Επιστροφή στο Forum : Τι φθορές καλύπτει η εθνική ασφαλιστική σε μικτή ασφάλεια αυτοκινήτου ?
electra_mar
25-02-13, 11:52
Πρώτα από όλα, είμαι καινούργιο μέλος.
Βρήκα τυχαία αυτό τον ιστιοχώρο σχετικά με το θέμα που με ενδιέφερε και αποφάσισα να γίνω μέλος.
Το Σάββατο είχα πάει μια βόλτα στην Φιλοθέη σε ένα λόφο.
Είχε τρία άγρια σκυλιά με κολάρο στον ίδιο δρόμο.
Ξεκινάμε αργά και τα σκυλιά αρχίζουν να τρέχουν και να πηδούν πάνω στο αυτοκίνητο.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι χάραξαν το αυτοκίνητο και επίσης ξεκουμπώθηκε ο προφυλακτήρας πίσω δεξιά.
Απο την ημέρα που αγόρασα το αυτοκίνητο έχω μικτή ασφάλεια με τηε αθνική ασφαλιστική και ήθελα να ξέρω
α) η μικτή ασφάλεια καλύπτει τέτοιου είδους ζημιά ?
β) αν η απάντηση είναι θετική, τι ποσό θα πρέπει να πληρώσω εγώ και τι η ασφάλεια ?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια σχετικά με αυτό το θέμα.
Δύσκολα θα βγάλεις άκρη, εκτός και εάν οι σκύλοι αποδέχθηκαν την ευθύνη και κάνατε φιλική δήλωση.
Διάβασε π.χ εδώ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/11/blog-post_399.html
Δεν ξέρω πόσο θα διευκολύνεις τη θέση σου, αναφέροντας στην καχύποπτη ασφαλιστική σου ότι τέτοια ζημιά έγινε από σκύλους (Ξεκόλλησαν τον προφυλακτήρα; Με αλλενόκλειδα σου την έπεσαν; )
Ίσως να σκεφτείς κάτι πιο δημιουργικό, ακόμα και εάν η ιστορία σου είναι πραγματική.
Όταν μιλάμε για μεικτή ασφάλεια, και μόνος σου να πάρεις φόρα και να το ρίξεις σε τοίχο, στο πληρώνουν.. Οπότε μπορείς να πεις ότι πήγες κάπου και το'ξυσες και βρήκες από τα πλαϊνά,σε τοίχο/δέντρα,(που και σκύλους να πεις, δε νομίζω ότι μπορούν να πουν κατι..) και κανονικά πρέπει να σε πληρώσουν.. Θυμάμαι έτσι (πριν πολλά χρόνια βέβαια, δε νομίζω να άλλαξε κάτι όμως), που έφυγε φίλος μόνος του απ'το δρόμο, μάζεψε μπαριέρες κτλ, 10.000€ ζημιά στο αμάξι, του το πληρώσαν.. Αντίστοιχα άλλη πιο απλή περίπτωση που έπεσε ένας σε κάδο (απ'τους μεγάλους μεταλλικούς) κι έσπασε κάτι φανάρια , τα πήρε κι αυτός τα λεφτά..
Θα αποζημιωθείς , απλά να εχεις υπόψιν σου ότι εχεις συμμετοχή, δλδ τα πρώτα πχ 1000 ευρώ τα πληρώνεις εσύ και τα υπόλοιπα η ασφαλιστική ....
Το αποτέλεσμα ήταν ότι χάραξαν το αυτοκίνητο και επίσης ξεκουμπώθηκε ο προφυλακτήρας πίσω δεξιά.
Αντι να μπλεξεις με ασφαλιστικες και να χρειαστει να βαψεις κιολας το αυτοκινητο, ριξε καμμια μικρη μπουνια στον προφυλαχτηρα να κουμπωσει και καμμια ψιλη αλοιφη να περαστουν απαλα οι γρατζουνιες. Δε πιστευω σε καμμια περιπτωση οτι σκυλος καταφερε να βγαλει χρωμα. Οι ψιλες αλοιφες αν δε βαλεις δυναμη δε κανουν ζημια στο χρωμα. Εαν κανει θαμπαδα χρειαζεται αλοιφη γυαλισματος.
Κοστος 5 ολοκληρα ευρω η καθε κρεμα
Εγώ είχα με την Εθνική μια "αψιμαχία" όσον αφορά τις κακόβουλες βλάβες.
Συγκεκριμένα 7 χαρακιές στο καπό μισού μέτρου η κάθε μία και μια γρατζουνιά συνεχόμενη σε δεξί εμπρός φτερό,
δεξιά εμπρός πόρτα, δεξιά πίσω πόρτα, πίσω φτερό και πόρτα πορτμπαγκάζ.
Η αιτίαση τους ήταν ότι μπορεί να μην ήταν κακόβουλη η βλάβη αλλά να τις έκανα εγώ σε κάποιο δέντρο με κάποιο τρόπο.
Βέβαια έχοντας "εμπειρία" με την Εθνική έγινε ο ανάλογος καυγάς και φτάνοντας στον διευθυντή το καλύψανε κανονικά.
Οι κακόβουλες βλάβες δεν είχαν απαλλαγή.
electra_mar
25-02-13, 22:23
αυτό σκέφτομαι να κάνω αλλά προσπάθησε ο φίλος μου να κουμπώσει τον προφυλακτήρα και δεν γινόταν, μου είπε ότι χρειάζεται ένα εργαλείο ειδικό, μάλλον θα το πάω αντιπροσωπεία για αυτό. Όσον αφορά τις αλοιφές, έχω ακούσει ότι είναι αποτελεςματικές, οπότε θα το δοκιμάσω, δεν χάνω τίποτα, ευχαριστώ :)
HELL_pegaSOS
26-02-13, 15:52
Δύσκολα θα βγάλεις άκρη, εκτός και εάν οι σκύλοι αποδέχθηκαν την ευθύνη και κάνατε φιλική δήλωση.
.
ROFL...
ΒΤW η μικτή ασφάλεια είναι σχεδόν must για καινούριο αμάξι.
Αν δεν τα καλύπτουν αυτά, τότε τι στον Μπέο?
Οι κακόβουλες βλάβες δεν είχαν απαλλαγή.
Δηλαδή τι κάνεις?
Μόνη λύση να κόψεις τα χέρια στο ***παιδο που παίζει με τα κλειδιά της μαμάς? :rolleyes:
:evil:
ROFL...
Δηλαδή τι κάνεις?
Μόνη λύση να κόψεις τα χέρια στο ***παιδο που παίζει με τα κλειδιά της μαμάς? :rolleyes:
:evil:
Ίσως δεν το εξέφρασα καλά. Δεν πληρώνεις το ποσό της απαλλαγής όπως στην περίπτωση της μικτής. Η κάλυψη είναι από το πρώτο ευρώ.
Η διαφωνία μου με την Εθνική ήταν κατά πόσο ήταν κακόβουλη η βλάβη ή όχι.
Είχε τρία άγρια σκυλιά με κολάρο στον ίδιο δρόμο.
Ξεκινάμε αργά και τα σκυλιά αρχίζουν να τρέχουν και να πηδούν πάνω στο αυτοκίνητο.
δεν ηταν σιγουρα μεταλλαγμένα σκυλια απο το resident evil?
120592
Επειδή είμαι παθών.
Η ασφαλιστική θα καλύψει τις ζημιές πλην του ποσού της απαλλαγής που αναγράφεται πάνω στο συμβόλαιο. Αν γράφει απαλλαγή 300 Ευρώ και η ζημιά είναι 1500 Ευρώ, τα 1200 θα τα πληρώσει η ασφαλιστική και τα 300 εσύ. Αυτό όσο αναφορά την απαλλαγή.
Δεν θα αποζημιωθείς καθόλου όμως, όπως πολύ σωστά δεν αποζημιώθηκε αυτός που κατήγγειλε την Εθνική ασφαλιστική στο τρομακτικό γιατί δεν μπορείς να αποδείξεις ότι το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση.
Για να ισχύει η κάλυψη της μικτής πρέπει οπωσδήποτε η ζημιά να έχει προκληθεί όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση φταις δεν φταις. Αυτό ισχύει σε όλες τις ασφαλιστικές
Ο μόνος τρόπος για να αποζημιωθείς είναι να επικαλεστείς τις κακόβουλες πράξεις που σίγουρα θα έχει το συμβόλαιο σου. Και εδώ υπάρχει απαλλαγή.
Δηλαδή δεν ξέρεις τίποτε και βρήκες το αυτοκίνητό σου έτσι πχ. ένα πρωί. Θα πρέπει να καλέσεις την άμεση δράση να καταγράψει το συμβάν αναλυτικά τις φθορές που βρήκες στο αυτοκίνητο.
Μετά θα κάνεις δήλωση μη αναφέροντας τίποτε για σκύλους κτλ προσκομίζοντας το πρωτότυπο του δελτίου συμβάντος στην ασφαλιστική
Θα πας μετά το αυτοκίνητο στον φανοποιό και θα τα βρει αυτός με τον πραγματογνώμονα και την ασφάλεια.
:oneup:
ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
H κάλυψη περιλαμβάνει τις ζημιές που θα προκληθούν άμεσα, στο ίδιο το ασφαλισμένο όχημα, από κακόβουλες πράξεις τρίτων μεμονωμένες ή όχι.
Ο ασφαλισμένος έχει υποχρέωση να υποβάλει μήνυση κατά των δραστών στις αρμόδιες αρχές και να προσκομίσει στον Ασφαλιστή αντίγραφό της.
Εάν η ασφάλιση συμφωνήθηκε με απαλλαγή του Ασφαλιστή για ορισμένο ποσό ανά συμβάν, ο Ασφαλιστής ευθύνεται μόνο για την αποκατάσταση της ζημίας πέραν του ποσού της απαλλαγής που αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του ασφαλιστηρίου.
Στο τηλέφωνο help desk της Εθνικής τουλάχιστον, μου είπαν ότι τους αρκεί το δελτίο συμβάντων γιατί το ρώτησα αυτό περί μήνυσης. Στην δική μου περίπτωση θα έκανα κατά αγνώστου αλλά θα πλήρωνα 100€. Ίσως επειδή είχα bonus malus 2 και δεν είχα ξάνα απασχολήσει ασφαλιστική.
Πάντως με εξυπηρέτησαν χωρίς πολλά πολλά.
Στο τηλέφωνο help desk της Εθνικής τουλάχιστον, μου είπαν ότι τους αρκεί το δελτίο συμβάντων γιατί το ρώτησα αυτό περί μήνυσης. Στην δική μου περίπτωση θα έκανα κατά αγνώστου αλλά θα πλήρωνα 100€. Ίσως επειδή είχα bonus malus 2 και δεν είχα ξανά απασχολήσει ασφαλιστική.
Πάντως με εξυπηρέτησαν χωρίς πολλά πολλά.
Και εγώ σε περίπτωση μερικής κλοπής με κάλυψε το δελτίο συμβάντων από το περιπολικό που ήρθε όταν κάλεσα το 100 (ασφαλιστική Interamerican).
Η μήνυση κατά αγνώστου είναι πεταμένα λεφτά. Κάποτε που οι μηνύσεις ήταν δωρεάν έκανα, πήρε και η σήμανση αποτυπώματα (μιας και μου το άνοιξαν στο Ψυχικό :P). Από τότε δεν είχα καμία ειδοποίηση. Προφανώς δεν βρήκαν κανέναν.
@ ADSLgr.com All rights reserved.