Επιστροφή στο Forum : Προπληρωμενη Καρτα, Paypal, κ Ανηλικος!
ExTaCy1337
24-05-10, 18:28
Γεια σας παιδια....!
Δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος για να ποσταρω το συγκεκριμενο τοπικ!
Αν δεν ειναι να το πατε στο σωστο μερος :P
Λοιπον ειμαι Ανηλικος εχω Paypal και θελω να κανω αγορες με προπληρωμενη καρτα.
Διαβασα το τοπικ του φιλου ipo Προπληρωμένες Κάρτες
(http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=285803)
Αλλα θα ηθελα να μαθω εγω που ειμαι ανηλικος ποια διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησω...!
Εμενα πιστευω η ATEBank ειναι πιο καλη για εμενα.
Στις αλλες δεν γινοταν καν νομιζω?
Και τον αριθμο που κανει το Paypal με 1-2 ευρο και παει σαν αγορα στην κινηση της καρτας πως θα τον μαθω?
Στην ΑΤΕ γινεται?
Αν μπορει καποιος να μου πει ποια ητανε καλυτερη τραπεζα για εμενα θα ητανε καλυτερα.
Αλλα να μπορω να κανω κ δουλεια ως ανηλικος. ( Να εξηγησει και το γιατι.)
Για παραπανω πληροφοριες ρωτηστε με να σας απαντησω.:rolleyes:
σε οποιαδήποτε τράπεζα που μπορεί να εκδώσει προπληρωμένη κάρτα πάνω σε λογαριασμό καταθέσεων μπορεί να σε εξυπηρετήσει . αρκεί να είσαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό ενήλικου.
δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να έχεις λογαριασμό δικό σου.
επίσης εγώ προτείνω την πειραιώς μόνο και μόνο γιατί αυτή έχω :p η έκδοση προπληρωμένης είναι πολύ εύκολη μέσα από winbank κ δεν χρειάζεται καν να πας σε κατάστημα.
(υποθέτω πως θα γίνεται και σε άλλες τράπεζες, δν έχω σχετική εμπειρία από άλλες)
ExTaCy1337
24-05-10, 19:04
σε οποιαδήποτε τράπεζα που μπορεί να εκδώσει προπληρωμένη κάρτα πάνω σε λογαριασμό καταθέσεων μπορεί να σε εξυπηρετήσει . αρκεί να είσαι συνδικαιούχος σε λογαριασμό ενήλικου.
δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να έχεις λογαριασμό δικό σου.
επίσης εγώ προτείνω την πειραιώς μόνο και μόνο γιατί αυτή έχω :p η έκδοση προπληρωμένης είναι πολύ εύκολη μέσα από winbank κ δεν χρειάζεται καν να πας σε κατάστημα.
(υποθέτω πως θα γίνεται και σε άλλες τράπεζες, δν έχω σχετική εμπειρία από άλλες)
Πως βαζεις λευτα μεσω winbank? Πως τα πληρωνεις?
μπαίνεις στην σελίδα winbank (http://www.piraeusbank.gr/ecportal.asp?id=241732&nt=98&lang=1&txtSearch=)από όπου έχεις πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμού σου. από εκεί μπορείς να πληρώνεις λογαριασμούς και γενικά έχεις την διαχείρηση των λογαριασμών σου στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
η pre paid card θα λειτουργεί ως επιπλέον λογαριασμός (έχει ειδικό section) και μεταφέρεις χρήματα από τον λογαριασμό σε αυτήν άμεσα.
για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ (http://www.piraeusbank.gr/ecPage.asp?id=283365&lang=1&nt=96) και εδώ (http://www.piraeusbank.gr/ecPage.asp?id=241821&nt=96&sid=278952&lang=2)
δεν γνωρίζω για τις υπόλοιπες τράπεζες τι παίζει και αν υπάρχει κάποια καλύτερη επιλογή. περίμενε να γράψουν κ άλλοι την γνώμη-εμπειρία τους
ExTaCy1337
24-05-10, 19:15
Ααα. το θεμα ειναι οτι δεν θελω να ανοιξω λογαριασμο.
Απλα να εχω την καρτα :)...
Ναι θα περιμενω και αλλες αποψεις :)
ExTaCy1337
25-05-10, 14:25
Κανεις?
vamvakoolas
25-05-10, 14:36
αν εισαι ανηλικος δε μπορεις να πας να βγαλεις μια καρτα στο ονομα σου. Μεχρι πριν ενα χρονο μπορουσες (μεχρι και δωρο σε αγνωστο ειχαν καταντησει) αλλα πλεον αρκει να εισαι ανω των 18 ενω υπαρχουν τραπεζες που ζητουν ακομα και εκκαθαριστικο!!!
πήγαινε μαζί με κάποιον ενήλικο,να βγει στο όνομα του η κάρτα και τα λοιπά είναι εύκολα
ExTaCy1337
26-05-10, 01:51
Γινεται να παω με εναν ενηλικα να μου το κανει κατι σαν "δωρο" ?
Γιατι κατι τετοια διαβαζα.
Και να ειναι στο ονομα μου? Δηλαδη να μπορω να βαλω χρηματα?
(Και αν γινεται να μην μπορει να το πειραξει αυτος.Αν δεν γινεται αυτο που λεω δεν πειραζει):whistle:
Για να βγαλεις prepaid πρεπει να εισαι 18+...
Επειτα για την εκδοση της χρειαζεται ταυτοτητα και αφμ(οχι προφορικα αλλα σε χαρτι για να αποδειξεις οτι ειναι δικο σου)
Προσωπικα εχω βγαλει στην eurobank prepaid και βγαινει μεσα σε 5 λεπτα...
Αν την θελεις τωρα πας με τον γονεα σου η φιλο,φιλη,αδερφο,ξαδερφο εννοειται ενηλικο,την βγαζει στο ονομα του και την χρησιμοποιεις εσυ.
Ετσι και αλλιως στο paypal μπορεις να βαλεις τα δικα σου στοιχεια ασχετως σε ποιον ανηκει η καρτα...
Εαν ομως δεν ειναι στο ονομα σου η καρτα θα εχεις μονο δυνατοτητα καταθεσης και καμιας αλλης συναλλαγης...
Οτιδηποτε αλλο θελησεις εδω ειμαστε...
ExTaCy1337
26-05-10, 02:22
Στο ποστ του ipo με της prepaid τα ελαχιστα δικαιολογιτικα για την ΑΤΕΒΑΝΚ ειναι ταυτότητα.
Οποτε κατι θα γινεται εκει :Ρ...
Απλα φοβαμαι να ειναι στο ονομα του αλλου και να εχω λιγοτερα πραγματα επειδη δεν θα ειναι στο ονομα μου :/
Αυτο με τα δωρα που λεει στο ποστ του ιπο δεν ισχυουν?
Τα ελαχιστα δικαιολογητικα...οχι τα μεγιστα...
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες οτι κατι γινεται στην ΑΤΕΒΑΝΚ.
Αν και εχω στην eurobank δεν νομιζω να εχει καποια διαφορα η προπληρωμενη της ΑΤΕΒΑΝΚ απο της eurobank καθως επισης και τα δικαιολογητικα που ζητανε ειναι τα ιδια.
Τωρα αν δεν θες να βγαλεις καρτα σε ονομα αλλου μια ειναι η λυση..περιμενεις μεχρι τα 18...
Σε ποια δωρα αναφερεσαι?
ExTaCy1337
26-05-10, 02:35
Σε μερικες τραπεζες που εβλεπα σε ποστς σε φορουμ στα σιτες τον τραπεζων, ελεγε
οτι μπορει να γινει η καρτα δωρο σε καποιον πιτσιρικο ως "χαρτζιλικι" χωρις να χρειαζεται να κουβαλαει μετρητα μαζι του και αλλα τετοια κολπα.
Μπες στο ποστ του ipo εχω το λινκ στο πρωτο μου ποστ.
Αν τα διαβασεις θα δεις σε 2 τραπεζες γινεται να το δωσεις σε 3ο ατομο πανω απο 14 ετων.. ο.ο
........Auto merged post: ExTaCy1337 πρόσθεσε 0 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα αργότερα ........
"Μπορεί να δοθεί ως δώρο σε φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα ή σε νέους ακόμα και σε ανηλίκους από 14 ετών που δεν χρησιμοποιούν ακόμα καταθετικούς λογαριασμούς και δεν έχουν δυνατότητα χρήσης πιστωτικών καρτών, προσφέροντας ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους μετρητά. Ο αιτών πρέπει να είναι άνω των 18 ετών."
Απο την ιστοσελιδα της ATEBank
Οκ καταλαβα..Να σου την κανει καποιος δωρο δηλαδη...
Για να το λεει στην ιστοσελιδα της ΑΤΕ σημαινει οτι θα γινεται..δεν εχεις παρα να περασεις μια βολτα και απο την ΑΤΕ για να το επιβεβαιωσεις..
Χρειαζεσαι παλι ομως καποιον ενηλικα για να σου την κανει δωρο...
"Μπορεί να δοθεί ως δώρο σε φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα ή σε νέους ακόμα και σε ανηλίκους από 14 ετών που δεν χρησιμοποιούν ακόμα καταθετικούς λογαριασμούς και δεν έχουν δυνατότητα χρήσης πιστωτικών καρτών, προσφέροντας ασφάλεια χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους μετρητά. Ο αιτών πρέπει να είναι άνω των 18 ετών."
Απο την ιστοσελιδα της ATEBank
αν δεν μπορείς/θες να περιμένεις τα 18 .. νομίζω πως αυτή θα είναι η μοναδική λύση.
το "μόνο με ταυτότητα" μου κάνει εντύπωση. όσο εργαζόμουν (έκανα πρακτική άσκηση) στην ΑΤΕ θυμάμαι μία διαταγή (το 2007 αν θυμαμαι καλα) στην οποία αναφερόταν πως αποφασίστηκε από την Ένωση Τραπεζών ότι, τα απαραίτητα δικαιολογιτικά για το άνοιγμα λογαριασμών (και καταθετικών) είναι : ταυτότητα και εκκαθαριστική ενημερότητα (για το ΑΦΜ). σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και με το πιστοποιητικό έκδοσης ΑΦΜ.
ελπίζω να βρεις άκρη. αν όχι τα 18 δεν είναι μακρυά :oneup:
ExTaCy1337
26-05-10, 11:41
αν δεν μπορείς/θες να περιμένεις τα 18 .. νομίζω πως αυτή θα είναι η μοναδική λύση.
το "μόνο με ταυτότητα" μου κάνει εντύπωση. όσο εργαζόμουν (έκανα πρακτική άσκηση) στην ΑΤΕ θυμάμαι μία διαταγή (το 2007 αν θυμαμαι καλα) στην οποία αναφερόταν πως αποφασίστηκε από την Ένωση Τραπεζών ότι, τα απαραίτητα δικαιολογιτικά για το άνοιγμα λογαριασμών (και καταθετικών) είναι : ταυτότητα και εκκαθαριστική ενημερότητα (για το ΑΦΜ). σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να σε εξυπηρετήσουν και με το πιστοποιητικό έκδοσης ΑΦΜ.
Μα δν ειναι καταθετικος λογαριασμος :)
Μια απλη προπληρωμενη καρτα ειναι :)...
Ναι οντως ειναι καπου στους 6 μηνες... αλλα χρειαζομαι κατι πραγματα απο το E-bay οπως οθονη για 2 κινητα ωστε να τα λειτουργησω γιατι χαλασαν και με αυτο που εχω τωρα δεν μπορω. (Sony Ericsson S312) Κολλαει υπερβολικα στα μυνηματα...!
Απλα αυτο που θελω να μαθω με το δωρο...Μπορει αυτος που μου την εκανε δωρο να επεμβει στην καρτα?
Η μετα απο εκει και περα μπορω εγω να φορτισω την καρτα που μου εκανε δωρο?;)
7. Πώς «φορτίζω» την κάρτα;
Έχετε τη δυνατότητα να «φορτίσετε» και να «επαναφορτίσετε» την κάρτα:
- Στα Καταστήματα της ΑΤΕbank (με μετρητά ή με μεταφορά από λογαριασμό)
- Όπου κι αν βρίσκεστε, μέσω ΑΤΕ Web Banking.
- Στα ΑΤΜ (με μεταφορά από λογαριασμό)
Υπάρχει η δυνατότητα να «φορτίσει» κάποιος άλλος την κάρτα για λογαριασμό σας ή να «φορτίσετε» εσείς την κάρτα κάποιου άλλου.
ATE FAQ (http://www.atebank.gr/NR/rdonlyres/17999721-7803-440A-8FF1-352E6B870CE6/0/syxnesErothseisnew.doc)
Οπότε: Βρίσκεις κάποιον άνω των 18 να αναλάβει όλες τις διαδικασίες έκδοσης κάρτας και να στην κάνει δώρο. Τη φορτίζεις εσύ από το γκισέ (προσοχή έχει προμήθεια (http://www.atebank.gr/NR/rdonlyres/F4D2CC45-9FD3-45ED-8419-5E2B6CA3D6AD/0/timologio_prepaidv2.doc)). Δεν ξέρω αν ο αρχικός εκδότης μπορεί να σου ακυρώσει την κάρτα. Γιατί δε ρωτάς απ'ευθείας στην ΑΤΕ?
Δεν υπαρχει περιπτωση να ζητανε μονο ταυτοτητα..μα ΚΑΜΙΑ ομως..
Τα 18 δεν ειναι μακρυα οπως λεει και ο προλαλησαντας...:p
ExTaCy1337
26-05-10, 22:53
Τελίκα πηρα της μητερας μου την Debit card απο την τραπεζα κυπρου και την εκανα λινκ με το paypal....
Τωρα θα περιμενω 2-3 μερες να παρω τν 4ψηφιο να δουμε αν γινει δουλεια :) :)
ExTaCy1337
29-05-10, 16:06
Την επιβεβαιωσα! :)
Μου ηρθε κατευθειαν το 1.50€ μεσα στον λογαριασμο του paypal :P!
Ευχαριστω για την βοηθεια παιδια :)
ExTaCy1337
30-05-10, 12:33
Παιδια μια ερωτηση... εκανα αγορες αξιας 99.36€ απο το ebay...
τα μετετρεψα απο το xe.com... και απο την τραπεζα μου πηρανε 103.24€...
Γιατι ετσι????
........Auto merged post: ExTaCy1337 πρόσθεσε 4 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αργότερα ........
H καρτα ειναι Debit (Χρεωστικη) της τραπεζας Κυπρου...
και οχι προπληρωμενη.
DSLaManiaC
30-05-10, 12:41
Παιδια μια ερωτηση... εκανα αγορες αξιας 99.36€ απο το ebay...
τα μετετρεψα απο το xe.com... και απο την τραπεζα μου πηρανε 103.24€...
Γιατι ετσι????
........Auto merged post: ExTaCy1337 πρόσθεσε 4 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα αργότερα ........
H καρτα ειναι Debit (Χρεωστικη) της τραπεζας Κυπρου...
και οχι προπληρωμενη.
Εξαρτάται απ την μετατροπή του νομίσματος.. Άλλες τιμές έχει το paypal άλλες το xe.com κλπ κλπ.
ExTaCy1337
30-05-10, 12:49
Και πως θα βρω το σωστο?:(
Κατι ειχα δει για μια ρυθμισει στο paypal με την καρτα αλλα δεν θυμαμε τι και πως
ExTaCy1337
10-06-10, 14:11
Και πως θα βρω το σωστο?:(
Κατι ειχα δει για μια ρυθμισει στο paypal με την καρτα αλλα δεν θυμαμε τι και πως
Κανεις ρε παιδια??
Λοιπον κατι ακομα... αγορασα μια οθονη για κινητο σονυ ερικσον απο το ebay.
Και βγηκε μουφα εχει προβλημα..
ηρθε απο Αγγλια... μου ειπε αυτος να την στειλω πισω να μου φερει αλλη...
Ειναι ενα μικρο κουτακι μεσα με 2 εργαλεια και την οθονη δεν εχει βαρος..
Ποσα περιπου ειναι τα μεταφορικα για να το στειλω Αγγλια?
Γιατι την οθονη την πηρα 10-15 ευρο καπου εκει μαζι με μεταφορικα...
Δεν λεει να δωσω αλλα 20 να την στειλω για να μου φερει αλλη πισω! :)
Καλυτερα να την ξανααγορασω :Ρ
Καλησπέρα σας!
μόλης χθές έκλεισα τα 18 και θέλω από βδομάδα να βγάλω μια debit κάρτα. ΑΦΜ δεν έχω πρέπει να βγάλω; και αν ναι μετά τη δικαιολογιτικά πρέπει να παω στην τράπεζα; (αφου δεν εχω ΑΦΜ αρα δεν εχω Εκκαθαριστικό). Το ΑΦΜ ποσο καιρο κάνει για να εκδοθεί;
DSLaManiaC
14-01-11, 21:12
Καλησπέρα σας!
μόλης χθές έκλεισα τα 18 και θέλω από βδομάδα να βγάλω μια debit κάρτα. ΑΦΜ δεν έχω πρέπει να βγάλω; και αν ναι μετά τη δικαιολογιτικά πρέπει να παω στην τράπεζα; (αφου δεν εχω ΑΦΜ αρα δεν εχω Εκκαθαριστικό). Το ΑΦΜ ποσο καιρο κάνει για να εκδοθεί;
Πήγαινε στη ΔΟΥ (εφορία) της περιοχής σου με τη ταυτότητα σου και ζήτα το.
Θα στο βγάλουν εκείνη τη στιγμή.
ΥΓ: Τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ θα τη φυλάξεις σα τα μάτια σου. Σε ότι χρειάζεται θα ζητάς αντίγραφα βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ.
Πήγαινε στη ΔΟΥ (εφορία) της περιοχής σου με τη ταυτότητα σου και ζήτα το.
Θα στο βγάλουν εκείνη τη στιγμή.
ΥΓ: Τη βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ θα τη φυλάξεις σα τα μάτια σου. Σε ότι χρειάζεται θα ζητάς αντίγραφα βεβαίωσης απόδοσης ΑΦΜ.
OK! Ευχαριστω!!! :)
@ ADSLgr.com All rights reserved.