PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι κάνατε το παλιό PC, Printer, Laptop;

Σελίδες : [1] 2

hercules_j
17-11-06, 12:38
τελικά που καταλήγουν ολα τα παλιά μηχανηματα οταν κάποιος κάνει αναβάθμιση;
ειδικά τα Laptops.
Στα σκουπίδια;

GoG
17-11-06, 12:52
Εμενα το παλιο λαπτοπ κατεληξε στον αδερφο μου που δεν εχει ακομη πολλες απαιτησεις και βολευεται μια χαρα...

mafiaboy
17-11-06, 13:15
τα πουλαμε,τα χαριζουμε σε αδερφους μανες θειους ξαδερφες κτλπ...
το να πεταξεις κατι στα σκουπιδια μου φαινετε τελιως χαζο οταν λειτουργει ειδικα...να λεγα οτι σου ξεμεινε κατι οκ να το πεταξεις αλλα γενικοτερα τιποτα δεν παει χαμενο...στην τελικη ολο και καποιος μπορει να το χρειαζετε !βαλτε τα στο φορουμ των πωλησεων ..τπτ δεν παει χαμενο!

Phaethon
17-11-06, 13:25
Εγώ το πούλησα μέσω αυτού του site και θέλω να πιστεύω ότι έκανα ευτυχισμένο έναν συνφορουμίτη :)

mafiaboy
17-11-06, 13:34
αυτο ακριβως...απο το να το πεταξεις στα σκουπιδια βαλε μια προσφορα ολο και καποιος θα το χρειαζεται

manoulamou
17-11-06, 13:46
Μην πετατε τιποτε, πουλειστε, μοιραστε, δωρειστε...
Ολα ειναι χρησιμα ακομα και τα χαλασμενα, υπαρχουν ανθρωποι
που μπορουν αν οχι να τα διορθωσουν, σιγουρα να τα αξιοποιησουν αλλιως...
Πριν κανα μηνα ο γιος μου χαρισε το πρωτο του pc (1994) σε φιλο του σπουδαστη σε TEI.
Αντι να να σκονιζονται, ή να μολυνουν το περιβαλλον, ανακυκλωστε τα με καθε τροπο!

tommygun
17-11-06, 13:55
συνηθως οι αλλαγες γινονται (εν ολω ή εν μερη) σε τετοιο χρονικο διαστημα που τα παλια εχουν αξια και πωλουνται.

Αν ξεμεινει καποια αρχαιολογια, υπαρχει μερος για ανακυκλωση ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων συσκευων:
http://www.electrocycle.gr/

Patentman
17-11-06, 18:32
Ωραιο θεμα. :oneup:

Δειτε και ενα σχετικο:
Πέταγμα / Ανακύκλωση hardware (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=42765)
Αλλά και:
Ανακύκλωση hardware (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=15233)

Re-Ti-Re
17-11-06, 22:55
Όλά τα παλιά μου Pc τα πούλησα.
Εκτός από ένα Piii που χάλασε και δεν μπορούσα να βρω τι έφταιγε. Έβγαλα τον επεξεργαστή και τον έχω για ντεκόρ στην βιβλιοθήκη το υπόλοιπο το πέταξα έτσι για να δω τι θόρυβο θα έκανε στον κάδο.

giannistrsl
18-11-06, 01:57
Στα σκουπίδια;

Kαι στα σκουπίδια να πάνε, θα καταλήξουν εκτός σκουπιδιών.;)

manoulamou
18-11-06, 11:22
Kαι στα σκουπίδια να πάνε, θα καταλήξουν εκτός σκουπιδιών.;)
Αυτο ξανα πεστε το! Ειναι γνωστο πλεον πως τα περισσοτερα απο τα σκουπιδια μας
δεν ειναι καθολου για πεταμα...Και το μεγαλυτερο μερος των ηλεκτρονικων συσκευων
μπορει να επανα-χρησιμοποιηθει ανετα, αντι να MALLυνει το περιβαλλον υπεραιωνοβια;)
Εαν δεν ξερετε τι να τα κανετε, διαβαστε τα παραπανω (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=870141&postcount=7) πολυ χρησιμα (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=870721&postcount=8) links.

InVaLiD
18-11-06, 12:10
Υπαρχει καποιος που πουλησε/πεταξε το παλιο pc του αντι να το κανει κατεβαστηρι??:)

Cafeeine
18-11-06, 12:18
Εγώ δεν έχω ποτέ 'παλιο pc' αφού όλα τα μηχανηματά μου τα αναβαθμίζω κομμάτι κομμάτι (και τα βασικά συνήθως μόνο μετά απο βλάβη) Τώρα την άνοιξη που με βλέπω να κανω γερή αναβάθμιση, μάλλον τα υπόλοιπα θα γίνουν ελαφρύ internet pc.

Οι εκτυπωτές είναι άλλη μάρκα, αφού τίθεται το θεμα των ακριβών και σπάνιων μελανιών. Έχω 3 εκτυπωτές αμανατι και δεν ξέρω τι να τους κάνω

InVaLiD
18-11-06, 13:09
Aυτο λεμε, οταν αναβαθμιζεις ενα κομματι, το παλιο τι το κανεις? Με ενα psu,mobo,cpu,vga,ram,hd,case κανεις ενα κατεβαστηρι:p

Cafeeine
18-11-06, 13:19
Μα δεν είδες και τις βλάβες που ανεφερα; Με τα χαλασμένα θα κάνω pc?

Γενικά κρατάω ανταλλακτικά. Εχω ενα κουτί γεμάτο ανεμηστηράκια παντός τύπου (έτυχε και το έπιασα σήμερα), κάρτες, κτλ. Απο μητρικές επεξέργαστές και μνήμες πάσχω.

sakis_the_fraud
18-11-06, 14:31
απλα δεν ειχα παλιο PC!!!:p

αυτο ειναι το πρωτο PC που μπηκε στο σπιτι και που αν δεν ημουν εγω δεν θα εμπαινε ποτε...

ουσιαστικα, κανενας δεν ασχολειται, μονο λιγες ωρες η μανα μου που τελειωνει κατι εγγραφα για την δουλεια...

ο μπαμπας μου δεν ξερει τιποτα, η αδερφη μου μονο ιντερνετ και τραγουδακια...

οσο για τα παλια κομματια...

ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΤΕΕΕΕΕΕΕ!

ολο και καποιος σαν και εμενα θα τα μαζευει/χρειαζεται...

(δειτε υπογραφη)

τα παλια κομματια, ειναι πολυ χρησιμα για καποιον που εχει ενα παλιο μηχανημα και του χαλασε κατι και δεν μπορει να βρει αλλο, για πειραματισμους (:twisted: ), για δοκιμη στησιματος και μοντας (:twisted: ) και στο τελος μπορει να καταληξουν σε καποιον που δεν ειχε ποτε υπολογιστη και με αυτην την κινηση να μπει και αυτος στον κοσμο των υπολογιστων! :oneup:

InVaLiD
18-11-06, 15:59
Συμφωνοι... το θεμα ειναι ΠΟΥ θα βρεθει ο χρονος για τους πειραματισμους αυτους:hmm:

Caffeine, αν τα εξαρτηματα ειναι χαλασμενα/καμμενα και δε γινεται τιποτα, φυσικα τα πετας ή τα ανακυκλωνεις, αφου δε χρησιμευουν σε τιποτα.
Εχω καψει εγω....:p

diabibas
18-11-06, 16:16
ταρατσοPC, ;)
carpc (μικρές απαιτήσεις ισχύς, ψύξης κλπ)
kidpc (αντί να αγοράζεις τις έτοιμες βλακειούλες)
server-άκι

κλπ κλπ κλπ

lazar
18-11-06, 16:24
τελικά που καταλήγουν ολα τα παλιά μηχανηματα οταν κάποιος κάνει αναβάθμιση;
ειδικά τα Laptops.
Στα σκουπίδια;

Linux/Unix server, p2p, εργαλεία για εκμάθηση κλπ.

Xouzouris
18-11-06, 16:28
Test machine για εκμαθηση/πειραματα Λινουξ, κατεβαστηρι, υπολογιστης για να βλεπει μαιλ και να αποθηκευει/εκτυπωνει ψηφιακες φωτο η μαμα... :p

sakis_the_fraud
18-11-06, 17:06
Συμφωνοι... το θεμα ειναι ΠΟΥ θα βρεθει ο χρονος για τους πειραματισμους αυτους:hmm:

χρονο βρισκεις... (αν δεν, κανεις και καμια κοπανα ρε αδερφε!:p )

λευτα που θα βρεις!

manoulamou
18-11-06, 17:26
Test machine για εκμαθηση/πειραματα Λινουξ, κατεβαστηρι, υπολογιστης για να βλεπει μαιλ και να αποθηκευει/εκτυπωνει ψηφιακες φωτο η μαμα... :p
Δεν ξερω για τη δικη σας μαμα, εγω εχω δηλωσει (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=59257&page=3) επανειλημμενα:
Ο,τι εχετε ευχαριστηση για τον μαθουσαλα πριν τα παιξει τελειως...
Α και ψηφιακες φωτο-machines δεχομαστε:rolleyes::lol:

ESP1982
18-11-06, 23:23
Pentium 200άρης (MMX παρακαλώ:p) έχει γίνει ωραιότατο διακοσμητικό στον τοίχο μου μαζί με το motherboard. Έχω κάποια αρκετά παλιά κομμάτια τα οποία απλώς δεν έχει νόημα να τα βάλει κάποιος (850 mB σκληρός για παράδειγμα:lol: ΟΥΤΕ για κατεβαστήρι) ή είναι χαλασμένα τελείως.

[edit]:
Α και ψηφιακες φωτο-machines δεχομαστε

Δέχεστε ψηφιακή του 1998; :p Κάνει 20 δευτερόλεπτα περίπου να τραβήξει φωτογραφία, παίρνει μπαταρίες που πουλάνε στο περίπτερο και τις τελειώνει σε 10 λεπτά χρήσης.:lol:

+ φυσικά του ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και έχει την απόλυτη μνήμη των 128 mB και χωράει 90 φωτογραφίες περίπου.:rofl:

DOU
19-11-06, 00:47
Γιατι δεν βαζουν καδους ανακυκλωσης για ...Η/Υ, ετσι οτι μπορουμε να πουλησουμε εστω και σε συμβολικη τιμη θα το πουλαμε , ενω τα αχρηστα/χαλασμενα οπως cases θα ανακυκλωνονται.

manoulamou
19-11-06, 00:58
Εχειτε σκυψει ποτε να δειτε τι πετανε μερικοι @#$%
στους συνηθεις καδους ανακυκλωσης? :scared:
απο ρολεξ μεχρι κουταβακια :wall:

kx5
20-11-06, 18:26
Δεν πετάω τίποτα. Η αποθήκη μου είναι γεμάτη από παλιά ηλεκτρονικά. Ότι καλύτερο για πειραματισμούς αλλά κυρίως για ανταλλακτικά. Π.χ. οι χαλασμένοι εκτυπωτές και τα scanner γίνονται βίδες (μοτερακια, καλώδια, βύσματα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα, βίδες, ελάσματα, ελατήρια, αποστάτες κτλ κτλ... μικροπράγματα που δε βρίσκεις εύκολα).

Περί υπολογιστών... αν κάτι παλιό δουλεύει αλλά δεν το χρειάζομαι (ούτε για τη συλλογή μου) το χαρίζω.

Δυστυχώς στη γειτονιά μου εδώ και χρόνια μαζέψανε τους κάδους ανακύκλωσης. Το γιατί δεν το γνωρίζω.
Τις προάλλες πέταξα 4 κούτες γεμάτες χαρτόνια από συσκευασίες και πλαστικά κομμάτια από παλιές συσκευές και δεν υπήρχε ειδικός κάδος για να τα πετάξω... :evil:

No_MeRcY
22-11-06, 19:30
το παλιο pc το ειχα κανει 1000 κοματια , και πηρα ενα new

manoulamou
22-11-06, 19:54
το παλιο pc το ειχα κανει 1000 κοματια , και πηρα ενα new
Το nickname σου φταιει;){ακου τοκανε κομματια...}
και μετα το πεταξες ή το μετετρεψες (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=581214&postcount=44) σε διακοσμητικο?

sakis_the_fraud
23-11-06, 02:42
Το nickname σου φταιει;){ακου τοκανε κομματια...}
και μετα το πεταξες ή το μετετρεψες (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=581214&postcount=44) σε διακοσμητικο?

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

αυτο δεν το ειχα δει...

@BlindG το κουτι υπαρχει ακομη???

No_MeRcY
23-11-06, 23:32
το πεταξα βεβαια , ειχα μια σοβαρη διαφωνια μαζι του πριν το σπασω... :p

aircop
26-11-06, 01:41
Το παλιό pc και εκτυπωτή τα πήγα στο χωριό μου

gravis
26-11-06, 15:42
Οτι παλιο εχω το πουλάω! :p

InVaLiD
27-11-06, 14:09
Eνα δικο μου ερωτημα ειναι...τι μπορει να κανει κανεις με 3ο pc ! :p

Eνα το κανονικο, ενα δευτερο ως κατεβστηρι και ενα τριτο ως τι?....

ssonic
27-11-06, 14:15
Για τους καλεσμένους :p

InVaLiD
27-11-06, 14:23
:rofl: καλοοοο....

κατι σε πιο ιδιωτικο?

Re-Ti-Re
27-11-06, 19:01
κατι σε πιο ιδιωτικο?
το καλό για τις βαριές δουλειές
το παλιό σαν κατεβαστήρι
το πολύ παλιό για τα πειράματα
το πάρα πολύ παλιό για τους καλεσμένους (επίτηδες για να είναι αργό και να μην ξανάρθουν)
αυτό που δεν δουλεύει και ψάχνεις λύγο χρόνο για να το φτιάξεις
αυτό που βαριέσαι να το πετάξεις και λες ότι θέλεις να το πουλήσεις αλλά ποιος να το πάρει έτσι που είναι
αυτό που το έχεις στο σαλόνι για βάση στο πετσετάκι
έχεις και ένα αλλά δεν είναι δικό σου κάποιος το άφησε από το τελευταίο lan πάρτι και εύχεσαι να το ξεχάσει για να πάρεις του δίσκους που είναι 2,25 TB
το δεύτερο που αγόρασες με VGA 16 χρώματα δουλεύει ακόμα (έτσι πιστεύεις αλλά φοβάσαι να το ανοίξεις μήπως απογοητευτείς)
το πρώτο που αγόρασες αυτό δεν το πουλάς με τίποτα είναι το καμάρι σου για να δείχνεις στα εγγόνια σου πως γινόταν η δουλεία τα παλιά τα χρόνια

:rofl: :rofl:

manoulamou
27-11-06, 21:31
:censored: :ontopic: οσοι εχετε περισσοτερα των δυο (2) ΠΙΣΙΑ καλο θα ηταν να πατε εδω:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=56680 :rofl:

Re-Ti-Re
27-11-06, 22:00
@manoulamou
Δεν έχω 10 PC απλά εξέθεσα 10 περιπτώσεις για το τι μπορεί να είναι το 3ο PC μέσα σε ένα σπίτι :)

manoulamou
27-11-06, 22:23
Re-Ti-Re, το (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=836011&postcount=16) ξερω, το ξερω, εξ αλλου δεν ειπα για 10 αλλα για ανω των (2):)

InVaLiD
28-11-06, 10:06
Χμμμ, μαλλον εγω ημουν που το ειπα αυτο.
Οντως ειναι ενα θεμα τι να κανουμε ενα τριτο pc, πολλοι εχσυν και 3ο pc απ τη στιγμη που κανουν συχνα αναβαθμισεις και τους μενουν pc parts στα χερια...Αλλωστε τι θελει ενα pc για να συναρμολογηθει? 3-4 πραγματα: case + psu, mobo + cpu + vga(ή mobo με vga onboard) + ram, HD+cd/dvd. Κατσαβιδι, πάστα και τελειωσες:) ...

Aυτο που ειπωθηκε περι κοινης οθονης δε βλεπω σε τι μπορει να χρησιμευσει.
Καποια αλλη ιδεα?

manoulamou
28-11-06, 12:26
Μερικες μονον:
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=581214&postcount=44
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=446718&postcount=185
και γενικα αμα κοιταξουμε εδω (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=54607) θα βρουμε πολλες ιδεες!

InVaLiD
28-11-06, 12:51
Νομιζα οτι μιλαμε σοβαρα...:)

pancon
28-11-06, 13:11
Τον θρυλικό μου και πανίσχυρο 486 DX/2 8MB RAM 424MB HDD με ένα ολόκληρο MB VRAM (Diamond Stealth) και Creative (ωχ, ωχ) Soundblaster 16 τον έδωσα σε ένα συγγενή δια την εκμάθηση του Word προ κάποιων ετών και αυτός ο ανάλγητος κάπου τον σούταρε!

Από την εποχή εκείνη μου έχει μείνει ο παλαιολιθικός εκτυπωτής Epson 440 ο οποίος είναι συνδεδεμένος στον 24/7 Celeron (αυτός στα σπλάχνα του έχει μουσειακά είδη - 3dfx και Aureal Vortex!) και λειτουργεί κανονικά, και ηχεία αγνώστου προελεύσεως και μάρκας "PC Speakers" :lol:.

Από ανταλλακτικά μου λείπουν μόνο mother, cpu, psu, ram άντε και κουτί για να φτιάξω κι ένα τρίτο!

InVaLiD, κι εγώ αν είχα τρίτο (και αδύναμο) PC θα το χρησιμοποιούσα για πειραματισμό όπως ανέφεραν και οι προpostάροντες, θα δοκίμαζα κανένα Zenwalk, θα κάρφωνα σε καμιά σανίδα τα εντόσθια (αυτοσχέδιο φορητό) χωρίς κουτί ή κάτι τέτοιο!

InVaLiD
28-11-06, 13:20
Ρε παιδια, δε σημαινει ντε και καλα οτι το 2ο ή το 3ο pc θα ειναι της εποχης του παππου μας με ram 1MB κλπ κλπ... Οποιος κανει τωρα αναβαθμιση θα εχει περισσια εξαρτηματα που πριν 1-2 χρονια ηταν καινουργια. Εγω πχ. στο 3ο μου pc θα εχω Α64 3200+, 1G ram. Aς αφησουμε λοιπον τις αστειοτητες και ας σκεφτουμαι σοβαρες, χρησιμες εφαρμογες, πλην downloading.

manoulamou
28-11-06, 15:53
Τι θα κραταγατε απο αυτο το πληρως λειτουργικο αλλα παμπαλαιο pc 5ετιας?
AsusA7V266-E AMDxp1600 mp palomino Kingston 2X512MB DDRsdram 400mhz cl3
gainward 6600gt creative SB live! 64 WD 400bb + WD 1600jb + wd 3200jb
Plextor dvdr 755a + Plextor 130a nic 3COM etherlink xl 10/100 + USRobotics 9105 adsl
Gigabyte 3D RocketPro ZALMAN 400B USB printerHP 5652 Philips 109s crt 19΄΄
WinXPpro sp2
και πως θα το αξιοποιουσατε εστω και εν μερει σε ενα νεο συστημα?

pancon
28-11-06, 17:15

Εγώ σε αυτό μόνο μητρική, cpu και (αν με ανάγκαζε η νέα πλατφόρμα) μνήμη θα άλλαζα. Α, θα έπαιρνα και TFT, χάρμα οφθαλμών.

Κάρτα γραφικών μια χαρά, κάρτα ήχου θα είχε πάνω η νέα m/b και την SB Live! θα μπορούσα να την χαρίσω στον WΑntilles (:whistle:), αρκετό αποθηκευτικό χώρο βλέπω, ΘΕΪΚΟ router (:p).

Iσως να χρειαζόταν και καινούριο τροφοδοτικό (μάλλον όχι, καλά είναι τα 400W) αν η καινούρια cpu που θα έπαιρνα ήταν κάποια ενεργοβόρα.

Άντε κι ένα καινούριο, πιο ευρύχωρο και δροσερό ίσως κουτί (όταν είχα πρωτοπάρει τον Α64 3000+ τον είχα βάλει σε ένα παλιό κουτί της κακιάς ώρας που είχα και δεν την πάλευε, τώρα στο Thermaltake είναι δροσερός (37 βαθμοί) και ήσυχος πολύ (με το Cool 'n' Quiet)).

voithostyrempora2
28-11-06, 18:57
Ξέρω άτομο που έχει για 2ο PC ένα κατεβαστήρι (με Λίνουξ εννοείται) με οθόνη μια ασπρόμαυρη 12άρα :scared: :scared: :scared: :whistle:

Εντυπωσιακό , δε βρίσκετε ?

ESP1982
28-11-06, 20:43
Ξέρω άτομο που έχει για 2ο PC ένα κατεβαστήρι (με Λίνουξ εννοείται) με οθόνη μια ασπρόμαυρη 12άρα :scared: :scared: :scared: :whistle:

Τι είπες τώρα... Απλά ο τύπος είναι θεός! :p

Πάντα μου άρεσε αυτό το look στα pc. Ασπρόμαυρη οθόνη για πιο hackerάδικες καταστάσεις. Καμία γραφική απεικόνιση και μονίμως να αναβοσβήνει το κουτάκι που περιμένει να του χώσεις γράμμα. :lol:

Χώνεις και free BSD και είσαι άρχοντας! Πολύ θα μου άρεσε να το κάνω (αν λειτουργούσε βέβαια ο 200ρης mmx:p).:worthy:

karystos
28-11-06, 20:53
Τον pentium 1,3ghz με 384 ραμ του φορτωσα τα μιλενιουμ,διεκοψα ολες τις αχρηστες υπηρεσιες και του φορτωσα στον 20αρη σκληρο 2.000 μαμεδοπαιχνιδα.
Τα ανηψακια εχουν ξετρελαθει μαζι του καθε σαββατοκυριακο που ρχονται.

InVaLiD
29-11-06, 12:13
AsusA7V266-E AMDxp1600 mp palomino Kingston 2X512MB DDRsdram 400mhz cl3
gainward 6600gt creative SB live! 64 WD 400bb + WD 1600jb + wd 3200jb
Plextor dvdr 755a + Plextor 130a nic 3COM etherlink xl 10/100 + USRobotics 9105 adsl
Gigabyte 3D RocketPro ZALMAN 400B USB printerHP 5652 Philips 109s crt 19΄΄
WinXPpro sp2
και πως θα το αξιοποιουσατε εστω και εν μερει σε ενα νεο συστημα?
Ρε manoula, αυτο το συστημα ειναι αρκετα καλο, οχι 5ετιας(η 6600gt πριν εναμισυ χρονο ηταν καινουργια). Σε συμφερει να το πουλησεις οπως ειναι ή να κρατησεις τα χρησιμα εξαρτηματα(σκληρους, μνημες, ρουτερ, 19άρα)

tyremporas2, το κατεβαστηρι δε χρειαζεται οθονη, γιατι να σου πιανει το χωρο? Μπορεις να το ελεγχεις ανετα απ το κανονικο pc σου μεσω του Remote Control των XP;)

Karystos, καλη ιδεα το να το μετατρεψεις σε ΜΑΜΕομηχανη το pc:oneup:
To καλυτερο βεβαια θα ηταν να το εδινες κατευθειαν στα ανιψακια αντι για μια φορα την εβδομαδα που ερχονται, ασπλαχνε θειε...:twisted:

@ ADSLgr.com All rights reserved.