Επιστροφή στο Forum : Ηλεκτρικοι οικιακοι καυστήρες
Γεια σας φιλοι. Συναδελφος που ενδιαφερεται να απεξαρτηθει απο το πετρελαιο , περα απο τον κλασικο επιτοιχιο ατομικο λεβητα αεριου , ανακαλυψε σε ειδικα μαγαζια ηλεκτρικο "ατομικο" λεβητα που λειτουργει με ηλεκτρισμο. με συστημα αντισταθμισης της εξωτερικης θερμοκρασιας, ο πωλητης του υποσχεθηκε οτι ειναι αρκετα οικονομικο , οσο και το αεριο. Αν λαβουμε υπ οψιν οτι ειναι αρκετα μικροτερος απο τον λεβητα του αεριου και οτι , επειδη δεν εχει καμιναδα τοποθετειται εντος του σπιτιου και αρα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης γιατι προστατευεται απο τα καιρικα φαινομενα , φαινεται ενδιαφερουσα επιλογη. Γνωριζει κανεις κατι για το θεμα?
Δε νομίζω να είναι και τόσο οικονομικός...
Εδώ ένας θερμοσίφωνας για 80Lt "καίει" τα 'ντερά του. Φαντάσου τι θα χρειάζεται για την ποσότητα νερού που υπάρχει στην θέρμανση.
σου προτείνω να κοιτάξεις μια λύση ηλιοθερμίας
http://www.avatec.gr/product.asp?catid=1088
και ένα DIY project επί του θέματος
http://www.iqsolarpower.com/solarheater.htm
σου προτείνω να κοιτάξεις μια λύση ηλιοθερμίας
http://www.avatec.gr/product.asp?catid=1088
και ένα DIY project επί του θέματος
http://www.iqsolarpower.com/solarheater.htm
Δεν ειναι κατι που μπορει να χρησιμοποιηθει για κυριο συστημα , μονο βοηθητικο.
........Auto merged post: nodasz πρόσθεσε 1 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Δε νομίζω να είναι και τόσο οικονομικός...
Εδώ ένας θερμοσίφωνας για 80Lt "καίει" τα 'ντερά του. Φαντάσου τι θα χρειάζεται για την ποσότητα νερού που υπάρχει στην θέρμανση.
Το να λεμε "καιει τα αντερα του " πιστεψε με δεν λεει τιποτε , ασε που ειναι και λαθος ... τα συγκεκριμενα συστηματα δειχνουν φτηνοτερα απο το πετρελαιο παντως.
δειχνουν η ειναι?
και γω θελω να φυγω απο το πετρελαιο της οικοδομης κ να κανω κατι πληρως αυτονομο,αλλα δε ξερω τι
Δείχνουν...
Θα σου πρότεινα φυσικό αέριο blade_
Δείχνουν...
Δεν υπαρχει δικτυο φυσικου αεριου στην περιοχη του φιλου που συζηταμε.
Δείχνουν...
εχω αποριψει αυτη την λυση για δυο λογους
εχω ηλιακο
πληρωμη παγιου ολο το χρονο και γω μενω μονος κ χρειαζομαι λιγη θερμανση το χειμωνα..
Πόσο λίγη δηλαδή? Για ένα δωμάτιο ή για μικρό χρονικό διάστημα σε όλο το σπίτι?
Για τον φίλο σου nodasz, θα πρότεινα να κοιτάξει και προς τη λύση καυστήρα με pellets.
ειναι σχετικα μικρο το σπιτι και χρειαζομαι ζεστη νοεμβρη με μαρτιο...οποτε,δε με ενδιαφερει να πληρωνω κ τους υπολοιπους μηνες...
Eχουμε σχετικό νημα.
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=484034
Ναι, με ηλεκτρικό ρεύμα, νυχτερινό (*), και με χρήση κλιματιστικών ή ακόμα καλύτερα αντλιών θερμότητας, έχουμε οικονομικότερη θέρμανση.
(*) Η "νυχτερινη" χρέωση τον χειμώνα είναι απο 15:30 έως 17:30 και απο 2:00 έως 8:00
Με τα νέα τιμολόγια, που δεν πετάει στα ύψη το κοστολόγιο όσο αυξάνει η κατανάλωση, συμφέρει και τις άλλες ώρες της ημέρας, ενώ παλαιότερα ήταν απαγορευτικό (πάνω απο τις 2000 κιλοβατώρες ημερήσιας κατανάλωσης, πήγενε σχεδόν 0,20 η κιλοβατώρα).
Θα σου πρότεινα πριν απ'όλα να δεις κατα πόσον υπάρχει νομικά η δυνατότητα να αποκοπείς από την κεντρική θέρμανση. Απ'όσο ξέρω το υπάρχον νομικό πλαίσιο το προβλέπει μόνο για εγκατάσταση λέβητα αερίου, κι αυτό με την προϋπόθεση ότι θα αποσπάσεις τη συναίνεση του 51% της γενικής συνέλευσης. Επειδή όμως είμαι 99% και όχι 100% σίγουρος, θα έλεγα να το ψάξεις με κάποιο δικηγόρο ή μηχανολόγο που σαχολείται με το αντικείμενο.
Οσον αφορά ειδικά τα pellets, που πρότεινε ο φίλος μου ο Seitman παραπάνω, είμαι πρόθυμος να στοιχηματίσω ότι δεν επιτρέπεται στο μπαλκόνι (επειδή όμως δεν έχω ρωτήσει το Μπέο, υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα να το χάσω το στοίχημα!).
Η ηλεκτρική θέρμανση είναι γενικά αντιοικονομική με συμβατικές συσκευές (ηλεκτρική αντίσταση), στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ηλεκτρικός λέβητας. Οι αντλίες θερμότητας (περιλαμβανομένων και των συνήθων κλιματιστικών split unit) είναι τουλάχιστον τρεις φορές οικονομικότερες, και με βάση και τις ανάγκες σου όπως τις περιγράφεις, θα σου πρότεινα να το δεις ζεστά σαν εναλλακτική. Επειπλέον, σε σχέση με τον ηλεκτρικό λέβητα πλεονεκτεί και στο ότι μπορείς να θερμαίνεις χώρους επιλεκτικά, και όχι υποχρεωτικά όλους ή κανέναν (μεγαλύτερη ακόμη οικονομία). Τέλος, είναι λιγότερο πιθανό να έχεις πρόβλημα με την επάρκεια της ηλεκτρικής σου παροχής, πράγμα που με ηλεκτρικό λέβητα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Δεν ήξερα τη φύση του σπιτιού που αναφέρει ο nodasz, Νίκο, και υπέθεσα ότι θα είναι μονοκατοικία με λεβητοστάσιο. :oops:
Για λέβητες μπαλκονιού pellets έκανα ερώτηση στον προμηθευτή μου και αναμένω στο ακουστικό. Αλλά σίγουρα όμως υπάρχουν εσωτερικού χώρου.
Δεν ήξερα τη φύση του σπιτιού που αναφέρει ο nodasz, Νίκο, και υπέθεσα ότι θα είναι μονοκατοικία με λεβητοστάσιο. :oops:
Για λέβητες μπαλκονιού pellets έκανα ερώτηση στον προμηθευτή μου και αναμένω στο ακουστικό. Αλλά σίγουρα όμως υπάρχουν εσωτερικού χώρου.Δίκιο έχεις Δημήτρη, ούτε εγώ ξέρω τη φύση του σπιτιού, κι εγώ υπέθεσα διαμέρισμα :whistle:
Ας περιμένουμε να μας διευκρινίσει ο Νώντας.
αν μαθεις τιμουλα σειτμαν με ενδιαφερει κ μενα...οσο για μας σχεδον ολοι συμφωνουμε να το κανουμε γιατι ειμαστε 9 διαμερισματα κ καιμε μονο τα 3...ετσι φορτωνομαστε εμεις ολο το πετρελαιο..
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας και συγγνωμη που εκανα τοσο καιρο να απαντησω. Μιλαμε για διπλοκατοικια , ενα διαμερισμα 120 τμ ανα οροφο , δυο οροφοι στη Νεα Σμυρνη. Αυτη τη στιγμη υπαρχει κεντρικο λεβητοστασιο με αυτονομη θερμανση αλλα δεν υπαρχει προβλημα στο να καταργηθει.
Να σημειωσω οτι , αν και οι φιλοι anon και nyannaco υποστηριζουν οτι τα κλιματιστικα ειναι οικονομικοτερα , σε μενα και στον συναδελφο που ανηκει το σπιτι δεν αρεσουν. Κακη αποδοση τις πολυ κρυες μερες , το δωματιο κρυωνει αμεσως μολις κλεισει , γενικα κακη συμπεριφορα. Ομολογω οτι δεν εχω εικονα απο τις αντλιες θερμοτητες που αναφερετε .
Πρωτη επιλογη του συναδελφου ηταν ο αυτονομος καυστηρας αεριου. Αλλα δικτυο δεν υπαρχει στην περιοχη του και αγνωστο ποτε θα παει. Οποτε καποιος του προτεινε ηλεκτρικο λεβητα. Βεβαια το κοστος ανεβαινει με τη μετατροπη της παροχης του σε τριφασικη. απο την αλλη θα αποκτησει εναν μικρο συμπαγη λεβητα χωρις καυσαερια που μπαινει σε εσωτερικο χωρο και προφανως εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης ( εχω εξωτερικο αυτονομο λεβητα αεριου και παρολο που εχω κατασκευασει ντουλαπι ξερω οτι η φθορα απο τις καιρικες συνθηκες ειναι σημαντικη και τον εχω μονο 7 χρονια ( ηδη εχω παθει τρεις φορες βλαβη στα ηλεκτρικα του λεβητα ) γι αυτο και μου αρεσε η ιδεα του ηλεκτρικου λεβητα ( και πιστεψτε με , βαση στοιχειων ισχυος η καταναλωση του ηλεκτρικου και του λεβητα αεριου δειχνουν πολυ παραπλησιες ) Για αυτο και οι επιλογες του φιλου ηταν αυτες οι δυο και οχι αλλες εξωτικες.
Επιπλεον , παντα θελεις μια πιο δοκιμασμενη λυση για την θερμανση του σπιτιου σου. Σκεφτειτε οτι υπαρχει εκτος απο το κοστος χρησης και η ευκολια κα ταχυτητα συντηρησης. Εχω μεινει μεσα στο καταχειμωνο χωρις θερμανση με δυο μικρα παιδια στο σπιτι για 5 μερες και ξερω οτι παιζει και αυτος ο παραγοντας τεραστιο ρολο. Οποτε εξωτικες λυσεις αποκλειονται. Λεβητας απο γνωστη και δοκιμασμενη εταιρεια , τσεκαρισμενη επαρκεια ανταλλακτικων ειναι κρισιμοτατα θεματα και ας πληρωσω κατι παραπανω. Οχι να περιμενω Γεναρη μηνα να ερθει μια πλακετα απο Γαλλια ... Τι να τον κανω τον καλο συντελεστη αποδοσης ετσι ...
Για ηλεκτρικό λέβητα, δηλαδή που θερμαινει νερό, θα υπολογίζεις μια απόδοση μικρότερη του 1, μιας και θα υπάρχουν απώλειες θερμότητας κατα την μεταφορά θερμού νερού. Δηλαδή ειναι μικρότερης απόδοσης πχ απο θερμοπομπούς. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς νυχτερινό, δεν συνιστάται, απο άποψη κόστους. με το νυχτερινό προσεγγίζει (και μόνο κατα την διάρκεια αυτού) το κόστος με αέριο, οπότε για το σύνολο της ημέρας θα έχεις κόστος ανάλογο πχ με πετρέλαιο...
Να σημειωσω εδω ( μια και συνεχιζω τη μελετη ...) οτι οι καυστηρες με pellets παρουσιαζουν πολλα προβληματα , οπως τροφοδοσια , ποιοτητα πρωτης υλης , εξαρτηση απο προμηθευτη , συνεργασια καυστηρα , λεβητα κα , προβληματα που κανουν κατα τη γνωμη μου απαγορευτικη τη χρηση του για οικιακο συστημα . Δειτε και εδω :
http://www.hellenic-pellets.gr/articles.asp?article_id=61&lang_id=gr
Να συμπληρώσω το κουβάλημα και την αποθήκευση των pellets.
Να συμπληρώσω το κουβάλημα και την αποθήκευση των pellets.
Συμφωνω απολυτα. Αρα , πρακτικα , για καποιον με διαμερισμα σε αστικο κεντρο ήδη κατασκευασμενο ( οποτε πρακτικα μαλλον αποκλειεται η λυση της ενδοδαπεδιας ) οι για μενα μονες ουσιαστικα λυσεις ειναι λεβητας αεριου ή δευτερευοντως ηλεκτρικος λεβητας.
Αληθεια , εχει κανεις γνωμη για τους καλυτερους λεβητες φυσικου αεριου οσον αφορα συντηρηση , υποστηριξη , ποιοτητα κατασκευης ? Ο δικος μου ειναι HERMANN ( ιταλικος ) αλλα δεν ειμαι ευχαριστημενος ( ηταν φτηνος οταν τον πηρα , εποχη που δεν μπορουσα να διαθεσω περισσοτερα χρηματα) Γνωστος μου εχει FRISQUET (γαλλικος) και ειναι πολυ ευχαριστημενος. Ξερει κανεις τιποτα για BUDERUS ή οποιαδηποτε αλλη μαρκα?
Εκτός από τους Buderus, και οι Vaillant τοποθετούνται στην κορυφαία κατηγορία. Καλό όνομα έχουν επίσης οι Riello, όσον αφορά τη σχέση ποιότητας-τιμής, αλλά και την υποστήριξη σε ανταλλακτικά από την εδώ αντιπροσωπεία. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα αξιόλογα μηχανάκια που δεν γνωρίζω.
........Auto merged post: nyannaco πρόσθεσε 7 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Γνωστος μου εχει FRISQUET (γαλλικος) και ειναι πολυ ευχαριστημενος.Χωρίς να υπονοώ τίποτε απολύτως για τη συγκεκριμένη μάρκα (που δεν γνωρίσω άλλωστε), θέλω να σταθώ στο πόσες παγίδες μπορεί να κρύβει η γνώμη του κάθε καλοπροαίρετου γνωστού. Με τί κριτήριο είναι ευχαριστημένος ο γνωστός σου; Οτι ζεσταίνεται το σπίτι του; Αυτό εξαρτάται πολύ περισσότερο από όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση (αν έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί σωστά), και λιγότερο από την ποιότητα του ίδιου του λέβητα. Από εκεί και πέρα, είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο λέβητας λειτουργεί αποδοτικά; Εχει πάθει βλάβη για να δει να υπάρχουν ανταλλακτικά, και πόσο εύκολα βρίσκονται; Τον έχει αρκετά χρόνια ώστε να μπορεί να έχει γνώμη για την αξιοπιστία του; Επειδή πιθανότατα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει/κρίνει όλα αυτά, είναι πολύ ασφαλέστερο να ρωτήσεις ένα δυο ανθρώπους της δουλειάς (καυστηρατζήδες, μηχανολόγους που ασχολούνται με θερμάνσεις) που εμπιστεύεσαι... και να είναι ανεξάρτητοι, όχι έμποροι ή υπάλληλοι εμπόρων.
Χωρίς να υπονοώ τίποτε απολύτως για τη συγκεκριμένη μάρκα (που δεν γνωρίσω άλλωστε), θέλω να σταθώ στο πόσες παγίδες μπορεί να κρύβει η γνώμη του κάθε καλοπροαίρετου γνωστού. Με τί κριτήριο είναι ευχαριστημένος ο γνωστός σου; Οτι ζεσταίνεται το σπίτι του; Αυτό εξαρτάται πολύ περισσότερο από όλη την υπόλοιπη εγκατάσταση (αν έχει μελετηθεί και κατασκευαστεί σωστά), και λιγότερο από την ποιότητα του ίδιου του λέβητα. Από εκεί και πέρα, είναι σε θέση να γνωρίζει αν ο λέβητας λειτουργεί αποδοτικά; Εχει πάθει βλάβη για να δει να υπάρχουν ανταλλακτικά, και πόσο εύκολα βρίσκονται; Τον έχει αρκετά χρόνια ώστε να μπορεί να έχει γνώμη για την αξιοπιστία του; Επειδή πιθανότατα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει/κρίνει όλα αυτά, είναι πολύ ασφαλέστερο να ρωτήσεις ένα δυο ανθρώπους της δουλειάς (καυστηρατζήδες, μηχανολόγους που ασχολούνται με θερμάνσεις) που εμπιστεύεσαι... και να είναι ανεξάρτητοι, όχι έμποροι ή υπάλληλοι εμπόρων.
Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου. Λοιπον , με το φιλο με το frisquet μενουμε στην ιδια πολυακοικια , 2ο αυτος 4ο εγω και καναμε μαζι την εγκατασταση το 2004 στην ιδια εταιρεια. Εχω παθει 3 βλαβες , δεν εχει παθει καμια. Εννοειται οτι δεν ειναι αξιολογο στατιστικο δειγμα αλλα για μενα κατι λεει. Επισης κατι λεει οτι 4 HERMAN στην πολυκατοικια μου εχουν ολοι παθει καποια βλαβη στα τελευταια 7 χρονια.
Δεν ειναι δυνατον να ξερω ποσο αποδοτικα λειτουργει το δικο μου και το δικο του συστημα γιατι δεν εχω τις γνωσεις , ουτε μετρο συγκρισης. Πιθανως πχ να λειτουργουσε αποδοτικοτερα αν ο λεβητας μου ειχε συστημα αντισταθμισης ( νομιζω ετσι το λενε , συστημα που προσαρμοζει τη λειτουργια του λεβητα με τις εξωτερικες συνθηκες , γιατι τωρα μου φαινεται τελειως μη αποδοτικο το οτι ζεσταινει ας πουμε στους 65 , κοβει τελειως , κρυωνει το νερο και μετα απο ωρα το ξαναζεσταινει απο την αρχη )
Και ξερεις οτι ειναι τρομερα δυσκολο να βρεις ανθρωπο της δουλειας που να εμπιστευεσαι και να ΜΗΝ ασχολειται με εμποριο τετοιων συσκευων , εγω τουλαχιστον δεν ξερω κανεναν και για αυτο ρωταω εδω , για να βρω. και φυσικα καταθετω και τις προσωπικες μου εμπειριες , οι δικες μου μονο δε μετρανε αλλα ολων μας μαζι κατι λενε...
@ ADSLgr.com All rights reserved.