PDA

Επιστροφή στο Forum : Στεγανοποίηση ταράτσας (όχι θερμομόνωση).

satcur
12-09-12, 21:57
Ψάχνω για μια οικονομική λύση που να μην προσθέτει μεγάλο βάρος στην ταράτσα. Στο παρακάτω video φαίνεται μία τέτοια λύση.
http://www.youtube.com/watch?v=QmqXFUikyzg&feature=related
Γνωρίζει κάποιος εάν πραγματικά αποτελεί λύση και πόσο περίπου κοστίζει ανά τ.μ.; Εάν κάποιος έχει κάποια εναλλακτική ιδέα αυτή είναι ευπρόσδεκτη.

ntoremi
13-09-12, 00:24
δεν εχει κανενα βαρος αυτη η επιστρωση. Ειναι πραγματι λυση στο προβλημα της στεγανοποιησης. Υποθετω οτι δεν εχεις προβλημα με λαθος κλιση στην ταρατσα να μαζευονται νερα σε καποιο σημειο και να λιμναζουν και να μην φευγουν. Μπορεις να το κανεις και μονος σου, αν πιανουν τα χερια σου. Ο πεθερος μου το κανει μονος του. Παρε ενα τετοιο στεγανωτικο απο ενα οποιοδηποτε καταστημα. Πχ αυτο
http://www.praktiker.gr/Product/steganotiko-taratson-isoflex-9819?catNavId=209#description
ή οποιαδηποτε αλλη παρομοια μαρκα, πχ durostick κλπ
Λεει και ποσο θες ανα τετραγωνικο αρα υπολογιζεις κοστος. Νομιζω απλωνεις και ενα ασταρι πρωτα. Ο τενεκες του στεγανωτικου θα λεει ακριβως τι χρειαζεται να κανεις, ποιο ασταρι στρωνεις πριν κλπ. Ειναι πανευκολο και απολυτα εγγυημενο.

satcur
13-09-12, 13:10
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση, μου έδωσε αρκετές κατευθύνεις για να το ψάξω το θέμα. :oneup:

nyannaco
13-09-12, 13:20
Υποθέτω ότι για να το ψάχνες, θα έχεις πρόβλημα. Πόσο σημαντικό είναι; Δηλαδή, έχεις λίγη υγρασία στην οροφή ή στον τοίχο, λίγη μούχλα ίσως, ή τρέχουν νερά όταν βρέχει; Ρωτάω γιατί αυτές οι λύσεις μπορεί να επαρκούν στην πρώτη περίπτωση, αλλά όχι στη δεύτερη. Επίσης, η πρώτη περίπτωση μπορεί να νομίζεις ότι οφείλεται σε νερό από την ταράτσα, αλά η πραγματικότητα να είναι διαφορετική! Μπορείς να περιγράψεις με ακρίβεια το πρόβλημα;

stefp
13-09-12, 13:21
Επειδή έχω χρησιμοποιήσει το Hyperdesmo που λέει , αλλά για να περάσω "ραφές", τους αρμούς μόνο και όχι όλη την ταράτσα (έχω ήδη ασφαλτόπανο και πλακάκι), είναι όντως πολύ καλό, σφραγίζει καλά, μου'χουν πει κι αλλοι που το'χουν ψάξει τα καλύτερα, αλλά υπόψιν ότι έχει και 5 ευρώ περίπου το λίτρο αν δεν κάνω λάθος (και δε σου βγάζει και πολλά τετραγωνικά..). Απλά έχε το υπόψιν.. Αστάρι δεν έβαλα εγώ πρώτα, ούτε μου'χε για το συγκεκριμένο κάποιος ότι να βάλω, μου'χαν πει σκέτο να το περάσω. Αυτό στεγνώνει μετά και γίνεται σαν "τσίχλα", σαν σιλικόνη ελαστική περίπου

satcur
13-09-12, 21:22
Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον.

Υποθέτω ότι για να το ψάχνες, θα έχεις πρόβλημα. Πόσο σημαντικό είναι; Δηλαδή, έχεις λίγη υγρασία στην οροφή ή στον τοίχο, λίγη μούχλα ίσως, ή τρέχουν νερά όταν βρέχει; Ρωτάω γιατί αυτές οι λύσεις μπορεί να επαρκούν στην πρώτη περίπτωση, αλλά όχι στη δεύτερη. Επίσης, η πρώτη περίπτωση μπορεί να νομίζεις ότι οφείλεται σε νερό από την ταράτσα, αλά η πραγματικότητα να είναι διαφορετική! Μπορείς να περιγράψεις με ακρίβεια το πρόβλημα;

Το πρόβλημα δείχνει αρκετά σημαντικό. Δεν έχω δει να τρέχει νερό κατά την διάρκεια κάποιας νεροποντής αλλά έχω δει να τρέχει κατά το λιώσιμο των χιονιών. Το τσιμέντο στην ταράτσα πάνω από το προβληματικό δωμάτιο έχει αρκετά σαθρά μέρη (στο παρελθόν δείχνει να έχει ριχτεί κάποιο έξτρα τσιμέντο για στεγανοποίηση).
Ανέβασα και κάποιες φώτο για να δείτε την κατάσταση. Τα σημεία Α και B αντιστοιχούν στις φωτογραφίες που δείχνουν το πρόβλημα εσωτερικά και το τραπέζιο περιγράφει το κομμάτι της ταράτσας που αντιστοιχεί στο δωμάτιο με το έντονο πρόβλημα.

http://img21.imageshack.us/img21/5952/taratsa.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/21/taratsa.jpg/)

http://img708.imageshack.us/img708/7854/pointag.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/708/pointag.jpg/)

http://img594.imageshack.us/img594/5940/pointb.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/594/pointb.jpg/)

Να επισημάνω επίσης ότι δίπλα ακριβώς από τις αναμονές στο σημείο A είναι το λούκι και το σημείο Β αντιστοιχεί σε μια κακή ιδέα κατ΄εμέ, να τρυπηθεί η ταράτσα για την εξαγωγή του σωλήνα του απορροφητήρα.

Πάντως, μάλλον η καλύτερη λύση αλλά ακριβή (φτηνότερη βέβαια μακροπρόθεσμα) είναι η κατασκευή σκεπής. Καμιά ιδέα για τις πιο ελαφρές υλοποιήσεις για να το ψάξω;

Update: Επειδή το πρόβλημα είναι σχετικά εντοπισμένο σε μία μικρή περιοχή, πιστεύετε θα μπορούσε να γίνει κάποια μερική επιδιόρθωση αντί για όλη την ταράτσα;

nyannaco
14-09-12, 09:17
Το πρόβλημά σου είναι όντως σοβαρό, και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ένα Hyperdesmo ή κάτι αντίστοιχο επαλειφόμενο θα το λύσει. Η πρώτη και τεράστια μ@λ@κία, όπως πολύ σωστά εντόπισες, είναι τα ξετρυπήματα στην πλάκα. Για αρχή, πάρε μια μαστίχη πολυουρεθάνης (π.χ. αυτή (http://www.durostick.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=258&lang=el&vmcchk=1&Itemid=258) ή αντίστοιχη άλλης εταιρείας) και και σφράγισε όσο μπορείς τους αρμούς στα ξετρυπήματα, πριν περάσεις επαλειφόμενο. Η μαστίχη μπορεί να κλείσει αρμούς αρκετά μεγαλύτερους απ'ότι το επαλειφόμενο (και δεν είναι ακριβή). Ετσι θα βελτιώσεις πολύ τις πιθανότητές σου να "καθαρίσεις" μόνος σου, με το επαλειφόμενο.
Το λούκι στο σημείο Α δεν φαίνεται στη φωτό, αλλά για να μπάζει τόσο νερό, ψάξε το καλά κι εκεί μήπως εκτός από κενό με το τσιμέντο έχει και κανένα σπάσιμο.
Πάντως η σωστή δουλειά είναι με πίσα, ασφαλτόπανο κλπ από ειδικούς, κι αν δεν σου κάτσει τo DIY, εκεί μάλλον θα πας.

haniotis
14-09-12, 16:26
Είχα και εγώ παρόμοια προβλήματα σε μικρότερο βαθμό όμως .Δυστυχώς στη περίπτωση σου πρέπει να έχει οξειδωθεί ο οπλισμός (όπως και σε εμένα) και σε αυτή τη περίπτωση θέλει σκάψιμο σε ολα τα σαθρά και κούφια σημεία και ειδική αγωγή .Εάν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να τα κάνεις μόνος με βοήθεια κάποιου .
Οσο αφορά τη μόνωση έχω καταλήξει και εγώ στο ίδιο υλικό ,Hyperdesmo LV .Το έχω δει σε κάποια ταράτσα και είναι πάρα πολύ καλό .Είναι εφάμιλλο των ασφαλτόπανων εάν όχι καλύτερο .Η εταιρία είναι μία απο τις κορυφαίες στην Ευρώπη στα πολυουρεθανικά προϊόντα .

satcur
14-09-12, 21:34
... κι αν δεν σου κάτσει τo DIY, εκεί μάλλον θα πας.

'Έκανα έναν υπολογισμό για το κόστος των υλικών με βάση το Durostick D-220. Κοντά στα 900 ευρώ μόνο αυτό χωρίς αστάρια κτλ. Μεγάλο ρίσκο το DIY άμα δεν ξέρεις.

...Δυστυχώς στη περίπτωση σου πρέπει να έχει οξειδωθεί ο οπλισμός (όπως και σε εμένα) και σε αυτή τη περίπτωση θέλει σκάψιμο σε ολα τα σαθρά και κούφια σημεία και ειδική αγωγή ...

Οξειδωμένος οπλισμός ακούγεται πολύ σοβαρό πράγμα και μάλλον είναι. Τι περιλαμβάνει η ειδική αγωγή που αναφέρεις;

haniotis
15-09-12, 10:37
Καλημέρα ,
Ναι η οξείδωση είναι σοβαρό πράγμα και γιαυτό το λόγο ΟΛΕΣ οι ταράτσες πρέπει να μονώνονται μετά τα πρώρα δυο χρόνια .

Οσο αφορά τη περίπτωσή σου θα ανέβεις στη ταράτσα και θα δείς εάν έχει λιμνάζοντα νερά το χειμώνα .Σε αυτά τα σημεία όπως και στα μπαλκόνια όπου τα σίδερα είναι πιο κοντά στη επιφάνεια του μπετού υπάρχει το πρόβλημα οξείδωσης .
Συνήθως υπάρχου ρωγμές κάθετες και είναι κούφια .Αφού εντοπίσεις τα σημεία τα σκάβεις με μικρό κομπρεσέρ ώστε να απελευθερωθεί το οξειδωμένο σίδερο απο το ενανθρακωμένο μπετό .Μετα το τρίβεις με συρματόβουτσα σε ένα μικρό τροχό η΄ακομα καλύτερα με αμμοβολή .

Επιλέγεις τα υλικά απο μια τις γνωστές εταιρεις : Σιka ,Mapei ,Domylco,Durostick και αλλές .Πρώτα ψεκάζεις τα σημεία με αναστολέα διάβρωσης με κόστος περίπου 6 ευρώ το λίτρο ώστε να σταματήσεις τη διάβρωση και να αλλάξεις το PH του σκυροδέματος .

Έπειτα θα χρησιμοποιήσεις επαλοιφώμενα ειδικά κονιάματα με αντιδιαβρωτική προστασία και για αύξηση της πρόσφυσης .Αυτό εφαρμόζεται σε δυο χέρια συνήθως μια στον οπλισμό και μία οπλισμός και σκυρόδεμα .Μετά σκεπάζεις είτε με τσιμέντο με πρόσθετα που φτιάζεις εσύ η αγοράζεις έτοιμα σε σακιά τών 20 κιλών επισκευαστικά κονιάματα υψηλών αντοχών (το σακί κοστίζει περίπου 15-20 ευρώ ).Εαν είναι αρκετά καλύτερα να το φτιάξεις το κονίαμα μόνος σου .

satcur
15-09-12, 19:25
Φίλε Χανιώτη ευχαριστώ, όπως και όλα τα μέλη που με βοήθησαν με την συμμετοχή τους στο νήμα. Το πρώτο βήμα αποφασίστηκε, σχολαστικός καθαρισμός της ταράτσας για την σωστότερη εκτίμηση της κατάστασης.

beto
18-09-12, 12:43
Φίλε Χανιώτη ευχαριστώ, όπως και όλα τα μέλη που με βοήθησαν με την συμμετοχή τους στο νήμα. Το πρώτο βήμα αποφασίστηκε, σχολαστικός καθαρισμός της ταράτσας για την σωστότερη εκτίμηση της κατάστασης.

Φίλε satcur, αφού κάνεις το πρώτο βήμα ρίξε μια ματιά στα mfnano rep C-S και MprooF cst. Το καλό με αυτά είναι ότι μπορείς να τα εφαρμόσεις μόνος σου.

Nickats
16-06-18, 11:16
Καλη σας ημερα. Το ονομα μου ειναι Νικολαος Κατσαφανας. Το επωνυμο οπως βλέπετε κειμενο-καταγγελια που ακολουθει, ειναι για εκεινους που για την μονωση θα επιλεξουν την εταιρεια Πολυμονωτικη Ελλαδος. Ολα οσα λεει στο site της η Πολυμονωτικη Ελλαδος ......ειναι μπουρδες αγαπητοι κυριοι. Πιστεψα και εγω σε ολα αυτα που λενε πρι ποιοτητας γραπτων εγγυησεων κλπ και τους καλεσα το 2011 για να κανουν μονωση σε ταρατσα ουτε 60 τετρ. μετρων. Λοιπον αφου ειδαν το προβλημα με τις ρωγμες στην διερουμενη πλακα της προκατασκευασμενης οικιας μου με διαβεβαιωσαν οτι το πραγμα ειναι απλο και μια μονωση ρουτινας για αυτους. Ομως ας προσεχα κατα την λαικη ρηση. Το αποτελεσμα ηταν με την πρωτη βροχη να μπουν ολα τα νερα μεσα και να καταστραφουν επιπλα, τοιχοι κλπ και φυσικα το σπτι να καταστει μη κατοικησιμο. Απο το 2011 εως τωρα 2018 πια, μετα απο πολλα και απιστευτα ψεματα εχουν συνολικα ερθει 4 φορες για επιδιρθωση των απαραδεκτων κακοτεχνιων τους.....ομως δεν αλλαξε ποτε απολυτως τιποτα. Ως τωρα το σπιτι που εγω επειδη ηθελα να εχω ως μονιμη κατοικια μου και που εδωσα για την ανακαινιση του πανω απο 50.000 χιλ.ευρω............ μπαζει νερο, ειναι ακατοικητο εξαιτιας τους και μονο εξαιτιας τους και εχω δωσει εναν σκασμο λεφτα για τοσες φορες βαψιματα και αντικαταστασεις κατεστραμμενων οικοσκευων κλπ, επειδη καθε φορα που εκαναν τις δήθεν επιδιορθωσεις των αδιανοητων κακοτεχνιων τους με διαβεβαιωναν με αφοπλιστικη ευγενη υποκρισια οτι το προβλημα δεν θα παρουσιαστει ποτε ξανα. Η πραγματικοτητα ειναι οτι οσες φορες τελικα ηρθαν για τις δηθεν επιδιορθωσεις ο μοναδικος σκοπος τους, ηταν να μου κλεισουν εστω και προσωρινα την καθε φορα το στομα και να με αποτρεψουν απο το να προχωρησω σε μηνυση και διεκδικηση χρηματικης αποζημιωσης για τις καταστροφες που αυτοι προξενησαν επι σειρα ετων, αλλα και για το οτι σπιτι εχω και σπιτι δεν εχω εδω και 7 ολοκληρα ετη αποκλειστικα και μονο εξαιτιας τους. Χωρις καμια αναστολη ή εσωτερικη τους ευαισθησια, μου καταστρεψαν το σπιτι μου και μαζι με αυτο και τον προγραμματισμο που ειχα καθε δικαιωμα να κανω για το που θελω να ζω και με επιβαρυναν με διασβασταχτα εξοδα που πια και λογω των εποχων που ζουμε δεν μπορω πια να ανταπεξελθω με αποτελεσμα το σπιτι μου να ρημαζει να καταστρεφεται μερα με την μερα χωρις εγω να μπορω να το σωσω κλπ κλπ. Καταληξη: Εκανα Ιωβεια υπομονη ως τωρα και δεν ζητησα αποζημιωση για τα απιστευτα που περναω εξαιτιας τους.....ομως πια τον λογο εχουν τα δικαστηρια και θα το παω μεχρι τελους πραγματικα. Την καταγγελια την κανω οπως βλεπετε επωνυμα για εναν και μονο λογο: Τον λογο οτι ειναι τοσο ψευτες οι ανθρωποι που ευκολα θα σας πουν οτι το σχολιο/καταγγελια, το εγραψε ισως καποιος επαγγελματικος αντιπαλος τους για να τους διαβαλλει στην αγορα. Κυριες και κυριοι αυτη ειναι η ιστορια μου με την τοσα πολλα υποσχομενη ΠΟΛΥΜΟΝΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Doxaios
17-06-18, 19:44
Πρίν την μόνωση δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με νερά κτλ?

Jim Black
20-06-18, 11:49
Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι και εγώ για στεγανοποίηση της ταράτσας και θέλω μερικές πληροφορίες.
Αρχικά να πω ότι δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με υγρασίες κτλ εκτός από κάποια "σκασίματα" σε μερικά σημεία στους τοίχους των μπαλκονιών τα οποία μπορεί όμως και να μην έχουν σχέση με υγρασία από την ταράτσα. Άρα η όλη διαδικάσια γίνεται κυρίως για λόγους πρόληψης και επειδή η κατασκευή σκεπής κοστίζει πολλά.
Πριν καμιά 5ετία είχα περάσει ένα φθηνό το οποίο με τον καιρό σε κάποια σημεία έφυγε (περίπου στην μισή ταράτσα). Τώρα θα ήθελα μια πιο καλή λύση.
Πήγα σε πολλά καταστήματα και όλοι σχεδόν είχαν 3 κατηγορίες.
- Τα φθηνά (σαν και αυτό που είχα περάσει) που είναι περίπου για μια 5ετία.
- Τα λίγο πιο ακριβά για να κρατήσουν καμία 10ετία.
- Το Hyperdesmo

Το Hyperdesmo μου βγαίνει σαν κόστος γύρω στα 400 ευρώ. (4 κουβάδες των 25lit).

1ον) Αξίζει τα λεφτά του;
2ον) Κάνει τόσο καλή δουλειά όσο λέει ότι κάνει;
3ον) Σε όλα τα καταστήματα μου πρότειναν να ΜΗΝ το περάσω μόνος μου αλλά να πάρω κάποιον μάστορα ή συνεργείο που να ξέρει γιατί λέει ότι θέλει ειδική μεταχείρηση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι γνωρίζουμε περίπου τι τιμές παίζουν για τα περαστικά; (Η ταράτσα είναι σχετικά μικρή 55 - 60τ.μ.)

Ευχαριστώ και των προτέρων.

hemlock
20-06-18, 12:03
Πριν τα βαψίματα και τα υπόλοιπα, πχ ασφαλτόπανα, καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά και στη ρύση της ταράτσας, αν κρατάει νερό, που κρατάει και τα μερεμέτια για να το διορθώσεις-αν κρατάει...Μαζί με την μόνωση του δαπέδου της ταράτσας καλό θα είναι να βάψεις και την υπόλοιπη τοιχοποιϊα της- στηθαία, μετώπες, κάποια εκατοστά τοίχου με τα άλλα/διπλανά κτίρια.

manicx
20-06-18, 12:44
Ότι λέει ο Hemlock. Την έχω πατήσει με 2 πράγματα:

α) Υγρασία από ένωση του κτιρίου με το διπλανό. Έγιναν οι συστολές-διαστολές σε βάθος μερικών χρόνων, κι έμεινε κενό. Ευτυχώς το είδα στην αρχή, ήλθε μονωτής και το έφτιαξε.
β) Ηλιακούς. Τους έλεγε ο μονωτής των υδραυλικών τι βίδες να βάλουν (μήκος). Έ, αποδείχτηκαν ντουβάρια. Έβαλαν βίδες τόσο μεγάλες ώστε να τρυπήσουν την μόνωση (έχει και πλακάκι πάνω-πάνω). Και όχι μόνο αυτό, αφού άνοιξαν τις τρύπες, δεν αξιώθηκαν καν να ρίξουν μονωτικό μέσα στις τρύπες πριν βάλουν τα ούπα. Όπου είχε κλίσεις, το νερό πέρναγε από τις βίδες κάτω από την μόνωση και μέσα στο σπίτι. Οπότε αν έχετε ηλιακούς στην ταράτσα, σε περίπτωση νέας μόνωσης, συμβουλευτείτε τον μονωτή και καθίστε από πάνω όταν τους τοποθετούν οι υδραυλικοί.

Jim Black
21-06-18, 10:11
Η υπόλοιπη τοιχοποιϊα είναι βαμμένη. Μάλλον πιο σωστά ήταν βαμμένη. Τώρα υπάρχουν κανά δύο σημεία λίγο που άνοιξαν και θέλουν κλείσιμο και μετά θα ξαναβαφτεί.
Εμένα με ενδιαφέρουν αυτά τα οποία ρώτησα κυρίως για το Hyperdesmo (αν αξίζει, κόστος και περαστικά).

hemlock
21-06-18, 10:27
Σου πρότειναν επαγγελματία ,για να δεί (και να επιβεβαιώσει) αυτά που σου περιγράφουμε ο manicx και εγώ, την προετοιμασία της ταράτσας...
Τώρα για τον τρόπο του βαψίματος του Hyper, δεν το έχω χρησιμοποιήσει...

tarantules9
21-06-18, 16:21
Καλημέρα. Ενδιαφέρομαι και εγώ για στεγανοποίηση της ταράτσας και θέλω μερικές πληροφορίες.
Αρχικά να πω ότι δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με υγρασίες κτλ εκτός από κάποια "σκασίματα" σε μερικά σημεία στους τοίχους των μπαλκονιών τα οποία μπορεί όμως και να μην έχουν σχέση με υγρασία από την ταράτσα. Άρα η όλη διαδικάσια γίνεται κυρίως για λόγους πρόληψης και επειδή η κατασκευή σκεπής κοστίζει πολλά.
Πριν καμιά 5ετία είχα περάσει ένα φθηνό το οποίο με τον καιρό σε κάποια σημεία έφυγε (περίπου στην μισή ταράτσα). Τώρα θα ήθελα μια πιο καλή λύση.
Πήγα σε πολλά καταστήματα και όλοι σχεδόν είχαν 3 κατηγορίες.
- Τα φθηνά (σαν και αυτό που είχα περάσει) που είναι περίπου για μια 5ετία.
- Τα λίγο πιο ακριβά για να κρατήσουν καμία 10ετία.
- Το Hyperdesmo

Το Hyperdesmo μου βγαίνει σαν κόστος γύρω στα 400 ευρώ. (4 κουβάδες των 25lit).

1ον) Αξίζει τα λεφτά του;
2ον) Κάνει τόσο καλή δουλειά όσο λέει ότι κάνει;
3ον) Σε όλα τα καταστήματα μου πρότειναν να ΜΗΝ το περάσω μόνος μου αλλά να πάρω κάποιον μάστορα ή συνεργείο που να ξέρει γιατί λέει ότι θέλει ειδική μεταχείρηση. Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι γνωρίζουμε περίπου τι τιμές παίζουν για τα περαστικά; (Η ταράτσα είναι σχετικά μικρή 55 - 60τ.μ.)

Ευχαριστώ και των προτέρων.

Πέρσι τέτοιο καιρό πέρασα την ταράτσα μου (147 τ.μ) με το Hyperdesmo LV σε αντικατάσταση προηγούμενης μόνωσης η οποία είχε φθαρεί λόγω χρόνου (από το 2009).
Τώρα όσον αφορά τα ερωτήματά σου :
Αν αξίζει τα λεφτά δεν το γνωρίζω μιας και είναι μόλις η 2η χρονιά που διανύω.Όταν το έψαχνα πάντως είχα ακούσει τα καλύτερα και γι αυτό και την επέλεξα.
Καλό θα ήταν να μην την περάσεις μόνος σου αλλά με κάποιον που γνωρίζει.Το όλο μυστικό είναι η προεργασία που θα κάνεις στην ταράτσα καθώς και το Primer που θα βάλεις.Θέλει πάρα πολύ καλό καθάρισμα η ταράτσα.Επίσης εαν πάρεις το Hyperdesmo να προτιμήσεις το Primer της ίδιας εταιρίας και όχι κάτι φτηνότερο.Εμένα τα υλικά μου πήγαν γύρω στα 650€.
5 δοχεία 25kgr Hyperdesmo LV (500€)
2 δοχεία Microsealer-50 (ένα των 20kgr (130€) και ένα των 5kgr , και 2 δοχεία διαλύτη των 5kgr.
Εργασία δεν γνωρίζω να σου πω επειδή αυτός που μας πέρασε την ταράτσα είναι φίλος μας ελαιοχρωματιστής και μας έκανε και άλλες μικροδουλειές εκτός της ταράτσας.
Όταν περάσεις το primer πρέπει να το αφήσεις μερικές ώρες.Εμείς το αφήσαμε μια μέρα ολόκληρη.Δουλεύεται δύσκολα επειδή κολλάει πολύ.
Την επόμενη περάστηκε το πρώτο χέρι Hyperdesmo και την μεθεπόμενη το 2ο.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα , μετά από 2-3 χρόνια μου είπε να το περάσουμε άλλο ένα τελικό χέρι να καλύψουμε τις τυχόν ρωγμές που ΙΣΩΣ δημιουργηθούν με τις συστολές-διαστολές.Λέω ίσως γιατί το Hyperdesmo γίνεται σαν τσίχλα, είναι δηλαδή πολύ ελαστικό και έχει ανοχές οπότε δύσκολα να παρουσιαστούν ρωγμές.

Basilhs23_
23-06-18, 04:53
Εμείς θα κάνουμε μόνωση με ένα υγρό στην ταράτσα, το σπίτι είναι 100 ετών, πάρα πολλές φθορές και ζημιές που έχουμε απ' την υγρασία, δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια δεν ευκαιρούσαμε οικονομικά για να κάνουμε συντήρηση με αποτέλεσμα να συμβούν αρκετά προβλήματα, από τα ταβάνια έχουν πέσει και σοβάδες, από το τοιχίο της ταράτσας έχουν σκάσει οι σοβάδες και πέφτουν, λογικά θα ρίξει ο μάστορας το προβληματικό σοβά για να σοβαντίσει, αγοράσαμε 4 κουβάδες με μονωτικό ο καθένας από τους οποίος είναι αρκετά βαρύς. Τώρα δεν μπορέσαμε να κάνουμε μόνωση λόγω των βροχών του Ιουνίου..... και λένε για άλλες βροχές το Σ/Κ στην Αθήνα..... η ταράτσα θέλει μέρες για να στεγνώσει αν βρέξει έχουν φιτρώσει και κάτι φυτά. Το υγρό που πήραμε λέγεται monoflex.

nikos762
23-02-19, 19:59
Πέρσι τέτοιο καιρό πέρασα την ταράτσα μου (147 τ.μ) με το Hyperdesmo LV σε αντικατάσταση προηγούμενης μόνωσης η οποία είχε φθαρεί λόγω χρόνου (από το 2009).
Τώρα όσον αφορά τα ερωτήματά σου :
Αν αξίζει τα λεφτά δεν το γνωρίζω μιας και είναι μόλις η 2η χρονιά που διανύω.Όταν το έψαχνα πάντως είχα ακούσει τα καλύτερα και γι αυτό και την επέλεξα.
Καλό θα ήταν να μην την περάσεις μόνος σου αλλά με κάποιον που γνωρίζει.Το όλο μυστικό είναι η προεργασία που θα κάνεις στην ταράτσα καθώς και το Primer που θα βάλεις.Θέλει πάρα πολύ καλό καθάρισμα η ταράτσα.Επίσης εαν πάρεις το Hyperdesmo να προτιμήσεις το Primer της ίδιας εταιρίας και όχι κάτι φτηνότερο.Εμένα τα υλικά μου πήγαν γύρω στα 650€.
5 δοχεία 25kgr Hyperdesmo LV (500€)
2 δοχεία Microsealer-50 (ένα των 20kgr (130€) και ένα των 5kgr , και 2 δοχεία διαλύτη των 5kgr.
Εργασία δεν γνωρίζω να σου πω επειδή αυτός που μας πέρασε την ταράτσα είναι φίλος μας ελαιοχρωματιστής και μας έκανε και άλλες μικροδουλειές εκτός της ταράτσας.
Όταν περάσεις το primer πρέπει να το αφήσεις μερικές ώρες.Εμείς το αφήσαμε μια μέρα ολόκληρη.Δουλεύεται δύσκολα επειδή κολλάει πολύ.
Την επόμενη περάστηκε το πρώτο χέρι Hyperdesmo και την μεθεπόμενη το 2ο.
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα , μετά από 2-3 χρόνια μου είπε να το περάσουμε άλλο ένα τελικό χέρι να καλύψουμε τις τυχόν ρωγμές που ΙΣΩΣ δημιουργηθούν με τις συστολές-διαστολές.Λέω ίσως γιατί το Hyperdesmo γίνεται σαν τσίχλα, είναι δηλαδή πολύ ελαστικό και έχει ανοχές οπότε δύσκολα να παρουσιαστούν ρωγμές.

Είναι όντως καλό στεγανωτικό και με πολύ καλή πρόσφυση σε πολλές επιφάνειες. Θα μπορούσε εύκολα να το περάσει κανείς μόνος του αρκεί να ακολουθήσεις τις προδιαγραφές, το αστάρωμα, το 1,5 κιλό / 1τ.μ., και το φιλμ για την ηλιακή ακτινοβολία. Επίσης θέλει μεγάλη προσοχή και προστασία κατά την εφαρμογή του καθώς περιέχει ξυλόλες. Πολύ σημαντικό είναι στην ταράτσας μας να υπάρχει θερμομόνωση για να περασουμε τετοιου είδους υλικα γιατί σε άλλη περίπτωση θα κλείσουμε την αναπνοή της πλάκας και θα δημιουργηθούν υδρατμοί και μούχλα εσωτερικά. Περισσότερες πληροφορίες για στεγανοποίηση με hyperdesmo (https://www.monoseis-monotica.gr/monoseis-taratson/stegan/steganopoiiseis-me-hyperdesmo/)

Με εκτίμηση !!

@ ADSLgr.com All rights reserved.