PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο iMac δεν ξεκιναει!

sugarvampire
12-03-09, 22:14
Παιδια καλησπερα!

Εχω εδω και εναμιση χρονο εναν Imac 20''. Σημερα και ενω σερφαρα, ξαφνικα το συστημα παγωσε εντελως χωρις καμια ανταποκριση. Κανω ενα reset απο το power button και στην αρχικη οθονη μου εμφανιζει ενα flashing folder με ενα ?.
Κανω manually παλι 2-3 reboot και ειτε βγαζει το προηγουμενο ειτε απλα κολλαει σε λευκη οθονη.. Ξεκινωντας απο το install disc, μπαινω στο disc utility και δεν βλεπω τον σκληρο μου δισκο παρα μονο το dvd.. :(
Κακαρωσε ο σκληρος μου ?? :(
Τι κανουμε σε αυτη την περιπτωση? Η εγγυηση ειναι για 1 χρονο? Υπαρχει περιπτωση να ξαναβρω τα data? Thanx in advance..

sdikr
12-03-09, 23:38
Αν μπορείς να βρείς κάποιο pc, βάλε τον δίσκο σου εκεί και κατέβασε το hd regenarator (υπάρχει και στο hirens boot cd)

ισως και να μπορέσει να στο φιάξει

sugarvampire
12-03-09, 23:47
Αν μπορείς να βρείς κάποιο pc, βάλε τον δίσκο σου εκεί και κατέβασε το hd regenarator (υπάρχει και στο hirens boot cd)

ισως και να μπορέσει να στο φιάξει

Εχω pc αλλα πως θα γινει αυτο που λες, δεν ρισκαρω να ανοιξω τον μακ και να αφαιρεσω τον σκληρο (ειδα καποια βιντεο και ειναι too risky..)
Εψαξα για αναλογες περιπτωσεις, ειδα και παλιοτερα θεματα εδω και απ οτι καταλαβαινω δεν την γλιτωνω την rainbow.. (ο μακ ειναι αγορασμενος απο eshop)

haHa
13-03-09, 00:00
Αν δεν παρεις το ρισκο να ανοιξεις τον μακ, τοτε ξεχνα τα δεδομενα σου... (αν το προβλημα ειναι τελικως στον σκληρο)

sugarvampire
13-03-09, 11:56
Δεν τον ανοιγω γιατι σιγουρα θα κανω κατι λαθος. Πηρα τηλ. στην rainbow και μου ειπαν οτι σε 1η φαση ειναι 52Ε+φπα για ελεγχο..

Nemessis
13-03-09, 12:44
Δεν τον ανοιγω γιατι σιγουρα θα κανω κατι λαθος. Πηρα τηλ. στην rainbow και μου ειπαν οτι σε 1η φαση ειναι 52Ε+φπα για ελεγχο..

Δεν ρωτάς και στην document? (www.document.gr) Απο εκεί πήρα το δικό μου MacBook και είναι πολύ εξυπηρετικά τα παιδια.

sugarvampire
16-03-09, 15:44
Nemessis σ ευχαριστω για την απαντηση!
Τελικα στην document μου ειπαν 50 ευρω ως ελάχιστη χρεωση, δηλαδη τα ιδια στα οικονομικα.
Μαλλον σε αυτους θα τον παω.

desertman
16-03-09, 19:59
πριν το πας, κάνε ένα hardware test...
http://support.apple.com/kb/HT1509

και δοκίμασε να κάνεις reset το SMC...
http://support.apple.com/kb/HT1543

sugarvampire
03-04-09, 00:39
πριν το πας, κάνε ένα hardware test...
http://support.apple.com/kb/HT1509

και δοκίμασε να κάνεις reset το SMC...
http://support.apple.com/kb/HT1543

desertman τα δοκιμασα και αυτα πριν τον παω, ολα εδειχναν hard disk failure..

Τελικα τον πηγα στην systemgraph αφου μαζεψα και καποιες αλλες γνωμες.
Το καταστημα πολυ καλογουστο, apple-oriented και αρκετα εξυπηρετικοι και ευγενικοι, καθως και γρηγοροι στο service.
Σουμα? 75 ευρω ο δισκος και ..130 η εργασια! :dots::cry:
Θα παω να γινω certified mac technician νομιζω :lamer

psyxakias
03-04-09, 00:43
€75 ο δίσκος και €130 η εργασία; :shock:

sugarvampire
03-04-09, 01:20
Oh yeah.. σαν να λεμε 'ασε, 2 δισκους εργατικα πληρωσα' :P

Δεν πρεπει να ειναι ακατορθωτο για καποιον με στοιχειωδεις γνωσεις να το κανει, αλλα και παλι, εγω δεν το ρισκαρα :oops:

Whiteyez
05-04-09, 03:38
Είναι γελίο να ανοίξεις το imac, αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σου, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται, στο λέω γιατί και εγώ έτσι νόμιζα.

macgiorgosgr
05-04-09, 12:38
Καθόλου γελοία υπόθεση δεν είναι ο iMac. Μόνο οι βεντούζες για το γυαλί αρκούν. Αλλά όχι και 130€ εργατικά και μάλιστα από ΜΗ εξουσιοδοτημένο service!

Whiteyez
05-04-09, 15:01
Καθόλου γελοία υπόθεση δεν είναι ο iMac. Μόνο οι βεντούζες για το γυαλί αρκούν. Αλλά όχι και 130€ εργατικά και μάλιστα από ΜΗ εξουσιοδοτημένο service!

Tί εννοείς μόνο οι βεντούζες για το γυαλί(πλαστικό) αρκούν?

macgiorgosgr
05-04-09, 16:28
Tί εννοείς μόνο οι βεντούζες για το γυαλί(πλαστικό) αρκούν?

Έχεις στο μυαλό σου τον iMac πριν τον αλουμινένιο. Στον aluminium πρέπει να βγει το γυαλί (γυαλί, όχι πλαστικό) της οθόνης, το οποίο βγαίνει μόνο με βεντούζες, καθώς κουμπώνει πάνω στο μπροστινό κάλυμμα.

Whiteyez
05-04-09, 19:18
Όχι στο μυαλό μου όπως και στο γραφείο μου έχω τον aluminium, και το πλαστικό (όχι γυαλί, τουλάχιστον εμένα έτσι μου φαίνεται) το έβγαλα με αυτό:

sugarvampire
06-04-09, 10:57

Η systemgraph ειναι apple authorized service, αν δεν ηταν δε θα τον πηγαινα εκει!

n_i_kos
06-04-09, 13:51
Που, πως, ποσο, γινεσαι mac authorised repairman :hmm:
Eχω 10-12 ΜΑC στην συλλογη και τα εχω ξεκοιλιασει ολα αρκετες φορες και τα εχω επισκευασει :cool:...και ψαχνω και για νεα δουλεια :hmm:.
Καμια ιδεα κανεις :sorry:.

macgiorgosgr
06-04-09, 19:16
Η systemgraph ειναι apple authorized service, αν δεν ηταν δε θα τον πηγαινα εκει!

Apple Authorized Service Providers στην Ελλάδα είναι η Rainbow και η Document στην Αθήνα και η Elite στην Θεσσαλονίκη. Τελευταία φορά που έλεγξα τουλάχιστον, αυτό ίσχυε. Στο site δε της Systemgraph δεν αναφέρει πουθενά το αρκτικόλεξο AASP. Η Systemgraph άλλωστε μέχρι τις 2 Απρίλη 2009 ήταν ΕΚΤΟΣ του επίσημου δικτύου Apple. Αν μέσα σε 4 μέρες πήρε και την επίσημη εξουσιοδότηση για το Service, τότε μάλλον δεν ζούμε στην Ελλάδα.

Είναι άλλο πράγμα να έχει ένας τεχνικός σου πιστοποίηση από την Apple ότι κατέχει το αντικείμενο, κι άλλο να είσαι επίσημο service. Στην πρώτη περίπτωση απλά μπορείς να λύνεις και να δένεις μηχανήματα και έχεις πρόσβαση στο site της Apple για τους τεχνικούς. Δεν είναι απίθανο ας πούμε, εταιρείες που δεν κάνουν service να έχουν επίσημο τεχνικό Mac. Όταν έχεις μερικές εκατοντάδες Mac, κάποιον χρειάζεσαι για να τα ελέγχει, γι' αυτό και οι ACMT δεν σχετίζονται υποχρεωτικά με τα AASP. Οι AASP όμως έχουν πρόσβαση στα ανταλλακτικά. Τεράστια διαφορά.

ntrim
06-04-09, 20:08
Τόχασες για μια μέρα...
Rainbow: Συνεργασία με System Graph Technologies (http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/03/1648809.htm)

haHa
06-04-09, 20:14
Παντως 130 ευρω ειναι τραγικη τιμη για αλλαγη σκληρου..

Οπως τραγικος ειναι κ ο μονο ενας χρονος εγγυησης..
Για αυτο φωναζουμε να αγοραζετε επεκταση εγγυησης!

macgiorgosgr
06-04-09, 22:37
Τόχασες για μια μέρα...
Rainbow: Συνεργασία με System Graph Technologies (http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/04/03/1648809.htm)

Όχι, δεν το έχασα, το ανέφερα. "Μέχρι τις 2 Απριλίου" έγραψα, εννοώντας ότι στις 2 Απριλίου ανακοινώθηκε η συνεργασία Systemgraph-Rainbow, με δελτίο τύπου. Μετά άλλωστε συνεχίζω "…αν μέσα σε τέσσερις μέρες πήρε ΚΑΙ την εξουσιοδότηση για το service…". Πουθενά όμως στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται ότι είναι Apple Authorised Service Provider, άρα συμπεραίνουμε ότι τα μοναδικά AASP στην Ελλάδα είναι αυτά που έγραψα πιο πάνω.
Εδώ που τα λέμε, και AASP να ήταν, 200€ είναι πολλά για αλλαγή δίσκου.

GoblinX
06-04-09, 22:56
Η Systemgraph δεν είναι AASP. Εδώ μόλις έγινε επίσημος μεταπωλητής.

sugarvampire
07-04-09, 11:44
Δικιο εχετε παιδια, εγω ειδα τα certifications των τεχνικων της στο site και τα μπερδεψα. Ωστοσο πιο πολυ -καλως η κακως- βασιστηκα στο word of mouth για να επιλεξω εταιρεια, και εξαλλου δε νομιζω και στις αλλες να μου ερχοταν φθηνοτερα..
Αντικειμενικα ομως πανακριβη η εργασια.
Μονο μια δοκιμη θα με επειθε αν μπορουσα να το κανω μονος μου.. :lumberja:

Next time! (φτου φτου)

Αα, για την επεκταση εγγυησης δεν την ειχα κανει γιατι ειχα μπει, πριν ακομα την αγορα και το switch, στο 'τριπακι' οτι αυτα τα μηχανακια just keep working and working, software and hardware wise, οποτε δεν θα χρειαζοταν. Μετα απο αυτο βεβαια, δεν εχω βγει εντελως απο το τριπακι (ισα ισα, τουλαχιστον απο πλευρας λειτουργικου ειμαι υπερικανοποιημενος), αλλα οσο να ναι ειναι σαν να ραγισε κατι :p

kadronarxis
11-04-09, 10:50
Για να αφαιρέσετε το γυαλί, θα βάλετε στις 2 πλευρές του κολλητική ταινία μεγάλων καφέ σκούρων κουτιών, και θα τραβήξετε με δύναμη προς τα έξω.
Να έχετε μαζί σας και πεπιεσμένο αγέρα, για να αφαιρέσετε ότι σκόνη υπάρχει μετά τη .....ζημιά που θα κάνετε.. :p

kyriakos7
11-04-09, 18:13
130 oh my god παρα πολλα τα λεφτα !!!

TearDrop
14-04-09, 11:00
Για να αφαιρέσετε το γυαλί, θα βάλετε στις 2 πλευρές του κολλητική ταινία μεγάλων καφέ σκούρων κουτιών, και θα τραβήξετε με δύναμη προς τα έξω.
Να έχετε μαζί σας και πεπιεσμένο αγέρα, για να αφαιρέσετε ότι σκόνη υπάρχει μετά τη .....ζημιά που θα κάνετε.. :p
Δεν χρειάζεται χαρτοταινία, βγαίνει πολύ εύκολα με μια μικρή βεντούζα (σαν αυτή που έχει ο φίλος παραπάνω στη φωτογραφία)

Εγώ τουλάχιστον έτσι το έχω βγάλει αρκετές φορές.

mikka
27-04-09, 16:29
και 2 σχετικά video

Easily remove a glass panel of the iMac (Mid 2007)
http://www.youtube.com/watch?v=cy0o2WdrN3M

Aluminium iMac - removing and cleaning glass and LCD
http://www.youtube.com/watch?v=frfzESC-ahM

το θέμα είναι οτι το άντε το βγάζουμε εύκολα , με τι το καθαρίζουμε όμως?
γιατί χλωμό να το κάνω ακριβώς όπως στο 2ο video

μήπως με swiffer:rolleyes:
(πού σκόνη ρε γμτ)

LOUKAS32
11-07-09, 02:19
3 AASP's in Greece

Rainbow
Document
Elite

marlene
11-07-09, 04:52
Παιδιά διάβασα το thread τυχαία και νομίζω ότι θα ... λιποθυμήσω...Ειλικρινά όχι απλά βρίσκω το ποσό που πληρώθηκε για την επισκευή υπερβολικό στα όρια της αισχροκέρδειας αλλά ειλικρινά βρίσκω ότι ΔΕΝ αξίζει πραγματικά. Αν η αντικατάσταση ενός απλού δίσκου κοστίζει 200 ευρώ στα αλήθεια παιδιά δεν αξίζει καθόλου.

Μαζί με το data recovery δηλαδή πόσο πήγε το μαλλί;; ( έλεος! )

ikar6
11-07-09, 15:35
Παιδιά διάβασα το thread τυχαία και νομίζω ότι θα ... λιποθυμήσω...Ειλικρινά όχι απλά βρίσκω το ποσό που πληρώθηκε για την επισκευή υπερβολικό στα όρια της αισχροκέρδειας αλλά ειλικρινά βρίσκω ότι ΔΕΝ αξίζει πραγματικά. Αν η αντικατάσταση ενός απλού δίσκου κοστίζει 200 ευρώ στα αλήθεια παιδιά δεν αξίζει καθόλου.

Μαζί με το data recovery δηλαδή πόσο πήγε το μαλλί;; ( έλεος! )

Συμφωνώ... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά τώρα τελευταία το ενδεχόμενο αγοράς ενός Mac ως επόμενου υπολογιστή. Αλλά διαβάζοντας κάτι τέτοια, απογοητεύομαι... Σε desktop PC είναι σχεδόν γελοίο να επέμβεις και να αντικαταστήσεις σχεδόν οτιδήποτε. Στους iMac από βίντεο που είδα στο youtube είναι σαφώς πιο δύσκολο ενώ πιθανόν να υπάρχει και ένα θέμα για το τι ανταλλακτικά θα πρέπει να παραγγείλεις και από που... Από την άλλη τα προγράμματα επέκτασης εγγύησης είναι δυστυχώς αρκετά ακριβά και αυξάνουν ακόμα περισσότερο το ήδη αυξημένο κόστος κτήσης. Τέλος ένα θέμα είναι και ο χρόνος που απαιτείται για μία επισκευή, αν υποθέσουμε ότι ο υπολογιστής είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και δεν μένεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη... Κρίμα...:down:

LOUKAS32
11-07-09, 18:10
Συμφωνώ... Σκέφτομαι πολύ σοβαρά τώρα τελευταία το ενδεχόμενο αγοράς ενός Mac ως επόμενου υπολογιστή. Αλλά διαβάζοντας κάτι τέτοια, απογοητεύομαι... Σε desktop PC είναι σχεδόν γελοίο να επέμβεις και να αντικαταστήσεις σχεδόν οτιδήποτε. Στους iMac από βίντεο που είδα στο youtube είναι σαφώς πιο δύσκολο ενώ πιθανόν να υπάρχει και ένα θέμα για το τι ανταλλακτικά θα πρέπει να παραγγείλεις και από που... Από την άλλη τα προγράμματα επέκτασης εγγύησης είναι δυστυχώς αρκετά ακριβά και αυξάνουν ακόμα περισσότερο το ήδη αυξημένο κόστος κτήσης. Τέλος ένα θέμα είναι και ο χρόνος που απαιτείται για μία επισκευή, αν υποθέσουμε ότι ο υπολογιστής είναι απαραίτητο εργαλείο δουλειάς και δεν μένεις Αθήνα ή Θεσσαλονίκη... Κρίμα...:down:

αποφάσισε πιο μοντέλο θέλεις να πάρεις 20-24 και stile μου ένα P.M, μην το φοβάσαι, και να πάθει κάτι , πάντα υπάρχει λύση.

macgiorgosgr
11-07-09, 19:25

Δεν διάβασες το νήμα σωστά ή αν το διάβασες, έβγαλες τα συμπεράσματα που θες εσύ. Το περιστατικό έγινε στη Systemgraph, η οποία δεν είναι εξουσιοδοτημένος service provider, άρα κανονικά δεν πρέπει να ανοίξει μηχάνημα διότι του ακυρώνει την εγγύηση. Από αυτά που γνωρίζω, κανένας δεν χρεώνει 130 Ευρώ για αλλαγή δίσκου.

Ο χρόνος επισκευής δεν είναι θέμα (πλέον). Όλες οι επισκευές που γίνονται σε AASP παίρνουν από μία έως δύο εργάσιμες. Το μόνο που μένει να λυθεί είναι το Apple Care Protection Plan που δεν πωλείται (ακόμα) στην Ελλάδα.

LOUKAS32
11-07-09, 19:45
όλα θα γίνουν στην Ελλάδα σιγά σιγά, αρκεί να μεγαλώσει λίγο η Apple οικογένεια

ikar6
14-07-09, 01:43
Δεν διάβασες το νήμα σωστά ή αν το διάβασες, έβγαλες τα συμπεράσματα που θες εσύ. Το περιστατικό έγινε στη Systemgraph, η οποία δεν είναι εξουσιοδοτημένος service provider, άρα κανονικά δεν πρέπει να ανοίξει μηχάνημα διότι του ακυρώνει την εγγύηση. Από αυτά που γνωρίζω, κανένας δεν χρεώνει 130 Ευρώ για αλλαγή δίσκου.

Ο χρόνος επισκευής δεν είναι θέμα (πλέον). Όλες οι επισκευές που γίνονται σε AASP παίρνουν από μία έως δύο εργάσιμες. Το μόνο που μένει να λυθεί είναι το Apple Care Protection Plan που δεν πωλείται (ακόμα) στην Ελλάδα.

Κατ' αρχάς ζητάω συγνώμη γιατί γνωρίζω ότι ο προβληματισμός μου είναι off topic! Διάβασα πολύ καλά το νήμα και δεν έχω κανένα πρόβλημα κατανόησης, δόξα τω Θεό! Ο φίλος μας, μπορεί τελικώς να πήγε σε μη εξουσιοδοτημένο service αλλά την ίδια τιμή (περίπου €50) του ζητούσαν όλοι, έστω και απλά για να "ρίξουν μια ματιά". Μπορεί να κάνω λάθος, καθώς δεν έχω ίδια πείρα, αλλά κάτι μου λέει ότι το τελικό κόστος δε θα ήταν ΠΟΛΥΥΥ μικρότερο στους "εξουσιοδοτημένους" αντιπροσώπους, after all. Απλά η αφορμή για το post, ήταν μία σχετική πικρία γιατί με τα χρήματα που ζητούν οι αντιπρόσωποι για να "ανοίξουν" το κουτί, σε ένα pc αρκούν για να αλλάξεις το δίσκο μόνος σου με καινούριο σε μηδέν χρόνο... Τεσπα, δεν υποστηρίζω τα pc, υποστηρίζω την τσέπη μου και παρόμοια post με κάνουν πολύ σκεπτικό στο να επιχειρήσω το switch..

@ ADSLgr.com All rights reserved.