PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιστρατος-Γοργω 2008

Σελίδες : [1] 2

Redbill
19-09-08, 12:04
Καλησπερα σε ολους παιδες.Σημερα πηγα απο το τμημα και πηρα το φυλλο πορειας μου για μετεκπαιδευση.Πηγα με καλη διαθεση γιατι γουσταρω να παω 5 μερουλες διακοπες να ηρεμησω:pΟμως οταν το διαβασα ειδα κατι που με προβληματισε.Μπαινω στην Κω (80 ΤΥΠΕΘ - Τεχνικο) αλλα γραφει οτι συμμετεχω στην ασκηση Γοργω 2008 απο 13-17 Οκτωβριου.Και το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης.Μηπως παμε για να ξεκουραστουμε και μας τρεχουν σε τιποτα βουνα και σχοινακια 5 μερες και γυρισουμε κομματια?Ξερει κανενας τι παιζει με αυτη την ασκηση?

dimitriskts
19-09-08, 12:09
Ως προσφάτως απολυθεις Έφεδρος Ανθυπολοχαγός απ όαο γνωρίζω αυτήν την περίοδο διεξάγεται πανελλαδικά η άσκηση Παρμενίων και όλες οι μονάδες βγαίνουν στο βουνό για 12 μέρες.Μάλλον η Γοργώ είναι η τοπική ονομασία της άσκησης στα πλαίσια της πανελλαδικής.Αν όχι σκηνάκια τότε είναι πολύ πιθανό να είναι 5ήμερο βολών.

Όπως και να χει σου εύχομαι καλή ξεκούραση....:)

WAntilles
19-09-08, 12:13
Καλησπερα σε ολους παιδες.Σημερα πηγα απο το τμημα και πηρα το φυλλο πορειας μου για μετεκπαιδευση.Πηγα με καλη διαθεση γιατι γουσταρω να παω 5 μερουλες διακοπες να ηρεμησω:pΟμως οταν το διαβασα ειδα κατι που με προβληματισε.Μπαινω στην Κω (80 ΤΥΠΕΘ - Τεχνικο) αλλα γραφει οτι συμμετεχω στην ασκηση Γοργω 2008 απο 13-17 Οκτωβριου.Και το ερωτημα που τιθεται ειναι το εξης.Μηπως παμε για να ξεκουραστουμε και μας τρεχουν σε τιποτα βουνα και σχοινακια 5 μερες και γυρισουμε κομματια?Ξερει κανενας τι παιζει με αυτη την ασκηση?

Να πας οπωσδήποτε στη Ζια, στην ταβέρνα πάνω στην πλαγιά, για κοψίδι.

Από εκεί βλέπεις τα πάντα, αλά Θήρα.

ΥΓ: Προσοχή, ΟΧΙ στις άθλιες τουριστικές ταβέρνες της πρώτης στροφής.

Προχώρα παραπέρα αριστερά προς το βουνό.

The_StarGazer
19-09-08, 12:18

Κωλοφαρδε. Ωρα να παρεις την εκδικηση σου. Πηξτους ολους. Κανε μεχρι και τον διοικητη να παρει αναβολη. :P :P :P

iloxos
19-09-08, 12:20

5μερο ΔΜ θα είναι... τα σκοινάκια μάλλον δεν τα γλυτώνεις...

giannhs1984
19-09-08, 13:20
ε σιγα καλα ειναι και τα σκοινακια αν και δεν παιζει να τα κανεις αλλα τεσπα

Spanos
19-09-08, 13:40
Θα πήξεις κανονικά, σκηνές, βρώμα, τρέξιμο και ξύπνημα 6 η ώρα είναι η σύνοψη.

dimitriskts
19-09-08, 13:45
Μην παρουσιάζετε μόνο τα αρνητικά βρε παιδιά...:)

Τα σκηνάκια έχουν επίσης ατελείωτο χαβαλέ με τους υπόλοιπους εφέδρους αλλά και με τους φαντάρους.:clap:

gatoulas
19-09-08, 13:48
Πρίν από ένα χρόνο έκανα σχοινάκια ως επίστρατος. Θέλεις να αλλάξουμε; Θα πήγαινα ευχαρίστως!!!

giannhs1984
19-09-08, 13:51
τα σκοινακια ειναι τα πιο βαρετα
οι θαλασσιες ηταν Must αν και δεν μας περνουν πια..:cry:

takisch
19-09-08, 13:51
αν είσαι ανθυπολοχαγός θα έχεις και κρεβάτι τυχερέ!
Αν δεν σου δώσουν μπορείς να μένεις έξω.
Θα τους πεις ότι έχεις αρθριτικά!:p:p

Νικαετός
19-09-08, 14:07
Aπό τότε που απολύθηκα παρακαλούσα να με πάρουν ως επίστρατο σε άσκηση...Αλλά φαίνεται πως ήξεραν τι τους περιμένει και δεν με κάλεσαν ποτέ gmt :rofl:

dimitriskts
19-09-08, 14:30
αν είσαι ανθυπολοχαγός θα έχεις και κρεβάτι τυχερέ!
Αν δεν σου δώσουν μπορείς να μένεις έξω.
Θα τους πεις ότι έχεις αρθριτικά!:p:p

Μπαααα κρεβάτι μόνο διοικητές λόχων και πάνω......

parsifal
19-09-08, 14:34
Moi, την ίδια περίοδο (13-17/10) στο Λαγό Έβρου. Ευκαιρία να χάσω κάνα κιλό! :lol:

gkarak
19-09-08, 14:37
Να πας οπωσδήποτε στη Ζια, στην ταβέρνα πάνω στην πλαγιά, για κοψίδι.

Από εκεί βλέπεις τα πάντα, αλά Θήρα.

ΥΓ: Προσοχή, ΟΧΙ στις άθλιες τουριστικές ταβέρνες της πρώτης στροφής.

Προχώρα παραπέρα αριστερά προς το βουνό.

Συμφωνώ!!!

Να προσθέσω ότι ο Κερμεντές (Τουρκική συνοικία, Πλατάνι η ελληνικη ονομασία) έχει καταπληκτικό τούρκικο φαγητό και γλυκά. Αξέχαστα μου έμειναν τα μπουρεκάκια, το καζαν ντιπί τους και το κανταίφι...

jim68
19-09-08, 14:40
Απλά πάς στο γιατρό και σε βγάζει ελεύθερο υπηρεσίας κτλ. :whistle:

iloxos
19-09-08, 15:30
Μην παρουσιάζετε μόνο τα αρνητικά βρε παιδιά...:)
Τα σκηνάκια έχουν επίσης ατελείωτο χαβαλέ με τους υπόλοιπους εφέδρους αλλά και με τους φαντάρους.:clap:

κατι σαν Brokeback Mountain αλλά με παραλαγές;;;;;:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

........Auto merged post: iloxos πρόσθεσε 0 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Aπό τότε που απολύθηκα παρακαλούσα να με πάρουν ως επίστρατο σε άσκηση...Αλλά φαίνεται πως ήξεραν τι τους περιμένει και δεν με κάλεσαν ποτέ gmt :rofl:

έχουν αποσυρθεί οι Τριήρεις γι' αυτό....:p:p:p:p:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

==============================================================

Σέλω και γω άσκηση....:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

dimitriskts
19-09-08, 15:39
κατι σαν Brokeback Mountain αλλά με παραλαγές;;;;;:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Ναι ναι αγκαλιά γύτω απ την φωτιά για το κρύο, αγκαλιά μέσα στην σκηνή λόγω χώρου και κρύου...!!!!!

The Greek Army way.........:rofl:

iloxos
19-09-08, 15:50
The Greek Army way.........:rofl:

εφ' όπλου λόγχη και αέρα;;;;; :princess2:princess2:princess2:princess2:sheep::princess2

dimitriskts
19-09-08, 15:53
εφ' όπλου λόγχη και αέρα;;;;; :princess2:princess2:princess2:princess2:sheep::princess2

Όχι σουβλάκια απο το ΚΨΜ και αραλίκι (η νέα μόδα στον ελληνικό στρατό);)

iloxos
19-09-08, 15:56
τζάπα σου έβαλα τις κοπελιές και το πρόβατο;;; δεν το πιασες το αστείο...:p

μια χαρά είναι οι ασκήσεις επιστράτων και ανάλογα με την ειδικότητα κάνεις και διαφορετικά πράγματα. ελπίζω του χρόνου να πάω και γω. θα δω τα φιλαράκια μου θα δω και τα καινούργια συστήματα.

dimitriskts
19-09-08, 16:04
τζάπα σου έβαλα τις κοπελιές και το πρόβατο;;; δεν το πιασες το αστείο...:p

μια χαρά είναι οι ασκήσεις επιστράτων και ανάλογα με την ειδικότητα κάνεις και διαφορετικά πράγματα. ελπίζω του χρόνου να πάω και γω. θα δω τα φιλαράκια μου θα δω και τα καινούργια συστήματα.

Αντίθετα συνεχίζω την πλάκα...

Πάντως προσωπικά για τα επόμενα 5 χρόνια δεν θα ήθελα να πάω σε άσκηση γιατί η εμπειρία μου είναι πολύ νωπή ακόμα (απολύθηκα τον Ιούλιο)!!!

Όχι άλλα άρβυλααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:nono:

gatoulas
19-09-08, 16:28
Δα πήξεις πουντίκ'
Τρουχάδην αρά γύρου απ του κτίριου μέχρι να ζαλιστεί και να πέσ'
Πσαρά, α πσαρά!

giannhs1984
19-09-08, 16:45
τον πουλοΑΡΜ που μας ελεγε καποτε ενας λοχαγος:respekt:

bikey77
19-09-08, 20:37
Η επιστράτευση είναι κάτι που γίνεται σε όλους? Αν όχι, ποιο είναι το κριτήριο?
Επίσης, με τη δουλειά τι γίνεται, η άδεια που παίρνεις είναι μετ' αποδοχών χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο αδείας? Τα έξοδα από/προς τη μονάδα είναι πληρωμένα από τον στρατό, δηλ σου δίνουν κανονικό Φ.Π.? Το βράδυ είσαι υποχρεωμένος να μείνεις εντός στρατοπέδου?

dimitriskts
19-09-08, 22:27
Η επιστράτευση είναι κάτι που γίνεται σε όλους? Αν όχι, ποιο είναι το κριτήριο?
Επίσης, με τη δουλειά τι γίνεται, η άδεια που παίρνεις είναι μετ' αποδοχών χωρίς να επηρεάζει το υπόλοιπο αδείας? Τα έξοδα από/προς τη μονάδα είναι πληρωμένα από τον στρατό, δηλ σου δίνουν κανονικό Φ.Π.? Το βράδυ είσαι υποχρεωμένος να μείνεις εντός στρατοπέδου?

1.Γίνεται σχεδόν σε όλους αναλόγως ηλικίας όπλου/σώματος και ειδικότας.

2.Είναι υποχρεωτική και οφείλει να σου δώσει άδεια ο εργοδότης (αν θα την χρεωθείς ως κανονική είναι άλλο θέμα και δεν το γνωρίζω)

3.Χορειγείται ΦΠ όπως σε κανονική επιστράτευση και εαν μετακινηθείς με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δωρεάν με επίδειξη του ΦΠ νομίζω.Με ΙΧ τα έξοδα δικά σου.

4.Ω ναι μένεις εντός στρατοπέδου (εξερτάται απ τον διοικητή ίσως δίνει άδειες ολιγόωρης απουσίας εάν μένεις κάπου κοντά, αλλά κοιμάσαι μέσα όπως και να έχει)

Και ένα ΤΙP.... όποιος δεν θέλει να πάει επίστρατος το μόνο που έχει να κάνει έιναι να μην παραλάβει την κλήση (ο ίδιος ούτε κάποιος συγγενής). Επιστρέφει πίσω στην στρατολογία και συγκεκριμένα στην Μονάδα Επιστράτευσης όπου ανήκει με ένδειξη ότι δεν βρέθηκε ο παραλήπτης (συνηθισμένο λόγω αλλαγής τόπου κατοικίας μετανάστευσης εσωτερικής ή εξωτερικής). Ο Στρατός ενημερώνεται για τέτοιες αλλαγές απ τον ίδιο τον έφεδρο (οφείλει να ενημερώσει) και γενικά επικρατεί ένα χάος σχετικά με διευθύνσεις εφέδρων.:closed:

alexandrozz
19-09-08, 22:56
Οι ταβέρνες που ανέφεραν τα παιδιά είναι πολύ καλές. Για ποτό μπορείς να πας στο Νόστος, αν προτιμήσεις "τουριστικές" περιοχές να πίνεις μόνο μπύρα και να επιμένεις να την ανοίγουν μπροστά σου.

PopManiac
19-09-08, 23:21

I second that!!!!

Ε, ρε γέλια που θα έσκαγα με τα προεδρόσημα και τον μπλε μπερέ της Φρουράς...

Άσε που τώρα πλέον χλωμό μιας και είμαι εξαίρετος λόγο μετανάστευσης...

Μόνο αν είμαι Ελλάδα και το συνδυάσω με business - εκεί να βλέπαμε γέλιο με την εταιρεία στο ΗΒ, άντε να εξηγήσω στον CEO :lol::lol::lol:

etsouk2000
19-09-08, 23:56
2.Είναι υποχρεωτική και οφείλει να σου δώσει άδεια ο εργοδότης (αν θα την χρεωθείς ως κανονική είναι άλλο θέμα και δεν το γνωρίζω)

Ε μα αυτο που δεν γνωριζεις ειναι ολο το ζουμι. Οχι και να στερηθεις απο την κανονικη σου αδεια για να ξαναπας στρατο... Σου ακουγεται φυσιολογικο αυτο;;;
Το νοημα ειναι οτι, αφου σε "καλει η πατριδα" ανεξαρτητα απο τη θεληση σου, χωρις να σε ρωτησει αν μπορεις και πότε, ο νομος υποχρεωνει τον εργοδοτη να σου δωσει αδεια εξτρα, περα απο την κανονικη. Ειναι το ιδιο που ισχυει οταν πχ εισαι ετεροδημοτης και το κρατος, μεσω της υποχρεωτικης ψηφου, σε υποχρεωνει να ψηφισεις στον μακρινο σου τοπο. Αφου σε υποχρεωνει το κρατος να ταξιδεψεις, πρεπει το κρατος να φροντισει να υποχρεωσει τον εργοδοτη να σου δωσει εξτρα αδεια. Το ιδιο κι οταν σε καλουν ως ενορκο. Ειναι υποχρεωση που σου φορτωνει το κρατος αρα πρεπει να υποχρεωσει τον εργοδοτη να σου δωσει εξτρα αδεια.
Μην ειστε κοροιδα, οχι και να χασετε απο την κανονικη σας αδεια. Το προβλεπει η εργατικη νομοθεσια. Ελεος...

iloxos
20-09-08, 01:07
Μην ειστε κοροιδα, οχι και να χασετε απο την κανονικη σας αδεια. Το προβλεπει η εργατικη νομοθεσια. Ελεος...

υποχρεωτική η άδεια. έχει δίκιο ο etsouk

........Auto merged post: iloxos πρόσθεσε 2 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Άσε που θα φόβιζες τους τουρίστες. Ούτε περιστέρι δεν θα πλησίαζε... :rofl:

Στολή για 2 μέτρα πλάτη βγάζουν; :p:p:p :biggrin:

etsouk2000
20-09-08, 02:27
υποχρεωτική η άδεια. έχει δίκιο ο etsouk

Οχι απλα υποχρεωτικη αλλα και επιπροσθετη, περα απο την κανονικη. Δηλαδη οχι μονο δεν μπορει να σου αρνηθει ο εργοδοτης το να φυγεις, αλλα και δεν θα αφαιρεσει αυτες τις μερες απο την κανονικη σου αδεια. Α και με κανονικες αποδοχες! Μην σας πει κανενας κουτοπονηρος εργοδοτης "θα τις παρεις αυτες τις μερες ως αδεια αλλα θα ειναι αδεια ανευ αποδοχων"...

takisch
20-09-08, 07:32
H απουσία του μισθωτού εμπίπτει στις διατάξεις των Άρθρων 657-658 του Α.Κ. περί "ανυπαιτίου κωλύματος".

Ανυπαίτιο κώλυμα: Το συμβάν, που χωρίς να οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, τον εμποδίζει να παρέχει την εργασία του.

Παραδείγματα ανυπαιτίου κωλύματος:
1) Ασθένεια
2) Το ατύχημα ως εξομοιούμενο με ασθένεια (Πρ.Αθηνών 17664/56).
3) Η κυοφορία-λοχεία ως παροχή σε χρήμα.
4) Η ανάκληση των εφέδρων για μετεκπαίδευση βραχείας διάρκειας (Γν.ΝΣΚ 782/67, ΕΕΔ 1967 σελ.1114).
5) Η απουσία προς άσκηση των υπό του νόμου καθηκόντων του (εκλογέα, ενόρκου, μάρτυρα σε ποινική δίκη).
6) Θάνατος ή ασθένεια μέλους της οικογένειας (Εγγ.Υπ.Εργασίας 1015/11-1-1995).

Περιπτώσεις 1-4: Ο εργοδότης δύναται σύμφωνα με τα Άρθα 657-658 του Α.Κ. να εκπέσει από τον μισθό τα ποσά που εξ αιτίας του κωλύματος καταβλήθηκαν στον εργαζόμενο από τον ασφαλιστικό του φορέα (π.χ. επίδομα ασθενείας από το Ι.Κ.Α.) ή από τον Ο.Α.Ε.Δ. (επίδομα εφεδρείας).

Περιπτώσεις 5-6: Στις περιπτώσεις αυτές καθώς και στις περιπτώσεις 1-4 που ο εργαζόμενος δεν έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις επιδότησης από τον φορέα ασφάλισης, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει το σύνολο των αποδοχών που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος αν πράγματι εργαζόταν την ημέρα που απουσίασε, λόγω του ανυπαιτίου κωλύματος.

Απο τον μισθό που παίρνεις θα αφαιρεθούν αυτά που θα πάρεις από ΙΚΑ ή ΟΑΕΔ.
Καταθέτεις τα χαρτιά παίρνεις τα λεφτά και τα υπόλοιπα τα συμπληρώνει ο εργοδότης.:oneup:

bikey77
20-09-08, 10:28
I second that!!!!

Άσε που τώρα πλέον χλωμό μιας και είμαι εξαίρετος λόγο μετανάστευσης...

Μόνο αν είμαι Ελλάδα και το συνδυάσω με business - εκεί να βλέπαμε γέλιο με την εταιρεία στο ΗΒ, άντε να εξηγήσω στον CEO :lol::lol::lol:

Εύζωνα, τι σειρά ήσουν? Εγώ 283, αν είσαι κοντινή σειρά στείλε pm να τα πούμε!

etsouk2000
20-09-08, 14:10
H απουσία του μισθωτού εμπίπτει στις διατάξεις των Άρθρων 657-658 του Α.Κ. περί "ανυπαιτίου κωλύματος".

Ανυπαίτιο κώλυμα: Το συμβάν, που χωρίς να οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, τον εμποδίζει να παρέχει την εργασία του.

Παραδείγματα ανυπαιτίου κωλύματος:
1) Ασθένεια
2) Το ατύχημα ως εξομοιούμενο με ασθένεια (Πρ.Αθηνών 17664/56).
3) Η κυοφορία-λοχεία ως παροχή σε χρήμα.
4) Η ανάκληση των εφέδρων για μετεκπαίδευση βραχείας διάρκειας (Γν.ΝΣΚ 782/67, ΕΕΔ 1967 σελ.1114).
5) Η απουσία προς άσκηση των υπό του νόμου καθηκόντων του (εκλογέα, ενόρκου, μάρτυρα σε ποινική δίκη).
6) Θάνατος ή ασθένεια μέλους της οικογένειας (Εγγ.Υπ.Εργασίας 1015/11-1-1995).

Περιπτώσεις 1-4: Ο εργοδότης δύναται σύμφωνα με τα Άρθα 657-658 του Α.Κ. να εκπέσει από τον μισθό τα ποσά που εξ αιτίας του κωλύματος καταβλήθηκαν στον εργαζόμενο από τον ασφαλιστικό του φορέα (π.χ. επίδομα ασθενείας από το Ι.Κ.Α.) ή από τον Ο.Α.Ε.Δ. (επίδομα εφεδρείας).

Περιπτώσεις 5-6: Στις περιπτώσεις αυτές καθώς και στις περιπτώσεις 1-4 που ο εργαζόμενος δεν έχει συμπληρώσει τις προϋποθέσεις επιδότησης από τον φορέα ασφάλισης, ο εργοδότης οφείλει να καταβάλλει το σύνολο των αποδοχών που θα έπαιρνε ο εργαζόμενος αν πράγματι εργαζόταν την ημέρα που απουσίασε, λόγω του ανυπαιτίου κωλύματος.

Απο τον μισθό που παίρνεις θα αφαιρεθούν αυτά που θα πάρεις από ΙΚΑ ή ΟΑΕΔ.
Καταθέτεις τα χαρτιά παίρνεις τα λεφτά και τα υπόλοιπα τα συμπληρώνει ο εργοδότης.:oneup:

Ακριβως, δηλαδη πρεπει να παρεις τον μισθο σου στο ακεραιο. Αν λαβεις καποιο επιδομα απο καποιον δημοσιο φορεα ασφαλισης (αυτο γινεται κυριως απο το ΙΚΑ οταν αρρωστησεις για πολλες μερες, το ΙΚΑ ασθενειας καταβαλει μερος του μισθου σου) τοτε ο εργοδοτης σου δινει το μισθο σου μειον αυτο το ποσο του επιδοματος ωστε τελικα εσυ να παιρνεις ξανα εναν κανονικο μισθο. Oταν πας επιστρατος ή ενορκος ή για ετεροδημοτης να ψηφισεις δεν σου δινει κανενα κομματι του μισθου σου ουτε το ΙΚΑ ουτε ο ΟΑΕΔ, αρα πρεπει ο εργοδοτης να σου δωσει ολοκληρο τον μισθο σου κανονικα.

Manolis_karas
20-09-08, 18:14
Κωλοφαρδε. Ωρα να παρεις την εκδικηση σου. Πηξτους ολους. Κανε μεχρι και τον διοικητη να παρει αναβολη. :P :P :P

Συμφωνώ απόλυτα, τι θα σου κάμουν θα σου ρίξουν 20 αυστηρά; Δεν έχω πάει επιστράτευση, αλλά όσους επίστρατους (φαντάρους, οι αξιωματικοί ήταν πιο σοβαροί) γνώρισα όταν υπηρετούσα το έπαιζαν βαρείς δεν σήκωναν κουβέντα, γκρίνιαζαν συνεχώς για τα λεφτά που χάνουν τη δουλεία που πάει πίσω κτλ, μέχρι και ο διοικητής άλλαζε δρόμο για να μη τους συναντήσει, μετά τις 10 το βράδυ ήταν όλοι από ολίγο και πιο πάνω στο κέφι.

Panos.2006
25-09-08, 19:17
Και μένα μου ήρθε το χαρτί για πάω 7 μέρες για "μετεκπαίδευση". Πρώτη φορά με καλούν ως επίστρατο. Άντε να δούμε γιατί η ταξιαρχία μου είναι και λίγο περίεργη, αερομεταφερόμενη άλλωστε.

karavagos
25-09-08, 20:10
Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει ότι με το λευκό απολυτήριο (ΕΦΠ) ισχύει χαμηλή προτεραιότητα σε μετεκπαιδεύσεις/επιστρατεύσεις σε σχέση με τα πράσινα/ροζ/φούξια/κοκ?

iloxos
25-09-08, 20:26
τα πράσινα πάνε συστημένα. τα άσπρα καλύπτουν απώλειες

tommygun
25-09-08, 20:27
προφανως ναι.
κι εμενα 6 μηνες μετα τη ροζαλια, μου ρθε η χιονατη και τελος.
καταλαβανε φαινεται τι καλος στρατιωτης ημουν. :lol:

takisch
25-09-08, 20:34
Τα λευκά είναι 2ρη ή 3η σειρά εφεδρείας.
Αν δεν γράφουν πάνω μονάδα που πρέπει να παρουσιαστείς (όπου και όταν ήθελε διαταχθεί)
δεν πας για μετεκπαίδευση.(τα έχεις δει όλα:rofl:)
Αν γράφουν μονάδα υπάρχει περίπτωση να σε πάρουν για να καλύψεις κάποιο κενό.
Αυτά απ ότι θυμάμαι. (έχει περάσει καιρός βλέπεις...:hmm:)

dimkrom
05-11-08, 18:48
Παιδιά εγώ πήγα επίστρατος 19/10 – 25/10 και πήγα στον οαεδ για να μου πουν τι θέλει για να πάρω τα λεφτά και μου είπαν ότι επειδή τον προηγούμενο χρόνο δεν είχα ένσημα δεν γίνετε να μου δώσουν τα λεφτά (θέλει λένε να έχεις και 150 το ελάχιστο ένσημα από τον προηγούμενο χρόνο). Εγώ έπιασα δουλειά με ένσημα από τις 01/07/08 πριν ήμουν φοιτητής. Τι βλακείες είναι αυτές. Ο εργοδότης μου έδωσε το μισθό μειωμένο κατά 225 ευρω. Ας με ξανακαλέσουν για επίστρατο και θα τους πω τι θα πάρουν.
Αυτή η άσκηση εμένα μου στοίχισε 225 ευρω, αν με ξαναδούν να με γράψουν.

etsouk2000
06-11-08, 03:01
Παιδιά εγώ πήγα επίστρατος 19/10 – 25/10 και πήγα στον οαεδ για να μου πουν τι θέλει για να πάρω τα λεφτά και μου είπαν ότι επειδή τον προηγούμενο χρόνο δεν είχα ένσημα δεν γίνετε να μου δώσουν τα λεφτά (θέλει λένε να έχεις και 150 το ελάχιστο ένσημα από τον προηγούμενο χρόνο). Εγώ έπιασα δουλειά με ένσημα από τις 01/07/08 πριν ήμουν φοιτητής. Τι βλακείες είναι αυτές. Ο εργοδότης μου έδωσε το μισθό μειωμένο κατά 225 ευρω. Ας με ξανακαλέσουν για επίστρατο και θα τους πω τι θα πάρουν.
Αυτή η άσκηση εμένα μου στοίχισε 225 ευρω, αν με ξαναδούν να με γράψουν.

Αυτη η ασκηση σου στοιχισε 225 ευρω. Η θητεια σου στοιχισε τον μισθο ενος ολοκληρου ετους (ή και παραπανω αν εκανες πανω απο 12μηνο), δηλαδη >14000 ευρω. Ετσι ετσι, θελει θυσιες η πατριδα... Τουλαχιστον μεχρι να βαλεις μυαλο...

iloxos
06-11-08, 14:47
Αυτη η ασκηση σου στοιχισε 225 ευρω. Η θητεια σου στοιχισε τον μισθο ενος ολοκληρου ετους (ή και παραπανω αν εκανες πανω απο 12μηνο), δηλαδη >14000 ευρω. Ετσι ετσι, θελει θυσιες η πατριδα... Τουλαχιστον μεχρι να βαλεις μυαλο...

κλασικός etsouk...:worthy:

ζήτω η τουρκία!!!:worthy::worthy::worthy::worthy:

KLG
06-11-08, 17:59
κλασικός etsouk...:worthy:

ζήτω η τουρκία!!!:worthy::worthy::worthy::worthy:

Kλασσικός iloxos, όποιος δεν συμφωνεί μαζί = Τούρκος.

Επι της ουσίας για την ξεφτίλα έχεις να πεις τίποτα? Ή Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που χρεώνει την εθελοντική εργασία σε όσους την προσφέρουν :oneup:

etsouk2000
07-11-08, 00:26

Επι της ουσίας για την ξεφτίλα έχεις να πεις τίποτα? Ή Ελλάδα πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που χρεώνει την εθελοντική εργασία σε όσους την προσφέρουν :oneup:

θα βγαλει ο ιλοχος απο την τσεπη του 225 ευρω να τα δωσει στον dimkrom...

The_StarGazer
07-11-08, 00:40

Eθελοντική εργασία = Μαλακυνση εγκεφαλου.

Δεν εχω δει ποτε εθελοντικη πληρωμη.

iloxos
07-11-08, 11:00

Σύμφωνα με το σύνταγμα η θητεία είναι 24 μήνες, απο τις οποίες είσαι υποχρεωμένος να πας σε συνέχεια όσες θέλει το υπουργείο και σε ασκήσεις το υπόλοιπο.

Δεν είναι με την καμία "εθελοντική".

Δεν έκλαψε ο φίλος για την εκπάιδευση αλλά για τα λεφτά. Και είναι μέγιστη ξεφτίλα να βγαίνεις και να κλαίς για 250Ε ενώ χάρη κάνουν που στα δίνουν. Δεν τον έστειλαν να κάνει σεξουαλικές χάρες. Να εκπαιδευτεί για να μείνει ζωντανός τον στείλανε.

Το έχουμε παραχέσει με την συνεχή κριτική σε θέματα εθνικής άμυνας και ειδικά απο "ιδεαλιστές" κατοίκους εξωτερικού ή "μάχιμους αγωνιστές" Ι5.

Και δεν είπα κανέναν τούρκο. αλλά δεν κρύβω την άποψη μου οτι βοηθάτε την τουρκία και τον αγώνα της ΑΝΟΙΧΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

@etsouk2000
και ποιός νομίζεις οτι πλήρωσε τους 20,000 εφέδρους που κλήθηκαν φέτος; ο Αγ. Βασίλης; Φόρους δεν πληρώνεις;

EvilHawk
07-11-08, 11:39
Σύμφωνα με το σύνταγμα η θητεία είναι 24 μήνες, απο τις οποίες είσαι υποχρεωμένος να πας σε συνέχεια όσες θέλει το υπουργείο και σε ασκήσεις το υπόλοιπο.

Δεν είναι με την καμία "εθελοντική".

Δεν έκλαψε ο φίλος για την εκπάιδευση αλλά για τα λεφτά. Και είναι μέγιστη ξεφτίλα να βγαίνεις και να κλαίς για 250Ε ενώ χάρη κάνουν που στα δίνουν. Δεν τον έστειλαν να κάνει σεξουαλικές χάρες. Να εκπαιδευτεί για να μείνει ζωντανός τον στείλανε.

Το έχουμε παραχέσει με την συνεχή κριτική σε θέματα εθνικής άμυνας και ειδικά απο "ιδεαλιστές" κατοίκους εξωτερικού ή "μάχιμους αγωνιστές" Ι5.

Και δεν είπα κανέναν τούρκο. αλλά δεν κρύβω την άποψη μου οτι βοηθάτε την τουρκία και τον αγώνα της ΑΝΟΙΧΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

@etsouk2000
και ποιός νομίζεις οτι πλήρωσε τους 20,000 εφέδρους που κλήθηκαν φέτος; ο Αγ. Βασίλης; Φόρους δεν πληρώνεις;

Ένα μάτσο αηδίες, ο άνθρωπος πήρε ένα μισθό 250 ευρώ λιγότερα, τις ανάγκες του και το τι χρειάζεται να καλύψει με αυτά ή αν έχει άλλους πόρους δεν το ξέρεις, επομένως τσάμπα μαγκιές πουλάς ...

Το σχόλια για τα περί Τουρκίας είναι τόσο γελοία που δεν χρήζουν απάντησης ... :evil:

iloxos
07-11-08, 12:09
Ένα μάτσο αηδίες, ο άνθρωπος πήρε ένα μισθό 250 ευρώ λιγότερα, τις ανάγκες του και το τι χρειάζεται να καλύψει με αυτά ή αν έχει άλλους πόρους δεν το ξέρεις, επομένως τσάμπα μαγκιές πουλάς ...

Το σχόλια για τα περί Τουρκίας είναι τόσο γελοία που δεν χρήζουν απάντησης ... :evil:

Δεν έκανα καμία μαγκιά. Λεφτά λείπουν απο όλους Τα λεφτά που πήραν οι άλλοι κάποιος τα έδωσε -εγώ, εσύ. Δεν βγήκα να κλάψω για την "άδικη φορολόγησή μου".

απάντησες όμως και με ήθος όπως αρμόζει σε co-owner του μεγαλύτερου φόρουμ στην ελλάδα....

όπως και να το κάνεις οι απόψεις μου - σου είναι γνωστές και κρίνονται.

"γελοίες" οι δικές μου. "γελοίες" ίσως οι δικές σου κατά την άποψη μου.

γεμίσαμε γελοίες απόψεις...

κόντrες "γελοιότητας" και "μαγκιάς" κάνουμε; εγω νόμιζα οτι κάναμε διάλογο

Υγ 2δις σε όπλα το 2008 απο την οικονομικά κατεστραμμένη τουρκία. έτσι για να λέω και καμιά αηδία παραπάνω

EvilHawk
07-11-08, 12:19
Και τι μας το λες για την Τουρκία, αυτή η λογική μπαμπούλα μόνο εθνικά συμφέροντα δεν εξυπηρετεί, μονάχα τις μίζες που θα πάρουν κάποιοι. Ελπίζω σε καιρό οικονομικής κρίσης οι δικοί μας πολιτικοί να μην τους ακολουθήσουν στα μεγέθη αλλά να τις μειώσουν και να κάνουν ορθολογικότερη χρήση των αμυντικών δαπανών.

Τσάμπα μάγκας φυσικά, κάνεις κριτική σε κάποιο εργαζόμενο που ενδεχομένως τα 250 ευρώ να αποτελούν και το 1/3 του μισθού του για να δικαιολογήσεις τα στρατοκρατικά σου παραληρήματα ...

@ ADSLgr.com All rights reserved.