PDA

Επιστροφή στο Forum : TG589vn v3 από forthnet VDSL 50

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6

GSF
08-01-15, 13:29
Απ' ότι είδα η forthnet έδωσε καινούριο firmware, το 10.5.2.f
Αν το έβαλε κανείς (GSF ;) ) ας αναφέρει τι αλλαγές βλέπει...
[δεν είμαι σε γραμμή forthnet ώστε να ανοίξω το cwmp και να το πάρει]

έχω το 788vn... κάτι μου λέει ότι το έχουν παρατήσει. θα δοκιμάσω να το ανοίξω όταν πάω σπίτι αν και δεν περιμένω να δω κάτι :p

Deus
08-01-15, 17:43
μέχρι στιγμής δεν το έχει πάρει το νέο firmware έβαλα και το default user.ini που είχε γιατί στο πειραγμένο ούτε καν θυμάμαι τι είχα κάνει πάει καιρός που το σκάλιζα....

το cwmp πως μπορώ να το τσεκάρω αν είναι ανοιχτό?

iliteo
08-01-15, 18:28
το cwmp πως μπορώ να το τσεκάρω αν είναι ανοιχτό?

cwmp config
μάθετε λίγο CLI ρε παιδιά! :p

...
[δεν είμαι σε γραμμή forthnet ώστε να ανοίξω το cwmp και να το πάρει]

Νομίζω οτι ακόμη και να μην είσαι σε Forthnet μπορεί να τα πάρει με τα defaults acs usr/pswd της Forthnet.
Το λέω αυτό γιατί σε γραμμή της Hol παίρνει Forthnet IP κανονικά, τουλ. σε καμπινάτο vdsl! ;)

GSF
08-01-15, 18:53
Νομίζω οτι ακόμη και να μην είσαι σε Forthnet μπορεί να τα πάρει με τα defaults acs usr/pswd της Forthnet.
Το λέω αυτό γιατί σε γραμμή της Hol παίρνει Forthnet IP κανονικά, τουλ. σε καμπινάτο vdsl! ;)

wtf... :p

iliteo
08-01-15, 18:58
wtf... :p
κάνει register ppp κανονικά.. τι δεν κατάλαβες? :p

εννοώ φυσικά για acs . αυτό δεν σημαίνει οτι μπορείς να κάνεις και browsing στο internet.

GSF
08-01-15, 19:04
δεν είπα ότι δεν το κατάλαβα, αλλά να σου δίνει ip της forthnet ενώ δεν είσαι στην forthnet... δεν είναι κάπως? :worthy:
δεν θα μου κάνει εντύπωση αν βάλεις τον κωδικό κάποιου συνδρομητή να σε αφήσει κανονικά να κάνεις browsing :p

iliteo
08-01-15, 19:46
... δεν θα μου κάνει εντύπωση αν βάλεις τον κωδικό κάποιου συνδρομητή να σε αφήσει κανονικά να κάνεις browsing :p

Εννοείται, αφού είσαι σε κοινόχρηστο δίκτυο του ΟΤΕ, γιαυτό πλέον έχουν νόημα τα usernames στο καμπινάτο!

- - - Updated - - -

και για να το προχωρήσω και λίγο πάρα-πέρα, συμβαίνει όπως ένας νέος συνδρομητής της Forthnet με τα defaults usernames/passwords της Forthnet
στο TG589vn.
Δεν υπάρχει τρόπος να μάθει η forthnet οτι εγώ πραγματικά την vdsl την έχω μέσω της Hol ή του ΟΤΕ!
Τώρα που το σκέφτομαι, αν είχα user/pass forthnet, είμαι σίγουρος οτι ΘΑ ΕΊΧΑ 50αρι VDSL μέσω forthnet, ΚΑΜΠΙΝΆΤΟ.. κάτι που η forthnet δεν το παρέχει!!! Χο..Χο..!!!

costaskalas
08-01-15, 20:00
Εννοείται, αφού είσαι σε κοινόχρηστο δίκτυο του ΟΤΕ, γιαυτό πλέον έχουν νόημα τα usernames στο καμπινάτο!

- - - Updated - - -

και για να το προχωρήσω και λίγο πάρα-πέρα, συμβαίνει όπως ένας νέος συνδρομητής της Forthnet με τα defaults usernames/passwords της Forthnet
στο TG589vn.
Δεν υπάρχει τρόπος να μάθει η forthnet οτι εγώ πραγματικά την vdsl την έχω μέσω της Hol ή του ΟΤΕ!
Τώρα που το σκέφτομαι, αν είχα user/pass forthnet, είμαι σίγουρος οτι ΘΑ ΕΊΧΑ 50αρι VDSL μέσω forthnet, ΚΑΜΠΙΝΆΤΟ.. κάτι που η forthnet δεν το παρέχει!!! Χο..Χο..!!!

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι ακριβώς. Ip δίνει γιατί ζητείται σύνδεση με τον acs και άρα πρέπει να δώσει ip για επικοινωνία. Όμως browsing δεν μπορείς να κάνεις αν δεν βάλεις τα user/pass (ακόμα και σε forthnet γραμμή δεν κάνεις browsing με τα user/pass του acs στο ppp). Επίσης δεν νομίζω να γίνεται ένα user/pass να πάρει 2 ip, οπότε λίγο δύσκολο να βάλεις τα user/pass κάποιου άλλου (εκτός αν είναι offline εκείνη την ώρα). Και λογικά θα γνωρίζουν τον τύπο της σύνδεσης adsl/vdsl και τυχόν προφιλ για κάθε user/pass, οπότε θα πρέπει να βρεις τα user/pass κάποιου με vdsl forthnet + να είναι offline...

iliteo
08-01-15, 20:05
Αυτά που λες εννοούνται.. δεν είπα κάτι διαφορετικό.
Τελικά δοκίμασες αν κατεβάζει το firmware?

costaskalas
08-01-15, 20:11
Τελικά δοκίμασες αν κατεβάζει το firmware?

Όχι ακόμα γιατί χρησιμοποιούν και άλλοι το internet. Αν γίνει θα ενημερώσω!

iliteo
08-01-15, 20:35
ok.. νομίζω οτι θέλει να το αφήσεις κάνα μισάωρο πάνω για να το πάρει..
σε κάθε περίπτωση θα κάνει reboot οπότε θα το καταλάβεις.

costaskalas
09-01-15, 02:48

Τελικά δεν νομίζω router το οποίο είναι εκτός ιδιόκτητου της forthnet, να μπορεί να επικοινωνήσει με τον acs, αφού ο acs προηγείται του bras και του dslam!

κάνει register ppp κανονικά.. τι δεν κατάλαβες?

Πως γίνεται να ξεκίνησε ppp session από την forthnet αφού, και σε καμπίνα του οτε να είσαι, η κάρτα είναι της hol και πηγαίνει σε bras της hol??

Deus
09-01-15, 17:22
cwmp config
μάθετε λίγο CLI ρε παιδιά! :p

έχω περάσει το default ini (έτσι νομίζω τουλαχιστον) δεν έχει to cli ενεργοποιημένο

από ότι θυμάμαι το user.ini το είχα πάρει από το router πριν συνδεθώ στο net αλλα δεν είμαι και σίγουρος 100%, μόλις το πέρασα στο router είχε τα default username και pass της forthnet αλλα όσο και αν περίμενα δεν πήρε αυτόματα αυτά που αντιστοιχούν στην σύνδεση τα πέρασα manua lμιση ώρα μετά και 1 μέρα τώρα δεν είδα κάποια αναβάθμιση στο firmware

ίσως και αυτό το user ini το έχω πειράξει δεν είμαι και σίγουρος

μπορώ να κοιτάξω κάτι στο αρχείο ini για να δω αν είναι ενεργοποιημένο το cwmp ώστε να πάρει το update η πρέπει να ενεργοποιηησω το cli?

costaskalas
09-01-15, 18:59
Νεότερα:

Δεν υπάρχει νέο firmware από την forthnet για το συγκεκριμένο ρούτερ. Το 10.5.2.f που αναφέρθηκε είναι προφανώς αυτό που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο modemhelp.

Δεν υπάρχει περίπτωση ρουτερ της forthnet να πάρει ρυθμίσεις ή firmware μέσω του acs της, ενώ είναι συνδεδεμένο σε άλλο πάροχο.

iliteo
09-01-15, 21:49

Νεότερα:
Δεν υπάρχει νέο firmware από την forthnet για το συγκεκριμένο ρούτερ. Το 10.5.2.f που αναφέρθηκε είναι προφανώς αυτό που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο modemhelp.

Θες να μου πεις πως συνδυάζονται αυτά τα δυο; Καλοπροαίρετα. :)
Εννοώ οτι για να πεις το πρώτο.. δηλ. οτι έδωσε καινούριο firmware, κάποια πληροφορία θα είχες!
Μήπως τελικά έδωσε καινούριο;

- - - Updated - - -

Τελικά δεν νομίζω router το οποίο είναι εκτός ιδιόκτητου της forthnet, να μπορεί να επικοινωνήσει με τον acs, αφού ο acs προηγείται του bras και του dslam!
Πως γίνεται να ξεκίνησε ppp session από την forthnet αφού, και σε καμπίνα του οτε να είσαι, η κάρτα είναι της hol και πηγαίνει σε bras της hol??

Δεν υπάρχει περίπτωση ρουτερ της forthnet να πάρει ρυθμίσεις ή firmware μέσω του acs της, ενώ είναι συνδεδεμένο σε άλλο πάροχο.

Να υποθέσω οτι το έκανες και δεν πήρε ρυθμίσεις forthnet;

costaskalas
09-01-15, 21:53
Θες να μας πεις πως συνδυάζονται αυτά τα δυο; Καλοπροαίρετα. :)
Εννοώ οτι για να πεις το πρώτο.. δηλ. οτι έδωσε καινούριο firmware, κάποια πληροφορία θα είχες!

Η πληροφορία για το πρώτο υπάρχει σε παρόμοια με το adslgr ιστοσελίδα, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να την επισυνάψω.
Η δεύτερη πληροφορία έρχεται από την forthnet, όπως και το τελευταίο μέρος του προηγούμενου σχολίου μου.

iliteo
09-01-15, 22:15
Η πληροφορία για το πρώτο υπάρχει σε παρόμοια με το adslgr ιστοσελίδα, αλλά δεν ξέρω αν είναι σωστό να την επισυνάψω.

Ωραία, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν χρειάζεται... με κάλυψες..!!!

Η δεύτερη πληροφορία έρχεται από την forthnet, όπως και το τελευταίο μέρος του προηγούμενου σχολίου μου.

Πες λοιπόν στην forthnet επειδή χτες ρεσέταρα ξανά το Modem, για τον λόγο αυτό, και το ξανακοίταξα,
αν αναγνωρίζουν κάτι από τις κάτωθι IPs ή αν ανήκουν στην Hol:

Internet2_VDSL

Connection Information

Link Status: IPv4 connected
IPv6 disconnected
Uptime: 0 days, 0:01:03
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 20,66 / 12,77

Connection Settings

PVC Info (VPI.VCI): -
Type: PPPoE

PPP Settings

Username: acs-default@forthnet.gr
Password: ********
Connection Mode: Always-On
Service Name: -
Concentrator Name: amp*-a*r*kb

TCP/IPv4 Settings

IPv4 State: Enabled
IPv4 Address: 10.99.150.210/32
IPv4 Default Gateway: 213.16.246.20
Primary DNS: 193.92.3.11
Secondary DNS: 193.92.150.1

TCP/IPv6 Settings

IPv6 State: Enabled
Stateless Address Autoconfiguration: Disabled
IPv6 Address: -
IPv6 Default Gateway: -
Local Interface ID: -
Remote Interface ID: -
IAPD Prefix: -
DNS Server 1: -

-------------------------------------------

Internet2_VDSL

Connection Information

Link Status: IPv4 connected
IPv6 disconnected
Uptime: 0 days, 0:01:40
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 28,83 / 15,06
Username: acs-default@forthnet.gr
Password: ********
Remember Password: Yes

TCP/IPv4 Settings

IPv4 State: Enabled
IPv4 Address: 10.99.150.210
Primary DNS: 193.92.3.11
Secondary DNS: 193.92.150.1

TCP/IPv6 Settings

IPv6 State: Enabled

-------------------------------------------------

Connectivity Check

This page enables you to perform a connectivity check on an Internet service of your Technicolor Gateway.

Choose an Internet service and click the button to launch the tests.

Internet Service to Check:

Test Results
Test Succeeded DSL
Test Succeeded Ethernet
Test Succeeded PPP
Test Succeeded Native IPv4
Test Failed Native IPv6
No IPv6 address configured for this Internet service.
Test Failed Internet
Disabled/Not OKConnectivity to IPv4 Gateway (213.16.246.20)

costaskalas
09-01-15, 22:54
Είναι ip που δίνει η fothnet επειδή χρησιμοποιείς το acs-default@forthnet ώστε να συνδεθείς με τον acs. Την παίρνεις επειδή είσαι σε κοινόχρηστο δίκτυο (δεν θα την έπαιρνες αν ήσουν σε ιδιόκτητο άλλου παρόχου). Όπως επίσης λογικά δεν γίνεται το ίδιο και στο Internet_VDSL interface όπου εκεί πρέπει να παίρνεις ip ακαριαία από την hol εφόσον υπάρχει ενεργή σύνδεση.
Όσο και να περιμένει κανείς (εκτός ιδιόκτητου της forthnet) με αυτό το session δεν θα πάρει τίποτα από τον acs και δεν θα βγεί ποτέ στο internet (ακόμα και με user/pass άλλου χρήστη)!

iliteo
10-01-15, 01:11
οκ. το θέμα κλείνει εδώ.. είμαστε άλλωστε offtopic

costaskalas
10-01-15, 01:21
Έχεις και την απόφαση των ενόρκων...?

iliteo
10-01-15, 01:32
lol costas!

έχω περάσει το default ini (έτσι νομίζω τουλαχιστον) δεν έχει to cli ενεργοποιημένο

από ότι θυμάμαι το user.ini το είχα πάρει από το router πριν συνδεθώ στο net αλλα δεν είμαι και σίγουρος 100%, μόλις το πέρασα στο router είχε τα default username και pass της forthnet αλλα όσο και αν περίμενα δεν πήρε αυτόματα αυτά που αντιστοιχούν στην σύνδεση τα πέρασα manua lμιση ώρα μετά και 1 μέρα τώρα δεν είδα κάποια αναβάθμιση στο firmware

ίσως και αυτό το user ini το έχω πειράξει δεν είμαι και σίγουρος

μπορώ να κοιτάξω κάτι στο αρχείο ini για να δω αν είναι ενεργοποιημένο το cwmp ώστε να πάρει το update η πρέπει να ενεργοποιηησω το cli?
Κοίτα τι γράφει εδώ:

[ cwmp.ini ]
config state=?

[ servmgr.ini ]
modify name=CWMP-C state=?
modify name=CWMP-S state=?

Αν θες για updates, τα κάνεις όλα enable

Deus
11-01-15, 12:41
[ cwmp.ini ]
config state=enabled mode=full periodicInform=enabled periodicInfInt=21600 sessionTimeout=60 noIpTimeout=180 maxEnvelopes=1 connectionRequest=enabled connectionReqAuth=none bootdelayrange=0 persistentSubscription=disabled connectionReqThrotNumber=1 connectionReqThrotTime=0 showPasswords=disabled

[ servmgr.ini ]
modify name=CWMP-C state=enabled qoslabel=Management
modify name=CWMP-S state=enabled

Thanks!
από ότι φαίνεται όλα είναι ok αλλα update δεν είδα, σε τηλεφώνημα που έκανα μου είπαν πως δεν υπάρχει κάτι νέο

επέμενα πάλι για το θέμα του ipv6 και μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου τεχνικός από τη περασμένη πέμπτη δεν επικοινώνησε κανεις...
παλιότερα που είχα επιμείνει για το θέμα του ipv6 μου είχαν πει πως είναι θέμα firmware του 589 και με μελλοντικό update θα διορθωθεί αλλα δεν γνωρίζουν ποτε θα υπάρξει update...

πάντως αν και η σύνδεση είναι ok χωρίς προβλήματα δεν είμαι και ιδιαιτερα ικανοποιημένος
αρχικά κούμπωνε στα 42 μετά από κάποιες εργασιες στην περιοχή ανέβηκε στα 47 και τώρα σταδιακά μέσα σε μερικούς μήνες έχει πέσει στα 37 σκάρτα 38 και δεν ξέρω αν ο κατήφορος έχει τέλος... + η έλλειψη fastpath που ο ανταγωνισμός το προσφέρει + το ipv6 που η forthnet καυχιέται για αυτό αλλα ipv6 δεν έχω...

iliteo
25-01-15, 07:10
Καλημέρα.. ξέρουμε αν υπάρχει για το TG589vn v3 (fw=10.4.B.B) κάτι ανάλογο με το DMT tool?
Αυτό νομίζω δεν το υποστηρίζει..

babis3g
25-01-15, 12:22
Καλημέρα.. ξέρουμε αν υπάρχει για το TG589vn v3 (fw=10.4.B.B) κάτι ανάλογο με το DMT tool?
Αυτό νομίζω δεν το υποστηρίζει..

με dmt δεν θυμαμαι αν δουλευε αλλα σιγουρα με το dslstats
επειδη ομως τα tecnicolor εχουν στο CLI αλλες εντολες απο τα κανονικα broadcom του ειδους δεν παιζει τελεια (οταν το ειχα δεν εμφανιζονταν ολοι οι τονοι και ολες οι συχνοτητες στα γραφικα)
Το εδωσα δεν το εχω πλεον γιατι το μενoυ του για εμενα ηταν λιγο φασαρια και οι εντολες του δεν ηταν οι κανονικες σαν των αλλων broadcom

iliteo
27-01-15, 12:54
σ'ευχαριστώ μπάμπη, αν και δεν έκανα τίποτα με αυτό..
δουλεύει αλλά δεν βγάζει ούτε τους τόνους σωστά.. μόνο άχρηστα πράγματα..
όπως το έβαλα, το έβγαλα.

globalnoise
01-02-15, 16:36
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμιστεί το target SNR σε αυτό το modem? Το χρησιμοποιώ για ADSL

babis3g
01-02-15, 17:00
Νομιζω υπαρχει μεσω τελνετ ... αλλα η τομσον/τεχνικολορ δεν εχει τις ιδιες τελνετ εντολες σαν τα αλλα broadcom μοντεμακια & δεν δινει την τελνετ εντολη ... ισως καποιος φιλος να την εχει αλλα δυσκολα νε βρεθει

GSF
01-02-15, 17:27
Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμιστεί το target SNR σε αυτό το modem? Το χρησιμοποιώ για ADSL

όχι, έχει αφαιρεθεί σαν δυνατότητα από το firmware 6 και μετά (http://kitz.co.uk/routers/DMTv7.htm).

babis3g
01-02-15, 17:32
μαλλον εννοεις το Αγγλικο firmware γιατι υπαρχουν διαφορες εκδοσεις λογισμικων ...
Εκει λεει οτι αφαιρεθηκε λογω ενος Αγγλικου isp που εκανε παραπονα ... αρα μαλλον τα Αγγλικα λογισμικα ... τελος παντων και στα παλια λογισμικα η εντολη αλλαγης σρν δεν υπηρχε ελευεθρη, η τομσον ειχε την δικη της ... ενω το μοντεμ chipset εχει την δυνατοτητα αλλαγης ... εγω για αυτο το ξεφορτωθηκα για τον λογο οτι τα λογισμικα του και οι εντολες τελνετ ειναι πολυπλοκες και οχι ιδιες σαν ολα τα broadcom μοντεμ

GSF
01-02-15, 18:27
το έχεις αναλύσει εξαρχής πολύ, ενώ η απάντηση είναι απλά όχι :)

globalnoise
01-02-15, 18:34
Δεν μπορούμε με κάποιο τρόπο να του φυτέψουμε το binary με την δυνατότητα snr tweaking?

Προσπαθώ να βρω τη χρυσή τομή στη γραμμή μου και έβαλα το Netgear DGN2200, έχει SNR tweaking, αλλά οτιδήποτε μεγαλύτερο του default από το DSLAM για κάποιο λόγο αυξάνει το interleaving depth από 64 σε 96.

Offtopic μεν, αλλά πιστεύετε οτι το ίδιο θα γινόταν και στο TG589 αν κατάφερνα να αυξήσω το SNR? Είναι συμπεριφορά του DSLAM δηλαδή αυτή η αύξηση στο interleaving depth?

Σημείωση: Ναι, ζήτησα από την forthnet αλλαγή προφίλ σε μεγαλύτερο SNR, έχουν 8dB profile, έχει 96 interleaving depth όμως και αυτό

babis3g
01-02-15, 19:12
το μοντεμ (οσα εχουν την δυνατοτητα) απλα δινει εντολη για αλλαγη ... αν το προφιλ ειναι κλειδωμενο δεν θα αλλαξει γιατι ναι εξαρταται απο το dslam (μονο σε ελευθερο προφιλ snr αλλαζει γιατι μπορει το snr να καθησει αναλογα)

Σε κλειδωμενο snr (προφιλ) δεν γινεται να κανει override αυτο του δσλαμ ... αν εισαι σε ιντερνλιβ τοτε θα αυξηθει/μειωθει αναλογα και το interleave depth/ relay
Δεν εχουν ολα τα μοντεμ (σχεδον κανενα) ρυθμισεις με τοσες λεπτομεριες για κανονισμο των power levels, interleave depth, trellis, bitswap κλπ
H μονη λυση ειναι να σε βαλουν σε fastpath (1/1) που δεν αλλαζει το depth αν πειραχτει το σνρ απο το μοντεμ (δεν θα επιρεαση το depth γιατι ο παροχος το εχει κανονιση (1/1)

Αν γινεται με binary δεν ξερω γιατι δεν ειμαι προγραματιστης αλλα και αν γινεται φανταζομαι θα πρεπει να υπαρχει και το source code? του λογισμικου?

- - - Updated - - -

off topic Aν θελεις να κανεις δοκιμη & Αν βοηθησει στο depth ... στο νετγκιαρ κλεισε το i24K, sesdrop, cominmgn, PhyR αλα μπορει να χασει σταθεροτητα
Για το 589 δεν θυμαμαι το εχω δωσει πριν καιρο

globalnoise
01-02-15, 21:29
off topic Aν θελεις να κανεις δοκιμη & Αν βοηθησει στο depth ... στο νετγκιαρ κλεισε το i24K, sesdrop, cominmgn, PhyR αλα μπορει να χασει σταθεροτητα
Για το 589 δεν θυμαμαι το εχω δωσει πριν καιρο

Processes είναι αυτά; 2-3 λόγια τι κάνει το καθένα; Και PM αν θες δεν έχω πρόβλημα

babis3g
01-02-15, 22:12
Δεν ειμαι 100% ακριβης γιατι αυτα τα ξερουν μονο οι broadcom developers αλλα απο εμπειρια
-το i24k ανεβαζει λιγο την ιντελιβ μνημη
-το sesdrop εχει αναφερθει οτι η γραμμη πεφτει πιο γρηγορα αν ειναι ενργοποιημενο
-το cominmgn δεν ξερω αλλα το εχω δει κλειστο σε ολα τα broadcom μοντεμ που εχω, απο αναφορες αλλων χρηστων υπολογιζουν οτι μπορει να βοηθαει το SRA
- το Phyr βοηθαει στην σταθεροτητα μεταφορας δεδομενων στον θορυβο γραμμης οποτε αν κλειστει μπορει να βοηθησει να μην ανεβει αλλο το interleave depth
Εγω οταν κλεισω το phyr παιρνει μια ελαχιστη ταχυτητα το download

Δοκιμαζεις την γραμμη σου αλλα μπορει να επιφερει αποσταθεροποιηση

cosmos
07-03-15, 00:30
Με αφορμή νέα σύνδεση φίλου VDSL, έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο router στο οποίο δεν μπορώ να κάνω port mapping την 443.

Από παλιά thompson, έπρεπε να μπω telnet και μετά έβρισκα το δρόμο μου. Εδώ δεν παίζει το telnet.

Εν συντομία, πως μπορώ να συνδεθώ με telnet και συγκεκριμένα [B]ως root;/B]

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

GSF
07-03-15, 00:49
Με αφορμή νέα σύνδεση φίλου VDSL, έπεσε στα χέρια μου το συγκεκριμένο router στο οποίο δεν μπορώ να κάνω port mapping την 443.

Από παλιά thompson, έπρεπε να μπω telnet και μετά έβρισκα το δρόμο μου. Εδώ δεν παίζει το telnet.

Εν συντομία, πως μπορώ να συνδεθώ με telnet και συγκεκριμένα [B]ως root;/B]

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

http://www.adslgr.com/forum/threads/744241-TG589vn-v3-%CE%B1%CF%80%CF%8C-forthnet-VDSL-50?p=5446517#post5446517
μέχρι το βήμα 6

cosmos
07-03-15, 16:04
Ευχαριστώ φίλε μου :)

skavak
16-06-15, 23:50
Μετά από πολλές ώρες παιδέματος (4) κατάφερα και μπήκα στη Forthnet. Πρώτη μέρα πρώτη χρήση και δεν με άφηνε να βάλω τα στοιχεία μου για να κάνει connect, ούτε να πειράξω καμία ρύθμιση. Να σαι καλά GSF ! ...fail το support.

για όσους έχουν αυτο το ρουτερ και δεν το έχουν προσέξει, μάλλον πρέπει να κλείσετε το web browsing interception που η Forthnet το έχει μάλλον από λάθος ανοιχτό, όπως γράφω εδώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/683400-%CE%A7%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%95%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-VDSL2-%CE%A0%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A4%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%A0%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82?p=5512348#post5512348)

GSF
17-06-15, 00:18
Μετά από πολλές ώρες παιδέματος (4) κατάφερα και μπήκα στη Forthnet. Πρώτη μέρα πρώτη χρήση και δεν με άφηνε να βάλω τα στοιχεία μου για να κάνει connect, ούτε να πειράξω καμία ρύθμιση. Να σαι καλά GSF ! ...fail το support.

:)
ακόμα με ανοιχτό το interception το δίνουν ε???

galopoula
07-07-15, 17:35
Καλησπέρα,

Πρόσφατος συνδρομητής VDSL στη Forthnet (17/6/2015η ενεργοποίηση).
Έχω παρατηρήσει πως το router μαζεύει πάρα πολλά fec/crc/hec errors.
Παραθέτω εικόνες:
157970
157969

Με 2 μέρες ανοιχτό τα νούμερα έφτασαν τα 15 εκατομμύρια fec/150.000 crc errors.
Αυτά που βλέπετε τώρα ειναι με 7 ώρες ανοιχτό το pc όπου οι 4 ώρες είναι online gaming και οι άλλες απλή πλοήγηση.

Πριν από την forthnet ήμουν συνδρομητής On Telecoms. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα από errors.
Τώρα βλέπω εδώ πως τα νούμερα απλά ξεφεύγουν στις τιμές τους.
Επίσης στο snr κάθε φορά που κάνω ένα refresh αλλάζει τιμή με ελάχιστο το 5.5 και μέγιστο το 9.
Διάβασα σε ένα forum πως έχουν παρατηρήσει ότι λόγο bug στο firmware εμφανίζει τόσο μεγάλες τιμές σε αυτά τα errors.
Δεν μπόρεσα να το εξακριβώσω με άλλες πηγές. Αν γνωρίζει κάποιος πάνω σε αυτό το θέμα θα ήταν υπέροχο.

Υ.Γ
Η καλωδίωση του σπιτιού είναι πάρα πολύ παλιά και έχω ήδη αποφασίσει πως θα την αλλάξω (είναι εξωτερική και μπορώ εύκολα να αντικαταστήσω το τηλεφωνικό καλώδιο με utp ή stp).
Το μόνο που έχω κάνει είναι να αλλάξω το καλώδιο που συνδέω splitter/router και το ίδιο το splitter.
Πριν το κάνω αυτό σκέφτομαι να φωνάξω κανά τεχνικό από forthnet να μετρήσει αν μπορεί κάτω στο κουτί τι errors παίζουν εκεί.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

babis3g
07-07-15, 17:43
απλος ελενχος εσωτερικης εγκαταστασης (spoiler)
http://www.adslgr.com/forum/threads/840836-%CE%91%CE%BD%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%8D%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1?p=5507825#post5507825

GSF
07-07-15, 22:16
Πριν από την forthnet ήμουν συνδρομητής On Telecoms. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα από errors.

Ελπίζω να μπορείς να καταλάβεις από μόνος σου ότι με αυτό που γράφεις συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Αν όχι, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι μιλάς για δύο διαφορετικές τεχνολογίες που λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι errors θα είχες με vdsl αν είχε η On Telecoms VDSL.

Επίσης στο snr κάθε φορά που κάνω ένα refresh αλλάζει τιμή με ελάχιστο το 5.5 και μέγιστο το 9.

πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι, εννοείς το snr margin (http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats_explanation.htm), και λογικό είναι να αλλάζει, αν ήταν πάντα σε μια τιμή και υπήρχε ξαφνικό πρόβλημα θορύβου (π.χ σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας εκπέμπονται ραδιοκύματα που επηρεάζουν τις συχνότητες της VDSL και έτσι δημιουργείται θόρυβος στην γραμμή σου), θα είχες συνέχεια αποσυνδέσεις. Φτιάξε τα καλώδια και βάλε σωστά τις τηλεφωνικές πρίζες όπως πρέπει και δεν θα έχεις ούτε errors ούτε άλλα προβλήματα μετά.

galopoula
08-07-15, 00:36
Για το πρώτο δικό μου λάθος, γνωρίζω για τις υψηλές συχνότητες, την ώρα που έγραφα απλά δεν πέρασε από το μυαλό καθόλου.
Για το sn margin δεν γνώριζα αυτή την λεπτομέρια, λύθηκαν αρκετές απορίες από το link που έβαλες.

Χωρίς να αλλάξω τπτ παραπάνω, απλά σύνδεσα και απόσύνδεσα το καλώδιο από το splitter, εδώ και 7 ώρες 12.000 fec και 3 crc.
Γενικά αποδεκτές τιμές ποιες είναι περίπου σε vdsl?

GSF
08-07-15, 23:04
Γενικά αποδεκτές τιμές ποιες είναι περίπου σε vdsl?
δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, υποθέτω εφόσον δεν έχεις αποσυνδέσεις είσαι εντάξει.. αλλά από την στιγμή που μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση εννοείται ότι προσπαθείς να το κάνεις. Επίσης από όσο ξέρω (μπορεί να κάνω και λάθος) το dslam διορθώνει την κατάσταση, ρίχνοντας την ταχύτητα λιγάκι ώστε να έχεις λιγότερα errors, αυτό μπορεί να θέλει μερικές μέρες από την πρώτη σύνδεση.
έτσι για μια σύγκριση χωρίς νόημα πάντως, εγώ με 5 μέρες uptime είμαι στα 500.000 fec errors.

panos314
14-07-15, 18:54
Καλησπερα εχω. Το ρουτερ Thomson tg589vn v3 μπορώ να συνδεθώ πάνω από 65mbps στο ασύρματο δίκτυο αν ναι πώς μπορεί να γίνει αυτό?

GSF
14-07-15, 20:00
Καλησπερα εχω. Το ρουτερ Thomson tg589vn v3 μπορώ να συνδεθώ πάνω από 65mbps στο ασύρματο δίκτυο αν ναι πώς μπορεί να γίνει αυτό?

Μπορεί να γίνει μέσω telnet από όσο θυμάμαι... δες κάποιες από τις εντολές εδώ: http://www.adslgr.com/forum/threads/870830-TG788vn-cli-commands
αν δεν βγάλεις άκρη μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου γράψω αναλυτικά

edit:

Command
Comments

wireless radio channelwidth=20 sgi=enabled
Wireless Speed 144(n)

wireless radio channelwidth=20/40 sgi=disabled
Wireless Speed 270(n)

wireless radio channelwidth=20/40 sgi=enabled
Wireless Speed 300(n)

wireless radio channelwidth=20 sgi=disabled
Wireless Speed 130(n) Default

When in 270(n) or 300(n) mode the router is not very good at switching off the extra channels when not needed or when it may cause interference to other wireless access points.
For this reason please use these modes responsibly.

Commands
Comments

wireless radio cdd=enabled
enabled = reduce dead spots in the wireless coverage
disabled = default

wireless radio stbc=enabled
enabled = Improve signal quality
disabled = default

wireless radio frameaggregation=ampdu
Improve throughput by changing type of header.
amsdu -- generaly most efficient
ampdu -- (Default) Better in environments of high error rates.

Δεν ξέρω αν ισχύουν ακριβώς τα παραπάνω αλλά για να πάρεις μια ιδέα...

source: http://npr.me.uk/telnet.html

panos314
14-07-15, 22:11
Μπορεί να γίνει μέσω telnet από όσο θυμάμαι... δες κάποιες από τις εντολές εδώ: http://www.adslgr.com/forum/threads/870830-TG788vn-cli-commands
αν δεν βγάλεις άκρη μόλις βρω λίγο χρόνο θα σου γράψω αναλυτικά

edit:

Command
Comments

wireless radio channelwidth=20 sgi=enabled
Wireless Speed 144(n)

wireless radio channelwidth=20/40 sgi=disabled
Wireless Speed 270(n)

wireless radio channelwidth=20/40 sgi=enabled
Wireless Speed 300(n)

wireless radio channelwidth=20 sgi=disabled
Wireless Speed 130(n) Default

Commands
Comments

wireless radio cdd=enabled
enabled = reduce dead spots in the wireless coverage
disabled = default

wireless radio stbc=enabled
enabled = Improve signal quality
disabled = default

wireless radio frameaggregation=ampdu
Improve throughput by changing type of header.
amsdu -- generaly most efficient
ampdu -- (Default) Better in environments of high error rates.

Δεν ξέρω αν ισχύουν ακριβώς τα παραπάνω αλλά για να πάρεις μια ιδέα...

source: http://npr.me.uk/telnet.html

Πάω να συνδεθώ telnet με cmd αλλά τίποτα λέει σύνδεση στο 192.168.1.254 αλλά τίποτα. Ενεργοποιησα το telnet service windows 8.1 pro εχω.

GSF
14-07-15, 22:25
Πάω να συνδεθώ telnet με cmd αλλά τίποτα λέει σύνδεση στο 192.168.1.254 αλλά τίποτα. Ενεργοποιησα το telnet service windows 8.1 pro εχω.

οδηγίες εδώ: http://www.adslgr.com/forum/threads/744241-TG589vn-v3-%CE%B1%CF%80%CF%8C-forthnet-VDSL-50?p=5446517#post5446517

solamnic
30-07-15, 17:47
Να ρωτήσω και εγώ κάτι..
Πως γίνεται να βάλω static ip στον server μου? (πχ ότι και να γίνει να έχει πάντα το 192.168.1.7 ?) ..
με το παλιό μου sagem απλά έβαζα mac address του server και ποιο ip ήθελα και γινόταν..

Στο Techni 589 δεν βρήκα κάτι... καμια ιδέα?

GSF
30-07-15, 18:01
Να ρωτήσω και εγώ κάτι..
Πως γίνεται να βάλω static ip στον server μου? (πχ ότι και να γίνει να έχει πάντα το 192.168.1.7 ?) ..
με το παλιό μου sagem απλά έβαζα mac address του server και ποιο ip ήθελα και γινόταν..

Στο Techni 589 δεν βρήκα κάτι... καμια ιδέα?

δεν είναι πιο απλό να βάλεις static ip στον server σου? ή υπάρχει κάποιος περιορισμός? δεν σε υποχρεώνει κάποιος να χρησιμοποιήσεις το dhcp του ρουτερ.
τι server είναι? windows ? linux?

@ ADSLgr.com All rights reserved.