωτική; Νόμιζα ότι κάτι τέτοια απευθύνονται μόνο σε όσους δε μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τράπεζα.
Υπάρχει άνθρωπος (που δεν είναι στον Τειρεσία) και δεν έχει πιστωτική; Νόμιζα ότι κάτι τέτοια απευθύνονται μόνο σε όσους δε μπορούν να περάσουν ούτε έξω από τράπεζα.
Πιστωτική μπορεί να έχεις, το πρόβλημα όμως με τις δόσεις μέσω πιστωτικής είναι ότι σου δεσμεύει το διαθέσιμο υπόλοιπο της πιστωτικής σου μέχρι να αποπληρωθούν οι δόσεις.
Π.χ. αν η πιστωτική σου έχει όριο 1000 ευρώ και αγοράσεις κάτι αξίας 800 ευρώ με 24 δόσεις, τότε αναγκαστικά περιορίζεις κατά πολύ την χρήση της πιστωτικής σου για τα επόμενα 2 χρόνια.
Γιαυτό και εγώ πάντα απέφευγα να πληρώσω με δόσεις, ακόμα και αν ήταν άτοκες.
Πιστωτική μπορεί να έχεις, το πρόβλημα όμως με τις δόσεις μέσω πιστωτικής είναι ότι σου δεσμεύει το διαθέσιμο υπόλοιπο της πιστωτικής σου μέχρι να αποπληρωθούν οι δόσεις.
Π.χ. αν η πιστωτική σου έχει όριο 1000 ευρώ και αγοράσεις κάτι αξίας 800 ευρώ με 24 δόσεις, τότε αναγκαστικά περιορίζεις κατά πολύ την χρήση της πιστωτικής σου για τα επόμενα 2 χρόνια.
Το υπόλοιπο "επιβαρύνεται" μόνο από την τρέχουσα δόση. Το όριό σου παραμένει διαθέσιμο όσο ήταν μείον την τρέχουσα δόση. Αυτό φαντάζομαι εννοείς κι εσύ, ετσι;
BTW πολύ χρήσιμη η νέα υπηρεσία της Πειραιώς που δίνει τη δυνατότητα (ΜΕ μικρή ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ) να σπάσεις σε δόσεις συναλλαγή που έγινε σε μία δόση με τον έμπορο.
Δηλαδη εαν παρεις εναν υπολογιστη με 800 ευρω tower το βαζεις με δοσεις το μηνα ; χωρις πιστωτικη ;
Όπως αναφέρει είναι για ποσά έως 300 ευρώ
- - - Updated - - -
Εγω είμαι στον Τειρεσία και έχω πιστωτική :p
- - - Updated - - -
Δεν σου δεσμεύει όλο το ποσο όταν βάζεις σε άτοκες
Το υπόλοιπο "επιβαρύνεται" μόνο από την τρέχουσα δόση. Το όριό σου παραμένει διαθέσιμο όσο ήταν μείον την τρέχουσα δόση. Αυτό φαντάζομαι εννοείς κι εσύ, ετσι;
BTW πολύ χρήσιμη η νέα υπηρεσία της Πειραιώς που δίνει τη δυνατότητα (ΜΕ μικρή ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ) να σπάσεις σε δόσεις συναλλαγή που έγινε σε μία δόση με τον έμπορο.
Δεν σου δεσμεύει όλο το ποσο όταν βάζεις σε άτοκες
Όχι σου επιβαρύνεται με όλο το ποσό των δόσεων που υπολείπονται να πληρώσεις.
Άλλωστε αυτή ακριβώς είναι η λογική της "πιστωτικής": έχεις ένα πιστωτικό όριο το οποίο λειτουργεί σαν δυναμικό δάνειο. Όταν πληρώνεις με δόσεις, χρωστάς λεφτά. Και το συνολικό ποσό που χρωστάς κάθε στιγμή δε μπορεί να ξεπερνάει το όριο που σου έχει θέσει η τράπεζα.
Το αν στο χρωστούμενο ποσό υπάρχουν επιπλέον τόκοι ή όχι είναι άσχετο.
Όχι σου επιβαρύνεται με όλο το ποσό των δόσεων που υπολείπονται να πληρώσεις.
Άλλωστε αυτή ακριβώς είναι η λογική της "πιστωτικής": έχεις ένα πιστωτικό όριο το οποίο λειτουργεί σαν δυναμικό δάνειο. Όταν πληρώνεις με δόσεις, χρωστάς λεφτά. Και το συνολικό ποσό που χρωστάς κάθε στιγμή δε μπορεί να ξεπερνάει το όριο που σου έχει θέσει η τράπεζα.
Το αν στο χρωστούμενο ποσό υπάρχουν επιπλέον τόκοι ή όχι είναι άσχετο.
Οχι, αυτό στο υπογράφω, νομίζω την έχουμε ξανακάνει την συζήτηση είχα ανεβάσει και τα σχετικά απο τον λογαριασμό της δικιάς μου κάρτας
Οχι, αυτό στο υπογράφω, νομίζω την έχουμε ξανακάνει την συζήτηση είχα ανεβάσει και τα σχετικά απο τον λογαριασμό της δικιάς μου κάρτας
Στο υπογράφω και εγώ. Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχα με 2 πιστωτικές κάρτες διαφορετικών τραπεζών (Πειραιώς και Eurobank). Επίσης είναι αδύνατο να αγοράσεις κάτι με δόσεις για όλο το ποσό αν έχει αξία μεγαλύτερη από το πιστωτικό όριο της κάρτας σου για τον ίδιο ακριβώς λόγο. (π.χ. δε μπορείς να αγοράσεις ένα ψυγείο αξίας 2000 με δόσεις σε όλο το ποσό αν η πιστωτική σου έχει όριο 500)
Με 30€ ετήσια συνδρομή, σίγουρα οι περισσότεροι δεν έχουν πιστωτική...
Με μια γρήγορη αναζήτηση για το θέμα με τις δόσεις βρήκα αυτό το σχετικό νήμα
https://www.insomnia.gr/forums/topic/458556-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1/
Στο υπογράφω και εγώ. Την ίδια ακριβώς συμπεριφορά είχα με 2 πιστωτικές κάρτες διαφορετικών τραπεζών (Πειραιώς και Eurobank). Επίσης είναι αδύνατο να αγοράσεις κάτι με δόσεις για όλο το ποσό αν έχει αξία μεγαλύτερη από το πιστωτικό όριο της κάρτας σου για τον ίδιο ακριβώς λόγο. (π.χ. δε μπορείς να αγοράσεις ένα ψυγείο αξίας 2000 με δόσεις σε όλο το ποσό αν η πιστωτική σου έχει όριο 500)
Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.
Είπα πως μπορείς να αγοράσεις κάτι με 480 σε 36 άτοκες δόσεις και αμέσως μετά να αγοράσεις και κάτι με 400 σε άλλες 36 άτοκες
Σου ανεβάζω και σχετικό, όριο κάρτας στα 4500, σύνολο ποσό με δόσεις επόμενου λογαριασμού, διαθέσιμο υπόλοιπο και δεσμευμένο 5300
241162
241163
Στο δεύτερο screenshot σου βλέπω όριο αγορών 4.5Κ και διαθέσιμο υπόλοιπο ~2.3Κ. Επίσης στο πρώτο βλέπω ένα πεδίο "συνολικό ποσό δόσεων 950". Με βάση αυτά που συζητάμε τα συγκεκριμένα screenshots δεν αποδεικνύουν τίποτα.
Στο δεύτερο screenshot σου βλέπω όριο αγορών 4.5Κ και διαθέσιμο υπόλοιπο ~2.3Κ. Επίσης στο πρώτο βλέπω ένα πεδίο "συνολικό ποσό δόσεων 950". Με βάση αυτά που συζητάμε τα συγκεκριμένα screenshots δεν αποδεικνύουν τίποτα.
Αν δεν θέλεις δεν καταλαβαίνεις, 4500 το όριο, έχω υπόλοιπο χρεωστικό 2044, έχω υπόλοιπο για αγορες εφάπαξ 2293 και έχω και σύνολο σε δόσεις 950 ευρώ
Ας κάνουμε τις πράξεις, 2293 + 2044+ 950 = 5287 το όποιο αν δεν κάνω λάθος είναι μεγαλύτερο απο το 4500 που είναι το όριο της κάρτας
Αν δεν το καταλαβαίνεις και τώρα, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω, ούτε κάποιος άλλος
Αν δεν θέλεις δεν καταλαβαίνεις, 4500 το όριο, έχω υπόλοιπο χρεωστικό 2044, έχω υπόλοιπο για αγορες εφάπαξ 2293 και έχω και σύνολο σε δόσεις 950 ευρώ
Ας κάνουμε τις πράξεις, 2293 + 2044+ 950 = 5287 το όποιο αν δεν κάνω λάθος είναι μεγαλύτερο απο το 4500 που είναι το όριο της κάρτας
Αν δεν το καταλαβαίνεις και τώρα, συγνώμη αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω, ούτε κάποιος άλλος
Θα καταλάβαινα αν ήσουν ακριβής στις προηγούμενες φράσεις σου, που για εμένα τουλάχιστον δεν έβγαζαν κανένα νόημα ως προς το θέμα που μιλάμε:
Είπα πως μπορείς να αγοράσεις κάτι με 480 σε 36 άτοκες δόσεις και αμέσως μετά να αγοράσεις και κάτι με 400 σε άλλες 36 άτοκες
Επίσης με ποιά λογική υποστηρίζεις ότι οι δόσεις που χωστάς (950) δεν είναι ήδη μέσα υπολογισμένες στο χρεωστικό υπόλοιπο (2044)?
Θα καταλάβαινα αν ήσουν ακριβής στις προηγούμενες φράσεις σου, που για εμένα τουλάχιστον δεν έβγαζαν κανένα νόημα ως προς το θέμα που μιλάμε:
Επίσης με ποιά λογική υποστηρίζεις ότι οι δόσεις που χωστάς (950) δεν είναι ήδη μέσα υπολογισμένες στο χρεωστικό υπόλοιπο (2044)?
Γιατί δεν είναι
Γιατί δεν είναι
Οκ αφού το λες εσύ (!?)
Όπως είπα, όποιος δεν θέλει να καταλάβει ή δεν μπορεί δεν θα το κάνει, όλοι οι άλλοι καταλαβαίνουν.
Όπως είπα, όποιος δεν θέλει να καταλάβει ή δεν μπορεί δεν θα το κάνει, όλοι οι άλλοι καταλαβαίνουν.
Σε αυτό συμφωνώ μαζί σου.
Εάν θυμάμαι σωστά την τράπεζα, η Alpha είναι που έχει διαφορετικό "κουμπαρά" για το υπόλοιπο δόσεων.
Εάν θυμάμαι σωστά την τράπεζα, η Alpha είναι που έχει διαφορετικό "κουμπαρά" για το υπόλοιπο δόσεων.
Όπως είχα γράψει παραπάνω, το έχω διαπιστώσει προσωπικά με κάρτες της Πειραιώς και Eurobank.
Αν τώρα η Alpha συγκεκριμένα έχει "χωριστά" πιστωτικό όριο αποκλειστικά για χρήση με δόσεις (δηλ, έχει πιστωτικό όριο για αγορές Χ και όριο για δόσεις Υ) είναι κάτι το οποίο πρώτη φορά το συναντώ.
Πάντως σίγουρα όταν αγοράζεις με δόσεις, δεσμεύεται το υπολοιπόμενο ποσό των δόσεων από το όριο (Χ ή Υ ή Χ+Υ δεν έχει σημασία).
Ο λόγος απλός, δε θέλει να ρισκάρει με χρωστούμενα ποσά (διαφορετικά για τις δόσεις θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και χρεωστική, πράγμα που φυσικά δε γίνεται)
το 950,64 δεν ειναι μερος του 2044,58 ;
δηλαδη 2293.89 + 2044.58 + 161.53 (προς εγκριση ) = 4.5 k
το 950,64 δεν ειναι μερος του 2044,58 ;
δηλαδη 2293.89 + 2044.58 + 161.53 (προς εγκριση ) = 4.5 k
Οχι
123456
Οχι
123456
γιατι οχι ; αφου βγαινει τζαστ (με αριθμητικη ακριβεια ) ο αριθμος των πραξεων .
γιατι οχι ; αφου βγαινει τζαστ (με αριθμητικη ακριβεια ) ο αριθμος των πραξεων .
Γιατί όχι
Οι μελλοντικές δόσεις δεν αφαιρούν το διαθέσιμο υπόλοιπο....
Στο θέμα μας τωρα με τις δόσεις του skroutz, νομίζω ότι θα βολέψει πολλούς η δυνατότητα των δόσεων έστω και με αυτή τη μικρή επιβάρυνση.... προφανώς δεν απευθύνεται σε αγορές των 20 ευρώ.
Για μένα δύο είναι τα πιο σημαντικά φάουλ του σκρούτζ, 1ον το χάσιμο του υπολοίπου στις δωροεπιταγές, και 2ον η νέα πολιτική αποστολών που χρεώνει ταχυδρομικά ανά αποστολή κάτω από 20 ευρώ, ανεξάρτητα από το συνολικό ύψος της παραγγελίας. Πρακτικά κάνει ασύμφορα όλα τα προιόντα κάτω από 20 ευρώ, ειδικά αν δεν μπορείς να συνδυάσεις κάτι από το ίδιο μαγαζί.
:rofl:
Όπως είπα και στον bomber, αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις, δεν θα καταλάβεις
Όπως είπα και στον bomber, αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να καταλάβεις, δεν θα καταλάβεις
να το κοιταξεις αυτο , το οτι μονο εσυ καταλαβαινεις . μπορει να σου βγει σε κουσουρι :oops:
Οι μελλοντικές δόσεις δεν αφαιρούν το διαθέσιμο υπόλοιπο....
Με αυτή τη λογική θα μπορούσες π.χ. έχοντας πιστωτικό όριο 1000 ευρώ, να πας να αγοράσεις με δόσεις 20 ψυγεία αξίας 2000 ευρώ το καθένα και 50 ευρώ πρώτη δόση. Και βρίσκεσαι να χρωστάς 40000 ευρώ ενώ φαίνεται στην κάρτα ότι χρωστάς 1000. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δε δουλεύει έτσι το τραπεζικό σύστημα.
να το κοιταξεις αυτο , το οτι μονο εσυ καταλαβαινεις . μπορει να σου βγει σε κουσουρι :oops:
έχει άλλους δυο στο νήμα που αναφέρουν πως δεν μετράνε στο υπόλοιπο, θα έλεγα λοιπόν 1ον να κοιτάξεις τα μάτια σου και μετά όλα τα υπόλοιπα
έχει άλλους δυο στο νήμα που αναφέρουν πως δεν μετράνε στο υπόλοιπο, θα έλεγα λοιπόν 1ον να κοιτάξεις τα μάτια σου και μετά όλα τα υπόλοιπα
αυτο εκανα με τις πραξεις , καντες και εσυ και πες μας γιατι συμβαινει να συμπιπτει με ακριβεια 2 δεκαδικων ψηφιων
εσυ ισχυριστηκες κατι το οποιο δεν τεκμηριωσες , απλως εκανες πραξεις .
γιατι δηλαδη δεν ειναι οι δοσεις μερος του χρεους σου στην τραπεζα που σου εχει βαλει ενα πλαφον χρεους , και ειναι κατι επιπλεον του πλαφον του χρεους που εχει η καρτα ;
αυτο εκανα με τις πραξεις , καντες και εσυ και πες μας γιατι συμβαινει να συμπιπτει με ακριβεια 2 δεκαδικων ψηφιων
εσυ ισχυριστηκες κατι το οποιο δεν τεκμηριωσες , απλως εκανες πραξεις .
γιατι δηλαδη δεν ειναι οι δοσεις μερος του χρεους σου στην τραπεζα που σου εχει βαλει ενα πλαφον χρεους , και ειναι κατι επιπλεον του πλαφον του χρεους που εχεις η καρτα ;
Γιατί δεν είναι, δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς, το χρεωστικό υπόλοιπο είναι οι κινήσεις τον δυο τελευταίων μηνών δεν περιλαμβάνει το υπόλοιπο των δόσεων εκτός απο αυτό που αναφέρεται στις εγκρίσεις.
Αλλά είμαι σίγουρος πως πάλι δεν θα το καταλάβεις γιατί Pick a reason
Γιατί δεν είναι, δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς, το χρεωστικό υπόλοιπο είναι οι κινήσεις τον δυο τελευταίων μηνών δεν περιλαμβάνει το υπόλοιπο των δόσεων εκτός απο αυτό που αναφέρεται στις εγκρίσεις.
Αλλά είμαι σίγουρος πως πάλι δεν θα το καταλάβεις γιατί Pick a reason
δεν παιζεσαι . ολο στην κολοκυθια καταληγεις και ας εχουμε να κανουμε με μηλα .
δεν παιζεσαι . ολο στην κολοκυθια καταληγεις και ας εχουμε να κανουμε με μηλα .
Εντάξει δεν καταλαβαίνεις, είναι σίγουρο πλέον.
Εντάξει δεν καταλαβαίνεις, είναι σίγουρο πλέον.
θα σε φτιαξω τωρα, γιατι μαλλον ειμαι λαθος ,
εγω εχω κατι δοσεις , και ελενξα το υπολοιπο μου και εχω περιθωριο αγορων μεγαλυτερο απο οσο ειναι το οριο της καρτας μειον οι δοσεις .
ελπιζω να με συγχωρεις για τον τροπο μου , με παρεσυρε η ακριβεια των αριθμων και καποια προκαταληψη που εχω .
Με αυτή τη λογική θα μπορούσες π.χ. έχοντας πιστωτικό όριο 1000 ευρώ, να πας να αγοράσεις με δόσεις 20 ψυγεία αξίας 2000 ευρώ το καθένα και 50 ευρώ πρώτη δόση. Και βρίσκεσαι να χρωστάς 40000 ευρώ ενώ φαίνεται στην κάρτα ότι χρωστάς 1000. Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δε δουλεύει έτσι το τραπεζικό σύστημα.
Υπάρχει άλλος μηχανισμός γι αυτές τις περιπτώσεις....
Στη δική μου κάρτα αυτή τη στιγμή, το άθροισμα, το ποσό που χρωστάω + όλες τις επόμενες δόσεις που έχω + διαθέσιμο υπόλοιπο , είναι μεγαλύτερο από το πιστωτικό όριο της κάρτας (περίπου 15%). Υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποιος αλγόριθμος που θα κόβει την περίπτωση να πάρω 20 ψυγεία.
Στην Alpha, χρεωστικό + διαθέσιμο + εγκρίσεις = πιστωτικό όριο.
Στις εγκρίσεις πάντα έχει την επόμενη δόση από κάθε αγορά με δόσεις.
Άλλες τράπεζες είναι διαφορετικά. Πχ Eurobanκ στο εγκρίσεις δεν έχει την επόμενη δόση.
Αυτή που θυμάμαι ότι δέσμευε στις εκγρίσεις το σύνολο των δόσεων ήταν σίγουρα η Citibank.
Υπάρχει άλλος μηχανισμός γι αυτές τις περιπτώσεις....
Στη δική μου κάρτα αυτή τη στιγμή, το άθροισμα, το ποσό που χρωστάω στο τελευταίο statement + τις επόμενες δόσεις που έχω + διαθέσιμο υπόλοιπο , είναι μεγαλύτερο από το πιστωτικό όριο της κάρτας. Υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποιος αλγόριθμος θα κόβει την περίπτωση να πάρω 20 ψυγεία.
Δεν υπάρχει αλγόριθμος, είναι καθαρά ένα όριο που δε μπορείς να το υπερβείς.
Όταν αγοράζεις με δόσεις χρωστάς χρήματα. Η τράπεζα με την οποία έχεις την πιστωτική κάρτα εγγυάται στον πωλητή ότι θα αποπληρώσεις τα χρήματα, δεσμεύοντας το αντίστοιχο ποσό από το όριό σου. Αν δε το έκανε, θα αναλάμβανε ρίσκο ότι εσύ δε θα πληρώσεις, που φυσικά δε το κάνει. Κανείς δε δανείζει λεφτά χωρίς εγγυήσεις.
Επειδή κουράστηκα να εξηγώ τα αυτονόητα, έστειλα ένα γενικό email στην Πειραιώς ρωτώντας σχετικά. Όταν πάρω την απάντηση θα την επισυνάψω εδώ.
θα σε φτιαξω τωρα, γιατι μαλλον ειμαι λαθος ,
εγω εχω κατι δοσεις , και ελενξα το υπολοιπο μου και εχω περιθωριο αγορων μεγαλυτερο απο οσο ειναι το οριο της καρτας μειον οι δοσεις .
ελπιζω να με συγχωρεις για τον τροπο μου , με παρεσυρε η ακριβεια των αριθμων και καποια προκαταληψη που εχω .
Ειδικά για το τελευταίο δεν έχω καμία αμφιβολία, μην ανησυχείς
Στην Alpha, χρεωστικό + διαθέσιμο + εγκρίσεις = πιστωτικό όριο.
Στις εγκρίσεις πάντα έχει την επόμενη δόση από κάθε αγορά με δόσεις.
Άλλες τράπεζες είναι διαφορετικά. Πχ Eurobanκ στο εγκρίσεις δεν έχει την επόμενη δόση.
Αυτή που θυμάμαι ότι δέσμευε στις εκγρίσεις το σύνολο των δόσεων ήταν σίγουρα η Citibank.
Συνυπογραφω.
Eurobank και Πειραιως, δεσμευουν ολες τις συνολικες οφειλες συνολικα απο το πιστωτικο σου οριο.
Η Alpha Bank οχι.
Για Εθνικη δεν γνωριζω, αν κι εχω 2 πιστωτικες που μου τις φορτωσαν με το ζορι οταν εψαχνα για στεγαστικο :p
Δεν υπάρχει αλγόριθμος, είναι καθαρά ένα όριο που δε μπορείς να το υπερβείς.
Όταν αγοράζεις με δόσεις χρωστάς χρήματα. Η τράπεζα με την οποία έχεις την πιστωτική κάρτα εγγυάται στον πωλητή ότι θα αποπληρώσεις τα χρήματα, δεσμεύοντας το αντίστοιχο ποσό από το όριό σου. Αν δε το έκανε, θα αναλάμβανε ρίσκο ότι εσύ δε θα πληρώσεις, που φυσικά δε το κάνει. Κανείς δε δανείζει λεφτά χωρίς εγγυήσεις.
Επειδή κουράστηκα να εξηγώ τα αυτονόητα, έστειλα ένα γενικό email στην Πειραιώς ρωτώντας σχετικά. Όταν πάρω την απάντηση θα την επισυνάψω εδώ.
Έχω 3 πιστωτικές στην Πειραιώς, 2 στη Eurobank και άλλες 3 στην Alpha. Σαν καταναλωτής δουλεύω με πιστωτικές πάνω από 20 χρόνια και σαν επαγγελματίας επίσης έχω δουλέψει κοντά στη δεκαετία στην πληροφορική τραπεζών. Ασφαλώς και το ποσό μιας αγοράς ΠΡΙΝ σπάσει σε δόσεις πρέπει να χωράει στο τρέχον πιστωτικό υπόλοιπο αλλά αυτό είναι τη στιγμή της αγοράς. Μόλις το σύστημα σπάσει τις δόσεις μπαίνεις στο e/m-banking και βλέπεις διαθέσιμο υπόλοιπο για αγορές και είναι (όπως είπα κι εγώ και άλλοι εδώ) μείον τη ΜΙΑ δόση.
Ναι όπως αναφέρθηκε ήδη, έτσι μπορεί να κάνεις πολλές αγορές που κανονικά δεν θα μπορούσες και τελικά οι δόσεις θεωρητικά να φτάνουν κάθε μήνα το όριο και η κάρτα να μη μπορεί να χωρέσει άλλες κινήσεις. Αυτή είναι η δύναμη που σου δίνουν οι πιστωτικές γιατί με άλλο τρόπο δε θα μπορούσες να κινηθείς. Αρκεί να ξέρεις και να κάνεις σωστή διαχείριση ανάλογα με το εισόδημά σου γιατί είναι όπως το μαχαίρι. Κόβεις φρούτο αλλά κόβεις και φλέβες... Μην αφήνεις ποτέ υπόλοιπο μέσα να μπει στον τόκο γιατί εκεί αρχίζει ο απότομος κατήφορος που κλείνει σπίτια.
@ ADSLgr.com All rights reserved.