PDA

Επιστροφή στο Forum : Telnet και Trojan.lodav.C???



kafao1
19-01-06, 21:36
Γεια σας! κατέβασα το "Router traffic monitor v.2.0" απο τα download section, και το εγκατεστησα κανονικα ακολουθόντας τις οδηγίες για την ενεργοποίηση μεσω telnet. Ολα καλα... Το θέμα ειναι οτι "κολλησα" ενα ιο μετα απο μερικες μερες. Πως συνδέονται αυτα τα δυο; Συμφωνα με την symantec, υπάρχει συνάφεια. Ο ιος λέγεται "Trojan.lodav.C". Στο Task manager εμφανιζόταν με την μορφή "ashsimpl.exe". Σε σελίδα της symantec γράφει : "By default, many operating systems install auxiliary services that are not critical, such as an FTP server, telnet, and a Web server. These services are avenues of attack. If they are removed, blended threats have less avenues of attack." Ξέρει κανένας πως απενεργοποιέιται αυτή η υπηρεσία (Telnet); Η σελίδα για παραπάνω πληροφορίες είναι: http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.lodav.c.html Πάντως κατέβασα το removal tool απο την symantec.
A! Να μην ξεχάσω να πω πως δεν μπορώ να κάνω defragment εδω και μερικες μέρες! Μπορει να σχετίζονται;
Θα το ψάξω και εγώ, και αν βρώ τιποτα, θα σας ενήμερώσω.
Ευχαριστω εκ των προτέρων!

kafao1
20-01-06, 00:58
Λοιπον, για να μήν τρομοκρατώ χωρίς λόγο τον κόσμο,δεν ήταν κάποιος ιός. Αν και στις αναζητήσεις που έκανα αυτό ειδα... Μπήκα στο site της εταιρίας του avast και ειδα οτι έτρωγε πολι απο την cpu, επηδή είχα βάλει να κάνει σάρωση εις βάθος και σάρωση αρχειοθηκών. Ετσι μου έτρωγε πολύ απο την cpu, οπως είδα στο task manager κάπου 90% (!), κατι που αν εχω καταλάβει σωστα, κάνουν καποιοι ιοι και κάποια trojan.

WAntilles
20-01-06, 01:52
Εγώ ακόμα δεν κατάλαβα πάντως ποιά "συνάφεια" υπάρχει μεταξύ του "Router traffic monitor" που κατέβασες, και του ιού που κόλλησες.

kafao1
20-01-06, 07:09
Δεν κολλησα ιο ή trojan τελικα, απλα η διεργασια που εδειχνε το task manager, και ηταν απο το avast, περιγράφεται και σαν ιος στο site της symantec, οπως και σε κάπια αλλα. Με απλά λόγια, βλέπω μια διεργασια που μου τρώει 90%+ απο την cpu μου. Ψάχνω στο google να δω τι ειναι αυτο το .exe που τρέχει και βλέπω στην symantec να το περιγράφουν σαν trojan. Διαβασα ολη την σελίδα και λέει οτι ενας τρόπος να σε χτυπήσει αυτο το trojan ειναι μεσο telnet (δεν ειμαι και πολυ σχετικος με το τι ειναι telnet ακριβώς, αλλα θυμαμαι πως, για να έχω μετρήσεις απο το "Router traffic monitor", επρεπε να τρέξω απο το start->run->telnet 10...). Αυτη την απωρία είχα και για αυτο ρωτησα, δεν ειπα οτι ισχυει σιγουρα!

INFLAMES_DB
04-02-06, 05:37
tha ithela na mou peite an to application drwatsom einia kako gia to pc kai an nai pos boro na to vgalo sori gia ta grammata alla exo agglika windows plz boithiste me

Hwoarang
04-02-06, 05:43
δεν είναι κακό. βεβαια δεν τρέχει υπο νορμάλ συνθήκες...

πάντως είναι εργαλείο των windows

@ ADSLgr.com All rights reserved.