PDA

Επιστροφή στο Forum : Χρεωθήκατε συνδρομή πιστωτικής κάρτας;Ζητήστε την ακύρωσή τής

nmavro73
06-08-08, 10:57
Πριν λίγες μέρες χρεώθηκε η συνδρομή της πιστωτικής μου κάρτας για το επόμενο έτος. Η συγκεκριμένη κάρτα δίνεται πλέον από την τράπεζα χωρίς συνδρομή. Ζήτησα λοιπόν να ακυρωθεί η χρέωση συνδρομής. Μίλησα με κατάστημα και το δέχτηκαν. ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν σας χρεώσαν συνδρομή πηγαίνετε και ζητήστε ακυρωση τής!Μην το αφήστε!Δεν ενημερώνουν κανέναν ότι μπορεί να γίνει αυτό αλλα πλέον οι κάρτες δίνονται χωρίς συνδρομή

aroutis
06-08-08, 11:07
Πριν λίγες μέρες χρεώθηκε η συνδρομή της πιστωτικής μου κάρτας για το επόμενο έτος. Η συγκεκριμένη κάρτα δίνεται πλέον από την τράπεζα χωρίς συνδρομή. Ζήτησα λοιπόν να ακυρωθεί η χρέωση συνδρομής. Μίλησα με κατάστημα και το δέχτηκαν. ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν σας χρεώσαν συνδρομή πηγαίνετε και ζητήστε ακυρωση τής!Μην το αφήστε!Δεν ενημερώνουν κανέναν ότι μπορεί να γίνει αυτό αλλα πλέον οι κάρτες δίνονται χωρίς συνδρομήΟχι όλες.

Αν στους όρους του συμβολαίου αναφέρεται η συνδρομή, αν δεν υπάρχει ενημέρωση για το αντίθετο, η συνδρομή ισχύει.

Τυπικό παράδειγμα οι κάρτες τύπου Gold (Gold Visa, Gold Amex κλπ)...

opener
06-08-08, 11:51
Πριν λίγες μέρες χρεώθηκε η συνδρομή της πιστωτικής μου κάρτας για το επόμενο έτος. Η συγκεκριμένη κάρτα δίνεται πλέον από την τράπεζα χωρίς συνδρομή. Ζήτησα λοιπόν να ακυρωθεί η χρέωση συνδρομής. Μίλησα με κατάστημα και το δέχτηκαν. ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν σας χρεώσαν συνδρομή πηγαίνετε και ζητήστε ακυρωση τής!Μην το αφήστε!Δεν ενημερώνουν κανέναν ότι μπορεί να γίνει αυτό αλλα πλέον οι κάρτες δίνονται χωρίς συνδρομή

Μηπως μπορεις να μας πεις σε ποιες καρτες αναφερεσαι;

Απο οσο γνωριζω για την Εμπορικη Visa, χρεωνεται αυτοματα η ετησια συνδρομη της.
Αν θελω να την διακοψω, πρεπει να τους ενημερωσω (πριν την ανανεωση), για δωρεαν συνδρομη (εκτος της πρωτης) δεν γνωριζω.

nmavro73
06-08-08, 12:00
Εγω alpha bank visa αλλά είναι παλιά και τότε ήταν με συνδρομή. Η κάρτα δίνεται πλέον χωρίς συνδρομή. Και ζήτησα αντιλογισμό της και μου είπαν να πάω να την ακυρώσουμε.
Και μένα αυτόματα χρεώνεται.Η κάρτα μου όμως για τους νέους συνδρομητές είναι δωρεάν.Γιατί εγώ να πληρώνω κάθε χρόνο τα 24 τότε;Και ΟΝΤΩΣ την ακυρώνουν. Απλά δεν ενημέρώνουν κανέναν παλιό συνδρομητή ότι δικαιούται να μην την πληρώσει. Οποιος το πάρει χαμπάρι μόνο τη γλιτώνει

Οι όροι των συμβολαίων έχουν αλλάξει και ισχύουν και για τους παλιούς προφανώς.

opener
06-08-08, 12:10
Εγω alpha bank visa αλλά είναι παλιά και τότε ήταν με συνδρομή. Η κάρτα δίνεται πλέον χωρίς συνδρομή. Και ζήτησα αντιλογισμό της και μου είπαν να πάω να την ακυρώσουμε.
Και μένα αυτόματα χρεώνεται.Η κάρτα μου όμως για τους νέους συνδρομητές είναι δωρεάν.Γιατί εγώ να πληρώνω κάθε χρόνο τα 24 τότε;Και ΟΝΤΩΣ την ακυρώνουν. Απλά δεν ενημέρώνουν κανέναν παλιό συνδρομητή ότι δικαιούται να μην την πληρώσει. Οποιος το πάρει χαμπάρι μόνο τη γλιτώνει

Νομιζω οτι ειναι προσφορα =

Alpha Bank Bonus Visa

Δωρεάν συνδρομή για πάντα για κάρτες που θα εκδοθούν έως 31.12.2008

http://www.alpha.gr/page/default.asp?id=4589&la=1

http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=4590

edit:

Η ιδια προσφορα ισχυει και για την Alpha Bank Bonus Mastercard =

http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=5985

nmavro73
06-08-08, 12:13
Οταν την έβγαλα εγώ δεν ήταν.Δεν διαβάζεις τι γράφω πιο πάνω. Την έχω από το 2003. Και πληρώνω συνδρομή.Πλέον δίνεται χωρίς συνδρομή.Παρόλο που τον Ιούλιο χρεώθηκε για μένα μπορώ να ζητήσω ακύρωση.Οπως και όλοι όσων οι κάρτες πλέον εκδίδονται χωρίς συνδρομή, άσχετα αν όταν την έβγαλαν είχε

opener
06-08-08, 12:26
Οταν την έβγαλα εγώ δεν ήταν.Δεν διαβάζεις τι γράφω πιο πάνω. Την έχω από το 2003. Και πληρώνω συνδρομή.Πλέον δίνεται χωρίς συνδρομή.Παρόλο που τον Ιούλιο χρεώθηκε για μένα μπορώ να ζητήσω ακύρωση.Οπως και όλοι όσων οι κάρτες πλέον εκδίδονται χωρίς συνδρομή, άσχετα αν όταν την έβγαλαν είχε

Και αυτα που γραφεις τα διαβασα οπως και αυτα που λεει η προσφορα.
Το οτι θα διδεται πλεον (επ'απειρον) χωρις συνδομη δεν βλεπω.
Αν ομως σου το ειπαν αυτο στην Τραπεζα, ενταξει.

Ερωτηση=
Ανανεωσες την παλαια καρτα χωρις να χρεωθεις την ετησια συνδρομη η ακυρωσαν την παλαια και σου εβγαλαν νεα απο τη προσφορα;

apopsis2
06-08-08, 12:30
Ο nmavro73 τα λεει σωστα.Εγω εχω κανει αποχρεωση [απο μια φορα-για ενα ετος δηλαδη ] σε καρτα Alpha και Eurobank.Ταυτοχρονως κανεις και αιτηση να μην ξαναχρεωθει η καρτα του χρονου ξανα με συνδρομη και τελειωσες.Στην Eurobank απαιτουσαν για την αποχρεωση να κανεις τουλαχιστον μια συναλλαγη τον χρονο.
Κατι παρόμοιο θα εχουν και αλλες τραπεζες.

CMS
06-08-08, 12:31
Παρόμοια εμπειρία είχα με την EUROBANK Visa... Κάποτε πλήρωνα συνδρομή μέχρι που μία μέρα που είδα την χρέωση τηλεφώνησα και τους είπα ότι αφού υπάρχουν προσφορές για άλλες κάρτες Visa χωρίς συνδρομή ή να μου καταργήσουν την συνδρομή ή να μου καταργήσουν την κάρτα να πάω αλλού ...

Και επειδή μάλιστα είμαι και αρκετά καλός πελάτης της Visa (δηλαδή όποτε μπορώ της δίνω και καταλαβαίνει) τους πήρε μόνο μερικά λεπτά να καταργήσουν την συνδρομή και να κάνουν αντιλογισμό της χρέωσης ...

Αφού ρε παιδιά , παίρνουν τις προμήθειες κάθε φορά από την αγορά που κάνετε μέσω Visa , προφανώς και αφήνουν την συνδρομή για εκείνους που δεν διαμαρτύρονται ...

nmavro73
06-08-08, 12:33
Ναι το είπαν από την τράπεζα και θα πάω σήμερα να κάνω την αίτηση. Δυστυχώς δεν ενημερώνουν ότι μπορεις να το ζητήσεις να μην έχεις πλέον συνδρομή προφανώς για να περάσει στα ψιλά γράμματα και όποιος δεν το ψάξει να πληρώνει!

oidarvt
06-08-08, 13:02
Το θεμα ειναι να μην βγαλετε ποτε πιστωτικη καρτα.
Και οταν σας τη στειλουν δωρεαν στο σπιτι να στειλετε ενα εμαιλ διαμαρτυριας, και να πατε απο την τραπεζα και να τους πειτε οτι δεν θελετε καρτες, και μην τολμησουν να σας βγαλουν καρτα εν αγνοια σας.
Εγω ετσι εκανα με 2 τρεις τραπεζες , και με την προειδοποιηση οτι αν δεν συμορφονωταν , θα εκλεινα τους τραπεζικους λογαριασμους μου μαζι τους.

Παραδειγμα η eurobank δεν συμορφωθηκε και συνεχισε να παιρνει τηλεφωνα και να μου λεει να μου δωσει δανειο και καρτες. Εστειλα εμαιλ στα κεντρικα και τους ειπα το θεμα και οτι θα κλεισω τους λογαριασμους , και ετσι εγινε, εφυγα απο την eurobank.

Ενω η πειραιως οταν προσπαθησε να μου πασαρει δανειο, επιασε η απειλη οτι θα τα σηκωσω ολα και θα τα παω αλλου και δε με ξαναζαλισαν.

Ετσι θελουν, και τραπεζες , και προβαιντερς, που παιρνουν τηλεφωνα και μας ζαλιζουν, παρτε ιντερνετ, παρτε καρτες, για κοροιδα ψαχνουν).

To εχουμε παρακανει με τις καρτες στην ελλαδα, βλεπεις την κουτση μαρια π.χ. να πηγαινει στο σουπερ μαρκετ και να ψωνιζει τα λαχανικα και να πληρωνει με καρτα. Μετα λεει τα νοικοκυρια χρωστανε. Εμ , αν ειχαν μυαλο τα νοικοκυρια θα ηταν νοικοκυρηδες.

nmavro73
06-08-08, 13:07
Είσαι λίγο εκτός κουβέντας. Εδώ λέμε για κάρτες που ήδη έχουμε ή που βγάλαμε ηθελημένα.Οχι για αυτές ου μας πλασάρουν. Εγώ θέλω να έχω κάρτα αλλά αφου πλέον δίνεται η ίδια κάρτα χωρίς συνδρομή γιατί εγώ να την πληρώνω που είμαι και 5 χρόνια πελάτης;
Αν την ελέγχεις και τη χρησιμοποιείς σωστά δεν έχει φόβο η κάρτα

opener
07-08-08, 09:30
Ενω λοιπον η Αλφα Visa ειναι πλεον χωρις ετησια συνδρομη,
αλλη τραπεζα για να δωσει την δικη της Visa δωρεαν (υπο προυποθεσεις λεει) απαιτει να γινονται
λογαριασμοι στην Visa της 10.000 ευρω :rofl: :rofl: :rofl: ετησιως!

aroutis
07-08-08, 09:39
Ενω λοιπον η Αλφα Visa ειναι πλεον χωρις ετησια συνδρομη,
αλλη τραπεζα για να δωσει την δικη της Visa δωρεαν (υπο προυποθεσεις λεει) απαιτει να γινονται
λογαριασμοι στην Visa της 10.000 ευρω :rofl: :rofl: :rofl: ετησιως!:rofl::rofl::rofl::rofl: Καλό... το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν;

nmavro73
07-08-08, 09:53
10000 ευρώ;;Για ποια τράπεζα μιλάμε;Χι χι ποτέ δεν είχα 10000 ευρώ!

opener
07-08-08, 10:18
10000 ευρώ;;Για ποια τράπεζα μιλάμε;Χι χι ποτέ δεν είχα 10000 ευρώ!

Πηγαινε εδω =

http://www.emporiki.gr/cbg/gr/customers/customer_story.jsp?page=2&docid=7A8FF6BA62559480C2256D480033DD11&cabinet=Customers_Services&topic=Customers_PrivateCustomers&lang=gr

και πατα εκει που λεει=
Δυνατότητα δωρεάν συνδρομής για πάντα, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
Αποκτήστε τη δυνατότητα Απαλλαγής από την ετήσια Συνδρομή για πάντα, ανάλογα με το ύψος συναλλαγών της κάρτας σας κάθε έτος.
Επί πλέον,
σε όλους τους νέους πελάτες προσφέρεται Δωρεάν συνδρομή για το πρώτο έτος.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα απαλλαγής συνδρομής;
Αν είστε ήδη κάτοχος των κάτωθι καρτών της ΧΧΧΧ Bank, συμμετέχετε αυτόματα στο πρόγραμμα απαλλαγής από την ετήσια συνδρομή με βάση το ύψος των συναλλαγών του τελευταίου 12μηνου και εφ όσον η ημερομηνία χρέωσης της συνδρομής σας, είναι μεταγενέστερη της 1ης Ιουλίου 2006:

Κατηγορία
Ύψος Συναλλαγών / 12μηνο

VISA-Gold
 20.000

VISA-Classic
MΑSTERCARD
ANT1-VISA
VISA-AUDI
VISA-VW
 10.000

Ποιές συναλλαγές προσμετρώνται;
Η μεταφορά υπολοίπου συνυπολογίζεται στον τζίρο;
Ως συναλλαγές που υπολογίζονται στην επίτευξη του ύψους συναλλαγών-στόχου ορίζονται αγορές και αναλήψεις μετρητών που γίνονται μέσα στο αντίστοιχα προβλεπόμενο διάστημα.
Τα ποσά που προέρχονται από μεταφορά υπολοίπου δεν υπολογίζονται ως τζίρος. Εάν έχετε κάνει μεταφορά υπολοίπου, ως τζίρος θα λογίζονται μόνο οι νέες συναλλαγές που θα πραγματοποιήσετε κατά τη διάρκεια του σχετικού διαστήματος.

aroutis
07-08-08, 10:20
Mαλιστα.

Αρα, (για να το καταλάβω), αν κάνω 10,000 euro αγορές, η καλή η τραπεζούλα θα μου χαρίσει 50εuro τον χρόνο...

:clap::lol:

opener
07-08-08, 10:29
Mαλιστα.
...
:clap::lol:

Φιλε aroutis, το χειροκροτημα μαλλον αξιζει σε εμενα μιας και ημουν ενας απο τους ... εξυπνους που τη ειχαν! :rolleyes:

edit:

Και αυτο που με πειραξε περισσοτερο δεν ειναι το ποσον που χρεωναν, αλλα η κοροιδια.

21century
07-08-08, 10:42
Ισχύει επειδή έχω γνωστή μου στην eurobank το θέμα του ανιτλογισμού. Οταν ερθει το ποσο χρέωσης μπορεις να ζητήσεις εφόσοον την χρησιμοποιείς να το ζητήσεις και να μη χρεωθείς αλλά δεν ξέρω τι γίνεται για κάρτες τύπου Gold. ΤΟ ρώτησα με ένα συγγενή μου που δεν ήθελε να πληρώνει 50 ευρώ ετησίως συνδρομή και να πάει σε κάρτα χωρίς κόστος ή μειωμένη συνδρομή.

opener
07-08-08, 10:49
Ισχύει επειδή έχω γνωστή μου στην eurobank το θέμα του ανιτλογισμού. Οταν ερθει το ποσο χρέωσης μπορεις να ζητήσεις εφόσοον την χρησιμοποιείς να το ζητήσεις και να μη χρεωθείς αλλά δεν ξέρω τι γίνεται για κάρτες τύπου Gold. ΤΟ ρώτησα με ένα συγγενή μου που δεν ήθελε να πληρώνει 50 ευρώ ετησίως συνδρομή και να πάει σε κάρτα χωρίς κόστος ή μειωμένη συνδρομή.

Για απλη Visa, το ζητησα απο την τραπεζα που αναφερα και δεν το δεχθηκαν, γι' αυτο και την ακυρωσα.

nmavro73
07-08-08, 13:04
Πιστεύω ότι αν έχει όντως κριθεί καταχρηστικός ο όρος τότε θα αναγκαστούν σιγά σιγά να τον καταργήσουν.Ηδη πολλές τράπεζες δίνουν δωρεάν τις νέες κάρτες για τους πελάτες οπότε το κάνουν και για τους παλιούς

ciaoant1
07-08-08, 14:36
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, δείτε και αυτό:
Βιομηχανία εξευτελισμού ανθρώπων (http://www.zougla.gr/news.php?id=6042)
Βιομηχανία εξευτελισμού ανθρώπων
6 Αυγούστου 2008, 16:51

Μαρία Τσουκνίδα

Έναν πραγματικό εφιάλτη ζουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με τις δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες.

Ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών γίνονται η ''σκιά'' των δανειοληπτών, τους μιλούν ειρωνικά και τους εξευτελίζουν, ακόμα και για πολύ μικρά ποσά. Όταν καταλάβουν ότι οι πρακτικές τους δεν ''πιάνουν'', φτάνουν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές. Τους απειλούν μάλιστα ότι θα φροντίσουν να μπουν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία.

Οι σύγχρονοι ''δοσατζήδες'' δε διστάζουν να εισχωρήσουν σε ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα, ακόμα και να προσποιηθούν ότι μιλούν εκ μέρους της τράπεζας ως νομική υπηρεσία. Το θράσος των εταιριών αυτών οδήγησε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να καταθέσει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, αλλά και ονομαστικά σε βάρος δύο εταιριών.

Παρά τη μήνυση από το ΔΣΑ σε βάρος τους, παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια για την ακραία συμπεριφορά των εργαζομένων τους, το κράτος παραμένει θεατής στην παράνομη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών, οι οποίες διασφαλίζουν τα χρήματα των τραπεζών, προκαλώντας νευρική κρίση στους πολίτες.

Οι καθημερινές ανάγκες οδηγούν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων να απευθυνθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους σε κάποια τράπεζα για να πάρουν στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο. Όσο ο ''πελάτης'' αποπληρώνει τακτικά το δάνειό του, όλα εξελίσσονται ομαλά. Η καθυστέρηση μίας ή δύο δόσεων όμως, αρκεί για να μετατρέψουν οι εισπρακτικές τη ζωή του σε… κόλαση.

«Ξέρουμε ότι έχεις ένα κτήμα στη Μεσσηνία…»

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιάννη Χαραλαμπάκη. Όπως είπε στη zougla.gr ένα καταναλωτικό δάνειο, το οποίο πήρε για να αποπληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών του και να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας, τον έφερε σε απόγνωση.

Ο κ. Χαραλαμπάκης παραδέχεται ότι χρωστούσε στην τράπεζα, είχε κινήσει όμως διαδικασία διακανονισμού. Στο μεταξύ, του τηλεφωνούσαν καθημερινά οι εισπράκτορες.

Οι επιτήδειοι είχαν καταφέρει να βρουν ακίνητο, το οποίο είχε στην ιδιοκτησία του και απειλούσαν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό. Το πρόβλημα δεν περιορίστηκε εκεί, αφού οι δοσατζήδες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς του στη Μεσσηνία και τον εξευτέλιζαν, εξιστορώντας «με το νι και με το σίγμα» το χρονικό των οφειλών του.

«Κάνεις διακοπές με τα χρήματα της τράπεζας…»

Πρόσφατο θύμα εισπρακτικής εταιρίας είναι ο Βασίλης Παπαστάθης, ο οποίος διαθέτει δύο πιστωτικές κάρτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξεως των 15 και 20 ευρώ, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εισπρακτική εταιρία, ο οφειλέτης χρησιμοποιεί τα 35 ευρώ για να κάνει διακοπές σε βάρος της τράπεζας!

Όπως είπε ο κ. Παπαστάθης στη zougla.gr, χρειάστηκαν μόλις τρεις μέρες για να φτάσουν στις απειλές.

Σύμφωνα με πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή αυτή τη στιγμή λειτουργούν 26 εισπρακτικές εταιρίες, ενώ ο ΔΣΑ έχει ενημερώσει για το θέμα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφού θεωρεί ότι με τη λειτουργία αυτών των εταιριών γίνεται αντιποίηση των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του δικαστικού επιμελητή.

opener
07-08-08, 14:44
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, δείτε και αυτό:
Βιομηχανία εξευτελισμού ανθρώπων (http://www.zougla.gr/news.php?id=6042)
Βιομηχανία εξευτελισμού ανθρώπων
6 Αυγούστου 2008, 16:51

Μαρία Τσουκνίδα

Έναν πραγματικό εφιάλτη ζουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με τις δόσεις στεγαστικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες.

Ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών γίνονται η ''σκιά'' των δανειοληπτών, τους μιλούν ειρωνικά και τους εξευτελίζουν, ακόμα και για πολύ μικρά ποσά. Όταν καταλάβουν ότι οι πρακτικές τους δεν ''πιάνουν'', φτάνουν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές. Τους απειλούν μάλιστα ότι θα φροντίσουν να μπουν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία.

Οι σύγχρονοι ''δοσατζήδες'' δε διστάζουν να εισχωρήσουν σε ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα, ακόμα και να προσποιηθούν ότι μιλούν εκ μέρους της τράπεζας ως νομική υπηρεσία. Το θράσος των εταιριών αυτών οδήγησε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να καταθέσει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, αλλά και ονομαστικά σε βάρος δύο εταιριών.

Παρά τη μήνυση από το ΔΣΑ σε βάρος τους, παρά τη μεγάλη δυσαρέσκεια για την ακραία συμπεριφορά των εργαζομένων τους, το κράτος παραμένει θεατής στην παράνομη λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών, οι οποίες διασφαλίζουν τα χρήματα των τραπεζών, προκαλώντας νευρική κρίση στους πολίτες.

Οι καθημερινές ανάγκες οδηγούν τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων να απευθυνθούν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους σε κάποια τράπεζα για να πάρουν στεγαστικό ή καταναλωτικό δάνειο. Όσο ο ''πελάτης'' αποπληρώνει τακτικά το δάνειό του, όλα εξελίσσονται ομαλά. Η καθυστέρηση μίας ή δύο δόσεων όμως, αρκεί για να μετατρέψουν οι εισπρακτικές τη ζωή του σε… κόλαση.

«Ξέρουμε ότι έχεις ένα κτήμα στη Μεσσηνία…»

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Γιάννη Χαραλαμπάκη. Όπως είπε στη zougla.gr ένα καταναλωτικό δάνειο, το οποίο πήρε για να αποπληρώσει τα φροντιστήρια των παιδιών του και να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υγείας, τον έφερε σε απόγνωση.

Ο κ. Χαραλαμπάκης παραδέχεται ότι χρωστούσε στην τράπεζα, είχε κινήσει όμως διαδικασία διακανονισμού. Στο μεταξύ, του τηλεφωνούσαν καθημερινά οι εισπράκτορες.

Οι επιτήδειοι είχαν καταφέρει να βρουν ακίνητο, το οποίο είχε στην ιδιοκτησία του και απειλούσαν να το βγάλουν σε πλειστηριασμό. Το πρόβλημα δεν περιορίστηκε εκεί, αφού οι δοσατζήδες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς του στη Μεσσηνία και τον εξευτέλιζαν, εξιστορώντας «με το νι και με το σίγμα» το χρονικό των οφειλών του.

«Κάνεις διακοπές με τα χρήματα της τράπεζας…»

Πρόσφατο θύμα εισπρακτικής εταιρίας είναι ο Βασίλης Παπαστάθης, ο οποίος διαθέτει δύο πιστωτικές κάρτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές της τάξεως των 15 και 20 ευρώ, αντίστοιχα. Σύμφωνα με την εισπρακτική εταιρία, ο οφειλέτης χρησιμοποιεί τα 35 ευρώ για να κάνει διακοπές σε βάρος της τράπεζας!

Όπως είπε ο κ. Παπαστάθης στη zougla.gr, χρειάστηκαν μόλις τρεις μέρες για να φτάσουν στις απειλές.

Σύμφωνα με πόρισμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή αυτή τη στιγμή λειτουργούν 26 εισπρακτικές εταιρίες, ενώ ο ΔΣΑ έχει ενημερώσει για το θέμα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αφού θεωρεί ότι με τη λειτουργία αυτών των εταιριών γίνεται αντιποίηση των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του δικαστικού επιμελητή.

Δεν το ανοιγες καλυτερα;
Τι σχεση εχει το αρθρο που παραθετεις, με το θεμα των καρτων που συζηταμε εδω;

@ ADSLgr.com All rights reserved.