PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορά φούρνου μικροκυμάτων...

Σελίδες : [1] 2

WandereR
09-08-06, 21:03
....τι πρέπει να προσέξω?

Επεδιη δεν έχω γνώσεις στο θέμα, καποιους που να έχει εμπειρίες στο θέμα, χρειαζοται περιστροφη ή είναι άχρηση κλπ

PopManiac
09-08-06, 21:43
Ως χρόνιος εργένης (:p) θα σου πω να πάρεις το φθηνότερο EU μάρκας, τίποτε άλλο...

Αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω αγόρασε ένα φούρνο μικροκυμμάτων + conventional ψησίματος...

tzanerman
09-08-06, 21:57
Περιστροφη εχουν ολοι οι φουρνοι μικροκυματων, μιας και η πηγη τους δεν μπορει να ειναι εντελως γυρω απο το φαγητο προς ζεσταμα... Τσεκαρε επισης και την κλαση ενεργειας της συσκευης (Α, Β, C, κτλ.), οσο μεγαλυτερη τοσο λιγοτερη ενεργεια καταναλωνει (πχ οι Α συσκευες ξοδευουν λιγοτερο ρευμα).
Κατα τα αλλα, αυτο που ειπε ο Ποπ, δεν νομιζω να εχεις προβλημα με Ευρωπαικη συσκευη.

zeibekis
09-08-06, 22:20
....τι πρέπει να προσέξω?

Επεδιη δεν έχω γνώσεις στο θέμα, καποιους που να έχει εμπειρίες στο θέμα, χρειαζοται περιστροφη ή είναι άχρηση κλπ

Βγάζει το Lidl ένα αυτές τις μέρες. Προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ φούρνο μικροκυμάτων.Αλλά αν εσύ θες κοίτα την εγγύηση (τι λες ρε σώπα!),την ενεργειακή κλάση όπως είπε και ο tzanerman, την ισχύ, την χωρητικότητα, την περιστροφή του πιάτου + κανένα κολπάκι που μπορεί να έχει. Πχ μπορεί να είναι και τηλεόραση, πλυντήριο κ.α πολλά.

Reef
09-08-06, 23:08
παρε το φθηνοτερο που θα βρεις απλα τα πραγματα

nnn
09-08-06, 23:38
Η περιστροφή είναι υποχρεωτική.
Μην πάρεις όμως τον φτηνότερο.
Φτηνός->κακή θωράκιση και με την μικροκυματική δεν παίζουμε ;)

chica_loca
10-08-06, 00:32
Ο φουρνος μικροκυμματων χρησιμοποιειται ΜΟΝΟ για ζεσταμα και ξεπαγωμα τροφων, οποτε παρε ένα σχετικα φτηνο να κανεις την δουλεια σου και καθαρισες.

Nnn, όταν λες κακη θωρακιση τι εννοεις? Η μονη προστασια που βλεπω ότι υπαρχει σε έναν φουρνο μικροκυμάτων, είναι μια ειδικη μεμβρανη στην πορτουλα, που δεν επιτρέπει στην ακτινοβολια να περασει προς τα εξω.

« Με την μικροκυμματικη δεν παιζουμε»?
Το κινητο σου εκπεμπει ακτινοβολια αλλα το χρησιμοποιεις. Η τηλεοραση επισης, αλλα καθεσε και βλεπεις:whistle: κτλ.

hedgehog
10-08-06, 00:39
Το κινητο σου εκπεμπει ακτινοβολια αλλα το χρησιμοποιεις. Η τηλεοραση επισης, αλλα καθεσε και βλεπειςΑυτά δεν έχουν φτιαχτεί για να ψήνουν κοτόπουλο :p
Γνώσεις ιδιαίτερες δεν έχω πάνω στο αντικείμενο, αλλά θεωρώ πως μια "διαροή" απο ένα φούρνο είναι κλάσεις πιο επικύνδινη απο τη χρήση ενός κινητού 24/7/365 :hmm:
Πολύ πιθανό να κάνω λάθος. :redface:

WandereR
10-08-06, 00:56
Ο φουρνος μικροκυμματων χρησιμοποιειται ΜΟΝΟ για ζεσταμα και ξεπαγωμα τροφων, οποτε παρε ένα σχετικα φτηνο να κανεις την δουλεια σου και καθαρισες.

Ναι παιδιά ξέχασα να το διευκρινήσω, θα τον χρησιμοποιώ μόνο για ζέσταμα.

Τωρα απο φθηνούς καπου είχα δει και φουρνο στα 50€, αν και γνκ δεν τους θεωρω επικίνδυνους(ακτινοβολοραδιενεργεια saga), δεν ξέρω αν θα πάρω εντελώς της πλάκας. Οχι γιατι οι μαρκε είναι πιο ποιοτικοι, κακιστης ποιότητας κινέζικοι είναι και αυτοί, απλά θα ξέρω οτι έχουν περάσει και απο κάποιο ελεγχο.

Σας ευχαριστω προς το παρον

nnn
10-08-06, 00:59
Η θωράκιση δεν είναι μόνο μπροστά αλλά και περιμετρικά του φούρνου.
Σήκωσε έναν φτηνό και έναν ακριβό φούρνο και θα δεις τη διαφορά στο βάρος.

Μην συγκρίνεις τα ασύγκριτα,τι σχέση έχουν τα mW του κινητού με τα KW του φούρνου.

chica_loca
10-08-06, 01:20
Hedgahod και nnn,
Δεν ειπα ότι συγκρινονται. Απλα αυτό που θελω να πω είναι πως υπαρχου γυρω μας τοσα πολλα πραγματα, που λεγεται ότι είναι βλαβερα για τον ανθρωπο , παρ’όλα αυτά αποτελουν αντικειμενα χρησης 24/7/365 .

Και όπως αναφερα, ο φουρνος μικροκυμματων δεν χρησιμοποιείται για Ψησιμο αλλα ΜΟΝΟ για ζέσταμα και ξεπαγωμα.

Gothic
10-08-06, 01:22
Αυτά δεν έχουν φτιαχτεί για να ψήνουν κοτόπουλο :p
Ούτε και ο φούρνος μικροκυμμάτων, έχεις φάει ψητόπουλο κοτό απο τέτοιο; ΜΠΛΙΑΑΑΑΧ!
Ζέσταμα και πολύ είναι, και πάλι σε ορισμένα φάγητα τους μαμεί την γεύση.

hedgehog
10-08-06, 04:24
Άλλο προσπάθησα να πω και άλλο είπα :oops:

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι φτιαγμένος / σχεδιασμένος ώστε να επιρεάζει, ας το πω έτσι, την σάρκα. Όπως δεν θα άφηνα το χέρι μου μέσα σε ένα φούρνο για 60" να μου το ζεστάνει, έτσι δεν θα ήθελα οποιoδήποτε ελάτωμα στην "μόνωση" του να με "ψήσει".

Αντίθετα τα κινητά / ασύρματα / whatever, δεν κατασκευάστηκαν με αυτό το σκοπό. Υποτίθεται τουλάχιστον, πως σχεδιάζονται έτσι ώστε να μην επιρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στο ένα μέτρο δίπλα μου έχω το ασύρματο DSL router μου, στην ταράτσα πάνω απο το κεφάλι μου έχω δύο πιάτα για ασύρματη δικτύωση υπολογιστών. Επίσης δεν είμαι κατά της χρήσης του φούρνου μικροκυμμάτων. :)
Απλά θα προτιμούσα να δώσω 50 € παραπάνω για να έχω έστω και την ψευδαίσθηση πως ο φούρνος δεν θα ζεστάνει και εμένα μαζί με το φαγητό ;) :p

Νικαετός
10-08-06, 09:11
Xμμμ , μου φαίνεται απίστευτο πώς άνθρωποι που ενδιαφέρονται και θεωρούν επικίνδυνες τις ακτινοβολίες από ρούτερ - dect τηλέφωνα - bluetooth - οθόνες κλπ ,δεν σκέπτονται το αυτονόητο ... οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι δυνητικά επικίνδυνοι .

Θεωρητικά ο κλωβός Φαραντέυ (το πλέγμα που υπάρχει γύρω - γύρω από τον φούρνο) μας προστατεύει , αλλά καλό θα είναι να είναι από καλό υλικό και όχι της πλάκας . Γιατί μπορεί να είναι οκ , για τον πρώτο μήνα ,αλλά μετά από λίγο καιρό ???

Όσο για την περιστροφή : Οι παλαιότεροι δεν είχαν αυτή την δυνατότητα , νομίζω όμως πως όλοι οι σύγχρονοι έχουν περιστροφή πλέον .

Κατά τα λοιπά συμφωνώ με τους προλαλήσαντες - όχι τον φθηνότερο και μέχρι 800 W , είναι καλά , α και όχι "αγνώστου προελεύσεως" .

Άντε και καλή όρεξη :oneup:

loner
10-08-06, 14:33
Απο οσο ξερω, ο φουρνος μικροκυματων εκπεμπει τοση ακτινοβολια, που σπανε τα μορια των φαγητων και δημιουργειται θερμοτητα. Η ακτινοβολια του σε σχεση με τα κινητα ειναι σαν να συγκρινεις ενα hummer με ενα ΒΜΧ...... Μπορεις εναλλακτικα να παρεις ενα ειδικο (κατι σαν) φουρνακι το οποιο ζεσταινει τα φαγητα με χρηση ζεστου αερα. Υπαρχουν και ειναι αρκετα καλυτερο και σαφεστατα λιγοτερο επικινδυνο για τον ανθρωπο.

WandereR
10-08-06, 14:43
Απο οσο ξερω, ο φουρνος μικροκυματων εκπεμπει τοση ακτινοβολια, που σπανε τα μορια των φαγητων και δημιουργειται θερμοτητα.

Χμμ...:twisted: :twisted: :down:

satel
10-08-06, 14:50
Απο οσο ξερω, ο φουρνος μικροκυματων εκπεμπει τοση ακτινοβολια, που σπανε τα μορια των φαγητων και δημιουργειται θερμοτητα. Η ακτινοβολια του σε σχεση με τα κινητα ειναι σαν να συγκρινεις ενα hummer με ενα ΒΜΧ...... Μπορεις εναλλακτικα να παρεις ενα ειδικο (κατι σαν) φουρνακι το οποιο ζεσταινει τα φαγητα με χρηση ζεστου αερα. Υπαρχουν και ειναι αρκετα καλυτερο και σαφεστατα λιγοτερο επικινδυνο για τον ανθρωπο.

loner ο Χριστός και η Παναγία! Τί λες?

Οι φούρνοι μικροκυμάτων ζεσταίνουν το φαγητό προκαλώντας κίνηση των μορίων νερού που υπάρχει μέσα στα φαγητά αλλάζοντας την πολικότητά τους περιοδικά. Αυτή η κίνηση μετετρέπεται σε θερμότητα.

Reef
10-08-06, 14:51
απλα τα μικροκυματα τα κανουν και δονουνται οποτε παραγεται θερμοτητα

Xguru
10-08-06, 14:58
Νομίζω ότι τα μικροκύματα του φούρνου μικροκυμάτων δεν έχουν μεγάλη "εμβέλεια" οπότε και διαρροή να έχεις θα ζήσεις.

Reef
10-08-06, 14:59
πιστευω πως μονο αν βαλεις το κεφαλι σου μεσα κινδυνευεις σε γενικες γραμμες

KLG
10-08-06, 15:00
Αν διασπόυσανε τα μόρια των φαγητών, δεν ξέρω πως θα γινόταν το κοτόπουλο....
Δεν μπορούν να διασπάσουν τα μόρια και να τα ξανασυνθέσουν. Αν γινόταν αυτό θα είχαμε πετύχει και την τηλεμεταφορά...

Θυθείτε την φυσική στο γυμνάσιο: όλα τα σωματα (στερεά/υγρά και αερια) αποτελούνται απο μόρια, τα οποιά αποτελούνται απο άτομα, τα οποιά αποτελούνται απο σωματίδια. Όταν ζεσταίνεις κάτι, χαλαρώνουν οι δεσμοί και τα μόρια κινούνται πιο γρήγορα, όσο πιο χαλαροι οι δεσμοί τόσο πιο πολύ κινούνται στο πλέγμα. Οσο πιο πολύ κινούνται τοσο πιο πολύ θερμότητα παράγουν.

Στην ουσία, ζεσταίνεται το φαγητο, μέσω του νερού του.

Για αυτό και όταν βάζεις το πιάτο άδειο, δεν ζεσταίνεται καθόλου, όταν το βάζεις με φαγητό στις άκρες είναι κανονική θερμοκρασία, και στο κέντρο ζεματάει λόγω του φαγητού.

Πάντα ένα πιατάκι πάνω απο το φαγητό που ζεσταίνεις για να μην τον πιτσιλίσεις και να μην βρωμοκοπάει μετά απο ένα μήνα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ανοίξεις τον φούρνο όταν λειτουργεί και πρόσεχε το αλουμινοχαρτο που χρησιμοποιείς αν δεν βολέυει το πιατάκι, να λεει οτι είναι κατάλληλο για φουρνους μικροκυμάτων.

(οταν είδα τον τίτλο για πρώτη φορά -Αγορά φουρν... - νόμιζα οτι θες να πάρεις Pentium 4 μεταχειρισμένο... :p )

WandereR
10-08-06, 15:01
πιστευω πως μονο αν βαλεις το κεφαλι σου μεσα κινδυνευεις σε γενικες γραμμες
συμφωνώ απόλυτα

aggelos_85
10-08-06, 15:16
Σαν φοιτητης και χρονιος χρηστης φουρνου μικροκυματων εχω να δηλωσω πως.
1)ειναι ακινδυνα , δεν εχω παθει τιποτα(ακομα)
2)και να το ανοιξει την ωρα που λειτουργει(την πορτουλα) θα σβησει αυτοματα(ολα πλεον εχουν τετοιο συστημα ασφαλειας )
3)να διαλεξεις εναν φουρνο που οταν τελειωνει το ζεσταμα να μην κανει αυτο τον απαισιο ηχο (ντιιιιιιιιιννννννννν)----στην αρχη -οκ- αλλα μετα θα θες να κοπανας το κεφαλι σου στον τοιχο.
4)ποτε μα ποτε μην βαλεις μεσα χαρτινο πιατακι η πλαστικο πιατακι(για το καλο σου και το καλο του σπιτιου σου)
5)ποτε μα ποτε αν θες να ζεστανεις νερο για καφε μην βαλεις πυλινο ποτηρι(θα καεις οταν το πιασεις)
6)να κοιταξεις να εχει καλη εγγυσηση γιατι θα σου χαλασει σιγουρα καποια στιγμη
7) να ειναι φτηνο γιατι δεν αξιζει να παρεις κατι ακριβο,ολα την ιδια δουλεια κανουν
8)εκτος απο το ζεσταμα να εχει διακοπτη και να παιζεις με διαφορες θερμοκρασιες
9)να εχει ικανοποιητικη χωριτικοτητα
10)να μην εχει τιποτα αλλο, φρου φρου και βλακειες γιατι καπου το διαβασα(πχ τηλεοραση ραδιο κτλ) και να ειναι καθαρα για ζεσταμα γιατι ετσι μονο θα ειναι σοβαρο και θα κανει σωστα τη δουλεια του.
11)να εχει βαση περιστροφης(ολα εχουν θα μου πεις)
12)να εχει φωτισμο και βλεπεις τι στο καλο γινεται εκει μεσα
13) ολα οσα λενε πχ. περι ακτινοβολιας κτλ αποδειχτηκε πως ειναι μπουρδες οποτε μην τα φοβασαι.
14)και παρε ενα γιατι πραγματικα αξιζει τον κοπο και το χρημα που θα δωσεις:thumbsup1

KLG
10-08-06, 15:18
Μην ζεστάνεις ποτέ πιτόγυρο...

δε λέει.

Αν επιμείνεις να το ζεστάνεις, βγάλε όλα τα κομματάκια της λαδόκολλας :p

bill2003
10-08-06, 15:18
Crash test για φούρνο μικρ. Βάλτε του μέσα ένα γκαζάκι και ανάψτε τον! Πρόταση σερβιρίσματος: Καλέστε την πυροσβεστική πριν το πείραμα. :twisted: :lol:

Θυθείτε την φυσική στο γυμνάσιο: όλα τα σωματα (στερεά/υγρά και αερια) αποτελούνται απο μόρια, τα οποιά αποτελούνται απο άτομα, τα οποιά αποτελούνται απο σωματίδια. Όταν ζεσταίνεις κάτι, χαλαρώνουν οι δεσμοί και τα μόρια κινούνται πιο γρήγορα, όσο πιο χαλαροι οι δεσμοί τόσο πιο πολύ κινούνται στο πλέγμα. Οσο πιο πολύ κινούνται τοσο πιο πολύ θερμότητα παράγουν.

(Προσοχή ακολουθεί καρά-off topic)

Πολύ μου άρεσε η εξήγηση αυτή, σε επίπεδο μορίου, γι' αυτό θα σε ρωτήσω μια απορία που μου γεννήθηκε τώρα με τις ζέστες. Όταν μας χτυπάει αέρας (π.χ. από έναν ανεμιστήρα) γιατί δροσιζόμαστε? Τα μόρια του αέρα λόγω της κίνησης δεν έχουν υψηλή ενέργεια-θερμότητα(?). Για να δροσιστούμε δεν απαιτείται να έλθει σε επαφή με το σώμα μας κάτι πιο κρύο ώστε να μεταφερθεί θερμότητα από το σώμα μας (ζεστό) στο πιο κρύο ώστε να δροσιστούμε?

satel
10-08-06, 15:26

Πολύ μου άρεσε η εξήγηση αυτή, σε επίπεδο μορίου, γι' αυτό θα σε ρωτήσω μια απορία που μου γεννήθηκε τώρα με τις ζέστες. Όταν μας χτυπάει αέρας (π.χ. από έναν ανεμιστήρα) γιατί δροσιζόμαστε? Τα μόρια του αέρα λόγω της κίνησης δεν έχουν υψηλή ενέργεια-θερμότητα(?). Για να δροσιστούμε δεν απαιτείται να έλθει σε επαφή με το σώμα μας κάτι πιο κρύο ώστε να μεταφερθεί θερμότητα από το σώμα μας (ζεστό) στο πιο κρύο ώστε να δροσιστούμε?

Συνεχίζοντας το off topic εκεί μπαίνει στη μέση το chill factor. Υπάρχουν πίνακες που σου δείχνουν τι θερμοκρασία καταλαβαίνει το σώμα σου σε σχέση με αυτή του που επικρατεί στο περιβάλλον ανάλογα με το πόσο φυσάει. Δε χρειάζεται να ακουμπήσεις κάπου πιο κρύα και ούτε τα μόρια έχουν τόση ενέργεια που να σε ζεσταίνουν.

katafitos
10-08-06, 15:28
Παρε ενα Samsug που εχει και grill ;)
Δεν ειναι πολυ ακριβος. Τουλαχιστον πριν ενα χρονο που τον πηρα

aggelos_85
10-08-06, 15:32
εγω πιστευω πως εχεις μπερδεψει τον ανεμιστηρα με το aircondition.αλλη η λειτουρια του ανεμιστηρα και αλλη του air condition. Εγω εχω την εντυπωση πως με τον ανεμιστηρα πολυ απλα δεν νιωθεις τιποτα πιο κρυο.απλα φυσαει και εσυ νιωθεις καλυτερα. και ασε το αλλο που φυσαει ζεστο αερα.βρες μου εναν ανεμιστηρα που να σου ριχνει κρυο αερα.μονο αν τον βαλεις σε κρυο περιβαλλον.:smile:

bill2003
10-08-06, 15:32
Συνεχίζοντας το off topic εκεί μπαίνει στη μέση το chill factor. Υπάρχουν πίνακες που σου δείχνουν τι θερμοκρασία καταλαβαίνει το σώμα σου σε σχέση με αυτή του που επικρατεί στο περιβάλλον ανάλογα με το πόσο φυσάει. Δε χρειάζεται να ακουμπήσεις κάπου πιο κρύα και ούτε τα μόρια έχουν τόση ενέργεια που να σε ζεσταίνουν.

Οff - topic συνέχεια:
Αυτό που λες έχει σχέση με το πόσο αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, υγρασία κλπ (έχει και στη μετεωρολογία ένα όνομα)... Για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο αν σε χτυπά ο ανεμιστήρας δεν είναι ότι αισθάνεσαι μόνο πιο δροσερά αλλά πιστεύω ότι αν μετρήσεις τη θερμοκρασία του δέρματος σε εκείνο το σημείο θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με πριν (ανεμιστήρας στο off)...

bill2003
10-08-06, 15:35
εγω πιστευω πως εχεις μπερδεψει τον ανεμιστηρα με το aircondition.αλλη η λειτουρια του ανεμιστηρα και αλλη του air condition. Εγω εχω την εντυπωση πως με τον ανεμιστηρα πολυ απλα δεν νιωθεις τιποτα πιο κρυο.απλα φυσαει και εσυ νιωθεις καλυτερα. και ασε το αλλο που φυσαει ζεστο αερα.βρες μου εναν ανεμιστηρα που να σου ριχνει κρυο αερα.μονο αν τον βαλεις σε κρυο περιβαλλον.:smile:

Σίγουρα έχω μπερδέψει κάτι. Δηλαδή σε απόλυτες τιμές δεν δροσίζεσαι με ανεμιστήρες/βεντάλιες απλά είναι ψυχολογικό? :hmm:

satel
10-08-06, 15:41
Οff - topic συνέχεια:
Αυτό που λες έχει σχέση με το πόσο αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, υγρασία κλπ (έχει και στη μετεωρολογία ένα όνομα)... Για παράδειγμα σε ένα δωμάτιο αν σε χτυπά ο ανεμιστήρας δεν είναι ότι αισθάνεσαι μόνο πιο δροσερά αλλά πιστεύω ότι αν μετρήσεις τη θερμοκρασία του δέρματος σε εκείνο το σημείο θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με πριν (ανεμιστήρας στο off)...

Λέγεται βαθμός δυσφορίας.

Αν θέλετε δείτε αυτό για το πως μας δροσίζουν οι ανεμιστήρες http://science.howstuffworks.com/question22.htm

bill2003
10-08-06, 15:43
Λέγεται βαθμός δυσφορίας.

Αν θέλετε δείτε αυτό για το πως μας δροσίζουν οι ανεμιστήρες http://science.howstuffworks.com/question22.htm

Ευχαριστώ για το link και τις απαντήσεις :oneup: Sorry για τα τόσα off-topic στη σειρά :oops:

WandereR
10-08-06, 15:57
Ρε παιδιά όμως τι είναι αυτά που λέτε? Από το δημοτικό αρχίσατε τις κοπάνες?

Φυσικά και όταν σε χτυπάει αέρας κρυώνεις καθότι χάνεις μόρια νερού, ή άλλων πτητικών ουσίων(ιδρώτας) που εξατμίζονται!

bill2003
10-08-06, 16:02
Φυσικά και όταν σε χτυπάει αέρας κρυώνεις καθότι χάνεις μόρια νερού, ή άλλων πτητικών ουσίων(ιδρώτας) που εξατμίζονται!

Άλλο αυτό που λες εσύ και άλλη η ερώτησή μου... Είσαι offtopic :p

KLG
10-08-06, 16:16
Crash test για φούρνο μικρ. Βάλτε του μέσα ένα γκαζάκι και ανάψτε τον! Πρόταση σερβιρίσματος: Καλέστε την πυροσβεστική πριν το πείραμα. :twisted: :lol:

μπερδεύεις τον μικρόκοσμο (κίνηση μορίων στα σώματα) με τον μακρόκοσμο (κίνηση σωμάτων στο χώρο) 40οC δεν είναι αρκετοι για να ζεστάνουν σε μικροσποκικό επίπεδο.
;)

Δεν διαβαζες "Εμεις και ο κόσμος" ή εκανες κοπάνα απο την "Μελέτη περιβάλλοντος" ?
:p

bill2003
10-08-06, 16:18
Δεν διαβαζες "Εμεις και ο κόσμος" ή εκανες κοπάνα απο την "Μελέτη περιβάλλοντος" ?

Πλάκα πλάκα ξέρω να λύνω τριπλό επικαμπύλιο και έχω ξεχάσει τα βασικά :oops:

Reef
10-08-06, 16:22
Σαν φοιτητης και χρονιος χρηστης φουρνου μικροκυματων εχω να δηλωσω πως.
1)ειναι ακινδυνα , δεν εχω παθει τιποτα(ακομα)
....
14)και παρε ενα γιατι πραγματικα αξιζει τον κοπο και το χρημα που θα δωσεις:thumbsup1

να προσθεσω

15) αν ζεστανετε "τσιγαρο" που εχει βραχει , βγαλτε πρωτα το χαρτι γιατι δεν λεει!

WandereR
10-08-06, 16:28
να προσθεσω

15) αν ζεστανετε "τσιγαρο" που εχει βραχει , βγαλτε πρωτα το χαρτι γιατι δεν λεει!

Τώρα μου θυμήσατε που παλιά σε ενα μανουαλ απο φούρνο μικροκυμματων αναφερόταν:
Μην τον χρησιμοποιήσετε για να στεγνώσετε το κατοιιδιο σας! These Americans! :lol:

KLG
10-08-06, 16:45
Yπάρχει μια κλασσική ιστορία που μεταφέρεται απο στόμα σε στόμα μέσω των Ελλήνων φοιτητών που μένουν σε εστίες στο εξωτερικό. "Για την συγκάτοικο ενός, που ζέστανε το φρεσκοπλυμμένο της στρινγκ στο φουρνο μικροκυμμάτων για να στεγνώσει" και άλλη μια, ή οποια δυστυχώς ισχυει, οτι βράζουν αυγά στον βραστήρα...

bil> Μήπως έκανες κοπάνα και απο τον ολοκληρωτικό λογισμό? Μου φαίνεται οτι τα επικαμπύλια είναι μονά και ανάγεται η λύση τους σε διπλά με κάποιο θεωρημα (fubini?)

Aλλα και πάλι για κάτι τέτοια έχουμε την matlab/maple/mathematica :p

bill2003
10-08-06, 16:55
Μήπως έκανες κοπάνα και απο τον ολοκληρωτικό λογισμό? Μου φαίνεται οτι τα επικαμπύλια είναι μονά και ανάγεται η λύση τους σε διπλά με κάποιο θεωρημα (fubini?)

Όχι υπάρχουν, άσχημες εμπειρίες μη τα σκαλίζεις καλύτερα :p

Φυσικά στο τέλος σε μονά ανάγονται όταν τα λύνεις με το χέρι...

KLG
10-08-06, 17:19
Όχι άσχημες... εφιαλτικές....

Μετα απο μερικές σελίδες πράξεων, περήφανος γιατί θυμήθηκες όλα τα κολπα που είχες μάθει απ' έξω γιατι απο θεωρία αστα να πάνε, καταλήγεις στο απλό. Το οποίο μόνο απλό δεν είναι, θυμάσαι πριν απο 2 χρόνια, οταν βλέπαμε αυτές τις ρίζες, κάτι περιέργο κάναμε... με κάτι a,b,c .... Αλλά δε βαριέσαι, το έλεισες το επικαμπύλιο. Βάζεις ένα ωραιο κουτάκι στον τελευταιο σου τυπο και δινεις την κολλά.

Πως έγραψες?
Καλα μωρέ, γύρω στο 6, το τελευταίο επικαμπύλιο δεν το έβγαλα, αλλά έχω κάνει τις πράξεις. Λογικά θα πάρω 2 απο τα 2.5....

Και φυσικά παίρνεις τα 3 και το 3 στο τέλος και όταν πας να τα χώσεις, σου λέει ο καθηγητής:
Καλά δεν ξέρεις να λύνεις απλά ολοκληρώματα? Πως τον πέρασες τον Ολοκληρωτικό Ι (με 5 :p ) Τι μαθηματικός θα γίνεις εσύ? (Α ρε και να ξέρα τότε να τους απαντούσα :p :p ) ΚΑι τί είναι αυτά? ορθογραφικά λάθη? Έτσι θα γράφεις στον πίνακα αυριο???

...

Σε πόσα οφτοπικ επίπεδα παίζει αυτό το νήμα?
Γιατί δεν με αφήνουν να πάω σπίτι μου να κοιμηθώ τώρα που τελείωσα την πτυχιακή μου, και με υποχρεωνουν να ξυπνάω απο το χάραμα?
Τώρα με το αλαλούμ λέτε να φτηνήνουν τα εισητήρια ή θα αναιβει η ζήτηση? ή μηπως θα αυξηθεί το κόστος ?

go home

manoulamou
10-08-06, 21:15
Συγγνωμη αλλα λογω αποπνικτικης ζεστης ο βαθμος δυσφοριας ;)
με απετρεψε να διαβασω λεπτομερως και ολα τα μηνυματα.
Το μονο που θα προσεχα ειναι να εχει τις αυστηροτερες προδιαγραφες
ασφαλειας και να ειναι γνωστης επωνυμιας. ***
Στην τιμη θα επαιρνα μια συσκευη μικρομεσαιας κατηγοριας
αφου θα ειναι μονο για ζεσταμα και ξεπαγωμα.

*** εχει ανατιναχτει πορτα φουρνακιου εν Ελλαδι ...

Reef
10-08-06, 21:18
*** εχει ανατιναχτει πορτα φουρνακιου εν Ελλαδι ...

αν δεν κανω λαθος ειχε βαλει κατι μεσα που δεν επρεπε, δεν θυμαμαι τι :hmm:

manoulamou
10-08-06, 21:21
Οχι δυστυχως πηρε κατι πολυ φτηνο να κανει τη δουλεια της
(ισως και για να λεει οτι εχει μικροκυματα)
και μολις το βαλε να λειτουργησει, εκτοξευτηκε η πορτα!:down:

Reef
10-08-06, 21:24
κατι θα κανε , δεν νομιζω να ειναι τοσο απλο, κατι λαθος πρεπει να βαλε μεσα

chica_loca
10-08-06, 22:01
Οχι δυστυχως πηρε κατι πολυ φτηνο να κανει τη δουλεια της
(ισως και για να λεει οτι εχει μικροκυματα)
και μολις το βαλε να λειτουργησει, εκτοξευτηκε η πορτα!:down:

Αλουμινοχαρτο :whistle: ?

peterdub
11-08-06, 10:56
Τώρα μου θυμήσατε που παλιά σε ενα μανουαλ απο φούρνο μικροκυμματων αναφερόταν:
Μην τον χρησιμοποιήσετε για να στεγνώσετε το κατοικιδιο σας! These Americans! :lol:

Έχει συμβεί αυτό στην Αθήνα, μια κυρία έβαλε τη γάτα της μετά από μπάνιο για να την στεγνώσει:stunned::stunned::stunned:

loner
11-08-06, 15:23
loner ο Χριστός και η Παναγία! Τί λες?

Οι φούρνοι μικροκυμάτων ζεσταίνουν το φαγητό προκαλώντας κίνηση των μορίων νερού που υπάρχει μέσα στα φαγητά αλλάζοντας την πολικότητά τους περιοδικά. Αυτή η κίνηση μετετρέπεται σε θερμότητα.

Λαθος διατυπωση..... :oops: Οπως και να εχει παντως και παλι δεν ειναι οτι καλυτερο.

mich83
11-08-06, 16:51
Στο φούρνο μικροκυμάτων μου εδώ και καιρό το μπροστά μέρος της πόρτας έχει ανοίξει σε ένα σημείο. Αλλά το από μέσα μέρος είναι μια χαρά. Οπότε υπέθεσα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι όντως έτσι η θέλει πέταμα;

Gothic
11-08-06, 19:49
Στο φούρνο μικροκυμάτων μου εδώ και καιρό το μπροστά μέρος της πόρτας έχει ανοίξει σε ένα σημείο. Αλλά το από μέσα μέρος είναι μια χαρά. Οπότε υπέθεσα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι όντως έτσι η θέλει πέταμα;
Πέταμα, δεν παίζουμε με αυτά. Οποιοδήποτε ρήγμα στην θωράκιση ξερνάει ακτινοβολία.

@ ADSLgr.com All rights reserved.