Επιστροφή στο Forum : Πώς να ρίξω τη θερμοκρασία στο router;
Παρατήρησα τν τελευταίο καιρό με κάποιες αποσυνδέσεις που είχα ότι η συσκευή ήταν υπερβολικά ζεστή. Μια ιδέα που είχα είναι να εφαρμόσω με κάποιον τρόπο έναν ανεμιστήρα )ίσως και να το ανοίξω από τη μία πλευρά και να ψύχω κατευθείαν το εσωτερικό του, αλλά δεν ξέρω που θα βρώ κατάλληλο ανεμιστήρα. Αυτοί που μπορώ να αγοράσω από πλαίσιο έχουν καλωδίωση για σύνδεση από τροφοδοτικό και δεν ξέρω σε τι τάση λειτουτγούν. Τέλος σκέφτηκα αν μπορούσα να βρώ κάποιον σε USB αλλά Δεν βρίσκω τίποτα.
Έχει κανείς τίποτα να προτείνει;
Ανεμιστηράκι της "primo" :p, 4 watt, 6 volts (DC), 10 cm διάμετρος, τιμή περίπου 5 ευρά (δεν θυμάμαι ακριβώς), praktiker. Συμπεριλαμβάνονται μετασχ/τής και usb adaptor.
Εντάξει, είναι λίγο γκουμούτσα, αλλά τη δουλειά του την κάνει άψογα. Μιά φράση θα πω: δροσερό pirelli κατακαλόκαιρο!
Ευχαριστώ πολύ! Praktiker λοιπόν. :oneup:
Βαλε και καπακια κατω απο το ρουτερ για να το σηκωσεις ψηλοτερα ετσι ωστε να περναει ο αερας και απο κατω. Κανουν και της κοκα κολα αλλα θα προτεινα μεταλλικα.
Σωστή παρατήρηση :oneup:, αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν να το σηκώσει όρθιο.
Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα, στέλνοντας έτσι τη ροή του αέρα στην βάση του router.
Εγώ του έκανα μια τρύπα με ποτηροτρύπανο στο ράφι που βρίσκεται και έβαλα ένα ανεμιστήρα 80άρη από κάτω... Σούπερ απόδοση.
Εαν εχει τρυπιτσες μικρες απο κατω,φροντισε ο ανεμιστηρας που θα βαλεις να ταιριαζει στο μηκος της διαμετρου της περιοχης που εχει τρυπες και ο ανεμιστηρας να τραβαει προς τα εξω.Τον ανεμιστηρα τον κολας επανω στην επιφανεια του ρουτερ με αυτοκολητη ταινια διπλης οψης απο αξεσουαρ αυτοκινητων.Στις κατω γωνιες του ανεμιστηρα μπορεις να βιδωσεις ή να κολησεις μικρα ποδαρακια,ωστε να αφηνουν κενο απο ολες τις πλευρες τουλαχιστον μισο ποντο για να φευγει ο αερας.Καλο ειναι σε καποιο σημειο σε πλευρα αντιθετη απο αυτη που τοποθετησες τον ανεμιστηρα,να ανοιξεις 2-3 τρυπες με ψιλο τρυπανι,και σε σημειο που δεν φαινεται με την πρωτη ματια (προσοχη μην παει το τρυπανι στα κυκλωματα,να τα αφαιρεσεις πρωτα :) ).
Ο ανεμιστηρας να ειναι αργοστροφος,δεν χρειαζεται πολυ δυνατος,ουτε ακριβος.Με το να ρουφαει μπαινει λιγοτερη σκονη στο ρουτερ.
Αν βεβαια οι τρυπιτσες οι δικες του ειναι απο την επανω μερια τα πραγματα ειναι ευκολοτερα...
Εγω στο tηomson tg585 v7 εβαλα εναν αργο και αθορυβο 12αρη ανεμιστηρα που ειχα περισσεμα στο ραφι και 3 χρονια τωρα,καλοκαιριατικα δεν ζεσταθηκε ποτε και τον τροφοδοτω με 12βολτο μετασχηματιστη που επισης βρηκα στο ραφι.Αν το ρουτερ σου δουλευει με 12ν παρε απο την ιδια πηγη τροφοδοσια.
Κοιτα εδω (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=329940) να παρεις ιδεες!
Ανεμιστηράκι της "primo" :p, 4 watt, 6 volts (DC), 10 cm διάμετρος, τιμή περίπου 5 ευρά (δεν θυμάμαι ακριβώς), praktiker. Συμπεριλαμβάνονται μετασχ/τής και usb adaptor.
Εντάξει, είναι λίγο γκουμούτσα, αλλά τη δουλειά του την κάνει άψογα. Μιά φράση θα πω: δροσερό pirelli κατακαλόκαιρο!
Το καλύτερο από όλα είναι το primo ,το έχει και ο Σκλαβενιτης !!!!!:oneup: 5€
Εφόσον δουλεύει απροβλημάτιστα γιατί θέλετε να ρίξετε τη θερμοκρασία :what:
Για να του αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής.
Γιατί αυτό αφού σε 2 χρόνια το πολύ θα τα αλλάξουμε :p για να πάμε σε TCP/IPv6
Διότι, ο ερχομός του TCP/IPv6, δεν θα σημάνει την κατάργηση του TCP/IPv4 (νομίζω).
Εφόσον δουλεύει απροβλημάτιστα γιατί θέλετε να ρίξετε τη θερμοκρασία :what:
Για να του αυξήσουμε το προσδόκιμο ζωής.
Μπαααα, μάλλον γιατί μας αρέσει να τα "πειράζουμε", έστω κι αν δε θα δούμε καμιά βελτίωση σε απόδοση και μακροζωία. Απλά γιατί μετά θα το κοιτάμε και θα λέμε "τι ωραία, τώρα δουλεύει σε χαμηλότερη θερμοκρασία"!!! :lol: Και θα 'χουμε βάλει το χεράκι μας ;)
Σίγουρα, η χαρά της "πατέντας" και του "do it yourself" είμαι δεδομένη.
Αλλά αν δεν έχει πρακτική εφαρμογή, δεν έχει νόημα ν' ασχοληθείς.
Σίγουρα, η χαρά της "πατέντας" και του "do it yourself" είμαι δεδομένη.
Αλλά αν δεν έχει πρακτική εφαρμογή, δεν έχει νόημα ν' ασχοληθείς.
Μπορεί να 'χεις δίκιο, αλλά εγώ έχω φάει αρκετές μέρες με πατέντες, όπου στο τέλος όλοι με ρωτάνει "μα δεν είναι το ίδιο να 'κανες ..." ή "... ν' αγόραζες το..." και γω απλά χαίρομαι που το βλέπω, ακόμα κι αν από την πατέντα χάλασε η εμφάνιση ;) Έστω κι αν ξέρω ότι στην ουσία δε θα 'χε καμιά πρακτική διαφορά και να μην το έκανα :) Αλλά αυτό είναι ίσως η προσωπική μου διαστροφή :lol: :lol: :lol:
Προσπαθώ να του μειώσω την θερμοκρασία μπας και σταματήσουν οι αποσυνδέσεις.
Δεν αναφερόμουν σε σένα όταν έλεγα ότι δεν θα 'χει καμιά πρακτική σημασία, το έλεγα γενικά ;) Αν βλέπεις ότι ζεσταίνεται πολύ και έχεις πρόβλημα στη λειτουργία, το ψάχνεις...
Θεωρείς δεδομένο ότι οι αποσυνδέσεις είναι υπαιτιότητα του modem/router σου?
Δοκίμασε και κάποιο άλλο πριν αρχίσεις να προσπαθείς να βρεις αυτοσχέδιες λύσεις.
απλά στην αρχή δεν είχα αποσυνδέσεις και τον τελευταίο μήνα που έχω, παρατήρησα ότι είναι παραπάνω από ζεστό και το πιο απλό πράγμα που μπορώ να τσεκάρω είναι η θερμοκρασία.
alkibiadhs
04-07-10, 19:30
Εγω στο jetspeed 520i πηρα αυτο τον ανεμιστηρα http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htm και ενα καλωδιο usb βιδωσα πανω του τον ανεμιστηρα και τον συνδεσα σε μια usb θυρα του υπολογιστη.Ο ανεμιστηρας φυσαει το router απο πανω και και ο ζεστος αερας βγαινει απο μικρες τρυπες απο κατω.Το αποτελεσμα ενα αρκετα πιο κρυο router λιγοτερες αποσυνδεσεις και ολα αυτα αθορυβα.
Παρατήρησα τν τελευταίο καιρό με κάποιες αποσυνδέσεις που είχα ότι η συσκευή ήταν υπερβολικά ζεστή. Μια ιδέα που είχα είναι να εφαρμόσω με κάποιον τρόπο έναν ανεμιστήρα )ίσως και να το ανοίξω από τη μία πλευρά και να ψύχω κατευθείαν το εσωτερικό του, αλλά δεν ξέρω που θα βρώ κατάλληλο ανεμιστήρα. Αυτοί που μπορώ να αγοράσω από πλαίσιο έχουν καλωδίωση για σύνδεση από τροφοδοτικό και δεν ξέρω σε τι τάση λειτουτγούν. Τέλος σκέφτηκα αν μπορούσα να βρώ κάποιον σε USB αλλά Δεν βρίσκω τίποτα.
Έχει κανείς τίποτα να προτείνει;
Ορίστε, http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=209409 πειραματιζόμαστε πρίν από εσάς, για εσάς.
Enjoy!
Εγω παλι εκανα το εξης
http://www.youtube.com/watch?v=2kF6OlECf5M
και το καλυτερο δουλευει μια χαρα το εβαλα διπλα στο modem και σταματησαν οι αποσυνδεσεις απο την υπερβολικη θερμοκρασια.
στο δικο μου εψηνες και αυγο απο την υπερβολικη θερμοκρασια
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6606
Έχω αυτό το κουτί, και έχω ακουμπήσει πάνω το router και γίνεται παγωτό όταν ανοίγω τον υπολογιστή.
Ο ανεμιστήρας είναι 200mm και βγάζει πολύ αέρα...
Δεν υπάρχει πρόβλημα να το αφήσω εκεί ε?
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6606
Έχω αυτό το κουτί, και έχω ακουμπήσει πάνω το router και γίνεται παγωτό όταν ανοίγω τον υπολογιστή.
Ο ανεμιστήρας είναι 200mm και βγάζει πολύ αέρα...
Δεν υπάρχει πρόβλημα να το αφήσω εκεί ε?
Καλημέρα bezoss,
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, απλά αν το pc είναι στο πάτωμα, θα σου βγάζει σκόνες ο πάνω ανεμιστήρας που θα καταλήγουν μέσα στο ρούτερ και κάποια στιγμή θα βρωμίσει αρκετά. Θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου και να το καθαρίζεις.
Γιάννης
Καλημέρα bezoss,
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, απλά αν το pc είναι στο πάτωμα, θα σου βγάζει σκόνες ο πάνω ανεμιστήρας που θα καταλήγουν μέσα στο ρούτερ και κάποια στιγμή θα βρωμίσει αρκετά. Θα πρέπει να το έχεις στο μυαλό σου και να το καθαρίζεις.
Γιάννης
Στο πάτωμα είναι το μηχάνημα ναι. Και το καθαρίζω αρκετά συχνά με ένα φυσητήρα που έχω πάρει από τα praktiker αλλά την τελευταία φορά ο fan της cpu έκανε θόρυβο και μάλλον ήταν από το συχνό φύσημα που κάνω...και το φοβήθηκα λίγο!
thanks πάντως :-)
Στο πάτωμα είναι το μηχάνημα ναι. Και το καθαρίζω αρκετά συχνά με ένα φυσητήρα που έχω πάρει από τα praktiker αλλά την τελευταία φορά ο fan της cpu έκανε θόρυβο και μάλλον ήταν από το συχνό φύσημα που κάνω...και το φοβήθηκα λίγο!
thanks πάντως :-)
Την ωρα που φυσας προς τον ανεμιστηρα με την πισω μερια ενος πλαστικου στυλο εμποδιζε τον ανεμιστηρα να περιστρεφεται,αυτο ειναι ολο.(Εννοειται οτι κατα την διαρκεια του ξεσκονισματος το pc ειναι εκτος λειτουργειας).
@ ADSLgr.com All rights reserved.