Επιστροφή στο Forum : Σας δουλεύει η απόκρυψη κλήσης;
... ήθελα να ρωτήσω όσους έχετε επιλέξει απόκρυψη κλήσης, αν αυτή σας δουλεύει κανονικά. Συγκεκριμμένα, αν δουλεύει όταν καλείτε κάποιον αριθμό σταθερού στην Ελλάδα, κάποιον αριθμό κινητού στην Ελλάδα και τέλος κάποιον αριθμό σταθερού ή κινητού στο εξωτερικό :hmm:
Επίσης, αν η απόκρυψη δουλεύει από αριθμό από μεταφορά από ΟΤΕ (210 χχχχχχχ) ή/και από αριθμό από αριθμοδότηση της NetOne (211 χχχχχχχ).
stergios_ath
16-04-08, 21:26
Μία χαρά δουλεύουν όλα εδώ απο την αρχή!:oneup:
Κανονικά δουλεύει. Και η μόνιμη και η επιλεκτική.
Απλά κατά την επιλεκτική (*977αριθμός# και *978αριθμός# για εμφάνιση και απόκρυψη αντίστοιχα), υπάρχει μια σημαντική καθυστέρηση μέχρι να ακουστεί ο ήχος κλήσης σε σχέση με την μόνιμη ενεργοποίηση της μιας ή της άλλης κατάστασης.
Μόνο επιλεκτική απόκρυψη έχω δοκιμάσει, φαίνεται να λειτουργεί, με βάση τα σχόλια των συνομιλητών:lol:.
Λειτουργεί ναι. Έχω δοκιμάσει βέβαια μόνο επιλεκτική στον αιρθμό της φορητότητας και στον άλλον :oneup:
Χαίρομαι που αναφέρετε ότι λειτουργεί η απόκρυψη σωστά, αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ ισχύει αυτό και σε κλήσεις προς το εξωτερικό; Σόρρυ αν επιμένω, αλλά έχω ένα "θεματάκι" με το συγκεκριμένο και προσπαθώ να δω αν είμαι ο μόνος ... :oops:
Στην απόκρυψη αριθμού κλήσης, στα στοιχεία της κλήσης πηγαίνει και ο αριθμός σου με ένα flag που λέει ότι επιθυμείς απόκρυψη.
Ο πάροχος τηλεφωνίας που δέχεται την κλήση σου (με την απόκρυψη) έχει στη διάθεσή του τον αριθμό σου, και ανάλογα με το τι θέλει να κάνει, μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα στον συνδρομητή που δέχεται την κλήση, να τον δει (ή όχι).
Είναι απλά θέμα ερμηνείας του flag (ανάλογα τη χώρα, ανάλογα τον πάροχο, ανάλογα το "ειδικό" πακέτο που έχει ο συνδρομητής που δέχεται την κλήση), ενώ ο αριθμός κλήσης στέλνεται πάντα (και όταν έχεις επιλέξει απόκρυψη).
Λοιπόν, στη δική μου περίπτωση όταν καλούσα στο εξωτερικό η απόκρυψη λειτουργούσε μέχρι πριν 2 εβδομάδες περίπου. Μετά, ξαφνικά, έπαψε να λειτουργεί και ο αριθμός εμφανιζόταν κανονικά.
Τονίζω ότι αυτό συνέβαινε ΜΟΝΟ σε κλήσεις στο εξωτερικό, το ίδιο χρονικό διάστημα η απόκρυψη λειτουργούσε κανονικά σε κλήσεις στο εσωτερικό, είτε σε σταθερό είτε σε κινητό.
Ανέφερα το πρόβλημα, το έλεγξαν και μερικές μέρες μετά η απόκρυψη επαναλειτούργησε. Δεν ξέρωτι άλλαξαν, καθώς αρχικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γεγονός είναι πάντως ότι το διόρθωσαν. Α, και να σημειώσω ότι και δεν περίμενα πολύ στο τηλέφωνο όποτε πήρα για να το αναφέρω (λιγότερο από 5 λεπτά σε κάθε περίπτωση) και με κάλεσαν πολλές φορές από την ΤΥ για να το διερευνήσουμε.
Να προσθέσω ότι υπάρχει ακόμα και από τον ΟΤΕ πακέτο με το οποίο σου δείχνει τους αριθμούς με απόκρυψη. Λέγεται κάπως "εντοπισμός κακόβουλων κλήσεων" και δεν είναι πολύ φθηνό. Το θέμα είναι ότι ο αριθμός είναι πάντα στη διάθεση του παρόχου που δέχεται την κλήση, και αυτός επιλέγει αν θα τον δείξει ή όχι στον συνδρομητή του.
Να προσθέσω ότι υπάρχει ακόμα και από τον ΟΤΕ πακέτο με το οποίο σου δείχνει τους αριθμούς με απόκρυψη. Λέγεται κάπως "εντοπισμός κακόβουλων κλήσεων" και δεν είναι πολύ φθηνό. Το θέμα είναι ότι ο αριθμός είναι πάντα στη διάθεση του παρόχου που δέχεται την κλήση, και αυτός επιλέγει αν θα τον δείξει ή όχι στον συνδρομητή του.
Αν δεν άλλαξε κάτι πρόσφατα, ο "εντοπισμός κακόβουλων κλήσεων" δεν παρέχει τη δυνατότητα να βλέπει άμεσα ο πελάτης τον αριθμό του καλούντος (αυτή τη δυνατότητα την έχουν μόνο πελάτες με γραμμές 800-). Με πάτημα του κλείστρου καταγράφεται ο αριθμός και παίρνει τυπωμένη συγκεντρωτική κατάσταση με τις ώρες και τις κλήσεις κατόπιν. Όντως είναι αλήθεια ότι στοιχίζει ακριβά.
@ ADSLgr.com All rights reserved.