PDA

Επιστροφή στο Forum : Πως Κάνω Reset σε CISCO 836 ADSL μέσω Telnet?

billvass
11-12-05, 12:55
Για σας!

Ξέρει κανείς πως κάνω reset του adsl router 836 της cisco μέσο Telnet?
Προσπαθώ να το σετάρω εδώ και δύο μέρες και τελικά το μόνο που κατάφερα είναι να χάσω την επικοινωνία του pc με το router από το ethernet.

Υ.Γ.
Του έκανα κάποια στιγμή ipconfig /release από dos και όταν πήγα να κάνω renew μου έβγαζε σφάλμα.

Τώρα σέταρα την ip manual αλλά πάλι τα ίδια... ,δεν βλέπω το router.

Να τονίσω ότι δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο να πειράξω οποιαδήποτε ρύθμιση μέσα στο router.
Μπήκα μέσο Brouwser κλίκαρα στο quick configuration έβαλα username/password πάτησα next, άρχισε να ψάχνει για isp, μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν τον βρίσκε και μου ζήτησε να κάνω release και μετά renew.

Αυτά!!

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...
Ευχαριστώ.!

cmos
11-12-05, 13:11
Mπες από την console port του router με το pc με το σειριακό καλώδιο που προσφερεται μαζί με το router , χρησιμοποιώντας hyperterminal στην COM1 από το PC σου βάζοντάς την στα 9600 Ν 1.

billvass
11-12-05, 13:18
OK!
Μέχρι εδώ καλά!
και οι εντολές που πρέπει να δόσω?

hedgehog
11-12-05, 13:19
Με telnet έχεις πρόσβαση στο router?? αν ναι δεν νομίζω πως έχεις πρόβλημα με τις IP.
Τι IP έχει αυτή τη στιγμή το PC σου και τι ο router? την IP του PC την έδωσε ο DHCP server του router, ή την έβαλες εσύ χειροκίνητα???
Αν δεν έχεις πρόσβαση ούτε με telnet δοκίμασε να δώσεις στατική IP στο PC σου 10.10.10.2 (αν θυμάμαι καλά η default του router είναι 10.10.10.1)
Αν έχεις πρόσβαση, δοκίμασε να μας δείξεις το configuration του router μήπως φανεί κάτι απο εκεί.

telnet XXX.XXX.XXX.XXX (η IP του router)
UserName
Password
enable
Password
show run

billvass
11-12-05, 13:24
ναι έχω.
ο router έχει 10.10.10.1 και το pc μου 10.10.10.5
την ip την έδωσα εγώ,
αυτό βέβαια μετά από την εντολή που έδωσα για release γιατί μέχρι τότε την ip την είχε δόσει ο router.

hedgehog
11-12-05, 13:27
OK... και το πρόβλημα είναι πως??? δεν έχεις πρόσβαση με το CRWS??? τι σφάλμα βγάζει???? τι κάνει???

cmos
11-12-05, 13:38
http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/product/software/ios122/122cgcr/fipr_c/ipcprt1/1cfdhcp.htm

billvass
11-12-05, 13:40
Βήμα Βήμα!!
Είχα μπεί από τον Browser
Χρησιμοποίησα το quick configuration, έβαλα username και password
Πατώντας next με Αφήνει στην αναμονή και βγάζει μήνυμα ότι ψάχνει τον ISP,
μετά από λίγο βγάζει μήνυμα ότι δεν βρήκε τη dsl και με προτρέπει να κάνω release και renew.
κάνω release και στο renew μου λέει ότι δεν βρήκε dhcp.
Αυτά!
από εκεί και πέρα δεν μπορώ να ξαναμπώ με browser και δεν ααντάει sto ping.
Τώρα η διεύθυνση του pc είναι 10.10.10.5 - 255.255.255.0 με gateway 10.10.10.1 στο manual αλλά πάλι δεν έχω επικοινωνία.

τώρα κοιτάω και τα στοιχεία από cmos

Ευχαριστώ cmos

euri
11-12-05, 14:02
Δοκίμασε να τον βγάλεις από το ρεύμα και να τον ξαναβάλεις...

billvass
11-12-05, 21:53
Τελικά βρήκα τις ρυθμίσεις απο cisco.
Το έκανα reset σε factory default και όλα καλά.
Το μόνο κακό είναι ότι πάλι δεν βλέπω ethernet!
Κοινός εξακολοθώ να μην μπαίνω!!!

wintech2003
11-12-05, 22:02
Πάντως μην το βάλεις στο automatic detection στις ρυθμίσεις, βάλτες καρφωτές 8/35 του VPI/VCI.

PS. Μην ταράζεσαι.. και εμένα η πρώτη επαφή με Cisco router ήταν ο 837 μου... εκανα 2 μέρες να συνδεθώ στο Internet, αλλα τα κατάφερα στο τέλος... :cool:

chatasos
12-12-05, 01:34
Γνωστό κολπάκι για να "πειραματίζεστε" με cisco όταν δεν έχετε πρόσβαση μέσω κονσόλας...

Πριν αρχίσετε τα πειράματα, το προγραμματίζετε να κάνει reload σε 10 λεπτά (ή όσα υπολογίζετε ότι θα χρειαστούν για να τεστάρετε τις όποιες αλλαγές):

reload in 10

Αν χάσετε την πρόσβαση μετά τις αλλαγές, περιμένετε το reload και ξαναδοκιμάζετε πάλι.
Αν δεν χάσετε την πρόσβαση, ακυρώνετε το reload δίνοντας:

reload cancel

Προσοχή: Δεν πρέπει να σώσετε το config (πάνω στο startup-config) όταν κάνετε τις αλλαγές, γιατί μετά το reload ο router θα βρίσκεται στην κατάσταση που ήταν μετά τις αλλαγές και στην οποία δεν είχατε πρόσβαση.

hedgehog
12-12-05, 01:42
πολύ χρήσιμο αυτό :D :respekt:
thanx

@ ADSLgr.com All rights reserved.