Επιστροφή στο Forum : Ξέρει κανείς για την τεχνική βαφής αυτοκινήτου που γίνεται τοπικά σαν tatoo?
Μου γδάρανε την πόρτα (οδηγού)του αυτοκινήτου και είναι σε μεγάλος μήκος και πλάτος μην σας πω και βάθος...Έχω ακούσει οτι υπάρχει τεχνική σε συνεργεία που στο βάφουν τοπικά σαν tatoo.Στην δική μου περίπτωση δεν ξέρω αν γίνεται γιατι είναι μεγάλο το σημάδι.Ξέρει κανείς τίποτα για αυτην την τεχνική ή καλύτερα να βάψω όλη την πόρτα?Πάντως το αυτοκίνητο δεν μπορω να το αφήσω έτσι είναι μεγάλη ζημιά.
PS παίζει να πήγαν να μου το κλέψουν γιατί όλα τα σημάδια ξεκινάνε γύρω απο την κλειδαριά
The_StarGazer
02-06-06, 00:07
Τοπικα δεν γινεται οπως λες. Εκτος εαν εννοεις να κανεις καμια αερογραφια. Για βαφη σε ολη την πορτα πας 100%. :(
Δεν εχεις γκαραζ εε ??
όχι ρε γμτ και το θέμα είναι οτι κάνει μπαμ το τουτου :(
πρέπει να περιμένω πολλά τέτοια στο μέλλον...
The_StarGazer
02-06-06, 00:22
Χε@ε μεσα. Το ξερω. Καλλυτερα βρες κατι γιατι δε λεει καθολου.
Εδω εγω ειδα τι επαθες και εσκασα. ΜΧ-5 ειπαμε εε ?? Βρες γκαραζ οσο πιο γρηγορα.
Μένω σε μονοκατοικία δική μου και δεν έχω γκαράζ,
άσε που στην περιοχή είναι όλα πιασμένα ,τουλάχιστον εδώ κοντά ...
τι να κάνω να μετακομίσω?
The_StarGazer
02-06-06, 00:33
Ισως εαν εκανες καποιο modification (εαν σε παιρνει) στο σπιτι σου και να εφτιαχνες μια θεση. Καποιος κηπος να γινοταν πιο μικρος ή κατι παρομοιο. Καπως ετσι εχουμε κανει εμεις.
έχω υπόγειο ,αλλα δυστυχώς επειδή υπάρχει και ισόγειο δεν παίρνει σε ύψος να κάνω το υπόγειο γκαράζ...
κήπος δεν παίζει..
The_StarGazer
02-06-06, 00:49
Το μονο που σκεφτομαι τοτε ειναι να εχεις το νου σου μηπως και αδειασει καμια θεση σε κανενα Parking. Γιατι αμαρτια ειναι ρε γμτ με τους αλητες και κατι κωλ@παιδια.
Και γω 1ος μηνα αυτοκινητο εχω και σε καταλαβαινω απολυτα.
Προσεχε όλα στον πρώτο μήνα συμβαίνουν..
το τραγελαφικό είναι ότι ένα απο τα θέμτα που έχω βγάλει στο forum μιλάει για το πόσο ένα αμάξι μπορεί να ανεβάσει τις μετοχές κάποιου.
Τώρα λες να το κοιτάνε το τουτου έτσι όπως έγινε?;) :lol:
Προσεχε όλα στον πρώτο μήνα συμβαίνουν..
το τραγελαφικό είναι ότι ένα απο τα θέμτα που έχω βγάλει στο forum μιλάει για το πόσο ένα αμάξι μπορεί να ανεβάσει τις μετοχές κάποιου.
Τώρα λες να το κοιτάνε το τουτου έτσι όπως έγινε?;) :lol:
Ολα ειναι θεμα συνηθειας . Μετα τις πρωτες 5-6 γρατζουνιες και βαθουλωματα δενθα δινεις σημασια. Καλυτερα ομως σε συνεργειο για βαφη ολης της πορτας.
The_StarGazer
02-06-06, 01:01
Μ'αρεσει που γελας κιολας. Χαρα στο κουραγιο σου. Εγω θα κατεβαζα.... !!!
Τοπικη βαφη γινεται, και βεβαια!!!
Βαφουν το κοματι που εχει προβλημα. Γενικα ειναι μια τεχνικη να ξεγελασει το ματι οταν βαφουμε ενα κοματι που ερχεται πολυ κοντα στο επομενο, π.χ οταν βαφουν την πορτα για να μην φαινεται η διαφορα με το φτερο τοτε κανουν ενα "σβησιμο" με τοπικο βαψιμο του φτερου ωστε να μην υπαρχει αποτομη αλλαγη χρωματος αλλά κατι σαν fading.
Προσεξε, ολα τα φανοποιεια θα σου πουν τις δικιες τους εκδοχες:
Θα την βαψουμε ολοκληρη (μην νομιζεις οτι το τοπικο ειναι πιο φθηνο, μην κολωσεις σκεφτοντας μπαλωματα, μην νομιζεις οτι ειναι τσαπατσουληδες)
Θα το βαψουμε με μεθοδο στρωσεων που θα καλυψουν τις γρατζουνιες/μικρα λακουβακια (απατεωνες)
Θα το βαψουμε τοπικα (αυτος θα σου λεει την αληθεια και θα σημαινει οτι δεν φοβαται να δεχτει κριτικη)
Ομως η τοπικη βαφη εφαρμοζεται μονο σε καλοδιατηρημενα χρωματα και οχι σε ξεθωριασμενα/ταλαιπωρημενα.
Αν ειναι καλος ο τεχνιτης ουτε που θα καταλαβαινεις οτι εχει βαφτει με τετοια μεθοδο, αλλωστε σχεδον ολοι ξερουν και βαφουν ετσι, συμφερει και τους ιδιους αλλά και σενα, π.χ θα λες ειναι αβαφο αφου πραγματικα δεν θα εχει πουθενα "κοψιμο".
ΥΓ. πολυ αυτοκινητου μας εχεις βγει.
The_StarGazer
02-06-06, 01:14
Ναι υπαρχουν κατι σαν μαρκαδορακια που μπορουν να στο διορθωσουν
Αυτο ομως γινεται οταν δεν εχει μεγαλη σε βαθος χαρακια και ειδικα οταν δεν εχει φυγει χρωμα.
Τωρα το να πετυχει ο φανοποιος (εχοντας ακομα και τον κωδικο χρωματος) ακριβως τη βαφη, ειναι παρα παρα πολυ δυσκολο εως απιθανο.
Γιαυτο και σε περιπτωση ζημιας βαφουν ολοκληρο το κομματι. Αλλιως θα βγει μια διχρωμια μουρλια. Μπορει οχι μεγαλη, αλλα μισος -χρωματικος- τονος αρκει.
Αλλωστε καινουργιο αμαξι ειναι. Να ηταν 3-4 χρονων να πεις "παει σιχτιρ".
edit τουλαχιστον εαν ειναι να κανεις κατι τετοιο (πειραματικο θα ελεγα εγω) καντο στον αντιπροσωπο και ας τσουξει λιγο η τιμη.
Μα ακριβως αυτο ειπα απο πανω, οτι ετσι δεν βγαινει διχρωμια. Ακομα και οταν αναγκαστικα θα πρεπει να βαψουν ενα κοματι (επειδη αλλαχθηκε ας πουμε) τοτε και παλι για να μην βγει διχρωμια κανουν σβησιμο (βαφουν τοπικα) τα γειτονικα κοματια.
Οταν δε υπαρχει κατι μικρο σε καποιο κοματι το βαφουν μονο ετσι, και μονο ετσι δεν θα δεις διχρωμια.
Τους μαρκαδορους, μπουκαλακια κτλ δεν τα εχω σε εκτιμηση.
The_StarGazer
02-06-06, 01:27
Μα το κεντρο του σβυσιματος (εκει που ειναι η ζημια δηλαδη) με την ακρη του (εκει που τελειωνει) δεν θα εχει διαφορα ???
Μιάς και το αυτοκίνητο είναι καινούργιο απ' ότι κατάλαβα, καλύτερα να βάψεις ολόκληρη την πόρτα.
Αν δεν βρείς θέση σε γκαράζ, σκέψου το ενδεχόμενο να πάρεις μιά κουκούλα για το αυτοκίνητο. Είναι λίγο σπαστική η διαδικασία σκέπασε - ξεσκέπασε, αλλά θα σε γλιτώσει από παρόμοια περιστατικά.
Προφέσσορας_Χάος
02-06-06, 01:34
Οι Ιταλοί πάντως τα αφήνουν γρατζουνισμένα και τρακαρισμένα..και καλά αμάξια ..
Εγώ εχω το γκολφάκι και του ειχα κάνει στον προφυλακτήρα κάτι γρατζουνιές..Εκει που εγιναν εκει εμειναν..τις συνήθησε το μάτι μου..Σιγά μην σκάσω 200 ευρώ για να βαψω ενα κομμάτι πλαστικό..
Αν δεν βρείς θέση σε γκαράζ, σκέψου το ενδεχόμενο να πάρεις μιά κουκούλα για το αυτοκίνητο. Είναι λίγο σπαστική η διαδικασία σκέπασε - ξεσκέπασε, αλλά θα σε γλιτώσει από παρόμοια περιστατικά.
αγόρασα πριν μια βδομάδα κουκούλα,αλλα δεν την έχω χρησιμοποιήσει..
για έναν λόγο που και να αναφέρω δεν προκειτε να τον κατανοήσει κανένας και πιθανότατα να τον χλευάσει δεν θέλω να την χρησιμοποιήσω.
για έναν λόγο που και να αναφέρω δεν προκειτε να τον κατανοήσει κανένας και πιθανότατα να τον χλευάσει δεν θέλω να την χρησιμοποιήσω.
Ο οποίος είναι??????
Πάντως αφού το αμάξι είναι καινούριο το χρώμα δεν θα έχει "ωριμάσει" ώστε το φρεσκοβαμμένο κομμάτι να φαίνεται παράταιρο.
Υ.Γ.1 : για τι αμάξι μιλάμε?Αυτό του άβαταρ?Αν ναι τους έχω μεγάλη εμπάθεια αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι κορυφή.
Υ.Γ.2 : καλά καινούριο αμάξι και δεν έχεις κάνει μεικτή ασφάλιση.
Καλορίζικο πάντως και αυτές οι μαλακιούλες είναι ψιλοκαθημερινό φαινόμενο και σιγά σιγά θα συνηθίσεις.
Edit πάντως αν υπάρχει κάποιο κλάμπ - φόρουμ για τη συγκεκριμένη μάρκα πιστεύω θα βρεις άκρη εκεί.
Ποτέ δεν ξέρεις... ;)
Πάντως κι εγώ στην αρχή βαριόμουνα τη διαδικασία, άλλα τώρα πιά το έχω συνηθίσει. :)
The_StarGazer
02-06-06, 02:47
για έναν λόγο που και να αναφέρω δεν προκειτε να τον κατανοήσει κανένας και πιθανότατα να τον χλευάσει δεν θέλω να την χρησιμοποιήσω
Ελα ελα πες μας. Ας ελεγες οτι δεν ειχες παρει. Τωρα θα σε πρηξουμε να μας πεις. :lol:
ια τι αμάξι μιλάμε?Αυτό του άβαταρ?Αν ναι τους έχω μεγάλη εμπάθεια αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι κορυφή.
:lol: Σε ποια μωρε εχεις εμπαθεια στην SLR ??? :lol:
Εαν ειχε την SLR η κοπελα δεν θα αρχιζε νημα για μια γρατζουνια. Θα πηγαινε να την φτιαξει και ας εκανε € 50.000
Ο οποίος είναι??????
Υ.Γ.2 : καλά καινούριο αμάξι και δεν έχεις κάνει μεικτή ασφάλιση.
[
Έχω μεικτή ασφάλεια,αλλά μην το γράφεις λες και θά έπρεπε υποχρεωτικά να έχω..
Καταρχήν μου κοστίζει 800€ που η κανονική κοστίζει 300€,δεν μπαίνουν και πολλοί στη διαδικασία να πληρώσουν τσαμπαδίστικα αυτήν την οικονομική διαφορά.
Δεύτερον η μεικτή με καλύπτει απο 300€ και πάνω,σου εχει πει κανείς οτί στα πληρώνει όλα η ασφάλεια και δωρεάν?
δεν παίζει..
Τώρα στο να απαντήσω αν έχω SLR ...:rofl:
Ε ναι λοιπόν ,σας το έκρυβα..
Είμαι η Αθηνά
Αθηνά Ωνάση
Eιχα κανει και γω μια μικρη ζημια στο πισω φτερο του αυτοκινητου και μου το φτιαξανε με τοπικο βαψιμο, θα το εκανα μονος μου με τον αερογραφο αλλα δεν ελεγε να παρω ολοκληρο κουτι μπογια για λιγα ml.
@ gallahant
Φαίνεται διαφορά στο χρώμα?
περίπου πόσο κόστισε?
Δεύτερον η μεικτή με καλύπτει απο 300€ και πάνω,σου εχει πει κανείς οτί στα πληρώνει όλα η ασφάλεια και δωρεάν?
Για την ακρίβεια τη διαφορά από τα 300.
Απαλλαγή και κοροϊδίες.
Αλήθεια υπάρχει ασφάλεια με μηδενική απαλλαγή;
Έχω μεικτή ασφάλεια,αλλά μην το γράφεις λες και θά έπρεπε υποχρεωτικά να έχω..
Καταρχήν μου κοστίζει 800€ που η κανονική κοστίζει 300€,δεν μπαίνουν και πολλοί στη διαδικασία να πληρώσουν τσαμπαδίστικα αυτήν την οικονομική διαφορά.
δεν παίζει..
Τώρα στο να απαντήσω αν έχω SLR ...:rofl:
Ε ναι λοιπόν ,σας το έκρυβα..
Είμαι η Αθηνά
Αθηνά Ωνάση
Δε το έγραψα με τέτοιο τρόπο sorry για την παρεξήγηση.
Πιστεύω πάντως η λύση που προτείνει ο Patentman (δλδ η βαφή και των γειτονικών μερών για να "σβηνει" απαλά το χρώμα) είναι η πιο σωστη.
Και στην περίπτωση που την επιλέξεις βάζω στοίχημα ότι θα κοστίσει πάνω από το ελάχιστο ποσό που δεν σε καλύπτει η ασφάλεια.Φυσικά και δεν στα πληρώνει όλα αλλά το ποσό συμμετοχής σου μετά από ζημιά είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που θα πλήρωνες μόνη σου.
...
:lol: Σε ποια μωρε εχεις εμπαθεια στην SLR ??? :lol:
Εαν ειχε την SLR η κοπελα δεν θα αρχιζε νημα για μια γρατζουνια. Θα πηγαινε να την φτιαξει και ας εκανε € 50.000
Όχι στη Mercedes γενικά (συμπεριλαμβανομένης της SLR) αναφερόμουν.
Δεν ειδα να ενδιαφερει την blond το θεμα που ανοιξε, πιο πολυ γραφει για ασχετα.
@ gallahant
Φαίνεται διαφορά στο χρώμα?
περίπου πόσο κόστισε?
Δεν ειδα να ενδιαφερει την blond το θεμα που ανοιξε, πιο πολυ γραφει για ασχετα.
Μπα, δε νομίζω,απλά πιθανώς να έχει φάει την ξενέρα της ζημιάς, η να ψάχνει το θέμα ήδη οπότε αναμένουμε.
Απο πού έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
Mαρέσει που χωρίς να με ξέρεις βγάζεις πόρισμα..
δεν είναι και πολύ σωστο αυτο που κάνεις..
ps guys είμαι στην δουλεία
Πάντως ότι το πρώτο μήνα τα παθαίνεις όλα, αυτό πρέπει να είναι κάτι το... μεταφυσικό μου φαίνεται. Δυο αυτοκίνητα που έχω αγοράσει όλα τα έπαθαν τον πρώτο μήνα.
Το πρώτο έφαγε βαθούλωμα στο φτερό όταν το έβαζα στο γκαράζ. Δεν έφταιγα εγώ παρόλο που ήταν το πρώτο αμάξι που οδήγησα, αλλά το ότι είχε υπεθερμανθεί το σύστημα ταχυτήτων και δεν μπορούσα να αλλάξω ταχύτητα. Κάτι ήταν αρρύθμιστο και διορθώθηκε με το πρώτο service. Μετά και για έξι χρόνια δεν έπαθε την παραμικρή γρατζουνιά. Η' λέω ψέματα; Α... ναι στην εθνική Αθηνών-Λαμίας με κτύπησε μια πέτρα στο παρπρίζ (΄6 μήνες μετά) και μου έκανε ένα αστεράκι που τελικά το συνήθισα και το έκανα μέρος της ζωής μου. Σιγά μην άλλαζα όλο το τζάμι! Τελικά στα έξι χρόνια και εξαιτίας των εργασιών που γίνονταν στην λεωφόρο Μεσογείων το κτύπησα σε μια στροφή (U turn) σε ένα από εκείνα τα κίτρινα διαχωριστικά. Μετά από δυο μήνες το πούλησα και πήρα άλλο.
Το δεύτερο αμάξι, την ίδια μέρα που το παρέλαβα από το κατάστημα, πήγα στη Λούτσα και ένα σκύλος, φιλαράκος μου από παλιά, σκαρφάλωσε στη πόρτα του συνοδηγού και του έκανε μια γρατζουνιά αρκετά βαθειά και κάπου δέκα πόντους σε μήκος σαν αφηρημένη ζωγραφική. Τελικά την εξαφάνισα σχεδόν τρίβοντάς την με ένα πανί και με ειδική πάστα. Αυτή αφαιρεί χρώμα μέχρι να έρθει η γρατζουνιά στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο χρώμα. Θέλει όμως πολύ προσοχή μην το παρακάνεις. Η γρατζουνιά δεν ήταν τόσο βαθειά όπως αποδείχθηκε, αλλά καθώς τα νύχια του σκύλου πέρασαν πάνω από την επιφάνεια του χρώματος το "αγρίεψαν", το έκαναν τραχύ με ένα ασπρουδερό χρώμα που αυτό περισσότερο την έκανε να κτυπάει στο μάτι. Με το τρίψιμο, όμως, το εσωτερικό του βαθουλώματος γιαλίστηκε και ακόμη και εκεί που δεν έχει εξαφανισθεί "εντελώς", επειδή είναι και αυτό γιαλιστερό πλέον, δεν φαίνεται η ζημειά και ούτε ενοχλεί στο μάτι.
Βlond, πρεπει να το κοιταξεις απο 5cm αποσταση για να καταλαβεις οτι βαφτηκε, αλλα ειναι πολυ ανιπαισθητη η διαφορα. Λεφτα δεν πληρωσα γιατι ειναι οικογενειακος μας φιλος αυτος που το εφτιαξε:p
manoulamou
03-06-06, 15:09
Μετα σου λεει να μην πιστευεις στη βασκανια! Οριστε το καημενο το κοριτσι, δεν προλαβε καλα-καλα να παρει ενα ομορφουλικο καινουργιο τουτου, και να αρχισουν καποιοι να την βλεπουν με αλλο ματι....ΜΠΑΜ της το περιποιηθηκανε κανονικα. Μην στενοχωριεσαι blond τα πρωτα 2 χρονια ειναι δυσκολα, μετα δεν προσεχεις ουτε τοσο μεγαλες ζημιες, εκτος αν εχεις ψωνιο με την ιδιοκτησια σου γενικως. Να ακολουθησεις τις συμβουλες του patentman ειναι Ο Ειδικος!!! Τωρα σχετικα με το ιδιοκτητο γκαραζ στις μονοκατοικιες, να σας πληροφορησω συγκεκριμενα για το στεγαστρο (ναι αυτο με το ελενιτ) ειναι παντελως αυθαιρετo και κατεδαφιστεo. Μονο αν ειναι εξ αρχης στην αδεια επιτρεπεται ακομα και η υπαρξη του παρκινγκ...
Ακομα περιμενουμε να μαθουμε την καταγελαστη (?) αιτια περι κουκουλας, μηπως ειναι θεμα χρωματος?
The_StarGazer
03-06-06, 17:23
Τωρα σχετικα με το ιδιοκτητο γκαραζ στις μονοκατοικιες, να σας πληροφορησω συγκεκριμενα για το στεγαστρο (ναι αυτο με το ελενιτ) ειναι παντελως αυθαιρετo και κατεδαφιστεo.Μονο αν ειναι εξ αρχης στην αδεια επιτρεπεται ακομα και η υπαρξη του παρκινγκ...
Και εξ αρχης να μην ειναι, μπορεις να πληρωσεις καποιο προστιμο (στην πολεοδομια αν δεν κανω λαθος) και να εχεις γκαραζ κανονικοτατα.
Ακομα περιμενουμε να μαθουμε την καταγελαστη (?) αιτια περι κουκουλας, μηπως ειναι θεμα χρωματος?
nope,βλακεία λόγος είναι βασικά...
μάλλον απο αυρίο θα αρχίσω να την χρησιμοποιώ:oneup:
στο συνεργείο που ρώτησα μου είπe οτι με το ''tatoo'' φεύγει το χρώμα σε λίγο μικρό διάστημα,
(βέβαια τι να πεί πελάτη έψαχνε)
για την πόρτα και κάτι μικρο γρατζουνίτσες μου ζήτησε 180€.
http://www.chipsaway.gr/
Πολύ καλή δουλειά, αλλά πανάκριβοι!
Βάφουν τοπικά και εξαφανίζοντε τα γδαρσίματα κλπ.
Καλό μόνο αν έχεις ακριβό αυτοκίνητο, διαφορετικά όχι!
Για κάποια γδαρσίματα που είχα, όχι βουλιάγματα, μου ζήτησαν 550 €. Τα κάλυψα με μανό με 15 €. Φυσικά καμία σχέση, άλλο το ένα και άλλο το άλλο, αλλά με τα ίδια χρήματα έβαζα εργάτη στο jimny και δε με ενδιαφέρει αν έχει κάποια σημάδια.
Υπόψιν ότι, για να δεις τη διαφορά, με 1000-1200 € το βάφω ολόκληρο σε φούνο!
wintech2003
07-06-06, 18:59
giwrgosth μολις αυτην την διευθυνση ήθελα να γράψω.
Ενας φίλος είχε 3 γρατζουνίσματα περίπου 20-30cm το καθένα στην πόρτα του οδηγου σε ενα μαυρο Peugeuot 307 CC και του ζητήσαν 120€ για να του τα καλύψουν.
Μπαμ-μπαμ εγινε η δουλεια και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
http://www.chipsaway.gr/ λοιπον... :)
Ενας φίλος είχε 3 γρατζουνίσματα περίπου 20-30cm το καθένα στην πόρτα του οδηγου σε ενα μαυρο Peugeuot 307 CC και του ζητήσαν 120€ για να του τα καλύψουν.
Καλή τιμή όπως το λες!
Να υποθέσω ότι παίζει ρόλο και το μαγαζί?
Εγώ ρώτησα στο κεντρικό στο Μοσχάτο, ίσως σε άλλα να έχουν άλλες τιμές.
Ρώτα αν θες που το πήγε.
Εγώ είχα κάποια γδαρσίματα στα πλαστικά προφυλακτικά, αλλά δεν ήταν μεγάλες, του δικού σου μου ακούγονται μεγαλύτερες!
wintech2003
07-06-06, 19:25
Το πήγε στο κατάστημα επι της Αχαρνών.
Ναι όντως ηταν αρκετά μεγάλα γδαρσίματα και μάλιστα το ενα ηταν και βαθύ (πλάτος περίπου μισό πόντο και βάθος άλλο τόσο)
giwrgosth μολις αυτην την διευθυνση ήθελα να γράψω.
Μπαμ-μπαμ εγινε η δουλεια και το αποτέλεσμα εξαιρετικό.
http://www.chipsaway.gr/ λοιπον... :)
Μάλλον αρχίζω να το σκέφτομαι....:hmm:
Μετά το ακρόπολις απέκτησα κάποια σημαδάκια :vava:σε διάφορα σημεία:angryr:
Τουλάχιστον θα του κάνω μια επίσκεψη να μάθω τιμή.
Μα αυτο ειναι που λεω για τοπικη βαφη. Ολα τα καλα φανοποιεια την εφαρμοζουν την τεχνικη.
Σου φτιαχνουν το κοματι που εχει προβλημα και δεν φαινεται μπαλωμα.
Αν και η καλυτερη βαφη γινεται οταν κανεις ολο το κοματι και δεν "κοβεις" το χρωμα σε καποιο σημειο εκτεθιμενο.
Πάντως εγώ που έκανα τοπική βαφή σε κάποιο σημείο της πόρτας που μου το είχαν χαράξει βαθιά, μετά από 6 μήνες το χρώμα άρχισε να ξεθωριάζει και τώρα πια φαίνεται η διαφορά.
Αυτό είναι που με ανησυχεί λιγάκι, αν και το συγκεκριμένο μαγαζί αναφέρει κάτι για εγγύηση 2 χρόνων.:hmm:
wintech2003
07-06-06, 19:57
Yeap έτσι μας ειπαν και μας οταν πήγαμε.
2 χρόνια εγγύηση.
Συν τοις άλλοις οι ανθρωποι ειναι επαγγελματίες, οργανωμένοι, περιποιημένοι κτλ.
Βέβαια μια περίπτωση γνωρίζω μόνο (ήμουν και εγώ παρόν βέβαια γιαυτο εκφέρω και αποψη), αλλα τουλάχιστον σε μας ήταν άψογη η εξυπηρέτηση.
Κλείσαμε ραντεβου, φέραμε το τουτου το μεσημερακι και το παραλάβαμε το απόγευμα.
Πάντως εγώ που έκανα τοπική βαφή σε κάποιο σημείο της πόρτας που μου το είχαν χαράξει βαθιά, μετά από 6 μήνες το χρώμα άρχισε να ξεθωριάζει και τώρα πια φαίνεται η διαφορά.
Αυτό είναι που με ανησυχεί λιγάκι, αν και το συγκεκριμένο μαγαζί αναφέρει κάτι για εγγύηση 2 χρόνων.:hmm:
Έχω δει δουλειές τους, εργοστασιακή βαφή, μην φοβάσαι για τη δουλειά τους.
Την βαφή την έκανες μόνος?
Υπόψιν ότι πέρα από το χρώμα θέλει και 2 στρώσεις με άχρωμο βερνίκι, διαφορετικά το χρώμα φεύγει κάποια στιγμή.
Ολα τα λεφτα ειναι το χρωμα. Εχει χρωματα πανακριβα και καποια τελειως της φθηνιας.
Μετα ειναι και η προεργασια. Οσο πιο καλη ειναι τοσο πιο πολυ καλο ειναι το αποτελεσμα.
Τωρα θα βαψω τα πλαστικα της μοτοσυκλετας μου.
Έχω δει δουλειές τους, εργοστασιακή βαφή, μην φοβάσαι για τη δουλειά τους.
Την βαφή την έκανες μόνος?
Υπόψιν ότι πέρα από το χρώμα θέλει και 2 στρώσεις με άχρωμο βερνίκι, διαφορετικά το χρώμα φεύγει κάποια στιγμή.
Σε φανοποιείο το είχα πάει και επειδή δεν ήθελα να πληρώσω την βαφή για ολόκληρη την πόρτα μου πρότεινε να βάψει τοπικά μόνο το συγκεκριμένο σημείο με μικρότερο κόστος. Γύρω στα 50 -60 ευρώ πρέπει να μου πήρε, αν θυμάμαι καλά.
πριν μερικές μέρες με χτύπησε στο παρκάρισμα ένα αυτοκίνητο ευτυχώς λίγο αποτέλεσμα ήταν μια γρατζουνιά στον προφυλακτήρα! ο κύριος που με χτύπησε με διαβεβαίωσε ότι δεν τρέχει τίποτα και οτι θα πάω στον φανοποιό του για να μου διορθώσει την ζημιά!
στον προφυλακτήρα έχει φύγει λίγο πλαστικό και είναι 2-2,5 εκατοστά η γρατζουνιά!
τι μπορεί να γίνει ανεξάρτητα το κόστος;
ποια είναι η καλύτερη λύση;
υ.γ.: εκείνη την στιγμή προσφέρθηκε να μου κάνει φιλική για αλλαγή προφυλακτήρα αλλα δεν ήταν τόσο μεγάλη η γρατζουνιά για αλλαγή σκέφτηκα..
μετά το ψιλομετάνιωσα γιατί τώρα ψάχνω να τον βρώ για να πάω στον φανοποιό του αντί να έχω το μυαλό μου ήσυχο
Θα τον στοκαρουν ασχετα αν ειναι πλαστικος και θα τον βαψουν τοπικα ή ολοκληρο.
Δεν εχει σημασια που ειναι πλαστικο, πιανει ο στοκος καλα, μονο αν τον χτυπησεις δυνατα σε εκεινο το σημειο θα φυγει αλλα με ελαφρα ακουμπηματα δεν τρεχει τιποτα.
Οσο για την τοπικη βαφη δεν πρεπει να ανυσηχεις.
το πήγα πρωί πρωί με την δροσούλα στο συνεργείο,
250 € για να βάψουν όλη την πόρτα και τον μπροστινό προφυλακτύρα(τον είχα τρακάρει)
απο λεφτά αν είναι καλά ή όχι δεν έχω ιδέα,μόνο βενζίνη ξέρω να βάζω..
τουλάχιστον ελπίζω να μου κάνουν καλή δουλειά και να μην φαίνεται διαφορά στο χρώμα ,αν και έμαθα οτι θα γυαλίζει λίγο παραπάνω και με μερικά πλυσίματα θα επανέρθει..
@ ADSLgr.com All rights reserved.