Επιστροφή στο Forum : μπορω να εχω δυο λογαριασμους με το ιδιο ονομα στην εθνικη ?
bravelover
07-06-14, 13:23
τον ενα τον εχω για επαγγελματικο σκοπο και τον αλλον τον θελω για i banking
μπορείς να έχεις όσους θέλεις όχι μόνο 2
bravelover
08-06-14, 01:45
Και δυο χρεωστικες με ίδιο όνομα ;
Μπορείς σε μία χρεωστική να έχεις συνδεδέμενους αρκετούς λογαριασμούς (μέχρι 5-6, δε θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό).
Τυπικά, μπορείς να έχεις 2 χρεωστικές στο ίδιο όνομα, δεν ξέρω όμως αν υπάρχουν καταστήματα που το κάνουν (ξέρω καταστήματα που το αποφεύγουν).
bravelover
08-06-14, 13:24
Άρα μια χρεωστικη με δυο λογαριασμούς και πως γίνεται επιλέγω απο το μηχάνημα με πιο θα πληρώσω ;
Όταν θα θες να κάνεις συναλλαγή με έναν από τους δύο λογ/μους (πχ. ανάληψη/κατάθεση)σε ΑΤΜ, το ΑΤΜ σου βγάζει να επιλέξεις με ποιον από τους 2 λογαριασμούς θα κάνεις τη συναλλαγή αυτή.
Αν εννοείς συναλλαγές σε κατάστημα (όπου περνάνε τη κάρτα σου σε μηχάνημα και δίνεις το pin σου), εκεί χρησιμοποιείς έναν συγκεκριμένο λογ/μο που τον έχεις προεπιλέξει, όταν εξέδωσες την κάρτα.
Όταν θα θες να κάνεις συναλλαγή με έναν από τους δύο λογ/μους (πχ. ανάληψη/κατάθεση)σε ΑΤΜ, το ΑΤΜ σου βγάζει να επιλέξεις με ποιον από τους 2 λογαριασμούς θα κάνεις τη συναλλαγή αυτή.
Ο μόνος χαρακτηρισμός που δίνει στους λογαριασμούς είναι "ταμιευτηρίου" ή τρεχούμενος".
Αν έχει λοιπόν 2 λογαριασμούς του ίδιου τύπου, θα πηγαίνει στο ΑΤΜ και θα βλέπει:
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Πώς θα ξέρει ποιός είναι ποιός και ποιόν θα επιθυμεί να επιλέξει;
Δεν θα ξέρει.
Αν υπάρχει >1 λογαριασμός ταμιευτηρίου, βγάζει επιλογή με τον αριθμό του κάθε λογαριασμού στο ΑΤΜ.
πάντως πραγματικά δεν υπάρχει ανάγκη όλης αυτής της γραφειοκρατίας
Χρησιμοποιείς ένα κεντρικό λογαριασμό σε σύνδεση με κάρτα. Σε αυτόν καταθέτεις ότι είναι να βάλεις για επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις. Και όταν το ποσό επιβεβαιωθεί σε αυτόν το λογαριασμό το μετακινείς στο λογαριασμό που θέλεις από το ιντερνετ.
Αυτό εφαρμόζω εγώ εδώ τουλάχιστον
Ο μόνος χαρακτηρισμός που δίνει στους λογαριασμούς είναι "ταμιευτηρίου" ή τρεχούμενος".
Αν έχει λοιπόν 2 λογαριασμούς του ίδιου τύπου, θα πηγαίνει στο ΑΤΜ και θα βλέπει:
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
Πώς θα ξέρει ποιός είναι ποιός και ποιόν θα επιθυμεί να επιλέξει;
Δεν θα ξέρει.
H ένδειξη που θα βγάλει αφού επιλέξει το είδος του λογ/μου δεν είναι
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
αλλά:
1. xxxxxxxxxx
2. xxxxxxxxxx
όπου στην θέση των x θα είναι οι αριθμοί των λογ/μων.
Θα πρέπει λοιπόν να θυμάται ποιος λογ/μος είναι για e-banking και ποιος για τον επαγγελματικό σκοπό
bravelover
09-06-14, 00:39
αν μπορουσα να εβγαζα δυο χρεωστικες θα ηταν πιο απλο αλλα και ετσι μια χαρα θα θυμαμαι τα τελευταια ψηφια
Βασικά, να προσέξεις την πρώτη φορά, γιατί δεν βγάζει ΟΛΑ τα ψηφία του λογ/μου. Ο λογ/μος έχει 11 ψηφία και στο ΑΤΜ θα σου βγάζει τα 9 ή 10 πρώτα (αφήνει 1ή 2 ψηφία, δε θυμάμαι ακριβώς).
Στην οθόνη δείχνει όλα τα ψηφία. Στο χαρτάκι της απόδειξης δείχνει μόνο τα τελευταία.
Όπως και να έχει, ο φίλος θα ξέρει ποιος λογαριασμός είναι ποιος, πχ ο 1 για καταθέσεις, ο 2 για μεταφορές/online αγορές/χρεωστική.
αν μπορουσα να εβγαζα δυο χρεωστικες θα ηταν πιο απλο αλλα και ετσι μια χαρα θα θυμαμαι τα τελευταια ψηφια
Πρόσθεσε στο λογαριασμό ένα δεύτερο όνομα ενήλικα δικαιούχου της εμπιστοσύνης σου και ζήτησε να εκδώσουν χρεωστική κάρτα στο όνομά του (δεν πρέπει να έχει άλλο καταθετικό λογαριασμό στην ίδια τράπεζα).
Μετά μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή την κάρτα σε συνεργασία μ' αυτόν.
jose_ee1985
09-06-14, 17:28
Λίγο προσοχή στο τι προτεινουμε σε ενα δημόσιο φόρουμ. Η χρηση καρτας (χρεωστικης, πιστωτικης, αναληψης) είναι (τυπικα) αυστηρα προσωπική.
Λίγο προσοχή στο τι προτεινουμε σε ενα δημόσιο φόρουμ. Η χρηση καρτας (χρεωστικης, πιστωτικης, αναληψης) είναι (τυπικα) αυστηρα προσωπική.
και ειδικά όταν θα είναι για επαγγελματική χρήση και και θα διακινούνται πιθανά μεγάλα ποσά, προσοχή η εφορία κόβει κώλους
Σε μια κάρτα ασφαλώς και μπορείς να συνδέσεις πέραν του ενός λογαριασμούς. Όμως, ένας από αυτός θα ορισθεί ως πρωτεύων. Αυτό σημαίνει ότι μόνο από αυτόν μπορείς να κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ άλλης τράπεζας και προφανώς αγορές, αν η φύση της κάρτας το επιτρέπει (ήτοι χρεωστική).
Στα ΑΤΜ της τράπεζάς σου χρησιμοποιείς όποιον λογαριασμό θέλεις, τόσο για ανάληψη, όσο και για κατάθεση.
Εγώ πάντως έχω ορίσει τον δεύτερο λογαριασμό σαν χρεωστικό (μην γίνει καμιά στραβή) και όποτε θέλω να κάνω αγορές, είτε online, είτε με χρήση της κάρτας σε μηχάνημα (χρεωστικό), μεταφέρω χρήματα επιτόπου μέσω web-banking από τον πρώτο λογαριασμό.
@ ADSLgr.com All rights reserved.