Επιστροφή στο Forum : ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑΣ ΣΕ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Καλησπέρα σας .Θέλω να αλλάξω κλειδαριά σε πόρτα ασφαλειας (Υπάρχει η κλειδαριά και είπα να μην φέρω κλειδαρά)Είναι εύκολο?
Δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά δεν είναι και εύκολο.
Ξεθάβω το νήμα για να απευθύνω μια ερώτηξη στους μάστορες του φόρουμ.
Πόσο κοστίζει περίπου η αλλαγή μηχανισμού κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας; Στην πόρτα μου έχει αρχίσει εδώ και κάμποσο καιρό να μαγκώνει το κλειδί και όταν την ξεκλειδώνω να μην επανέρχεται (δε γυρνάει το κλειδί για να το βγάλω).
Έχω δοκιμάσει να της βάλω λιπαντικό, έφερα κλειδαρά και την καθάρισε, κάτι που βελτίωσε λίγο την κατάσταση, αλλά δεν την διόρθωσε.
Για να μη μείνω κανά βράδυ με την πόρτα ορθάνοιχτη του ζήτησα μια προσφορά για αλλαγή και μου είπε 150€ με 170€. Τι λέει αυτό σαν τιμή; Σε εμένα μου φάνηκε υπερβολική.
Θα πάρω άλλη μια προσφορά σήμερα το απόγευμα, αλλά έλεγα μήπως κάποιος εδώ μέσα έχει εμπειρία. Αν και το googlαρα, οι σελίδες που εχουν καταλόγους με κλειδαριές για κάποιο λόγο δεν αναφέρουν πουθενά τιμή.
sweet dreams
06-03-15, 11:47
Σε όλα τα κλειδιά που έχεις το κάνει;;; αν ναι φταίει ο "συνδυασμός" της κλειδαριάς και σπάνια όλη ή κλειδαριά. Ο συνδυασμός πάει ανάλογα με την
μάρκα της πόρτας και κάνει περίπου από 65~140 ευρώ. Η εργασία πάει ανάλογα με τον κλειδαρά που θα έρθει να σου τον αλλάξει, η διαδικασία
είναι απλή.
Eγώ πάντως που είχα πάθει το ίδιο έφταιγε μόνο το δικό μου κλειδί.
Βασικος κανονας ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ λιπαντικο μεσα σε κλειδαρια ασφαλεια.
παμε παρακατω.
τι κλειδαρια εχει η πορτα σου ;
αλλαζει μονο ο αφαλος ή ολοκληρη ;
εχει το κλασσικο μακρυ κλειδι ή το μικρα ; εαν εχεις το κλασσικο μακρυ με τα δοντακια, το πλεον πιθανο ειναι να εχουν φαγωθει τα δοντακια και να μαγκωνει.Το κανει με ολα τα δοντακι ; Εαν η κλειδαρια ειναι προγραμματιζομενη πχ cisa, τοτε μπορεις να τη προγραμματισεις με αλλο κλειδι για να δεις εαν το κλειδι εχει προβλημα. Οποτε και αγοραζεις μονο νεα κλειδια.
υπαρχουν πολλες ερωτησεις που ακομα δεν εχω κανει.
αλλα μια κλειδαρια με τα κλειδια της αναλογα τη μαρκα και τα ποσα κλειδια θες μπορει να εχει και πανω απο 100Ε.
Εαν δεν αλλαζει ο αφαλος, τοτε θελει λυσιμο η εσωτερικη επενδυση της πορτας για να αλλαχτει η κλειδαρια, δεν ειναι διαδικασια μεγαλη αλλα ενα 30αρι εργασια θα το πληρωσεις.
εαν αλλαζει μονο ο αφαλος ΚΑΙ το καλυμα πομολου-κλειδαριας ειναι ενιαιο τοτε πιθτανοτα μπορεις να τον αλλαξεις χωρις να λυσεις τη πορτα.
ελπιζω να βοηθησα :p
Το κάνει με όλα τα κλειδιά, δοκίμασα με 4 που έχω, οπότε φταίει ο μηχανισμός και όχι το κλειδί.
Το κλειδί της είναι το κλασσικό μεγάλο, μακρύ με τα δοντάκια. Το μοντέλο αν κρίνω από το κλειδί είναι "poteni" και δεν έχω ιδέα αν μπορεί να προγραμματιστεί με νέα κλειδιά.
Δυστυχώς δεν αλλάζει μόνο ο αφαλός, θέλει όλο το πλαίσιο της πόρτας λύσιμο.
Ευχαριστώ πολύ παίδες για τις απαντήσεις, από αυτά που μου λέτε μάλλον φυσιολογικό είναι το ποσό που ζητάει ο μάστορας. Θα μιλήσω και με τον δεύτερο σήμερα να δω τι θα μου πει και θα αποφασίσω.
vasilimertzani
06-03-15, 16:15
Το κάνει με όλα τα κλειδιά, δοκίμασα με 4 που έχω, οπότε φταίει ο μηχανισμός και όχι το κλειδί.
Το κλειδί της είναι το κλασσικό μεγάλο, μακρύ με τα δοντάκια. Το μοντέλο αν κρίνω από το κλειδί είναι "poteni" και δεν έχω ιδέα αν μπορεί να προγραμματιστεί με νέα κλειδιά.
Δυστυχώς δεν αλλάζει μόνο ο αφαλός, θέλει όλο το πλαίσιο της πόρτας λύσιμο.
Ευχαριστώ πολύ παίδες για τις απαντήσεις, από αυτά που μου λέτε μάλλον φυσιολογικό είναι το ποσό που ζητάει ο μάστορας. Θα μιλήσω και με τον δεύτερο σήμερα να δω τι θα μου πει και θα αποφασίσω.
καπου εκει παιζουν οι τιμες.Να κοιταξεις να βρεις κλειδαρια με ξεχωριστο αφαλο και να προσαρμοσει defender.
Kανε μια αναζητηση να καταλαβεις.
καπου εκει παιζουν οι τιμες.Να κοιταξεις να βρεις κλειδαρια με ξεχωριστο αφαλο και να προσαρμοσει defender.
Kανε μια αναζητηση να καταλαβεις.
defender μπαινει οταν το κλειδι ειναι το κλασσικο το μικρο με τις τρυπες ανεφαρτητως κλειδαριας, και προτεινω ο φιλος να παρει τετοια κλειδαρια και οχι με το μεγαλο κλειδι με τα δοντακια.
H πορτα σου ειναι αυτη που βγαζει πυρους γυρω γυρω? δηλαδη 4 στο κλειδι 1 απο την πανω πλευρα και εναν κατω χαμηλα?
Θα σου δοσω μερικες συμβουλες από την δικη μου εμπειρια.
Η κλειδαρια που θα παρεις φροντισε να εχει καταπελτη(relock) είναι ένα συστημα προστασιας που αν καποιος σπασει τον αφαλο(σε καποιες κλειδαριες το defender) τοτε πεφτει ο καταπέλτης και μπλοκαρει τους πυρους,Δηλαδη ακομα και αν καποιος σπασει τον κυλινδρο και το defender η πορτα παραμενει κλειδωμενη και είναι αδυνατη η παραβιαση της.
Ο κύλινδρος(αφαλος) θα πρεπει να εχει προστασια κατά του τρυπηματος(anti drilling),κατά του σπασιματος(break secure) και προστασια anti bumping και anti picking.
Το defender φροντισε να είναι σφαιρικο.Αρκετα defender σε θωρακισμένες πορτες που δεν είναι σφαρικα,αλλα της πλακας των 25 ευρω και σπανε πολύ ευκολα με μια σωληνα Φ50.(σπαει το defender μαζι με τις βιδες του που το κρατανε στην κλειδαρια και σπαει και ο κύλινδρος).Για παραπανω προστασια μπορεις να βαλεις καποιο μαγνητικο defender.
Mια άλλη λυση αντι του παραπανω συνδυασμου είναι να βαλεις την Οmega Plus+defender ειδικο για omega plus(προαιρετικα αν θελεις μεγιστη προστασια αν και δεν το εχει τοσο αναγκη)
Αν παλι δεν θελεις να ξοδεψεις αρκετα χρηματα μπορεις να παρεις ένα νέο σετ κλειδιων για την κλειδαρια σου(αν εχει αυτή την δυνατοτητα).Και για τις χρηματικιβωτιου υπαρχουν defender(ειτε απλα ειτε μαγνητικα)
Για να παρεις μια ιδεα πανω κατω τι παζει από τιμες
http://www.lockitnow.gr/
Μια προταση δικη μου είναι η εξης
http://www.lockitnow.gr/disec-defender-monolito-kripton-bks200.html
http://www.lockitnow.gr/mauer-new-wave-4.html
+κλειδαρια με καταπελτη
Βεβαια οι τιμες 'παιζουν'.Για τις ακριβείς τιμες και το τι ακριβως πρεπει να βαλεις πρεπει να μετρησει κλειδαρας την πορτα σου.(Για την τοποθετηση θα πρεπει να λυθει ένα μερος της πορτας)
Υπαρχουν βεβαια και αρκετα πιο φθηνοι συνδιασμοι.
Οσο για την τιμη που σου ειπε ο μαστορας ειναι χαμηλη.Εξαρταται βεβαια και τι σου προτεινε.
ΥΓ:Oι κλειδαριες χρηματοκιβωτιου 2ης γενιας(ακομα και 1ης) ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ασχετα με το τι ακούγεται.Πχ αν σε μια κλειδαρια χρηματοκιβωτιου που εχει μεταλικη καρτα sim την αφαιρεσω ή την πειραξω τοτε θα ανοιγει με οποιοδηποτε κλειδι της ιδιας εταιρειας.Επειτα ο διαρηκτης δεν γνωριζει τι κλειδαρια εχει η κάθε πορτα(εννοείται ότι εξω από την πορτα στην ροζετα δεν πρεπει να αναγραφεται η μαρκα της κλειδαριας),για κάθε μαρκα κλειδαριας υποτίθεται ότι υπαρχει το αντιστοιχο διαρηκτικο εργαλειο,στην ουσια δηλαδή δεκάδες εργαλεία και δεκαδες-εκατονταδες ωρες δοκιμων,οποτε είναι πρακτικα αδυνατο.Στα βιντεο που κυκλοφορουν οι περισσοτερες κλειδαριες είναι πειραγμενες,γνωριζουν την μαρκα της κλειδαριας,γνωριζουν πως είναι το κλειδι και εχουν κανει δεκάδες ωρες δοκιμων πριν ανεβασουν το βιντεο.Στην πραξη δηλαδή ειναι αδυνατο να ανοιξει με picking ενας διαρρηκτης μια θωρακισμενη με κλειδαρια χρηματοκιβωτιου.Θα πρεπει να φερει δεκάδες εργαλεία,να κανει δοκιμες στα τυφλα και να κραταει σημειώσεις σε ένα χαρτι.Θα θελει εβδομάδες προσπαθειών αν καταφερει(πραγμα αδυνατο)να την ανοιξει.Με την ιδια λογικη μπορει να γινει picking και σ ένα κυλινδρο ακομα και αν εχει anti picking προστασια.Ειναι πολύ πιο ευκολο να ανοιξει μια τρυπα στον τοιχο και να μπει παρα να κανει picking στην κλειδαρια.Αλλωστε δεν είναι τυχαιο που τα όλα τα χρηματοκιβωτια εχουν ακομα κλειδαρια με το μακρυ κλειδι,αν πραγματικα υπηρχε πρόβλημα θα βαζαν κυλινδρο+defender.Οσο για τις διαρηξεις χωρις ιχνος παραβίασης σε θωρακισμένες με κλειδι χρηματοκιβωτιου συμβαινει το εξης:Σε πολλα σπιτια που ο εργολάβος εχει τοποθετησει εξαρχής θωρακισμενη και εχει κλειδι χρηματικιβωτιου,τοτε προληπτικα πρεπει να αλλαζουν τα κλειδιά μηπως καποιος μαστορας-εργάτης εχει βγαλει αντικλειδι.Αν τωρα εχει κυλινδρο πρεπει να μας παραδίδεται κατεστραμμενο το εργοταξιακο κλειδι και να ξεσφραγιζονται μπροστα μας τα κλειδιά.
Ένα ακόμα ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Τελικά πήρα 2η γνώμη, αλλά ο άλλος ξεκινούσε από 350€ τη φθηνότερη κλειδαριά...
Τελικά εγκατέστησα την πρώτη που μου πρότειναν, είναι μοντέλο της Cisa, όχι χρηματοκιβωτίου αλλά το πλατύ κλειδί με τις τρύπες + defender.
Έχει το καλό πως είναι μηχανική, ενώ η προηγούμενη δούλευε με ελάσματα - το έλασμα επαναφοράς τα είχε φτύσει και δεν επανερχόταν το κλειδί. Να φανταστείτε 2 μέρες για να μπω στο σπίτι έπρεπε να έχω και κατσαβίδι μαζί για να επαναφέρω την κλειδαριά και να κλείσω την πόρτα.
Δεν είναι η πιο τέλεια ποιότητα, αν κάνω σύγκριση με τις τιμές που είδα στα site που παρέθεσε ο κανένας1, αλλά έχει το καλό πως μπορεί να αλλάξει μόνο ο μύλος αν χρειαστεί στο μέλλον.
Όσον αφορά την ιστορία με τις κλειδαριές χρηματοκιβωτίου και πόσο εύκολα ανοίγουν, δεν έχω ιδέα αν ισχύει ή όχι. Έχω ακούσει τα διάφορα κινδυνολογικά που έχουν διαδοθεί, αλλά στο βάθος του μυαλού μου πίστευα πως είναι μούφες που τις διαδίδουν οι κλειδαράδες για να αλλάξει ο κόσμος κλειδαριές. Αν τελικά ισχύει αυτό που λέει ο none1 τότε σίγουρα πρόκειται για κινδυνολογίες που διαδίδονται απλά για να ξοδευτεί άσκοπα ο κόσμος.
vasilimertzani
09-03-15, 21:30
Όσον αφορά την ιστορία με τις κλειδαριές χρηματοκιβωτίου και πόσο εύκολα ανοίγουν, δεν έχω ιδέα αν ισχύει ή όχι. Έχω ακούσει τα διάφορα κινδυνολογικά που έχουν διαδοθεί, αλλά στο βάθος του μυαλού μου πίστευα πως είναι μούφες που τις διαδίδουν οι κλειδαράδες για να αλλάξει ο κόσμος κλειδαριές. Αν τελικά ισχύει αυτό που λέει ο none1 τότε σίγουρα πρόκειται για κινδυνολογίες που διαδίδονται απλά για να ξοδευτεί άσκοπα ο κόσμος.
δεν ειναι ακριβως ετσι.Οι πρωτες παρτιδες πορτας ασφαλειας που ειχαν ερθει (αν θυμαμαι καλα atra .securemme κλειδαριες) ειχαν ενα ελατωμμα.Υπηρχαν πασπαρτου κλειδια που ανοιγαν τις πορτες(πολυ λιγοι συνδιασμοι) .Δυο δυαρρηξεις στην πολυκατοικια μου απογευματιατικα,χωρις παραβιαση κλπ.Ειχε γινει και σχετικη εκπομπη.
Τωρα για το αν ειναι θεμα να ξοδευτει εδω ειμαι λιγο φιαφορετικης αποψης.Καποτετα κλειδια ηταν στην πορτα,μετα τα βαλαμε πισιω απο την πορτα,βαλαμε αλυσιδες,πειρους,κλειδια με τρυπες,με τρυπες και δοντια,πορτες ασφαλειας.θελω να πω επειδη η τεχνολογια αλλαζει πρεπει και εμεις να προστατευομαστε επενδυωντας στην ασφαλεια μας.
Ότι και να βάλεις θα σε κλέψουν.
Βάλε μια απλή να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο
Τρολλάρεις έτσι? Πες την αλήθεια :p
Ακριβώς το αντίθετο... Όταν ο κλέφτης δει μία πόρτα που για να μπει θέλει 10-20 λεπτά προσπάθεια και εργαλεία που θα κάνουν θόρυβο, και δίπλα μία άλλη που για να μπει θέλει 1-2 λεπτά με κλικ-κλικ-κλακ, δεν θέλεις να είσαι αυτός με την απλή κλειδαριά...
Ο κουμπάρος μου στη Λυκόβρυση που είναι σε 2ο όροφο μονοκατοικίας "χρυσοπλήρωσε" μία κλειδαριά και μετά από κανά εξάμηνο κλειδώθηκε απ'έξω.
Ήρθαν δύο κλειδαράδες που του είπαν και οι δύο ότι για να την ανοίξουν θέλουν αρκετή ώρα δουλειάς με τρυπάνι οπότε θα του την κατέστρεφαν, αλλιώς δεν άνοιγε με τίποτα.
Τελικά επειδή είχε μια μπαλκονόπορτα ελάχιστα ανοιχτή για να αερίζεται το σπίτι, φώναξε τους Πυροσβέστες που ανέβηκαν με την πτυσσόμενη σκάλα του οχήματος από το μπαλκόνι και του άνοιξαν από μέσα...
Τρολλάρεις έτσι? Πες την αλήθεια :p
Ακριβώς το αντίθετο... Όταν ο κλέφτης δει μία πόρτα που για να μπει θέλει 10-20 λεπτά προσπάθεια και εργαλεία που θα κάνουν θόρυβο, και δίπλα μία άλλη που για να μπει θέλει 1-2 λεπτά με κλικ-κλικ-κλακ, δεν θέλεις να είσαι αυτός με την απλή κλειδαριά...
Ο κουμπάρος μου στη Λυκόβρυση που είναι σε 2ο όροφο μονοκατοικίας "χρυσοπλήρωσε" μία κλειδαριά και μετά από κανά εξάμηνο κλειδώθηκε απ'έξω.
Ήρθαν δύο κλειδαράδες που του είπαν και οι δύο ότι για να την ανοίξουν θέλουν αρκετή ώρα δουλειάς με τρυπάνι οπότε θα του την κατέστρεφαν, αλλιώς δεν άνοιγε με τίποτα.
Τελικά επειδή είχε μια μπαλκονόπορτα ελάχιστα ανοιχτή για να αερίζεται το σπίτι, φώναξε τους Πυροσβέστες που ανέβηκαν με την πτυσσόμενη σκάλα του οχήματος από το μπαλκόνι και του άνοιξαν από μέσα...
Νομίζεις. Πλέον ανοίγουν και με αντικλειδια. Δες κανένα βίντεο στο YouTube πόσο εύκολα ανοίγει μια θωρακισμενη πόρτα
Revolution
17-03-15, 13:08
Νομίζεις. Πλέον ανοίγουν και με αντικλειδια. Δες κανένα βίντεο στο YouTube πόσο εύκολα ανοίγει μια θωρακισμενη πόρτα
Υπάρχουν τουλάχιστον 4 κλειδαριές που σε συνδυασμό με defender απαιτούν καταστροφή της πόρτας για να ανοίξουν.
Να αν έρθει ο διαρρήκτης με συνεργείο θα στην ανοίξει αλλα στο 99% των περιπτώσεων είσαι ασφαλης.
Τώρα το να λες στον άλλον ότι το να βάλει μια απλή κλειδαριά είναι καλύτερο εντάξει ότι να ναι, κλασική περίπτωση
"δεν εχω ιδεά και σχολιάζω"
Εδω που τα λέμε αφου θα του την ανοίξουν γιατί να βάλει κλειδαριά γενικα? Ας βάλει ένα χαλί ή μια έξυπνη σίτα να μην μπαίνουν και κουνούπια.
Θέλω να πω. Πως ο κλέφτης αν θέλει να μπει μπαίνει.
Στην οικοδομή μας. Όλοι έχουν πόρτα ασφαλείας. Και σε όλους έχουν μπει. Εμείς έχουμε απλή. Με κλειδαρια. Ποτέ δε μπήκαν
Θέλω να πω. Πως ο κλέφτης αν θέλει να μπει μπαίνει.
Στην οικοδομή μας. Όλοι έχουν πόρτα ασφαλείας. Και σε όλους έχουν μπει. Εμείς έχουμε απλή. Με κλειδαρια. Ποτέ δε μπήκαν
Και πως είσαι σίγουρος ότι δεν μπήκανε; :p
vasilimertzani
18-03-15, 11:59
Eνταξει τωρα,ειναι δυνατον να μην ξερει αν μπηκαν η οχι?Φιλε μου ο κλεφτης αν θελει να μπει μπαινει ,το θεμα ειναι ποση ωρα θα κανει να μπει.
Για να ξεκαθαρισουμε καποιες εννοιες ομως,οταν λεμε πορτα ασφαλειας εννοουμε την πορτα που κλειδωνει με πυρους σε τουλαχιστον 3 σημεια.
Αυτο κανει την πορτα ανθεκτικη σε παραβιαση ΜΟΝΟ με την μεθοδο λοστο και ΜΟΝΟ οταν ειναι κλειδωμενη.
οι κλειδαριες πλεον ειναι ιδιες σε ολες τις πορτες οποτε οταν καποιος παει να παραβιασει κλειδαρια οση ωρα θα κανει στην απλη θα κανει και στην ασφαλειας,ισως λιγο παραπανω στην ασφαλειας λογω defender.Στην περιπτωση που μπηκαν στα αλλα σπιτια δεν μπορω να εχω αποψη αν ηταν κλειδωμενα κλπ αν και θεωρω ηταν απο τις κλειδαριες που αναφερα προηγουμενως.
Αυτες οι κλειδαριες θελουν οπωσδηποτε αμεση αντικατασταση,τωρα το κοστος αποφασιζει ο καθενα με βαση το βαλαντιο του.Εγω προσωπικα αποφευγω αγορες σε καινουργια ειδη-μοντελα με υψηλο κοστος μονο επειδη ειναι καινουργια.
για περαιτερω ασφαλεια μια καλη λυση ειναι συναγερμος.
ΜΑΚΡΙΑ! από την www.portaldoor.gr ειναι απάτη το παίζουν κατασκευαστές και ειναι απλά μεσάζοντες, Μου έβγαλαν μια τιμή στα 740€ για μια πόρτα ασφαλείας τους έδωσα προκαταβολή και όταν την τοποθέτησε το συνεργείο από την ετερεια που απλά μεσολάβησαν αυτοί μου ζήτησαν 840€ δηλαδή 100€ παραπάνω από ότι είχαμε συμφωνήσει αλλιώς απειλησαν να την πάρουν πίσω και να με αφήσουν χωρίς πόρτα. ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! portaldoor.gr
@ ADSLgr.com All rights reserved.