PDA

Επιστροφή στο Forum : ΑΣΧΗΜΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ AIR-CONDITION

PILALAS
25-06-08, 19:54
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
Ε ΧΩ ΕΝΑ ΠΡοβλημα με την ασχημη μυρωδια του air-condition και μου ειπαν οτι ειναι απο μουχλα .
Εχω αγορασει αντυμηκητοκτονο απο σουπερ μαρκετ και το προβλημα παραμενει.
Προκειται για μουχλα και απ οτι μου ειπαν θελει αντιβιωση.
Αντιβιωση καλως? Αλλα γιατι θελει συνεργειο το οποιο ζηταει 40 ευρω.
Υπαρχει περιπτωση να επεμβω μονος μου αγοραζοντας τα υλικα,και ενεργωντας απο μονος μου.

Θάνος
25-06-08, 20:05
Ναί, αυτό το πρόβλημα δημιουργείται στις εσωτερικές μονάδες, ειδικά όταν δεν γίνεται servis, δηλαδή στην ουσία, καθαρισμός.
Η μούχλα παρουσιάζεται στο στοιχείο, δηλαδή στα αλουμινόφυλλα του στοιχείου.
Κανονικά θα πρέπει να αφαιρεθεί όλο το πλαστικό περίβλημα τής εσωτερικής μονάδας καί με ειδικό υγρό καθαρισμού, το οποίο να είναι καί μυκητοκτόνο, να ψεκάσεις καί να καθαρίσεις τα αλουμινόφυλλα με κάποια βούρτσα. Κάνε επανάληψη αν χρειαστεί.
Υπάρχουν καί κάποια ειδικά τέτοια σε συσκευασία ψεκασμού καί είναι καί αρωματικά, αλλά δεν γνωρίζω το κατά πόσο αποτελεσματικά είναι στον καθαρισμό.
Στο ταμπελάκι τους, έχουν καί οδηγίες χρήσης.

Zer0c00L
25-06-08, 20:06
φιλε μου απο προσωπικη εμπειρια (ηθελα να το καθαρισω και να προσθεσω φρεον) δεν γινεται ομως πρεπει να φωναξεις ειδικους να το κανουν αυτοι εχουν ολο τον εξοπλισμο.

αν προσπαθησεις να το κανεις μονος (καταφερεις να βρεις το εξοπλισμο) ισως κανεις ζημια.

PILALAS
25-06-08, 20:12
Ναί, αυτό το πρόβλημα δημιουργείται στις εσωτερικές μονάδες, ειδικά όταν δεν γίνεται servis, δηλαδή στην ουσία, καθαρισμός.
Η μούχλα παρουσιάζεται στο στοιχείο, δηλαδή στα αλουμινόφυλλα του στοιχείου.
Κανονικά θα πρέπει να αφαιρεθεί όλο το πλαστικό περίβλημα τής εσωτερικής μονάδας καί με ειδικό υγρό καθαρισμού, το οποίο να είναι καί μυκητοκτόνο, να ψεκάσεις καί να καθαρίσεις τα αλουμινόφυλλα με κάποια βούρτσα. Κάνε επανάληψη αν χρειαστεί.
Υπάρχουν καί κάποια ειδικά τέτοια σε συσκευασία ψεκασμού καί είναι καί αρωματικά, αλλά δεν γνωρίζω το κατά πόσο αποτελεσματικά είναι στον καθαρισμό.
Στο ταμπελάκι τους, έχουν καί οδηγίες χρήσης.

Τελικα ψεκασα τα αλουμινοφυλλα με διαλυμενη χλωρινη η οποια πιστευω οτι ειναι η μονη που μπορει να καταπολεμησει την μουχλα.
Με αντιμουχικο εχω ψεκασει τρει τεσσερις φορες αλλα τιποτα.Βρωμαει ολο το δωματιο.

sdikr
25-06-08, 20:55
πόσο καιρό έχεις να το κάνεις service;

γιατί πχ 40 ευρώ ανα δύο χρόνια δεν είναι πολλά λεφτά (ή μπορεί και να είναι ανάλογα πως το βλέπεις)

lazar
25-06-08, 21:19

γιατί πχ 40 ευρώ ανα δύο χρόνια δεν είναι πολλά λεφτά (ή μπορεί και να είναι ανάλογα πως το βλέπεις)

...και πόσα έχεις κυρίως.

Εγώ θα πω ότι αυτό είναι πάνω απ όλα ανθυγιεινό. Η άσχημη μυρωδια, η μούχλα δεν ειναι τιποτε περισσότερο από μικρόβια. Φώναξε έναν τεχνικό να κάνει κανονική δουλειά, διότι μπορει να πάθεις ζημιά που θα σού στοιχίσει περισσότερο (και σε χρήμα).

anon
25-06-08, 21:35
H χλωρίνη ειναι πολύ ισχυρό καθαριστικό και ίσως προκαλέσει ζημιά στο στοιχείο. Ειναι σίγουρο μυκητοκτόνο, αλλά δεν νομίζω ότι συνιστάται. Αυτό που μου είπαν τεχνικοί κλιματιστικών (όχι ένας), είναι διαλυμένο καθαριστικό γενικής χρήσης SWEEP (δεν ξέρω αλλά όλοι αυτό μου λέγανε, ειναι του Μασούτη), σε αναλογία 1 προς 4 νερό ή περισσότερο, και ξεκασμός στο στοιχείο αφού έχεις βγάλει με προσοχή τα πλαστικά καπάκια και τα φίλτρα. Τα φιλτρα καλό πλύσιμο. Ψεκασμός συνεχώς. Μπορεί επίσης να έχει βουλώσει ή να έχει πρόβλημα ο σωλήνας αποροής. Εκεί θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, αλλά σε μεγάλη διάλυση. Ομως για σερβις ανα 1 ή δυο χρόνια, δεν αξίζει τον κόπο, καλύτερα να φωνάξεις τεχνικό. Ομως με 40 ευρώ μην περιμένεις και πολλά πράγματα. Ο κανονικός πλήρης καθαρισμός σημαίνει σχεδόν πλήρη διάλυση της εσωτερικής μονάδας (βγάλισμο των πλαστικών καλλυμάτων, του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, των πλαισίων εξόδου αέρα και τα πτερύγια που έχει, εκεί μαζεύει πολύ βρώμα/μούχλα) και θέλει συνολικά δυο ώρες, και δεν στο κάνουν ούτε με 100 ευρώ.

Επίσης δεν πρέπει να το αφήσεις. Υπάρχει συγκεκριμένη πάθηση των πνευμόνων, η νόσος των Λεγεωνάριων λέγεται και έχω ακούσει ότι οφείλεται σε κακοσυντηρημένα / μολυσμένα κλιματιστικά.
http://www.publish.csiro.au/?act=view_file&file_id=NB07033.pdf

duende
26-06-08, 00:12
αντι για sweep, Dettol δε κανει?υποτιθεται σκοτωνει τα παντα,αλλα δε κανει ζημια οπως η χλωρινη...λεμε τωρα,μια ιδεα...

zouzouni
26-06-08, 00:43
Αν σε ενδιαφέρει να μην καταλήξεις σε γιατρούς και νοσοκομεία, παλεύοντας ακόμα και για την ζωή σου (γιατί κάπως έτσι ξεκινάνε διάφορα προβλήματα, πρωτίστως του αναπνευστικού συστήματος, ακόμα και η νόσος των λεγεωνάριων* που μπορεί να αποβεί θανατηφόρος), κάλεσε το εξειδικευμένο συνεργείο να κάνει την σχετική απολύμανση και συντήρηση, και μην προσπαθείς με τέτοιες λύσεις.

Καλύτερα να στερηθείς από κάπου αλλού, παρά να κινδυνεύει η υγεία σου.

Η χλωρίνη σκέτη μόνο ζημιά θα κάνει στο μηχάνημα λόγω της καυστικότητάς της.
Για απολυμαντικούς λόγους θα έπρεπε να είναι διαλυμένη σε νερό, ανάλογα το πού θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη ή μικρότερη πυκνότητα, και δεν μπορεί να διεισδύσει και να καταστρέψει τα όποια μυκήλια της μούχλας έχουν κατορθώσει να διαβρώσουν και να εδραιωθούν μέσα στο πλαστικό και άρα ουσιαστικά μόνο ζημιά στην κλιματιστική μονάδα θα προκαλέσει, χωρίς μόνιμη απολυμαντική δράση.

Συνήθως η οσμή της μούχλας είναι χαρακτηριστική και άκρως προειδοποιητική για την σοβαρότητα της κατάστασης, και άρα και της επικινδυνότητας για το αναπνευστικό μας σύστημα.

Μέχρι να καλέσεις το εξειδικευμένο συνεργείο για απολύμανση και συντήρηση θα έλεγα, αν τυχόν αποτολμήσεις να απολυμάνεις μόνος σου το μηχάνημα, να δοκιμάσεις με διάλυμα 70% αλκοόλης (όχι καθαρό οινόπνευμα, αλλά διάλυμα 70% που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου, 7 μέρη οινόπνευμα καθαρό + 3 μέρη νερό). Είναι το απολυμαντικό που χρησιμοποιούσαμε στα πανεπιστημιακά εργαστήρια όπου δουλεύαμε με βακτήρια, μύκητες, κ.λ.π. - καθαρό οινόπνευμα χρησιμοποιούσαμε μόνο για να βυθίζουμε σε αυτό τα πυρίμαχα εργαλεία που χρησιμοποιούσαμε και μετά κάναμε κυριολεκτικά...φλαμπέ για να τα απολυμάνουμε. Όταν όμως θέλαμε να απολυμάνουμε επιφάνειες κ.λ.π. χρησιμοποιούσαμε ειδικό διάλυμα απολυμαντικού σαπουνιού αρχικά, σκούπισμα με στεγνή χαρτοπετσέτα μιας χρήσης, και καθάρισμα/απολύμανση με διάλυμα 70% αλκοόλης (καθαρού οινοπνεύματος).

Οπότε στην δική σου περίπτωση, αν επιμένεις να μην καλέσεις το συνεργείο, να ανοίξεις την μονάδα, και πρώτα να την καθαρίσεις σχολαστικά με ισχυρό διάλυμα Dettol, να την στεγνώσεις εξαιρετικά καλά με απορροφητικές χαρτοπετσέτες μιας χρήσης (μπορείς να ρωτήσεις και τον φαρμακοποιό σου σχετικά), και μετά να την σκουπίσεις με νωτισμένη χαρτοπετσέτα μιας χρήσης με το διάλυμα 70% οινοπνεύματος. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πολλές επαναλήψεις της διαδικασίας σε κάθε στάδιο, με ενδιάμεσο εξαιρετικά καλό στέγνωμα με τις απορροφητικές χαρτοπετσέτες μιας χρήσης.
Και φυσικά όλα αυτά αν τα κάνεις θα πρέπει να φοράς γάντια, και μάσκα στο πρόσωπο για να μην εισπνεύσεις τίποτα.

*πολύ σωστή η αναφορά του anon παραπάνω :oneup: - η νόσος αυτή προκαλείται από μικρόβιο που βρίσκει ιδανικό περιβάλλον το στάσιμο νερό των κλιματιστικών, και χτυπάει το αναπνευστικό σύστημα, και μπορεί αν δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί εγκαίρως και σωστά, να είναι μοιραία.

duende
26-06-08, 00:47
και ξαναρωτω εγω (ο ενοχλητικος :p) αντι για οινοπνευμα,dettol το ιδιο καλο δεν ειναι?

pelasgian
26-06-08, 01:10
Εγώ dettol έβαλα (ένα κουταλάκι στα 100ml νερό) το ψέκασα στις περσίδες, άνοιξα το unit, το καθάρισα και μετά έμεινα 20 μέρες ξεραμένος με νόσημα του αναπνευστικού, που πήγε ιγμόρεια, αμυγδαλές και λίγο βρόγχους. Τώρα ξεμπερδεύω.

Α, και αυτό ΑΦΟΥ το καθάρισε και συνεργείο, το οποίο όμως δεν έβγαλε την ΓΛΊΤΣΑ που είχε πιάσει ο νεροχύτης κάτω από τις περσίδες.

Την άλλη φορά, θα βάλω γάντια latex και μία μάσκα full face με απορρόφηση υγρών σωματιδίων. (Δεν την έχω για βιολογικό, κάνω βαφές με πιστόλι κομπρεσσέρ και χρειάζεται.)

Patentman
26-06-08, 01:27
Εγω χρησιμοποιω το Wurth Sabesto Disinfecting Surface Cleaner με κωδικο προϊοντος 0893 764 05.
http://wueko.wuerth.com/cgi-bin/wu_proddetailpdfframe.pl?8704951253390929450719;SHOWDETAIL;;089376405;0000;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;12144309662475

Με καταπολεμηση σε οτι αφορά γνωστους μικροοργανισμους που αναπτυσσονται σε κλιματιστικα αλλά και εναντια και στο SARS.

Πολυ καλο αποτελεσμα, τοσο στο κλιματιστικο του αυτοκινητου οσο και στου σπιτιου.

Δυστυχως δεν πωλειται στα καταστηματα. Αν το βρειτε κανει καλη δουλεια.

Δειτε ομως και αυτο: http://www.soldatos.gr/html/xhmika.html

zouzouni
26-06-08, 01:38
και ξαναρωτω εγω (ο ενοχλητικος :p) αντι για οινοπνευμα,dettol το ιδιο καλο δεν ειναι?

Ούτε το dettol αρκεί μόνο του, ούτε το οινόπνευμα μόνο του.

Νομίζω πως το μήνυμα του Πελασγού με την πρακτική εμπειρία που περιγράφει, καταδεικνύει την δυσκολία και την σοβαρότητα του θέματος.

........Auto merged post: zouzouni πρόσθεσε 6 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Η γλίτσα που αναφέρει ο Πελασγός είναι μικροβιακό φιλμ - δηλαδή με απλά λόγια, τα μικρόβια έχουν δημιουργήσει δική τους αυτοκρατορία, όχι απλά αποικία, πάνω στην επιφάνεια - και ανάλογα την σοβαρότητα της κατάστασης (πόσο καιρό δεν έχει γίνει καθαρισμός/απολύμανση, τα υλικά με τα οποία γίνεται απόπειρα απολύμανσης/καθαρισμού, κ.λ.π.) μπορεί και να μην καθαρισθεί/απολυμανθεί ολοκληρωτικά, να είναι τόσο ανθεκτικό που ουσιαστικά να χρειάζεται αλλαγή στις σωληνώσεις, τα εξαρτήματα κ.λ.π. γιατί αυτά δεν μπορούν να απολυμανθούν ουσιαστικά.

JERY
26-06-08, 02:54
Εγω εβγαλα τα πλαστικα και ψεκασα με ειδηκο καθαριστικο απο τα καρφουρ και μετα ψεκασα με σπρει detol γενικης χρησης

Εγω εχω 1 χρονου aricondition και η μυρωδια ειναι απο το νερο που μενει στο νεροχυτι του aricondition.Δεν εχει καλη κλιση και παντα μενει λιγο νερο.Βεβαια μετα απο το καθαρισμα εχει υποχωρησει αρκετα
Μηπως ειναι αυτο το προβλημα σου?Βρες ενα μαγαζι που πουλαει τετοια και παρε 20ε εχει και θα σου κρατησει για χρονια.Εγω για αυτα τα 2 εδωσα 15ε.
Σιγα τα τη δουλεια που εχει για να παρουν 50ε
Εγω σκεφτηκα να φτιαξω τη κλιση με σιλικονη.Παιδια πως τη βλεπετε την ιδεα?

Δες εδω
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2145478&postcount=112

anon
26-06-08, 12:24
Το κακο ειναι ότι στο 99,9% των περιπτώσεων, τα συνεργεία ψυκτικών απλά ψεκάζουν στην μονάδα και κάνουν έναν εξωτερικό καθαρισμό της μονάδας, κάτι που θα μπορούσαμε ούτως ή άλλως να κάνουμε και εμείς. Και επειδή έχουμε αντιπροσωπεία κλιματιστικών, και έρχονται διάφοροι συνεργάτες και τεχνικοί, όλοι αυτό λένε, σιγά μην αποσυναρμολογήσουν την μονάδα και βγάλουν και την φτερωτή και τις περσίδες, όπως κανονικα πρέπει. Σε έναν κανονικό πλήρη καθαρισμό, σε split airconditions, στο τοίχο (μιλάμε πάντα για τα κλασσικά επιτοίχια), θα πρέπει να μείνει μόνο το στοιχείο και δίπλα η πλακετα ελέγχου. Ολο το υπόλοιπο ξηλώνεται, και φαίνεται επίσης καθαρά η λεκάνη αποροής του κλιματιστικού και καθαρίζεται απο γλιτσα και άλλα. Και όλα τα αποσυναρμολογημένα μέρη μπορούν να πλυθουν καλά πλέον και να απολυμανθούν έξω απο το σπίτι, με μπόλικο νερό και διάφορα αντιμητυσιακά ή αντιμικροβιακά προιόντα. Δυστυχώς μια τέτοια εργασία θέλει κανα δύωρο, και μπορεί και να σου σπάσει και κάνα κούμπωμα πλαστικού, οπότε οι τεχνικοι απλά ψεκάζουν το στοιχεία, και μέσα στην φτερωτή, περσίδες και λεκάνη αποροής γίνεται του μικροβίου και μηκυτα το κάγκελο.

PILALAS
26-06-08, 20:55

Το θεμα αγαπητε μου φιλε και ειδικα στην Ελλαδα οπου ζουμε δεν ειναι απλο.
Και πες οτι φωναξα τεχνικο. Τι εχεις την εντυπωση οτι θα γινει?
Θα ερθει ενας ανιδεος με ενα ψεκαστιρι και θα ψεκασει οσα βλεπει η πεθερα.
Το θεμα ειναι να κανουμε εμεις οι ιδιοι δουλεια που θα ειναι πολυ καλυτερη απο τον οιδημωνα-ασχετο.
Δεν ειναι παντα χρηματικο το προβλημα αλλα η κοροιδια που αισθανεσαι οταν αυτο οι ειδικοι ειναι ασχετοι και κερδοσκοποι ΑΥΤΑ.

Θάνος
26-06-08, 21:42
Δυστυχώς θα συμφωνήσω περί "άσχετων" καί "κερδοσκόπων", αλλά δεν είναι κι όλοι έτσι.
Θα πρότεινα, εάν δεν γνωρίζεις πως να ξεμοντάρεις το μηχάνημα, να ζητήσεις από κάποιον τεχνικό τι ακριβώς θέλεις να κάνει, δηλαδή έναν πλήρη σωστό καθαρισμό καί να σου αναφέρει βέβαια καί το κόστος.

sdikr
26-06-08, 22:03
Το θεμα ειναι να κανουμε εμεις οι ιδιοι δουλεια που θα ειναι πολυ καλυτερη απο τον οιδημωνα-ασχετο.
Δεν ειναι παντα χρηματικο το προβλημα αλλα η κοροιδια που αισθανεσαι οταν αυτο οι ειδικοι ειναι ασχετοι και κερδοσκοποι ΑΥΤΑ.

Θα ξέρει ποιο πολλά όμως απο εμένα και εσένα σε αυτό το κομμάτι,

Τι να σου πω, δικιά σου είναι η υγεία την κάνεις ότι θέλεις

guzel
26-06-08, 22:23

εγραψες :rofl::rofl::rofl::respekt::lol:

sa1901
26-06-08, 22:31
Τέτοια διαβάζω και δεν χρησιμοποιώ κλιματιστικό στο σπίτι...

Θάνος
26-06-08, 22:33
Τέτοια διαβάζω και δεν χρησιμοποιώ κλιματιστικό στο σπίτι...
...κι άλλος τρακάρησε με το αυτοκίνητό του, γιατί δεν είχε αλλάξει λάστιχα. Δεν στέκει αυτό, όλα θέλουν τη φροντίδα τους, ακόμα κι οι γυναίκες! :p

CatMarg
26-06-08, 22:56
Δεν ειναι παντα χρηματικο το προβλημα αλλα η κοροιδια που αισθανεσαι οταν αυτο οι ειδικοι ειναι ασχετοι και κερδοσκοποι ΑΥΤΑ.Φίλε μου εχεις απόλυτο δίκιο,αλλά εδω ζούμε κ δυστυχώς χορεύουμε στο σκοπό του κάθε εκμεταλευτή-κ του κράτους πάνω απ'όλα.Κουράγιο κ άμα βρεις λύση στο πρόβλημα σου που ειλικρινά στο εύχομαι,μας ειδοποιείς κ εμας.

igiorgio
27-06-08, 15:42
Εγω χρησιμοποιω το Wurth Sabesto Disinfecting Surface Cleaner με κωδικο προϊοντος 0893 764 05.
http://wueko.wuerth.com/cgi-bin/wu_proddetailpdfframe.pl?8704951253390929450719;SHOWDETAIL;;089376405;0000;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;12144309662475

Με καταπολεμηση σε οτι αφορά γνωστους μικροοργανισμους που αναπτυσσονται σε κλιματιστικα αλλά και εναντια και στο SARS.

Πολυ καλο αποτελεσμα, τοσο στο κλιματιστικο του αυτοκινητου οσο και στου σπιτιου.

Δυστυχως δεν πωλειται στα καταστηματα. Αν το βρειτε κανει καλη δουλεια.

Δειτε ομως και αυτο: http://www.soldatos.gr/html/xhmika.html

Παλιότερα παρήγαγα μεταξύ άλλω κι ένα αλκαλικό απορρυπαντικό για καθαρισμό σε πλυντήρια μηχανών αυτοκινήτου. Συμπτωματικά, φίλος σε κορυφαία εταιρία κλιματιστικών διεπίστωσε ότι το προϊόν καθάριζε άψογα και την εσωτερική μονάδα των οικιακών κλιματιστικών. Για τους μήκυτες, απλά προσεμείγνυε νομίζω dettol.

Θέλω να πω, ότι για να γίνει σωστός καθαρισμός χρειάζεται οπωσδήποτε απορρυπαντικό στο οποίο μπορούμε να προσμείξουμε μικροβιοκτόνο.

Κλείνοντας, νομίζω ότι τα προϊόντα που αναφέρεις πρέπει να κάνουν δουλειά. :)

ioa_pap
27-06-08, 21:38
Υπαρχουν κλιματιστικα που μετα απο ορισμενη χρηση να ΜΗΝ μυριζουν???
Ή ολα μαζευουν μυκητες ανεξαρτητως τιμης και δυνατοτητων(αρκετα σημερα εχουν self-clean);;
Θελει καθε χρονο συντηρηση;;

xmperop1
27-06-08, 21:53
Υπαρχουν κλιματιστικα που μετα απο ορισμενη χρηση να ΜΗΝ μυριζουν???
Ή ολα μαζευουν μυκητες ανεξαρτητως τιμης και δυνατοτητων(αρκετα σημερα εχουν self-clean);;
Θελει καθε χρονο συντηρηση;;

Και η Mitsubishi και η LG πάντως μου είπανε συντήρηση μια τουλάχιστον φορά το χρόνο και αν στον χώρο καπνίζουν Χειμώνα και Καλοκαίρι.

PILALAS
27-06-08, 22:03
Φίλε μου εχεις απόλυτο δίκιο,αλλά εδω ζούμε κ δυστυχώς χορεύουμε στο σκοπό του κάθε εκμεταλευτή-κ του κράτους πάνω απ'όλα.Κουράγιο κ άμα βρεις λύση στο πρόβλημα σου που ειλικρινά στο εύχομαι,μας ειδοποιείς κ εμας.
Εχεις απολυτο δικιο.
Φοβομαστε για την υγεια μας και πολυ σωστα.
Δεν ειναι ομως ολα τρομοκρατια.
Πχ η νοσος των λεγεωναριων επικινδυνη ,τον να μην βαζεις αερα στα λαστιχα του αυτοκινητου επισης επικινδυνο το να μην φορας προφυλακτικο εξισου επικινδυνο και πολλα αλλα που ερχονται στο νου μας, εκατομυρια πραγματα.
Αυτο ομως δεν σημαινει σωνει και καλα οτι ΑΣΤΟ γιατι μπορει να πεθανω.
Υπαρχει και το μαθαινω και κανω την δουλεια μονος μου εφ οσον δεν ειναι ανωτερα μαθηματικα και ολοκληρωματα ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να ενημερωθω σωστα και να πραξω αναλογα.

Και ας ερθω στο θεμα μας.
Το προβλημα μου φαινεται οτι το ελυσα .
Πηγα σε ενα καταστημα στα πατησια και μου εδωσαν το καταλληλο προιον και μου εξηγησαν
τα παντα και τωρα μοσχοβολαει το δωματιο πορτοκαλι.
ΑΥΤΑ
ΤΟ καταστημα ειναι ειδικο για κλιματισμο και εξιδικευμενο στα χημικα κατα της μουχλασ,μυκητες και τα ρεστα

karfori
28-06-08, 15:38
Πάντως πριν να φτάνετε σε χημικά κτλ. να θυμάστε πάντα να "στεγνώνεται" το κλιματιστικό όταν έχει δουλέψει αρκετή ώρα . Αυτό γίνεται βάζοντας την επιλογή dry για λίγη ώρα πρωτού κλείσουμε το κλιματιστικό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο αυτοκίνητο , καμιά 500 μέτρα πριν φτάσουμε σπίτι αφήνουμε μόνο τον ανεμιστήρα. Η υγρασία είναι ότι ευνοικότερο για τη μούχλα και πρέπει να καταπολεμάται. Φυσικά δεν πρέπει να αμελούμε τα τακτικά σέρβις από τεχνικό και το σωστό καθάρισμα που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή

----------------
Now playing: bright eyes - Old Soul Song (For The New Wor (http://www.foxytunes.com/artist/bright+eyes/track/old+soul+song+(for+the+new+wor)
via FoxyTunes (http://www.foxytunes.com/signatunes/)

CatMarg
28-06-08, 17:04
Εχεις απολυτο δικιο.
Φοβομαστε για την υγεια μας και πολυ σωστα.
Δεν ειναι ομως ολα τρομοκρατια.
Πχ η νοσος των λεγεωναριων επικινδυνη ,τον να μην βαζεις αερα στα λαστιχα του αυτοκινητου επισης επικινδυνο το να μην φορας προφυλακτικο εξισου επικινδυνο και πολλα αλλα που ερχονται στο νου μας, εκατομυρια πραγματα.
Αυτο ομως δεν σημαινει σωνει και καλα οτι ΑΣΤΟ γιατι μπορει να πεθανω.
Υπαρχει και το μαθαινω και κανω την δουλεια μονος μου εφ οσον δεν ειναι ανωτερα μαθηματικα και ολοκληρωματα ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να ενημερωθω σωστα και να πραξω αναλογα.

Και ας ερθω στο θεμα μας.
Το προβλημα μου φαινεται οτι το ελυσα .
Πηγα σε ενα καταστημα στα πατησια και μου εδωσαν το καταλληλο προιον και μου εξηγησαν
τα παντα και τωρα μοσχοβολαει το δωματιο πορτοκαλι.
ΑΥΤΑ
ΤΟ καταστημα ειναι ειδικο για κλιματισμο και εξιδικευμενο στα χημικα κατα της μουχλασ,μυκητες και τα ρεσταΔηλαδή μάλλον το ίδιο πρέπει να κάνω κ εγώ....να το καθαρίσω μόνη μου....ωωωωχ!Τι μαγαζιά είναι αυτά που τα πουλάνε?Τα ίδια που πουλάνε κλιματιστικά?

pelasgian
28-06-08, 19:02
Πάντως πριν να φτάνετε σε χημικά κτλ. να θυμάστε πάντα να "στεγνώνεται" το κλιματιστικό όταν έχει δουλέψει αρκετή ώρα . Αυτό γίνεται βάζοντας την επιλογή dry για λίγη ώρα πρωτού κλείσουμε το κλιματιστικό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο αυτοκίνητο , καμιά 500 μέτρα πριν φτάσουμε σπίτι αφήνουμε μόνο τον ανεμιστήρα. Η υγρασία είναι ότι ευνοικότερο για τη μούχλα και πρέπει να καταπολεμάται. Φυσικά δεν πρέπει να αμελούμε τα τακτικά σέρβις από τεχνικό και το σωστό καθάρισμα που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή

Αρχηγέ μου το dry στεγνώνει τον ΑΕΡΑ, όχι το νεροχύτη του aircondition.
(Μάντεψε που πάει η υγρασία του αέρα!)

Το μόνο που το στεγνώνει είναι να βάλεις το ΖΕΣΤΟ, οπότε ΟΛΕΣ οι μπίχλες που είναι στο aircondition, θα στεγνώσουν, θα γίνουν πούδρα και θα πεταχτούν στο αέρα μέσω του ανεμιστήρα.

Υπάρχει ένας και μόνο τρόπος. Καθαρισμός του ΝΕΡΟΧΥΤΗ και ΤΙΠΟΤΑ άλλο.

Πρόσεξε, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις: ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

PILALAS
28-06-08, 19:24
Δηλαδή μάλλον το ίδιο πρέπει να κάνω κ εγώ....να το καθαρίσω μόνη μου....ωωωωχ!Τι μαγαζιά είναι αυτά που τα πουλάνε?Τα ίδια που πουλάνε κλιματιστικά?
Ειναι καταστηματα που πουλουν αναλωσιμα για τεχνικους που κανουν εγκαταστασεις κλιματιστικων.
Στις σελιδες που εχουμε πεταξει στο διαδικτυο βρηκα την εταιρια στα πατησια.
Υποθετω οτι υπαρχουν πολλες τετοιες εταιριες οπου και ψωνιζουν οι τεχνικοι Π.Χ σωληνωσειες φρεον και μυκητοκτονα που χρησιμοποιουνε οταν ερχονται σε εμας για συντηρηση .καπις.

Ενημερωσου.

........Auto merged post: PILALAS πρόσθεσε 11 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Ειναι καταστηματα που πουλουν αναλωσιμα για τεχνικους που κανουν εγκαταστασεις κλιματιστικων.
Υποθετω οτι υπαρχουν πολλες τετοιες εταιριες οπου και ψωνιζουν οι τεχνικοι Π.Χ σωληνωσειες φρεον και μυκητοκτονα που χρησιμοποιουνε οταν ερχονται σε εμας για συντηρηση .καπις.

Ενημερωσου.Απάντηση: Που μπορώ να βρώ υγρό καθαρισμού Κλιματιστικών;

--------------------------------------------------------------------------------
Αυτο βρηκα στο ποιο αντιβακτηριδιακο να διαλεξω?στο forum adsl
εγω χρησιμοποιησα το αντιβακτηριδιακο σε πολυ υψηλή συγκεντρωση. 1 λιτρο κανει 17-18 ευρώ, και διαλυεται 1 προς 50. με 200-300 μλ διαλυμμα καθαριζεις ανετα μια εσωτερική μοναδα και εχεις υλικο για ολους τους φιλους-γειτονες-συγγενεις για πολλα χρονια!!

δειτε εδω για τον τροπο

http://www.safedriver.gr/meremetia.n...p?productID=92

CatMarg
28-06-08, 22:20

Ενημερωσου.

........Auto merged post: PILALAS πρόσθεσε 11 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Απάντηση: Που μπορώ να βρώ υγρό καθαρισμού Κλιματιστικών;

--------------------------------------------------------------------------------
Αυτο βρηκα στο ποιο αντιβακτηριδιακο να διαλεξω?στο forum adsl
εγω χρησιμοποιησα το αντιβακτηριδιακο σε πολυ υψηλή συγκεντρωση. 1 λιτρο κανει 17-18 ευρώ, και διαλυεται 1 προς 50. με 200-300 μλ διαλυμμα καθαριζεις ανετα μια εσωτερική μοναδα και εχεις υλικο για ολους τους φιλους-γειτονες-συγγενεις για πολλα χρονια!!

δειτε εδω για τον τροπο

http://www.safedriver.gr/meremetia.n...p?productID=92οκ.σ'ευχαριστώ....θα το ψάξω.Α! κ η σελίδα δεν διαβάζεται.

Patentman
07-07-08, 22:29
Σημερα εκανα φυλλο και φτερο το ενα κλιματιστικο.

Επλυνα τα πλαστικα καλυμματα με διαλυμα χλωρινης.
Τα ξεπλυνα καλα.

Επλυνα το στοιχειο, την φτερωτη και την αποχετευση με διαλυμα Dettol (MED) 50-50 (νερο).
Ξεπλυνα παρα πολυ καλα.

Αφου επανατοποθετησα την αποχετευση το εβαλα δοκιμαστικα σε λειτουργια και τελικα...μυριζει Dettol. :(
:rofl:

Οποτε εκ νεου ξεπλυμα μεχρι να...γινει τελειο.

Σαν τελικη απολυμανση μετα την επανατοποθετηση των πλαστικων, και τελικο δεσιμο, εριξα το ειδικο απολυμαντικο της Wyrth.

Πλεον ειναι σαν καινουριο...
Σπιν, σπαν.:biggrin:

Θάνος
07-07-08, 22:35
Άντε καλές δροσιές, θα μας χρειαστούν. :oneup:

Για το εξωτερικό τι κάνετε? Νεράκι με πίεση? :hmm:

Patentman
07-07-08, 22:51
Το εξωτερικο σπανια να θελει καθαρισμα.
Δεν πιανει σκονη ευκολα.
Το θεμα ειναι να μην εχει μπουκωσει απο σκονη ή/και χνουδια με αποτελεσμα να μειωθει η ικανοτητα αποβολης της θερμοτητας.

Το υπερβολικο πλυσιμο κακο κανει, μιας και οξειδωνεται (ή εστω πιανει αλατα) πιο ευκολα.

Αν εχει μπιχλα τοτε γεμιζεις εναν κουβα με μαλακο απορυπαντικο, το ριχνεις επανω και το αφηνεις να δρασει για λιγο, πριν στεγνωσει ξεπλενεις καλα.
Αν εχει απλα λιγη σκονη (ισα να φαινεται) τοτε δεν το πειραζεις καθολου.

utp
07-07-08, 23:37
Για το εξωτερικο καλο ειναι μια φορα το χρονο να του ριχνουμε με το λαστιχο με πιεση.Εγω καθε χρονο που το κανω αυτο βγαζει απιστευτη μαυριλα επι 5 λεπτα με αποτελεσμα να μαυριζει ολο το μπαλκονι και ο τοιχος!Απορω που μαζευεται τοση βρωμα!!

Θάνος
07-07-08, 23:53
Για το εξωτερικο καλο ειναι μια φορα το χρονο να του ριχνουμε με το λαστιχο με πιεση.Εγω καθε χρονο που το κανω αυτο βγαζει απιστευτη μαυριλα επι 5 λεπτα με αποτελεσμα να μαυριζει ολο το μπαλκονι και ο τοιχος!Απορω που μαζευεται τοση βρωμα!!
Εδώ μαζεύει μέσα στο σπίτι (ειλικρινά είναι απίστευτο, μέσα σε δυό ημέρες έχει κάνει στρώμα από σκόνη:mad:), δεν θα μαζεύει το έξω? ;)
Κι εγώ πιστεύω μιά φορά το χρόνο θέλει ένα ξέπλυμα...:hmm:

pelasgian
09-07-08, 19:40
Σημερα εκανα φυλλο και φτερο το ενα κλιματιστικο.

Επλυνα τα πλαστικα καλυμματα με διαλυμα χλωρινης.
Τα ξεπλυνα καλα.

Επλυνα το στοιχειο, την φτερωτη και την αποχετευση με διαλυμα Dettol (MED) 50-50 (νερο).
Ξεπλυνα παρα πολυ καλα.

Αφου επανατοποθετησα την αποχετευση το εβαλα δοκιμαστικα σε λειτουργια και τελικα...μυριζει Dettol. :(
:rofl:

Εγώ έβαλα το dettol σε πιστολέτο βαφής και με μάσκα ... βιολογικού πολέμου και γάντια latex έκανα την επίθεση με το dettol & νερό. Όμως, επειδή μύριζε dettol μετά, πήρα και έριξα μισό μπουκάλι μπλε οινόπνευμα και νερό για σίδερα (απιονισμένο) για να φύγει το dettol.

Το dettol καταστρέφει μικρόβια και μύκητες, το οινόπνευμα το ίδιο, αλλά και ξεπλένει το dettol. Το βάζω με νερό γιατί διαφορετικά εξαερώνεται πριν πάει στο μηχάνημα και το βάζω με απιονισμένο ώστε να μην αφήνει άλατα μετά (το οινόπνευμα εξατμίζεται.)

Καθαρό αεράκι. Το κάνω μία φορά το μήνα.

Το καλό με το οινόπνευμα είναι ότι καθαρίζεις και όλο το μηχάνημα έτσι (και τα ηλεκτρικά) χωρίς φόβο βραχυκυκλώματος.

Το καφάσι το βγάζω έξω και το πλένω με το kaercher :crazy: όπως και την εξωτερική μονάδα.

KLG
09-07-08, 19:55
Kαλή φάση, γιατί δεν δοκιμάζεις βότκα αντί για οινόπνευμα... να αφήνει και μια ωραία μυρωδιά, που δρα και παγοθραυστικά :p

pelasgian
09-07-08, 20:13
Σιγά μην ρίξω την Ρούσκι Στάνταρντ μου στο aircondition! Αυτή την έχουμε για άλλες βρώμες :lol:

@ ADSLgr.com All rights reserved.