Επιστροφή στο Forum : αγορά καινούριου στρώματος (ύπνου)
Καλησπέρα παιδιά
θα ήθελα την γνώμη σας όσο αναφορά την αγορά στρώματος. Αρκετά χρονια ταλαιπωρούμαι με τον ύπνο μου (ξυπνάς και νιώθεις πτώμα) και ύστερα από ερκετη συζήτηση και ερευνα κατέληξα ότι 99% ευθύνεται το στρώμα, το οποιο δεν ξέρω τι μάρκα είναι και ούτε ενδιαφερθικα ποτε μου γενικός με τα στρώματα.
Είπα λοιπόν ότι δεν θα λυπηθώ τα χρήματα και θα κάνω μια επένδυση ώστε να μπορώ να κοιμάμαι και να ξεκουράζομαι σαν τον άθρωπο και για να το κάνω αυτό ήθελα να έχω μια πλήρη άποψη και γνώση για το τι γίνετε με τα στρώματα. Αφού θα τα "σκάσω που θα τα σκάσω" ας μην πάνε χαμένα. Να είναι εύστοχη η αγορά και να τα αξίζει και τα λεφτά του.
Γύρισα λοιπόν αρκετά μαγαζιά:
cocomat: δεν είχε στρώμα με ελατήρια. Μου έδειξαν μια νέα σειρά με φυτικά υλικά με latex ..blah blah blah στα 1600 ++ euro. Μου φάνηκε πολύ σκληρο, κατ εμε, το στρώμα.
Linea: Καλούτσικα αν και σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρίες δεν μου πολυάρεσε η σκληρότητα και αυτό το φρενάρισμα που ένιωθες όταν ξάπλωνες.
mediastrom: Εκεί έπαθα την πλακα μου. Τα στρώματα τους ήταν μέτριο προς μαλακό με πολύ ωραία αίσθηση ,(τουλάχιστον για εμενα) και ωραία στήριξη. Το στρώμα στο οποιο και κατέληξα ότι θα πάρω είναι το Gold ii το οποιο έχει δυο σειρές ελατηρίων και αλλα καλούδια στα 1400.
Το θέμα μου είναι ότι σήμερα μιλούσα με έναν μαγαζάτορα που πουλάει στρώματα και με τούμπαρε λίγο όσο αφορα την τελική μου απόφαση.
Μου είπε ότι με τα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω κάτι κλάσης ανώτερο σε σχέση με το Gold ii τις media. Με ενημέρωσε για ένα μοντέλο τις candia-strom το οποιο μου διαφεύγει (θα παv αύριο να κοιτάξω και από candia-strom) με καλύτερα υλικά αλλα αυτό που με φρέναρε πολύ ήταν ότι η media ναι μεν είναι παρα πολύ καλή εταιρία όμως έχει αλλάξει χωρα προελεύσεως πρώτης ύλης για τα στρώματα τους από γερμανία σε τουρκια. Moυ είπε πως έχει πέσει η ποιότητα αλλα η τιμές παραμένουν ίδιες. Επίσης ότι στην τιμή πληρώνεις και κάνα 100 euro το όνομα. Προσοχή εδώ ο άνθρωπος αυτός δεν είχε αντιπροσωπεία συγκεκριμένης εταιρίας. Στο μαγαζί του είχε και στρώματα από όλες τις μάρκες οποτε δεν ήθελε να μου πουλήσει κάτι συγκεκριμένο.
Εκεί που είχα κατάληξη λοιπόν κάπου, ξανά πάλι από την αρχή. Γενικά πάντως θα ήθελα να πάρω κάτι από κάποιες εταιρίες η οποιες έχουν εμπειρία και καλο όνομα στην αγορά όπως πχ. mediastrom, candia, cocomat.
Κάποιος ο οποιος έχει ασχοληθεί πρόσφατα μπορεί μήπως να σχολιάσει σχετικά με τις τιμές και την ποιότητα τον εταιριών αυτών?
Να προτείνει κάτι?
Κάποι παρατήρηση?
Ευχαριστώ
Θεωρώ ότι είναι πολύ υποκειμενικό το "καλό" στρώμα. Το καλύτερο κριτήριο είναι ποιό σου ταιριάζει.
Μια και κοιτάς επώνυμα πάντως, δες και την Elite strom, προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.
ΕΠίσης δεν ξέρω τί λένε τα King Koil της Bed & Bath, οι τιμές που διαφημίζουν πάντως είναι πολύ δελεαστικές, και λογικά δεν θα είναι σαβούρα.
dimitris.taxideytis
10-07-14, 18:10
Σε γενικές γραμμές ημίσκληρα στρώματα ενδείκνυνται σε όσους κοιμούνται μπρούμυτα, σκληρά
στρώματα σε όσους κοιμούνται ύπτια και μαλακά στρώματα σε όσους κοιμούνται στο πλάι. Είναι
προτιμότερη η αγορά στρώματος και υποστρώματος αφού παρέχει καλύτερη υποστήριξη στο
σώμα. Όσο περισσότερα στρώματα έχει ένα κρεβάτι τόσο καλύτερη είναι η στήριξη του σώματος
http://www.orthosurgery.gr/plirofories/athlitiatriki/3.pdf
https://www.facebook.com/permalink.php?id=472366039457621&story_fbid=488658347828390
Δεν νομιζω οτι τα media εχουν καλο ονομα ειδικα μετα απο την αποκαλυψη που ειχε γινει καποια στιγμη απο Τριανταφυλλόπουλο οτι χρησιμοποιούσαν πεταμενα ρουχα και κουρελια που τα επεξεργαζονταν (υπηρχε βιντεο και ειχαν βρεθει ακομα και ιχνη αιματος)
Επειδη εχω το cocomat που ανεφερες ειναι καλο αλλα σε καμμια περιπτωση για τα λεφτα που εχει
Αν καποιος σου πει οτι εχει ορθοπαιδικα στρωματα φυγε ΔΕΝ υπαρχουν ορθοπαιδικα στρωματα Δεν εχει οριστη πουθενα την ιατρικη προδιαγραφες ορθοπαιδικου στρωματος
Το ποσο μαλακο η σκληρο πρεπει να ειναι το στρωμα εξαρτάτε απο το βαρος μας πχ μαλακο στρωμα πρεπει να εχουν οσοι εχουν μικρο βαρος Το σωστο στρωμα πρεπει να εχει ζωνες πχ μαλακο στο κεφαλι σκληρο στον αθχενα μαλακο στη πλατη σκληρο στη μεση κτλ ετσι ωστε οταν ξαπλωνεις η σπονδυλικη στηλη να ειναι ευθεια...
Καλησπέρα παιδιά
θα ήθελα την γνώμη σας όσο αναφορά την αγορά στρώματος. Αρκετά χρονια ταλαιπωρούμαι με τον ύπνο μου (ξυπνάς και νιώθεις πτώμα)
δεν είναι απαραίτητο να είναι το στρώμα
http://www.healthyliving.gr/2013/01/13/%CE%AC%CF%80%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%84%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1/
Και εγώ το ψάχνω αυτή την περίοδο. Από το ψάξιμο που έκανα χωρίς ακόμη να τα δω από κοντά, προς το παρόν κλίνω προς τα dimstel (http://dimstel.gr/index.php) και συγκεκριμένα στο Cool (http://dimstel.gr/el/pocket-/Cool.html)
Σας ευχαριστώ όλους για τις απάντησης σας. Πήγα και candiastrom εχθές και στην ίδια τιμή περίπου είχαν ένα στρώμα ανάλογο του gold ii.
Μου φάνηκε ποιο σκληρό σε σχέση με αυτό τις "mediastrom". Ήταν μέτριο προς το μαλακό.
Μου είπε η κυρια εκεί ότι δεν είναι καλο το στρώμα να είναι πολύ μαλακό διότι βουλιάζει η λεκανι με αποτέλεσμα να μην έχει σωστή στάση το σώμα.
Εγώ αισθάνθηκα ποιο άνετα και ξεκούραστα σε μαλακα στρώματα μέχρι στιγμής.
στην ιδια φαση και εγω αναζητησης στρωματος οταν ανακαλυψα πως οι πρωινοι πονοι στη μεση οφειλονται απο το στρωμα μου.
Στη media strom το πιο ικανοποιητικο παντως σε αισθηση (δοκιμαζοντας απο 500 εως 1200 ευρω στρωματα) ηταν το advance premium touch http://www.mediastrom.gr/gr/stromata/product/?code=488
Σημερα χτυπησα υπερδιπλο κρεβατι διαστασεων 1,8 Χ 2μ
Απο εβδομαδα θα γινει και η παραγγελια στρωματος αλλα καιγομαι να δοκιμασω πρωτα στην elite strom τα περιβοητα tempur που παντου παντου ακουω τα καλυτεροτερα (αλλα και απο τιμη χεσε μεσα). Συναδελφος που το εχει τσιμπησει προ ενος ετους δεν θα το αλλαζε με τιποτα. Δεν ξερω, 2Κ ευρω για στρωμα μου φαινονται υπερβολικα πολλα.
στην ιδια φαση και εγω αναζητησης στρωματος οταν ανακαλυψα πως οι πρωινοι πονοι στη μεση οφειλονται απο το στρωμα μου.
Στη media strom το πιο ικανοποιητικο παντως σε αισθηση (δοκιμαζοντας απο 500 εως 1200 ευρω στρωματα) ηταν το advance premium touch http://www.mediastrom.gr/gr/stromata/product/?code=488
Απο εβδομαδα θα γινει και η παραγγελια στρωματος αλλα καιγομαι να δοκιμασω πρωτα στην elite strom τα περιβοητα tempur που παντου παντου ακουω τα καλυτεροτερα (αλλα και απο τιμη χεσε μεσα). Συναδελφος που το εχει τσιμπησει προ ενος ετους δεν θα το αλλαζε με τιποτα. Δεν ξερω, 2Κ ευρω για στρωμα μου φαινονται υπερβολικα πολλα.
Και που να δοκιμάσεις τον μηχανισμό της elite strom που ρυθμίζει το στρώμα στο σώμα σου.
Σε κάποιο σημείο αισθάνεσαι να έχει φύγει όλο το βάρος από το σώμα σου.
Θα μισήσεις ότι ήξερες μέχρι σήμερα.
Περίπου +3,000 ευρώ επίπλέον για διπλό κρεββάτι.
Katsoulinos
13-07-14, 05:15
Πρόσφατος πήρα ένα "sani care" της Chic strom. Δοκίμασε και τα δικά τους προϊόντα. Η σχέση απόδοσης/τιμής σε σχέση με τα πιο επώνυμα για παρόμοιες τεχνολογίες, είναι πολύ καλύτερη κατά την γνώμη μου. Επίσης, αν σκεφτείς να πάρεις κάποιο από τα πιο φτηνά (αξιοπρεπή) στρώματα, ίσως να έχεις την ευκαιρία να το αλλάξεις σε 2-3 χρόνια (παρά τις πολυετείς εγγυήσεις), αν δεις πως δεν τραβάει άλλο, με ένα νεότερης τεχνολογίας και να σου κοστίσει συνολικά λιγότερο από ένα πανάκριβο στρώμα. Αλλά προς θεού μην κοιτάξεις καν τα πολύ φτηνά στρώματα και μακριά από τα στρώματα του IKEA. Είναι όλα απαράδεκτα αν είσαι βαρύς. Τέλος, οι προδιαγραφές κάποιων προϊόντων που πωλούνται εντός Ευρωπαϊκής ένωσης, θεσπίζονται με αντικειμενικά κριτήρια. Π.Χ. θεωρούν πως δεν υπάρχει άνθρωπος 140 κιλά (ο οποίος προφανώς έχει ανάγκη από αναλόγων προδιαγραφών στρώμα).
shadowthrone
07-02-15, 18:36
Tελικά ποιο στρώμα πήρες? Αξίζει το premium touch και γιατί ήθελες αυτό συγκεκριμένα? ρωτάω γιατί είμαι σχεδόν έτοιμος να το παραγγείλω
maxdore217
07-03-15, 14:01
Μια από τα ίδια και εγώ και μάλλον στον μήνα πάνω θα γίνει η αγορά
( Για την ώρα τίποτα συγκεκριμένο ακόμα ) αλλά αν τύχη και έχει κανείς κάποιο μοντέλο που θα δώ αυτές τις μέρες θα ήθελα κάποια γνώμη !) θα γράψω περισσότερα όταν έχω δει μερικά .
ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν 3 μήνες αγοράσαμε απο το κατάστημα mediflex Ηλιουπολεως 62 την ναυαρχίδα (κατα τα λεγόμενα του υπευθύνου) των στρωμάτων mediflex memory medivis natur , κατα την αγορα του στρώματος ενημερωθηκαμε οτι το στρώμα εχει 15 χρονια εγγύηση ολικής αντικαταστασης του προϊόντος. Παραλαβαμε το στρωμα και μετα απο 2μιση μηνες χρησης η ελαστικότητα του στρωματος ειχε αλλαξει και στη δεξια μερια νοιώθαμε μια λακουβα στη μεση (σαν να λειπει σανιδα). Απευθυνθηκαμε στον υπεύθυνο - πωλητή - αντιπρόσωπο για έλεγχο του στωματος (εδω αρχιζουν τα γελια)! Ελεγξε το στρωμα με τις ακρες των δακτυλων του (απεφυγε επανειλημμένα να ξαπλωσει στο στρωμα) και η απαντηση του ηταν οτι πράγματι το στρώμα εχει χάσει την ελαστικότητα του, μας ειπε να περασουμε απο το κατάστημα του για να κανονίσουμε την αντικατασταση του στρώματος. Μετα απο 3 ημερες επισκεφτηκαμε το κατάστημα και με απίστευτη νευρικότητα μας ενημέρωσε οτι επειδή το πρόβλημα ειναι στην ελαστικότητα και οχι σε παραμόρφωση του στρώματος δεν μπορούσε να δικαιολογησει την αντικατασταση στους Ιταλους, οταν τον πιεσαμε για αντικατασταση η απάντηση του (με έντονο τόνο) ηταν οτι δεν μπορεί να κανει κατι για το πρόβλημα μας και αν θέλουμε να απευθυνθούμε στα δικαστήρια. Τον λογο εχει η δικαιοσύνη, η γενική γραμματεία καταναλωτή και ο συνήγορος του καταναλωτή οπού έχουν γίνει καταγγελιες.
Μια καλή λύση είναι και η RelaxStrom. Είναι Ελληνική βιοτεχνία και κάνουν πολύ καλή δουλειά με ανταγωνιστικές τιμές, δηλαδή μπορείς να βρεις ίδια ποιότητα και εγγύηση με media strom Ellite κτλ σχεδόν στην μισή τιμή. Όσο για ποιο στρώμα να πάρεις, σίγουρα θα πρέπει να πας να τα δοκιμάσεις αφού τσεκάρεις το ερωτηματολόγιο που βοηθάει να αποφασίσεις https://www.relaxstrom.gr/ti_stroma_na_epilekso .
Εύα Μαστόρου
25-06-18, 08:37
Παιδιά μακριά από την Candia Strom!
Το γράφω εδώ γιατί κ εγώ πριν αγοράσω έλαβα υπ'όψιν την ομιλία εδώ.. Πήρα ένα στρώμα υποτίθεται από τα καλά..ημίδιπλο αξίας 1300 ευρώ και οι νύχτες μου έχουν γίνει εφιάλτης..κάθε μέρα ξυπνάω πιασμένη στην μέση και στον αυχένα!!! όχι μόνο δεν ξεκουράζομαι αλλά ξυπνάω χειρότερα από ότι κοιμήθηκα! είναι τραγικό!!! Δεν μπορεί ένα τόσο "καλό" στρώμα υποτίθεται..να μην εξασφαλίζει το ελάχιστο..να μην πιάνεται κάποιος!!! άλλο να μην σου ταιριάζει το στρώμα και άλλο να πιάνεσαι καθημερινά! ειλικρινά σας μιλάω παιδιά..και σήμερα ξύπνησα με πόνους αφόρητους στον αυχένα και λέω να πάω να το μοιραστώ τουλάχιστον..μήπως σώσω κάποιον-κάποιους!!!! Επιπλέον στις βάσεις τους χρησιμοποιούν μοριοσανίδα...μακριά...όσο καλής ποιότητας και να είναι ένα ποσοστό φολμαλδεύδης θα το αναπνέετε όπως και να έχει σε καθημερινή βάση επί πόσες ώρες και επί πόσα χρόνια..μέχρι να ξεθυμάνει εντελώς! Προσοχή μεγάλη..είναι θέμα υγείας!!!
Παιδιά μακριά από την Candia Strom!
Το γράφω εδώ γιατί κ εγώ πριν αγοράσω έλαβα υπ'όψιν την ομιλία εδώ.. Πήρα ένα στρώμα υποτίθεται από τα καλά..ημίδιπλο αξίας 1300 ευρώ και οι νύχτες μου έχουν γίνει εφιάλτης..κάθε μέρα ξυπνάω πιασμένη στην μέση και στον αυχένα!!! όχι μόνο δεν ξεκουράζομαι αλλά ξυπνάω χειρότερα από ότι κοιμήθηκα! είναι τραγικό!!! Δεν μπορεί ένα τόσο "καλό" στρώμα υποτίθεται..να μην εξασφαλίζει το ελάχιστο..να μην πιάνεται κάποιος!!! άλλο να μην σου ταιριάζει το στρώμα και άλλο να πιάνεσαι καθημερινά! ειλικρινά σας μιλάω παιδιά..και σήμερα ξύπνησα με πόνους αφόρητους στον αυχένα και λέω να πάω να το μοιραστώ τουλάχιστον..μήπως σώσω κάποιον-κάποιους!!!! Επιπλέον στις βάσεις τους χρησιμοποιούν μοριοσανίδα...μακριά...όσο καλής ποιότητας και να είναι ένα ποσοστό φολμαλδεύδης θα το αναπνέετε όπως και να έχει σε καθημερινή βάση επί πόσες ώρες και επί πόσα χρόνια..μέχρι να ξεθυμάνει εντελώς! Προσοχή μεγάλη..είναι θέμα υγείας!!!
Δεν είναι θέμα εταιρείας αλλά στρώματος!
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζε και η γυναικa μου και με πόνους στη μέση! Δυο φορές χρυσοπλήρωσα τις εταιρίες τύπου storm.
Η τάση της εποχής ( τώρα δεν ξέρω τι ισχύει ) ήταν να προτείνουν σκληρά και ημισκληρα στρώματα για καλό και ανατομικό ύπνο, τουλάχιστον όπου το έψαξα αυτό έλεγαν! ( Στην δεύτερη αγορά το έψαξα πολύ περισσοτερο )
Κόντρα στην "κοινή λογική" και τις πιέσεις των πωλητών που πιθανόν να πίστευαν αυτά που μου έλεγαν, κατέληξα στο λατεξ.
Ένα στρώμα που σχεδον βουλιάζεις μόλις ξαπλώσεις!
Όχι ότι ήταν φτηνό, αλλά στο μισό και ίσως πιο κάτω των άλλων στρωμάτων!
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί πουθενά δεν το προτείνουν και δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα τιμής!
Έκτοτε, εδώ και 10-15 χρόνια, ούτε κούραση, ούτε πόνος, ούτε ένα περίεργο ξύπνημα.
Προσωπικά, με ξένισε τις πρώτες δυο τρεις φορές καθώς και εγώ είχα συνηθίσει να κοιμάμαι σε τάβλες, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, αλλα τιποτα περισσότερο. Για ανατομία δεν ξέρω, αλλά σίγουρα κάνεις τον καλύτερο ύπνο!
Παραπάνω δεν το ψαξα, αλλά δεν είχα και λόγους πλέον!
Δεν είναι θέμα εταιρείας αλλά στρώματος!
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζε και η γυναικa μου και με πόνους στη μέση! Δυο φορές χρυσοπλήρωσα τις εταιρίες τύπου storm.
Η τάση της εποχής ( τώρα δεν ξέρω τι ισχύει ) ήταν να προτείνουν σκληρά και ημισκληρα στρώματα για καλό και ανατομικό ύπνο, τουλάχιστον όπου το έψαξα αυτό έλεγαν! ( Στην δεύτερη αγορά το έψαξα πολύ περισσοτερο )
Κόντρα στην "κοινή λογική" και τις πιέσεις των πωλητών που πιθανόν να πίστευαν αυτά που μου έλεγαν, κατέληξα στο λατεξ.
Ένα στρώμα που σχεδον βουλιάζεις μόλις ξαπλώσεις!
Όχι ότι ήταν φτηνό, αλλά στο μισό και ίσως πιο κάτω των άλλων στρωμάτων!
Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί πουθενά δεν το προτείνουν και δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα τιμής!
Έκτοτε, εδώ και 10-15 χρόνια, ούτε κούραση, ούτε πόνος, ούτε ένα περίεργο ξύπνημα.
Προσωπικά, με ξένισε τις πρώτες δυο τρεις φορές καθώς και εγώ είχα συνηθίσει να κοιμάμαι σε τάβλες, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, αλλα τιποτα περισσότερο. Για ανατομία δεν ξέρω, αλλά σίγουρα κάνεις τον καλύτερο ύπνο!
Παραπάνω δεν το ψαξα, αλλά δεν είχα και λόγους πλέον!
Θα συμφωνήσω σε όλα. Απλά έχε κατα νου και τον σωματότυπο του ανθρώπου και τα όποια θέματα μπορεί να έχει με το σώμα του-αγύμναστος/παχύσαρκος κλπ.
Αν πχ έχει μπόλικη λόρδωση, αποκλείεται ο ύπνος ανάσκελα και ένα στρώμα πολλλύ μαλακό θα βολέψει περισσότερο απο ένα που θα είναι "πέτρα".
Είναι πολλες οι παράμετροι οπότε ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορείς να βγάλεις.
Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος ήταν μετά από δυο εγκυμοσύνες οπότε τα παραπάνω κιλακια υπήρχαν.
Η ουσία είναι ότι με το λατεξ σταμάτησαν όλα δια μαγείας.
Περιστασιακα και όποτε έχω τύχει να βρεθώ σε παρόμοιες συζητήσεις η διαδρομή είναι περίπου η ίδια!
- Πρόβλημα ύπνου.
- Αγορά ενός "καλύτερου" στρώματος.
- Προτάσεις μόνο για σκληρό ή ημισκληρο.
- Το πρόβλημα συνεχίζεται.
Και καταλήγει η συζήτηση αν είναι καλό το στρώμα της Χ, Ψ εταιρίας!
Για ανθρώπους με ανατομικά προβλήματα δεν μπορώ να γνωρίζω αλλά προσωπικά βρήκα τη λυση μου!
Ο τρόπος ήταν πολύ απλός, αφού βέβαια την πάτησα με τη δεύτερη αγορά και τη λογική του να αγοράσουμε το καλύτερο να σωθούμε.
Που κοιμάται καλύτερα αυτός που έχει το πρόβλημα, σε ξενοδοχεία, διακοπές, σπίτια φίλων, καναπέδες; κτλ κτλ
Πχ εγώ Μουντιάλ και καναπέ δεν τον αλλάζω, έλυσα το πρόβλημα της αϋπνίας ! :p
Ε η γυναίκα μου κοιμόταν καλά οπου υπηρχε μαλακό στρώμα, ρίσκαρα στο πιο μαλακό και τα αποτελέσματα με δικαίωσαν!
STRATILATIS1
12-10-19, 21:04
έκανα μια αποτυχημένη αγορά στρώματος απ την Tailor Bed, κοντά στα 1400 ευρώ αγορα διπλού στρώματος.Φυσικά υλικά χειροποίητα κλπ.Μπορεί όλα να ισχύουν.Εδώ και λίγα χρόνια είμαι σε μόνιμη έρευνα αγοράς στρώματος.Είναι τα λατεξ και τα άλλα κατέληξα.Προσωπικα κατευθύνομαι σε μαλακά τύπου λατεξ ανεξαρτήτως μάρκας.Είναι όπως λέει και κάποιος άλλος φίλος εδώ...το ποσο πιο ξεκούραστα ειναι τα λεγόμενα μαλακά σε αντίθεση με την παλιά λογική του σκληρού...
@ ADSLgr.com All rights reserved.