PDA

Επιστροφή στο Forum : Εφορευτική επιτροπή

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6

Skywriter55
28-09-09, 14:00
Καλησπέρα.Είμαι εφορευτική επιτροπή και δε θα μπορέσω να παρευρεθω. Διάβασα κάπου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην παραστείς ,αλλά επειδή θέλω να είμαι νόμιμος πήρα το δήμο που με τη σειρά του μου είπε να πάω στη σχολή Ευελπίδων (στο Πρωτοδικείο) με δικαιολογητικά. Επείδη μου είναι δύσκολο να τρέχω καθημερινή ,ξέρει κανείς αν γίνεται να απευθυνθώ τηλεφωνικώς κάπου (Πρωτοδικείο ή Αστυνομία) και να λυθεί το θέμα;

Υ.Γ. Το παρέλαβα το έγγραφο

nmavro73
28-09-09, 18:52
Δεν είναι τίποτα να μην πας. Εσύ ή κάποιος δικός σου θα το πει στον δικαστικό επιμελητή όταν πάει να ψηφίσει. Το έκανα εγώ με την αδερφή μου το καλοκαίρι και επίσης θα το κάνω και για μένα τώρα γιατί δεν μπορώ να πάω.

arkara
28-09-09, 19:57
Μπράβο μάγκες, ωραία νοοτροπία.

Skywriter55
28-09-09, 20:26
Μπράβο μάγκες, ωραία νοοτροπία.

Ξέρεις το πρόβλημα του καθενός και μιλάς έτσι;

arkara
28-09-09, 20:29
Ξέρεις το πρόβλημα του καθενός και μιλάς έτσι;

Πώς γίνεται πάντα, όλοι των εφορευτικών επιτροπών να έχουν "πρόβλημα"
δεν μπορώ να το καταλάβω.

yiannis99
28-09-09, 20:46
Καλησπέρα.Είμαι εφορευτική επιτροπή και δε θα μπορέσω να παρευρεθω. Διάβασα κάπου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και να μην παραστείς ,αλλά επειδή θέλω να είμαι νόμιμος πήρα το δήμο που με τη σειρά του μου είπε να πάω στη σχολή Ευελπίδων (στο Πρωτοδικείο) με δικαιολογητικά. Επείδη μου είναι δύσκολο να τρέχω καθημερινή ,ξέρει κανείς αν γίνεται να απευθυνθώ τηλεφωνικώς κάπου (Πρωτοδικείο ή Αστυνομία) και να λυθεί το θέμα;

Υ.Γ. Το παρέλαβα το έγγραφο

Μπορείς να αρνηθείς να εκτελέσεις τα καθήκοντα σου ως μέλος εφορευτικής επιτροπής εάν συντρέχουν λόγοι υγείας και οι οποίοι αποδεικνύονται με βεβαίωση ιατρού του ΙΚΑ ή με έγραφα εισόδου σου σε Νοσοκομείο. Τα σχετικά έγγραφα, μπορεί να τα παραδώσει άνθρωπος σου στο εκλογικό τμήμα που διορίστηκες στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο ή στο Πρωτοδικείο.

Προφανώς γνωρίζεις πως το ότι κληρώθηκες να συμμετέχεις στην εφορευτική επιτροπή και να επιβλέψεις την διαδικασία των εκλογών είναι τιμή για κάθε Έλληνα πολίτη όμως δεν σημαίνει ότι τελικά θα χρειαστούν οι υπηρεσίες σου. Σε κάθε εφορευτική επιτροπή ορίζονται 4 άτομα και 4 αναπληρωματικοί ώστε να προβλεφθεί η περίπτωση της ασθένειας ή απουσίας κάποιου μέλους.
Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος, αποφασίζει -συνήθως από κοινού με τα μέλη- για το πόσους θα κρατήσει και τι ωράριο θα απασχοληθούν ώστε να μοιρασθεί εξίσου ο φόρτος.

Δηλαδή, αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα υγείας, πηγαίνεις το πρωϊ και συζητάς με τον Δικαστικό και τα άλλα μέλη πως θα μοιράσετε την ημέρα. πχ: 4 το πρωϊ και 4 το απόγευμα, ή να μείνεις από το πρωϊ έως το απόγευμα στον έλεγχο ταυτότητας των ψηφοφόρων και να φύγεις μετά, και την καταμέτρηση των δελτίων να την κάνουν οι υπόλοιποι.

Γενικά, είναι μια διαδικασία που μπορεί να έχει και πλάκα πέρα από το σίγουρο ενδιαφέρον της. Σκέψου ότι υπάρχουν ακόμη χώρες στον κόσμο που οι πολίτες τους δεν έχουν κερδίσει ακόμη το προνόμιο της συμμετοχής τους στην ύψιστη διαδικασία μιας Δημοκρατίας που είναι η εκλογή των εκπροσώπων τους.

Αυτά..

Φιλικά, Γιάννης

hemlock
28-09-09, 21:20
Οταν σου ερθει καποια στιγμη το χαρτι να πας....Μπορει να συμβουν 2 πραματακια.
1.Ειτε παιρνας καλα...(πχ φαγητο απο τα κομματα,καμια ομορφη συντροφισσα που γουσταρει μπλα μπλα Και χαβαλετζη δικαστικο που εχει ορισει συγκεκριμενη διαδικασια μεσα στην αιθουσα)...
2.Ειτε μαυρα χαλια...Ξενυκτας μεχρι την επομενη μερα και μετρα παρεα με καφρους κομματαρχες 2 και 3 φορες τα ψηφαλακια.

alwaysalone
28-09-09, 21:28
Μας επιασε ολους το πατριωτικό μας!!!
Δε νοειται να κανεις ολη μερα τετοια χαμαλοδουλειά, να χαλάς την κυριακή σου, για ποιο λογο?
Για την εμπειρία? Δεν εχω ξανακουσει πιο ανοητο λογο.

Για το δωρεαν φαγητό? (σαντουιτς φτιαχνω και μονη μου, απο ενα σημειο και μετα ειναι και εξευτελιστικό να σου προφερουν απλό σαντουιτς).

Ολα πρέπει να γινονται εφόσον εχεις καποιο προσωπικό "κερδος" (υλικό ή άυλο), ετσι τσαμπέ οχι δε το κανω και ΑΝ μου τυχει ποτέ (κούφια η ώρα), θα κανω το παν για να μή το κάνω.

Το αν τιμώ την πατρίδα μου φαίνεται απο αλλού.
Το να μου ζητά να αφιερώσω 10 και 12 εργατοώρες δείχνει οτι δε με τιμά αυτή. Γιατί να προσφέρω τσάμπα τον χρόνο μου?

Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό οσων θεωρουν υποχρεωση μας να το κανουμε αφιλοκερδώς.

Δε λεω ρε αδερφε να μη το κανω. Αν κληρωθω, οκ. Το να παρευρεθω ειναι υποχρεωση μου οκ. ΑΛΛΑ το να παρευρεθώ ετσι τσαμπα δεν ειμαι ηθικά υποχρεωμένη να το κανω. Ειμαι?

emeliss
28-09-09, 21:36
Πόσα θα ήθελες δηλαδή;

hemlock
28-09-09, 21:37

Δε νοειται να κανεις ολη μερα τετοια χαμαλοδουλειά, να χαλάς την κυριακή σου, για ποιο λογο?

Για το δωρεαν φαγητό? (σαντουιτς φτιαχνω και μονη μου, απο ενα σημειο και μετα ειναι και εξευτελιστικό να σου προφερουν απλό σαντουιτς).

Ολα πρέπει να γινονται εφόσον εχεις καποιο προσωπικό "κερδος" (υλικό ή άυλο), ετσι τσαμπέ οχι δε το κανω και ΑΝ μου τυχει ποτέ (κούφια η ώρα), θα κανω το παν για να μή το κάνω.

Το να μου ζητά να αφιερώσω 10 και 12 εργατοώρες δείχνει οτι δε με τιμά αυτή. Γιατί να προσφέρω τσάμπα τον χρόνο μου?

Δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό οσων θεωρουν υποχρεωση μας να το κανουμε αφιλοκερδώς.

Δε λεω ρε αδερφε να μη το κανω. Αν κληρωθω, οκ. Το να παρευρεθω ειναι υποχρεωση μου οκ. ΑΛΛΑ το να παρευρεθώ ετσι τσαμπα δεν ειμαι ηθικά υποχρεωμένη να το κανω. Ειμαι?
Σε μενα απαντας?

alwaysalone
28-09-09, 21:42
Πόσα θα ήθελες δηλαδή;
Τουλάχιστον τα νόμιμα. Επειδη δεν ειναι δυσκολη δουλειά, θα πω ενα ρεαλιστικό ποσο.
Δηλαδή βασικο ημερομίσθιο+νομιμα επιδοματα. Οσα δηλαδη θα παιρνε και ενας νεοπροσληφθεις που θα προσλαμβανόταν βασει της ΣΣΕ και οχι με συμβατικό μισθο.

Και δεδομενης της κυριακης (δηλαδη +75%) νομιζω κανα 200αρι ευρω για 10-12 ωρες θα ταν οκ. ΚΑΘΑΡΑ. Και εννοειται δωρεαν φαγητό και διάλειμμα 30 λεπτων ανα 6 ωρες δουλειάς (χωρις να προσμετράται η τουαλέτα).

........Auto merged post: alwaysalone πρόσθεσε 1 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Σε μενα απαντας?

σε ολους οσους προκειται να πουν οτι ειμαστε υποχρεωμενοι να το κανουμε και μπλα μπλα, οπως εχουν πει ΟΛΕΣ τις προηγουμενες φορες που ανοιχτηκε παρόμοιο θέμα. Δεν πηγαινε καπου συγκεκριμενα. :p

arial
28-09-09, 21:43
Α ρε always δεν θα ηθελα να σε εχω προισταμενη μου :p

Εγω παντως δεν εχω προβλημα να παω, μια εμπειρια ειναι και αυτη :) Aσε που κανεις και γνωριμιες :p

k_koulos
28-09-09, 21:44
Και δεδομενης της κυριακης (δηλαδη +75%) νομιζω κανα 200 ευρω για 10-12 ωρες θα ταν οκ. ΚΑΘΑΡΑ. Και εννοειται δωρεαν φαγητό και διάλειμμα 30 λεπτων ανα 6 ωρες δουλειάς (χωρις να προσμετράται η τουαλέτα).

να η νέα υπουργός απασχόλησης........ :p

arkara
28-09-09, 21:56

Γεια σου ρε κοπελιά, αυτά είναι! Όταν κάνεις παιδιά και πάνε στο Στρατό, ζήτα και
μισθό και κανόνισε να τους κόψουν και ένσημα. Να μην είναι και μαύρα τα λεφτά.

Θα σου πώ κάτι εγώ. Έαν γίνει πόλεμος, εγώ σαν στρατεύσιμος δεν θα πάω στο
μέτωπο για να υπερασπισθώ εσένα και την οικογένεια σου γιατί δεν με πληρώνεις.
Πώς σου φαίνεται? Είναι η δικιά σου ιδεολογία.

Αν είναι δυνατόν, να είσαι και νέα κοπέλα. Για αυτό κατέληξα να μην έχω καμία ελπίδα
για αυτήν την χώρα..

Στα αλήθεια ντρέπομαι για λογαριασμό σου..

Υ.Γ Και συγνώμη για το ύφος μου, αλλά τρίβω τα μάτια μου και την οθόνη
του υπολογιστή μου με αυτά που διαβάζω..

tsigarid
28-09-09, 21:56
Το να παρευρεθω ειναι υποχρεωση μου οκ. ΑΛΛΑ το να παρευρεθώ ετσι τσαμπα δεν ειμαι ηθικά υποχρεωμένη να το κανω. Ειμαι?
Είσαι και παραείσαι υποχρεωμένη ηθικά να πας!

Σκέψου ότι υπάρχουν ακόμη χώρες στον κόσμο που οι πολίτες τους δεν έχουν κερδίσει ακόμη το προνόμιο της συμμετοχής τους στην ύψιστη διαδικασία μιας Δημοκρατίας που είναι η εκλογή των εκπροσώπων τους.

Έχουμε δημοκρατία, ας πιστέψουμε σε αυτήν και ας συμμετάσχουμε επιτέλους. Όχι όλα στο πιάτο.....

alwaysalone
28-09-09, 22:08
Καλά ημουν σιγουρη οτι θα γινόταν παραλληρισμός με το στρατό. :p Απλως δεν ηθελα να το αναφερω για να μη δημιουργήσω μια προβλεψιμη offtopic συζητηση.

Arkaras, εσενα οταν με το καλο σε φωνάξουν, αν δε το χουν κανει ηδη, να ζητησεις να ξαναμετρήσετε τις χιλιαδες των ψηφων (τρις) ετσι για να ειστε απολυτα σιγουροι :p

Δεν πειραζει ντραπείτε εσεις για λογαριασμο μου, γιατι εγω δε ντρεπομαι καθολου που απλα θελω να πληρωθω για να παρεχω τις υποχρεωτικές μεν αλλά καθόλου τσαμπέ και κατα πως φαινεται καθόλου αχρηστες υπηρεσιες μου δε. (αλλιως δε θα με καλουσε το κρατος).

arkara
28-09-09, 22:18
Να στο θέσω και αλλιώς. Εάν πάθεις κανένα ατύχημα, δεν θα καλέσω ασθενοφόρο
αν δεν υπογράψεις σύμβαση για να με πληρώσεις αφού το τηλεφώνημα που θα κάνω
είναι σημαντικό και πολύ αναγκαίο.

Θα απαντήσεις επί της ουσίας? Η θα ποιείς την νήσσαν?

emeliss
28-09-09, 22:19
@alwaysalone
Μην αγχώνεσαι. Και εγώ θα ήθελα να πληρωθώ και σχεδόν όλοι. Αλλά επειδή είναι δεδομένο τι θα πάρουμε τι νόημα έχει περαιτέρω συζήτηση;

Xthon
28-09-09, 22:31
δε θα έπρεπε το κράτος να εξαναγκάζει κάποιον να πάει (εκτός αν μιλάμε για δημόσιους υπαλλήλους). όσα και να δώσει μπορεί για κάποιον να μην είναι αρκετά. μπορεί κάποιος στη δουλειά να βγάζει περισσότερα. θα πρέπει λοιπόν το κράτος να ορίζει ένα ποσό (όσο πιστεύουν οτι είναι ικανό να προσελκύσει κόσμο) και όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή.

alwaysalone
28-09-09, 22:32
arkara, μεγαλη μπουκιά φαε, μεγαλη κουβέντα μή λες. Δε ξερεις πώς τα φέρνει η ζωή. Αν σε καλεσουν για εφορευτική αφιλοκερδώς, να πας , και να πας στους αλλους, και ενα καλαθι που θα εχει μεσα φαγητα πικ-νικ (καφε σε θερμο, μπανανες, σαντουιτσακια, αυγά βρασμενα κλπ) :p Α..ριξτους και κανα αποσπασμα απο το "Λογο υπερ αδυνατου" του λυσια που εμαθες στην πρωτη λυκειου. Θα τους αρέσει. Βεβαια στον δικηγορο δε ξερω κατα ποσο θα αρεσει :whistle:

emeliss , δεν εχει. Αλλωστε καθε φορα, καθε 2-3 χρονια που ανοιγει τετοιο θεμα τα ιδια γραφουμε. Δεν αγχωθηκα εγώ. Εγω μια χαρα χαλαρη ειμαι :p Ο arkaras το ειδε το θεμα κάπως. Εγω γραφω μονο για την παρτη μου και για την δικη μου οπτική γωνία. :p

opener
28-09-09, 22:32
@ tsigarid,
Εσυ μιλας εκ του ασφαλους. :p

Περιοχή: Νέα Υόρκη

@ alwaysalone,
Δεν πληρωνουν για εφορευτικη επιτροπη.
Και λοιπον; Θα δουλεψεις (ακομη) μια μερα τσαμπα. Αυτο σε μαρανε;
Γιατι δεν υπολογιζεις ποσες ακομη μερες δουλευεις τσαμπα και αδιαμαρτυρητα (με τα χρηματα απο την εργασια σου πληρωνεις το κρατος για υπηρεσιες που σου παρεχει στα χαρτια και οχι στην πραγματικοτητα).

alwaysalone
28-09-09, 22:35
δε θα έπρεπε το κράτος να εξαναγκάζει κάποιον να πάει (εκτός αν μιλάμε για δημόσιους υπαλλήλους). όσα και να δώσει μπορεί για κάποιον να μην είναι αρκετά. μπορεί κάποιος στη δουλειά να βγάζει περισσότερα. θα πρέπει λοιπόν το κράτος να ορίζει ένα ποσό (όσο πιστεύουν οτι είναι ικανό να προσελκύσει κόσμο) και όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή.

σωστος.
Χωρις πλακα, αυτη ειναι η σωστη και ηθικη αποψη.
Η' πληρωνονται ολοι ή κανεις. Οχι μονο ο δικηγορος και ο γραμματεας. δηλαδη οι αλλοι τι ειναι? :whistle::whistle:

........Auto merged post: alwaysalone πρόσθεσε 1 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα ........

@opener
Δηλαδη λες, μια φορα μ@λ@κ@ς, πάντα μ@λ@κ@ς?

arial
28-09-09, 22:36
Δεν πληρωνουν για εφορευτικη επιτροπη.
Και λοιπον; Θα δουλεψεις (ακομη) μια μερα τσαμπα. Αυτο σε μαρανε;
Γιατι δεν υπολογιζεις ποσες ακομη μερες δουλευεις τσαμπα (με τα χρηματα απο την εργασια σου πληρωνεις το κρατος για υπηρεσιες που σου παρεχει στα χαρτια και οχι στην πραγματικοτητα).

Σωστος, ισως η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι οτι δεν μετριονται ολα με τα λεφτα.

alwaysalone
28-09-09, 22:40
Σωστος, ισως η καλυτερη αντιμετωπιση ειναι οτι δεν μετριονται ολα με τα λεφτα.

Ναι σωστά. Αυτη η μερα θα με τροφοδοτήσει με εφοδια που θα μου χρειαστουν σε ολη μου τη ζωη. Μίλαμε για μια συγκλονιστική εμπειρία. Οποιος δεν τη ζήσει , χανει. :p
(αλλωστε εγραψα σε προηγουμενο μηνυμα για υλικό και άυλο κερδος. Εδω δε βλεπω κανενα απο τα δυο, εκτος κι αν μου διαφευγει κατι......)

=============
Παντως πλακα εχει αυτη η κουβεντουλα.:p Ειναι ωραιο να εισαι σιγουρος οτι εχεις δίκιο. Και ας μη το σοβαρεψουμε κι αλλο ρε παιδιά....... Οποιος θελει ΤΟΣΟ πολυ να το κανει, κοντος, ψαλμος , αλληλουια. Ας παει τη Κυριακη να προσφερθει εθελοντικά.

opener
28-09-09, 22:41
@opener
Δηλαδη λες, μια φορα μ@λ@κ@ς, πάντα μ@λ@κ@ς?
Οχι, λεω οτι για εμενα δεν εχει νοημα το "Επαναστατης της μιας ημερας"!

Skywriter55
28-09-09, 22:43
Ευχαριστώ για την ενημέρωση yiannis99.
Δυστυχώς δεν μπορώ να παρευρευθώ ακόμη και να έπαιρνα μισθό δικαστικού αντιπροσώπου ή αναπληρωτή δικαστικού (και αυτοί το ίδιο πληρώνονται) ,δεν είναι θέμα σκασιαρχείου.

arial
28-09-09, 22:44
always μια εμπειρια ειναι οπως ο στρατος, η δωρεαν παιδεια.. ή μηπως το κρατος οταν τελειονεις απο σπουδες θα σου ελεγε χρωστας τοσα... ωρα να πληρωσεις?

Μην τα υπολογιζεις τοσο πολυ , στο τι θα κερδισεις και τι θα χασεις, χανεις το πιο σημαντικο. Μερικα πραγματα μπορει να μην εχεις να κερδισεις κατι, απλως τα κανεις.

Xthon
28-09-09, 22:44
Παντως πλακα εχει αυτη η κουβεντουλα.:p Ειναι ωραιο να εισαι σιγουρος οτι εχεις δίκιο. Και ας μη το σοβαρεψουμε κι αλλο ρε παιδιά....... Οποιος θελει ΤΟΣΟ πολυ να το κανει, κοντος, ψαλμος , αλληλουια. Ας παει τη Κυριακη να προσφερθει εθελοντικά.

ακριβώς.

redfever7
28-09-09, 22:46
Προσωπικά μου έχει τύχει να είμαι αναπληρωματικό μέλος εφορευτικής (και έκατσα καθώς τα τακτικά μέλη δεν εμφανίστηκαν ποτέ) και γραμματέας δικαστικού αντιπροσώπου δις. Δεν νοείται να αναγκάζεις κάποιον αφιλοκερδώς να ταλαιπωρηθεί 15+ ωρες. Ναι, βεβαίως είναι δείγμα δημοκρατίας etc etc που συμφωνώ απόλυτα σε αυτά αλλα δυστυχώς στη πράξη μόνο έτσι δεν αντιμετωπίζεται.

Οπότε όπως ο/η δικαστικός αντιπρόσωπος και ο/η γραμματέας πληρώνονται, έτσι και τα μέλη της εφορευτικής ένα αντίτιμο - επιβράβευση θα έπρεπε να πάρουν ;)

emeliss
28-09-09, 22:52
Καλά μην συζητήσουμε για τα λεφτά που παίρνει ο γραμματέας και την διαδικασία επιλογής γιατί θα σοβαρέψει το νήμα και δεν θα έχει πλάκα. Επίσης για τους δικηγόρους που είναι δεδομένο ότι πρέπει να κρατιούνται ευχαριστημένοι.

mosaic
28-09-09, 22:58
α βλέπω κι άλλους ομοιοπαθούντες. . . . .

Και εμένα αυτό είναι που με τσαντίζει με στενοχωρεί που δε θα πληρωθώ δε θα πάρω μια δραχμή για τις υπηρεσίες μου

alwaysalone
28-09-09, 22:59
arial, Τη δευτερα θα περιμενω εντυπωσεις. Ελπίζω να πας εθελοντικά. Γιατι στα λογια μπορώ και γω να γραψω ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ.......

mosaic
28-09-09, 23:03
Όταν κάθε μήνα στερούμαι από το μισθό μου τόσα χρήματα . . . . για ιατροφαρμακευτική ασφάλιση . . . . και το Κράτος δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει την κρίσιμη στιγμή όταν ασθενήσω

........Auto merged post: mosaic πρόσθεσε 3 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Γιατί για τους δημοσιους υπαληλους δεν είναι υποχρεωτικό να είναι Εφορευτική Επιτροπή;

Θέλω μια σοβαρή απάντηση παρακαλώ :twisted:

arial
28-09-09, 23:03
arial, Τη δευτερα θα περιμενω εντυπωσεις. Ελπίζω να πας εθελοντικά. Γιατι στα λογια μπορώ και γω να γραψω ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ.......

Αν με επερναν θα πηγαινα και δεν θα γκρινιαζα τοσο :)

euri
28-09-09, 23:04
Καλά μην συζητήσουμε για τα λεφτά που παίρνει ο γραμματέας

Τόσα πολλά είναι που δε θες να το συζητήσεις;

Και εμένα αυτό είναι που με τσαντίζει με στενοχωρεί που δε θα πληρωθώ δε θα πάρω μια δραχμή για τις υπηρεσίες μου

Κανείς δεν πρόκειται να πάρει δραχμή :rolleyes:

Bayern7
28-09-09, 23:06
Γιατί για τους δημοσιους υπαληλους δεν είναι υποχρεωτικό να είναι Εφορευτική Επιτροπή;

Γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι τι είναι; Σκλάβοι που επειδή πληρώνονται από το κράτος πρέπει να μπορούμε να κάτσουν να τους μαμήσουμε όποτε έχουμε κάβλες;:hmm:

aglaisma
28-09-09, 23:06
Ποσοι απο εσας εχετε κανει εφορευτικη?

nmakry
28-09-09, 23:07
Όταν κάθε μήνα στερούμαι από το μισθό μου τόσα χρήματα . . . . για ιατροφαρμακευτική ασφάλιση . . . . και το Κράτος δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει την κρίσιμη στιγμή όταν ασθενήσω

Το κράτος δεν είναι απρόσωπο... Δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει, γιατί κάποιοι άνθρωποι που πρέπει να είναι στη θέση τους, δεν είναι... Είτε πρόκειται για έμμισθους λειτουργούς, είτε για άμισθους εργάτες μιας δημοκρατικής διαδικασίας...

Και επειδή βλέπω αρκετές κοπέλες να αντιδρούν, ακόμα και η στρατιωτική θητεία του μεγαλύτερου βύσματος είναι υπερ αρκετή για να ξεπεράσει το φόρτο εργασίας που προκαλείται από τη συμμετοχή μιας κοπέλας σε εφορευτικές επιτροπές για το σύνολο της ζωής της (40 χρόνια (20-60) με 1 εκλογική αναμέτρηση το χρόνο είναι μόλις 40 ημέρες ζωής)... Κάποιοι δώσαμε αρκετές εκατοντάδες μέρες από τη ζωή μας στην πατρίδα και δεν προτάξαμε την παλάμη...

euri
28-09-09, 23:07

Η επιλογή των μελών της εφορευτικής επιτροπής είναι τυχαία. Επιλέγονται 8 άτομα από κάθε εκλογικό τμήμα (4 τακτικά μέλη και 4 αναπληρωματικά). Ανάμεσα σε αυτά τα άτομα μπορεί να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μπορεί όχι. Επίσης μπορεί να υπάρχουν παπάδες, δάσκαλοι, μπογιατζήδες, κλπ.

arial
28-09-09, 23:09

Δεν ξερω αν ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικο, παντως η ξαδερφη μου εχει τυχει να παει 4 φορες σε εφορευτικη επιτροπη και ειναι καθηγητρια σε σχολειο.

alwaysalone
28-09-09, 23:09
arial, δε χανεις κατι να δοκιμάσεις. :p Αλλωστε εχει ηδη αναφερει εδω καποια αλλη γυναικα χρηστης οτι προσφερθηκε εθελοντικα και τη δεχτηκαν. Μην ανησυχεις, πηγαινε εσυ και αν δε σε δεχτουν καν'τους φασαρία :p

Bayern7
28-09-09, 23:10

Α και κάτι άλλο. Επειδή άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται.
Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να είναι μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Αρθρο 59

(Αρθρο 59 π.δ. 351/2003)

Κωλύματα διορισμού μελών εφορευτικών επιτροπών

1. Δημόσιοι και δημοτικοί ή κοινοτικοί υπάλληλοι ή έμμισθοι υπάλληλοι δημοτικών ή κοινοτικών νομικών προσώπων και ιδρυμάτων και όσοι μ' αυτές τις ιδι­ότητες υπηρέτησαν την τελευταία τριετία προ της εκλογής, δεν μπορούν να κληρωθούν ή διοριστούν μέλη εφορευτικών επιτροπών και αν τυχόν κληρωθούν ή διοριστούν δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συ­γκρότηση των επιτροπών. Το κώλυμα ισχύει και για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς, τα όργανα των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και γι' αυτούς που διετέ­λεσαν δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων κατά την τελευταία τριετία.

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/pd96_07.htm

arial
28-09-09, 23:11
arial, δε χανεις κατι να δοκιμάσεις. :p Αλλωστε εχει ηδη αναφερει εδω καποια αλλη γυναικα χρηστης οτι προσφερθηκε εθελοντικα και τη δεχτηκαν. Μην ανησυχεις, πηγαινε εσυ και αν δε σε δεχτουν καν'τους φασαρία :p

Μπορει και να το κανω, τουλαχιστον θα αισθανθω πως εχω κατι προσφερει απο το να βλεπω τις εκλογες απο τον καναπε του σπιτιου μου :)

euri
28-09-09, 23:12

Νομίζω ότι καταλάβαμε ότι αν σε καλέσουν δε θα πας. Υπάρχει κάτι άλλο να προσθέσεις που να συνδράμει στην αρχική ερώτηση κάποιου άλλου που δεν μπορεί/θέλει να πάει;

emeliss
28-09-09, 23:13
Τόσα πολλά είναι που δε θες να το συζητήσεις;
100 ευρώ για πολλούς που δεν πατάνε καν και επιλέγονται συχνά κατευθυνόμενα δεν είναι λίγα. Βέβαια είναι ψίχουλα μπροστά στα 800, 1000 και βάλε που παίρνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Bayern7
28-09-09, 23:14
Εγώ πάντως μια φορά που έτυχε να κληρωθώ, πήγα στις 9 το πρωί. :p
Eυτυχώς είχαμε τζιμάνι δικαστικό αντιπρόσωπο, μας άφησε να φύγουμε 1,5 ώρα έκαστο το μεσημέρι για να ξεκουραστούμε και μοίρασε την δουλειά άψογα που παρόλο που ήμασταν 3 άτομα βγήκε άνετα.
Ντάξει καλή εμπειρία. Δεν θέλω να ξαναπάω βέβαια, αλλά αν ξανακληρωθώ θα πάω χωρίς να ψάχνω να βρω χαζές δικαιολογίες.

Spanos
28-09-09, 23:15
Aν δε πάς τι γίνεται;

mosaic
28-09-09, 23:15
Οκ θα το πω διαφορετικά,

πως γίνεται ένας δημόσιος υπάλληλος όπου έχει κληθεί, να μην είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει, υποβάλλοντας μόνο μία απλή βεβαίωση της ιδιότητας του :what:

ενώ εγώ που είμαι στον ιδιωτικό τομεα, θα πρέπει να τρέξω για βεβαιώσεις είτε από ιατρό/νοσοκομείο/να παρακαλέσω. . . . . τέλος πάντων να καταστρώσω ολόκληρο σχέδιο

ενώ ο δημόσιος υπάλληλος με μια απλή βεβαίωση της θέσης του καθάρισε

alwaysalone
28-09-09, 23:16
@euri

Απλώς καμια φορα τοση σοβαροφανεια δεν αντεχεται... γενικα μιλωντας... :)

emeliss
28-09-09, 23:16
ενώ εγώ που είμαι στον ιδιωτικό τομεα, θα πρέπει να τρέξω για βεβαιώσεις είτε από ιατρό/νοσοκομείο/να παρακαλέσω. . . . . τέλος πάντων να καταστρώσω ολόκληρο σχέδιο
Υπερβολές. Πότε κυνήγησαν τελευταία φορά περίπτωση μη εμφάνισης στην εφορευτική επιτροπή;

@ ADSLgr.com All rights reserved.