PDA

Επιστροφή στο Forum : Μη παρουσίαση ως επίστρατος και επιπτώσεις

Hik
07-05-09, 20:30
Ξέρει κανείς τι προβλέπεται αν κάποιος δεν παρουσιαστεί ως επίστρατος, χωρίς να έχει παραλάβει το χαρτί από τη αστυνομία;

Ps. Δεν είμαι εγώ αυτός. Και μην αρχίσετε τα περί πατρίδας, το άτομο αυτό έμαθε τώρα ότι σε 3 ημέρες μπαίνει, έχοντας χιλιάδες υποχρεώσεις που τρέχουν.

cheese
07-05-09, 20:54
εννοείς μετεκπαίδευση, αυτό που σε φωνάζουν για να πάς μερικές ημέρες για κάποιες ασκήσεις ή κάτι τέτοιο; όχι ότι ξέρω αλλα μου είχε συμβεί πριν μερικά χρόνια με φώναξαν για μετεκπαίδευση στην Αθήνα, ζούσα στο εξωτερικό και η πρεσβεία δεν μου έδινε δικαιολογητικό (δεν ξέραν οι κακομοίρηδες οι υπάλληλοι του προξενείου, δεν τους είχε ξανασυμβεί παρόμοια περίπτωση) τελικά επειδή είχα χρόνο πήγα (και έγινε ο σεισμός στην Αθήνα τότε) ωστόσο στην πρεσβεία μου λέγανε (ίσως για να με αποφύγουν) οτι δεν πειράζει εάν δεν πάω !!!! :wall:

emeliss
07-05-09, 21:04
http://www.ellinikos-stratos.com/stratologia/metekpaideysh.asp

Hik
07-05-09, 21:07
Ναι για μετεκπαίδευση. Πιο πολύ θέλω να μάθω κυρώσεις σε τυχόν μη παρουσίαση, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί επίσημα μιας και δεν έχει παραλάβει το χαρτί.

emeliss
07-05-09, 21:10
Δεν έχει να κάνει αν παρέλαβε το χαρτί ή όχι. Τις κυρώσεις τις έχει το link που έδωσα παραπάνω.

Spanos
07-05-09, 21:16
Ναι για μετεκπαίδευση. Πιο πολύ θέλω να μάθω κυρώσεις σε τυχόν μη παρουσίαση, χωρίς να έχει ειδοποιηθεί επίσημα μιας και δεν έχει παραλάβει το χαρτί.
Νομίζω οτι πληρώνεις πρόστιμο, δε μπορούν αν σου κάνουν και τίποτα άλλο

Hik
07-05-09, 21:22
Αυτό διαβάζω τώρα, ενδιαφέρον link. Αν κάποιος δηλαδή βρίσκεται στο εξωτερικό και καλεστεί σε μετεκπαίδευση χωρίς να το μάθει ποτέ κηρύσσεται ανυπότακτος; Η Ελλάδα βλέπω αγαπάει τα παιδιά της...

........Auto merged post: Hik πρόσθεσε 1 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Νομίζω οτι πληρώνεις πρόστιμο, δε μπορούν αν σου κάνουν και τίποτα άλλο

Το ελπίζω αυτό γιατί δυστυχώς οποιαδήποτε πληροφορία προσπαθείς να μάθεις από επίσημη πηγή είναι τελείως τρομολαγνική.

Spanos
07-05-09, 21:24
Εγω δε νομίζω οτι τα λέει καλά το λινκ πχ εξάμηνη πρόσθετη θητεία

Δηλαδή θα σε ξαναπάρουν φαντάρο για έξι μήνες; Πρώτη φορά το ακούω

........Auto merged post: Spanos πρόσθεσε 0 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Το ελπίζω αυτό γιατί δυστυχώς οποιαδήποτε πληροφορία προσπαθείς να μάθεις από επίσημη πηγή είναι τελείως τρομολαγνική.

Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου και να ρωτήσεις

emeliss
07-05-09, 21:27
Εγω δε νομίζω οτι τα λέει καλά το λινκ πχ εξάμηνη πρόσθετη θητεία

Δηλαδή θα σε ξαναπάρουν φαντάρο για έξι μήνες; Πρώτη φορά το ακούω
Μια χαρά τα λέει το link αλλά υπάρχουν πολλά που δεν γράφει και που ΔΕΝ θα στα πουν στο στρατολογικό γραφείο.

Hik
07-05-09, 21:31
Μπορείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου και να ρωτήσεις

Αυτό θα γίνει αύριο το πρωί, από το ίδιο το άτομο, μιας σήμερα που το έμαθε είχαν φυσικά κλείσει. Αν και θεωρώ ότι θα ακούσουμε αυτά που λέει το link παραπάνω που πρέπει να είναι και ο επίσημος κανονισμός. Το θέμα είναι πόσο αυτά ισχύουν στη πράξη, ή είναι όπως οι πρόσθετοι μήνες θητείας που εξαγοράζονται με 90 ευρώ ο ένας.

........Auto merged post: Hik πρόσθεσε 2 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μια χαρά τα λέει το link αλλά υπάρχουν πολλά που δεν γράφει και που ΔΕΝ θα στα πουν στο στρατολογικό γραφείο.

Σαν;!

Για αυτό έκανα την ερώτηση εδώ, για να πάρω κάποια έξτρα πληροφορία :whistle:

Spanos
07-05-09, 21:32

"Όσοι καταδικάζονται αμετάκλητα για ανυποταξία ή λιποταξία δεν μπορούν να εκλέγουν ή να εκλέγονται στις εκλογές για ανάδειξη βουλευτών και ευρωβουλευτών, καθώς και στις νομαρχιακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. "

Αιβαλιώτης ας πούμε:whistle:

emeliss
07-05-09, 21:32
Δεν γράφει κάπου το λινκ που σου έδωσα πως τους κυνηγάνε όλους ή πως οι μήνες δεν είναι εξαγοράσιμοι. Κάποιος από τους χιλιάδες Έλληνες ανυπότακτους θα μπορούσε να σου δώσει παραπάνω πληροφορίες. Επίσης κάποιο τρίτο site του χώρου (από αυτά που είναι ενάντια στο στρατό) ή κάποιος δικηγόρος.

filathlos
08-05-09, 12:49
Αν δεν έχει παραλάβει από την Αστυνομία δεν τρέχει τίποτα.
Δεν το ήξερα κύριοι και τέλος.Και για το τυπικό παίρνεις και το χαρτί μετά την άσκηση.

Αλλά το γούστο που χάνεις ειδικά αν είσαι και με καναδυό γνωστούς ανεπανάληπτο.
Και τρελές ξάπλες αφού κοιμάσε από τις 9-10 και σηκώνεσε στις 9-10 Χαλαρά.

breadfan
08-05-09, 13:03
Περσυ με καλεσαν και στην αρχη δεν ηθελα να παω με την καμια...15 μερες πριν ηρθε και σε μενα το χαρτι με παρα πολλες υποχρεωσεις να τρεχουν αλλα 4 μερουλες ειναι ρε παιδια...Δευτερα πρωι ΧΑΛΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ κατα τις 12 μπηκα...Πεμπτη απογευμα χαλαρααααααααα ειμασταν στα σπιτια μας και Παρασκευη πρωι χαλαραααααααααα στις 12 μπηκαμε - φαγαμε ηπιαμε καφεδακι και πηραμε το χαρτι και στην ευχη του θεου!!!

Ασε που σε εχουν στα οπα οπα!!!χαβαλες ατελειωτος και δεν σε αγγιζει κανενας!!!Ακομα και ο στρατηγος μας ευχαριστουσε εναν εναν προσωπικα που μπηκαμε στον "κοπο" να παμε...

Jacarta
08-05-09, 14:48
Αλλά το γούστο που χάνεις ειδικά αν είσαι και με καναδυό γνωστούς ανεπανάληπτο.
Και τρελές ξάπλες αφού κοιμάσε από τις 9-10 και σηκώνεσε στις 9-10 Χαλαρά.

Μα δεν χρειάζεται μετεκεπαίδευση για αυτό...το ίδιο γίνεται και στην κανονική θητεία...μισό λεπτό παιδιά γιατί μου βγήκε το βύσμα...:p

emeliss
08-05-09, 15:57
Αν δεν έχει παραλάβει από την Αστυνομία δεν τρέχει τίποτα.
Δεν το ήξερα κύριοι και τέλος.Και για το τυπικό παίρνεις και το χαρτί μετά την άσκηση
Αυτό δεν ισχύει.

andreasp
08-05-09, 17:05
Αυτό δεν ισχύει.

Τι ακριβώς δεν ισχύει?
Δεν σε βρήκε η αστυνομία για να σου παραδώσει την ειδοποίηση, δεν πήγες!
Πάντως βλακεία θα κάνει αν δεν πάει!
Εγω εψαχνα και βύσμα, για να αλλάξω το απολυτήριο και να πάμε καμιά βδομαδούλα για άσκηση.
Να ξαναθυμηθούμε τα παλιά! :)

emeliss
08-05-09, 17:09
Δεν τους νοιάζει. Είτε πάρεις το χαρτί και δεν πας, είτε πας στην αστυνομία και υπογράψεις πως δεν το παραλαμβάνεις, είτε πεις πως δεν το έμαθες ποτέ, είναι ένα και το αυτό.

Hik
08-05-09, 23:13
Δυστυχώς, επειδή συμβουλευτήκαμε και νομικό, ισχύει αυτό που λέει ο emeliss. Η μη παραλαβή του χαρτιού δηλώνεται απλά ως αμέλεια από την αστυνομία.

@ ADSLgr.com All rights reserved.