PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια έντομο στο σπίτι !

DrFreak
31-03-13, 18:08
Καλησπέρα σας την προηγουμενη βδομάδα βρήκα αυτό το έντομο μέσα στην ντουλάπα μου πάνω σε ένα φούτερ μου. Χτες βρήκα άλλο ένα πάνω στο ταβάνι του δωματίου μου . Τι είναι αυτά τα έντομα ? πρέπει να ανησυχώ ? ευχαριστω πολύ !

121987

Greenleaf
31-03-13, 18:11
Πιστεύω πως πρέπει να ανησυχείς!

DrFreak
31-03-13, 18:12
Ευχαριστώ που ασχολείσαι με το θέμα μου φιλε μου αλλα η απάντηση σου δεν είναι και πολύ κατατοπιστική...

Greenleaf
31-03-13, 18:15
Ξέρω πως δεν βοηθάω, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο για αυτό σου απαντώ στην ερώτηση που έκανες. Αν έβρισκα κάτι το οποίο δεν ήξερα τι είναι, θα ανησυχούσα! Τι μέγεθος έχει; Πάνω σε βιβλίο είναι στην φώτο;

FuS
31-03-13, 18:15
Καταρχήν τι μέγεθος έχει το έντομο γιατί από την φωτογραφία δεν μπορώ να καταλάβω.

Έχεις εκεί δίπλα ντουλάπα ξύλινη ή γενικά ξύλινα έπιπλα; Κάτι μου θυμίζει το έντομο αυτό :p

Geocheats2
31-03-13, 18:19
Έχει πολλά βιβλία χαρτια etc, γτ μπορεί να είναι κάποιο έντομο που τρέφετε από αυτά

DrFreak
31-03-13, 18:21
Ναι πάνω σε βιβλίο είναι η photo...γύρο στα 1-2 εκατοστά. Το περίεργο είναι ότι τα βρήκα και τις 2 φορες στο δωμάτιο μου... ξύλινη είναι η ντουλάπα που το βρήκα μέσα στο φούτερ μου. και το πάτωμα ξύλινο . απότι ρώτησα έναν γνωστό μου , μου είπε ότι ίσως είναι κάποια παραλλαγή κατσαρίδας...

- - - Updated - - -

Όχι στο δωμάτιο μου δεν έχω χαρτιά και τέτοια μονο ρούχα...πολλά ρούχα...!!! α και το ξύλινο κρεβάτι , ξύλινο γραφείο , ξύλινο πάτωμα , ξύλινη ντουλάπα...

Φανερός Πράκτωρ
31-03-13, 18:24
Στρατό έχεις πάει; :hmm:

DrFreak
31-03-13, 18:26
Χαχα όχι ακόμα φιλε μου σε 2 χρονια θα πάω :) ! Αυτό που φοβάμαι είναι μην μου φάει τα ρούχα καθώς επίσης και αν είναι φορείς ασθενειών όπως οι κατσαρίδες...!

FuS
31-03-13, 18:30
Λοιπόν ο λόγος που σε ρώτησα είναι γιατί σε ένα σπίτι που είχα νοικιάσει πριν πολλά χρόνια έιχα δει 3-4 τέτοια (μοιάζουνε πολύ πάντως γι' αυτό σε ρώτησα και το μέγεθος) και βγαίνανε μέσα από το ξύλο της ντουλάπας και μέσα από μια στοίβα παμπάλαια βιβλία.

Τώρα τι έκανα.
Απλά τα σκότωσα. Δεν ξαναείδα άλλα μελλοντικά. Να σημειώσω δε πως ήταν καλοκαίρι όταν είχαν εμφανιστεί.

Μη αγχώνεσαι έτσι κι αλλιώς.
Σιχαμερά είναι αλλά έως εκεί.
Ρίξτους μια και θα δουν τα ραδίκια ανάποδα :p

DrFreak
31-03-13, 18:33
Και εγώ αυτό έκανα παντόφλα και θάνατος στο πρώτο. Το δεύτερο το πήρα και το έβαλα στο βιβλίο για να το βγάλω photo να ψάξω τι στην ευχή είναι αυτά.

FEFOS93
31-03-13, 18:51
http://www.apolimantikilg.gr/kayaportfolio/%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1/

Μοιαζει πολυ σε ψαρακι.
Γενικα στην Κρητη που ειμαι εχω δει αρκετα.
Πανω οταν ημουν Θεσσαλονικη μερια, δεν ειχα δει.

Ναι τρεφονται με χαρτια.
Και γενικα πανε σε σημεια, που ειναι δυσκολο να τα καθαρισεις.
Και τους αρεσει να τρυπωνουν.

Τα ψαράκια δεν τσιμπούν τον άνθρωπο. Είναι επικίνδυνα μεταφέροντας μικροοργανισμούς στο σώμα τους καθώς κυκλοφορούν και στις αποχετεύσεις.

DrFreak
31-03-13, 18:54
"Είναι επικίνδυνα μεταφέροντας μικροοργανισμούς στο σώμα τους καθώς κυκλοφορούν και στις αποχετεύσεις."

"Τα έντομα ψαράκια με τα μασητικού τύπου στοματικά τους μόρια, τρώγουν την αμυλόκκολα των ράχεων παλαιών βιβλίων, ταπετσαρίες, μονωτικά υλικά καθώς και «κολλαρισμένα» υφάσματα όπως επίσης κάθε είδους αμυλούχες τροφές."

Κολλαρισμένα υφάσματα είναι τα πουκάμισα μου και τα μπλουζάκια μου ? Πια είναι η θέση μου εμενα τώρα τι πρέπει να κάνω?

Αυτά που βρίσκω εγώ όμως είναι άσπρα και όχι μαύρα :sorry:...

FEFOS93
31-03-13, 18:58
121989

To κολλαρισμενα το λεει αυτος στο link, αλλα το εντομο δεν μπορει να ξεχωρησει τα ρουχα, οποτε παει οπου βρει.
Και απο τη στιγμη που ειναι σκορος.

Φανερός Πράκτωρ
31-03-13, 19:06
Χαχα όχι ακόμα φιλε μου σε 2 χρονια θα πάω :) ! Αυτό που φοβάμαι είναι μην μου φάει τα ρούχα καθώς επίσης και αν είναι φορείς ασθενειών όπως οι κατσαρίδες...!

καλά πλάκα έκανα! Αλλά ο τίτλος παραπέμπει στο παρακάτω :p

https://www.youtube.com/watch?v=Fo7jRGYdaG8

DrFreak
31-03-13, 19:12
121989

To κολλαρισμενα το λεει αυτος στο link, αλλα το εντομο δεν μπορει να ξεχωρησει τα ρουχα, οποτε παει οπου βρει.
Και απο τη στιγμη που ειναι σκορος.

θα βάλω σκωροκτόνο στις ντουλάπες να μην πλησιάσουν ξανά...!

no_logo
31-03-13, 19:35
ψέκασε το εσωτερικό στις ντουλάπες, τις γωνίες, το πάτωμα με κατσαριδοκτόνο
Δυστυχώς μπήκε η άνοιξη, ξυπνάει η φύση :cry:

Greenleaf
31-03-13, 22:00
Κάτι μου θυμίζει το έντομο αυτό :p

Εμένα αυτό μου θύμισε 121997 για αυτό και η αρχική μου ανησυχία! ;)

DrFreak
31-03-13, 22:33
Ένταξη δεν είναι και τόσο τρομακτικό αλλα δεν θα είναι και το καλύτερο μου να είμαι στο νοσοκομείο με γαστρεντεριτιδα (που φέρουν οι κατσαρίδες) και με τρύπια όλα τα ρούχα μου...!

3lbereth
31-03-13, 22:33
Χαχαχα! Να χαρώ άντρες!

Ψαράκι (http://en.wikipedia.org/wiki/Silverfish) είναι. Πιό πολύ κινδυνεύουν τα βιβλία σου, παρά εσύ!
Μη διανοηθείς να ψεκάσεις μέσα στη ντουλάπα με κατσαριδοκτόνο σπρέϊ. Βρες τουλάχιστον κανένα σε μορφή τζέλ.
Αλλιώς, συνδύασέ το με τα λοιπά ζουζούνια που σκάνε μύτη τώρα που έφτασε η άνοιξις και κάλεσε εταιρία απολύμανσης.

DrFreak
31-03-13, 22:40
Τα σκόρο απωθητικά κάνουν τίποτα ? Τα ρούχα μου φοβάμαι πιω πολύ όχι τα βιβλία τόσο , γιατί η βιβλιοθήκη είναι στην είσοδο του διαμερίσματος και άμα δω περίεργη κίνηση παντόφλα...!

3lbereth
31-03-13, 22:51
Τα σκορωκτόνα δεν κάνουν τίποτα.
Υπάρχουν ειδικά φάρμακα, δες πχ εδώ (http://www.pesthelp.co.uk/weshop/Silverfish.asp).

achatzak
01-04-13, 16:47
Το πρόβλημα όπως και με τις αράχνες δεν είναι όταν τα βλεπεις αλλά όταν δεν τα βλέπεις

aglaisma
01-04-13, 19:16
Ασημοψαρο ειναι. Κανονικα θελει υποκαπνισμο να εξολοθρευτουν τυχον αυγα.

Να πας σε ενα γεωπονο να ζητησεις καποιο πυρεθροειδες σκευασμα. Εαν δεν εχεις ορεξη ν ασχοληθεις παρε ενα μπουκαλι κοκακολας μισολιτρο, γεμισε το ντιζελ και αστο στο χωρο που θες. Εγγυημενα δε θα ξαναδεις ζουζουνι

DrFreak
01-04-13, 19:55
χαχαχα και εγώ θα χορεύω trans όλη μέρα από τις αναθυμιάσεις του πετρελαιου ( πλακα κάνω thanks για την συμβουλή ) . Λέω να πάρω κάποιο εντομοκτόνο και να ψεκάσω το σπίτι .

tsavman
01-04-13, 20:11
Φρίκαρε ο DrFreak :lol:

DrFreak
01-04-13, 20:16
Είπα στον ιδιοκτητη του διαμερίσματος να κάνει κάτι επειγόντως να τα ξεφορτωθούμε γιατί αν μου φάνε τα ρούχα μου και την βιβλιοθήκη με τα βιβλία του πανεπιστημίου θα τον...

Φανερός Πράκτωρ
01-04-13, 20:19
εσύ γιατί δεν κάνεις κάτι;

- - - Updated - - -

εννοώ πέρα από το να απειλήσεις τον ιδιοκτήτη

DrFreak
01-04-13, 20:24
και τι θα πρότεινες να κάνω ? να πάρω το crosman και να αρχίσω να κυνηγάω αυτές τις αηδίες ? τόσα euro δίνω για νοίκι έλεος άμα πληρώσω λεφτά και για απολύμανση...!

Φανερός Πράκτωρ
01-04-13, 20:32
ναι, το πρώτο βήμα είναι να ψάξεις για κανένα εντομοκτόνο και να ρωτήσεις κανέναν αρμόδιο για το τι πρέπει να κάνεις. Προφανώς αν χρειάζεται ολόκληρη απολύμανση ή πολλά λεφτά θα το συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη.

aglaisma
01-04-13, 23:03
χαχαχα και εγώ θα χορεύω trans όλη μέρα από τις αναθυμιάσεις του πετρελαιου ( πλακα κάνω thanks για την συμβουλή ) . Λέω να πάρω κάποιο εντομοκτόνο και να ψεκάσω το σπίτι .

Λεω αν θες να ξεφορτωθεις οτι υπαρχει στο δωματιο ή και σε ολο το σπιτι να κανεις τα εξης. Να πας σε ενα γεωπονο, να του πεις θελω Ιcon με tenopa(κοκτειλ) για ζουζουνια στο σπιτι. Θα σου δωσει σωστες αναλογιες. Βαλτα σε ενα ψεκαστηρακι και αρχηνα ολο το σπιτι περιμετρικα στις γωνιες και τους τοιχους αλλα να εστιασεις στο δωματιο που βλεπεις τα ασημοψαρα. Ειναι εγκεκριμενα φαρμακα γι αυτες τις δουλειες. Εαν παρεις εντομοκτονο εμποριου εκτος του οτι κινδυνευεις απο το προωθητικο και τη σιχαμενη του μυρωδια, δε θα κανεις τιποτα και θα πεταξεις τα λεφτα σου διοτι σε μια βδομαδα θα δεις τοσα και ισως περισσοτερα. Εναλλακτικα καλεις ενα γεωπονο με ενα 15αρι ευρω σου κανει εκεινος τη δουλεια. Ζητημα αν χρειαζεται πανω απο 10 λεπτα με ενα τεταρτο.
Καθε τοσο, αλλαζουν οι δοσολογιες των φαρμακων ή και η συσταση τους ακομα διοτι τα εντομα απο τους ψεκασμους γινονται ανθεκτικα. Τα πυρεθροειδη δρουν στο κεντρικο νευρικο τους συστημα και ξεκινουν απο σπασμους και στο τελος καταληγουν αναποδα.

DrFreak
01-04-13, 23:52
thanks φίλε μου

OxAp0d0
02-04-13, 04:04
Καλησπέρα σας την προηγουμενη βδομάδα βρήκα αυτό το έντομο μέσα στην ντουλάπα μου πάνω σε ένα φούτερ μου. Χτες βρήκα άλλο ένα πάνω στο ταβάνι του δωματίου μου . Τι είναι αυτά τα έντομα ? πρέπει να ανησυχώ ? ευχαριστω πολύ !

121987

Μήπως αγόρασες το Heart of the Swarm (http://en.wikipedia.org/wiki/StarCraft_II:_Heart_of_the_Swarm) πρόσφατα; :p

Manolis_karas
02-04-13, 21:11
Τα εντομοκτόνα είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνα από το πετρέλαιο.

FuS
03-04-13, 00:16
DrFreak όπως σου είπαν είναι καλύτερο να αποφύγεις τα εντομοκτόνα και τα σπρέι γενικότερα.
Παίζει πολύ χημικό μέσα και αν το παρακάνεις θα βαρέσεις κάτι ντάγλες μετά.. :p
(το βασικότερο είναι οτι τα έντομα όσο τα ψεκάζεις τόσο μεγαλύτερο resistance στο φάρμακο αποκτούν όπως και οι κατσαρίδες)

Xωρίς να γνωρίζω πολλά θεωρώ την λύση του aglaisma ως την καλύτερη.
(μάλιστα από αυτά που γράφει φαίνεται πως είναι γνώστης του αντικειμένου)

DrFreak
03-04-13, 11:23
Την λύση του aglaisma λέω να ακολουθήσω... thanks παίδες !

aglaisma
03-04-13, 17:54
DrFreak όπως σου είπαν είναι καλύτερο να αποφύγεις τα εντομοκτόνα και τα σπρέι γενικότερα.
Παίζει πολύ χημικό μέσα και αν το παρακάνεις θα βαρέσεις κάτι ντάγλες μετά.. :p
(το βασικότερο είναι οτι τα έντομα όσο τα ψεκάζεις τόσο μεγαλύτερο resistance στο φάρμακο αποκτούν όπως και οι κατσαρίδες)

Xωρίς να γνωρίζω πολλά θεωρώ την λύση του aglaisma ως την καλύτερη.
(μάλιστα από αυτά που γράφει φαίνεται πως είναι γνώστης του αντικειμένου)

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειμαι γεωπονος, αλλα καθημερινα ασχολουμαι επαγγελματικα με τις εργασιες αυτες.

To outline ειναι να μοιραζομαστε τη γνωση.

FuS
04-04-13, 00:54
Kαι εγώ δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου αλλά εχω ξαναπαρακολουθήσει τα ποστς σου σε παρόμοια θέματα (παλιότερα νήματα με κατσαρίδες κλπ :p) και φαίνεται να έχεις εμπειρία.

Πάντως εγώ είχα ακολουθήσει τότε αυτά που έγραφες για τις κατσαρίδες και έλυσα το πρόβλημα μου.
Και σε ευχαριστώ :)

Είμαι και εγώ της άποψης πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται και είναι για όλους.

@ ADSLgr.com All rights reserved.