PDA

Επιστροφή στο Forum : Πιστωτικές και ατόκες δόσεις, τι σημαίνει;

manoulamou
04-02-11, 16:21
Αυτες οι ατοκες δοσεις μεσω πιστωτικης,
δεν εχουν καποιες αλλες μηνιαιες ή εφ απαξ επιβαρυνσεις;:hmm:

pano
04-02-11, 17:08

Όχι,εγώ επί το πλείστον έτσι ψωνίζω.

manoulamou
04-02-11, 17:45
Στις πιστωτικές κάρτες υπάρχει η γλυκειά παγίδα της ελάχιστης καταβολής που επιβαρύνει τον λογαριασμό της κάρτας με τόκους ακόμη και αν ψωνίζουμε με άτοκες δόσεις. Γι'αυτό
όποιος θέλει πραγματικά να μην πληρώνει καθόλου τόκους στην πιστωτική του κάρτα
για τις αγορές που έχει κάνει με άτοκες δόσεις, πρέπει να βάζει χρήματα στην πιστωτική του κάρτα την μέρα που μπαίνουν οι άτοκες δόσεις στον λογαριασμό
και πάντα ισόποσα με τις δόσεις και όχι να πληρώνει την ελάχιστη καταβολή
την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού. (http://www.moneyinfo.gr/pistwtikeskartes/atokesdoseis/):hmm:

Το αντιγραφω απ το site, δεν εχω ποτέ χρησιμοποιησει πιστωτικη... για να ξερω!:redface:

sdikr
04-02-11, 17:48
Βασικά θέλει κάθε μήνα να πληρώνεις όλο το πόσο (υπόλοιπο) της κάρτας
δεν είναι απαραίτητο να το πληρώσεις όταν μπει η δόση,

giwrgosth
04-02-11, 18:49
Όταν το κατάστημα λέει 1000 ευρώ σε 10 άτοκες δόσεις εννοεί πως κάθε μήνα και για 10 μήνες στην κάρτα σου θα υπάρχει χρέωση 100 ευρώ και κάθε μήνα η τράπεζα θα πληρώνει στο κατάστημα αυτά τα 100 ευρώ.
Αν εσύ δεν πληρώσεις κάποιο μήνα αυτά τα 100 ευρώ το κατάστημα θα τα πάρει από την εκδότρια της κάρτας και στην ουσία εσύ δανείζεσε 100 ευρώ από την τράπεζα με το επιτόκιο που έχει η κάρτα σου.

sdikr
04-02-11, 20:45
Όταν το κατάστημα λέει 1000 ευρώ σε 10 άτοκες δόσεις εννοεί πως κάθε μήνα και για 10 μήνες στην κάρτα σου θα υπάρχει χρέωση 100 ευρώ και κάθε μήνα η τράπεζα θα πληρώνει στο κατάστημα αυτά τα 100 ευρώ.
Αν εσύ δεν πληρώσεις κάποιο μήνα αυτά τα 100 ευρώ το κατάστημα θα τα πάρει από την εκδότρια της κάρτας και στην ουσία εσύ δανείζεσε 100 ευρώ από την τράπεζα με το επιτόκιο που έχει η κάρτα σου.

Μα η κάρτα είναι καθαρά πιστωτική, δεν είναι δηλαδή χρεωστική ώστε να έχεις μέσα τα λεφτά, όποτε κάθε μήνα τραβάει τα 100 ευρώ και στα περνάει σαν κανονική χρέωση στην κάρτα που πρέπει εσύ να πληρώσεις πριν την ημερομηνία λήξης της πληρωμής

giwrgosth
04-02-11, 20:58
Μα η κάρτα είναι καθαρά πιστωτική, δεν είναι δηλαδή χρεωστική ώστε να έχεις μέσα τα λεφτά, όποτε κάθε μήνα τραβάει τα 100 ευρώ και στα περνάει σαν κανονική χρέωση στην κάρτα που πρέπει εσύ να πληρώσεις πριν την ημερομηνία λήξης της πληρωμήςΕννοείτε αυτό, γράφω "Αν εσύ δεν πληρώσεις κάποιο μήνα... "

asxetos22
04-02-11, 21:14

Όχι, καμία άλλη επιβάρυνση. Διαιρείς το ποσό με τον αριθμό των δόσεων και αυτό πληρώνεις κάθε μήνα.

Στις πιστωτικές κάρτες υπάρχει η γλυκειά παγίδα της ελάχιστης καταβολής που επιβαρύνει τον λογαριασμό της κάρτας με τόκους ακόμη και αν ψωνίζουμε με άτοκες δόσεις. Γι'αυτό
όποιος θέλει πραγματικά να μην πληρώνει καθόλου τόκους στην πιστωτική του κάρτα
για τις αγορές που έχει κάνει με άτοκες δόσεις, πρέπει να βάζει χρήματα στην πιστωτική του κάρτα την μέρα που μπαίνουν οι άτοκες δόσεις στον λογαριασμό
και πάντα ισόποσα με τις δόσεις και όχι να πληρώνει την ελάχιστη καταβολή
την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού. (http://www.moneyinfo.gr/pistwtikeskartes/atokesdoseis/):hmm:
Το αντιγραφω απ το site, δεν εχω ποτέ χρησιμοποιησει πιστωτικη... για να ξερω!:redface:

Όπως το λέει, είναι παγίδα αν πληρώνεις μόνο την ελάχιστη καταβολή. Ουσιαστικά πληρώνεις το τοκοχρεολύσιο σχεδόν καθόλου κεφάλαιο και το υπόλοιπο τοκίζεται με το τρέχον επιτόκιο (περίπου 17%, όχι λίγο έτσι?)
Αν όμως πληρώνεις ΟΛΟ το ποσό κάθε μήνα, τότε δεν επιβαρύνεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ με τόκους, και εννοώ καθόλου.
Αν βέβαια δε πληρώσεις τίποτα, τότε εκτός από το τρέχον επιτόκιο, επιβαρύνεσαι με το ληστρικό και παράνομο ηπερημερίας επιτόκιο, που φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη.

Βασικά θέλει κάθε μήνα να πληρώνεις όλο το πόσο (υπόλοιπο) της κάρτας
δεν είναι απαραίτητο να το πληρώσεις όταν μπει η δόση,

Έτσι, ακριβώς

Ανάλογα με τη σύμβαση με τη τράπεζα, σε πολλές συμβάσεις η τράπεζα πληρώνει απευθείας όλο το ποσό στον έμπορο (π.χ. 1000€, στο παράδειγμά σου), αλλά στο πελάτη το βάζει σε δέκα διαφορετικούς μηνιαίους λογαριασμούς το ποσό των 100€

Μα η κάρτα είναι καθαρά πιστωτική, δεν είναι δηλαδή χρεωστική ώστε να έχεις μέσα τα λεφτά, όποτε κάθε μήνα τραβάει τα 100 ευρώ και στα περνάει σαν κανονική χρέωση στην κάρτα που πρέπει εσύ να πληρώσεις πριν την ημερομηνία λήξης της πληρωμής

Η κάθε πιστωτική, έχει ένα πιστωτικό όριο (οι απλές περίπου 5.000€).
Όταν κάνεις μία αγορά των 1000€ σε δέκα δόσεις (για να ακολουθήσω το ποιο πάνω παράδειγμα), τότε αφαιρείται από το πιστωτικό σου το ποσό των 1000€, και σου μένουν 4000€ για αγορές. Ναι αφαιρείται όλο το ποσό του "εγκεκριμένου δανείου", γιατί ουσιαστικά αυτό είναι.
Κάθε μήνα που εσύ θα βάζεις 100€ (είπαμε παιδιά πάντα όλο το ποσό, και όχι ελάχιστη καταβολή) τότε αυξάνεται κατά 100€ το μήνα μέχρι να ξαναφτάσει τις 5.000€, όπου έχεις εξοφλήσει.

sdikr: η πιστωτική έχει και αυτή όριο, όπως περιγράφω παραπάνω.

Οπότε αν πληρώνουμε κάθε μήνα όλο το ποσό, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, και βγαίνουμε εμείς κερδισμένοι και όχι η τράπεζα.

Προσοχή τώρα: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο έμπορος με τη τράπεζα, να σου λέει στο προϊόν ότι κοστίζει π.χ. 100€ και όταν πας στο ταμείο και πας να πληρώσεις με πιστωτική να στο προσαυξήσει (είτε είναι με άτοκες δόσεις, είτε είναι με εφάπαξ χρέωση).

Μπορείς όμως, και αν πρόκειται για κάποιο μικρό κατάστημα και όχι αλυσίδες και τέτοια, να του πεις ότι εδώ λες 100€, αν στο πληρώσω μετρητά? Τότε συνήθως σου κατεβάζουν τη τιμή, (αυτό δεν είναι ούτε λαμογιά, ούτε παράνομο)

Η τράπεζα κατακρατάει από τον έμπορο ένα ποστοστό για να έχει μηχανάκι στο μαγαζί του, καθώς και μία μηναία συνδρομή.

Η πιστωτική είναι πολύ καλό και εξυπηρετικό εργαλείο, αν γίνει σωστή χρήση.
Εγώ χρησιμοποιώ 10-12 χρόνια, δεν έχω πληρώσει ούτε 1€, σε τόκους ενώ ταυτόχρονα έχω κερδίσει, ασύρματα τηλέφωνα, ταξίδια, διάφορες οικοσυσκευές, όπως και σημαντικές επιστροφές χρημάτων (ιδιαίτερα, όταν η ASPIS, είχε 5% επιστροφή για κάθε αγορά με τη κάρτα της)

Βγήκα εντελώς OFF?, εντάξει συγχωρέστε με

sdikr
04-02-11, 21:18
Η κάθε πιστωτική, έχει ένα πιστωτικό όριο (οι απλές περίπου 5.000€).
Όταν κάνεις μία αγορά των 1000€ σε δέκα δόσεις (για να ακολουθήσω το ποιο πάνω παράδειγμα), τότε αφαιρείται από το πιστωτικό σου το ποσό των 1000€, και σου μένουν 4000€ για αγορές. Ναι αφαιρείται όλο το ποσό του "εγκεκριμένου δανείου", γιατί ουσιαστικά αυτό είναι.
Κάθε μήνα που εσύ θα βάζεις 100€ (είπαμε παιδιά πάντα όλο το ποσό, και όχι ελάχιστη καταβολή) τότε αυξάνεται κατά 100€ το μήνα μέχρι να ξαναφτάσει τις 5.000€, όπου έχεις εξοφλήσει.

sdikr: η πιστωτική έχει και αυτή όριο, όπως περιγράφω παραπάνω.

Οπότε αν πληρώνουμε κάθε μήνα όλο το ποσό, τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, και βγαίνουμε εμείς κερδισμένοι και όχι η τράπεζα.

Προσοχή τώρα: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο έμπορος με τη τράπεζα, να σου λέει στο προϊόν ότι κοστίζει π.χ. 100€ και όταν πας στο ταμείο και πας να πληρώσεις με πιστωτική να στο προσαυξήσει (είτε είναι με άτοκες δόσεις, είτε είναι με εφάπαξ χρέωση).

Μπορείς όμως, και αν πρόκειται για κάποιο μικρό κατάστημα και όχι αλυσίδες και τέτοια, να του πεις ότι εδώ λες 100€, αν στο πληρώσω μετρητά? Τότε συνήθως σου κατεβάζουν τη τιμή, (αυτό δεν είναι ούτε λαμογιά, ούτε παράνομο)

Η τράπεζα κατακρατάει από τον έμπορο ένα ποστοστό για να έχει μηχανάκι στο μαγαζί του, καθώς και μία μηναία συνδρομή.

Εγώ χρησιμοποιώ 10-12 χρόνια, δεν έχω πληρώσει ούτε 1€, σε τόκους ενώ ταυτόχρονα έχω κερδίσει, ασύρματα τηλέφωνα, ταξίδια, διάφορες οικοσυσκευές, όπως και σημαντικές επιστροφές χρημάτων (ιδιαίτερα, όταν η ASPIS, είχε 5% επιστροφή για κάθε αγορά με τη κάρτα της)

Εδώ θα διαφωνήσω, έχω αγοράσει πολλά πράγματα ενώ κανονικά θα είχε βαρέσει κόκκινα το όριο της κάρτας, αλλά με 12 δόσεις και περάσαν κανονικά

asxetos22
04-02-11, 21:22
Εξαρτάται, είπαμε, από το εκάστοτε πιστωτικό όριο και τη σύμβαση με τη τράπεζα.
Εμένα για παράδειγμα, τώρα, όλες οι κάρτες μου έχουν περίπου 10.000€ όριο η κάθε μία
(ελπίζουν οι τράπεζες, ότι θα παρασυρθώ και θα αρχίζω να αγοράζω αβέρτα έτσι ώστε να μη μπορώ να εξοφλήσω και να μπλέξω με τους τόκους)

Τα έβαλες κάτω δηλαδή, και το ποσό σε ένα μήνα ήταν πάνω από 5.000€?
Αυτό που έγραψα, το αντιμετώπισα, αρκετά παλαιότερα και το είχα ψάξει, για αυτό το έγραψα.

giwrgosth
04-02-11, 21:26
Νομίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, πως στην περίπτωση των δόσεων η κάρτα θα δει την πρώτη δόση και όχι όλο το ποσό, οπότε αν η δόση είναι 100 ευρώ, το πιστωτικό όριο 5.000 και το χρεωστικό υπόλοιπο 4.800 θα το δεχθεί και θα πας στα 4.900.

sdikr
04-02-11, 21:27
Εξαρτάται, είπαμε, από το εκάστοτε πιστωτικό όριο και τη σύμβαση με τη τράπεζα.
Εμένα για παράδειγμα, τώρα, όλες οι κάρτες μου έχουν περίπου 10.000€ όριο η κάθε μία
(ελπίζουν οι τράπεζες, ότι θα παρασυρθώ και θα αρχίζω να αγοράζω αβέρτα έτσι ώστε να μη μπορώ να εξοφλήσω και να μπλέξω με τους τόκους)

Τα έβαλες κάτω δηλαδή, και το ποσό σε ένα μήνα ήταν πάνω από 5.000€?
Αυτό που έγραψα, το αντιμετώπισα, αρκετά παλαιότερα και το είχα ψάξει, για αυτό το έγραψα.

Το όριο είναι 3000 και μέσα σε έναν μήνα γίνανε αγορές ύψους 4500 (σε διαφορετικές δόσεις από 6 έως 12)

ίσως να πρέπει να τα κάνουμε μια μεταφορά, γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα

morfeas-dsl-
04-02-11, 21:27
Καθηστε ρε παιδια. Εγω πηρα κατι με δοσεις (πλαισιο) και επειδη τον τριτο μηνα θελησα να το πληρωσω πηγα στην τραπεζα( marfin egnatia) και μου ειπαν δε γινεται. Μπορεις μονο λεει να βαλεις τα λεφτα στην καρτα και απλα να τραβιουνται αυτοματα οι δοσεις αφου θα εχεις ηδη μεσα χρηματα.

giwrgosth
04-02-11, 21:30
Καθηστε ρε παιδια. Εγω πηρα κατι με δοσεις (πλαισιο) και επειδη τον τριτο μηνα θελησα να το πληρωσω πηγα στην τραπεζα( marfin egnatia) και μου ειπαν δε γινεται. Μπορεις μονο λεει να βαλεις τα λεφτα στην καρτα και απλα να τραβιουνται αυτοματα οι δοσεις αφου θα εχεις ηδη μεσα χρηματα.
Σωστό, αφού η κάρτα βλέπει μόνο το ποσό της τρέχουσας δόσης και όχι το συνολικό, οπότε δεν μπορεί να σε χρεώσει για όλο το ποσό.

asxetos22
04-02-11, 21:31
Νομίζω, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, πως στην περίπτωση των δόσεων η κάρτα θα δει την πρώτη δόση και όχι όλο το ποσό, οπότε αν η δόση είναι 100 ευρώ, το πιστωτικό όριο 5.000 και το χρεωστικό υπόλοιπο 4.800 θα το δεχθεί και θα πας στα 4.900.

Φίλε μου, εμένα μου έχει τύχει, και είχα πολλαπλές επικοινωνίες με την εν-λόγω τράπεζα, αλλά όπως είπα αρκετά παλαιότερα, δε νομίζω να έχει αλλάξει αυτό.

P.S. Μου αρέσει η υπογραφή σου, μου ταιριάζει γάντι ;)

Το όριο είναι 3000 και μέσα σε έναν μήνα γίνανε αγορές ύψους 4500 (σε διαφορετικές δόσεις από 6 έως 12)

ίσως να πρέπει να τα κάνουμε μια μεταφορά, γιατί έχει ενδιαφέρον το θέμα

Αγαπητέ μου admin κάνε μία μεταφορά, εσύ μπορείς!

morfeas-dsl-
04-02-11, 21:31
Οκ αλλα γιατι να μη μπορει καποιος να πληρωσει ολο το ποσο και να μην εχει μετα δοσεις? Εγω τους προτεινα να πληρωσω και τους τοκους που θα αντιστοιχουσαν στο 12 μηνο των δοσεων και παλι τα ιδια!

manoulamou
04-02-11, 21:32
Μπορείς όμως, και αν πρόκειται για κάποιο μικρό κατάστημα και όχι αλυσίδες και τέτοια, να του πεις ότι εδώ λες 100€, αν στο πληρώσω μετρητά? Τότε συνήθως σου κατεβάζουν τη τιμή, (αυτό δεν είναι ούτε λαμογιά, ούτε παράνομο).Η τράπεζα κατακρατάει από τον έμπορο ένα ποστοστό για να έχει μηχανάκι στο μαγαζί του, καθώς και μία μηναία συνδρομή.

Εγω το ξεκινησα :redface: (ξερω πως σε πολλα μαγαζια, ιδιως με την ΔΝΤ κριση, αλλη τιμη γραφουν κι αλλη σου κανουν οταν τους δινεις ζεστο χρημα, εως και 15% μειον μερικοι που καιγονται)... Συγγνωμη που καταφερα να μας βγαλω τοοοσο OFF TOPIC, ειχα απορια για κρυφα εξοδα ή/και τοκους, χρησιμα ολα αυτα, ανοιξε πολυ η συζητηση...:redface:
ΜΕΧΡΙ ΝΕΟ ΘΕΜΑ γινεται!

giwrgosth
04-02-11, 21:34
Οκ αλλα γιατι να μη μπορει καποιος να πληρωσει ολο το ποσο και να μην εχει μετα δοσεις? Εγω τους προτεινα να πληρωσω και τους τοκους που θα αντιστοιχουσαν στο 12 μηνο των δοσεων και παλι τα ιδια!
Είναι λογιστικό θέμα μάλλον, δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργούν, αλλά φαντάζομαι πως θα είναι πολύπλοκη διαδικασία.
Γι΄ αυτό δεν μπορείς να κάνεις και μεταφορά υπολοίπου σε άλλη κάρτα αν έχεις δόσεις.

asxetos22
04-02-11, 21:36
Σωστό, αφού η κάρτα βλέπει μόνο το ποσό της τρέχουσας δόσης και όχι το συνολικό, οπότε δεν μπορεί να σε χρεώσει για όλο το ποσό.

Δεν είπα ότι σου χρεώνει όλο το ποσό, αλλά στο αφαιρεί από το δάνειο που σου έχει εγκρίνει (περίπου 3.000-5.000)

Παιδιά σκεφτείτε κάτι άλλο.
Πάω σε καταστήματα και αγοράζω με δόσεις, όπου το συνολικό ποσό των δόσεων είναι 5.000€, το όλο κεφάλαιο είναι όμως 100.000€, και τη κάνω για εξωτερικό. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη στη καταβολή των ποσών στους εμπόρους, και θα ρισκάρει να χάσει όλο το κεφάλαιο από εσένα?
Στη πιστωτική δεν έχεις υποθηκεύσει το σπίτι σου για να στο πάρει.

BigBlack
04-02-11, 21:42
Δεν είπα ότι σου χρεώνει όλο το ποσό, αλλά στο αφαιρεί από το δάνειο που σου έχει εγκρίνει (περίπου 3.000-5.000)

Πάω σε καταστήματα και αγοράζω με δόσεις, όπου το συνολικό ποσό των δόσεων είναι 5.000€, το όλο κεφάλαιο είναι όμως 100.000€, και τη κάνω για εξωτερικό. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη στη καταβολή των ποσών στους εμπόρους, και θα ρισκάρει να χάσει όλο το κεφάλαιο από εσένα?

Η σωστή λέξη εδώ δεν είναι "αφαιρεί", αλλά "δεσμεύει".

Κάποιες συναλλαγές γίνονταν χωρίς τη δέσμευση όλου του ποσού, άλλες το δέσμευαν. Είναι ανάλογα με την πολιτική της τράπεζας, ή τη συμφωνία με τον έμπορο.

sdikr
04-02-11, 21:53

Σωστό αυτό που λες, λογικά υπάρχει κάποιο όριο ή ίσως βλέπουν το τι κινήσεις κάνεις γενικά ώστε να σου δώσουν το δικαίωμα για δόσεις (μπορεί πχ να σου το κόψουν)

Απλα και εγώ λέω τι έγινε με την δικιά μου περίπτωση

Gianniskriti
04-02-11, 22:08
Γειά σαι παιδιά. Επιτρέψτε μου κι εμένα να πάρω θέση. Στις άτοκες δόσεις το ποσό της αγοράς αφαιρείται-δεσμεύεται από το πιστωτικό όριο της πιστωτικής, πάντα, σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός. Μάλιστα το δεσμευμένο πιστωτικό όριο ονομάζεται "γεγενημένες απαιτήσεις από άτοκες δόσεις", και μειώνει ισόποσα το διαθέσιμο όριο για αγορές (δηλ το πιστωτικό όριο). Κάθε φορά που εξοφλούμε κάποια άτοκη δόση το δεσμευμένο ποσό μειώνεται και το διαθέσιμο ποσό για αγορές αυξάνεται ισόποσα.
Όποιος έκανε άτοκες αγορές και είναι σίγουρος ότι ήταν πάνω από το πιστωτικό του όριο ή μετά πλήρωσε τόκους υπέρβασης ορίου ή έχει να κάνει με ειδική συμφωνία με την τράπεζα (π.χ. δικαιούται υπέρβαση ορίου μέχρι κάποιο ποσό με τους τάδε όρους/κόστος).

Είμαι τραπεζικός υπάλληλος (δυστυχώς), έχω εργαστεί συνολικά σε 3 τράπεζες, και έχω φίλους απο πολλές άλλες και τα συζητάμε συχνά αυτά τα θέματα, σας το λέω για να καταλάβετε οτι δεν τα λέω στην τύχη ούτε το παίζω έξυπνος.

Ωραίο το νέο νήμα, έχουν ενδιαφέρον αυτά τα θέματα για αρκετούς χρήστες.

manoulamou
04-02-11, 22:32
Ουδεν κακον (τα off topic μου) αμιγες καλου (νεο θεμα ενδιαφερον)...

Ευχαριστουμε συναδελφε Γιαννη, για τις insider πληροφοριες!:oneup:

sdikr
04-02-11, 22:37
Γειά σαι παιδιά. Επιτρέψτε μου κι εμένα να πάρω θέση. Στις άτοκες δόσεις το ποσό της αγοράς αφαιρείται-δεσμεύεται από το πιστωτικό όριο της πιστωτικής, πάντα, σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, έτσι λειτουργεί ο μηχανισμός. Μάλιστα το δεσμευμένο πιστωτικό όριο ονομάζεται "γεγενημένες απαιτήσεις από άτοκες δόσεις", και μειώνει ισόποσα το διαθέσιμο όριο για αγορές (δηλ το πιστωτικό όριο). Κάθε φορά που εξοφλούμε κάποια άτοκη δόση το δεσμευμένο ποσό μειώνεται και το διαθέσιμο ποσό για αγορές αυξάνεται ισόποσα.
Όποιος έκανε άτοκες αγορές και είναι σίγουρος ότι ήταν πάνω από το πιστωτικό του όριο ή μετά πλήρωσε τόκους υπέρβασης ορίου ή έχει να κάνει με ειδική συμφωνία με την τράπεζα (π.χ. δικαιούται υπέρβαση ορίου μέχρι κάποιο ποσό με τους τάδε όρους/κόστος).

Είμαι τραπεζικός υπάλληλος (δυστυχώς), έχω εργαστεί συνολικά σε 3 τράπεζες, και έχω φίλους απο πολλές άλλες και τα συζητάμε συχνά αυτά τα θέματα, σας το λέω για να καταλάβετε οτι δεν τα λέω στην τύχη ούτε το παίζω έξυπνος.

Όπα τώρα μας τα χάλασες, δηλαδή υπάρχει περίπτωση να έχω πληρώσει παραπάνω;

nmavro73
04-02-11, 22:41
Την πρώτη μέρα που γίνεται η αγορά με δόσεις,δεσμεύεται όλο το ποσό. Δεν το βλέπεις στις κινήσεις αλλά στα υπόλοιπα. Μόλις γίνει η επεξεργασία της κίνησης τότε αποδεσμεύονται όλα και μένει η δόση ως κίνηση. Επίσης μένει αυτόματα δεσμευμένη η επόμενη δόση

manoulamou
05-02-11, 00:06
αντιγραφη απο Marfin (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:_sy2COJeONQJ:www.laiki.com/web/w3cy.nsf/WebContentDocsByID/ID-6558A967CA92B8ECC225702A003CF151+%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%82+%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a&source=www.google.gr)
Μπορει να μην ισχυουν πλεον ή να ισχυουν μονο για Marfin...

nmavro73
05-02-11, 03:20
Δεν υπάρχει αυτό το λινκ. Πάντως αυτό με τις δόσεις ισχύει. Πάντα έτσι αγοράζω

asxetos22
05-02-11, 22:23

Άρα, δε διαφωνούμε κάπου. Έτσι? :hmm:

ela002
05-02-11, 22:48
Γιατί τόσο μπέρδεμα; Το κόστος της αγοράς δια τους μήνες αν πληρώνεις ολόκληρο το πόσο, δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω.

Υπάρχουν όμως κάτι εξυπνάκηδες που σου λένε 6 άτοκες κάνει τόσο αλλά μετρητά τόσο, άρα κουραφέξαλα άτοκες δόσεις... αυτό το έχω παρατηρήσει σε μικρά "μαγαζάκια".

balander
19-12-12, 10:04
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.

Εχω παρει 1200 ευρω ενα προιον για παραδειγμα σε 12 ατοκες δοσεις. (100/μηνα). Τωρα εχω την οικονομικη δυνατοτητα να δωσω απευθειας 400 ευρω, αλλα θελω να μειωθει η δοση καθε μηνα απο 100 σε λιγοτερα. Δηλαδη δεν θελω απλως να τα βαλω και να τραβαει καθε μηνα 100 ευρω (για 4 μηνες) αλλα τα 1000 ευρω να πανε 600 ευρω.

Γίνετε;

BigBlack
19-12-12, 12:40
Όχι, δυστυχώς. Για να καταλάβεις, ακόμα και αν ακυρωθεί η πώληση θα εμφανιζεται κάθε μήνα για 12 μήνες το ποσό και ο αντιλογισμός του, δηλαδή χρέωση 100 ευρώ κι από κάτω πίστωση 100 ευρώ.

balander
19-12-12, 13:18
Ρώτησα στα γρηγορα ενα καταστημα τραπεζας και μου ειπε πως εαν πληρωνω απο το μηχανημα εξω να παταω την επιλογη προπληρωμη δωσεων πιστωτικης ... κατι τετοιο για να γινει αυτο που θελω...

τωρα τι ισχυει... θα παω να ρωτησω ξανα σε αλλο καταστημα καλυτερα

dfourt
19-12-12, 13:58
Για να μην ανοιγω αλλο θεμα.

Εχω παρει 1200 ευρω ενα προιον για παραδειγμα σε 12 ατοκες δοσεις. (100/μηνα). Τωρα εχω την οικονομικη δυνατοτητα να δωσω απευθειας 400 ευρω, αλλα θελω να μειωθει η δοση καθε μηνα απο 100 σε λιγοτερα. Δηλαδη δεν θελω απλως να τα βαλω και να τραβαει καθε μηνα 100 ευρω (για 4 μηνες) αλλα τα 1000 ευρω να πανε 600 ευρω.

Γίνετε;
Δεν ξέρω, αλλά κάνε το εξής:

Δώσε στην τράπεζά σου πάγια εντολή, να εξοφλείται ο λογαριασμός της πιστωτικής κατά την ημερομηνία λήξης του, "τραβώντας" λεφτά από κάποιον λογαριασμό που διατηρείς στην τράπεζα αυτή και κατέθεσε εκεί τα 400 ευρώ που έχεις.

Έτσι θα σου έρχεται κανονικά ο λογαριασμός της πιστωτικής που θα σου ζητάει τα 100€(+ ό,τι άλλο,αν κάνεις και άλλες αγορές) αλλά θα εξοφλείται αυτόματα από τα λεφτά που υπάρχουν στον τραπεζικό σου λογαριασμό. κατά την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού της πιστωτικής.(εφόσον υπάρχει επαρκές υπόλοιπο)

1.Δε θα χρεωθείς κανένα τόκο στην πιστωτική.
2.Θα κερδίσεις τους τόκους για τα 400€ που θα καταθέσεις στον λογαριασμό.(ψίχουλα βέβαια)
3.Θα γλυτώσεις από την ταλαιπωρία να τρέχεις στην τράπεζα για να πληρώσεις τον λογαριασμό της πιστωτικής.
Αρκεί πάντα να φροντίζεις να υπάρχει το απαραίτητο ποσό στον λογαριασμό σου κατά την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού της πιστωτικής.

@ ADSLgr.com All rights reserved.