Επιστροφή στο Forum : βλαβη σε ψυγειο
ενα brandt διπορτο το πιο φθηνο.δυστυχως δεν υπαρχει το μοντελο καπου για να το δειξω.το ειχαμε 8 χρονια.αποτι διαβαζω αυτα συνηθως καπου 10 χρονια αντεχουν.το προβλημα του ειναι οτι εχει καταψυξη αλλα οχι ψυξη.στο πισω τοιχωμα του ψυγειου εχει σταγονες νερου.φεραμε μαστορα και μας ειπε οτι παμε για αλλο γιατι για να το ψαξει και να βρει τι εχει θελει κανα 50 ευρω και δεν εγγυαται μετα ποσο θα παει.υποστηριζει οτι αυτο το τοιχωμα καποια στιγμη θα φουσκωσει και μετα τελος.μπορει λεει να ειναι πολλα πραγματα αν το ψαξει.
α)εχει κανεις παρομοια εμπειρια να πει την αιτια?
β)αξιζει να δωσουμε ενα 50 ευρω χωρις εγγυηση η' να παμε για αλλο?εγω ειμαι υπερ της αγορας.
γ)εχω βρει στα ιδια χρηματα και κατηγορια ενα indesit,zannussi,whirlpool.ποιο να προτιμησω?υπαρχει καποιο απο αυτα που εχετε δοκιμασει?
Ολοϊδιο πρόβλημα σε Candy στο σπιτι της μανας μου , είχαμε πατησει κατά λαθος ένα από του 4 διακοπτες που εχει.
Με την επαναφορα στη σωστη θεση συνεχιζει και δουλευει εδώ και 3 χρονια απροβλημάτιστα.
Δυστυχως εχω ξεχασει τι λειτουργια αφορουσε αυτος ο διακοπτης και δεν μπορω να σε διαφωτισω σχετικα.
Μηπως αλλαξατε καποια ρυθιση και εσεις πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα;;;
αποτι ξερω οχι.μονο την θερμοκρασια ανεβασαμε οταν ειδαμε να μην ψυχει.ο τεχνικος παντως εξετασε αρκετα πραγματα και δεν ειπε τιποτα τετοιο.ομως δεν βασιζομαι και πολυ στην γνωμη του παρολο που μας εχει βοηθησει αρκετα κιαλλες φορες.απλα δεν ασχοληθηκε παραπανω γιατι πιστευε οτι δεν αξιζε.ομως εμενα μου προκαλει εντυπωση.αν φωναζαμε εναν ψυκτικο ειδικο θα μας ελεγε.ειπα να ρωτησω εδω μηπως και γλυτωσουμε την αμοιβη για την διαγνωση.αν θυμοσουνα την ρυθμιση θα ηταν καλο.
η κατάψυξη είναι κάτω ή πάνω;
Αν είναι κάτω, τότε έχει χάσει ψυχτικό υγρό, για να έχει χάσει σημαίνει ότι κάπου έχει διαρόη, αν το γεμίσει και σου πάρει το 50αρικό πάλι θα το ξαναχάσει
οχι ειναι πανω.ειναι ενα ψυγειο brandt αλλα επειδη δεν υπαρχει στο νετ ,ειναι σαν αυτο που θελω να αγορασω http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/fridges/fridges/125457-whirlpool-arc2353al
dimitris.taxideytis
05-07-14, 18:36
Ειναι με αερα;
Σε καποια ψυγεια που εχουν την καταψυξη επανω ,
στο πανω χωρο της ψυξης υπαρχουν 2 ανοιγματα-αγωγοι για να ερχεται το κρυο απο την καταψυξη.
Μπορει να εχει φραξει ο αγωγος.
Πρακτικα αυτο μπορει να βρεθει μονο αν ξηλωθει το δαπεδο της καταψυξης.
Στο δικο μου μαζευε παγο που σε συνδυασμο με καναδυο φασολακια απο σκισμενο σακουλακι , δεν επετρεπε την σωστη ροη του αερα...
Υ.Γ
Αλλα σε εμενα αυτο εγινε απο ελατωμα στο κυκλωμα αποψυξης , δεν εκανε σωστη αποψυξη στην καταψυξη και δημιουργουσε παγοφραγμο...
3 φορες μου το εκανε, μεχρι να βρουμε οτι ηταν ενας αισθητηρας που δουλευε οποτε γουσταρε.
Ευτυχως ο τεχνικος ηταν φιλος και ειχε σκυλιασει μεχρι να πεισει την αντιπροσωπεια για να στειλει δωρεαν ανταλλακτικα.
Ο "τεχνικός" που σου τα είπε αυτά έιναι άσχετος, ή/και βαριόταν να ασχοληθεί. Σε ρώτησε αν έχεις κάνει απόψυξη; Αλήθεια, έχεις κάνει; Ανεξάρτητα αν είναι no frost, όλα τα ψυγεία μια φορά το χρόνο τη θέλουν μια απόψυξη. Αστο εκτός λειτουργίας τουλάχιστον ένα 24άωρο (καλύτερα 2), και ξαναδοκίμασε. Υπάρχει περίπτωση να έρθει στα ίσα του. Αν δουλέψει κανονικά 2-3 μέρες, ξέρεις ότι δεν έχεις πρόβλημα συμπιεστή ή απώλειας freon. Αν μετά τις τρεις μέρες ξαναβγάλει το ίδιο πρόβλημα, τότε ξέρεις ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το υποσύστημα της αυτόματης απόψυξης, και αρχίζεις να ψάχνεις από εκεί.
μιλησα σημερα που ξαναβρηκα τον τεχνικο και μου ειπε οτι εχει διαροη ενα σωληνακι στο πανω πισω τοιχωμα της συντηρησης.αυτο αν το επισκευασει και βαλει ξανα υγρο,παλι ενδεχεται να θελει συμπληρωμα σε λιγο καιρο,ασε που θα κοστισει αρκετα πανω απο 50αρικο οποτε δεν μας το προτεινε.καλυτερα καινουριο.καμμια προταση σε μικρο διπορτο μεχρι 250 ευρω?εγω βρηκα αυτα...
http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/home-appliances/cooling/fridges/indesit-raa-28.php
http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/home-appliances/cooling/fridges/whirlpool-arc-2353-w.php
http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/home-appliances/cooling/fridges/zanussi-zrt-23100-wa.php
Αν είχε διαρροή ψυκτικού υγρού, τότε δεν θα είχε ούτε στην κατάψυξη σωστή θερμοκρασία. Κάτι δεν μας λέει καλά.
Δεν μας είπες, έχεις κάνει ποτέ απόψυξη; Πότε;
νομιζα στον αλλο αναφεροσουν.ναι εχω κανει αποψυξη.κανονικα τηρουνται ολα.
Ειναι με αερα;
Σε καποια ψυγεια που εχουν την καταψυξη επανω ,
στο πανω χωρο της ψυξης υπαρχουν 2 ανοιγματα-αγωγοι για να ερχεται το κρυο απο την καταψυξη.
Μπορει να εχει φραξει ο αγωγος.
Πρακτικα αυτο μπορει να βρεθει μονο αν ξηλωθει το δαπεδο της καταψυξης.
Στο δικο μου μαζευε παγο που σε συνδυασμο με καναδυο φασολακια απο σκισμενο σακουλακι , δεν επετρεπε την σωστη ροη του αερα...
Υ.Γ
Αλλα σε εμενα αυτο εγινε απο ελατωμα στο κυκλωμα αποψυξης , δεν εκανε σωστη αποψυξη στην καταψυξη και δημιουργουσε παγοφραγμο...
3 φορες μου το εκανε, μεχρι να βρουμε οτι ηταν ενας αισθητηρας που δουλευε οποτε γουσταρε.
Ευτυχως ο τεχνικος ηταν φιλος και ειχε σκυλιασει μεχρι να πεισει την αντιπροσωπεια για να στειλει δωρεαν ανταλλακτικα.
Ιδιο προβλημα, μαλλον, σε πιτσος.
Μαλιστα, βγαζει 'νερα' κατα καιρους.
Εχει ερθει ο ψυκτικος (κι ειναι και γνωστος-υποτιθεται δεν υπαρχει εκμεταλλευση) απειρες φορες.
Εχει αλλαξει κατι σωληνακια, λεει οτι δεν αποψυχει σωστα, πιασ'τ αυγο και κουρευτο.
Μιας δεκαετιας, αν και το κανει τα τελευταια 3 χρονια.
Δεν βλεπω φως.
Στο τελος αραγε θα τα παιξει τελειως;
Τα nofrost ψυγεία παλιάς τεχνολογίας, όπως πχ τα ΠΙΤΣΟΣ, παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα που περιγράφει και ο φίλος Δημήτρης.
Βουλώνει ο αεραγωγός από την κατάψυξη στην ψύξη και δεν περνά αέρας.
Πολλές φορές το πρόβλημα είναι στην απόψυξη και συγκεκριμένα στο χρονοδιακόπτη της, όπως αυτοί εδώ http://www.electromix.gr/index.php?manufacturers_id=160&sort=2a&page=24 που τα μαστόρια τους ονομάζουν "εγκεφάλους".
Από την πολυκαιρία ή που δε δουλεύουν καθόλου, ή που έχουν μαζέψει μαυρίλα στις επαφές και δεν κλείνουν σωστά.
Συνήθως είναι στην πλάτη πίσω από την κατάψυξη.
Ένας έλεγχος σε αυτόν είναι απαραίτητος!
το δικο μου δεν ειναι νο φροστ,ειναι συμβατικο.εχθες ξανακαναμε μια αποψυξη και σημερα το ανοιξαμε παλι.τιποτα.η καταψυξη πηρε αμεσως ,ενω η ψυξη τιποτα θερμοκρασια δωματιου.
Αν θελεις και μπορείς κάνε κατι...εαν εχει σερπαντινα στο πισω μερος ακουμπησε την με το χερι ψηλά και χαμηλά και δες αν είναι ζεστή.Εαν εχεις ενα μικρό ανεμιστηρα βάλε τον να φυσαει το πίσω μέρος για κανενα δυωρο και δες εαν η συντηρηση κατεβαζει θερμοκρασία.Δες επίσης το λάστιχο της πορτας εαν σφραγιζει καλά στις γωνίες.
Καλησπερα παιδια .. ειμαι φοιτητης εχω ενα σχετικα παλιο ψυγειο ειναι 5-6 μερες τωρα που η συντηρηση παγωνει πολυ τα πραγματα σ φαση να γινονται παγος :P
Υπαρχει καποια διευκρινησει παω στ θεμα ?? Παρεπιπτοντως το μοτερ δε σταματαει και ποτε ....
Καλησπερα παιδια .. ειμαι φοιτητης εχω ενα σχετικα παλιο ψυγειο ειναι 5-6 μερες τωρα που η συντηρηση παγωνει πολυ τα πραγματα σ φαση να γινονται παγος :P
Υπαρχει καποια διευκρινησει παω στ θεμα ?? Παρεπιπτοντως το μοτερ δε σταματαει και ποτε ....
Θα πρέπει να χαμηλώσεις τον θερμοστάτη, αν τον έχεις στο 1 πχ και δεν σταματάει τότε μάλλον έχει θέμα
Ο θερμοστατης χαλάσε ή κόλλησε.Ειναι αναλογικός ή ψηφιακος?
Manolis_karas
01-03-16, 23:01
...Ανεξάρτητα αν είναι no frost, όλα τα ψυγεία μια φορά το χρόνο τη θέλουν μια απόψυξη. Αστο εκτός λειτουργίας τουλάχιστον ένα 24άωρο (καλύτερα 2), και ξαναδοκίμασε...
Αν δεν υπάρχει καθόλου πάγος ούτε στη ψύξη, ούτε στη κατάψυξη, πάλι είναι καλό να κάνουμε απόψυξη μία φορά το χρόνο σε ψυγεία no frost;
Ο θερμοστατης χαλάσε ή κόλλησε.Ειναι αναλογικός ή ψηφιακος?
Είναι αναλογικός ο θερμοστατης .... Με ροοστατη 0,1,2,3,4,5
- - - Updated - - -
Οκ θα κανω αποψυξη περιπου 1-2 24ωρα ... Σας ευχαριστω παιδιαα !!!
Ξεβιδωσε το πλαστικο απ εξω και χτύπα τον με ενα κατσαβιδι.Αν πιανουν τα χερια σου αγορασε εναν κια βαλε τον μονος σου.Νομιζω 10-15€ εχε.ι
Αν δεν υπάρχει καθόλου πάγος ούτε στη ψύξη, ούτε στη κατάψυξη, πάλι είναι καλό να κάνουμε απόψυξη μία φορά το χρόνο σε ψυγεία no frost;Μανώλη, αυτό συστήνουν οι ψυκτικοί. Η δική μου εμπειρία από ψυγεία λέει ότι το παλιό μου (εικοσαετίας) και πέντε χρόνια και παραπάνω χωρίς απόψυξη δεν χαμπαριάζει, ενώ το πιο καινούργιο (οκταετίας) αν δεν φάει την απόψυξή του μια φορά το χρόνο αρχίζει να έχει μειωμένη απόδοση στη συντήρηση.
Το πρόβλημα είναι ότι ο πάγος στην κατάψυξη δεν φαίνεται απαραίτητα, δεδομενου ότι, τόσο το ψυκτικό στοιχείο, όσο και η θυρίδα απ'όπου διοχετεύεται ψυχρός αέρας στη συντήρηση, εκεί δηλαδή που πιάνει πάγο συνήθως, δεν είναι ορατά αν δεν αφαιρεθεί ένα πλαστικό καπάκι από τον πάτο ή την πλάτη της κατάψυξης, ανάλογα με το μοντέλο. Οπότε αν υπάρχει υποψία μειωμένης απόδοσης, πρώτη ενέργεια η απόψυξη.
Το πρόβλημα του φίλου μας βέβαια είναι διαφορετικό, και πολύ αμφιβάλλω ότι θα το λύσει η απόψυξη.
Manolis_karas
02-03-16, 20:03
Ευχαριστώ. Ως συνήθως ως συνήθως κατατοπιστικότατος.
Καλησπερα,
Έχω ψυγείο no frost της Bosh 15 ετίας. Η καταψύξη υπολειτουργεί ενω η συντήρηση φαίνεται οκ. Αφού το άφησα >24Η εκτός και δεν διορθώθηκε το πρόβλημα έφερα τεχνικό και μου είπε οτι θέλει φρεον αλλά είπε επισης οτι αν έχει διαρροή και τη βρει εχει καλώς αλλιώς θα ξαναχαλάσει. Πιστεύετε οτι μπορεί να επιδιορθωθεί μόνιμα αν βρει την τρύπα ή δεν αξίζει να σκασω 40 Ε και να τα ρίξω σε καινούργιο ?
ευχαριστώ
Καλησπερα,
Έχω ψυγείο no frost της Bosh 15 ετίας. Η καταψύξη υπολειτουργεί ενω η συντήρηση φαίνεται οκ. Αφού το άφησα >24Η εκτός και δεν διορθώθηκε το πρόβλημα έφερα τεχνικό και μου είπε οτι θέλει φρεον αλλά είπε επισης οτι αν έχει διαρροή και τη βρει εχει καλώς αλλιώς θα ξαναχαλάσει. Πιστεύετε οτι μπορεί να επιδιορθωθεί μόνιμα αν βρει την τρύπα ή δεν αξίζει να σκασω 40 Ε και να τα ρίξω σε καινούργιο ?
ευχαριστώ
Καλησπέρα, είναι ηλεκτρονικό το ψυγείο?
Σε Miele 15ετίας είχα το αντίθετο δήλαδή δέν είχε ψύξη η συντήρηση, συνεπώς δούλευε το 1 μοτέρ είχε πει ο 1ος μάστορας και δεν συμφερεί η επισκευή.Ήρθε 2ος τεχνικός, το θέμα λύθηκε με αλλαγή ρελέ στην πλακέτα του, κόστος 50 ευρώ.
Το ψυγειο μου ειναι 3-4 μερες τωρα που η συντηρηση παγωνει πολυ τα πραγματα και γινονται παγος και στην καταψυξη η ενδειξη ειναι στο μεγιστο, μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει τι να ψαξω?
DSLaManiaC
15-11-16, 00:10
Το ψυγειο μου ειναι 3-4 μερες τωρα που η συντηρηση παγωνει πολυ τα πραγματα και γινονται παγος και στην καταψυξη η ενδειξη ειναι στο μεγιστο, μηπως μπορει καποιος να με βοηθησει τι να ψαξω?
Το θερμοστάτη (χωρίς να έχω ειδικές γνώσεις, αυτό σκέφτηκα με τη μία).
Μαλλον θερμοστατης είναι.Οι ρυθμισεις του ειναι ηλεκτρονικές ή μηχανικές?
stelakis1914
15-11-16, 01:30
Αρχικά "στήσε αυτί" για να καταλάβεις αν δουλεύει αδιάκοπα το μοτέρ. Αν δεν σταματάει ποτέ, το πιθανότερο είναι να μην παίρνει εντολή να κόψει από τον θερμοστάτη που έγραψαν και πιο πάνω.
Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιον καλό τεχνικό για ψυγείο LG δεκαετίας?
Κατά προτίμηση κάποιον που να έχει γνώση των σύγχρονων ψυγείων, να μην σε βλέπει σαν 50άρικο με πόδια και να εξυπηρετεί Ταύρο/Καλλιθέα.
- - - Updated - - -
Το 10ετίας LG που έχουμε μαζεύει εδώ και λίγο καιρό πολύ πάγο στο πάτωμα της κατάψυξης (η κατάψυξη είναι κάτω).
Τον καθαρίζουμε αλλά μαζεύει πάλι πολύ γρήγορα, σε 3-4 μέρες.
Κάναμε 48ωρη απόψυξη και ξαναμάζεψε πάλι πολύ πάγο μέσα σε 3 μέρες.
Δεν φαίνεται να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, πχ στην ψύξη. Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι?
Δεν φαίνεται να έχει κάποιο άλλο πρόβλημα, πχ στην ψύξη. Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι?
Λογικά στο πίσω μέρος έχει το μοτέρ και πάνω από αυτό μια πλαστική λεκανίτσα στην οποία καταλήγει ένα σωληνάκι.
Το σωληνάκι αυτό οδηγεί τα νερά από την απόψυξη στο μοτέρ και τα εξατμίζει.
Δες εκεί, δείχνει να έχει νερά? Υπάρχουν κάποια ίχνη νερού? Φύσα μέσα στο σωληνάκι να δεις αν μπορείς.
Είναι σύνηθες να βουλώνει αυτό το σωληνάκι και έτσι να νερά να μένουν στον πάτο και να παγώνουν.
Μήπως έχετε να προτείνετε κάποιον καλό τεχνικό για ψυγείο LG δεκαετίας?
Κατά προτίμηση κάποιον που να έχει γνώση των σύγχρονων ψυγείων, να μην σε βλέπει σαν 50άρικο με πόδια και να εξυπηρετεί Ταύρο/Καλλιθέα.
- - - Updated - - -
Το 10ετίας LG που έχουμε μαζεύει εδώ και λίγο καιρό πολύ πάγο στο πάτωμα της κατάψυξης (η κατάψυξη είναι κάτω).
Τον καθαρίζουμε αλλά μαζεύει πάλι πολύ γρήγορα, σε 3-4 μέρες.
Κάναμε 48ωρη απόψυξη και ξαναμάζεψε πάλι πολύ πάγο μέσα σε 3 μέρες.
Θερμοκρασία κατεβάζει η κατάψυξη?
Ναι, τα πράγματα είναι παγωμένα. Δεν ξέρω αν είναι όντως -18 που λέει, αλλά δεν φαίνεται να έχει θέμα...
kourampies
07-11-17, 22:08
Έχω ένα ψυγείο Pitsos P1KNT3620B (http://www.pitsos.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%88%CF%8D%CE%BE%CE%B7/%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/P1KNT3620B.html), no frost με ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας.
Η κατάψυξη δουλεύει κανονικά, η συντήρηση καθόλου. Έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δεν ανάβει το alarm στη συντήρηση παρόλη την υψηλή θερμοκρασία, άρα έχω σοβαρές υποψίες ότι το μόνο πρόβλημα είναι στον αισθητήρα θερμοκρασίας/θερμοστάτη της συντήρησης. Καμία ιδέα πριν φωνάξω τεχνικό;
famous-walker
07-11-17, 22:19
Έχω ένα ψυγείο Pitsos P1KNT3620B (http://www.pitsos.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CF%88%CF%8D%CE%BE%CE%B7/%CF%88%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1/P1KNT3620B.html), no frost με ηλεκτρονικό έλεγχο θερμοκρασίας.
Η κατάψυξη δουλεύει κανονικά, η συντήρηση καθόλου. Έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Δεν ανάβει το alarm στη συντήρηση παρόλη την υψηλή θερμοκρασία, άρα έχω σοβαρές υποψίες ότι το μόνο πρόβλημα είναι στον αισθητήρα θερμοκρασίας/θερμοστάτη της συντήρησης. Καμία ιδέα πριν φωνάξω τεχνικό;
Απόψυξη έκανες;
kourampies
07-11-17, 22:21
Απόψυξη έκανες;
Ένα 24ωρο. Υποθέτω αν ήταν θέμα απόψυξης απλά θα έπεφτε λιγότερο η θερμοκρασία. Αυτό είναι σε περιβάλλοντος, και όπως είπα δεν ανάβει το alarm.
Θα πρέπει να ξέρουμε αν εχει δυο κυκλώματα,ισως και δυο συμπιεστες. Αλλά αφού δεν αναβει το αλάρμ μαλλον πλακέτα είναι.
kourampies
09-11-17, 19:53
Ένα κύκλωμα είναι. Δεν έχει πρόβλημα από ότι φαίνεται, απλά θέλει μεγάλη απόψυξη 2-3 μέρες. (έχει 18 ώρες αυτονομία χωρίς ρεύμα!!!)
Το άφησα 30 ώρες περίπου και δουλεύει, ωστόσο είναι 2-3 βαθμούς πάνω από τη ρύθμιση. Προσεχώς θα το αφήσω 3 μέρες για να αδειάσει τελείως.
Ειχες πανω απο χρονο να κανεις χερατη αποψυξη; Γιατι μια φορα το χρονο τη θελει το Pitsos, κι ας ειναι και no frost. Αν ναι μπορει να μην εχεις αλλο προβλημα, αν ομως σε λιγες μερες το ξαναπαρουσιασει τοτε μαλλον εχει προβλημα η λειτουργια της αποψυξης.
kourampies
09-11-17, 22:11
Ειχες πανω απο χρονο να κανεις χερατη αποψυξη; Γιατι μια φορα το χρονο τη θελει το Pitsos, κι ας ειναι και no frost. Αν ναι μπορει να μην εχεις αλλο προβλημα, αν ομως σε λιγες μερες το ξαναπαρουσιασει τοτε μαλλον εχει προβλημα η λειτουργια της αποψυξης.
Δεν είχα κάνει ποτέ. Δεν το ήξερα ότι χρειάζονται, no frost νόμιζα ότι σημαίνει ακριβώς ότι δε χρειάζεται...
Θέμα είχα με ένα siemens δίπορτο no frost δεκαετίας. Alarm στη κατάψυξη. Η συντήρηση OK.
Μέτρηση με θερμόμετρα. Και αυτά του jumbo κάνουν. Πράγματι υπήρχε θέμα. Μέχρι -8 βαθμούς η κατάψυξη. Στη συντήρηση δεν υπήρχε θέμα.
Με τα πολλά. Έκλεισα ραντεβού με την αντιπροσωπεία μέσω ίντερνετ 25 ευρώ με την έκπτωση η επίσκεψη.
Διάγνωση. Διαρροή ψυκτικού υγρού με αποτέλεσμα μεταφορά στο συνεργείο κάπου στην Εθνική οδό για επισκευή. Μου έφεραν ψυγείο αντικατάστασης για όσο θα το είχαν στο service αν και δεν το χρειαζόμουν.
Σε περίπτωση μη συμφέρουσας επισκευής θα μου πρότειναν με έκπτωση νέο προϊόν της εταιρείας. Αυτό μάλλον ήταν μούφα γιατί θα έβγαινε
τιμή που πουλάνε τα καταστήματα.
Συμφωνούμε στην επισκευή 130 ευρώ για να κολλήσουν το τρύπιο στοιχείο. Επιστροφή του επισκευασμένου μέσα σε μια εβδομάδα με εγγύηση 2 χρόνια επί της επισκευής. Με απόδειξη όλα κανονικά. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος τώρα.
Νομίζω όχι και άσχημα.
Δεν είχα κάνει ποτέ. Δεν το ήξερα ότι χρειάζονται, no frost νόμιζα ότι σημαίνει ακριβώς ότι δε χρειάζεται...
Τα Siemens / Bosch / Pitsos (BSH group) χρειαζονται, μαλλον ειναι περιπου no frost... το Samsung το εχω παει και πανω απο πενταετια χωρις, και δεν διαμαρτυρηθηκε ποτε.
Κανονικότητα no frost ειναι. Απόψυξη όποτε εσύ θες.
Υπάρχουν και κάποια μοντέλα που λειτουργούν σε μια ενδιάμεση κατάσταση. Δεν θυμάμαι πως τα ονομάζει.
Τέτοιο ήταν αυτό που μου έφεραν για αντικατάσταση.
famous-walker
10-11-17, 03:46
Ένα κύκλωμα είναι. Δεν έχει πρόβλημα από ότι φαίνεται, απλά θέλει μεγάλη απόψυξη 2-3 μέρες. (έχει 18 ώρες αυτονομία χωρίς ρεύμα!!!)
Το άφησα 30 ώρες περίπου και δουλεύει, ωστόσο είναι 2-3 βαθμούς πάνω από τη ρύθμιση. Προσεχώς θα το αφήσω 3 μέρες για να αδειάσει τελείως.
Αν είναι όπως τα υπόλοιπα πιάνει στους αγωγούς πάγο ιδιαίτερα όταν καλύπτονται και δεν είναι ομαλή η ροή. Λογικά θα έτρεχε νερό απο εκεί κατά την διάρκεια της απόψυξης.
kourampies
10-11-17, 03:50
Αν είναι όπως τα υπόλοιπα πιάνει στους αγωγούς πάγο ιδιαίτερα όταν καλύπτονται και δεν είναι ομαλή η ροή. Λογικά θα έτρεχε νερό απο εκεί κατά την διάρκεια της απόψυξης.
Έτσι είναι, έβγαλε αρκετό νερό.
famous-walker
10-11-17, 03:56
Έτσι είναι, έβγαλε αρκετό νερό.
Οπότε λογικά το έλυσες το πρόβλημα. Έτσι έχει συμβεί σε ψυγεία παρόμοιας σχεδίασης (Siemens, Pitsos) σε φιλικό και συγγενικό κύκλο. Έπρεπε να το γράψω νωρίτερα αλλά είπες οτι είχες ήδη κάνει απόψυξη. :)
kourampies
10-11-17, 04:02
Οπότε λογικά το έλυσες το πρόβλημα. Έτσι έχει συμβεί σε ψυγεία παρόμοιας σχεδίασης (Siemens, Pitsos) σε φιλικό και συγγενικό κύκλο. Έπρεπε να το γράψω νωρίτερα αλλά είπες οτι είχες ήδη κάνει απόψυξη. :)
Έκανα αρχικά 20 ώρες με κλειστή τη πόρτα... Ρώτησα τεχνικό και μου είπε ότι θέλει 48+ ώρες με όλα ανοιχτά, διάβασα και το manual που έλεγε για 18 ώρες αυτονομία και ξανάκανα.
Ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι τα σύγχρονα ψυγεία (πόσο μάλλον αυτά τα ηλεκτρονικά και no frost) θέλουν απόψυξη και μάλιστα κάθε χρόνο. Μου φαίνεται τραγικό.
famous-walker
10-11-17, 04:08
Ναι η ανοιχτή πόρτα είναι στανταράκι. Απο ότι έχω καταλάβει υποτίθεται ότι δεν θέλουν απόψυξη. Στην πράξη όμως...
Καλή φάση η αυτονομία πάντως.
kourampies
10-11-17, 04:11
Ναι η ανοιχτή πόρτα είναι στανταράκι. Απο ότι έχω καταλάβει υποτίθεται ότι δεν θέλουν απόψυξη. Στην πράξη όμως...
Καλή φάση η αυτονομία πάντως.
Μπα, το λέει στο μάνουαλ, μια φορά το χρόνο. No frost μάλλον εννοεί ότι δεν πιάνει (εύκολα) πάγο στην κατάψυξη και περιμετρικά στις πόρτες όπως τα παλαιότερα.
Καλημερα!
Προκειται για ενα BOSCH KGV36VL30S/06.
Παντα αυτο το ψυγειο εβαζες την ρυθμιση στο 4. Η συντηρηση ειχε 4-5 και η καταψυξη -25 και βαλε. Ευκολα και -28.
Απο χτες το μεσημερι, ενω η καταψυξη ηταν στα ιδια επιπεδα, η συντηρηση ανεβηκε στους +14.
Σκεφτηκα οτι μπορει να επαιζε ρολο το οτι μπηκαν αρκετα πραγματα στη συντηρηση αποτομα.
Πατησα το super και μεχρι το βραδυ, αντε να ειχε πεσει η συντηρηση στους +12.
Επειδη υπηρχε μεσα στο ψυγειο ενα φαρμακο ακριβο, επεσε μια ψιλοmayday κατασταση.
Αδειασε και το εχω βγαλει απο την πριζα με ανοιχτες πορτες.
Η καταψυξη, και στα πλαινα, και στα τζαμενια ραφια και περισσοτερο στο "ταβάνι" της, ειχε πιασει παγο. Στο ταβανι δε, ευκολα ισως και παραπανω απο μισο ποντο παγο.
Απο πισω τωρα...
Το σκαφακι της εξατμισης ειναι εντελως στεγνο και σκονισμενο.
Το συγκεκριμενο ψυγειο, εχει 3 ραφακια που τρεχει το νερο, πριν φτασει στο σκαφακι. Προφανως για να αυξανει την επιφανεια επαφης του νερου με την ατμοσφαιρα.
Πως ηταν το donkey kong το παιχνιδι;; Καπως ετσι.
Ειναι φυσιολογιο ομως να ειναι τοσο λιγα τα νερα που να μην φτανουν στο σκαφακι; Και για να εχει τοση σκονη, μαλλον εχει πολυ καιρο να φτασουν στο σκαφακι.
Ενα αλλο siemens που εχω σε αλλο σπιτι, εχει διαφορετικο συστημα με ανεμιστηρα.
Καμια ιδεα; Να ειναι θεμα αποψυξης απλα λετε;
24 ωρο θα του φτασει; ετσι ωστε να το βαλω το βραδυ στην πριζα;
Δεν νομίζω να είναι θέμα απόψυξης αλλά δοκίμασε το και αυτό. Πιθανόν διαρροή ψυκτικού υγρού από σπασμένα στοιχεία.
Αν είναι στην εγγύηση καλώς.
Αν δεν είναι πάλι πάρε την αντιπροσωπεία τηλέφωνο ή κλείσε ραντεβού μέσω ίντερνετ για να σου έρθει πιο φτηνά.
Μπορεί να ειναι και αλλού το πρόβλημα. Πχ θερμοστάτης ακόμα και μοτέρ. Αλλά μάλλον όπως τα λες όχι.
@ ADSLgr.com All rights reserved.