PDA

Επιστροφή στο Forum : Ταξίδι στις ΗΠΑ - πως πληρώνω

trelomhxmhx
01-04-11, 19:35
λοιπόν πολύ σύντομα πρόκειται να κάνω ένα ταξίδι στις ΗΠΑ και δεν ξέρω με τι θα "κινούμαι" εκεί σκεφτόμουν να έπαιρνα κάτι ψηλά σε cash και να πάρω και μια χρεωστική κάρτα

η χρεωστική που έχω είναι η visa electron post bank (εκδόθηκε πριν λίγες μέρες) που μέχρι στιγμής ξέρω ότι κάνει αναλήψεις στην Ελλάδα

αυτό που δεν έχω επιβεβαιώσει είναι αν μπορώ να κάνω απευθείας αγορές από καταστήματα και προφανώς δεν έχω επιβεβαιώσει κανένα από τα παραπάνω αν ισχύουν στις ΗΠΑ

ό,τι σας λέω υποτίθεται ότι η κάρτα τα υποστηρίζει και μάλιστα σε όλον τον κόσμο αλλά λόγω κάποιων αμφιβολιών που έχω θα θελα να τα επιβεβαιώσει κάποιος που ταξίδεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ

ariadgr
01-04-11, 21:09
Στη χειρότερη θα κάνει αναλήψεις από ΑΤΜ.

trelomhxmhx
01-04-11, 21:12
Στη χειρότερη θα κάνει αναλήψεις από ΑΤΜ.

ok

κάτι είναι και αυτό, σίγουρα θα υπάρχουν έξτρα χρεώσεις αλλά σκοπός είναι να μην μείνω ταπί

εν τω μεταξύ σήμερα έκανα αγορά σε supermarket με αυτήν την κάρτα οπότε άρχισα να ανησυχώ λιγότερο

παρ όλα αυτά σίγουρα θα πάρω και λίγο cash μαζί μου

που συμφέρει η μετατροπή €->$ εδώ ή Αμερική;

arys
04-04-11, 11:06
Καλό θα ήταν να έχεις μια πιστωτική για τις συναλλαγές και τη χρεωστική κρυμμένη και μόνο για τις αναλήψεις.
Η πιστωτική θα σου δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές ειδικά αν είσαι στο εξωτερικό συν το ότι πολλές σου δίνουν κάποια πλεονεκτήματα όπως πόντους, ασφάλεια και ιατρική κάλυψη στο εξωτερικό.
Σκέψου το ενδεχόμενο να κλαπεί η χρεωστική. Θα εξαφανιστούν τα λεφτά σου αμέσως ενώ με τη πιστωτική τα λεφτά παραμένουν και έχεις τουλάχιστον την επιλογή να κάνεις ανάληψη από κάποια τράπεζα αν χρειαστεί.

Σε ότι αφορά τη μετατροπή από ευρώ σε δολάρια η ισοτιμία είναι ίδια (με μικρές αποκλίσεις) σε όλο τον κόσμο και μόνο η προμήθεια αλλάζει. Θα σου έλεγα να προτιμήσεις κάποιο ανταλλακτήριο αντί για τράπεζα γιατί συνήθως έχουν μικρότερη προμήθεια.
Μπορείς να αλλάξεις κάποια λεφτά στην Ελλάδα αρχικά για να κινηθείς όταν φτάσεις και μετά ξανά όταν είσαι εκεί.

Αν επιλέξεις πιστωτική τότε διάλεξε American Express πρώτα και μετά VISA.
Την εκδίδεις τώρα, κάνεις το ταξίδι σου και μετά την ακυρώνεις αν θες γιατί στην Ευρώπη είναι η ποιο άχρηστη κάρτα.

8anos
04-04-11, 17:31
Παρε υποψιν επίσης οτι στο εξωτερικό η χρεωστική σου μπορεί να μην γίνεται δεκτή παντου.
Κατα την γνωμη μου μια πιστωτικη θα σου ειναι απαραίτητη

PopManiac
04-04-11, 17:43
Παρε υποψιν επίσης οτι στο εξωτερικό η χρεωστική σου μπορεί να μην γίνεται δεκτή παντου.
Κατα την γνωμη μου μια πιστωτικη θα σου ειναι απαραίτητη

Σωστός...

Αν και με τη Maestro που έχω εδώ στο Βέλγιο (σημ είναι κάρτα ανάληψης!) πέρυσι το καλοκαίρι που ήμουν ΗΠΑ δεν είχα πρόβλημα πουθενά εκτός νομίζω από κάποια τράπεζα στη ΝΥ

Αλλά σίγουρα στη Bank of America δεν είχα πρόβλημα.

Θυμάμαι επίσης χρόνια πριν το 2005 που ήμουν με Ελληνική Maestro από Eurobank (αν και προσοχή γιατί στην Ελλάδα είναι και πιστωτική η Maestro αν δεν απατώμαι) πάλι δεν αντιμετώπισα πρόβλημα σε αναλήψεις

Βέβαια με Visa κάνοντας αναλήψεις αν κανείς δώσει προσοχή στις διακυμάνσεις €/$ και αν πληρώσει άμεσα τις αναλήψεις και δεν τις δίνει σε δόσεις, τότε μπορεί κανείς και να βγει κερδισμένος ;). Disclaimer: Δεν το δίνω ως συμβουλή και συμβουλευτείτε την τράπεζα ως προς τους όρους ανάληψης μετρητών από πιστωτική

kage
05-04-11, 05:22
στις χρεωστικες οποιαδηποτε αγορα κανεις πληκτρολογεις το pin σου.οποτε πως θα του σηκωσουν λεφτα?
τι παει να πει στις πιστωτικες τα χρηματα παραμενουν?
εγω θα ελεγα απλα παρε ενα τηλ.τσαμπα ειναι στο customer support και ρωτα τι παιζει...
εγω ξερω οτι γενικοτερα αναληψη απο atm με gr καρτα εχει μεγαλυτερη προμηθεια απο το να πηγαινες στην τραπεζα...
Visa Electron is a debit or credit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States.http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron

dreamercon
06-04-11, 16:10
στις χρεωστικες οποιαδηποτε αγορα κανεις πληκτρολογεις το pin σου.οποτε πως θα του σηκωσουν λεφτα?
τι παει να πει στις πιστωτικες τα χρηματα παραμενουν?
εγω θα ελεγα απλα παρε ενα τηλ.τσαμπα ειναι στο customer support και ρωτα τι παιζει...
εγω ξερω οτι γενικοτερα αναληψη απο atm με gr καρτα εχει μεγαλυτερη προμηθεια απο το να πηγαινες στην τραπεζα...
Visa Electron is a debit or credit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States.http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron

* Οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν πιστωτικές, οπότε δεν χρειάζεται pin - στην αμερική αυτό συνηθίζεται για κάρτες που γράφουν πάνω Visa ή MasterCard.
* Στις πιστωτικές, τα χρήματα δεν βγαίνουν αμέσως από τον λογαριασμό σου και οι πιστωτικές κάρτες παρέχουν αυξημένη προστασία να αμφισβητήσεις χρήσεις της κάρτας που δεν έκανες.
* Το ΑΤΜ κατά κανόνα έχει χαμηλότερη προμήθεια για συνάλλαγμα από τις τράπεζες όταν χρησιμοποιείται με χρεωστική κάρτα.

kage
09-04-11, 21:16
* Οι χρεωστικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν πιστωτικές, οπότε δεν χρειάζεται pin - στην αμερική αυτό συνηθίζεται για κάρτες που γράφουν πάνω Visa ή MasterCard.

δεν μιλαμε για ινετ παραγγελειες αλλα για επι τοπου περασμα απο το μηχανημα.χρεωστικες-συνδεδεμενες με λογαριασμο ειμαι σχεδον σιγουρος(τουλ.σε 2 διαφορετικες καρτες που εχω) οτι ολες αφου περαστουν απο το μηχανημα ζητανε pin για επιβεβαιωση. κατι που δεν γινετε στις πιστωτικες(δηλ.που εχουν την δυνατοτητα να αγοραζουν πραγματα ενω δεν υπαρχουν λεφτα στον λογαριασμο)

dreamercon
12-04-11, 16:06
δεν μιλαμε για ινετ παραγγελειες αλλα για επι τοπου περασμα απο το μηχανημα.χρεωστικες-συνδεδεμενες με λογαριασμο ειμαι σχεδον σιγουρος(τουλ.σε 2 διαφορετικες καρτες που εχω) οτι ολες αφου περαστουν απο το μηχανημα ζητανε pin για επιβεβαιωση. κατι που δεν γινετε στις πιστωτικες(δηλ.που εχουν την δυνατοτητα να αγοραζουν πραγματα ενω δεν υπαρχουν λεφτα στον λογαριασμο)

Στις ΗΠΑ που είμαι δώδεκα χρόνια τώρα δεν είναι έτσι, μπορείς αν θες να χρησιμοποιήσεις την χρεωστική σαν να ήταν πιστωτική οπότε δεν σου ζητάει πιν. Στην Βρετανία ισχύει αυτό που λες.

@ ADSLgr.com All rights reserved.