PDA

Επιστροφή στο Forum : Ταυτοτητα - Πτηση

nikoslykos
25-07-10, 01:22
Η κοπελα μου εχασε τη ταυτοτητα της και ταξιδευει για ολλανδια τη πεμπτη.Τι γινετε τωρα??? τι μπορει να κανει???????

arial
25-07-10, 01:25
Πηγαινεις στο αστυνομικο τμημα και βγαζει μια προσωρινη ταυτοτητα, μετα απο 6 μηνες θα παραλαβει την κανονικη.

nikoslykos
25-07-10, 01:27
και μπορει να ταξιδεψει με τη προσωρινη???

arial
25-07-10, 01:36
Δες και εδω,

http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/

Αν και απο αλλους που διαβασα, λενε πως αμα πας με τα απαραιτητα δικαιολογητικα σου βγαζουν αυθημερον ταυτοτητα.

"Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται, όπως είναι γνωστό, ότι τα Δελτία Αστυνομικής ταυτότητας θα εκδίδονται αυθημερόν από 1-11-2005. Ειδικότερα:

* Η έκδοση του δελτίου ταυτότητας από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες θα γίνεται αυθημερόν, εφόσον ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει ο ίδιος το απαραίτητο πιστοποιητικό του δήμου ή της κοινότητας. Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει ο ίδιος το πιστοποιητικό, η αναζήτησή του θα γίνεται αυτεπάγγελτα από την Αστυνομική αρχή και η ταυτότητα θα εκδίδεται εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου. Η άμεση έκδοση του δελτίου ταυτότητος συνεπάγεται την κατάργηση της διαδικασίας χορήγησης στον πολίτη προσωρινού δελτίου. "

nikoslykos
25-07-10, 01:50
αρα παμε απο δευτερα στο τμημα με τα δικαιολογητικα και τη ξαναβγαζουν???

arial
25-07-10, 01:56
Yπoθετω ναι, αλλα παρε και ενα τηλεφωνο στο ΚΕΠ ή στο αστυνομικο τμημα να ρωτησεις :)

JustOne
25-07-10, 02:11
Εγώ πριν 3-4 χρόνια την έβγαλα αυθημερόν την ταυτότητα ...σε κάνα μισάωρο ήταν έτοιμη!;)

nikoslykos
25-07-10, 10:45
ναι εγω μιλαω για χαμενη ταυτοτητα ομως....καιγω τη δικια μου την ιδια στιγμη την εβγαλα τη πρωτη..

Sebu
25-07-10, 12:12
Πας αστυνομια που υπαγεσαι (νωρις το πρωι γυρω στις 7 γιατι συνηθως παιρνεις σειρα προτεραιοτητας) μαζι με ολα τα δικαιολογητικα (τα λεει στο ιντερνετ) και απλα θα κληθεις να πληρωσεις ενα παραβολο.Νομιζω σε φθορα και κλοπη/απωλεια πληρωνεις παραβολο.

Αν πας απο τους πρωτους ή ο πρωτος σε 30 λεπτα εχεις τελειωσει.

Απλα δεν γνωριζω αν θα πρεπει πρωτα να εχεις δηλωσει την απωλεια σε καποιο αλλο γραφειο της τοπικης αστυνομιας για να εισαι καλυμμενος μηπως πχ χρειαζεται και καποιο χαρτι μαζι με το παραβολο οτι εχεις δηλωμενη την απωλεια.

Παντως και αυθημερον να μην παραλαβεις γνωριζω οτι παραλαβες γινονται και απογευματινες ωρες καποιες ημερες της εβδομαδας. Στο σχετικο site τα λεει ολα αναλυτικα.

3lbereth
25-07-10, 13:20
Στο Α.Τ. Χαλανδρίου κλείνουν ραντεβού! Πάρτους πρώτα στο τηλέφωνο.
Όπως σου είπαν πολύ σωστά, χρειάζεσαι παράβολο για την απώλεια - αν θυμάμαι καλά είναι 9 ευρώ.
Μου ζήτησαν πιστοποιητικό γέννησης (αν και έπρεπε να το ζητήσουν αυτεπάγγελτα), 4 πρόσφατες BW φωτογραφίες, υπεύθυνη δήλωση για τις συνθήκες απώλειας, το διαβατήριό μου (για να σημειώσουν τα στοιχεία μου στα Αγγλικά) και είχα μαζί μου και την κάρτα αιμοδοσίας για να σημειώσουν στην ταυτότητα την ομάδα αίματος.
Καθώς μου έκλεψαν το πορτοφόλι, αντί για υπεύθυνη δήλωση κατέθεσα αντίγραφο της μήνυσης και γλύτωσα το παράβολο. ;).
Α! Εαν η ταυτότητα ήταν παλιά, θα χρειαστεί και μάρτυρας.

Την ταυτότητα την πήρα αυθημερόν - σε μισή ωρίτσα είχα τελειώσει.

manoulamou
20-11-12, 22:10
Εψαχνα να βρω τον μπελα μου και τελικα τον βρηκα, λεει ενα τραγουδακι...:p

ΑΠΩΛΕΙΑ δελτιου ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του γιου και εκδοση επειγοντως νεας (http://www.hellenicpolice.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=139&Itemid=132&lang) καθοτι ΚΑΙ το διαβατηριο εληξε πριν 10 μερες!

ΑΠΟΡΙΕΣ καθοτι το ψαξαμε πολυ και μπερδευτηκαμε ακομη περισσοτερο:
(1) το παραβολο των 9 ευρω πληρωνεται επιτοπου ή σε τραπεζα, δου κοκ
(2) το πιστοποιητικο γεννησης απο το δημοτολογιο (http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=173&cnode=186) μπορει να το παραλαβει
(2α) με το προσφατα ληγμενο διαβατηριο ο ενδιαφερομενος
ή
(2β) εγω ως πρωτου βαθμου συγγενης με ή χωρις εξουσιοδοτηση εφ οσον δεν προκειται για ανηλικo
Επειδη προβλεπεται η αυτεπαγγελτη αναζητηση του απο την αρμοδια αρχη (ασφαλεια-τμημα ταυτοτητων) στο Δημο αλλά υπαρχουν και οι απεργιες
υφισταται η δυνατοτητα εκδοσης ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ δελτιου ταυτοτητας οπως γινοταν πολυ παλια;
Υπαρχει αντιγραφο μη επικυρωμενο της απωλεσθεισας μπρος - πισω περαν του ληγμενου διαβατηριου!

Ελπιζω να ημουν σαφης, ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις
ει δυνατον με στοιχεια και προσωπικη προσφατη γνωση του θεματος.
:worthy:

OxAp0d0
21-11-12, 01:34
O xρόνος που απαιτείται να εκδοθεί μια νέα ταυτότητα είναι ευθέως ανάλογος με τη βαρεμάρα του αστυνομικού που έχει αναλάβει αυτή την ευθύνη. Αν το βλέπει σαν δουλειά (1%), σε μια ωρίτσα (ανάλογα την ουρά στο τμήμα) θα είναι έτοιμη. Αν έχει ρέψει στη βαρεμάρα και προτιμά να κάνει tag φωτό με όπλα στο facebook (99%) θα είναι έτοιμη σε 3-4 μέρες αφού κατατεθούν τα δικαιολογητικά στο τμήμα.

nyannaco
21-11-12, 09:41
Το ληγμένο διαβατήριο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περάσεις σύνορα εκτός Σένγκεν, αλλά εξακολουθεί να πιστοποιεί την ταυτότητα του κατόχου.

axxis
21-11-12, 10:53
Είσαι σίγουρος για αυτό;

Και μπορώ να χρησιμοποιήσω ληγμένο διαβατήριο για να κινηθώ εντός Σένγκεν;

manoulamou
21-11-12, 11:41
:)Προσωρινα μονο το εντος... Αττικης μας νοιαζει!
Γιατι οι δουλειες που αφορα εχουν να κανουν με αγριο τρεξιμο και υπαρχει μεγαλη πιεση χρονου: το πολυ σε μια βδομαδα χρειαζεται ο,τιδηποτε επισημο που αφορα την πιστοποιηση ταυτοτητας ο γιος μου...
Εχει και το βιβλιαριο υγειας αλλά ειναι λιγο κωμικοτραγικο να δινεις εξετασεις γλωσσας ή να κανεις αναληψη απο τραπεζα με τον ΕΟΠΥΥ παραμασχαλα εεε;:p

Λεπτομερειες για το πιστοποιητικο γεννησης ή την εκδοση προσωρινης ταυτοτητας (εαν υφισταται) ξερετε;

nyannaco
21-11-12, 12:27
Είσαι σίγουρος για αυτό;

Και μπορώ να χρησιμοποιήσω ληγμένο διαβατήριο για να κινηθώ εντός Σένγκεν;
Αντιγράφω από εδώ (http://www.mediavisa.net/schengen-area.php):

The Schengen Convention has implemented uniform rules of entry in all the Member States. In order to be granted entry in the Schengen area, the nationals of the European Economic Area* (EEA) must present a valid identity card or a valid - or expired - passport less than five years old.Πρόσεξε μόνο το less than five years old.

manoulamou
21-11-12, 12:50
Δηλαδη το διαβατηριο του γιου μου που εχει εκδοθει στις 12/11/07 και εληξε
αποτελει τελικα ή οχι ισχυρο μεσο ταυτοποιησης του κατοχου;
Για εσωτερικη χρηση ενδιαφερομαστε εμεις και οχι εκτος Ελλαδος...

Οπως προανεφερα υπαρχει και προσφατα εκδοθεν βιβλιαριο υγειας.:hmm:

αχ πώς μπλεξαμε ετσι (νομος μερφι)

ΥΓ
παλια αδεια οδηγησης απο το 2002... :what:

nyannaco
21-11-12, 13:13
manoulamou, στην περίπτωση του γιου σου πιστεύω ότι και το διαβατήριο και η άδεια οδήγησης κάνου τη δουλειά τους (ταυτοποίηση). Η πενταετία έχει να κάνει με την είσοδο - έξοδο σε χώρες Schengen.

sotiros
21-11-12, 13:28
Καλημερα ! Το θεμα ειναι να μην πεσεις σε κανεναν παραξενο αστυνομικο/τελωνειακο υπαλληλο στην χωρα προορισμου σου.Αν και παλι αν πεσεις και σε κανεναν περιεργο εκπροσωπο του Νομου στο εσωτερικο στην χωρα προορισμου σου . Γενικα ,με την τωρινη οικονομικη κριση,γινονται αρκετοι ελεγχοι απο αστυνομικους παντου στην Ευρωπη.

sdikr
21-11-12, 13:36
Η ταυτότητα πάντως είναι υπόθεση ενος πρωινού, πας βγάζεις εσυ (ο γιος) το πιστοποιητικό γεννήσεως, φωτογραφίες και μετά στο ΑΤ για να τα παραδώσεις.
Εσυ θα πρέπει να πας ως Μαρτυράς

Με το διαβατήριο το λιγμένο (το είχα παρει γιατί είχε αγγλίκους χαρακτήρες) δεν μπόρεσα να περάσω έλεγχο, με την παλιά ταυτότητα ναι,

manoulamou
21-11-12, 15:47
Προκειται για κατι εξετασεις Ιαπωνικης γλωσσας και το voucher αναφερει οτι θελουν "photo identification"
νομιζω πως καποιο απ ολα θα τους κανει αλλά στο τηλεφωνο μεχρι τωρα ΓΙΟΚ, λετε να βραχηκαν τα καλωδια;
Για την Τραπεζα επειδη ειμαστε του... μαγαζιου και μας ξερουν δεν πιστευω να υπαρξει προβλημα...
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ευκαιρια να προχωρησει και στην ανανεωση του διαβατηριου.
:cool:

Manolis_karas
21-11-12, 17:24
Πριν λίγα χρόνια αν δήλωνες ότι έχασες την ταυτότητα, έπρεπε να περάσει ένα χρονικό διάστημα αναμονής (νομίζω 30 ημερών), μήπως και βρεθεί.
Η αλλαγή (παραδίδοντας τη παλιά) ήταν και είναι άμεση η έκδοση, αρκεί να έχεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να πας νωρίς για να πιάσεις καλή σειρά. Σε περίπτωση που ζητούν ραντεβού, αν επείγεσαι, λίγη ως πολύ κλάψα κάνει καλό (πηγαίνεις, τους εκθέτεις την κατάσταση, δείχνεις εισιτήρια, ζητάς κτλ).

manoulamou
21-11-12, 17:41
Ευτυχως το πιο επειγον όπου ειχε σκασει και 55 ευρω για εξεταστρα λυθηκε:
βγηκε στο τηλεφωνο μια ευγενεστατη κα Suzuki (http://www.grjpn-association.gr/) η απολυτως αρμοδια, της εδωσε τον αριθμο του voucher
και απλα με αυτο, χωρις τιποτε αλλο θα παει να δωσει εξετασεις το καμαρι μας.
Τα υπολοιπα θα βρουμε ακρη χωρις βιασυνες και ταραχη, Ευχαριστω για τις πληροφοριες παντως!
:oneup:

nyannaco
21-11-12, 18:10
Μην σου κάνει εντύπωση η συγκεκριμένη κυρία, είναι όλοι ευγενείς από παιδεία/κουλτούρα, όχι σαν εμάς τα γαϊδούρια.

manoulamou
21-11-12, 19:45
Το ξερω απο πρωτο χερι
καθως η δασκαλα του γιου μου μεσηλιξ γιαπωνεζα παντρεμενη με Ελληνα
τον εχει γεμισει δωρα παραδοσιακης κουλτουρας και βιβλια λογοτεχνικα στο πρωτοτυπο ανεκτιμητης αξιας,
ασε που χωρις να το ζητησουμε πρωτοβουλως του εκανε μειωση στα διδακτρα!
:respekt:

sotiros
21-11-12, 20:05
Ακριβως!

@ ADSLgr.com All rights reserved.