PDA

Επιστροφή στο Forum : Απαράδεκτοι υπάλληλοι στην Alpha Bank

ESP1982
08-09-06, 17:43
Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω...

Anyway. Πήγα πριν από 2 εβδομάδες στην alpha και ζήτησα να βγάλω μία visa electron χρεωστική ώστε να μπορώ να κάνω Online αγορές σαν άνθρωπος. Όταν ζήτησα από την τύπισσα στις κάρτες την electron μου έδωσε τα χαρτια, τα συμπλήρωσα, μου έβγαλε το βιβλιάριο και πήγα στο ταμείο να κάνω την πρώτη κατάθεση. Περιμένοντας παρατήρησα το λογότυπο "maestro". Ρώτησα την κοπέλα που μου την έβγαλε γιατί γράφει maestro και όχι electron και μου είπε πως είναι στην ουσία η ίδια κάρτα. Λέω οκ και ξεμπερδεύω.

Μόλις μου ήρθε πήγα χαρούμενος χαρούμενος να την ενεργοποιήσω και μόλις πήγα να κάνω μία online αγορά μου ζητήθηκε verification code για την κάρτα. Την γυρνάω από πίσω και φυσικά δεν υπήρχε... Πήρα στο customer support και μου είπαν πως η maestro δεν κάνει για αγορές από net ενώ στο ζώον στο ταμείο το είπα ξεκάθαρα πως αυτός ήταν ο σκοπός μου.

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κάποιου είδους μετατροπή στον λογαριασμό ώστε να γλυτώσω την αναμονή των 2 εβδομάδων πάλι όπως και τον τρόπο να κάνω μία αναφορά για το ζώον στο ταμείο;

lampros
08-09-06, 19:47
Αυτή η κάρτα που έβγαλα εγώ από την ALPHA λέγεται ENTER (αντικατέστησε το ELECTRON) VISA καιι πουθενά δεν έχει σήμα της maestro.Πίσω βλέπω ένα κωδικό. Ελπίζω να είναι αυτή γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει ακόμα αν και τους είπα ότι τη θέλω για αγορές μέσω internet. Θα το διαπιστώσω συντόμως

nikosuoa
08-09-06, 21:12
Εγώ έχω βολευτεί με την προπληρωμένη κάρτα της Eurobank, είναι κανονική VISA (αν και ειναι ανώνυμη) παίζει με paypal και υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη μέσω eBanking...

ESP1982
08-09-06, 21:58
Καλά... Το έκαψα. Είδα ίδιο avatar και νόμιζα πως απάντησε 2η φορά ο lampros. :lol:

Μία καταραμένη προπληρωμένη κάρτα ήθελα ο καημένος. Ξυνή μου την έβγαλαν. :cry: :cry:

aspirin
08-09-06, 22:16
μακριά από προπληρωμένες κάρτες. θα πληρώνεται ένα σωρό προμήθειες για τράπεζα. Με τη visa της alpha όλα πάνε ρολόι. Χώρια που έχει ένα σωρό καλά

ESP1982
08-09-06, 22:28
Τι εννοείς "προμήθεια" με τις χρεωστικές; :hmm:

Η visa από την άλλη δεν έχει συνδρομή;

Sebu
08-09-06, 23:33
Ενταξει μωρε προφανως εννοει την αρχικη προμηθεια που σου παρακρατανε για διαχειριστικα εξοδα και εξοδα αποστολης λογαριασμου.

Παντως μια απλη κανονικη πιστωτικη ειναι η καλυτερη λυση.Τον πρωτο χρονο ειναι ολες τζαμπα.Τον δευτερο αν θελετε διακοπτετε και περνετε μια αλλη.

Επισης για οσους την θελουν αποκλειστικα για αγορες απο ιντερνετ και φοβουνται αρκει να κανουν 2 απλα πραγματα.
Το πρωτο να μην "δεσουν" την καρτα με κανενα τραπεζικο καταθετικο λογαριασμο και το δευτερο να την ζητησουν με το ελαχιστο οριο (πχ 500 ευρω-οσο εχει καθε τραπεζα minimum).

Ετσι με μια καρτα πχ που επιτρεπει αγορες μεχρ 400 ευρω, και δεν θα θελει ανανεωση μολις τελειωσουν οι "μοναδες που εχεις φορτωσει" και αν ποτε γινει καμια στραβη θα ειναι μικρο το ποσο που θα κλαις.

WandereR
09-09-06, 00:22
Εγώ έχω βολευτεί με την προπληρωμένη κάρτα της Eurobank, είναι κανονική VISA (αν και ειναι ανώνυμη) παίζει με paypal και υπάρχει πολύ καλή υποστήριξη μέσω eBanking...

Ακριβώς.

Δεν είναι electron, είνα προπληρωμένη, κανει για νετ και για κανονικες συναλλαγες. Νομίζω οτι μαζι με το πολύ καλό ebanking της eurobank(Πλεον έχει λύσει αρκετα προβλήματα του) δεν θέλει πολυ σκέψη

ESP1982, go for it, δεν θα χρειαστει να περιμένεις κιόλας, είναι προενεργοποιημενες και θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις αμέσως

kostthem
09-09-06, 00:51
Εγώ δεν θα πρότεινα συνεργασία με την Eurobank σε κανέναν. Μακριά. Όσο για το e-banking τους..... τα μαύρα του τα χάλια έχει.

WandereR
09-09-06, 01:03
Εχει βελτιωθει αρκετά, και σε ταχύτηα και στα λοιπά. Νομίζω τελευταια τρέχει και σε φωφη -δεν είμαι σίγουρος.

Στα υπολοιπα για πέσε μας εσυ την τράπεζα που υπολογίζει τον μικροκαταθέτη να πάμε και εμείς.....

Gila1899
09-09-06, 03:56
Kαι η χρεωστική electron visa της Πειραιώς είναι πολύ καλή.Δεν θα σου ζητηθεί ούτε καν αρχική κατάθεση να κάνεις, και η Πειραιώς σε αντίθεση με την Eurobank δεν μου έχει κρατήσει τίποτα για έξοδα λογαριασμού.

manoulamou
09-09-06, 11:34
Καλά... Το έκαψα. Είδα ίδιο avatar και νόμιζα πως απάντησε 2η φορά ο lampros. :lol:
Oταν τα ελεγα εγω... (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=44585)
Οι προπληρωμενες ειναι καλες για μια κι εξω, αντε δυο-τρεις το πολυ συναλλαγες...
Οσο για την eurobank :down: ιστοριες τρομου απο υπαλληλους και -μικρους- πελατες:nono:...
Για την AlphaBank μεχρι τωρα δεν ειχα ακουσει χοντρα παραπονα:hmm:

aspirin
09-09-06, 11:42
για να μη μπερδευόμαστε άλλο πράγμα οι προπληρωμένες κάρτες κ άλλο οι χρεωστικές. Η attica gift card είναι προοπληρωμένη ας πούμε.

Chris_Nik
09-09-06, 11:55
Παιδία μια λύση είναι μια κάρτα visa αλλά όχι πιστωτική χρεωστική....

Πολύ απλά έχεις λεφτά μέσα μπορείς να την χρεώσεις... δεν έχεις δεν γίνεται τίποτα.....

Και φυσικά και paypal που είναι πολύ αξιόπιστο....

mssssee3
09-09-06, 16:20
Δεν ήξερα τι τίτλο να βάλω...

Anyway. Πήγα πριν από 2 εβδομάδες στην alpha και ζήτησα να βγάλω μία visa electron χρεωστική ώστε να μπορώ να κάνω Online αγορές σαν άνθρωπος. Όταν ζήτησα από την τύπισσα στις κάρτες την electron μου έδωσε τα χαρτια, τα συμπλήρωσα, μου έβγαλε το βιβλιάριο και πήγα στο ταμείο να κάνω την πρώτη κατάθεση. Περιμένοντας παρατήρησα το λογότυπο "maestro". Ρώτησα την κοπέλα που μου την έβγαλε γιατί γράφει maestro και όχι electron και μου είπε πως είναι στην ουσία η ίδια κάρτα. Λέω οκ και ξεμπερδεύω.

Μόλις μου ήρθε πήγα χαρούμενος χαρούμενος να την ενεργοποιήσω και μόλις πήγα να κάνω μία online αγορά μου ζητήθηκε verification code για την κάρτα. Την γυρνάω από πίσω και φυσικά δεν υπήρχε... Πήρα στο customer support και μου είπαν πως η maestro δεν κάνει για αγορές από net ενώ στο ζώον στο ταμείο το είπα ξεκάθαρα πως αυτός ήταν ο σκοπός μου.

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κάποιου είδους μετατροπή στον λογαριασμό ώστε να γλυτώσω την αναμονή των 2 εβδομάδων πάλι όπως και τον τρόπο να κάνω μία αναφορά για το ζώον στο ταμείο;

Η ALPHABANK Είναι απαράδεχτη.:down: :down: :down:

kostthem
09-09-06, 16:34
Εχει βελτιωθει αρκετά, και σε ταχύτηα και στα λοιπά. Νομίζω τελευταια τρέχει και σε φωφη -δεν είμαι σίγουρος.

Στα υπολοιπα για πέσε μας εσυ την τράπεζα που υπολογίζει τον μικροκαταθέτη να πάμε και εμείς.....

Κοίτα φίλε, δεν θέλω να κάνω διαφήμιση σε καμμία τράπεζα. Κλέβουν τον κόσμο. Αλλά οι μεγαλύτεροι απατεώνες είναι αυτοί της Eurobank. Με διαφορά.

ESP1982
09-09-06, 17:27
Τελικά υπάρχει κάποια ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ κάρτα (να κάνεις αγορές μέχρι το ποσό που έχεις κάνει κατάθεση στο λογαριασμό και ΟΧΙ πιστωτική με συνδρομές) με την οποία μπορεί κάποιος να κάνει αγορές μέσω net;

2 μέρες ακόμα και θα τα ακούσει η άλλη στην τράπεζα για τα καλά :angryr: :rant:

Gila1899
09-09-06, 17:37
Τελικά υπάρχει κάποια ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ κάρτα (να κάνεις αγορές μέχρι το ποσό που έχεις κάνει κατάθεση στο λογαριασμό και ΟΧΙ πιστωτική με συνδρομές) με την οποία μπορεί κάποιος να κάνει αγορές μέσω net;

Η ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ Electron Visa της Τράπεζας Πειραιώς δεν είπαμε;Είναι χρεωστική, δεν απαιτείται αρχικό ποσό κατάθεσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές μέσω net.

great
09-09-06, 19:25

μα τι συζητατε τώρα !!!!!!

μιλάμε πήγε στην τράπεζα να πάρει κάρτα A και του δώσαν κάρτα B λέγοντας μάλιστα ότι είναι ακριβώς το ίδιο !!
φιλε να πας καπάκι στην τράπεζα και να ζητήσεις αλλαγή χωρίς να πληρώσεις μια και να αναφέρεις το περιστατικό μπας και μάθει η τύπισσα ότι Maestro και electron visa δεν είναι το ίδιο πράγμα!!!

απίστευτο !!!

WandereR
09-09-06, 19:46
και η electron μπορει πάλι να μην είχε....δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Νομίζω αμα τους πάρις τηλέφωνω μπορούν να σου πούνε τα πισω νουμερα...

golity
09-09-06, 19:57

Alpha 400 (http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=322)

Ανοίγεις έναν κλασσικό λογαριασμό και η κάρτα που σου έρχεται είναι visa electron. Την έχω χρησιμοποιήσει και σε απευθείας αγορές μέσω ίντερνετ και μέσω paypal χωρίς κανένα πρόβλημα...

αν έχεις χρήματα στον λογαριασμό σου προχωράει την αγορά και αφαιρεί το αντίστοιχο ποσό, αλλιώς δεν προσωράει η αγορά ;)

Υ.Γ. Να συμπληρώσω πως δεν υπάρχει κάποιο επιπρόσθετο κόστος συνδρομές κλπ, είναι ουσιαστικά μια απλή κάρτα αναλήψεων/καταθέσεων για ΑΤΜ που μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για αγορές μέσω ιντερνετ σαν να είναι visa

ESP1982
11-09-06, 20:30
Τελικά μόνο από το απαραίτητο ύφος παίρνουν και αν χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως "αναφορά στον διευθυντή" και "είσαι άχρηστη"... :lol:

Δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα και σε 3 λεπτά ξεμπέρδεψα με την επιβεβαίωση βεβαίωση πως θα είμαι ok μέχρι το τέλος της εβδομάδας. (top priority κι ετσ' να ουμ' :p ).

Ηθικό δίδαγμα... Πάντα όταν ζητάτε κάτι, να καρφώνετε το βλέμα σας στον ταμεία (όταν φαίνεται πως δεν έχει ιδέα τι κάνει και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση για να μάθει και να σας εξυπηρετήσει) σα να του λέτε "αν κάνεις κοτσάνα, σε έχω βουτήξει από το γραφείο και σου έχω λιανίσει τα κόκκαλα" :rofl:

Xguru
11-09-06, 20:55
Εγώ δεν θα πρότεινα συνεργασία με την Eurobank σε κανέναν. Μακριά. Όσο για το e-banking τους..... τα μαύρα του τα χάλια έχει.

Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Να πώ επίσης ότι εταιρίες που έχουν βγάλει πολύ άσχημο όνομα για τα εργασιακά τους αποφεύγω δια ροπάλου να τις χρησιμοποιώ.

ipo
17-09-06, 03:57
Μετά την Attica gift Card εμφανίστηκε και δεύτερη προπληρωμένη κάρτα.

Στο site της Eurobank λέει ότι η "προπληρωμένη Eurobank Visa" ενδείκνυται για αγορές μέσω internet και συνδυάζεται με e-banking, ώστε να την γεμίζεις με χρήματα.

Δεν έχει όμως επαρκείς πληρφορίες. Π.χ. δεν αναφέρει αν υπάρχει χρέωση σε κάθε γέμισμα ή ημερομηνία λήξης. Η Attica gift card έχει και τα δύο αυτά μειονεκτήματα, οπότε δεν ενδείκνυται για μακροχρόνιες on-line συναλλαγές, η οποία μάλιστα είναι electron VISA.

Ξέρει κανείς τίποτα παραπάνω;

Demis_
18-09-06, 10:49
Εγω παντως τα 3 τελευταια χρονια εχω βγαλει μια φοιτητηκη πιστωτικη της Eurobank για τον ιδιο ακριβως λογο και ολα ειναι μια χαρα.Οσες αγορες εχω κανει μεσω net ποτε δεν μ παρουσιασε προβλημα.
Οσο αφορα την ALpha bank δεν νομιζω να εχει και τοσο χαλια εξυπηρετηση απλα μια υπαλληλος δεν ηξερε να σε κατατοπισει σωστα, λιγο η πολυ δουλεια λιγο ο καθενας μας που μπαινει μεσα στη τραπεζα ζηταει οτι θελει...
Οταν ανακατευεσαι με τετοια υπομονη...

Anarki
19-09-06, 02:33
Kαι η χρεωστική electron visa της Πειραιώς είναι πολύ καλή.Δεν θα σου ζητηθεί ούτε καν αρχική κατάθεση να κάνεις, και η Πειραιώς σε αντίθεση με την Eurobank δεν μου έχει κρατήσει τίποτα για έξοδα λογαριασμού.
Αυτήν έχω κι εγώ :oneup:
Πολύ καλό e-banking επίσης (δουλεύει σε Opera, φαντάζομαι και σε Firefox).

ermis333
19-09-06, 07:29
Η ALPHA bank απλά άλλαξε την ονομασία της Electron Visa σε Enter Visa κατά τα άλλα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

abousayad
25-09-06, 17:36
για να μη μπερδευόμαστε άλλο πράγμα οι προπληρωμένες κάρτες κ άλλο οι χρεωστικές. Η attica gift card είναι προοπληρωμένη ας πούμε.

Ωπα παλληκαρια μην μπερδευεστε !

Υπαρχουν 2 μεγαλες πολυεθνικες που διαχειριζονται ολες τις καρτες μας : η VISA και η MastrCard.
Το Maestro εινα σημα της Master και σημαινει Χρεωστικη καρτα ενω στην Visa δεν υπαρχει τετοια διακριση.

Υπαρχουν 3 (+1) ειδων καρτες :

1) Οι Πιστωτικες οπου πληρωνεις ετησια συνδρομη (εκτος προσφορων 1 χρονο δωρεαν κτλ) και δεν ειναι απαραιτητο να τηρεις λογαριασμο στην τραπεζα. Αυτες εχουν και αναγλυφα το ονοματακι σας και ειναι οι κλασσικη εκδοση που υπηρχε ανεκαθεν.

2) οι Χρεωστικες (Maestro, Electron , Enter κ.α.) οπου σε καθε συναλλαγη απαιτειται το POS (μηχανακι του καταστηματος) να συνδεθει με τον server ενος διαχειριστη καρτων στην Ελλεδα (π.χ. Εθνοκαρτα) και να επιβεβαιωσει την αμεση αναληψη. Αυτες οι καρτες δεν εχουν αναγλυφα στοιχεια για να μην συγχεονται με τις πρωτες και παει κανας ασχετος υπαλληλος και τις περασει στο παλιο μηχανακι με τα καρμπονιζε vouchers. Δεν εχουν συνδρομη και απαιτουν -βεβαιως- ενα λογαριασμο στην τραπεζα που σας την εδωσε. Ασφαλεις για το web ΔΕΝ ειναι εκτος και αν ο λογαριασμος εχει παντα 1 ευρω μεσα και τον τροφοδοτειτε απο καποιον αλλο καθε φορα που κανετε συναλλαγη ....

3) οι προπληρωμενες πιστωτικες (Attica gift card Visa κ.α.) οπου ειναι ισοτιμες με τις πιστωτικες
αλλα απλα εχετε "γεμισει" απο πριν την καρτα με 30 ευρω π.χ. , εχετε δωσει και αλλα 3 για διαχειριστικα εξοδα και το χειροτερο που μπορει να σας συμβει ειναι καποιος να σας "φαει" αυτο το ποσο .... οσο μικροτερο τοσο πιο ασφαλες , τοσο πιο πολλες οι προμηθειες ομως !

4) Οι απλες cashcard για χρηση στα ΑΤΜ που πια τεινουν να εκλειψουν αφου ολες οι τραπεζες προωθουν τις χρεωστικες / cashcard (2 σε 1) για λογου marketing αφου πολλοι νομιζουν οτι τους εδωσαν και τσαμπα πιστωτικη.

Κατα την ταπεινη μου γνωμη ασφαλεια παρεχει ενας ενδιαμεσος αξιοπιστος σαν το Paypal οπου
δεν φοβασαι να του δωσεις τον αριθμο της καρτας σου και παιζει τον ρολο του "anonymizer" (αν μου επιτρεπεται ο παραλληλισμος) σε σχεση με τις οικονομικες δοσοληψιες στο web.

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα.....

alwaysalone
25-09-06, 19:39
Κοίτα φίλε, δεν θέλω να κάνω διαφήμιση σε καμμία τράπεζα. Κλέβουν τον κόσμο. Αλλά οι μεγαλύτεροι απατεώνες είναι αυτοί της Eurobank. Με διαφορά.

Δε θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου.. Εκει εάν εχεις ενα μικρο-υπόλοιπο σε απλο ταμιευτήριο της ταξης των 30 ευρω, μετα απο 2 χρονια δε θα υπαρχει καν... Στα τρώνε λάχανο.. (προσωπική εμπειρία).

Ενω πχ στην Εθνική, πριν 4 χρονια είχα αφησει ενα υπόλοιπο περίπου 19 ευρω, και οταν πηγα 4 χρονια μετα, για ενημερωση ειδα καταθεση τοκων, 1 λεπτο, 4 λεπτα ... (προσωπική εμπειρία).

(Αναφερομαι σε απλες καταθέσεις Ταμιευτηρίου και οχι πχ μισθοδοσιας, προθεσμίας κλπ.)

Επισης κατα τη γνώμη μου, η καλυτερη τραπεζα ειναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σε ολα της τα προϊόντα.

Esp, χαιρόμαι που όλα πήγαν καλα.... :) :) :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.