Επιστροφή στο Forum : Παλιοσειρες προσοχη!! Παρουσιαστειτε αρμ!!!
Σειρά 222, 93 Α
Παρουσιάστηκα Αυλώνα (Τεθωρακισμένα)
Δήλωσα ΤΕΝΞ (Τάγματα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς) εθελοντής και έτσι πήρα μετάταξη για Μηχανικό (τώρα είναι πλέον μόνο Πεζικό και μόνο μόνιμοι).
Έκανα συνολικά 11 μήνες και 24 ημέρες θητεία.
Σειρά 222, 93 Α
Παρουσιάστηκα Αυλώνα (Τεθωρακισμένα)
Δήλωσα ΤΕΝΞ (Τάγματα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς) εθελοντής και έτσι πήρα μετάταξη για Μηχανικό (τώρα είναι πλέον μόνο Πεζικό και μόνο μόνιμοι).
Έκανα συνολικά 11 μήνες και 24 ημέρες θητεία.
Λεφτά πέρνατε;
ΥΓ Το ΤΕΝΞ είναι ακόμα στο μηχανικό με μόνιμους, ΔΕΑ και ΕΠΟΠ.
Λεφτά πέρνατε;
ΥΓ Το ΤΕΝΞ είναι ακόμα στο μηχανικό με μόνιμους, ΔΕΑ και ΕΠΟΠ.
Ναι, σωστά. Τους φαντάρους έπαιρνε μετά το 95 από το πεζικό μόνο, νομίζω ούτε από μηχανικό καν. Λίγα χρόνια μετά έγινε μόνο με μόνιμους. Και τους ΕΠΟΠ μόνιμους τους θεωρώ.
Λεφτά παίρναμε. 2250 δρχ το μεροκάματο. Στα 90 μεροκάματα έβγαλα έναν 386dx40 με 4mb ram, 210mb σκληρό, 256kb κάρτα οθόνης και 14" έγχρωμη οθόνη!!!
Το ρεκόρ σε βραχονησίδες το είχε ένας δόκιμος στη μονάδα μου, ο οποίος σε 7 μήνες θητεία μήτρησε 3 μήνες σε βραχονησίδες. Εγώ έχα αποκλείστεί σε βραχονισίδα, από 15 μερες που ήταν να μείνω κανονικά, έμεινα 22, λόγω καιρού. Αν δεν έπεφτε ο αέρας, θα κυνηγούσαμε τα ποντίκια να φάμε... Τα θυμάμαι και γελάω.
wi fi thief
08-11-07, 20:57
σε οσους υπηρετησαν στη 21η εμα (ειδικα στη δεκαετια του '80) :respekt:
οταν θα βγω προεδρος δημοκρατιας, θα εισηγηθω να σας στειλει η πατριδα τηλεγραφηματα με συγνωμες.
τα δικα μου : 188 σειρα (87 Γ' ΕΣΣΟ)
ΑΣΜ 122
Σωμα ΣΕΜ
ειδικοτητα επισημη : οδηγος - διαβιβαστης
Ανεπισημη : οπλουργος (επιανε το χερι μου) κουτσουροθραυστης με το τσεκουρι (λογω μπρατσων)
Μοναδες : ΚΕΕΜ ξηροκαμπι λακωνιας
ΚΕΔΒ Χαιδαρι
4o ΤΕΦ Κομοτηνη
Και γεω μπηκα με μια μικρη καθυστερηση ελεο ΙΕΚ
Παρουσιαστικα με την 95ΣΤ εσσο (239)
2 μηνες Μ.πευκο
4 μηνες Χαιδαρι (διαβιβασεις)
12 μηνες μηνες Σταυροβουνι ...στην ξενιτια.
giannhs1984
10-11-07, 14:22
2002 καταταξη σαν εποπ και μεχρι πριν απο 5 μηνες στην ζουγκλα σαμο..τωρα παμε κεοαχ και ελπιζω μετα ρεντινα ιδωμεν
ασμ 101 (δεν θελω σχολια:p)
Σειρά: 226 (93Ε) με αναβολή (η τελευταία σειρά με φαιοπράσινη)
ΑΣΜ: 141
Πεζικό με ειδικότητα Τ/Φ
Η διαδρομή ήταν Κόρινθος, Μυτηλίνη (264 Πολυχνίτο) 7 μήνες με τους 4+ σε φυλάκιο στον Αγιο Φωκά, Νέα Σάντα Κιλκίς, Λευκάδια Ναούσης σε ΠΑΠ με σύνολο 17 μήνες.
Κατά καιρούς παρατηρητής, βοηθός διαβιβαστή, χειριστής ραντάρ επιφανείας, μηχανοδήγηση σε BMP-1 αλλά και διαστήματα σε γραφεία μονάδων και περίπου 10-11 εβδομάδες σκοινάκια... :closed:
enwsitis21
10-11-07, 18:51
93 Ε' ΕΣΣΟ.
Σειρά 226, ΑΣΜ 103.
ΚΕΠΒ Θήβας για 4 μήνες, μετά Έβρο-->Δράμα--> μεταστάθμευση μονάδας πάλι στον Έβρο. Συνολικά 17 μήνες.
Τους τελευταίους 7 μήνες πέρασα χάλια λόγω ενός μ....πανου λοχαγού από τη Δράμα. Αργότερα έμαθα ότι του ρίξανε κεζάμπ(δυνατό οξύ) πάνω στον ουρανό μιας mercedes που είχε.
απο οσα διαβασα ετσι τρεχοντας μαλλον ειμαι και ο πιο ψαρακας....
ΑΣΜ ουτε καν θυμαμαι δεν ειχα πολλες επαφες με τη ταυτοτητα μου...
Σειρα: 297 (2006 Δ Εσσο)
Σωμα: Υγειονομικό
Μονάδες
Κέντρο: ΚΕΥΓ- Κεντρο εκπαίδευσης Υγειονομικού Αρτας
424 ΓΣΝΘ: Στρατιωτικο Νοσοκομείο Θεσσαλονικής Για εκπαίδευση 1 μήνα
30 ΤΥΠ (υπομονάδα 30 Μ/Κ ΤΑΞ) Λαγος Εύρου
και για τέλος αφου οπως θα καταλάβατε παρακουράστηκα απο δω κι απο κει
401 ΓΣΝΑ: ΣΤΡ Νοσοκομείο Αθηνών.. Στο λόχο της Σχολης Εφαρμογης Υγειονομικού
(Απο εκει περνάνε ολοι οι γιατροί μετα της Σ.Α.Σ αφου παρουν τον βαθμου του Ανθ/λγου)
2 φανταροι ειμασταν...κουραση σας λεω....και ειχε ενα δωματιο μεσα στο νοσοκομειο ..με κρεβατια ξενοδοχειου ψυγειο TV.... Παιδια πολυ λυπηθικα..ποτε δεν κοιμηθικα μεσα 3 μηνες που ημουν στο τελος στο 401 να τα χαρω γιατι δεν εκανα ποτε υπηρεσιες.. :( :whistle:
Θητεία: 18μηνο
Σειρά: 263 ή 99ΣΤ
ΑΣΜ: Ούτε και θυμάμαι
Κέντρο Εκπαίδευσης: Διαβιβάσεις (Χαϊδάρι)
Ειδικότητα: Χειριστής Πίνακα (κοινώς τηλεφωνήτρια)...:rofl::rofl:
Μεταθέσεις: Χαϊδάρι -> Λήμνος (286 Τ.Πεζικού) -> Α.Σ.Δ.Ε.Ν ->Λήξη
Πολεμικο Ναυτικο
07Α ΕΣΣΟ, Ν.Π/Ρ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
Πειζεται στρατεοι για σας ειναι ο στρατός !!!!!!!
96Γ (μετά από αναβολή, κανονικά 92Γ ήμουνα)... Αεροπορία, 20 μήνες...
Λήμνο (130ΣΜ) και μετά 251ΓΝΑ.
Λήμνο το νορμάλ ήταν 28μονάδα 7σπίτι, έξοδοι κάθε 4 μέρες αν θυμάμαι καλά, αλλά υπήρχαν και παιδιά που κάναν 62 μέρες μέσα χωρίς καν να βγαίνουν στη Μύρηνα..
Ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες..
Σειρά 96Ε (244 νομίζω)
Κεντρο Κορινθος 6ο Συνταγμα Πεζικου 1ο Ταγμα 6ος Λοχος.
Ταγμα 263ΤΕ ΕΜΛ Μυτιλήνη , τον χειμώνα :-(
Προεδρική Φρουρά (ναι τωρα ξέρω πόσο άβολες ειναι οι "ζαρτιέρες" (ανάσπαστος!) :p :p
269 - 2000ΣΤ
ΑΣΜ : 105
Κεντρο : Μεσσολόγγι
Μοναδα : 558ΜΚΤΠ Κομμοτηνη
Ειδικότητα : Στρατονομος, ,μετα πηγα στο 2ο Γραφειο 21Ταξιαρχιας .
Απο Κομμοτα δεν εφυγα ζζητησα να μεινω αμεταθετος, εμεινα εκει 16 μηνες (η τελευταια σειρα που εκανε 18 μηνες), Janaphgena TVRA, 547 μέρες θητειας, 287 μέρες αδεια... βασικα επαιζε 15 μερες μεσα, 20 μερες αδεια :p Στις 15 μέσα ηταν 2 εξω 1 μεσα :p
Ηταν τελεια, εμενα μαζι με το λοχαγο μου στο σπίτι του :p Το ωραριο μου ηταν σαν των μονιμαδων :p Εκτος των ημερων που ειχαμε υπηρεσια, ετσι εκεινα τα βραδια αντι clubing τη βγαζαμε βολταροντας σε καφετεριες για να ακουσουμε το κινητο :p
Κατάταξη: 97Α (από αναβολή)
ΑΣΜ: 153
Σειρά: 246
Όπλο: ΠΒ (ειδικότητα ΤΕΒ-ΠΑΡ)
Θητεία: 18 μήνες
* 6 ΣΠΖ / Κόρινθος... 2 μήνες να μάθουμε τα απαραίτητα
* ΚΕΠΒ / Θήβα... 2 μήνες για εκπαίδευση
* 107 ΜΜΠ-ΠΕΠ / Κουφόβουνο, Διδυμότειχο... 10 μήνες για να πήξουμε και να παγώσουμε
* 161 ΜΜΠ / Γιαννιτσά... τώρα τι πήγα να κάνω εκεί ακόμα το ψάχνω!
ΣΕΙΡΑ ΘΕΚΕ 87 ( ΘΕΚΕ=Θερινά Κέντρα Εκπάιδευσης)
Τι ηταν αυτό; Ειδικές σειρες για φοιτητες της εποχής (η πρωτη ήταν το 1986 ή δευτερη το 1987 που πήγα εγω )
Είχες το δικαίωμα να υπηρετησεις τμηματικα. 2 μήνες την μια χρονιά άλλους δυο μηνες την επόμενη και τους υπολοιπους 17 όταν τελειωνες το πανεπιστήμιο.
Εμένα μου άρεσε και έκανα και τους 21 μαζί :lol::lol:
2 μήνες βασική 6ο Σ.Π Κορινθος
4 μήνες Χαιδάρι ΚΕΔΒ (ειδικότητα και ΛΥΒ)
6 μήνες 21ο Σ.Π Πλάτη Εβρου στην καρφίτσα του τριεθνούς (η καλυτερη περίοδος της θητειας)
5 μήνες Καστοριά
4 μήνες ΓΕΣ (επιτέλους το βύσμα ενήργησε):oops:
Κατάταξη 96ΣΤ
Σειρά 245
ΑΣΜ 100
Όπλο : ΠΒ
Ειδικότης : Αρχηγός Στοιχείου (Λοχίας παναθεμά με:rofl:)
Θητεία: 18 μήνες
ΚΕΠΒ Θήβα>Διδυμότοιχο>ΚΕΠΒ(Π.Υ.Β.)>Διδυμότοιχο>Αθήνα(Χωκ) 4 μήνες>Λελέ κ τρελλελέ
megahead13
06-01-08, 18:06
Κατάταξη 2006 Γ (αναβολή, κανονικά 1997 ήμουν)
Σειρά 296
ΑΣΜ 154
Όπλο ΔΒ
Ειδικότητα ΧΨΤΣ (Χειριστής Ψηφιακών Τερματικών Συσκευών 27682)
ΚΕΔΒ Καλαμάτα -> Κύπρος :rant: -> Χαϊδάρι -> Λελέ :up:
Κι εγώ 5 χρόνια πριν από σένα ήμουν στην 212 ΕΜΑ.
Μόνο που αυτή ήταν στην Κομοτηνή τότε.
87ΣΤ
191
εγώ στην Κομοτηνή Στα Κτήρια της 212 ΕΜΑ ήμουνα (για την ακρίβεια κάτω από τα κτήρια)
Το Διοικητήριο μας ήταν ακριβώς στη πρώτη στροφή στο Στρατόπεδο Ηλιοπούλου
ήμουν τεχνικάριος σε πυροβολικό 183 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων Ossa SA 6B
τα μονά βλήματα ήταν τα καραβάνια ως γνωστόν
Εκείνη την Π@@τάνα την Σκοπιά Σ13 στον όρχο πάνω από τα κτήρια της 212 είχα βαρεθεί να την βλέπω
Σειρά 253
ΑΣΜ 100
Πεζικό.
Μεσολόγγι (239ΣΠ) > Έβρος (0642ΜΚΤΠ) > Σταυρούπολη Νέστου (557ΤΠ) > Ξάνθη (40ΜΕ) > Κομοτηνή (κάποιο Σύνταγμα - Φάντασμα) > Απολυτήριο.
> Κομοτηνή (κάποιο Σύνταγμα - Φάντασμα) > Απολυτήριο.
Σε αυτο στο στρατοπεδο παρασχου που ηταν διπλα στη πυλη και ειχε δυναμη 10 ατομα ?
Μάγκες μην αναφέρετε τοποθεσίες (καλό ούτε μονάδες!!!). Οι περισσότερες είτε υπάρχουν ακόμα (δυστυχώς) είτε θα υπάρξουν σε επιστράτευση.
παλιότερα υπήρχε φόρουμ που έκανε ότι και το "όμηροι" σήμερα. έμπαινε όποιος ήθελε και κλαψο###νιαζε για τη θητεία, μονάδα, καραβανά κτλ.
όταν το έκλεισαν (και ο ιδιοκτήτης μπήκε φυλακή) βρήκαν απίστευτες πληροφορίες. για συγκεκριμένα τάγματα υπήρχαν όχι μονο λίστες με ονόματα αξιωματικών αλλά και ο λόγος ύπαρξης των κτηρίων όπως τα έβλεπε κάποιος απο το google-earth.
βρήκαν οτι έμπαιναν τούρκοι έλεγαν οτι έτρωγαν πίκρα το 555Μ/ΚΤΠ και έμπαινε ο κάθε λαλάκας φάνταρος και έδινε πληροφορίες ανοιχτά έιτε με πμ!!!!!
Μη τροφοδοτείτε τον εχθρό με στοιχεία που μπορεί να σκοτώσουν κάποιον άλλον ή ακόμα και έσας.
Θα παρακαλούσα κάποιον admin να σβήσει στοιχεία σχετικά με κτήρια!!!!
wi fi thief
07-01-08, 10:43
εγώ στην Κομοτηνή Στα Κτήρια της 212 ΕΜΑ ήμουνα (για την ακρίβεια κάτω από τα κτήρια)
Το Διοικητήριο μας ήταν ακριβώς στη πρώτη στροφή στο Στρατόπεδο Ηλιοπούλου
ήμουν τεχνικάριος σε πυροβολικό 183 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων Ossa SA 6B
τα μονά βλήματα ήταν τα καραβάνια ως γνωστόν
Εκείνη την Π@@τάνα την Σκοπιά Σ13 στον όρχο πάνω από τα κτήρια της 212 είχα βαρεθεί να την βλέπω
κι εγω ημουνα κομοτηνη εκεινη την εποχη (87Γ ΕΣΣΟ/ 188 σειρα)
αλλα εγω σεμιτζης (στο σιδ. σταθμο) πολυ χαλαρος...;)
αχ ρε κατακαημενοι (κι εσυ και οι ΕΜΑτζηδες ακομα χειροτερα) που υπηρετησατε στου ηλιοπουλου....:worthy:
Μάγκες μην αναφέρετε τοποθεσίες (καλό ούτε μονάδες!!!). Οι περισσότερες είτε υπάρχουν ακόμα (δυστυχώς) είτε θα υπάρξουν σε επιστράτευση.
παλιότερα υπήρχε φόρουμ που έκανε ότι και το "όμηροι" σήμερα. έμπαινε όποιος ήθελε και κλαψο###νιαζε για τη θητεία, μονάδα, καραβανά κτλ.
όταν το έκλεισαν (και ο ιδιοκτήτης μπήκε φυλακή) βρήκαν απίστευτες πληροφορίες. για συγκεκριμένα τάγματα υπήρχαν όχι μονο λίστες με ονόματα αξιωματικών αλλά και ο λόγος ύπαρξης των κτηρίων όπως τα έβλεπε κάποιος απο το google-earth.
βρήκαν οτι έμπαιναν τούρκοι έλεγαν οτι έτρωγαν πίκρα το 555Μ/ΚΤΠ και έμπαινε ο κάθε λαλάκας φάνταρος και έδινε πληροφορίες ανοιχτά έιτε με πμ!!!!!
Μη τροφοδοτείτε τον εχθρό με στοιχεία που μπορεί να σκοτώσουν κάποιον άλλον ή ακόμα και έσας.
Θα παρακαλούσα κάποιον admin να σβήσει στοιχεία σχετικά με κτήρια!!!!
H Mοναδα μου διαλυθηκε και μεταφερθηκε αλλου oπως και η 212
Λες σε περίπτωση πολέμου να χάσουμε Λόγω Ιnternet :hmm:
αυτά που γράφουμε τα ξέρουν
κι εγω ημουνα κομοτηνη εκεινη την εποχη (87Γ ΕΣΣΟ/ 188 σειρα)
αλλα εγω σεμιτζης (στο σιδ. σταθμο) πολυ χαλαρος...
αχ ρε κατακαημενοι (κι εσυ και οι ΕΜΑτζηδες ακομα χειροτερα) που υπηρετησατε στου ηλιοπουλου....
93 Β EΣΣΟ μόνο τα κτήρια ήταν ίδια όταν πήγα Η 212 είχε είδη φύγει εγώ τεχνικάριος ήμουνα
το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε κόσμο και μας πήγαινε Πίπα -- Κ@@ο
κατά τα άλλα το απέναντι είχε πιο τρεχούμενες μονάδες
το να μην μάθουν τις μονάδες είναι ενα θέμα, εμένα μου παντάς στο ερώτημα μου: Ποίος θα μείνει στις μονάδες αφού είναι γνωστό οτι το 90% απο τους στρατιωτικούς είναι οι πρώτοι που θα την κάνουν αν γίνει η στραβή; [δες και πως στραβώνουν αν τους κάτσει μετάθεση για έβρο]
Burning Skies
07-01-08, 15:25
Ποίος θα μείνει στις μονάδες αφού είναι γνωστό οτι το 90% απο τους καραβανάδες είναι οι πρώτοι που θα την κάνουν αν γίνει η στραβή;
Καλά, χαλάρωσε λίγο...;)
[δες και πως στραβώνουν αν τους κάτσει μετάθεση για έβρο]
Μήπως θα πρέπει να κάνουν και πάρτι;; :whistle:
όταν αποφάσιζαν να γίνουν στρατιωτικοί, [μ@λ@κί@ μου ο χαρακτηρισμός πριν] ήξεραν οτι υπάρχει και ο Εβρος, το οτι βάζουν βύσμα ,για να γυροφέρνουν σε μονάδες Αθήνας, Πελοποννήσου και Εξωτερικού [Κύπρος/Νάτο π.χ.] και κανείς δεν βάζει βύσμα για Έβρο, εμένα κάτι μου λέει, το βλέμμα τους όταν τους αφήνεις πίσω στον Εβρο, αν έχει τύχει να το βιώσεις είναι όλα τα λεφτά!!
Burning Skies
07-01-08, 15:45
όταν αποφάσιζαν να γίνουν στρατιωτικοί, [μ@λ@κί@ μου ο χαρακτηρισμός πριν] ήξεραν οτι υπάρχει και ο Εβρος, το οτι βάζουν βύσμα ,για να γυροφέρνουν σε μονάδες Αθήνας, Πελοποννήσου και Εξωτερικού [Κύπρος/Νάτο π.χ.] και κανείς δεν βάζει βύσμα για Έβρο, εμένα κάτι μου λέει, το βλέμμα τους όταν τους αφήνεις πίσω στον Εβρο, αν έχει τύχει να το βιώσεις είναι όλα τα λεφτά!!
Θα σου απαντήσω επειδή τυγχάνει να είμαι στρατιωτικός....
Όταν αποφάσισα να γίνω στρατιωτικός ΝΑΙ ΜΕΝ γνώριζα ότι υπάρχει ο Έβρος αλλά ήμουν τόσο ρομαντικός (λόγω ηλικίας) που δεν ήξερα ότι η αναξιοκρατία επικρατεί σε όλο της το μεγαλείο. Νόμιζα ότι θα πάω Έβρο όταν έρθει η σειρά μου και ότι το ίδιο θα ισχύει με όλους ανεξαιρέτως... Σαφώς και δεν τρελαινόμουν για το ότι θα πάω εκεί αλλά ήξερα ότι είναι κάτι αναγκαίο...
Το ότι λογικά δεν γουστάρει κανείς τον Έβρο και λόγω της σαπίλας του συστήματος όλοι βάζουν λυτούς και δεμένους να τον αποφύγουν, δεν σημαίνει και ότι θα την κάνουν αν χρειαστεί να πολεμήσουν...
Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τουρίστες στο στρατό αλλά δεν αποτελούν το 90%, έλεος...
Σε αυτο στο στρατοπεδο παρασχου που ηταν διπλα στη πυλη και ειχε δυναμη 10 ατομα ?
Ω ναι... πεντ-έξι είμασταν... Παράδεισος...
wi fi thief
07-01-08, 23:22
Παράδεισος...
παραδεισος???
διπλα στην κεντρικη του παρασχου και 200 μετρα απο την κεντρικη του ηλιοπουλου?
στην περιοχη πρεπει να κυκλοφορουσανε καθημερινα τα μισα αστερια του γαλαξια.
Εγω στον σιδ σταθμο καθε πασχα εβλεπα ταγματαρχη :yawn:
παραδεισος???
Μου θυμίζεις τη φάση που τό'σκασαν δυο μάγκες στις 25 Μαρτίου του 1999 και την ώρα που πηδούσαν τον τοίχο προσγειώθηκαν μπροστά στο λεωφορείο που μετέφερε τους αξιωματικούς στην παρέλαση... Μέσα και ο διοικητής τους...
Ήταν αλήθεια παράδεισος. Επειδή λόγω λειψανδρίας είχαμε κάτι σαν εμπλοκή, βγαίναμε μόνο μετά τα μεσάνυχτα.
Τί να πρωτοθυμηθώ. Ένα δωματιάκι με 8 κρεβάτια και ένας άδειος οπλοβαστός, αυτή ήταν ο μονάδα μας.
Και από δίπλα κολλητά μια πυροβολαρχία που έτρεχαν σαν ηλεκτρόνια, και από πιο πάνω ένα τάγμα πεζικού που ήταν διοικητής εκείνος ο παλαβός που λέγανε ότι εισέβαλε κρυφά στην Τουρκία.
Tι λέτε ωρέ ψάρακλες...
82 Γ ΕΣΣΟ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
ΑΓΜ 7492
Από Ιούλιο 1982 έως Σεπτέμβριο 1984 , μήνες 26
ΝΣ/ΔΤ (19 ΜΗΝΕΣ)
ΣΔΑΜ (7 ΜΗΝΕΣ)
:respekt::respekt::respekt:
233
ΔΒ(ΧΤ/ΚΤ)
5μήνες ΚΕΔΒ
10μήνες ΕΛΔΥΚ
*άνευ βύσματος* :innocent:
wi fi thief
07-01-08, 23:45
Μου θυμίζεις τη φάση που τό'σκασαν δυο μάγκες στις 25 Μαρτίου του 1999 και την ώρα που πηδούσαν τον τοίχο προσγειώθηκαν μπροστά στο λεωφορείο που μετέφερε τους αξιωματικούς στην παρέλαση... Μέσα και ο διοικητής τους...
ποση φυλακη εχουνε ακομα? :hmm:
ποση φυλακη εχουνε ακομα? :hmm:
Μπα, έγιναν οι ήρωες του στρατοπέδου.
Δε μπορεί κανείς να περιγράψει το φάτσα όλων, των παιδιών αλλά και του διοικητή τους.
Ούτε θυμάμαι πόσες μέρες γελούσαμε.
Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι ότι την έφαγε και ένας σκοπός, οπότε αγρίεψαν τα πράγματα, με αποκορύφωμα ένας νέος από το απέναντι στρατόπεδο να δώσει κάποιον που πήγε να πηδήξει.
H Mοναδα μου διαλυθηκε και μεταφερθηκε αλλου oπως και η 212.Λες σε περίπτωση πολέμου να χάσουμε Λόγω Ιnternet :hmm: αυτά που γράφουμε τα ξέρουν
Φίλε το ότι διαλύθηκε μια μονάδα δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει σε επιστράτευση. ο κόσμος ξεχνάει οτι ο στρατός είναι το 1/4 αυτού που υπάρχει πραγματικά.
Άρα με το να λες οτι στο τάδε κτήριο στο τάδε στρατόπεδο υπάρχει μονάδα τύπου Α δεν χαλάει κάποιον του πυροβολικού απο απέναντι να στείλει ένα βλήμα 8' έτσι για πλάκα σε καιρό πολέμου μπας και πετύχει κανα 40αρη εθνοφύλακα με οικογένεια και παιδιά και να διαλύσει το ηθικό των επιστράτων.
Πίστεψέ με απο αυτά που έχω δει σε διάφορες μονάδες ηλεκτρονικών (έρευνας πληροφορικής και ηλεκτρονικού πολέμου) το ίντερνετ αποτελεί σοβαρότατο κίνδυνο.
Αν διάβασες εφημερίδες κανα 3μηνο πρην σχετικά με μια διαμάχη ρωσίας λετονίας θα μάθαινες οτι ρωσοι χάκερ έσβησαν την λετονική ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα δίκτυα διοικητικής μέριμνας, νοσοκομία κτλ και οι λετονοί γυρισαν ξαφνικά στον 19ο αιώνα. φυσικά έσκυψαν το κεφάλι και είπαν συγνώμη...Το ίντερνετ στα χερια κάποιου ειδικού σκοτώνει.
Οι τούρκοι ξέρουν ότι ακούνε. Αν δεν τους τα πεις πού θα τα μάθουν;;;;
@iloxos, σταμάτα να κινδυνολογείς και να βλέπεις παντού εχθρούς. ;)
Να στο πω πιο απλά. Όλες τις πληροφορίες (μα όλες) που χρειάζονται οι Τούρκοι τις έχουν ήδη. (Το ίδιο και εμείς).
Σε καιρό πολέμου, δεν θα στείλει κανείς κανένα βλήμα πυροβολικού. Θα στείλει ολόκληρο σμήνος από F-16 και θα σου κάνει την ρόδο- χίο, οργωμένο χωράφι...
wi fi thief
08-01-08, 11:43
iloxos νομιζω πως υπερβαλεις.
Αν διάβασες εφημερίδες κανα 3μηνο πρην σχετικά με μια διαμάχη ρωσίας λετονίας θα μάθαινες οτι ρωσοι χάκερ έσβησαν την λετονική ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα δίκτυα διοικητικής μέριμνας, νοσοκομία κτλ και οι λετονοί γυρισαν ξαφνικά στον 19ο αιώνα. φυσικά έσκυψαν το κεφάλι και είπαν συγνώμη...Το ίντερνετ στα χερια κάποιου ειδικού σκοτώνει.
η πολεμική ιστορία των τελευταίων χρόνων αυτό μας λέει
ότι νεκρώνεις νευραλγικά σημεία του αντιπάλου και τον αποδεκατίζεις με αυτόν τον τρόπο ;)
γιατί να χαλάσει στο φινάλε ένα βλήμα σε ένα φυλάκιο για 40 οικογενειάρχες και να μην το ρίξει στην πλατεία Συντάγματος που θα είναι μερικές εκατοντάδες παραπάνω και με τεράστιο ψυχολογικό κόστος
δεν υπάρχουν μάχες σώμα με σώμα πια
σε περίπτωση που γίνει κάτι και μου δώσουν ένα FN που κράταγα πριν 17 χρόνια σίγουρα για ρόπαλο θα το έχω :crazy:
wi fi thief
08-01-08, 12:13
η πολεμική ιστορία των τελευταίων χρόνων αυτό μας λέει
ότι νεκρώνεις νευραλγικά σημεία του αντιπάλου και τον αποδεκατίζεις με αυτόν τον τρόπο ;)
σειρουλα παρεξηγησες.
Αυτο που λες ισχυει οντως εν καιρω πολεμου και ειναι καιριο οπλο.
Η πληροφορια ομως προυπαρχει.
Αλλο την ωρα που κανω πολεμο να ελεγχω τα μεσα του αντιπαλου και αλλο η κατασκοπεια που ηδη εχω κανει και που αλιμονο αν πηγαινα χωρις αυτη οπουδηποτε.
Δεν πιστευω οτι εχει κανεις την εντυπωση οτι οι "αντιπαλοι" δεν ξερουν αυτα που θελουν.
Οχι αυτα που εμεις θελουμε ή που τωρα "ισχυουν" αλλα αυτα που εχουν σχεδιαστει για εκεινη την ωρα και που καμμια σχεση δεν θα εχουν με αυτα που υπαρχουν σημερα (ποσω μαλλον χθες!) για τα οποια συζηταμε.
Το ονομα καθε στρατοπαιδου και καθε μοναδας ειναι δημοσιο (σχεδον ολες οι μοναδες εχουν εμφανεστατες στον οποιοδηποτε επιγραφες)
καλημερες :)
αντε και αυτα απο μενα
Σειρα 226 η 93Ε ΕΣΣΟ
Σωμα Τεθωρακισμενα
ΑΣΜ 141 (αθηνα)
Βαθμος Εφ.Λοχιας
Εκπαιδευση στο γνωστο ΚΕΤΘ
(ΛΥΒ) και μετα (Αρχηγος πληρωματος Αρματος Μαχης Μ48Α5)
Σχολεια Μεταεκπαιδευσης για ανορθοδοξο πολεμο (ρεντινα) αν θυμαμαι καλα γιατι με την μετακομιση απο παλιο σπιτι στο νεο που ειμαι τωρα δεν θυμαμαι καν που εχω τα χαρτια του στρατου και για ελευθερος σκοπευτης (μεγαλο πευκο) (βλεπεις ημουν καλος στο σημαδι στην αυλωνα με το G3 και το M1 οπως και με το 45αρη)
Επισης διπλωμα οδηγου απο τον στρατο (αρματος/οχηματος)
Μεταθεση στην ροδο οπου και απολυθηκα βλεπεις παραμεθοριο (βεβαια ηταν η χειροτερη εμπειρια μου μιας και επεσα να υπηρετω τοτε που αναψαν οι μεγαλες φωτιες εκει και τρεχαμε)
@Νικαετός.
Κινδυνολογώ γιατί βλέπω οτι οι πολιτικοί έχουν κάνει το στρατό μπουρδέλο και θα τη πληρώσουμε εμείς.
Όσο για τα F-16 είναι πολύ-πολύ φτηνότερο και ασφαλές για ένα α/φ 60εκΕ, ένα βλήμα 1,000Ε στο χώρο συγκέντρωσης των πρώτων κακόμοιρων που θα βρεις μπροστά σου. Αυτοί στο σύνταγμα ή στη κρήτη θα κάνουν 2-3 μέρες να φτάσουν. οι γκάτζοι είναι δίπλα.
Όσο για τα FN που είπε κάποιος άλλος είδαμε τα F-16, Abrams, Apache πως χάνουν το πόλεμο στο αφγανιστάν και στο ιράκ απο τα απλά καλάσνικοφ των 100$...Όσο υπάρχουν βουνά και νησιά το τυφέκιο ΔΕΝ θα αντικατασταθεί στο πεδίο της μάχης.
Φυσικά και όλα τα στρατόπεδα είναι δημόσια. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Αλλά δεν είναι δημόσιο το όνομα κάθε μονάδας, ο ρόλος της, το κτήριο που βρίσκετε, το προσωπικό και η γενική κατάσταση ετοιμότητας της.
Πχ όλοι ξέρουν που είναι ο ευαγγελισμός, οι κλινικές και τα μηχανήματα. ΔΕΝ ξέρουν ποιοι είναι οι γιατροί, ποιοι ξέρουν τη δουλειά τους, που κοιμούνται στη βάρδια, που παρκάρουν το αμάξι τους κτλ.
Γι΄αυτό και άλλο το "υπηρέτησα στο 555μ/κ το 98 και ήταν καλά" και άλλο "υπηρέτησα στο 3ο κτήριο στο τάδε στρατόπεδο, με τον τάδε, με τόση δύναμη και κάναμε τόση εκπαίδευση"
Φυλάμε ρούχα, να ξαναδούμε τα παιδιά μας.
Πχ όλοι ξέρουν που είναι ο ευαγγελισμός, οι κλινικές και τα μηχανήματα. ΔΕΝ ξέρουν ποιοι είναι οι γιατροί, ποιοι ξέρουν τη δουλειά τους, που κοιμούνται στη βάρδια, που παρκάρουν το αμάξι τους κτλ.
Γι΄αυτό και άλλο το "υπηρέτησα στο 555μ/κ το 98 και ήταν καλά" και άλλο "υπηρέτησα στο 3ο κτήριο στο τάδε στρατόπεδο, με τον τάδε, με τόση δύναμη και κάναμε τόση εκπαίδευση"
Εδώ είναι το λάθος σου. ΔΕΝ χρειάζεται να ξέρουν. Και αν θελήσουν λίγα χρήματα ή ένας εκβιασμός στον κατάλληλο άνθρωπο, ή μια αίτηση στο αμερικανικό πεντάγωνο αρκούν. Για να μην σου πω πως τις πληροφορίες αυτές (αν , μακριά από εμάς) χρειαστούν θα τις δώσουν οι ?χωροφύλακες" σε όποια πλευρά έχουν αποφασίσει να κερδίσει. ;)
Οι ιστορίες με τα λιανοντούφεκα, είναι για αντάρτικα σε περιπτώσεις κατοχής και όχι για πόλεμο...
wi fi thief
08-01-08, 13:29
Αλλά δεν είναι δημόσιο το όνομα κάθε μονάδας, ο ρόλος της, το κτήριο που βρίσκετε, το προσωπικό και η γενική κατάσταση ετοιμότητας της.
στα χρονια μου η δυναμη καθε μοναδας οι αδειουχοι και οι κωλυομενοι οι αρρωστοι ακομα και οι εχοντες πειθαρχικα ή αλλα παραπτωματα ηταν δημοσια πραγματα και μαζι με βαθμους και ονοματα αναφερονταν καθε πρωι πολλακις οσο πιο δυνατα γινοταν στην αναφορα της καθε μοναδας.
Πιο επισημα δεν γινεται.
Τωρα οι πρωινες αναφορες ειναι μυστικες?
@Νικαετός
Κανένας εκβιασμός (και πόσους να κάνεις; ) δεν έχουν την αποτελεσματικότητα της ελεύθερης πληροφορίας.
Το πεντάγωνο στο ιράκ έδειξε τόσο την υπεροχή του σε πληροφορίες όσο και την λήξη της εποχής του λιανοτούφεκου:p
Αν οι χωροφύλακες αποφασίσουν να χάσουμε, το λιανοτούφεκο Νίκο θα είναι το μοναδικό μέσο που θα χωρίζει εσένα, τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου, απο τους γείτονες που θα πίνουν καφέ στο κολωνάκι. Μάλλον θα το χρειαστείς καθώς θα πέρνεις τα βουνά.
@wifithief
ναι αλλά η ημερίσια πρωινή αναφορά δεν καταληγει στο Α/ΓΕΣ της Άγκυρας...Στο άλλο site που προανέφερα κάποιοι "μάγκες" έγραφαν με πμ και τα αποθέματα σε πετρέλαιο μονάδων...
Ω ναι... πεντ-έξι είμασταν... Παράδεισος...
παραδεισος???
Εγω ειμουν στο 558 ακριβως απο πανω, αλλα λογω δουλειας γυριζα μεσα εκει με ολους :p
wi fi , ποια εποχη εισουν εκει? γιατι εγω το 2000-2002 ηταν παραδεισος μεχρι εκει που δε παιρνει, δε παει αλλο λεμε, θελω να ξαναπαω ξαναλεμε!
wi fi thief
08-01-08, 15:31
1987-1988 καπου εκει
στο 558 (αυτο που ητανε διπλα στο γηπεδο δεν λες?) πηγαινα αγγαρεια τη λινοστολη (διπλα στην εκκλησια ητανε τοτε τα πλυντηρια)
εγω αν δεν καταλαβες ημουνα στην αλλη ακρη της πολης (στο σιδ. σταθμο)
Στρατοπεδο Παπαχατζη
1987-1988 καπου εκει
στο 558 (αυτο που ητανε διπλα στο γηπεδο δεν λες?) πηγαινα αγγαρεια τη λινοστολη (διπλα στην εκκλησια ητανε τοτε τα πλυντηρια)
εγω αν δεν καταλαβες ημουνα στην αλλη ακρη της πολης (στο σιδ. σταθμο)
Στρατοπεδο Παπαχατζη
Απο το 88 μεχρι το 2000 ειχαν αλλαξει πολυ τα πραγματα, τοτε το 558 (αυτο διπλα στο γηπεδο ναι, αν και τα πληντηρια πλεον ητν μεσα στο διοικητιριο) και στο 21 Συνταγμα ηταν Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, αναφορες 0, σκοπιες οποιος ηθελε πηγενε, αγγαριες τι ειναι αυτο, φαγητο? ΑΨΟΓΟ και καμια σχεση με αυτα που τρωγανε οι αλλοι.... Να ναι καλα ο δίκας που ειχαμε τοτε.
Καταλαβα που εισουν, το 2000 το Παπαχατζη δεν ειχε κοσμο, τα παλικαρια εκει πρεπει να βλεπανε τον εξω κοσμο αν και όταν περνανε αδεια για να πανε σπιτι τους....
Απο το 88 μεχρι το 2000 ειχαν αλλαξει πολυ τα πραγματα, τοτε το 558 (αυτο διπλα στο γηπεδο ναι, αν και τα πληντηρια πλεον ητν μεσα στο διοικητιριο) και στο 21 Συνταγμα ηταν Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, αναφορες 0, σκοπιες οποιος ηθελε πηγενε, αγγαριες τι ειναι αυτο, φαγητο? ΑΨΟΓΟ και καμια σχεση με αυτα που τρωγανε οι αλλοι.... Να ναι καλα ο δίκας που ειχαμε τοτε.
Καταλαβα που εισουν, το 2000 το Παπαχατζη δεν ειχε κοσμο, τα παλικαρια εκει πρεπει να βλεπανε τον εξω κοσμο αν και όταν περνανε αδεια για να πανε σπιτι τους....
Στο σύνταγμα το 1999 δεν είχαμε σκοπιά. Μόνο θαλαμοφυλήκι... Καταλαβαίνεις... ούτε όπλα να φυλάμε, ούτε σκοπούς να ξυπνάμε. Ούτε βιβλίο εφόδου, ούτε τίποτα. Ούτε φρουρές, ούτε αναφορές.
Σε τρεις μήνες πέρασε μια έφοδος (εξωτερική) και έπεσε το γέλιο της αρκούδας.
Νά΄ναι καλά το παληκάρι από την Ηλιούπολη, τότε φτιάξαμε καινούριο συκώτι.
Φαΐ όμως, άσε. Τρώγαμε στο 513(νομιζω έτσι λεγόταν) ΤΠ. Ούτε για τα σκυλιά.
Ευτυχώς ήταν πάντα ανοικτό το κψμ της πυροβολαρχίας.
***Για κάτσε, δίπλα στο σύνταγμα ήταν κάποια πυροβολαρχία, ή το 558;
dimitrispm
08-01-08, 17:16
Από ΣΕΑΠ δεν πέρασε κανείς? Καλοκαίρι του 2002...
@ ADSLgr.com All rights reserved.