Επιστροφή στο Forum : Πιο υγειινός τρόπος για κρύο νερό στο ψυγείο;
Σε τι είδους δοχείο είναι καλύτερο να έχουμε νερό στο ψυγείο; Όχι από άποψη μακρού χρόνου φύλαξης αλλά από άποψη δοχείου. Τα πλαστικά μπουκάλια είπαμε βγάζουν κάτι ουσίες και τα γνωστά, οπότε πάμε στα γυάλινα. Γυάλινα που χρησιμοποιώ από μεταλλικό νερό αγορασμένο, τα καπάκια τους είναι αλουμινένια και βγάζουν μαυρίλα εκεί στο στόμιο που βιδώνουν! Κανάτες είναι μια λύση, αλλά έχουν έστω μικρό ένα άνοιγμα και το νερό παίρνει μυρωδιά από το υπόλοιπο ψυγείο. Εσείς τι είδους δοχείο χρησιμοποιείτε;
Γυάλινα από μεταλλικό νερό με καπάκι από αναψυκτικό 1,5 λίτρου
Ενα προβλημα ομως που εχουν τα γυαλινα μπουκαλια, ειναι πως δεν μπαινουν στην καταψυξη. Επειδη συνηθιζω λοιπον να πινω πολυ νερο ολο τον χρονο, το καλοκαιρι βαζω μισογεματα πλαστικα μπουκαλια αναψυκτικων στην καταψυξη ετσι ωστε το νερο που θα συμπληρωνει τον παγο, να κρατιεται κρυο. Αυτο το προβλημα λοιπον, με την καταψυξη δηλαδη, πως αντιμετωπιζεται ;
Σε τι είδους δοχείο είναι καλύτερο να έχουμε νερό στο ψυγείο; Όχι από άποψη μακρού χρόνου φύλαξης αλλά από άποψη δοχείου. Τα πλαστικά μπουκάλια είπαμε βγάζουν κάτι ουσίες και τα γνωστά, οπότε πάμε στα γυάλινα. Γυάλινα που χρησιμοποιώ από μεταλλικό νερό αγορασμένο, τα καπάκια τους είναι αλουμινένια και βγάζουν μαυρίλα εκεί στο στόμιο που βιδώνουν! Κανάτες είναι μια λύση, αλλά έχουν έστω μικρό ένα άνοιγμα και το νερό παίρνει μυρωδιά από το υπόλοιπο ψυγείο. Εσείς τι είδους δοχείο χρησιμοποιείτε;
Τα πλαστικά μπουκάλια είναι μια χαρά, αν τα αλλάζεις ανά κάποιο χρονικό διάστημα, π.χ. 3-4 μήνες.
- - - Updated - - -
Ενα προβλημα ομως που εχουν τα γυαλινα μπουκαλια, ειναι πως δεν μπαινουν στην καταψυξη. Επειδη συνηθιζω λοιπον να πινω πολυ νερο ολο τον χρονο, το καλοκαιρι βαζω μισογεματα πλαστικα μπουκαλια αναψυκτικων στην καταψυξη ετσι ωστε το νερο που θα συμπληρωνει τον παγο, να κρατιεται κρυο. Αυτο το προβλημα λοιπον, με την καταψυξη δηλαδη, πως αντιμετωπιζεται ;
Δεν κατάλαβα την κατάψυξη τί την χρειάζεσαι για το νερό. Εκτός αν το ψυγείο σου είναι παλιό ή παραφορτωμένο, και έχει πέσει πολύ η απόδοσή του.
Μάλλον επειδή πίνει αρκετό κρύο νερό και δεν προλαβαίνουν τα μπουκάλια να παγώσουν..
Μάλλον επειδή πίνει αρκετό κρύο νερό και δεν προλαβαίνουν τα μπουκάλια να παγώσουν..
Aυτο ακριβως.
Τα πλαστικά μπουκάλια είναι μια χαρά, αν τα αλλάζεις ανά κάποιο χρονικό διάστημα, π.χ. 3-4 μήνες.
και εγω πλαστικα ψηφιζω αν και τα αλλαζω ανα 2 μηνες περιπου.
προυποθεση βεβαια να μην πινεις με το στομα.
Kαι εγω πλαστικα εχω, αναγκαστικα, μιας και πινω παρα, μα παρα πολυ νερο, και τα γυαλινα δεν μπαινουν καταψυξη.
Πινω ομως με το στομα, δεν βλεπω τη διαφορα απο το να το βαζεις στο ποτηρι...
Aυτο ακριβως.
Τότε να έχεις αρκετά μπουκάλια:p
Επίσης, τα γυάλινα κρυώνουν το νερό πιο γρήγορα...
Kαι εγω πλαστικα εχω, αναγκαστικα, μιας και πινω παρα, μα παρα πολυ νερο, και τα γυαλινα δεν μπαινουν καταψυξη.
Πινω ομως με το στομα, δεν βλεπω τη διαφορα απο το να το βαζεις στο ποτηρι...
Υπάρχει διαφορά για τους καλεσμένους σου. Μπορεί να μην σου έχουν πει ποτέ κάτι αλλά σίγουρα το νερό που τους έχεις σερβίρει μυρίζει
Επίσης είναι ανθυγιεινό, το πλαστικό μπουκάλι με αυτό το τρόπο γίνεται αποικία μικροβίων, μικροοργανισμών
Υπάρχει διαφορά για τους καλεσμένους σου. Μπορεί να μην σου έχουν πει ποτέ κάτι αλλά σίγουρα το νερό που τους έχεις σερβίρει μυρίζει
Επίσης είναι ανθυγιεινό, το πλαστικό μπουκάλι με αυτό το τρόπο γίνεται αποικία μικροβίων, μικροοργανισμών
Εννοειται οτι εχω τα δικα μου μπουκαλια ντε..
Τότε να έχεις αρκετά μπουκάλια:p
Επίσης, τα γυάλινα κρυώνουν το νερό πιο γρήγορα...
Δεν το καταλαβατε, φοβαμαι. Το καλοκαιρι, γεμιζεις ενα πλαστικο μπουκαλι μεχρι την μεση ή τα 2/3 με νερο, το βαζεις στην καταψυξη, το περιεχομενο γινεται ολο ενα κομματι παγου και μετα διαρκει εκτος ψυγειου για ενα πολυ μεγαλο διαστημα χωρις την αναγκη του να πηγαινοερχεσαι στο ψυγειο ή να γεμιζεις συνεχεια παγακια. Αυτη η πρακτικη γινεται ομως μονον με πλαστικα μπουκαλια και ειναι η μονη που εχω βρει για καποιον που πινει και 2 λιτρα νερου μονον το πρωι, οπως εγω.
Επισης συμφωνω πως η καταναλωση απο το μπουκαλι ειναι μονον για μια χρηση που λενε.
Δεν το καταλαβατε, φοβαμαι. Το καλοκαιρι, γεμιζεις ενα πλαστικο μπουκαλι μεχρι την μεση ή τα 2/3 με νερο, το βαζεις στην καταψυξη, το περιεχομενο γινεται ολο ενα κομματι παγου και μετα διαρκει εκτος ψυγειου για ενα πολυ μεγαλο διαστημα χωρις την αναγκη του να πηγαινοερχεσαι στο ψυγειο ή να γεμιζεις συνεχεια παγακια. Αυτη η πρακτικη γινεται ομως μονον με πλαστικα μπουκαλια και ειναι η μονη που εχω βρει για καποιον που πινει και 2 λιτρα νερου μονον το πρωι, οπως εγω.
Αυτό το κάνω και εγώ εδώ και χρόνια. Μπουκάλι γεμάτο κατά το 1/2-2/3 στην κατάψυξη ξαπλωμένο, ώστε όταν παγώσει να μπορείς να βάλεις μέσα νερό, το οποίο θα αρχίσει σιγά σιγά να λιώνει τον πάγο. Ειδικά για ταξίδια είναι must :p
Πλεόν χρησιμοποιώ [πλαστικά μπουκάλια τα οποία μετά από λίγο καιρό τα πετάω. Για τους καλεσμένους, γυάλινη κανάτα και ποτήρια.
Aυτο ακριβως.
Τότε πολύ απλά βάζεις περισσότερο νερό στο ψυγείο σου. Δεν θέλει και ιδιαίτερη σοφία.
Εγώ έχω μόνιμα, όλο το χρόνο, 4x1.5=6L, συν 2x0.75=1.5L, από τα οποία 2 τελευταία πίνω με το στόμα.
Κάθε φορά που θα αδειάσω τα 2 0,75άρια, θα πάρω το 1ο στη σειρά 1,5άρι (το παλαιότερο, που το έχω μπροστά-μπροστά στην πόρτα του ψυγείου), θα γεμίσω με αυτό τα 2 (άδεια πλέον) 0.75άρια.
Κατόπιν, τα 3 γεμάτα 1,5άρια θα πάνε μία θέση μπροστά, και στην τελευταία θα μπει το 4ο 1,5άρι, αφού ξαναγεμιστεί.
Έτσι, με συνολικά 7.5L νερού, εκ των οποίων στην χειρότερη περίπτωση, τα 4,5 θα είναι πάντα παγωμένα, και με το δεδομένο ότι το καλοκαίρι πίνω 6L την ημέρα, ποτέ δεν στερήθηκα παγωμένο νερό, και ποτέ δεν χρειάστηκα την κατάψυξη.
ΥΓ: Υπόψη ότι αν νερό αφεθεί να ζεσταθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και μετά το ξαναπαγώσετε (ψυγείο), χαλάει η γεύση του (ξινίζει ελαφρά).
- - - Updated - - -
και εγω πλαστικα ψηφιζω αν και τα αλλαζω ανα 2 μηνες περιπου.
προυποθεση βεβαια να μην πινεις με το στομα.
Αν τ' αλλάζεις τόσο συχνά, δεν βλέπω το πρόβλημα.
η λύση είναι απλή, ενα ψυγείο μόνο για το νερό, δεν τελειώνει ποτέ
Manolis_karas
04-11-12, 12:04
Αυτό έχουμε εμείς ένα μικρό ψύκτη νερού.
@ ADSLgr.com All rights reserved.