Επιστροφή στο Forum : ατύχημα χωρίς ασφάλεια
Χαιρετώ το forum..
έχω μια ερώτηση για ένα ατύχημα που είχα χθες με το μηχανακι.Ενα ταξί φρέναρε απότομα(για να περάσει κάποιος από αριστερά) και καθώς δεν είχε χώρο ανάμεσα σε αυτό και το λεωφορείο που ήταν δεξια έκανα γρηγορες μανούβρες για να τον αποφύγω αλλά τελικά έπεσα και άγγιξα με τα χέρια μου το πίσω δεξί μέρος δίπλα στον προβολέα για να μη πέσω με δύναμη κάτω ,μια και δε γινόταν αλλιώς αφού ήταν μπροστά μου. Αποτέλεσμα γρατζουνιές στο γόνατο και θλάση και καποιες "μικροζημιές" στο μηχανάκι από την πτώση.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο οδηγός βγήκε και έλεγε ότι του χτύπησα τον προφυλακτήρα και "ξεκόλησε" λίγο ένα πλαστικο κάλυμμα. Κάτι που δεν είχα κάνει εγώ, αλλά δεν ήταν και σοβαρή ζημια στη μερσεντες ασχετα αν εκεινος άλλα έλεγε.
Τελικά για να μπω στο βασικό εγώ δεν εχω ασφαλεια στο μηχανακι.Έφερε την ασφαλεια του και εκανε δήλωση (έδωσα τα στοιχεια μου) και μετα απο μια ώρα η τροχαία που μου δώσαν τη κληση για την ασφάλεια και τους είπαμε τι έγινε..
Αύτο που θέλω να ρωτήσω είναι αν κανείς ξέρει τι γίνεται σε μια τετοια περιπτωση που δεν έχω ασφαλεια.Αν τελικα αυτός βγάλει ότι εκανα ζημια που δεν έκανα με τους πραγματογνώμονες θα πρέπει να πληρώσω εγώ ;λογικά θα επικοινωνήσει μαζί μου η ασφάλεια του, και πώς θα μπορούσα να αποδέιξω ότι δεν την έκανα εγώ? θα τραβιέμαι στα δικαστήρια για μια μικρή μετακίνηση του πλαστικού καλύμματος στον προφυλακτήρα;
..ευχαριστώ όποιον μπορεί να δώσει μια γνώμη..
Φυσικά και πρέπει να πληρώσεις. Δεν μπορείς να αποδείξεις ότι την είχε τη ζημιά από πριν. Εγώ πήρα χρήματα για ζημιά που ήδη υπήρχε επειδή κάποιος με χτύπησε από πίσω. Ο πραγματογνωμονας δεν αμφισβήτησε το μηχανικό μου.
φυσικά και θα πληρώσεις
Μάλιστα το γεγονός πως το μηχανάκι σου είναι ανασφάλιστο λειτουργεί επιβαρυντικά. Οτιδήποτε πει ο οδηγός του αμαξιού θα γίνει αμέσως πιστευτός
Χειρότεροι και από τους ταρίφες είναι οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων. Ελπίζω το πρόστιμο της τροχαίας να ήταν τσουχτερό
Είσαι ανασφάλιστος και ζητάς και τα ρέστα?
Φυσικα και θα πληρώσεις . Φιλικά σου λεω μην τολμησεις να πας δικαστικα γιατι σε βλεπω να πληρωνεις πολλα παραπανω και προβλέπεται μεχρι και φυλακιση .
Να πας να ασφαλιστείς . Αν δεν εχεις χρηματα να πληρωσεις την ασφαλεια σου να να μην οδηγεις . Παρε καποιο ΜΜΜ . Δηλαδη τι σου φταινει οι υπολοιποι . Αν χτυπαγες καποιον πεζο τι θα γινοτανε ?
Ναι είναι και το θέμα της αστικής ευθύνης. Αν τραυματίσεις κάποιον μετά θα πουλήσεις τα πάντα για να πληρώσεις τις αποζημειώσεις
...και καθώς δεν είχε χώρο ανάμεσα σε αυτό και το λεωφορείο που ήταν δεξια...
Πέρα από το ότι είσαι ανασφάλιστος (καθαρά νομικό θέμα), ούτως ή άλλως εσύ φταις. Γιατί όχι μόνο δεν οδηγείς στο μέσον της λωρίδας όπως οφείλεις, αλλά πήγες να χωθείς και μεταξύ δύο λωρίδων.
Φυσικα και θα πληρώσεις . Φιλικά σου λεω μην τολμησεις να πας δικαστικα γιατι σε βλεπω να πληρωνεις πολλα παραπανω και προβλέπεται μεχρι και φυλακιση .
Να πας να ασφαλιστείς . Αν δεν εχεις χρηματα να πληρωσεις την ασφαλεια σου να να μην οδηγεις . Παρε καποιο ΜΜΜ . Δηλαδη τι σου φταινει οι υπολοιποι . Αν χτυπαγες καποιον πεζο τι θα γινοτανε ?
Θα παει δικαστικα, θελει δεν θελει. Θα τον παει η Τροχαια.
Γιατί όχι μόνο δεν οδηγείς στο μέσον της λωρίδας όπως οφείλεις, αλλά πήγες να χωθείς και μεταξύ δύο λωρίδων.
Φαντάζεσαι τί έχει να γίνει στην Αθήνα, άν όλοι (χωρίς εξαίρεση) οι δικυκλιστές, αρχίσουν να οδηγούν μόνο στο μέσον της λωρίδας, και ο ένας πίσω απο τον άλλον ;
Φαντάζεσαι τί έχει να γίνει στην Αθήνα, άν όλοι (χωρίς εξαίρεση) οι δικυκλιστές, αρχίσουν να οδηγούν μόνο στο μέσον της λωρίδας, και ο ένας πίσω απο τον άλλον ;
1. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, για να αποτελούν μόνιμο κίνδυνο-θάνατο-Χάρο - για οδηγούς και πεζούς γύρω τους - με τον τρόπο που οδηγούν.
2. Υπάρχει καί η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών με απ' όλα του ΟΑΣΑ, με €35.
Αυτό δεν είναι δικαιολογία, για να αποτελούν μόνιμο κίνδυνο-θάνατο-Χάρο - για οδηγούς και πεζούς γύρω τους - με τον τρόπο που οδηγούν.
Θα βγώ off topic, αλλά θα το πώ :
Ακριβώς το ίδιο κάνανε και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με την λευκή απεργία τους :
Αρνήθηκαν να κατεβάζουν περισσότερα αεροπλάνα ανα βάρδια, απο όσα προβλέπουν οι κανονισμοί ασφαλείας.
Θυμάσαι τί έγινε, φαντάζομαι.
Για την κάρτα απεριορίστων διαδρομών, συμφωνώ απολύτως.
- Η τροχαία δεν πρόκειται να πάει τίποτα δικαστικά. Επέβαλε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο. Εάν δεν το πληρώσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου, τότε μπορεί να καταλήξει στο δικαστήριο, αλλά όχι εξαιτίας του τρακαρίσματος.
- Οι πιθανότητες να αποδειχθεί και να αποδεχθεί ο ταξιτζής ότι δεν του έκανες εσύ τη ζημιά, είναι μηδενικές. Άρα, πληρώνεις το ποσό που θα σου υποδείξει η ασφάλειά του μετά την πραγματογνωμοσύνη και αποφεύγεις κάθε δικαστήριο, καθώς αφενός θα τα πληρώσεις με τους αναλογούντες τόκους και αφετέρου θα επιβαρυνθείς τα δικαστικά έξοδα στο ακέραιο (και είναι αρκετά γιατί θα πληρώσεις τα έξοδα δικηγόρου του ταρίφα, τα δικόγραφα και τα δικά σου έξοδα δικηγόρου, καθώς επειδή είναι αγωγή, πρέπει να παραστείς υποχρεωτικά με δικηγόρο στο δικαστήριο)
- Το να οδηγείς ανασφάλιστος είναι ένα "παιχνίδι". Αν δεν συμβεί τίποτα, κερδίζεις τα χρήματα της ασφάλειας. Αν συμβεί, χάνεις πολλά. Εσύ έπαιξες και έχασες...
........Auto merged post: nmakry πρόσθεσε 3 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα αργότερα ........
όχι μόνο δεν οδηγείς στο μέσον της λωρίδας όπως οφείλεις
Μετά θα πρέπει να ανοίξουμε συζήτηση για το ήθος και την παιδεία των αυτοκινητιστών που μόλις δουν μηχανή στο κέντρο της λωρίδας πλακώνονται στα κορναρίσματα γιατί κατ' αυτούς η μηχανή οφείλει να κινείται ως λουκάνικο σε hot dog μεταξύ των λωρίδων και πάει μακρυά η βαλίτσα...
Εφόσον προκλήθηκε ατύχημα και το όχημα σου είναι ανασφάλιστο, αυτόματα φταις εσύ, το καλύτερο για σένα θα ήταν να πληρώσεις τον ταρίφα (έκανες δεν έκανες ζημιά) χωρίς να μπλεχτεί η ασφάλεια του και η τροχαία (να υποθέσω σου πήρανε και την πινακίδα ?).....
Από εδώ και πέρα το καλύτερο θα ήταν να πληρώσεις ότι κουστούμι σου βγάλει ο γάτος ταρίφας και να κάνεις 1 ασφάλεια για το μηχανάκι (ειδικά αν μιλάμε για παπί το κόστος είναι μικρό ....)
Ακριβώς το ίδιο κάνανε και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με την λευκή απεργία τους :
Αρνήθηκαν να κατεβάζουν περισσότερα αεροπλάνα ανα βάρδια, απο όσα προβλέπουν οι κανονισμοί ασφαλείας.
Θυμάσαι τί έγινε, φαντάζομαι.
Δεν έχω τις γνώσεις για να κρίνω αν είναι το ίδιο ή όχι. Είμαι Συγκοινωνιολόγος, όχι ΕΕΚ.
Φαντάζομαι ούτε και συ τις έχεις τις γνώσεις για να κρίνεις, εκτός κι αν είσαι ταυτόχρονα Συγκοινωνιολόγος και ΕΕΚ.
........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 0 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Μετά θα πρέπει να ανοίξουμε συζήτηση για το ήθος και την παιδεία των αυτοκινητιστών που μόλις δουν μηχανή στο κέντρο της λωρίδας πλακώνονται στα κορναρίσματα γιατί κατ' αυτούς η μηχανή οφείλει να κινείται ως λουκάνικο σε hot dog μεταξύ των λωρίδων και πάει μακρυά η βαλίτσα...
Δεν γνωρίζουν. Σαν οδηγοί είναι ανεκπαίδευτοι.
Mην ζητας και τα ρέστα... Πλήρωσε την οποιαδήποτε ζημιά που είτε έκανες είτε προυπήρχε και είτε ασφάλισε το παπί είτε πέρνε ΜΜΜ. Α ρε κλασικε νεοέλληνα....
Εφόσον προκλήθηκε ατύχημα και το όχημα σου είναι ανασφάλιστο, αυτόματα φταις εσύ
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο περί αυτόματου φταιξίματος. Αν έφταιγε ο άλλος, καμία σχέση δεν έχει το ότι ήταν ανασφάλιστος. Απλά, θα είχε τις διοικητικές συνέπειες.
Αν δεν είχε δίπλωμα οδήγησης κι ανάλογα με τις περιστάσεις, θα μπορούσε να θεωρηθεί υπαίτιος ακόμα κι εάν δεν έφταιγε (λόγο μη τεκμηρίου ικανότητας χειρισμού του οχήματος)
........Auto merged post: nmakry πρόσθεσε 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Mην ζητας και τα ρέστα... Πλήρωσε την οποιαδήποτε ζημιά που είτε έκανες είτε προυπήρχε και είτε ασφάλισε το παπί είτε πέρνε ΜΜΜ. Α ρε κλασικε νεοέλληνα....
Δεν ζητάει τα ρέστα το παιδί. Ρωτάει. Και όλοι μας μπορούμε να τύχουμε στην περίπτωση να χτυπήσουμε κάποιον και εκ των πραγμάτων να "μας φορτώσει" προγενέστερη ζημιά του. Το θέμα της ασφάλισης δεν έχει καμία σχέση με αυτό (απλά αν ήταν ασφαλισμένο θα τα πλήρωνε η ασφάλεια, ενώ τώρα θα τα πληρώσει από την τσέπη του)
Mouse Potato
02-08-10, 00:37
Πέρα από το ότι είσαι ανασφάλιστος (καθαρά νομικό θέμα), ούτως ή άλλως εσύ φταις. Γιατί όχι μόνο δεν οδηγείς στο μέσον της λωρίδας όπως οφείλεις, αλλά πήγες να χωθείς και μεταξύ δύο λωρίδων.
Εμένα όταν με έμαθαν να οδηγάω μηχανή η θεωρία έλεγε πως πρέπει να οδηγάς στο κέντρο και δεξιά στη λωρίδα σου. Τώρα τι είναι αυτά που λες και παραπληροφορείς τον κόσμο δεν γνωρίζω...
Οπως και να εχει, κάνετε κάποιοι ενα βασικό λαθάκι.
δεν υπάρχει το "αυτόματα έφταιγες". Με ενα μάρτυρα κι ενα δικηγόρο στην κανονική δικάσιμο ακόμα και ανασφάλιστος να εισαι μπορεις να βγάλεις απο το παιδοβουβαλο η την κατίνα που θα σου την κάνει μεχρι και το πρόστιμο της τροχαίας, σαν "ψυχική οδύνη", πόσο μάλλον τις βλάβες στο όχημα ή στον ίδιο σου τον εαυτουλη. Το "ανασφάλιστος" ειναι για το πρόστιμο της τροχαίας, ενω η επικίνδυνη οδήγηση ειναι επίσης ποινικό αδίκημα, και αν αποδειχθει οτι ο ασφαλισμένος εφταιγε, το οτι ο παθών ειναι ανασφάλιστος εχει ουσία μόνο οσον αφορά το πρόστιμο. Αντε να παραβιάσεις στόπ και να πεις οτι φταιει ο άλλος που ειναι ανασφάλιστος.
Συνήθης τακτική μάλιστα, ειναι κάποιοι να μην περιμένουν να γίνει το δικαστήριο και να ζητάνε την "κάλυψη απο ανασφάλιστο όχημα", και να φτιάχνουν το όχημά τους, και μετά να κερδίζει ο πραγματικός παθών την ασφαλιστική στο δικαστήριο και η ασφαλιστική να ζητά μετά τα πάντα πίσω, μεχρι αμοιβες δικηγόρων και δικαστικά έξοδα απο τον υποτιθέμενο "παθόντα" πλην πταίχτη, ακόμα κι αν αυτός ειχε νομική προστασία, διότι άρονται όλα αν η υπαιτιότητα ορισθει δικαστικά.
Για ψειρίστε το λιγάκι, μην βρεθήτε προ εκπλήξεως κάποια στιγμή, ειδικά κάποιοι που στήνονται κει που περνάνε τα "καγκουρια" που δεν εχουν ουτε φώτα στο μηχανάκι μπας και φτιάξουν προφυλακτήρα, συχνότατο φαινόμενο εδω κάτω...
Ακριβώς έτσι όπως τα λέει potis21:oneup:
Mην σας διαφεύγει και αυτή η πλευρά και το ανασφάλιστο όχημα είναι μόνο για την τροχαία, ξέρω περιπτώσεις που δικαιωθηκαν στο δικαστήριο άνθρωποι με ανασφάλιστο όχημα,
Και ο πραγματικός φταίχτης τελικά έτρεχε μετά να πληρώσει δικηγόρους + τον ανασφάλιστο + και το συνεργείο εξ ολοκλήρου από την τσέπη του
........Auto merged post: mosaic πρόσθεσε 8 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα αργότερα ........
............
Για ψειρίστε το λιγάκι, μην βρεθήτε προ εκπλήξεως κάποια στιγμή, ειδικά κάποιοι που στήνονται κει που περνάνε τα "καγκουρια" που δεν εχουν ουτε φώτα στο μηχανάκι μπας και φτιάξουν προφυλακτήρα, συχνότατο φαινόμενο εδω κάτω...
ΠΡΑΓΜΑΤΙ! Έχοντας εργαστεί σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ακούγοντας με τα ίδια μου τα αυτιά κάτι αμόρφωτα τσογλάνια πελάτες του συνεργείου, περιγράφοντας πως προκάλεσαν ατύχημα για να επισκευάσουν/αλλάξουν το χαλασμένο τους προφυλαχτήρα..
Δυστυχώς ο Έλληνας την (_ουτανιά) την έχει στο τσεπάκι του..
Και οι σωστοί φαντάζουν γραφικοί λαλάκες/χαζοί/ηλίθιοι ή ότι άλλο μας προσφωνούν λολ
...και επίσης, γενικά και ειδικά ειναι ρίσκο. Αν εδω κάτω προκαλέσεις ατύχημα που εμπίπτει στο λεγόμενο "κοινό αισθημα περι δικαίου", ο άλλος οχι με το χαρτί της φιλικής θα βγει απο το αμάξι, αλλά με το 45ρι. (πραγματικό περιστατικό που εχει συμβεί πολλάκις). Και μετά πηγαινε εσυ να μην του κάνεις δήλωση. Αλλά καθως αυτοι εχουνε φιλότιμο, την φιλική θα στην κάνουνε αν όντως φταίγανε (και δεν τους αρχίσεις στα μπινελίκια, ναι, οι ίδιοι που αν φταις και βγεις απο πάνω θα το βγάλουν το 45ρι....)
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις..
Το ξέρω ότι ήταν λάθος που το ανέβαλα και δεν είχα ασφαλιστεί ως τώρα και να που τελικά έγινε η στραβή και πληρώνω.( για να παρηγοριέμαι για το πρόστιμο λέω πως είναι σα να είχα πληρώσει ασφάλεια από όταν είχα το μηχανάκι.)... ως τώρα δεν έχει γίνει καταχώρηση του ατυχήματος στην ασφάλιστική του άλλου οδηγού (πιθανών να το άφησε μια και η "ζημιά" του ήταν ανύπαρκτη {?})...να κάνω μήνυση επειδή δεν έφταιγα, δε νομίζω ότι συμφέρει κι αν τελικά δε μου ζητήσουν τίποτα από τη μεριά του άλλου κάλύτερα να τ'αφήσω...
Αυτό που θέλω να ρωτήσω (και είναι και ο λόγος που επανέφερα το θέμα) είναι μήπως γνωρίζει κανείς-αν έχει εμπειρία σχετική-για το δικαστικό μέρος της παράβασης που θεωρήται πλημμέλημα (γίνεται μήνυση αυτεπάγγελτα απ'την τροχαία).. ξέρει κανείς τι ποινή δίνουν τα δικαστήρια για ανασφάλιστο όχημα; (πρόστιμο; εξαγοράσιμη φυλάκισή; )
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις..
Το ξέρω ότι ήταν λάθος που το ανέβαλα και δεν είχα ασφαλιστεί ως τώρα και να που τελικά έγινε η στραβή και πληρώνω.( για να παρηγοριέμαι για το πρόστιμο λέω πως είναι σα να είχα πληρώσει ασφάλεια από όταν είχα το μηχανάκι.)... ως τώρα δεν έχει γίνει καταχώρηση του ατυχήματος στην ασφάλιστική του άλλου οδηγού (πιθανών να το άφησε μια και η "ζημιά" του ήταν ανύπαρκτη {?})...να κάνω μήνυση επειδή δεν έφταιγα, δε νομίζω ότι συμφέρει κι αν τελικά δε μου ζητήσουν τίποτα από τη μεριά του άλλου κάλύτερα να τ'αφήσω...
Αυτό που θέλω να ρωτήσω (και είναι και ο λόγος που επανέφερα το θέμα) είναι μήπως γνωρίζει κανείς-αν έχει εμπειρία σχετική-για το δικαστικό μέρος της παράβασης που θεωρήται πλημμέλημα (γίνεται μήνυση αυτεπάγγελτα απ'την τροχαία).. ξέρει κανείς τι ποινή δίνουν τα δικαστήρια για ανασφάλιστο όχημα; (πρόστιμο; εξαγοράσιμη φυλάκισή; )
Οι κυρώσεις που θα έχει κάποιος αν οδηγεί ανασφάλιστο όχημα, σύμφωνα με το Νόμο 489/76 και τον Ν2741/99, Άρθρο 10, παράγραφος 5 ζ.
1. Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας µε πράξη της Αστυνομικής Αρχής για έναν (1) χρόνο.
2. Σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος από όχημα χωρίς το παραπάνω ειδικό σήμα, οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας αφαιρούνται για δύο (2) χρόνια και επί υποτροπής για τρία (3) χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.
Σημείωση: Με την παρ. 5 εδ. (vii) άρθρ. 10 Ν. 2741/1999, ορίζεται ότι:
«Οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 5 του κ.ν. 489/1976 εφαρμόζονται αναλογικά και στα αυτοκινούμενα -μηχανήματα έργων, που κυκλοφορούν ανασφάλιστα.» [ (β. απαγόρευση μεταβίβασης του οχήματος ή αλλαγής του κινητήρα του), ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ από την 1 η Ιανουαρίου 2000 µε την παρ. 3 Άρθρο 16 Ν. 2753/1999.]
3. Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται µε πράξη της Αστυνοµικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο µε το σε δραχμές ισόποσο των 1.000 ΕΥΡΩ € (Euro) για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, των 500 ΕΥΡΩ € (Euro) για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και των 250 € (Euro) για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δημόσιας Τάξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια, που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της παρούσας Παραγράφου. [ (δ. απαγόρευση χορήγησης ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας), ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ µε το άρθρο 45 Ν. 2648/1998.]
Manolis_karas
12-08-10, 11:43
Η τροχαία που ήρθε και σε έγραψε για ανασφάλιστο όχημα, δεν έκανε έκθεση ατυχήματος;
Η ασφάλεια μέσω Internet για μηχανάκι είναι λιγότερη από 100 ευρώ.
Η τροχαία που ήρθε και σε έγραψε για ανασφάλιστο όχημα, δεν έκανε έκθεση ατυχήματος;
Η ασφάλεια μέσω Internet για μηχανάκι είναι λιγότερη από 100 ευρώ.
Λογικά Μάνο θα πρέπει να έκανε.
Manolis_karas
13-08-10, 08:46
Συνέχεια της προηγούμενης σκέψης μου την οποία άφησα στην μέση ...
...αν η τροχαία έχει κάνει έκθεση ατυχήματος και σου καταλογίζει φταίξιμο πλήρωσε, αν όχι μην πληρώσεις.
Πολύ δύσκολα ανατρέπεται η έκθεση της τροχαίας, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις γίνεται και αυτό.
@ ADSLgr.com All rights reserved.