Επιστροφή στο Forum : "Πιστωτική κάρτα" –πώς η "παγίδα" μπορεί να γίνει "ευκαιρία"??
Γειά χαρά!
Είναι γεγονός,
ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις πιστωτικές κάρτες, "όπως ο δι@ολος το λιβάνι"...
Παρόλα αυτά,
οι αγορές, μέσω πιστωτικής κάρτας, έχουν κατά κανόνα, σημαντικότατα ποσοστά εκπτώσεων, και άλλα πολλά ίσως οφέλη...!
Αν υποθέσουμε ότι,
κάνουμε τις όποιες αγορές μας, και πληρώνουμε με πιστωτική.
Στο τέλος του μήνα,
που θα έρθει ο αναλυτικός Λογαριασμός της Τράπεζας (έκδοσης της πιστωτικής),
αν εμείς δεν εξοφλήσουμε τη μηνιαία (έντοκη) δόση,
αλλά όλο το οφειλόμενο ποσό…
Αυτό θα ήταν λύση...?
Ή και πάλι, εμπεριέχεται, ακόμα και στην εφάπαξ δηλαδή εξόφληση,
κάποιο "κρυφό καπέλο"...?
Σας ευχαριστώ πολύ :):oneup:
Γειά χαρά!
Είναι γεγονός,
ότι πρέπει να αποφεύγουμε τις πιστωτικές κάρτες, "όπως ο δι@ολος το λιβάνι"...
Ποιος το λεει αυτο; Η Ελενη Λουκα;
Παρόλα αυτά,
οι αγορές, μέσω πιστωτικής κάρτας, έχουν κατά κανόνα, σημαντικότατα ποσοστά εκπτώσεων, και άλλα πολλά ίσως οφέλη...!
Αν υποθέσουμε ότι,
κάνουμε τις όποιες αγορές μας, και πληρώνουμε με πιστωτική.
Στο τέλος του μήνα,
που θα έρθει ο αναλυτικός Λογαριασμός της Τράπεζας (έκδοσης της πιστωτικής),
αν εμείς δεν εξοφλήσουμε τη μηνιαία (έντοκη) δόση,
αλλά όλο το οφειλόμενο ποσό…
Αυτό θα ήταν λύση...?
ναι
Ή και πάλι, εμπεριέχεται, ακόμα και στην εφάπαξ δηλαδή εξόφληση,
κάποιο "κρυφό καπέλο"...?
Σας ευχαριστώ πολύ :):oneup:
οχι
γκουχ γκουχ
απλά να αναφέρω τους όρους, συνδρομή κάρτας, έξοδα συναλλάγματος, ασφάλεια συναλλαγής κτλ κτλ
κοινώς αν δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα, ναι η πιστωτική αν μπορείς να την αποπληρώνεις είναι σαν μετρητά.
αλλα θελει προσοχή να μην υπάρχουν αυτά τα ψιλά γράμματα, και επίσης άλλες 2 παρατηρήσεις
1 προσφορές μεσω πιστωτικών απο μαγαζιά που χρησιμοποιείς συχνά [π.χ. προγράμματά επιστροφών]
2 μεγάλη προσοχή στην χρήση της απο αποψη απατεώνων
jose_ee1985
01-05-12, 20:42
Παιδιά έλεος εν ετει 2012 να φοβόμαστε την χρήση πιστωτικών. Απλά θέλει καταναλωτική συνείδηση, να μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να αντέξεις, κ να τσεκάρεις που κ που μην γίνει καμιά στραβή χρέωση. Στο κάτω κάτω υπάρχουν κ οι χρεωστικές για αυτούς που φοβόυνται μήπως το παρακάνουν.
ΥΓ. Είναι κρίμα που στην Ελλάδα η χρήση πιστωτικής δεν είναι διαδεδομένη, θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα "αποδείξεων".
γκουχ γκουχ
απλά να αναφέρω τους όρους, συνδρομή κάρτας, έξοδα συναλλάγματος, ασφάλεια συναλλαγής κτλ κτλ
κοινώς αν δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα, ναι η πιστωτική αν μπορείς να την αποπληρώνεις είναι σαν μετρητά.
αλλα θελει προσοχή να μην υπάρχουν αυτά τα ψιλά γράμματα, και επίσης άλλες 2 παρατηρήσεις
1 προσφορές μεσω πιστωτικών απο μαγαζιά που χρησιμοποιείς συχνά [π.χ. προγράμματά επιστροφών]
2 μεγάλη προσοχή στην χρήση της απο αποψη απατεώνων
Όντως φίλε μου,
τα "ψιλά γράμματα" κάνουν, και θα κάνουν πάντα, τη διαφορά...! :oops:
Φοβερή ιδέα, αυτή των Επιχειρήσεων με "Προγράμματα Επιστροφών" !!
Γιατί να μην επιλέξει κανείς, μια Αλυσίδα Super-Market, που τον επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο,
και να κάνει τις αγορές του από εκεί, με (αυστηρά πειθαρχημένη...) χρήση της Πιστωτικής του...?!! :respekt:
Παιδιά έλεος εν ετει 2012 να φοβόμαστε την χρήση πιστωτικών. Απλά θέλει καταναλωτική συνείδηση, να μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να αντέξεις, κ να τσεκάρεις που κ που μην γίνει καμιά στραβή χρέωση.
Στο κάτω κάτω υπάρχουν κ οι χρεωστικές για αυτούς που φοβόυνται μήπως το παρακάνουν.
ΥΓ. Είναι κρίμα που στην Ελλάδα η χρήση πιστωτικής δεν είναι διαδεδομένη, θα μπορούσε να λύσει πολλά από τα προβλήματα "αποδείξεων".
Γειά χαρά! :)
Καταρχάς, δεν συμφέρει τόσο, η ενδεχόμενη χρήση Χρεωστικής (Debit Card),
αφού, δεν σου παρέχει, τις εκπτώσεις, και τα άμεσα και μεσο-μακροπρόθεσμα οφέλη της Πιστωτικής.
Τώρα, αυτό που λές, για ενδεχόμενες "στραβές χρεώσεις",
άραγε πώς τις αποφεύγουμε...??
Σίγουρα ακραίο σενάριο, αλλά, δεν νομίζω να μπορείς εύκολα να αποδείξεις, οτι,
το τάδε προϊόν, που μου χρεώσατε,
εγώ, δεν το έχω αγοράσει...
Μπλέκει η ιστορία...! (αν και ακραίο, σπανιότατο το σχετικό σενάριο) :rtfm::hmm:
Όντως φίλε μου,
τα "ψιλά γράμματα" κάνουν, και θα κάνουν πάντα, τη διαφορά...! :oops:
Φοβερή ιδέα, αυτή των Επιχειρήσεων με "Προγράμματα Επιστροφών" !!
Γιατί να μην επιλέξει κανείς, μια Αλυσίδα Super-Market, που τον επιβραβεύει με αυτόν τον τρόπο,
και να κάνει τις αγορές του από εκεί, με (αυστηρά πειθαρχημένη...) χρήση της Πιστωτικής του...?!! :respekt:
Γειά χαρά! :)
Καταρχάς, δεν συμφέρει τόσο, η ενδεχόμενη χρήση Χρεωστικής (Debit Card),
αφού, δεν σου παρέχει, τις εκπτώσεις, και τα άμεσα και μεσο-μακροπρόθεσμα οφέλη της Πιστωτικής.
Τώρα, αυτό που λές, για ενδεχόμενες "στραβές χρεώσεις",
άραγε πώς τις αποφεύγουμε...??
Σίγουρα ακραίο σενάριο, αλλά, δεν νομίζω να μπορείς εύκολα να αποδείξεις, οτι,
το τάδε προϊόν, που μου χρεώσατε,
εγώ, δεν το έχω αγοράσει...
Μπλέκει η ιστορία...! (αν και ακραίο, σπανιότατο το σχετικό σενάριο) :rtfm::hmm:
οι χρεωστικές τις alpha (η amex) και της eurobank είναι στο πρόγραμμα για πόντους αν σε ενδιαφέρει.
Ακόμα οταν γίνει στραβή χρέωση είναι δουλειά του καταστήματος να αποδείξει ότι έκανες την αγορά, αν έχει γίνει στραβή τότε εσύ δεν έχεις πρόβλημα.
Στις χρεωστικές απλά δεν έχεις τις άτοκες δόσεις που δίνουν κάποια καταστήματα
jose_ee1985
02-05-12, 00:06
Ότι λέει ο skdir για τις στραβές
Παιδιά έλεος εν ετει 2012 να φοβόμαστε την χρήση πιστωτικών. Απλά θέλει καταναλωτική συνείδηση, να μην ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να αντέξεις, κ να τσεκάρεις που κ που μην γίνει καμιά στραβή χρέωση. Στο κάτω κάτω υπάρχουν κ οι χρεωστικές για αυτούς που φοβόυνται μήπως το παρακάνουν.
Πρεπει πρωτα να μαθεις πως λειτουργει μια πιστωτικη και τι ακριβως αντιπροσωπευει. Υστερα δε θα προτεινεις τη χρηση πιστωτικης τοσο αφοβα.
Σημαινει 2 πραγματα. Πρωτον δανειζεσαι χρημα και δευτερον η τραπεζα δημιουργει χρημα. Μη ρωτησεις σε τι αντιστοιχει αυτο το χρημα.
Ακομα και οι προσφορες και οι επιστροφες λομπα ειναι για να ψωνιζεις μανιωδως ταχα μου οτι κερδισες. Και τι κερδισες. Ποντους. Που σε τι αντιστοιχουν οι ποντοι; Σε 1 ευρω ανα 300 αγορες που θα κανεις απ το καταστημα αυτο.
Και ο τραπεζιτης που χρωστας τα..μετρητα που ΘΑ καταθεσεις ΣΕ δοσεις ΜΕ τοκους για την πιστωτικη οδηγαει aston martin. Με τα ανυπαρκτα λεφτα που σου δανεισε.
Για να φτασεις απ την αρχη του ποστ εδω, προυποθετει να γνωριζεις πως λειτουργει το χρηματοπιστωτικο συστημα. Και χρηματοπιστωτικο συστημα = εν μερει, πιστωτικη καρτα.
Διαβαστε λιγο και μαθετε. Κι οταν μαθετε θα παρετε ενα ψαλιδι και θα τις κανετε χιλια κομματια.
Τις χρησιμοποιω χρονια, δεν εχω πληρωσει ουτε ενα ευρω τοκο γιατι τις εξοφλω ολες πληρως καθε μηνα. Δεν βλεπω τιποτε το δαιμονικο λοιπον...
Πρεπει πρωτα να μαθεις πως λειτουργει μια πιστωτικη και τι ακριβως αντιπροσωπευει. Υστερα δε θα προτεινεις τη χρηση πιστωτικης τοσο αφοβα.
Σημαινει 2 πραγματα. Πρωτον δανειζεσαι χρημα και δευτερον η τραπεζα δημιουργει χρημα. Μη ρωτησεις σε τι αντιστοιχει αυτο το χρημα.
Ακομα και οι προσφορες και οι επιστροφες λομπα ειναι για να ψωνιζεις μανιωδως ταχα μου οτι κερδισες. Και τι κερδισες. Ποντους. Που σε τι αντιστοιχουν οι ποντοι; Σε 1 ευρω ανα 300 αγορες που θα κανεις απ το καταστημα αυτο.
Και ο τραπεζιτης που χρωστας τα..μετρητα που ΘΑ καταθεσεις ΣΕ δοσεις ΜΕ τοκους για την πιστωτικη οδηγαει aston martin. Με τα ανυπαρκτα λεφτα που σου δανεισε.
Για να φτασεις απ την αρχη του ποστ εδω, προυποθετει να γνωριζεις πως λειτουργει το χρηματοπιστωτικο συστημα. Και χρηματοπιστωτικο συστημα = εν μερει, πιστωτικη καρτα.
Διαβαστε λιγο και μαθετε. Κι οταν μαθετε θα παρετε ενα ψαλιδι και θα τις κανετε χιλια κομματια.Είσαι λίγο απόλυτος, ή μου φαίνεται; Εχω είκοσι χρόνια πιστωτικές, στη διάρκεια των οποίων ΔΕΝ ψωνίζω μανιωδώς, ΔΕΝ χρωστάω γιατί τις εξοφλώ κάθε μήνα στο ακέραιο, ΔΕΝ έχω πληρώσει ούτε μία δραχμή ή ένα cent τόκους. Με εξυπηρετεί σε σχέση με το να κουβαλάω μετρητά για μεγαλύτερες αγορές, ακόμη και στην εφορία, έχω συνδέσει την πληρωμή του κινητού για να μην ασχολούμαι, αραιά και πού επωφελούμαι από τις άτοκες δόσεις. Πρόβλημα ποτέ κανένα. Το τί οδηγούν (λέμε τώρα, σιγά μην οδηγούν μόνοι τους) ο Κωστόπουλος, ο Λάτσης κι ο Σάλλας, με αφήνει παγερά αδιάφορο, αν έχουν πληρώσει τους φόρους τους - που βέβαια δεν εξαρτάται από το αν έχω εγώ ή όχι πιστωτική κάρτα. Αν κάποιος είχε πιστωτικές και τις ξετίναξε, τότε καλά έκανε και πήρε το ψαλίδι όταν κατάλαβε τί έκανε. Αυτό είναι κακή χρήση, όχι κακό προϊόν.
Οσο για το πώς "δημιουργείται χρήμα που δεν αντιστοιχεί σε τίποτα", δυστυχώς οι οικονομικές μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι εκεί, δεν το κατάλαβα.
Οσο για το πώς "δημιουργείται χρήμα που δεν αντιστοιχεί σε τίποτα", δυστυχώς οι οικονομικές μου γνώσεις δεν φτάνουν μέχρι εκεί, δεν το κατάλαβα.
Εννοει οτι οι τραπεζες βγαζουν λεφτα απο τους τοκους με τους οποιους επιβαρυνεσαι για τα λεφτα που σου δανεισαν μεσω πιστωτικης, που ειναι ουσιαστικα αερας κοπανιστος γιατι ειναι ολα λογιστικες εγγρφες κλπ κλπ. Ενταξει, μια αφελης λαΙκιστικη αντιμετωπιση των πραγματων ειναι αυτη.
Είσαι λίγο απόλυτος, ή μου φαίνεται; Εχω είκοσι χρόνια πιστωτικές, στη διάρκεια των οποίων ΔΕΝ ψωνίζω μανιωδώς, ΔΕΝ χρωστάω γιατί τις εξοφλώ κάθε μήνα στο ακέραιο, ΔΕΝ έχω πληρώσει ούτε μία δραχμή ή ένα cent τόκους. Με εξυπηρετεί σε σχέση με το να κουβαλάω μετρητά για μεγαλύτερες αγορές, ακόμη και στην εφορία, έχω συνδέσει την πληρωμή του κινητού για να μην ασχολούμαι, αραιά και πού επωφελούμαι από τις άτοκες δόσεις. Πρόβλημα ποτέ κανένα. Το τί οδηγούν (λέμε τώρα, σιγά μην οδηγούν μόνοι τους) ο Κωστόπουλος, ο Λάτσης κι ο Σάλλας, με αφήνει παγερά αδιάφορο, αν έχουν πληρώσει τους φόρους τους - που βέβαια δεν εξαρτάται από το αν έχω εγώ ή όχι πιστωτική κάρτα. Αν κάποιος είχε πιστωτικές και τις ξετίναξε, τότε καλά έκανε και πήρε το ψαλίδι όταν κατάλαβε τί έκανε. Αυτό είναι κακή χρήση, όχι κακό προϊόν.
Ααααα μπράβο.
Προσωπικα με τους ποντους απο πιστωτικη εχει ταξιδεψει η οικογενεια (3 ατομα) αεροπορικως δωρεαν, 2 φορες εξωτερικο και 3 εσωτερικο.Καλα δεν ειναι;
jose_ee1985
02-05-12, 18:33
Διαβαστε λιγο και μαθετε. Κι οταν μαθετε θα παρετε ενα ψαλιδι και θα τις κανετε χιλια κομματια.
Τα μαθήματα οπισθοδρόμησης αλλού. Μια χαρά γνωρίζω την χρήση τον ρόλο των τραπεζών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, όπως κ την γιγαντιαία παραχώρηση εξουσίας στους τραπεζίτες, τα αποτελεσματα της οποίας βιώνουμε. Όμως όπως σου απάντησαν κ οι υπόλοιποι, αν εξοφλείς στον χρόνο σου δεν πληρώνεις τπτ παραπάνω. Δεν έχω πληρώσει ποτέ αεράτους τόκους σε τράπεζα κ υπο ΚΣ δεν θα το κάνω ποτέ.. Επίσης γνωρίζω κ την χρησιμη πλευρά των τραπεζών / πιστωτικών, κ δεν επιθυμώ να μαζεύω/κρατάω το μισθο μου σε σεντούκι, ούτε όταν θέλω να ταξιδέψω να κουβαλάω μετρητά μες στο σώβρακο για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Ανάμεσα σε αυτό που λες εσύ κ τον ανελέητο δανεισμό μέσω πιστωτικών, υπάρχουν κ άλλα στάδια δλδ.. Δεν υπάρχει μόνο το άπσρο κ το μαύρο
Το μονο χρησιμο που εχει μια τραπεζα ειναι οι θυριδες.
Επισης μου δινεις πατημα να σε ρωτησω καποια πραγματα.
Μεχρι ποτε θα δανειζεσαι και θα εξοφλεις εμπροθεσμα; Nothing lasts forever. Rule first. Πραγμα που προς θεου δεν ευχομαι να γινει ποτε. Το χ/πιστωτικο συστημα που ανεφερα πιο πανω λειτουργει ομως ετσι.
Η ευκολιες που σου δινει ειναι ο τροπος για να σε κραταει. Ας μην αναφερω απο που. Και δεν ειναι λαικισμος. Ας ερθει ενας οικονομολογος να μου πει οτι δεν δουλευει ετσι και οτι λεω βλακειες.
Βεβαιως θα ηθελα τζαμπα ταξιδι, βεβαιως θα ηθελα τζαμπα τραπεζωμα. Αυτο που δεν ειδα κανεναν να λεει, ειναι οτι δανειζοντας με απ τον αερα, μου τσιμπησε τα μετρητα. Αρα, τα εχω ηδη πληρωσει ή προκειται να τα πληρωσω(ευκολια με δοσεις). Αλλα εχοντας τη και χρησιμοποιωντας τη, αποδεχτηκα τους ορους αυτους.
Ή μη μου πει κανεις οτι πιστευει πως μια τραπεζα ειναι ο αγιος Βασιλης και μοιραζει δωρα.
Αρα μαλλον φιλε μου jose δε γνωριζεις πολυ καλα πως δουλευει. Στο περιπου ειναι πιο ακριβης εκτιμηση. Εγω αν σ εβλεπα εξω στο δρομο, ισως να ηθελα το καλο σου μια φορα. Η τραπεζα δικε μου καμμια.
Τονιζω το δασος και επικεντρωνεστε μερικοι στο δεντρο.
Απολυτος ειμαι εχοντας δει και εμπεδωσει τις συνεπειες αυτου του συστηματος. Κι απο τη μεσα κι απ την απεξω. Και δε μιλαω για σεντουκια. Ουτε υπαρχει μονο το χρημα στη ζωη μου.
Δε μ ενδιαφερουν οι τραπεζιτες και κακως τους ανεφερα. Ουτε η εξουσια που εχουν γι αυτο δεν την ανεφερα.
Δεν αναφερω ανελεητο δανεισμο. Αλλα τι πιο ευκολο να σου λενε ψωνισε και κερδισες. Ε τι θα κανεις, θα ψωνισεις απο περιεργεια να δεις το δωρο.
Επαναλαμβανω. Δεν ειναι λαικισμος ουτε αφελεια.
Απλα ετσι λειτουργει.
Το μονο χρησιμο που εχει μια τραπεζα ειναι οι θυριδες.
Επισης μου δινεις πατημα να σε ρωτησω καποια πραγματα.
Μεχρι ποτε θα δανειζεσαι και θα εξοφλεις εμπροθεσμα; Nothing lasts forever. Rule first. Πραγμα που προς θεου δεν ευχομαι να γινει ποτε. Το χ/πιστωτικο συστημα που ανεφερα πιο πανω λειτουργει ομως ετσι.
Η ευκολιες που σου δινει ειναι ο τροπος για να σε κραταει. Ας μην αναφερω απο που. Και δεν ειναι λαικισμος. Ας ερθει ενας οικονομολογος να μου πει οτι δεν δουλευει ετσι και οτι λεω βλακειες.
Βεβαιως θα ηθελα τζαμπα ταξιδι, βεβαιως θα ηθελα τζαμπα τραπεζωμα. Αυτο που δεν ειδα κανεναν να λεει, ειναι οτι δανειζοντας με απ τον αερα, μου τσιμπησε τα μετρητα. Αρα, τα εχω ηδη πληρωσει ή προκειται να τα πληρωσω(ευκολια με δοσεις). Αλλα εχοντας τη και χρησιμοποιωντας τη, αποδεχτηκα τους ορους αυτους.
Ή μη μου πει κανεις οτι πιστευει πως μια τραπεζα ειναι ο αγιος Βασιλης και μοιραζει δωρα.
Αρα μαλλον φιλε μου jose δε γνωριζεις πολυ καλα πως δουλευει. Στο περιπου ειναι πιο ακριβης εκτιμηση. Εγω αν σ εβλεπα εξω στο δρομο, ισως να ηθελα το καλο σου μια φορα. Η τραπεζα δικε μου καμμια.
Τονιζω το δασος και επικεντρωνεστε μερικοι στο δεντρο.
Απολυτος ειμαι εχοντας δει και εμπεδωσει τις συνεπειες αυτου του συστηματος. Κι απο τη μεσα κι απ την απεξω. Και δε μιλαω για σεντουκια. Ουτε υπαρχει μονο το χρημα στη ζωη μου.
Δε μ ενδιαφερουν οι τραπεζιτες και κακως τους ανεφερα. Ουτε η εξουσια που εχουν γι αυτο δεν την ανεφερα.
Δεν αναφερω ανελεητο δανεισμο. Αλλα τι πιο ευκολο να σου λενε ψωνισε και κερδισες. Ε τι θα κανεις, θα ψωνισεις απο περιεργεια να δεις το δωρο.
Επαναλαμβανω. Δεν ειναι λαικισμος ουτε αφελεια.
Απλα ετσι λειτουργει.
Δεν θες οικονομολόγο, ψυχολόγο θές ;) (για το για ποιο λόγο κάποιος που ξέρει ότι δεν έχει,λαμβάνει δάνειο)
Μην το μπερδεύεις τα καταστήματα που αγοράζεις μετρητό λαμβάνουν απο την τράπεζα, η τράπεζα στο ζητάει μετά απο 30 - 50 μέρες
Δεν θες οικονομολόγο, ψυχολόγο θές ;) (για το για ποιο λόγο κάποιος που ξέρει ότι δεν έχει,λαμβάνει δάνειο)
Μην το μπερδεύεις τα καταστήματα που αγοράζεις μετρητό λαμβάνουν απο την τράπεζα, η τράπεζα στο ζητάει μετά απο 30 - 50 μέρες
Μηπως εσυ το μπερδευεις και θες μαθηματικο :rofl: ; Σε εσενα ζηταει μετρητα. Στο καταστημα δε δινει μετρητα. Δινει μηδενικα και ασσους μεσα σε ενα κομπιουτορα. Ειπαμε αερας
Μηπως εσυ το μπερδευεις θες μαθηματικο :rofl: ; Σε εσενα ζηταει μετρητα. Στο καταστημα δε δινει μετρητα. Δινει μηδενικα και ασσους μεσα σε ενα κομπιουτορα. Ειπαμε αερας
Και ξαναλέω, για δες λίγο τι δίνει στο κατάστημα, πραγματικά όμως
Ωραια. Εστω οτι δινει μετρητα. (Επειδη εχω πελατες τραπεζες και καμμια δε δουλευει με μετρητα. Ολες με εμβασματα και ενδοτραπεζικες μεταφορες)
Ας υποθεσουμε οτι ειναι με μετρητα θα πουμε το εξης.
Η τραπεζα μας εχει 2 πελατες ολους κι ολους.
Παω καταθετω εγω 200 ευρω σημερα.
Πας καταθετεις αλλα 300 εσυ παλι σημερα.
Συνολο 500. Θεωρητικα η τραπεζα μας εχει διαθεσιμα τα 500 ολα κι ολα. Ψωνιζει η γυναικα ενος τριτου μια τσαντα 500 ευρω με πιστωτικη και παει ο μαγαζατορας να παρει τα λεφτα του. Και τα παιρνει μετρητα. Και την επομενη μερα ζητας εσυ τα 300 ευρω σου.
Για πες μου που ειναι τα μετρητα;
Τα μετρητα λοιπον τα δικα μου και τα δικα σου, ειναι στα χερια του μαγαζατορα. Αποπληρωνοντας η γυναικα την πιστωτικη, θα υπαρχει διαθεσιμο υπολοιπο για εμας.
Καποιος κερδιζει και καποιος αλλος χανει. Εκεινος που μονιμως κερδιζει ειναι η τραπεζα
Ωραια. Εστω οτι δινει μετρητα. (Επειδη εχω πελατες τραπεζες και καμμια δε δουλευει με μετρητα. Ολες με εμβασματα και μεταφορες σε λογαριασμους)
Ας υποθεσουμε οτι ειναι με μετρητα θα πουμε το εξης.
Η τραπεζα μας εχει 2 πελατες ολους κι ολους.
Παω καταθετω εγω 200 ευρω σημερα.
Πας καταθετεις αλλα 300 εσυ παλι σημερα.
Συνολο 500. Θεωρητικα η τραπεζα μας εχει διαθεσιμα τα 500 ολα κι ολα. Ψωνιζει η γυναικα ενος τριτου μια τσαντα 500 ευρω με πιστωτικη και παει ο μαγαζατορας να παρει τα λεφτα του. Και τα παιρνει μετρητα. Και την επομενη μερα ζητας εσυ τα 300 ευρω σου.
Για πες μου που ειναι τα μετρητα;
Τα μετρητα λοιπον τα δικα μου και τα δικα σου, ειναι στα χερια του μαγαζατορα. Αποπληρωνοντας η γυναικα την πιστωτικη, θα υπαρχει διαθεσιμο υπολοιπο για εμας.
το πρόβλημα των τραπεζών δεν είναι στα 400 ευρώ ή στα 4000 ευρώ, αν εγώ πάω αύριο να τα μαζέψω όλα αυτά που εχώ είναι εκει, το ίδιο και αρκετοί μαγαζάτορες.
Αν τώρα κάποιος που ας πούμε έχει 1 δις ευρώ πάει να τα ζητήσει, ναι θα είναι ένα θέμα, το όποιο όμως δεν έχει να κάνει με την πιστωτική κάρτα
Εκει θελω να καταληξω. Τα πραγματικα δεν αντιστοιχουν στα διαθεσιμα υπολοιπα. Η πιστωτικη ειναι ενας τροπος που συμβαινει αυτο. Ενας αλλος ειναι τα δανεια και ουτω καθ'εξης. Και αυτο εννοω οταν λεω, ετσι δουλευει
Φίλε aglaisma, δεν ξέρω τί στραπάτσο έχεις πάθει από τράπεζα και κάνεις σαν τη σύζυγο που έπιασε τον άντρα της με την αλλοδαπή οικιακή βοηθό (που συμπτωματικά έχει και είκοσι χρόνια και είκοσι κιλά λιγότερα), αλλά έχεις πάει στο άλλο άκρο. Χρησιμοποιείς υπεραπλουστεύσεις για να εξηγήσεις το "διαβολικό" τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και το χειρότερο, έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι έτσι είναι, κι εσύ το έχεις καταλάβει και οι άλλοι οι αφελείς (για να μην πω τίποτα χειρότερο) όχι. Λοιπόν, σε πληροφορώ ότι όλοι στην ίδια χώρα ζούμε (και ορισμένοι μάλιστα αρκετά περισσότερα χρόνια από εσένα, δυστυχώς), και όλοι τις ίδιες ευκαιρίες έχουμε και τις ίδιες απειλές αντιμετωπίζουμε. Τώρα γιατί κάποιοι κάηκαν από τις τράπεζες και άλλοι όχι, προφανώς έχει να κάνει και με τους κάποιους, και όχι μόνο με τις τράπεζες, αφού οι όροι του παιχνιδιού είναι ίδιοι για όλους. Αν λοιπόν θέλεις να βοηθήσεις, πες μας τί έκανες λάθος για να μην κάνουμε το ίδιο. Αν θέλεις απλά να βγάλεις το άχτι σου, βάλε τις φωτογραφίες των τραπεζιτών που σε έκαψαν στον τοίχο, και ρίχνε τους βελάκια. Αυτό που κάνεις εδώ δεν έχει κανένα νόημα.
Μιλούσα με φίλο που εργάζεται στο τμήμα καρτών μεγάλης τράπεζας και του ξέφυγε ο χαρακτηρισμός "καμμένο χαρτί" για κάποιους πελάτες. Τον ρώτησα αν εννοούσε αυτούς που χρωστάνε, δεν πληρώνουν και δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία για κατάσχεση.
Η απάντησή του ήταν ότι καμμένα χαρτιά λένε τους πελάτες που εξοφλούν στο τέλος κάθε μήνα ολόκληρο το λογαριασμό τους.
Εγώ προσωπικά αυτό κάνω, χρεώνοντας σε πιστωτικές έξοδα για πάγιες ανάγκες της οικογένειας: super market, βενζίνη, συντήρηση αυτοκινήτου κλπ, όχι για αγορές πέρα από τη δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής.
Υπολογίζω ότι από προγράμματα επιστροφής/ανταμοιβής έχω περίπου 20-30 ευρώ το μήνα + τη χρήση του κινητού μου πληρωμένη.
Μια κουβεντα κανουμε nyannaco, και ισως ξεφυγε απ το αρχικο θεμα εξ'αιτιας μου. Δεν ειναι επιχειρημα το 'με βολεψε εκει, αρα ειναι καλο' ΄ή το 'δε με βολεψε οποτε δεν ειναι'. Ειναι προσωπικη εκτιμηση. Οπως εκτιμηση ειναι το ποτηρι που για τον εναν ειναι μισογεματο και για τον διπλα μισοαδειο.
Προφανως και εχεις δει περισσοτερα απο εμενα(λογω ηλικιας) το οποιο δεν επιδεχεται αμφισβητησης και μπορεις να επιβεβαιωσεις 100% μαζι μου οτι ο ανθρωπος εκτος απο αχορταγο ον ειναι και πολυ αφελης. 10 φορες να του πεις πεσε απ τον τεταρτο οροφο διοτι θα παρεις λεφτα χωρις κανεναν απολυτως κινδυνο, τις 7 θα πεσει. Ολα χαρην της ευκολιας.
Καμμενος απο τραπεζα δεν ειμαι διοτι την αποφευγω οπου και οποτε αυτο ειναι εφικτο. Και δε το βλεπω να καιγομαι κιολας.
Επιλογη μου ειναι και ζω μια χαρα.
Δε μου χρειαζεται να πεισω κανεναν. Λεω την αποψη μου.
Και αυτη ειναι
διαβαζω,
ρωταω,
βλεπω,
συγκρινω,
αποφασιζω.
Δεν ειμαι με λιγα λογια της αντιληψης οτι εχω αναγκη να παρω ενα δανειο, υπο οποιαδηποτε μορφη, ενω με εβαλαν να υπογραψω οτι σε οποιαδηποτε αδυναμια θα με γδυσουν. Δε το παιρνω αυτο το ρισκο, sorry. Ακομα κι αν δε μου λειπουν.
Θα εχεις ακουσει να λενε, οτι ενας εξυπνος ανθρωπος ακουει τα μισα απο αυτα που του λενε. Μια ιδιοφυια ξερει ποια απο αυτα τα μισα ειναι αληθεια. Κι επισης γνωριζεις οτι στατιστικα δεν υπαρχουν πολλες ιδιοφυιες.
Ο gcf επιβεβαιωνει 'απο μεσα' αυτα που γραφω. Και δουλεια κανεις μαζι τους και μακακα σε λενε.
Αυτό που ανέφερα δείχνει ότι δεν έχουν κανένα κέρδος από όποιον δεν αφήνει απλήρωτο υπόλοιπο, ελπίζουν πάντα για το αντίθετο.
Τώρα για τη χρήση που κάνει ο κάθε ένας, έχει και την ευθύνη.
Αυτό που ανέφερα δείχνει ότι δεν έχουν κανένα κέρδος από όποιον δεν αφήνει απλήρωτο υπόλοιπο, ελπίζουν πάντα για το αντίθετο.
Τώρα για τη χρήση που κάνει ο κάθε ένας, έχει και την ευθύνη.
Κέρδος έχουν απο την επιχείρηση που δέχεται την κάρτα, φυσικά αν τους δώσεις και εσύ τόκους κλπ είναι ποιο χαρούμενοι :p
Από την χρήση μιας πιστωτικής κάρτας ωφελείται η τράπεζα αλλά επίσης ωφελείται και ο πελάτης. Από την μη σωστή χρήση μπορεί να ζημιωθεί ο πελάτης (καταβολή τόκων λόγω εμπρόθεσμης εξόφλησης/παραβίασης ορίου) αλλά και η τράπεζα (επισφάλεια).
Άρα δεν υπάρχει καμία διαφορά από οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή όπου αν και τα δύο μέρη τηρήσουν την συμφωνία ωφελούνται εκατέρωθεν ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση κάποιο ζημιώνεται.
@aglaisma: η διαφωνία μου έγκειται στο ότι απορρίπτεις και αφορίζεις ένα προϊόν, επειδή μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιηθεί κακά - πράγμα για το οποίο βέβαια ευθύνεται ο χρήστης, όχι το προϊόν. Αν το κάνουμε αυτό για κάθε προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακά, θα ξαναγυρίσουμε στις σπηλιές. Προσωπικά δεν θα το ήθελα (αν και από Δευτέρα όλα παίζονται! )
Μερικές φορές νομίζω ότι πολλοί σχολιάζουν χωρίς καν να ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Οι τράπεζες βγάζουν λεφτά από την προμήθεια χρήσης πιστωτικής (την πληρώνει το μαγαζί που κάνει τη συναλλαγή). Κυμαίνεται από 0,9-2,00% ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Ο αγοραστής εξυπηρετείται (πληρώνεις αργότερα 20-40 μέρες, βάζεις άτοκες δόσεις, δεν κουβαλάς χρήμα-ασφάλεια συναλλαγών, προγράμματα επιβράβευσης κτλ.). Ο πωλητής-μαγαζί μπορεί να εξασφαλίζει την πληρωμή του (όταν βάζει δόσεις), "πουλάει" τα προγράμματα επιβράβευσης, δίνει μια ακόμα επιλογή στον πελάτη κτλ. Αυτό είναι η πιστωτική κάρτα.
Τώρα εάν κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει για δάνειο, είναι απλά δική τους λάθος χρήση. Αυτό βέβαια κατά καιρούς και οι τράπεζες το εκμεταλλεύτηκαν για ίδιο (υπερ)κέρδος, αλλά για όνομα... ενήλικες είμαστε και οι τράπεζες επιχειρήσεις που φυσικά κυνηγούν το κέρδος.
Επίσης επειδή την ιστορία με το μόχλευση κεφαλαίων την ακούω συχνά τελευταία ως "ανακάλυψη" ή κάτι το συνταρακτικό, πρώτον είναι κάτι που συμβαίνει από καταβολής ανακάλυψης του χρήματος με τη μοντέρνα έννοια και από την απαρχή λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επίσης είναι αδύνατο/αδιανόητο στο οικονομικό μοντέλο που λειτουργεί παγκόσμια σε οποιαδήποτε χώρα να μη γίνει, είναι βασικός παράγοντας λειτουργίας του συστήματος. Μάλιστα είναι σχεδόν βέβαιο ότι απαιτείται και για τη λειτουργία ακόμα και πιο "σοσιαλιστικών" συστημάτων. Οπότε κάποιος που εκπλήσσεται, που διαφωνεί ή που το θεωρεί παράλογο απλά ας μας πει σε ποιο οικονομικό μοντέλο/σύστημα θεωρεί ότι πρέπει να μεταβούμε γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποιος να σταματήσει αυτό, όπως επίσης και τι θα αντικαταστήσει τις τράπεζες που ως επιχειρήσεις λειτουργούν προφανώς όπως κάθε επιχείρηση για το κέρδος και χωρίς μόχλευση πώς θα βγάλουν κέρδος;
Σε ένα φόνο δεν φταίει το όπλο (όχι τουλάχιστον όσο), ο δολοφόνος φταίει.
Just my 2 cents.
Μερικές φορές νομίζω ότι πολλοί σχολιάζουν χωρίς καν να ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Οι τράπεζες βγάζουν λεφτά από την προμήθεια χρήσης πιστωτικής (την πληρώνει το μαγαζί που κάνει τη συναλλαγή). Κυμαίνεται από 0,9-2,00% ανάλογα με πολλούς παράγοντες. Ο αγοραστής εξυπηρετείται (πληρώνεις αργότερα 20-40 μέρες, βάζεις άτοκες δόσεις, δεν κουβαλάς χρήμα-ασφάλεια συναλλαγών, προγράμματα επιβράβευσης κτλ.). Ο πωλητής-μαγαζί μπορεί να εξασφαλίζει την πληρωμή του (όταν βάζει δόσεις), "πουλάει" τα προγράμματα επιβράβευσης, δίνει μια ακόμα επιλογή στον πελάτη κτλ. Αυτό είναι η πιστωτική κάρτα.
Τώρα εάν κάποιοι το έχουν παρεξηγήσει για δάνειο, είναι απλά δική τους λάθος χρήση. Αυτό βέβαια κατά καιρούς και οι τράπεζες το εκμεταλλεύτηκαν για ίδιο (υπερ)κέρδος, αλλά για όνομα... ενήλικες είμαστε και οι τράπεζες επιχειρήσεις που φυσικά κυνηγούν το κέρδος.
Επίσης επειδή την ιστορία με το μόχλευση κεφαλαίων την ακούω συχνά τελευταία ως "ανακάλυψη" ή κάτι το συνταρακτικό, πρώτον είναι κάτι που συμβαίνει από καταβολής ανακάλυψης του χρήματος με τη μοντέρνα έννοια και από την απαρχή λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επίσης είναι αδύνατο/αδιανόητο στο οικονομικό μοντέλο που λειτουργεί παγκόσμια σε οποιαδήποτε χώρα να μη γίνει, είναι βασικός παράγοντας λειτουργίας του συστήματος. Μάλιστα είναι σχεδόν βέβαιο ότι απαιτείται και για τη λειτουργία ακόμα και πιο "σοσιαλιστικών" συστημάτων. Οπότε κάποιος που εκπλήσσεται, που διαφωνεί ή που το θεωρεί παράλογο απλά ας μας πει σε ποιο οικονομικό μοντέλο/σύστημα θεωρεί ότι πρέπει να μεταβούμε γιατί μόνο έτσι μπορεί κάποιος να σταματήσει αυτό, όπως επίσης και τι θα αντικαταστήσει τις τράπεζες που ως επιχειρήσεις λειτουργούν προφανώς όπως κάθε επιχείρηση για το κέρδος και χωρίς μόχλευση πώς θα βγάλουν κέρδος;
Σε ένα φόνο δεν φταίει το όπλο (όχι τουλάχιστον όσο), ο δολοφόνος φταίει.
Just my 2 cents.
Aν θέλεις να το παμε με κυριολεκτική χρήση του όρου "δάνειο", τότε η πιστωτική κάρτα μια μορφή δανείου ειναι. Τώρα στα υπόλοιπα συμφωνώ μαζί σου και με τους υπόλοιπους. Η πιστωτική ειναι απλά το μέσο να κανεις τις αγορες σου. Το πως θα την χρησιμοποιήσεις ειναι δικό σου θέμα. Αν όμως απλώνεις τα πόδια σου πιο μακριά από το πάπλωμά σου, τότε δεν σου φταίει η πιστωτική και η τράπεζα, σου φταίει το στραβό σου το κεφάλι. Exεις να την αποπληρώσεις, ψωνίζεις. Δεν έχεις; Ας πρόσεχες.
Επισης, για να μην ξεχνιομαστε και να μην τρελαινομαστε, δεν ειναι υποχρεωτικη η κατοχη και χρηση πιστωτικης καρτας. Κανεις δεν μας την επεβαλε με το ζορι. Οσοι ειναι ιδεολογικα αντιθετοι, απλα ας μην εχουν πιστωτικη. Ολοι οι αλλοι, πειραζει να εχουν;;;;;;;;;;;;;;
Ειναι μια κομπινα του συστηματος η πιστωτικη! Κατευθυνουν σχεδον τα παντα κ εμεις χαιρομαστε με τα γυαλιστερα δωρακια τους! Οταν μια επιχειρηση κανει εκπτωση μεσω πιστωτικης (εκτος των ''δωρων'' εκπτωση ειναι και οι ατοκες δοσεις!) λετε να χανει? Να χαριζεται? Κ η τραπεζα που εμπλεκεται να τ κανει για κοινωνικους σκοπους?? Ενας τροπος να ανεβαινει ο πληθωρισμος ειναι κ αυτος! Γιατι τους συμφαιρει να ανεβαινει! Μας λιωνουν μας πινουν το αιμα καθε μερα! Γιατι ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα ''προνομια'' δε μπορει παρα να αυξησουν τ τελικη τιμη του προιοντος! Με τετοιες επιφανειακες- εγωιστικες-ατομικες προσεγγισεις που διαβαζω σ αυτο το τοσο σοβαρο και ΠΑΡΑΝΟΜΟ ζητημα καταλαβαινω απολυτα γιατι παμε ΣΚΑΤΑ κοινωνικα και οικονομικα.. Ρε μας δουλευουν και χαιρομαστε! Οταν εσυ εισαι προσεκτικος και σωστος στ χρηση της καρτας ξερεις τι κανεις?? Δινεις ευκαιρια στ συστημα να εκμεταλευτει αλλους συνανθρωπους σου που δεν εχουν τ δικη σου αυτοσυγκρατηση- γνωση- και να τους χρεωσει ασκοπα βασιζομενο στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ παρορμηση τους και ΑΓΝΟΙΑ-ΑΦΕΛΕΙΑ τους! Ειναι πολυ βαθυ το θεμα και σιγουρα ειμαι προχειρος και λαθος καπου, αλλα σας παρακαλω σκεφτειτε τα αυτα. Σιγουρα ειναι αντισυνταγματικο! Σιγουρα τιθεται θεμα ΑΘΕΜΙΤΟΥ ανταγωνισμου (μεταξυ αλυσιδας σουπερ πχ και απλου μπακαλικου που εφτιαξαν ετσι τ θεμα τ καρτων ωστε να του ειναι αδυνατον του μπακαλη να συμετεχει). Σιγουρα οι εκαστοτε κυβερνωντες συμφωνουν η.. (το χειροτερο!) αδυνατουν να σκεφτουν αυτα, εχοντας πιο σοβαρες σκοτουρες στην κεφαλα τους! Οι εισαγγελεις μας διατασσονται, οι δικαστικοι μας εχουν την ''ανεση' να αναβαθμιζουν τον μισθον τους κ εμεις.. χαιρομαστε..
Στέλιο, απλά να σου θυμίσω ότι οι κάρτες και ο τρόπος που λειτουργούν δεν είναι ελληνική εφεύρεση, έτσι λειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Εκτός πια κι αν μιλάμε για παγκόσμια συνωμοσία, με εμπλοκή όλων των κυνερνήσεων, ακόμη και αυτών των μεγάλων εξαγωγικών οικονομιών που κάθε άλλο παρά χαίρονται με την αύξηση του πληθωρισμού που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών τους.
Στέλιο, απλά να σου θυμίσω ότι οι κάρτες και ο τρόπος που λειτουργούν δεν είναι ελληνική εφεύρεση, έτσι λειτουργούν σε όλο τον κόσμο. Εκτός πια κι αν μιλάμε για παγκόσμια συνωμοσία, με εμπλοκή όλων των κυνερνήσεων, ακόμη και αυτών των μεγάλων εξαγωγικών οικονομιών που κάθε άλλο παρά χαίρονται με την αύξηση του πληθωρισμού που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών τους.
Αυτό έχεις να σχολιάσεις από το τρικυμιώδες μήνυμα; :lol:
Χαρά στο κουράγιο σου!
Ειναι μια κομπινα του συστηματος η πιστωτικη! Κατευθυνουν σχεδον τα παντα κ εμεις χαιρομαστε με τα γυαλιστερα δωρακια τους! Οταν μια επιχειρηση κανει εκπτωση μεσω πιστωτικης (εκτος των ''δωρων'' εκπτωση ειναι και οι ατοκες δοσεις!) λετε να χανει? Να χαριζεται? Κ η τραπεζα που εμπλεκεται να τ κανει για κοινωνικους σκοπους?? Ενας τροπος να ανεβαινει ο πληθωρισμος ειναι κ αυτος! Γιατι τους συμφαιρει να ανεβαινει! Μας λιωνουν μας πινουν το αιμα καθε μερα! Γιατι ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα ''προνομια'' δε μπορει παρα να αυξησουν τ τελικη τιμη του προιοντος! Με τετοιες επιφανειακες- εγωιστικες-ατομικες προσεγγισεις που διαβαζω σ αυτο το τοσο σοβαρο και ΠΑΡΑΝΟΜΟ ζητημα καταλαβαινω απολυτα γιατι παμε ΣΚΑΤΑ κοινωνικα και οικονομικα.. Ρε μας δουλευουν και χαιρομαστε! Οταν εσυ εισαι προσεκτικος και σωστος στ χρηση της καρτας ξερεις τι κανεις?? Δινεις ευκαιρια στ συστημα να εκμεταλευτει αλλους συνανθρωπους σου που δεν εχουν τ δικη σου αυτοσυγκρατηση- γνωση- και να τους χρεωσει ασκοπα βασιζομενο στην ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ παρορμηση τους και ΑΓΝΟΙΑ-ΑΦΕΛΕΙΑ τους! Ειναι πολυ βαθυ το θεμα και σιγουρα ειμαι προχειρος και λαθος καπου, αλλα σας παρακαλω σκεφτειτε τα αυτα. Σιγουρα ειναι αντισυνταγματικο! Σιγουρα τιθεται θεμα ΑΘΕΜΙΤΟΥ ανταγωνισμου (μεταξυ αλυσιδας σουπερ πχ και απλου μπακαλικου που εφτιαξαν ετσι τ θεμα τ καρτων ωστε να του ειναι αδυνατον του μπακαλη να συμετεχει). Σιγουρα οι εκαστοτε κυβερνωντες συμφωνουν η.. (το χειροτερο!) αδυνατουν να σκεφτουν αυτα, εχοντας πιο σοβαρες σκοτουρες στην κεφαλα τους! Οι εισαγγελεις μας διατασσονται, οι δικαστικοι μας εχουν την ''ανεση' να αναβαθμιζουν τον μισθον τους κ εμεις.. χαιρομαστε..
Δεν νομίζω οτι χρεώνει κανεις άσκοπα κανένα. Είτε πληρώσεις 700€ τοις μετρητοις, είτε σε 12 άτοκες δόσεις, πάλι 700€ θα δώσεις. Η τραπεζα θα τα παρει απο τους κακοπληρωτες με τόκο, οι οποιοι ας πρόσεχαν. Αν δεν ειχαν να αποπληρωσουν την καρτα δεν ειχαν κανεναν λόγο να αγορασουν την σουπερ-ντουπερ τηλεόραση των 3.000€, το home cinema των 1000€ και τον πολυαποχυμωτη - κουκουτσοβγάλτη. Δεν φταιει η τραπεζα αν καποιος με 600€ τον μηνα θελει να φορτώσει την καρτα του με αγορες 3000€.
Οι ειρωνειες να λειψουν. Φυσικα και ειναι παγκοσμια η πατεντα κ εφτασε και στο Ελλαδα και νιωθουμε σπουδαιοι (ακομα. αποηχος της Ολυμπιαδας ειναι θα μας περασει) σημερα. Μια ερωτηση θα σας κανω.. Ενας μισθωτος αν του πουν θα πληρωθεις 3 μηνες αργοτερα πως θα του φανει θα του αρεσει?? 6 μηνες δοσεις αυτο δεν θα πει? Πληρωμη μετα 3 μηνες δεν θα πει? Ε οταν εγω παω με τα λεφτα στ τσεπη να αγορασω κατι και προσπαθουν να με πεισουν οι υπαλληλοι να το αγορασω ντε κ καλα με καρτα και εγω δεν θελω σκοτουρες τετοιες (ο τροπος ζωης μου, η ψυχοσυνθεση μου, οι προσωπικες εννοιες μου τες πα δεν εχουν καλη σχεση με τ χρημα) τι να σκεφτω κυριοι δηθεν εξυπνοι-επιτηδειοι-προχειροι? Οτι επιμενουν σ αυτο για το συμφερον μου? Κ ενω εγω πληρωνω μετρητοις οπως γουσταρω και δεν κανουν καλυτερη τιμη αυτο τι δειχνει! ξυστε τ κεφαλες σας κ απαντηστε μου! Σοβαρα απαντηστε αν μπορειτε, οχι ανοησιες.. ε!
Wesker εχει κοσμο που ψωνιζει με καρτα για να φαει! Το ξερεις καλα φανταζομαι αυτο. Εγω ομως δεν μιλησα γ αυτο, μην σκεφτεστε μονοκοματα και σε σχεση παντα με τ περιγυρο σας και τ εαυτον σας. Εγω μιλησα για την ΠΟΛΥ συχνη περιπτωση που παει καποιος να αγορασει κατι με τ λεφτα στ τσεπη και ξαφνικα νιωθει οτι μπηκε στ παραδεισο κ ο ''καλος'' υπαλληλος τ ανοιγει τα ματια (ξυπνα ρεεεε! Παρτο και πληρωσε το μετα, χαζος εισαι?) Γιατι τ κανουν αυτο? Εχεις τ ικανοτητα να μου το εξηγησεις αυτο? Ολη η αγορα ψαχνει ρευστο! Ολη η αγορα υποφερει απο ζεστο χρημα! Το μαζευουν αυτοι σιγουρα κ εκ του ασφαλους! Καλιο δεκα και καρτερι το εκαναν..
Επισης, για να μην ξεχνιομαστε και να μην τρελαινομαστε, δεν ειναι υποχρεωτικη η κατοχη και χρηση πιστωτικης καρτας. Κανεις δεν μας την επεβαλε με το ζορι. Οσοι ειναι ιδεολογικα αντιθετοι, απλα ας μην εχουν πιστωτικη. Ολοι οι αλλοι, πειραζει να εχουν;;;;;;;;;;;;;; Συμφωνω απολυτα μαζι σου, δεν ειναι υποχρεωτικη η χρηση της. Αλλα τι στο διαολο μου στελνουν συνεχεια πιστωτικες ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ να τις αιτουμαι?? Διαβαζοντας ολα τα ποστ, θα πω το εξης: Η πιστωτικη ειναι σαν το μαχαιρι. Μπορεις να κανεις την δουλεια σου, αλλα μπορεις και να σκοτωθεις. Δεν σου φταιει το μαχαιρι. Ναι υπηρξα κακος χρηστης, δεν μου φταιει η καρτα, ναι δουλευα 1χρονο να τις ξεπληρωσω, τις ξεπληρωσα και τις ακυρωσα, αλλα γιατι με υποχρεωνουν ντε και καλα να εχω πιστωτικη? 3φορες τις γυρισα στην τραπεζα μαζι με τον φακελο, και αλλη μια πηρα ψαλιδι και την εκοψα σε πολλα κομματια, και στο καπακι πηρα τηλ στα κεντρικα και μετα απο ενα καλο μπινελικι, δεν μου ξαναεστειλαν. :evil:
Τα καταστήματα προωθούν τη χρήση της κάρτας γιατί μπορούν να το παίζουν καλοί (να σου κάνουν δόσεις) χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των εμπόρων αυτή τη στιγμή είναι τα φέσια που μαζεύονται. Όταν τον πληρώνω με κάρτα, είτε με δόσεις είτε όχι, ο έμπορος θα πάρει τα λεφτά του στην ώρα του, άσχετα με το αν πληρώσω εγώ την τράπεζα ή όχι. Το πόσο φερέγγυος είμαι δηλαδή γίνεται πρόβλημα της τράπεζας και όχι του εμπόρου. Και αυτό είναι το κίνητρο του εμπόρου. Επίσης με προεξόφληση δόσεων πιστωτικών μπορεί ακόμα και να προεισπράξει τις δόσεις και να μη του λείψει ρευστότητα ενώ διευκολύνει τον πελάτη του με δόσεις.
Σε μεγάλα αστικά κέντρα φαντάζομαι ισχυρό κίνητρο θα μπορούσε να είναι και η διαχειριστική ευκολία (όχι πέρα δώθε στην τράπεζα να πάει τις εισπράξεις, λιγότερα μετρητά στο μαγαζί άρα και μικρότερος κίνδυνος κλοπής κτλ.)
Επομένως στον έμπορο συμφέρει για αυτούς τους λόγους. Που βρίσκεις την παγκόσμια συνωμοσία δεν μπορώ να καταλάβω. Επίσης θα ήθελα να δω, που σου έκαναν καλύτερη τιμή για να μην εξοφλήσεις μετρητοίς (όχι σε δόσεις) αλλά με κάρτα. Το να σου προτείνει ο πωλητής κάρτα για να πάρεις πόντους, δώρα κτλ. μπορεί αλλά να σου κόψει τιμή αποκλείεται, δεν έχει νόημα. Η κίνηση μέσω πιστωτικών-χρεωστικών είναι μεγάλο μέρος του τζίρου, οπότε ο έμπορος έχει κίνητρο να μπει σε πρόγραμμα επιβράβευσης για να "τραβάει πελάτες", να δίνει ένα εξτρά κίνητρο αλλά και για να του κάνει έκπτωση η τράπεζα στην προμήθεια που του κρατάει.
Τώρα πώς από ένα τόσο απλό (στη λειτουργία) σύστημα εσύ φτάνεις σε θεωρίες που αδυνατώ να δω τη λογική σου, δεν καταλαβαίνω ειλικρινά.
Wesker εχει κοσμο που ψωνιζει με καρτα για να φαει! Το ξερεις καλα φανταζομαι αυτο. Εγω ομως δεν μιλησα γ αυτο, μην σκεφτεστε μονοκοματα και σε σχεση παντα με τ περιγυρο σας και τ εαυτον σας. Εγω μιλησα για την ΠΟΛΥ συχνη περιπτωση που παει καποιος να αγορασει κατι με τ λεφτα στ τσεπη και ξαφνικα νιωθει οτι μπηκε στ παραδεισο κ ο ''καλος'' υπαλληλος τ ανοιγει τα ματια (ξυπνα ρεεεε! Παρτο και πληρωσε το μετα, χαζος εισαι?) Γιατι τ κανουν αυτο? Εχεις τ ικανοτητα να μου το εξηγησεις αυτο? Ολη η αγορα ψαχνει ρευστο! Ολη η αγορα υποφερει απο ζεστο χρημα! Το μαζευουν αυτοι σιγουρα κ εκ του ασφαλους! Καλιο δεκα και καρτερι το εκαναν..
Για τον πολύ απλό λόγο οτι με την πιστωτική το κατάστημα και δεν θα χασει την πώληση, αλλά ούτε και τα λεφτά του. Τώρα αν καποιος παρασυρθεί απο τα πειστικά και ωραία λόγια του πωλητή και παρει κάτι πέρα απο όσο αντεχει η τσέπη του παλι δεν φταιει η κακη πιστωτική.
και προσπαθουν να με πεισουν οι υπαλληλοι να το αγορασω ντε κ καλα με καρτα και εγω δεν θελω σκοτουρες τετοιες (ο τροπος ζωης μου, η ψυχοσυνθεση μου, οι προσωπικες εννοιες μου τες πα δεν εχουν καλη σχεση με τ χρημα) τι να σκεφτω κυριοι δηθεν εξυπνοι-επιτηδειοι-προχειροι?
...
Wesker εχει κοσμο που ψωνιζει με καρτα για να φαει! JΜπερδεύεις την πστωτική κάρτα με τις δόσεις.
Εγώ αγοράζω ΠΑΝΤΑ τα ΠΑΝΤΑ με πιστωτική κάρτα (ακόμη και στο Supermarket) με άμεση εξοόφληση χωρίς δόσεις.
Τώρα αν εσύ χρωστάς της Μιχαλούς, μπορεί να φταίει η Visa, η Mastercard, οι πωλητές και ο ανάδρομος Ερμής.
Μπορεί όμως να φταις κι εσύ.
Τροφή για σκέψη.
...
Χαίρομαι επίσης που αναγνωρίζεις ότι η κάρτα βάζει φαγητό στο τραπέζι κάποιον που αλλιώς θα πεινούσαν.
Dddennn... den.. δεν! Καταλαβαινετε τι Τελω να πω.. Ποτε δεν ειχα αναγκη ουτε και προβλημα λογω καρτας. Εχω προβλημα ΣΟΒΑΡΟ ομως στο οτι δεν καταλαβαινετε την ΑΠΛΗ_ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ_ΚΑΘΑΡΗ_ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ καθε σκεπτομενου ανθρωπου.
Επειδη δεν ευωδουν οι σκεψεις αυτες στα χωραφια σας κ δεν εχει νοημα να προσπαθω, θα το πω ακομα πιο επιγραμματικα κ ακατανοητα. Οπως η διαφημιση ειναι μερος τ παιχνιδιου στ εμποριο κ ανεβαζει την τελικη τιμη σ ενα προιον, ακριβως το ιδιο κανει και η καρτα! καμια τραπεζα και κανενας εμπορας ( και πολυ σωστα) δεν δουλευει φιλανθρωπικα! Αντιθετα μαλιστα. Κ οσο εσυ φιλε μου αισθανεσαι σπουδαιος και εξυπνος πιστευοντας οτι κερδιζεις απ αυτο, τοσο συμετοχος γινεσαι, τοσο τους επιβραυευεις. Χωνεψε το καλα ομως! Οτι κερδιζεις με τ χρηση της ειναι απο εμενα που πληρωνω ντουκου και κυριως (εδω ειναι το χειροτερο εγγλημα σου) απ αυτον που δεν ξερει οσα εσυ ο ''φωστηρας'', η αυτος που σε μια δεδομενη στιγμη.. εχει αναγκη. Καμια σχεση δεν εχει η λογιστικη με την πολιτικη οικονομια.
Α και κατι αλλο! Με ποιο δικαιωμα με βαζετε στην ηληθια θεση να ψαχνω παγκοσμια συνομωσια και μαγισσες!
Το ζητημα που εθεσα δεν ειναι γιατι να θελουν να με πεισουν κ αρα ο υπαλληλος προσπαθει να με πεισει για να πουλησει.. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΝΩ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤ ΜΟΥΡΗ! Μην παραφραζετε η στ καλυτερη μαθετε να διαβαζεται -ΑΚΟΥΤΕ τι λεει ο αλλος.
Α και κατι αλλο! Με ποιο δικαιωμα με βαζετε στην ηληθια θεση να ψαχνω παγκοσμια συνομωσια και μαγισσες!
Το ζητημα που εθεσα δεν ειναι γιατι να θελουν να με πεισουν κ αρα ο υπαλληλος προσπαθει να με πεισει για να πουλησει.. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΝΩ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤ ΜΟΥΡΗ! Μην παραφραζετε η στ καλυτερη μαθετε να διαβαζεται -ΑΚΟΥΤΕ τι λεει ο αλλος.
Mια χαρά ξέρουμε και να διαβάζουμε και να ερμηνευουμε. Τα λεγόμενα σου ήταν τα εξής: "...''καλος'' υπαλληλος τ ανοιγει τα ματια (ξυπνα ρεεεε! Παρτο και πληρωσε το μετα, χαζος εισαι?)..." το οποίο σημαινει "Γιατι να μην το αγορασεις απο την στιγμή που μπορεις να κρατησεις τα 500-600-700€ σου τώρα και να πληρώνεις μονο 15-20-25€ τον μήνα. Όπερ μεθερμηνευόμενον "πάρτο τώρα, μην εισαι αναποφάσιστος, εγω σαν καταστημα με τις δόσεις μου θα σε διευκολύνω." Κανεις δεν προσπαθεί να πουλήσει με πιστωτική, πουθενα δεν το εχω δει αυτο.
Κανεις δεν προσπαθεί να πουλήσει με πιστωτική, πουθενα δεν το εχω δει αυτο.
http://www.vodafone.gr/portal/client/eshop/detailsWithRates-42573.action
Με πιστωτική στο δίνουν φθηνότερα...
Ναι, γιατί την αξία της συσκευής θα σου την πάρουν μέσα από τα πάγια, σε βάθος 24 μηνών. Με πιστωτική ξέρουν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους, ενώ με τα μετρητά μπορεί να τους φεσώσεις, οπότε σου δίνουν κίνητρο για την πιστωτική.
Δες το και ανάποδα, από την πλευρά τους: Με τα μετρητά, ξέρουν ότι ένα 3-5% (μόνο; ) των λογαριασμών θα γίνει φέσι. Σου δίνουν 2% έκπτωση και το γλιτώνουν. Πάλι κερδισμένοι είναι.
Ρε παιδια (ο χαρακτηρισμος δεν εινι απο αγενεια αλλα απο οικειοτητα, αν τον δεχεστε βεβαια αλλιως προκατ συγνωμη) μπορειτε να καλυψετε τις ''κουτοπονηρες'' αμφιβολιες-ανησηχιες μου η οχι?? Αν θεωρειτε οτι απαντησατε συγνωμη για το χαλασμα τ σουπας σας κ ευχαριστω για την ανοχη.
Ρε παιδια (ο χαρακτηρισμος δεν εινι απο αγενεια αλλα απο οικειοτητα, αν τον δεχεστε βεβαια αλλιως προκατ συγνωμη) μπορειτε να καλυψετε τις ''κουτοπονηρες'' αμφιβολιες-ανησηχιες μου η οχι?? Αν θεωρειτε οτι απαντησατε συγνωμη για το χαλασμα τ σουπας σας κ ευχαριστω για την ανοχη.
Εγώ που έχω και μηχανάκι για να δέχομαι κάρτες και κάρτα, ΟΧΙ δεν το δέχομαι
Ρε Στέλιο. Τι στο καλό προσπαθείς να πεις γιατί δεν καταλαβαίνω τίποτα.
Θα με σκασετε! Νιανακο τι λες? Διαβαζεις τι λες?? Με μετρητα μπορω να τους φεσωσω? Πως δηλαδη? Εννοεις οτι θα ''ψωνισω-δουλεψω'' τ υπαλληλο ΤΟΥΣ κ θα εκμεταλευτω την οποια ενδεχομενη εγκεφαλικη αναπηρια του? ουτε χαζους προσλαμβανουν (λογιστικα εννοω χαζους οχι συνειδησιακα νεκρους) ουτε εγω η εσεις ειμαστε σε θεση να καταλαβουμε την ουσια τ καθε πραγματος.. ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ κ λιγο αλλιως γαμωτο, μην φοβαστε συνομωσιες σιωνιστες και οτι θα γυρισει το συμπαν αναποδα! Ειναι αστειο τελικα.. φοβομαστε ανθρωπους.. μην τυχον και ειναι απ αυτους που βλεπουνε παντου φαντασματα, το εξελαβα κ αυτο! Αν πιστευετε κυριοι οτι τ πλαστικο χρημα τ εβγαλαν για να περνατε αμεριμνα κ καλα εσεις οι ''νοικοκυρηδες'' καλα θα κανετε να αρχισετε να ψαχνετε για δουριους ιππους μαγισες φαντασματα κτλ μεσα σας. Εικοσι χρονια θυμαμαι εγω (50 χρ ειμαι αλλα ας ξεκινησω απ τα 30μου κ οχι απ οταν ειχα γνωμη) καθαρα αυτο το οικονομικο συστημα του ρωμαικου δαιρει και βασιλευε! Ε οταν σε μια κοινωνια περνανε αυτα και ο καθε ανθρωπος της,νιωθει ικανοποιημενος εγωιστικα οτι εγω ειμαι μαγκας, νοικοκυρης, κερδιζω, αξιζω κτλ.. λογω καποιων μπονους οικονομικων, τροφοδοτουμενων απο συνανθρωπους του ειτε χαζους, ιτε βρεθηκαν σε αναγκη.. κατι δεν παει καλα σ αυτην και καλως να σαπισει.
Ευχαριστω για το ωραιο θεμα κ για την ευκαιρια-προκληση να σκεφτω και να τα πω οπως τα αντιλαμβανομαι εγω ο αδαης.
@ ADSLgr.com All rights reserved.