PDA

Επιστροφή στο Forum : Τσιγαρα Online

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18

giwrgosth
09-10-14, 10:00
παιζει κι αυτο αλλα μονο για παρελκομενα καπνου >>> http://www.economy-shop.gr/
Καλές τιμές έχει, αλλά ο πιο φτηνός στην Ελλάδα είναι αυτός:
http://www.montecristo-shop.gr/
Έχω ψωνίσει αρκετές φορές και είναι πολύ γρήγορος στην αποστολή του, σε 2-3 μέρες έχεις παραλάβει.

badweed
09-10-14, 13:59
Έχω ψωνίσει αρκετές φορές και είναι πολύ γρήγορος στην αποστολή του, σε 2-3 μέρες έχεις παραλάβει.

αυτον τον εχω υποψη μου για φιλτρακια , που τα βρισκεις στο περιπτερο στην τιμη που θα επερνες μπλουζακι . 1.50 γιουργια στα περιξ περιπτερα , τους το λεω κιολας , αλλα ...δεν !
ετσι τους παρακαμπτω :)

yiannis010
13-10-14, 00:42
φαινεται απο προσφορές σε καπνό μαλλον είστε ευχαριστημενοι παιδιά αλλά σε τσιγαρα προσωπικά δεν βλέπω μεγάλη διαφορά αντιθέτος μερικά site είναι και πιο ακριβά απο τις κανονικές τιμές

akilleas
13-10-14, 05:49

Είναι αυθεντικά τα χαρτάκια;
Και εάν επιτρέπεται, ποια στρίβεις;

giwrgosth
13-10-14, 08:56
Ναι μια χαρά είναι, τα πράσινα χρησιμοποιώ.

Sovjohn
13-10-14, 10:08

Είναι θεούλης ο μοντεκρίστος, και εγώ έχω πάρει αρκετές φορές από κει, ακόμα και αν πληρώσεις μεταφορικά (γιατί στα 30 Ε δεν πληρώνεις πλέον), και πάλι δεν υπάρχει σύγκριση καμία με περίπτερα κτλ.

Όπως μ' αρέσει να λέω, πληρώνεις τα φιλτράκια σου, και τα χαρτάκια τα παίρνεις δώρο...

Εξαιρετικές τιμές αλλά και εξυπηρέτηση, θα συνεχίζω να προμηθεύομαι από εκει (άλλαξα πρόσφατα και φιλτράκια στα Rizla γκρι επειδή τα μαύρα Swan σταμάτησαν να βγαίνουν και αντικαταστάθηκαν από κάτι χειρότερα λίγο, μια χαρά όλα. Χαρτάκια παίρνω γαλάζια Rizla)

akilleas
14-10-14, 05:50
Στην πόλη μου βρίσκω χαρτάκια Rizla θαλασσί 0,30αφρό και φιλτράκια Rizla slim στα 0,70αφρό
Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω πάντα 60φύλλα και έτσι λέω να προμηθευτώ 1-2 κούτες να υπάρχουν.
Αφού προτείνεται, αύριο κιόλας θα παραγγείλω.

parsifal
15-10-14, 10:26

Ευχαριστώ Γιώργο για το μήνυμα. Μόλις παρέλαβα την πρώτη μου παραγγελία και θα τον προτείνω σίγουρα και σε φίλους, γνωστούς κλπ. :)

s.s
15-10-14, 11:14
Εγώ πήρα από το estrifto.gr προχθές γιατί ήταν το μόνο που είχε δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για όλη την Αττική με παραγγελίες άνω των 10 ευρώ. 'Εκανα την παραγγελία στις 1-2 το μεσημέρι και στις 7 τα είχα. Τα χαρτάκια (drum) τα είχε στην ίδια τιμή με το montecristo και τα φιλτράκια (rizla ultra slim) 0,40 πιο ακριβά.

Sovjohn
15-10-14, 14:34
Κάτι μου λέει ότι το κάνουν με δικό τους οδηγό, γιατί δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή με πάνω από 10 Ευρώ αν πληρώνουν courier, δεν βγαίνει, ούτε καν με τα πιο προνομιακά τιμολόγια courier. Μου φαίνεται υπερβολή το πάνω από 10 Ευρώ σε όλη την Αττική να πω την αλήθεια, από την άποψη του ότι και με μηχανάκι να τα παραδίδουν, κάποιο κόστος έχουν, και χλωμό το κόβω να έχουν κέρδος π.χ. το 80% της αξίας των προϊόντων.

Αλλά ναι - από την σκοπία του καταναλωτή φαίνεται "καλή προσφορά".

s.s
15-10-14, 14:35
Με μηχανάκι μου τα παρέδωσαν πάντως. Κάτι παραπάνω δεν γνωρίζω , πάντως εμένα με συμφέρει :p. 20 ευρώ ήταν η παραγγελία.

badweed
15-10-14, 20:54
το dutyfreedepot εχει προσφορα -100 δολαρα , για αγορες των 300 δολαριων μεχρι το βραδυ της 19 οκτομβρη
με κωδικο κουπονιου " $100off "

300 δολαρια περιπου ισον με 235 γιουρια
-100 η εκπτωση =200
για αγορες των 160 περιπου γιουρων.

lacuna coil
17-10-14, 19:26
το dutyfreedepot εχει προσφορα -100 δολαρα , για αγορες των 300 δολαριων μεχρι το βραδυ της 19 οκτομβρη
με κωδικο κουπονιου " $100off "

300 δολαρια περιπου ισον με 235 γιουρια
-100 η εκπτωση =200
για αγορες των 160 περιπου γιουρων.

καλη προσφορα αλλα δεν εχει old holborn.

giwrgosth
30-10-14, 10:02
Τρέξτε να προλάβετε!!!
Μέχρι 2/11 στο dutyfreedepot 20%off σε όλα και μάλιστα με τον Old Holborn σε πολύ καλή τιμή (54 ευρώ η δεκάδα) που με την έκπτωση βγαίνει στα 85 ευρώ το κιλό!!!

yiapap
30-10-14, 17:21
Τρέξτε να προλάβετε!!!
Μέχρι 2/11 στο dutyfreedepot 20%off σε όλα και μάλιστα με τον Old Holborn σε πολύ καλή τιμή (54 ευρώ η δεκάδα) που με την έκπτωση βγαίνει στα 85 ευρώ το κιλό!!!20% discount on orders over $149!
OK, ένας ηλεκτρικός αναπτήρας USB την έκανε τη διαφορά!
Thanks! :oneup:

metalhead30
13-11-14, 15:34
παιδια διαβασα το θεμα και με ενδιαφερει να παραγγειλω και εγω τσιγαρα ονλινε.
θα ηθελα να παραγγειλω καπνο απο εδω http://www.dutyfreedepot.com/. τωρα πως γινεται αυτο πρεπει να παρω συγκεκριμενα πραματα σε λεφτα, με καταθεση σε λογαριασμο τους γινεται? εξηγηστε μου τα παντα
επισης για χαρτακια και φιλτρακια διαβασα εδω αυτο http://www.montecristo-shop.gr/. και εδω παλι εξηγηστε μου πως παραγγελνω ποσα λεφτα πρεπει ως μινιμουμ και γινεται με καταθεση?
ευχαριστω πολυ παιδια

giwrgosth
13-11-14, 16:28
Για φιλτράκια είσαι οκ και με αντικαταβολή.
Από κάποιο ποσό και πάνω (50 ευρώ?) έχει δωρεάν μεταφορικά.
Για τον καπνό δέχονται πιστωτική, δεν έχουν όριο παραγγελίας και πάντα έχουν δωρεάν μεταφορικά και κάποιες φορές έχουν και προσφορές.

nikoslykos
16-11-14, 16:27
παιδια το dutyfreedepot ποσο καιρο παιρνει να στειλει ελλαδα ?

badweed
16-11-14, 16:30
παιδια το dutyfreedepot ποσο καιρο παιρνει να στειλει ελλαδα ?

απο 10 μερες μεχρι 2 εβδομαδες , σε δυο παραγκελιες που εχω κανει .
μπορει να τυχει και λιγο παραπανω φανταζομαι .

nikoslykos
16-11-14, 17:54
νταξει καλα ειναι ! γιατι οπου νανε μπαινω στρατο και θαναι λιγο χρησιμο.... το ηλεκτρονικο μου δεν θα ειναι πολυ ευκολο να το χρησιμοποιω εκει :p

paiktaras
16-11-14, 19:52
TO dutyfreedeepot τις τιμές τις έχει ξεσκίσει τελευταία στον καπνό

badweed
16-11-14, 20:41
να προσθεσω την εμπειρια μου απο μια λαθος κινηση μου στο dutyfreedepot .

σε προσφατη παραγγελια μου , οταν με οδηγησε το sait να πληρωσω με πιστωτικη , αφου εβαλα τα στοιχεια της καρτας , το site με οδηγησε στην τραπεζα μου ( με pop-up παραθυρο ) οπου εκει επρεπε να προχωρησω στην πιστοποιηση της καρτας (εχουνε βαλει και αλλες δικλειδες ασφαλειας ) ,το παρεκαμψα το παραθυρο κλεινοντας το .
εκεινη η παραγγελια , ολοκληρωθηκε κανονικα .

στην επομενη παραγγελια , δεν μπορεσα να ολοκληρωσω την συναλαγη , και με ενημερωσανε οτι μπορω να ψωνισω μονο με αλλη καρτα ,αφου αποπειραθηκαν να κανουν επανειλημενα την χρεωση χωρις επιτυχια.
με την τραπεζα που μιλησα , μου αναφεραν οτι δεν φαινεται καμια αποπειρα συναλλαγης και με οδηγησαν και αυτοι στην αναβαθμιση της καρτας με "secure web" υπηρεσια ( σε καθε ιντερνετικη συναλλαγη που ειναι συμβατη , θα ζητειται ονομα χρηστη και κωδικος , και καποια ερωτηση η οποια θετουμε εμεις ,με την απαντηση που της ταιριαζει )

nikoslykos
17-11-14, 02:45
Ναι μου ειχε τυχει και εμενα με αγορα απο site που πληρωσα κατευθειαν με πιστωτικη. Με εστειλε σε ενα site της eurobank που μου ζηταγε username και password. Αρχικα τρομαξα γιατι δεν τοχα ξαναδει και πηρα τηλεφωνο την τραπεζα και μου εξηγησαν τι ειναι. Αλλα αν πληρωνεις με paypal δεν στο ζηταει καν αυτο.

lacuna coil
17-11-14, 14:04
TO dutyfreedeepot τις τιμές τις έχει ξεσκίσει τελευταία στον καπνό

λογικα θα τις ριξουν.. αλλιως δεν ξαναβλεπουν ευρω , 250γρ 50 ευρω? πολλα ειναι.. με 58 ευρω τα παιρνω και απο το περιπτερο

giwrgosth
17-11-14, 14:47
Έχει κουπόνι 25%off, οπότε πάει 100 το κιλό.

InTranceWeTrust
17-11-14, 21:39
@acuna coil
Είναι 10Χ50 γρ και άρα 500γρ και όχι 250γρ που υπολόγισες ...

lacuna coil
19-11-14, 12:15
@acuna coil
Είναι 10Χ50 γρ και άρα 500γρ και όχι 250γρ που υπολόγισες ...

οχι τοσο ηταν οι τιμες πριν 2 μερες. τωρα τις εριξαν παλι , πχ τα καρελια 10χ25 ειχαν 50 ευρω. 500 γρ συσκευασια εχει μονο old holborn και golden virginia(δεν παιζει να ξαναπαρω) και καμια φορα drum. εννοειται οτι συμφερουν τα 500γρ απλα δεν εχει για ολες τις μαρκες

InTranceWeTrust
19-11-14, 21:46
οχι τοσο ηταν οι τιμες πριν 2 μερες. τωρα τις εριξαν παλι , πχ τα καρελια 10χ25 ειχαν 50 ευρω. 500 γρ συσκευασια εχει μονο old holborn και golden virginia(δεν παιζει να ξαναπαρω) και καμια φορα drum. εννοειται οτι συμφερουν τα 500γρ απλα δεν εχει για ολες τις μαρκες

Τις προάλες πήρα με 220Ε (χρέωση κάρτας) 5 πακέτα old holborn, δηλαδή 5 Χ 10 Χ 50 γρ. Στο περίπτερο θα ήθελα πάνω από 500E

tsavman
19-11-14, 22:19
Τις προάλες πήρα με 220Ε (χρέωση κάρτας) 5 πακέτα old holborn, δηλαδή 5 Χ 10 Χ 500 γρ. Στο περίπτερο θα ήθελα πάνω από 500E

5x10x50 εννοείς μάλλον, ε;

InTranceWeTrust
20-11-14, 01:24
ναι, το διόρθωσα :)

sifi
21-11-14, 13:21
Αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι όταν δεν έχουν στοκ απο κάποια μάρκα οι ίδιοι και δεν υπάρχει και στην εταιρία να αγοράσουν επιτόπου, γιατί αυτοί οι καπνοί είναι κατωτέρας διαλογής, τότε παραγγέλνουν απο άλλα site ή αποθήκες που συνεργάζονται μικροποσότητες, πχ 10-20 κουτιά (50grx10) και τα μεταπουλούνε. Αυτό επειδή δεν θέλουν να "στείλουν" τον πελάτη αλλού, αλλά επειδή δεν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν το κέδρος τους ούτε στο ελάχιστο γι' αυτό βλέπουμε αυτές τις αυξομειώσεις στις τιμές.

Παράδειγμα: Drum Original (50grx10) συνήθως πουλιέται γύρω στα €52 ευρώ και τελευταία ή δεν έχει καθόλου ή αν έχει παίζει στα €78. Τελικά αναγκάστηκα να παραγγείλω Golden Virginia (50grx10) στα €52 και λίγες ημέρες μετά ανέβηκε και αυτός στα €78. Αυτή τη στιγμή σε συμφέρουσα τιμή είναι μονάχα ο OLD HOLBORN.

Στα (50grx5) αυτό που κερδίζεις είναι τόσο λίγο που δεν αξίζει τις 20 μέρες περίμενε, εμένα πάντα τόσο κάνει να έρθει.

Κουπόνι??? Τι κουπόνι ρε παιδιά? Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κουπόνι. Αφενός γιατί δεν παραγγέλνω ποτέ μεγάλα ποσά μαζεμένα και αφετέρου γιατί τα email που λαμβάνω γράφουν πάντα "for US customers".

paiktaras
21-11-14, 23:27
Ας γράφουν, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουν και οι Ευρωπαίοι :-)

sifi
22-11-14, 08:44
Ας γράφουν, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουν και οι Ευρωπαίοι :-)

Καλή φάση, δεν το ήξερα. Θα δω μήπως κάνω καμία μεγάλη παραγγελία. Δε θα το σκεφτόμουνα καθόλου αν σε μία απο τις παραγγελίες μου δεν είχε γίνει λάθος, που κατέληξε στο να πάρω πίσω τα λεφτά μου 2 μήνες μετά. Δεν ήταν όμως απο το dutyfreedepot αλλά από την τράπεζα. Αυτή η ιστορία ήταν η αιτία να καταναλώσω το στοκ καπνού που είχα κι απο τότε δεν έχω καταφέρει να δημιουργήσω ξανά.

InTranceWeTrust
24-11-14, 01:42
γιατί αυτοί οι καπνοί είναι κατωτέρας διαλογής.

αυτό απο πού το κατάλαβες πάλι ?

sifi
25-11-14, 17:48
αυτό απο πού το κατάλαβες πάλι ?

Σαν γεύση πχ δεν μπορώ να εντοπίσω κάποια αισθητή διαφορά αν και στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν έχω και μεγάλη ικανότητα. Αυτό που μπορώ πάντως να πω με σιγουριά, είναι ότι ο καπνός που παίρνω εγώ έχει σίγουρα περισσότερα "δωράκια". Τώρα ελπίζω να ξέρεις τι είναι τα "δωράκια" γιατί αν δεν ξέρεις θα σε ξενερώσω και δεν το θέλω!! Χαχαχαχα!

giwrgosth
25-11-14, 17:51
Τώρα ελπίζω να ξέρεις τι είναι τα "δωράκια" γιατί αν δεν ξέρεις θα σε ξενερώσω και δεν το θέλω!! Χαχαχαχα!
Πες σε μένα που δεν ξέρω και δεν ξενερώνω εύκολα.

sifi
25-11-14, 20:42
Πες σε μένα που δεν ξέρω και δεν ξενερώνω εύκολα.

147583

Όσο πιο ευγενικά μπορώ...

badweed
25-11-14, 20:50
147583

Όσο πιο ευγενικά μπορώ...

δηλαδη ; ανοιγουν τα πακετακια μονο που προοριζονται για dutyfree τα μαγαριζουνε , και μετα τα ξανασυσκευαζουν ;

paradox21
25-11-14, 20:59
δηλαδη ; ανοιγουν τα πακετακια μονο που προοριζονται για dutyfree τα μαγαριζουνε , και μετα τα ξανασυσκευαζουν ;

Όχι όλα, μόνο του sifi :rolleyes:

badweed
25-11-14, 21:18
Όχι όλα, μόνο του sifi :rolleyes:

φιουξ , παλι καλα , για μια στιγμη ανχωθηκα !

sifi
25-11-14, 23:49

Καλά κοροϊδεύετε, την παρακάτω φωτογραφία την τράβηξα τώρα και όπως φαίνεται άλλωστε είναι απο πακέτο καπνού που αγόρασα απο το περίπτερο. Δεν μπορώ να ξέρω με σιγουριά πως γίνεται αλλά μπορώ να φανταστώ γιατί έχω δουλέψει σε αντίστοιχη μεγάλη - ελληνική εταιρία τροφίμων. Δεν ανοίγει κανένας τα πακετάκια, το πρόβλημα εντοπίζεται πριν ο καπνός γίνει πακέτα - στην αποθήκη. Ίσως ο καπνός που προορίζεται αποκλειστικά για dutyfree πώληση να είναι το τελευταίο της κάθε παρτίδας, δίνοντας έτσι χρόνο στα ποντικάκια να κάνουν το πάρτι τους. Πάντως συμβαίνει, το έχω συζητήσει και με άλλους που το έχουν εντοπίσει και κάποια στιγμή που τα είχα πάρει με το συγκεκριμένο θέμα και σκεφτόμουνα να τους κυνηγήσω βρήκα στο διαδίκτυο αρκετές αναφορές. Στο πακέτο απο το περίπτερο πάντως των 25 γραμμαρίων συναντάω 2-3, στο πακέτο απο το dutyfree συναντάω πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα!
147590

badweed
26-11-14, 00:18
αυτα ειναι ακοπος καπνος . (φυλλο καπνου που δεν εχει κοπει καλα)

8anos
26-11-14, 00:39

+1 και κοτσανάκια καπνού
απλως δεν καπνίζονται γιατι δεν καίγονται καλά και χαλάνε την καφτρα.

Κακακια δεν εχουν αλλα πως ξέρουμε οτι ο καπνός δεν ερχεται απο την κινα, το ουζμπεκισταν και δεν συμμαζεύεται;
ο μπαρ κοντ δεν με πειθει γιατι οι κινεζοι αντιγράφουν τα πάντα :p

- - - Updated - - -

ας πουμε διαβάζω τωρα οτι στην τουρκία βρηκαν ενα εργαστήριο που εφτιαχνε μαϊμου αρώματα, κατασχεθηκαν 118000 μπουκάλια με αρωμα μαϊμούς τα οποια θα πουλίοταν στην ευρώπη.
Δεν μπορεί και ο καπνός και τα τσιγαρα αυτα να ειναι μαίμου;

giwrgosth
26-11-14, 10:53
Γι΄ αυτό ρε γαμότο έχω διάρρεια αυτές τις μέρες? :cry:
Και κάτι μου μύριζε σαν ποντικοκούραδα όταν έστριβα, αλλά νόμιζα πως ήταν ιδέα μου :hmm:

sifi
26-11-14, 11:09

Χαχαχαχαχα!! Δεν θες να το πιστέψεις ε?? Ναι κι εγώ έτσι σκεφτόμουνα στην αρχή αν και ήμουνα βέβαιος για το τι είναι! Καλή φάση!! Κοίταξε, το τι είναι δεν χωράει καμία αμφιβολία. Πολλές φορές είναι και στραπατσαρισμένα μαζί με καπνό σαν πλαστελίνη. Ο "άκοπος καπνός" δεν συμπεριφέρεται σαν "πλαστελίνη", ενώ άλλες φορές είναι ατόφια (!) σαν αυτά που φαίνονται στις παρακάτω εικόνες με "pointed ends"!
147599
147600

- - - Updated - - -

+1 και κοτσανάκια καπνού
απλως δεν καπνίζονται γιατι δεν καίγονται καλά και χαλάνε την καφτρα.

Κακακια δεν εχουν αλλα πως ξέρουμε οτι ο καπνός δεν ερχεται απο την κινα, το ουζμπεκισταν και δεν συμμαζεύεται;
ο μπαρ κοντ δεν με πειθει γιατι οι κινεζοι αντιγράφουν τα πάντα :p

- - - Updated - - -

ας πουμε διαβάζω τωρα οτι στην τουρκία βρηκαν ενα εργαστήριο που εφτιαχνε μαϊμου αρώματα, κατασχεθηκαν 118000 μπουκάλια με αρωμα μαϊμούς τα οποια θα πουλίοταν στην ευρώπη.
Δεν μπορεί και ο καπνός και τα τσιγαρα αυτα να ειναι μαίμου;

Ο καπνός αυτός φίλε έρχεται απο το Ισραήλ. Όταν δηλαδή κάνεις μία παραγγελία και αφού εκδοθεί ο αριθμός εντοπισμού του δέματος σου, μπορείς να μπεις στο site του Ισραηλινού Ταχυδρομείου:

http://www.israelpost.co.il/itemtrace.nsf/mainsearch?OpenForm&L=EN

...και να δεις σε πιο στάδιο βρίσκεται. Λίγες μέρες μετά με τον ίδιο κωδικό αριθμό μπαίνεις στην αντίστοιχη σελίδα του Ελληνικού Ταχυδρομείου για να παρακολουθήσεις αν θες την πορεία του εδώ στην Ελλάδα.

Για τις μάρκες των καπνών που έχει τύχει να πάρω εγώ απο το συγκεκριμένο site, την είχα ψάξει και φαίνονται να είναι γνήσιοι. Αυτό από τα Barcode αλλά και δύο άλλους κωδικούς αριθμούς που έχουν πάνω τα πακέτα. Τέλος, όταν η DRUM άλλαξε τα πακέτα της - με νέα συσκευασία άλλαξαν και εκεί. Αν δηλαδή είναι πλαστά τότε κάνουν ΠΟΛΥ καλή δουλειά προσέχοντας όλα να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

lacuna coil
26-11-14, 11:22
εκανα παραγγελεια σημερα 2 oldholborn ( 50e τα 500γρ με το κουπονι + insurance) απο το dutefreedepot και οταν πηγα να ολοκληρωσω την αγορα με πεταξε σε ενα βουλγαρικο σιτε . ακυρωσα την παραγγελεια δεν εβαλα τα στοιχεια της καρτας εκει.. πρωτη φορα συμβαινει αυτο στις προηγουμενες παραγγελειες ηταν ολα ενταξει εβαζα τα στοιχεια μεσα στο σιτε..

giwrgosth
26-11-14, 11:35
Για τις μάρκες των καπνών που έχει τύχει να πάρω εγώ απο το συγκεκριμένο site, την είχα ψάξει και φαίνονται να είναι γνήσιοι. Αυτό από τα Barcode αλλά και δύο άλλους κωδικούς αριθμούς που έχουν πάνω τα πακέτα.
To barcode μην το λαμβάνεις υπόψιν, δεν δηλώνει προέλευση προϊόντος (καπνού στη συγκεκριμένη περίπτωση), αλλά χώρα συσκευασίας.
Αν δεις πχ κάτι κινεζιές σε ηλεκτρονικά έχουν ελληνικό barcode στα κουτιά.
Πάντως ο καπνός τους μου αρέσει και τον θεωρώ καλύτερο από τον ελληνικό Old Holborn.

nyannaco
26-11-14, 11:45
To barcode μην το λαμβάνεις υπόψιν, δεν δηλώνει προέλευση προϊόντος (καπνού στη συγκεκριμένη περίπτωση), αλλά χώρα συσκευασίας.Ούτε καν αυτό. Δηλώνει μόνο τη χώρα στην οποία κάποιος έχει αγοράσει ένα range από barcodes, τα οποία στη συνέχεια μπορείνα χρησιμοποιήσει ό,που και όπως θέλει. Για παράδειγμα, μία εταιρεία μπορεί να αγοράσει ένα range 520XXXX στην Ελλάδα, και να το χρησιμοποιεί για προϊόντα τα οποία προέρχονται ή/και συσκευάζονται για λογαριασμό της σε οποιαδήποτε χώρα. Παράδειγμα, τα Private Label προϊόντα των αλυσίδων super market, τα οποία έχουν ελληνικό barcode και γράφουν επάνω "παράγεται στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση για λογαριασμό της εταιρείας τάδε". Αυτό τους δίνει την ευελιξία να αλλάζουν κατά βούληση όχι μόνο παραγωγό / συσκευαστή, αλλά και χώρα παραγωγής/συσκευασίας εντός τη Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά. Ετσι, μπορεί χτες να παραγόταν στην Ελλάδα, σήμερα βρήκαν πιο φτηνό παραγωγό στη Βουλγαρία ή στην Πολωνία, αλλά το Barcode παραμένει το ίδιο, και βέβαια δεν δίνει καμμία πληροιφορία για την προέλευση.

giwrgosth
26-11-14, 11:49
Ούτε καν αυτό. Δηλώνει μόνο τη χώρα στην οποία κάποιος έχει αγοράσει ένα range από barcodes, τα οποία στη συνέχεια μπορείνα χρησιμοποιήσει ό,που και όπως θέλει. Για παράδειγμα, μία εταιρεία μπορεί να αγοράσει ένα range 520XXXX στην Ελλάδα, και να το χρησιμοποιεί για προϊόντα τα οποία προέρχονται ή/και συσκευάζονται για λογαριασμό της σε οποιαδήποτε χώρα. Παράδειγμα, τα Private Label προϊόντα των αλυσίδων super market, τα οποία έχουν ελληνικό barcode και γράφουν επάνω "παράγεται στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση για λογαριασμό της εταιρείας τάδε". Αυτό τους δίνει την ευελιξία να αλλάζουν κατά βούληση όχι μόνο παραγωγό / συσκευαστή, αλλά και χώρα παραγωγής/συσκευασίας εντός τη Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, χωρίς αυτό να φαίνεται πουθενά. Ετσι, μπορεί χτες να παραγόταν στην Ελλάδα, σήμερα βρήκαν πιο φτηνό παραγωγό στη Βουλγαρία ή στην Πολωνία, αλλά το Barcode παραμένει το ίδιο, και βέβαια δεν δίνει καμμία πληροιφορία για την προέλευση.
Ναι σωστά, αναλυτική περιγραφή! :oneup:
Γι΄ αυτό γελάω με κάποιους "πατριώτες" που μας τα ζαλίζουν με τα barcode και μας λένε να αγοράσουμε μόνο "ελληνικά" προϊόντα με barcode 520, που πολλά από αυτά είναι κινέζικα που τα συσκευάζουν ινδοπακιστανοί με μισθό 200 ευρώ το μήνα σε κουτιά που έρχονται από τη Βουλγαρία!

sifi
26-11-14, 12:00
Δεν μιλάω για το Manufacturer Code αλλά για το Product Code το οποίο όπου και να παράγεται είναι το ίδιο, αφού αναφέρεται στο συγκεκριμένο προϊόν και αυτό συμφωνούσε με το original.
147603

Αν κάποιος θέλει να πλαστογραφήσει κάποιο προϊόν δεν είναι δύσκολο να το αντιγράψει απο το πραγματικό προϊόν και γι' αυτό έψαξα κα τους άλλους 2 κωδικούς αριθμούς που έγραψα και φαίνονταν να ανταποκρίνονται και αυτοί στην πραγματικότητα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.