Επιστροφή στο Forum : Αγοράζω αυτοκίνητο... Βοήθεια!!!!!!
Σε λίγο καιρό ετοιμάζομαι να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Ο προβληματισμός μου δεν είναι η μάρκα, καθώς έχω ήδη ερωτευτεί το νέο fiesta, αλλά τα διαδικαστικά μέρη του θέματος.. Έχω βάλει στην άκρη τη προκαταβολή για το αυτοκίνητο, το 10% κ προετοιμάζομαι για τις 48 άτοκες(εκτός κ αν δεν ισχύει η χρηματοδότηση αυτή για το καινούργιο μοντέλο...).Θα ήθελα να μάθω την όλη διαδικασία..
1 πώς γίνεται η έγκριση δανείου? (π.χ χρειάζεται εγγυητής?)
2 πόσα κ ποιά περίπου είναι τα επιπλέον έξοδα? (πινακίδες κτλ)
3 το ποσό της προκαταβολής ορίζεται επί του τελικού ποσου? (συν το κόστος μεταφοράς κτλ)
4 την ασφάλιση του αυτοκινήτου πότε ακριβώς πρέπει να τη κάνω?(όταν το παραγγείλλω ή αφού το παραλάβω?)
5 κ τέλος, αφου σκάσω τα λεφτά κ πω τα καλορίζικα με τον αντιπρόσωπο, πόσο καιρό θα περιμένω για να το οδηγήσω το ρημάδι????
Σε λίγο καιρό ετοιμάζομαι να πάρω το πρώτο μου αυτοκίνητο. Ο προβληματισμός μου δεν είναι η μάρκα, καθώς έχω ήδη ερωτευτεί το νέο fiesta, αλλά τα διαδικαστικά μέρη του θέματος.. Έχω βάλει στην άκρη τη προκαταβολή για το αυτοκίνητο, το 10% κ προετοιμάζομαι για τις 48 άτοκες(εκτός κ αν δεν ισχύει η χρηματοδότηση αυτή για το καινούργιο μοντέλο...).Θα ήθελα να μάθω την όλη διαδικασία..
3 το ποσό της προκαταβολής ορίζεται επί του τελικού ποσου? (συν το κόστος μεταφοράς κτλ)
4 την ασφάλιση του αυτοκινήτου πότε ακριβώς πρέπει να τη κάνω?(όταν το παραγγείλλω ή αφού το παραλάβω?)
5 κ τέλος, αφου σκάσω τα λεφτά κ πω τα καλορίζικα με τον αντιπρόσωπο, πόσο καιρό θα περιμένω για να το οδηγήσω το ρημάδι????
Φίλη μου, μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία θα σου λύσει όλες τις απορίες.
Γενικά, 1. αν δεν έχεις υψηλά εισοδήματα μπορεί να σου ζητήσουν εγγυητή.
2. Δεν ξέρω ακριβώς το ποσό για τις πινακίδες αλλά, τα υπολογίζουν στην τιμή και εσύ παίρνεις έτοιμο το αυτοκίνητο με τις πινακίδες. Μπορείς να τους ζητήσεις μονό ή ζυγό.
3. Η πρκαταβολή είναι επί της τελικής αξίας του αυτοκινήτου και συνήθως ζητάνε τα έξοδα για το σήμα και τις πινακίδες ξεχωριστά σε μετρητά. Κάποιες εταιρίες τα βάζουν όμως μέσα στην συνολική τιμή και κάποιες άλλες τα κάνουν δώρο. Να θυμάσαι ότι όλα είναι διαπραγματεύσιμα.
4. αφού θα το πάρεις με χρηματοδότηση είναι πιθανό να στο ασφαλίσει η αντιπροσωπεία για να είναι καλυμένοι σε κάθε κίνδυνο.
5. αυτό εξαρτάται από το πότε θα έχουν ετοιμοπαράδοτο, θα στο πεί ο πωλητής αφού πείς τι χρώμα το θέλεις και με τι έξτρα αξεσουάρ.
Πάντως είναι πολύ καλή επιλογή και θα μείνεις ευχαριστημένη!
Καλωρίζικο!
Γ.
Φίλη μου, μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία θα σου λύσει όλες τις απορίες.
Γενικά, 1. αν δεν έχεις υψηλά εισοδήματα μπορεί να σου ζητήσουν εγγυητή.
2. Δεν ξέρω ακριβώς το ποσό για τις πινακίδες αλλά, τα υπολογίζουν στην τιμή και εσύ παίρνεις έτοιμο το αυτοκίνητο με τις πινακίδες. Μπορείς να τους ζητήσεις μονό ή ζυγό.
3. Η πρκαταβολή είναι επί της τελικής αξίας του αυτοκινήτου και συνήθως ζητάνε τα έξοδα για το σήμα και τις πινακίδες ξεχωριστά σε μετρητά. Κάποιες εταιρίες τα βάζουν όμως μέσα στην συνολική τιμή και κάποιες άλλες τα κάνουν δώρο. Να θυμάσαι ότι όλα είναι διαπραγματεύσιμα.
4. αφού θα το πάρεις με χρηματοδότηση είναι πιθανό να στο ασφαλίσει η αντιπροσωπεία για να είναι καλυμένοι σε κάθε κίνδυνο.
5. αυτό εξαρτάται από το πότε θα έχουν ετοιμοπαράδοτο, θα στο πεί ο πωλητής αφού πείς τι χρώμα το θέλεις και με τι έξτρα αξεσουάρ.
Πάντως είναι πολύ καλή επιλογή και θα μείνεις ευχαριστημένη!
Καλωρίζικο!
Γ.
Ή να σου θέσει περιορισμούς για την ασφαλιστική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, για να βγει στον δρόμο πρέπει να έχει ασφάλεια. Αν έχεις την πινακίδα του αυτοκινήτου, μπορείς να το ασφαλίσεις.
Εγώ έκανα ένα τηλεφωνικό προσωρινό ασφάλιστρο ενώ ήμουν ήδη μέσα στην αντιπροσωπία (λέγοντας απλά τον αριθμό κυκλοφορίας) για να κάνω την κανονική ασφάλιση με την ησυχία μου.
Το θέμα είναι να πάω στην αντιπροσωπεία ξέροντας πέντε πράματα... Για την ασφάλεια, δε θέλω τίποτα εξειδικευμένο, τα βασικά κ να μη πληρώνω πάνω από 300 ε το χρόνο. Όσο για τα εξτρα, με την εκδοση που θα πάρω, τη trend, μια χαρα ευχαριστημένη θα μαι, το μόνο που θα βάλω είναι ηλεκτικά παράθυρα πίσω κ μεταλλικό χρώμα(spa, δηλ κάτι σαν χακί)...
........Auto merged post: lib πρόσθεσε 2 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Κ για το εισόδημά μου, παίρνω γύρω στα 800 με 900 το μήνα (ανάλογα με τις υπερωρίες πάντα).. Θα μου το δώσουν, πως το κοβετε?!?!?
Πάντως όταν με το καλό το πάρεις θέλω να μας πείς εντυπώσεις γιατί το σκέφτομαι και εγώ για αυτό το αυτοκίνητο
georgefocus
22-01-09, 00:57
Μπες στο www.clubford.gr και θα βρεις τις απαντήσεις.
... προετοιμάζομαι για τις 48 άτοκες...
Σίγουρα είναι άτοκες ή εννοούν κάτι άλλο;:hmm: Όταν πάρεις ένα αυτοκίνητο με δόσεις δεν έχεις καμία σχέση πλέον με την εταιρία αλλά με τη τράπεζα και δεν ξέρω τράπεζα που να δίνει "δάνειο" άτοκα. Για υπολόγισε τα λίγο μην πέσεις προ εκπλήξεως
........Auto merged post: Antre πρόσθεσε 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ά μιας και μιλάς για καινούργιο άρα για σεβαστό ποσό έχε υπόψιν σου ότι πρέπει οι προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις (ή οι τρέχουσες σε σχέση με τις δόσεις) να δηλώνουν εισοδήματα που καλύπτουν το ποσό της δαπάνης σου.
Νέα κοπέλα είσαι και μπορεί αν δουλεύεις ανασφάλιστη (ή να είχες οικονομίες από πιτσιρίκα), για αυτό το λέω ;) . Αν δεν δικαιολογείτε η δαπάνη τότε πληρώνεις πρόστιμο (ότι προφανώς φοροδιαφεύγεις)
2.Νομιζω 500€ ειναι τα εξοδα φακελου που λεμε...
4.Οταν παρεις την αδεια στο ονομα σου με ολα τα στοιχεια τοτε θα κανεις ασφαλεια...
5.Αυτο εξαρταται απο την εταιρεια...
Καλοριζικο!!:smoke::smoke:
υπαρχει το clubfiesta
Μπες και κανε εγγραφη
Τα παιδια ειναι πολυ ευγενικα και θα σου τα εξηγησουν ολλα με λεπτομεριες
Εγω εχω fiesta και ειμαι πολυ ευχαριστημενος:whistle:
Το Fiesta τερμάτισε στην δεύτερη θέση γι αΑυτοκίνητο της Χρονιάς. Έχασε για έναν βαθμό από το OPEL Insignia.
Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο!.
Γ.
Manolis_karas
22-01-09, 09:53
Για την ασφάλεια, δε θέλω τίποτα εξειδικευμένο, τα βασικά κ
Αν αγοράσεις αυτοκίνητο με δόσεις, το πως θα το ασφαλίζεις, μέχρι να το εξοφλήσεις, το αποφασίζει εκείνος που σου παρακρατεί την κυριότητα.
Σίγουρα είναι άτοκες ή εννοούν κάτι άλλο;
Οι δόσεις είναι πολιτική του πωλητή, ψάξε το. Πριν 2 χρόνια αγόρασε το ίδιο αυτοκίνητο ο γιος μου, στην πατρίδα μου, οι δόσεις είχαν τόκο, από εκεί που το πήρε, στην Αθήνα, ήταν η ίδια τιμή, απολύτως μετρητής και με δόσεις (χωρίς τόκους κλπ), επειδή έκανα εγώ τις τις τελικές λεπτομέρειες, ρώτησα γιατί γίνεται αυτό και είναι αρνητικό κίνητρο για να πάρουν τα χρήματα όλα αμέσως, μου απάντησαν: Πολιτική της εταιρείας.
Εύχομαι Καλορίζικο, Καλοτάξιδο.
Ά μιας και μιλάς για καινούργιο άρα για σεβαστό ποσό έχε υπόψιν σου ότι πρέπει οι προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις (ή οι τρέχουσες σε σχέση με τις δόσεις) να δηλώνουν εισοδήματα που καλύπτουν το ποσό της δαπάνης σου.
Νέα κοπέλα είσαι και μπορεί αν δουλεύεις ανασφάλιστη (ή να είχες οικονομίες από πιτσιρίκα), για αυτό το λέω ;) . Αν δεν δικαιολογείτε η δαπάνη τότε πληρώνεις πρόστιμο (ότι προφανώς φοροδιαφεύγεις)
Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ καν δήλωση.. Δηλαδή πρέπει να τρέχω κ στις εφορίες??? Πολλή φασαρία...
Νομιζω επισης οτι αμα παρεις το αυτοκινητο με δανειο απο την εταιρεια τοτε σου κρατανε την κυριοτητα του αυτοκινητου μεχρι να ξεπληρωσεις τις δοσεις. Αν πας μεσω τραπεζης τοτε απο οσο ξερω, η κυριοτητα ειναι δικη σου.
Επισης, με την ασφαλεια, μην ψαρωσεις και δεχτεις τη δικη τους αμεσως επειδη πας με δανειο. Μπορεις να διαλεξεις οποια θελεις απλα να καλυψεις αυτα που θελουν.
Οι δόσεις είναι πολιτική του πωλητή, ψάξε το. Πριν 2 χρόνια αγόρασε το ίδιο αυτοκίνητο ο γιος μου, στην πατρίδα μου, οι δόσεις είχαν τόκο, από εκεί που το πήρε, στην Αθήνα, ήταν η ίδια τιμή, απολύτως μετρητής και με δόσεις (χωρίς τόκους κλπ), επειδή έκανα εγώ τις τις τελικές λεπτομέρειες, ρώτησα γιατί γίνεται αυτό και είναι αρνητικό κίνητρο για να πάρουν τα χρήματα όλα αμέσως, μου απάντησαν: Πολιτική της εταιρείας.
θέλουν δόσεις γιατί παίρνουν προμήθεια απο τις τράπεζες:p
Το οτι μου κρατάνε τη κυριότητα σημαίνει κάτι άλλο εκτός απο το οτι δε μπορώ να το πουλήσω μέχρι να ξεπληρώσω? Δηλ θα έχω πρόβλημα κάπου αλλού μ'αυτο?
Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ καν δήλωση.. Δηλαδή πρέπει να τρέχω κ στις εφορίες??? Πολλή φασαρία...
Χμμμμ, κοίτα αν θες να γλίτώσεις το πρόστιμο υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας είναι η μεταβίβαση χρημάτων από κάποιον πχ τον πατέρα σου. Αλλά η φορολόγηση μιας τέτοιας κίνησης το καθιστά ασύμφορο.
Η άλλη λύση είναι να δηλώσεις τουλάχιστον φέτος εισοδήματα που καλύπτουν τη προκαταβολή και για τα επόμενα έτη εισοδήματα που καλύπτουν τις δόσεις. Αλλά το θέμα είναι (εφόσον δουλεύεις κάπου ανασφάλιστη) θα δεχτεί αυτός να σε ασφαλίσει;
Μάλλον το πρόστιμο δεν το γλιτώνεις εκτός αν το αγοράσεις στο όνομα πχ του πατέρα σου που προφανώς θα έχει εισοδήματα που καλύπτουν την αξία του αυτοκινήτου.
Το οτι μου κρατάνε τη κυριότητα σημαίνει κάτι άλλο εκτός απο το οτι δε μπορώ να το πουλήσω μέχρι να ξεπληρώσω? Δηλ θα έχω πρόβλημα κάπου αλλού μ'αυτο?
Όχι, δεν έχεις κανένα πρόβλημα εκτός του ότι δεν μπορείς να το πουλήσεις προτού το ξεχρεώσεις.
Και όταν ξεχρεώσεις με το καλό θα πρέπει να πάς να τους πείς να σου μεταβιβάσουν την κυριότητα γιατί πολλοί το "ξεχνάνε
Γ.
Αλλά το θέμα είναι (εφόσον δουλεύεις κάπου ανασφάλιστη) θα δεχτεί αυτός να σε ασφαλίσει;
Στη δουλειά μου κολλάνε κανονικά τα ένσημα. Πω, πολύ ψάξιμο θέλει το θέμα απ'οτι βλέπω...
Στη δουλειά μου κολλάνε κανονικά τα ένσημα. Πω, πολύ ψάξιμο θέλει το θέμα απ'οτι βλέπω...
Και γιατί δεν έκανες φορολογική δήλωση;
Πάντως το εισόδημα σου έχει φορολογηθεί κανονικά (Φ.Μ.Υ. = Φόρος Μισθωτών Υπαλλήλων). Ψάχτο λίγο να μάθεις, λογικά δεν θα χεις κάποιο πρόβλημα, κάποια λύση θα υπάρχει εφόσον φαίνεται ότι έχεις πόρους
Και γιατί δεν έκανες φορολογική δήλωση;
Δε ξέρω!!!!!! Αλλα δεν υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις δήλωση εφόσον έχεις περουσιακά στοιχεία?
Δε ξέρω!!!!!! Αλλα δεν υποτίθεται ότι πρέπει να κάνεις δήλωση εφόσον έχεις περουσιακά στοιχεία?
Ναι αλλά μπορεί να δικαιούσουν επιστροφή φόρου.... μέχρι και φέτος ίσχυε το αφορολόγητο. Οπότε αν είχες εισοδήματα κάτω του αφορολόγητου δικαιούσουν επιστροφή
Σχετικά με την ασφάλιση, το αυτοκίνητο πριν το βγάλεις στο δρόμο πρέπει να έχει ασφάλεια. Θα τους ζητήσεις να σου δώσουν ή να σου στείλουν με ένα φαξ τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας του για να το ασφαλίσεις όπου θέλεις εσύ. Αν αγοραστεί με χρηματοδότηση εκτός από τη βασική ασφάλιση θα πρέπει να περιλαμβάνει και ασφάλεια για μερική και ολική κλοπή τουλάχιστον μέχρι την αποπληρωμή του, βέβαια μπορείς να ρωτήσεις και την αντιπροσωπεία για το τι θέλουν να περιλαμβάνει η ασφάλιση.
Καλοτάξιδο να είναι...
Manolis_karas
26-01-09, 22:01
Νομίζω ότι μπορείς να το πουλήσεις, αλλά πάλι η κυριότητα είναι παρακρατημένη και ο νέος αγοραστής έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με σένα.
Το ότι παρακρατείται η κυριότητα σημαίνει, ότι αν δεν πληρώνεις τις δόσεις το παίρνει πίσω η εταιρεία γι αυτό και γίνεται η σύνθετη ασφάλεια.
Αλλά η φορολόγηση μιας τέτοιας κίνησης το καθιστά ασύμφορο.
Ζήτα από μερικούς φίλους σου με εισοδήματα ή φίλους του πατέρα σου να σου κάνουν δωρεά μικρο ποσών, η οποία δωρεά, είναι χωρίς έξοδα και φόρους, νομίζω ότι ποσό μέχρι 5.000 ευρώ, από ξένους (φίλους ονομάζονται εξωτικοί) ρώτα φοροτεχνικούς για λεπτομέρειες.
Κράτα το αφορολόγητο των γονικών παροχών για κάτι σοβαρότερο. Οι γονικές παροχές αθροίζονται και δεν παραγράφονται.
Νομίζω ότι μπορείς να το πουλήσεις, αλλά πάλι η κυριότητα είναι παρακρατημένη και ο νέος αγοραστής έχει τις ίδιες υποχρεώσεις με σένα.
Το ότι παρακρατείται η κυριότητα σημαίνει, ότι αν δεν πληρώνεις τις δόσεις το παίρνει πίσω η εταιρεία γι αυτό και γίνεται η σύνθετη ασφάλεια.
Δεν μπορεί να το πουλήσει, δεν αφήνουν να γίνει η μεταβίβαση στο υπουργείο.
Αυτό που γίνεται συνήθως είναι να του δώσει χρήματα ο μέλλων αγοραστής για να ξοφλήσει τις οφειλές και κρατά τα υπόλοιπα ο πωλητής (φυσικά με έγγραφη δέσμευση όλα αυτά... διαφορετικά είναι πολύ επικίνδυνο να χάσει τα λεφτά του ο υποψήφιος αγοραστής)
@ ADSLgr.com All rights reserved.