PDA

Επιστροφή στο Forum : Οδοντίατροι, τιμές, απόψεις

TheUser
07-01-12, 23:22
Θέλω να γράψουμε ο καθένας όσο ξέρει για προβλήματα δοντιών. Είμαι από αυτούς που η τύχη τους έλαχε όχι πολύ γερά δόντια. Έχω πάνω από 10 σφραγίσματα στα 31 και μία απονεύρωση. Θέλω να ρωτήσω από την εμπειρία σας τι τιμές ξέρετε να έχει το σφράγισμα, με και χωρίς απόδειξη (δεν έχω γνωρίσει ακόμα οδοντίατρο που να δίνει με τη μία κανονική απόδειξη). Επίσης ποιες είναι οι τιμές που ξέρετε για: μία απονεύρωση(και σφράγισμα), γέφυρα, εμφύτευμα με βίδες. Αυτές που έχω υπόψη μου εγώ είναι αντίστοιχα, 400, περίπου 700, 1500-2000 (!). Αναμένω τις απαντήσεις σας..
Επίσης τι νήμα χρησιμοποιείτε, πόσες φορές την ημέρα και πόσο χρόνο ξοδεύετε κάθε φορά στη χρήση του.

tsioy
08-01-12, 19:53
Πονεμένη υπόθεση..
Το σφράγισμα (σε 2 οδοντίατρους που πήγα τα τελευταία 3 χρόνια) κυμαίνεται στα €50. Ο συνδυασμός απονεύρωση και σφράγισμα πώς προέκυψε; Συνήθως, στα απονευρωμένα βάζουν θήκη, διότι όσο περνά ο καιρός είναι πιθανό να σπάσουν (αν ειδικά σπάσουν στο όριο του ούλου ή το περάσουν, πας μετά για άξονα, αν μπαίνει, ή άλλα διάφορα, δηλαδή τρέχα γύρευε). Πάντως απ'ότι θυμάμαι, η απονεύρωση πήγαινε πιο φτηνά, κάτω από τα €300, μπορεί και γύρω στα €200.

stefp
10-01-12, 13:42
Πάντως εδώ επαρχία, σφράγισμα αν θυμάμαι καλά τελευταίο πλήρωσα 30 (άλλοι παίρνουν 40) και απονεύρωση στα Γιάννενα 220-250 πριν 2-3 χρόνια. Καθαρισμός 20 :)
νήμα εγώ δυστυχώς όχι, η γυναίκα μου κάθε βράδυ 5'. Κάτι που βοηθάει πολύ και είναι σχετικά απλο (και τζάμπα..) είναι ξέπλυμα του στόματος με αλατόνερο, 1 φορά π.χ. το μεσημέρι μετά το φαγητό και μια το βράδυ πριν τον ύπνο. Αυτό το έχω διαβάσει κι αλλού και μου το είπε και η οδοντίατρος

vasilis_val
10-01-12, 13:54
προχθες που επισκεφτηκα εναν γιατρο μου πηρε 100 ευρω με αποδειξη για 2 σφραγισματα,και γενικα μου ειπαν οτι ηταν καλη τιμη...

TheUser
12-01-12, 01:04
Πονεμένη υπόθεση..
Το σφράγισμα (σε 2 οδοντίατρους που πήγα τα τελευταία 3 χρόνια) κυμαίνεται στα €50. Ο συνδυασμός απονεύρωση και σφράγισμα πώς προέκυψε; Συνήθως, στα απονευρωμένα βάζουν θήκη, διότι όσο περνά ο καιρός είναι πιθανό να σπάσουν (αν ειδικά σπάσουν στο όριο του ούλου ή το περάσουν, πας μετά για άξονα, αν μπαίνει, ή άλλα διάφορα, δηλαδή τρέχα γύρευε). Πάντως απ'ότι θυμάμαι, η απονεύρωση πήγαινε πιο φτηνά, κάτω από τα €300, μπορεί και γύρω στα €200.

Εγώ είχα δύσκολη/βαθειά απονεύρωση, σε περισσότερες από μία επισκέψεις, 400, χωρίς απόδειξη (με θήκη, έχεις δίκιο μπερδεύτηκα). Σφράγισμα, 45 χωρίς απόδειξη.. και νόμιζα ότι ήταν καλά.

Πάντως εδώ επαρχία, σφράγισμα αν θυμάμαι καλά τελευταίο πλήρωσα 30 (άλλοι παίρνουν 40) και απονεύρωση στα Γιάννενα 220-250 πριν 2-3 χρόνια. Καθαρισμός 20 :)
νήμα εγώ δυστυχώς όχι, η γυναίκα μου κάθε βράδυ 5'. Κάτι που βοηθάει πολύ και είναι σχετικά απλο (και τζάμπα..) είναι ξέπλυμα του στόματος με αλατόνερο, 1 φορά π.χ. το μεσημέρι μετά το φαγητό και μια το βράδυ πριν τον ύπνο. Αυτό το έχω διαβάσει κι αλλού και μου το είπε και η οδοντίατρος

Και εγώ για επαρχία μιλάω. 30 για σφράγισμα είναι πολύ καλά νομίζω. Με απόδειξη;
Καθαρισμός 35 χωρίς, 45 με...

προχθες που επισκεφτηκα εναν γιατρο μου πηρε 100 ευρω με αποδειξη για 2 σφραγισματα,και γενικα μου ειπαν οτι ηταν καλη τιμη...

Γενικά καλή είναι νομίζω.

sotiros
13-01-12, 15:14
Εγώ είχα δύσκολη/βαθειά απονεύρωση, σε περισσότερες από μία επισκέψεις, 400, χωρίς απόδειξη (με θήκη, έχεις δίκιο μπερδεύτηκα). Σφράγισμα, 45 χωρίς απόδειξη.. και νόμιζα ότι ήταν καλά.

Και εγώ για επαρχία μιλάω. 30 για σφράγισμα είναι πολύ καλά νομίζω. Με απόδειξη;
Καθαρισμός 35 χωρίς, 45 με...

Γενικά καλή είναι νομίζω.

Δεν καταλαβαινω γιατι δεν ζητατε αποδειξη ........
Ξερετε ποσα δηλωνουν ετησιο εισοδημα οι οδοντιταροι και ποσα χρηματα εχουν στην Τραπεζα/ακινητα ;

TheUser
18-01-12, 10:41
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν ζητατε αποδειξη ........
Ξερετε ποσα δηλωνουν ετησιο εισοδημα οι οδοντιταροι και ποσα χρηματα εχουν στην Τραπεζα/ακινητα ;

Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Αν είσαι άνεργος, ή με 500 ευρώ εισόδημα το μήνα και ξαφνικά σου βγαίνει μια απονεύρωση που θα στοιχίσει 500 με απόδειξη και 400 χωρίς και ο φοροφυγάς οδοντίατρος σε ρωτάει "θέλεις απόδειξη ή όχι;" Τι θα απαντούσες;

Ναι, να τους πιάσουνε τους φοροφυγάδες και δεν αμφιβάλω για τις καταθέσεις και τα ακίνητα των οδοντιάτρων και γιατρών, αλλά αν τον εμπιστεύομαι για τα δόντια μου, και δεν έχω λεφτά, λίγο με ενδιαφέρει πόσο φόρο θα δώσει, με ενδιαφέρει να μπορώ να πληρώσω για να λειτουργεί το στόμα μου.... για να μην μιλήσω από την άλλη οπτική του θέματος.... το πόσο θα πρέπει να με ενδιαφέρει δηλαδή αν θα δώσει δηλαδή λιγότερα ή περισσότερα σε μια αβυσσαλέα κρατική χοάνη χωρίς πάτο και χωρίς ΕΛΕΓΧΟ...

Manolis_karas
18-01-12, 18:29
Αυτό το τόσο με απόδειξη και τόσο+23%+... χωρίς απόδειξη κυριαρχεί από τις καφετέριες έως την.......

kx5
18-01-12, 19:27
Είναι και τα δικά μου δόντια κατάρα... παρότι τα προσέχω πολύ.
Τιμές που θεωρώ λογικές:
Σφάγισμα 35-40 ευρώ. Απονεύρωση 150 ευρώ (3 με 5 επισκέψεις).
Καθαρισμός 50 ευρώ. Λεύκανση 300 ευρώ.
Θήκη 350 ευρώ. Εμφύτευμα έως 1500 ευρώ.
Τελικές τιμές με απόδειξη.

@ ADSLgr.com All rights reserved.