PDA

Επιστροφή στο Forum : Κάτι σχετικά με την διατάραξη κοινής ησυχίας...

GiaNtakos
30-10-06, 05:40
Θα ήθελα να μάθω νομικά πόσα db θόρυβο επιτρέπετε να κάνει κάποιος κάτοικος πολυκατοικίας εν ώρα κοινής ησυχίας, και μια λίστα με το πόσα db θόρυβο παράγουν κάποιες συγκεκριμένες συσκευές ουτως ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης.
Γενικός αν κάποιος μπορεί ας μου παραθέσει την ισχύουσα νομοθεσία.. :hmm:

asikamin
31-10-06, 12:23
Όταν αρχίσεις να ενοχλείς, αυτό είναι το όριο!

Ριξε μια ματιά εδώ (http://www.polyd.gr/faq.htm#faq15)

και συγκεκριμένα εδώ (http://www.polyd.gr/faq.htm#faq15)

Τι κάνουμε όταν οι αποπάνω θορυβούν υπερβολικά και συνεχώς και δεν δίνουν σημασία σε παρακλήσεις του διαχειριστή και των γειτόνων και σε παρατηρήσεις της αστυνομίας;

Η ερώτησή σου δεν έχει άμεση σχέση με την διαχείριση μίας πολυκατοικίας. Ο διαχειριστής δεν μπορεί να είναι χωροφύλακας.
Η απάντησή που μπορώ να σου δώσω είναι ότι είναι θέμα αστικού κώδικα. Η καλύτερη λύση είναι να συνεννοηθείτε, όλοι εσείς που ενοχλήσται από τους ενοίκους του συγκεκριμένου διαμερίσματος, και να ζητήσετε την βοήθεια δικηγόρου.

Είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός , να συμβιώνει , με τους υπόλοιπους ενοίκους, δημιουργώντας τα ελάχιστα δυνατά ζητήματα!

FestoNero
31-10-06, 20:29
Εγω παλι θα ηθελα να μαθω τα αντιστοιχα για μονοκατοικια..
Οχι δεν εχω προβλημα με τη γιαγια μου κ τη τηλεοραση της :lol:
αλλα για τα παρτυ ρε παιδι μου..
Να ξερω ποσο μπορω να ενοχλω τη γειτονια..
:whistle:

alwaysalone
01-11-06, 20:34
Μια παράκληση απο μενα σε αυτους που μένουν στον πανω όροφο :mad: :mad: :

Μή βαζετε το κινητο σας-ξυπνητηρι στο πατωμα! Η' τουλάχιστον βγάλτε τη δόνηση :mad: !
Οταν χτυπάει καθε πρωι στις 5:30 για να ετοιμαστείτε για τη δουλειά σας, με ξυπνάτε γιατι βουίζει η κοινωνία :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Και μη καρφώνετε νυχτιάτικα 2:00..'Ανθρωποι κοιμούνται απο κάτω σας... Γκρρρρρρρ.. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

WAntilles
01-11-06, 20:48
Και μη καρφώνετε νυχτιάτικα 2:00..'Ανθρωποι κοιμούνται απο κάτω σας... Γκρρρρρρρ.. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκδικηθείς.

Την επόμενη φορά που θα το κάνουν, άνοιξε ενισχυτή και σαμπγουφέρι, και βάλε να δεις μια ταινία με ισχυρά μπάσα, π.χ. κανά Die Hard 3.

Να δεις τότε το ξανακάνουν ή όχι. Θα ακούνε Τζον Μακλέιν και θα ασπρίζουν.

:rotfl:

AddictedToChaos
01-11-06, 21:00
Εναλλακτικα, στο ιδιο ηχοσυστημα, χωνεις οτι gore-grindια βρεις διαθεσιμη μπροστα σου...

Gore-Grind Info (http://en.wikipedia.org/wiki/Grindcore)...

manoulamou
01-11-06, 21:01
(1) Μην το διακινδυνεψετε μπορει και να τους αρεσει:rofl:
(2) Ειναι σιγουρο οτι δεν μενουν αλλοι διπλα ή απο κατω
που δεν θα προσπαθησουν να εκδικηθουν εσας?:p

mfds
02-11-06, 01:20
Βαλε τους να ακουσουν αυτο http://www.youtube.com/watch?v=en3CUhhEwOU
Δεν θα σε ξαναενοχλησουν.

alwaysalone
02-11-06, 22:27
Χαχαχα! Παιδια ευχαριστώ ..! :lol: :lol:

persival
07-11-06, 02:36
Σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας, υπάρχουν όρια στην ένταση;

nrg_polini
07-11-06, 02:47
Βεβαιως και υπαρχουν, ψαξε για τη νομοθεσια σχετικα με την ηχορυπανση.

alwaysalone
07-11-06, 20:39
Σε ώρες ΜΗ κοινής ησυχίας, υπάρχουν όρια στην ένταση;

Κοιτα αμα ακουγεται η μουσική ή οτιδήποτε άλλο, στο δίπλα δωμάτιο του σπιτιού σου (με κλειστη πόρτα) τότε να καταλαβαίνεις οτι αρχίζεις να ενοχλείς τους απο κατω-πανω-διπλα.

---------------------------------------

Μια ηλεκτρική σκούπα μπορώ να τη κατανοήσω προσωπικα, αντε και καμια γιορτη 5-6 φορες το χρονο. Αλλα αυτο το πράγμα που εχουν μερικοι μολις γυρνάνε σπιτι να βαζουν τερμα μουσικη ή να μαζεύονται φιλοι και να γίνεται της...., (ακομα και σε ωρα μη κοινής ησυχίας) μονο αναισθησία δειχνει. :mad:

Δυστυχως μενω και σε περιοχή που απο φασαρια, άλλο τίποτα, δοξα το θεο ουτε ενα λεπτο δε μπορεις να ησυχάσεις. :rolleyes:

manoulamou
08-11-06, 12:37
Ευτυχως δλδ που μενω σε μονοκατοικια:p γιατι ο γιοκας μου
θα ειχε ξεσηκωσει το συμπαν με τους μουσικους οιστρους του???
Παντως διαταραξη κοινης ησυχιας, μπορει να γινει και μερα μεσημερι, για να σοβαρολογησουμε
ειναι κατι πολυ σχετικο και ουσιαστικα θεμα προσωπικης αντιληψης και ενοχλησης.
Στο στενο δρομακο μας, ας πουμε σε μικρη γειτονιτσα, πολλες φορες γινεται χαμος
γιατι ειναι η μονη μεγαλη ευθεια παραλληλα με την Κηφισιας και αρχιζουν ολοι μαζι να κορναρουν!
ΕΕΕΕ ΤΟΤΕΕΕ μου ερχεται να :2guns: :gun: :censored: :rant: :viking :dwarf
Και να μην αναφερθω στους μερακληδες των καψουροτραγουδων εντος ΙΧ 900cc :wall: :wounded:

alwaysalone
10-11-06, 02:51
Χαχαχαχαχα manoulamou! Ε κοιτα, καλύτερα η μουσικούλα....!

Εδω σε μας οι προηγούμενοι απο πανω ενοικοι, αφηναν τα παιδια τους να πάιζουν μπάσκετ μεσα στο σπιτι..(ουτε καν στη βεράντα) Μιλάμε για ώρες!

Ειναι και παλια η πολυκατοικία μας, και οι τοίχοι ειναι τσιγαρόχαρτο.. Ασε.. Ακουγονται τα παντα! ;) :p

Παντως αυτο με τα κορναρίσματα και τα καψουροτράγουδα στη διαπασόν θα πρέπει να ειναι πολύ σπαστικο :( :( .. Ειδικα οταν λες οτι εχει αυτην την ιδιαιτερότητα ο δρόμος σας, φασκελοκουκούλωστα...

manoulamou
10-11-06, 09:44
Εκεινο που μου τη βαραει δεν ειναι η συγκεκριμενη μουσικη
αλλα οτι ειναι στη διαπασων και τριζουν τα θεμελια κυριολεκτικα
και οσο για τα κορναρισματα ειναι η συνεχης επαναληψη (κολλημενο χερι με το κλαξον)
λες και θα αλλαξει κατι και θα πανε πιο γρηγορα στον προορισμο τους :nurse:
Και το πιο αστειο ειμαστε λεει ΒΠ :rtfm:

supermario
11-11-06, 13:15
Ειναι και παλια η πολυκατοικία μας, και οι τοίχοι ειναι τσιγαρόχαρτο.. Ασε.. Ακουγονται τα παντα! ;) :p

Χαχαχαχα!!! Τελικα τιποτα δεν αλλαζει. Και εγω που μενω σε σχετικα νεα πολυκατοικια (6 ετων), η ηχομονωση ειναι αγνωστη λεξη. Ακους καθε βημα των απο πανω. Ποσο μαλλον το τρεξιμο απο το σαλονι στο δωματιο και ξανα πισω, των 2 μικρων παιδιων που εχουν οι απο πανω!!!!:whip: :whip: :whip: :angryr: :angryr: :angryr:

manoulamou
11-11-06, 14:21
Αμα κλεινεις τα θηρια σε κλουβια τι περιμενεις να ακουστει μετα
ποδοβολητα, μουγκρητα και ουρλιαχτα.
Εδω αμολητα τ αφηνεις και γινεται χαμος :innocent:

alwaysalone
11-11-06, 20:06
Χαχαχα Supermario! Εμάς η δική μας ειναι περίπου 20 ετών.. Καταλαβαίνετε για τί κατάσταση μιλάω!

Η manoulamou εχει δικιο, (as always), ενταξει εχουμε να κανουμε με παιδάκια, λίγη κατανόηση..

Αλλά αυτο το πράγμα με την σκαρτο-μόνωση που εχουν οι πολυκατοικίες ειναι τραγικό.. Αναγκάζεσαι να γεμίσεις του τοίχους με ραφια και ντουλάπια να περιορίσεις κάπως τη φασαρία αλλά πού!

Θυμάμαι όταν έδινα πανελλήνιες, που ήταν τραγικότατη η κατάσταση (ειχαν ερθει κατι φοιτητες διπλα, και σας λεω οοοοολη μερα και τη μιση νυχτα η μουσικη ΤΕΡΜΑ), ειχα παει σε εναν ΩΡΛ και του ειχα ζητήσει εάν μπορει να μου δώσει ειδικά ακουστικά για τα αυτιά μου, που απομονώνουν εντελώς τον ήχο.

Αλλά μου ειπε οτι εκτος οτι δεν υπάρχουν τετοια ακουστικά, οτι ο ήχος διαπερνά και μεσα απο τα κόκκαλα.

Και σαν πείραμα, χτυπησε στο πόδι του κατι μεταλικό και το ακούμπησε μετά στο μέτωπό μου, και ενιωσα ολον τον ηχο μέσα μου!!!

Xguru
11-11-06, 20:51
Τι τι θέλεις τι νομοθέσια όταν δεν εφαρμόζεται;

Το πραγματικό ερώτημα είναι πώς μπορείς να διεκδικήσεις το δίκιο σου όταν κάποιος ένοικος ας πούμε διαταρράσει την "κοινή ησυχία σου". Και η απάντηση είναι απλή και απογοητευτική:

-Δεν Μπορείς.

Jim Slip
16-11-06, 02:09
Αυτό με την εκδίκηση, να βάλεις δηλαδή κάτι εσύ σαν αντίποινα, δεν παίζει. Σας το λέω εκ πείρας. 'Αμα πέσεις σε στραβοξυλο, δεν τη γλιτώνεις με τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, μιλάμε για βόδια. Στο τέλος θα τσακωθείς, και πάλι δε θα βγάλεις άκρη. Ωτασπίδες παιδιά.

alwaysalone
16-11-06, 02:15
Αυτό με την εκδίκηση, να βάλεις δηλαδή κάτι εσύ σαν αντίποινα, δεν παίζει. Σας το λέω εκ πείρας. 'Αμα πέσεις σε στραβοξυλο, δεν τη γλιτώνεις με τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό, μιλάμε για βόδια. Στο τέλος θα τσακωθείς, και πάλι δε θα βγάλεις άκρη. Ωτασπίδες παιδιά.

Εγώ να σου πω για ωτασπίδες :p ! Τι κερι, τι σιλικόνη απ'όλα.. Μάλιστα, οταν διαβαζα ειχα αγορασει και κατι μεγάλα ακουστικα με επενδυση απο μεσα (σαν αυτα που εχουν οι τραγουδιστες) και τα φοραγα και διαβαζα ετσι (μαζι με τις ωτοασπίδες εννοειται), για να περιορίζω την ηχορύπανση στα αυτάκια μου!

Jim Slip
16-11-06, 02:18
Εγώ να σου πω για ωτασπίδες :p ! Τι κερι, τι σιλικόνη απ'όλα.. Μάλιστα, οταν διαβαζα ειχα αγορασει και κατι μεγάλα ακουστικα με επενδυση απο μεσα (σαν αυτα που εχουν οι τραγουδιστες) και τα φοραγα και διαβαζα ετσι (μαζι με τις ωτοασπίδες εννοειται), για να περιορίζω την ηχορύπανση στα αυτάκια μου!

Οι καλύτερες από σιλικόνη! Καλό αποτέλεσμα, και δεν τις χώνεις μέσα στ'αυτί (όπως με το κερί), οπότε γλιτώνεις και τους πόνους όταν ξυπνάς!

Cafeeine
16-11-06, 02:20
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μένω σε μονοκατοικία, γιατί και δεν ενοχλώ, και δεν ενοχλούμαι, αν και πριν απο χρόνια, την εποχή που έδινα για πανελλήνιες, είχα ένα γείτονα αντίκριστα στο δρόμο που άφηνες τις μπαλκονόπορτες ανοικτές στα μεσα του χειμώνα και έπαιζε τέρμα τα πιο βαριά κλαρίνα που μπορείτε να φανταστείτε όλη μέρα και μέχρι 2-3 την νύχτα (Απο τότε σιχάθηκα το κλαρίνο) κρατησε κανα τετράμηνο αυτή η δουλειά και τα νεύρα μου είχαν γίνει τσατάλια...

paspas
21-11-06, 17:18
ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΚΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΠΤΑΙΣΜΑΤΑ
ΙΙ. Τα ειδικότερα πταίσματα
Άρθρο 417
Διατάραξη ησυχίας
Όποιος διαταράσσει δημόσια τις ασχολίες, τις τέρψεις ή την νυχτερινή ησυχία των κατοίκων με υπερβολικούς κρότους που παράγονται κατά την άσκηση κάποιου επαγγέλματος ή που προκαλούνται με άλλον τρόπο ή με θορύβους, διαπληκτισμούς ή με οποιεσδήποτε άλλες πράξεις τιμωρείται με κράτηση ή πρόστιμο.
Για οσους εχουν κουρελιασει τα νευρα τους.Ειχα ενα γειτονα που εβαζε τσιτα τη μουσικη σε νορμαλ ωρες ετσι που δε μπορουσα να δω τηλεωραση αλλα ουτε να ακουσω την ιδια μου τη σκεψη.Βρε με το καλο ,βρε με το αγριο....τιποτα.Περασαν οι πιο σαδιστικες σκεψεις απο το μυαλο μου.Τελικα κατεληξα στην εξης τακτικη.Καθε φορα που εβαζε μουσικη του εκανα μηνυση(Ερχοταν η αστυνομια και γινοταν υπηρεσιακα με μαρτυρα εμενα).Δηλαδη μαζευε και 2 με 3 την ημερα.Τωρα ισως να μην ακουει μουσικη ουτε με walkman.Εγω αποκτησα την ηρεμια μου και αυτος μερικα προστιμα

Xguru
21-11-06, 19:08
Για οσους εχουν κουρελιασει τα νευρα τους.Ειχα ενα γειτονα που εβαζε τσιτα τη μουσικη σε νορμαλ ωρες ετσι που δε μπορουσα να δω τηλεωραση αλλα ουτε να ακουσω την ιδια μου τη σκεψη.Βρε με το καλο ,βρε με το αγριο....τιποτα.Περασαν οι πιο σαδιστικες σκεψεις απο το μυαλο μου.Τελικα κατεληξα στην εξης τακτικη.Καθε φορα που εβαζε μουσικη του εκανα μηνυση(Ερχοταν η αστυνομια και γινοταν υπηρεσιακα με μαρτυρα εμενα).Δηλαδη μαζευε και 2 με 3 την ημερα.Τωρα ισως να μην ακουει μουσικη ουτε με walkman.Εγω αποκτησα την ηρεμια μου και αυτος μερικα προστιμα

Αυτό μπορείς να το κάνεις μόνον όταν δεν είσαι ο μοναδικός μάρτυρας/που ενοχλείσαι.

paspas
21-11-06, 21:13
Δεν πηγα μονος.4 μαρτυρες

alwaysalone
21-11-06, 23:21
Τέσσερις απο το σπίτι σου ή από τα γύρω διαμερίσματα?

---

Εμενα μου κάνει εντυπωση που οι απο πάνω, βάζουν το ξυπνητήρι και χτυπάει τωρα τελευταια ανα διαστηματα το πρωι. Δηλαδη χτυπάει πρωτη φορα στις 05:30 ,μετα στις 6:00 , μετά στις 7:00 και μεχρι τις 8 που φευγουν για δουλεια, γινεται χαμος! Βαζουν μουσική, μετακινούν έπιπλα..

Κανονικα πρεπει να ξυπνήσω στις 7:30, και ξυπνάω απο τις 5:30... :cry: :cry: :cry:

Patentman
21-11-06, 23:34
Ειναι αναλογα την περιοχη και αν εχει πολυκατοικιες.
Επισης ανα περιοχες μαζευονται διαφορετικης νοοτροπιας (συνηθειων) ανθρωποι.

Ευτυχως ζω σε καπως ησυχη συνοικια. Βασικα ο δρομος να μην ηταν και θα ηταν παραδεισος.
Το σκεφτομαι για διπλες μπαλκονοπορτες...

Xguru
22-11-06, 00:23
O κακός γείτονας δεν έχει ούτε περιοχή γενικά είναι πανεθνικός. Θα σηκωθεί το πρωί θα μετακινήσει καμιά 10αριά έπιπλα, θα παίξει με το σκύλο λίγο κυνηγητό στο σπίτι έχοντας βάλει τις τακουνάρες και φυσικά επειδή ενοχλεί μόνο τον από κάτω δε θα υπάρχουν και αρκετοί μάρτυρες για να διεκδικήσεις το δίκιο σου.

paspas
24-11-06, 02:17
Όλοι μας έχουμε ενοχληθεί και έχουμε ενοχλήσει.Εγώ αναφέρθηκα σε μια ιδιάζουσα περίπτωση.(και δεν είχε πολυκατοικίες).Το παν είναι να έχεις υπομονή ..........και ωτασπίδες:music:

@ ADSLgr.com All rights reserved.