Επιστροφή στο Forum : Βρύσες κουζίνας και μπάνιου, αξίζει να αγοράσεις ακριβές; Τι μάρκα προτείνετε
Ψάχνουμε για βρύσες για καινούριο σπίτι. Είδα και Grohe που άκουσα ότι είναι κορυφή. Αξίζουν τα λεφτά τους; Τα νέα μοντέλα που είναι πιο τετράγωνα είναι και πιο ακριβά.
Χρειαζόμαστε 3 βρύσες (μπανιέρα,νιπτήρας, νεροχύτης).
Είδα επίσης και ideal. Εχει δοκιμάσει κανείς;
Fiore έβαλα μία στο μπάνιο στο σπίτι που μένουμε τώρα. Αλλά μετά από μερικά χρόνια άρχισε να στάζει.
Τις Grohe να τις ψαξεις αμα πας προς τα εκει. Δεν ειναι ολα τα μοντελα καλα. Πλαστικες βιδες,ταπες που ξεκολλανε και λοιπα προβληματα. Τελευταια το ριξανε πολυ στο design και χαλασανε την ποιοτητα.
Για μενα κορυφη ειναι οι ελβετικες KWC αλλα ειναι πανακριβες.
Οι Ideal Standard είναι μια χαρά από ποιότητα. Για τις αναμεικτικές μιλάω, έχω τέτοιες στο σπίτι δεκατέσσρα χρόνια και έχει χρειαστεί να αλλάξω μόνο ένα μηχανισμό (από τις οκτώ) που έσταζε λίγο κάποια στιγμή, γύρω στη δεκαετία.
Οι Grohe, από ότι θυμάμαι από κάποιο φιλικό σπίτι που είχε θέμα κάποια στιγμή, είχαν κάτι μυστήριους μηχανισμούς με λεβιεδάκια και γραναζάκια, που σκλήραιναν με τον καιρό και θέλανε συντήρηση. Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τεχνολογία, αλλά εκείνη σίγουρα δεν θα την προτιμούσα.
Υπάρχει βέβαια και η λύση των φτηνών μπαταριών (με κόστος μικρότερο κι από ένα ανταλλακτικό μηχανισμό Ideal Standard για ορισμένες). Αν πιάνουν τα χέρια σου και δεν σε νοιάζει να τις αλλάζεις κάθε π.χ. τεσσερα-πέντε χρόνια, είναι κι αυτό μια επιλογή.
asterixxxx
23-10-14, 23:44
οτι πληρωνεις παιρνεις.....
Εγώ έχω μια κινεζική θερμομικτηκια εδώ και 14 χρόνια. Εχθές την άλλαξα πρώτη φορά μηχανισμό
Έχω μια μπαταρία μπανιέρας Ideal Standard MARA
αναμικτική με αυτόματο διανομέα (automatic diverter)
και μετάνιωσα που την πήρα.
Αυτός ο «αυτόματος διανομέας» είναι η πιο ανόητη
επινόηση που έχω δει. Μεταφέρει τη ροή από τη βρύση
στο ντους αν τραβήξουμε έναν δακτύλιο και ανοίξουμε
πολύ τη βρύση. Ως εδώ κανένας αυτοματισμός.
Αν όμως θέλουμε να λουστούμε ελαττώνοντας λίγο τη
ροή ο δακτύλιος επανέρχεται αυτόματα στην αρχική του
θέση και η ροή μεταφέρεται από το ντους στη βρύση!
Δεν υπάρχει τρόπος να λουστείς με χαμηλή ροή!
Εγώ έχω ένα μίνι διακόπτη στο ντουζ, και το βάζω όσο θέλω....
Δυστυχώς στις μπαταρίες με αυτόματο διανομέα
η ροή του ντους ρυθμίζεται με τον ίδιο μηχανισμό
που ρυθμίζει και τη ροή της βρύσης.
- - - Updated - - -
Εγώ έχω ένα μίνι διακόπτη στο ντουζ, και το βάζω όσο θέλω.... ������
Αυτός ο μίνι διακόπτης πού ακριβώς βρίσκεται;
Ασφαλώς όχι πάνω στο σπιράλ του ντους, έτσι;
Έχω βάλει ένα τέτοιο εκεί που είναι συνδεμενο το τηλέφωνο του ντουζhttp://www.alexstore.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3269&category_id=193&option=com_virtuemart&Itemid=71&lang=el και πάνω σε αυτό έχω το τηλέφωνο
Έτσι φτιάχνω μια φορά το νερό. Και όταν κάνω μπάνιο το κλείνω για οικονομία.
Η το ανοίγω όσο θέλω.
Γιατί δε μπορώ με την θερμο/κη μπαταρία. Μου σπάει τα νεύρα
Manolis_karas
13-12-14, 18:07
Σήμερα αγόρασα αναμεικτική βρύση νιπτήρα. Theorema 70 ευρώ. Η προηγούμενη ήταν πάλι Theorema και κράτησε 26 χρόνια. Η αντίστοιχη (περίπου) Grohe στοίχιζε 130 ευρώ και οι Ideal Standard 240-250 ευρώ.
Τζάμπα λεφτά ρε δίνεται σε βρύσες. Πάρε μια με ένα 50ρικο. Και είσαι βασιλιάς.
Όταν χαλάσει η βρύση χαλάει ο μηχανισμός που έχει 5 ευρώ. Τον αλλάζεις και πάλι είσαι βασιλιάς
Manolis_karas
13-12-14, 20:33
Μόλις έγινε η αντικατάσταση. Δεν υπάρχει καμία σχέση στην ποιότητα κατασκευής της παλιάς με την καινούργια στα εξαρτήματα σύνδεσης και στερέωσης. Στην παλιά είναι μασίφ μπρούτζινα και βαριά, χωρίς να υπάρχουν οξειδώσεις, η βρύση ξηλώθηκε γρήγορα. Στην καινούργια είναι επινικελωμένα και ελαφριά, θα κρατήσουν;
Πάντως η φτηνή σειρά της Ideal Standard δεκαπέντε χρόνια δεν έχει παραπονεθεί, εκτός από ένα μηχανισμό στους οκτώ.
Manolis_karas
13-12-14, 20:49
Εμένα δεν μου έδειξαν φτηνότερες Ideal Standard. Πιθανόν το μαγαζί προωθεί άλλες. Επαρχία με ελάχιστες επιλογές.
Δες στο skroutz, η φτηνότερη γύρω στα 15, οι δικές μου μάλλον ειναι των 30
Manolis_karas
13-12-14, 22:51
Επαρχία με ελάχιστες επιλογές. Πήγα και απροετοίμαστος (δεν το είχα ψάξει στο Internet), αλλά και πάλι, να πάω 70 χιλιόμετρα να αγοράσω κάτι και να χρειαστεί 1 ο/οο να το γυρίσω πίσω, δεν λέει. :evil::evil::evil:. Ελπίζω τουλάχιστον να βγει καλή. :bless:
Στις χρωμε οχι viakal. Ξύδι με σοδα.
Χαλάει το χρώμα με τα χημικά
Εγώ έχω μια βρύση που την πήρα 30 ευρώ.... Δε θυμάμαι μάρκα.. Στα 10 χρόνια μια φορά άλλαξα μηχανισμό.... Ενώ άλλοι.... Πάει ο υδραυλικος και τους αλλάζει όλη τη βρύση.
Εγώ αν μπορώ να βρω μηχανισμό την φτιάχνω.... Και 20€ να ζητήσεις. Ο άλλος γλιτώνει τα 30€ με 50€ για τη καινούργια βρύση
Εγώ έχω μια βρύση που την πήρα 30 ευρώ.... Δε θυμάμαι μάρκα.. Στα 10 χρόνια μια φορά άλλαξα μηχανισμό.... Ενώ άλλοι.... Πάει ο υδραυλικος και τους αλλάζει όλη τη βρύση.
Εγώ αν μπορώ να βρω μηχανισμό την φτιάχνω.... Και 20€ να ζητήσεις. Ο άλλος γλιτώνει τα 30€ με 50€ για τη καινούργια βρύση
Πάντως έχει και αυτή το μειονέκτημα που έχει
και η δική μου και χρειάστηκε να βάλεις και
τον μίνι διακόπτη για το ντους. Τον οποίο
έβαλα κι εγώ και είναι πολύ βολικός.
Είναι πολύ βολικος ο διακόπτης εκεί.....
Πράγματι λύνει το πρόβλημα και όπως φαίνεται
όλες οι αναμικτικές μπαταρίες με αυτόματο
διανομέα έχουν σχεδιαστεί με τον ίδιο τρόπο.
Δεν θα συνιστούσα σε κανέναν να πάρει τέτοια
μπαταρία.
@ ADSLgr.com All rights reserved.