PDA

Επιστροφή στο Forum : Paypal ως αποταμιευτικός λογαριασμός

Σελίδες : [1] 2 3

cool11
11-11-14, 13:01
Ηθελα να κανουμε μια συζητηση, ειδικα για το ενδεχομενο χρησης του Paypal, ως 'αποταμιευτικό' μέσο/λογαριασμός, και μάλιστα παγκοσμίου επιπέδου.

Η ιδέα στριφογυρίζει επί χρόνια στη σκέψη μου, κι ήθελα να το εξετάσουμε, κατά πόσο είναι χρήσιμο, αξίζει τον κόπο, πετυχαίνει τον σκοπό του, να χρησιμοποιεί κάποιος το paypal, όχι απλά για ηλεκτρονικές αγορές και υπηρεσίες, αλλά με σκοπο:

- την μακροχρόνια αποταμίευση
- το upload χρηματων σε ένα παγκόσμιο, υπερεθνικό τραπεζικό σύστημα, αποφεύγοντας τραπεζικούς κινδύνους της χώρας στην οποία ζεις (πχ Ελλάδα...)
- την ευελιξία να έχεις τα χρήματά σου σε ένα σύστημα στο οποίο εύκολα το διαχειρίζεσαι από οπουδήποτε στον πλανήτη (γίνεται και με ebanking για καθε τραπεζα μεν, αλλα υπαρχει αρκετα στενο 'δεσιμο' με την εκαστοτε χωρα).

Εχοντας ενα αξιόλογο ποσό στο paypal ανεβασμένο, δεν αποτελεί μια εύκολη-γρήγορη-καλή εξασφάλιση, από το να τα έχω πχ σε μια ελληνική τράπεζα, με όλους τους 'κινδύνους', μικρότερους ή μεγαλύτερους; Πχ τυχον πιθανή χρεοκωπία χώρας, τραπεζικη κατάρρευση, άμεσα να ξέρει το κράτος τα πάντα για την τραπεζική μου εικόνα κλπ.

Ενώ, αν έχω τα χρήματα μου στο paypal, δεν ειναι πιο 'εξασφαλισμένα' απο αποταμιευτικής απόψεως; Ανά πάσα στιγμή πχ μπορώ να μεταναστεύσω, και διχως εμβάσματα, μετρητά κλπ, να ανοίξω ενα τραπεζικο λογαριασμό στην χωρα που θα βρεθω, και να συνδεσω μια καρτα/λογαριασμο με το paypal μου, και να εχω ευκολα/αμεσα/γρηγορα, χρήματα.
Ουτε 'σηκωσε' χρηματα, ουτε διατυπωσεις, ουτε πολλα μετρητα πανω μου με κινδυνους κλπ

Ή εφόσον είμαι ένας καθημερινός πολίτης της χώρας και όχι κανένας πλούσιος, από το να μπλεκω με διατυπώσεις με ξενες τραπεζες (και τα χουν κανει και δυσκολα, και δεν εχω ουτε χρονο ουτε χρημα, ουτε αξιζει τον κοπο της διαχειρισης για τοσα λιγα χρηματα...), ευκολα ανεβαζω οτι θελω στο paypal και τα 'ξεχνω' εκει.
Διχως φοβους για τυχον χρεοκωπία Ελλαδας, ελληνικων τραπεζων, επιστροφη στη δραχμή, τυχον πόλεμική σύρραξη (μακριά από εμάς) κλπ

Σας ανέλυσα σε γενικές γραμμές όλο το σκεπτικό μου, για χρήση του Paypal ως εναν σταθερό και αξιοπιστο τροπο αποταμίευσης, ανεξάρτητα από χώρα/χρονικές συγκυρίες κλπ, με όλα τα θετικά που βλέπω να έχει, και θα ήθελα και τη δική σας συνεισφορά στη σχετική συζήτηση, για το πως κρίνετε και βλέπετε το όλο εγχείρημα.

Archon
11-11-14, 13:08
Καλυτερα κατω απο το στρωμα. Ποιος σου εγγυαται οτι δεν θα κανουν υπεξαιρεση των χρηματων οι κυριοι του paypal? Οπως δεν σου εξασφαλιζουν οι τραπεζες τα χρηματα σου, ετσι και το ηλεκτρονικο χρημα δεν ειναι σιγουρο. Σιγουρα ειναι πολυ πιο ευκολο αν πας σε αλλη χωρα να μπορεις να κανεις την δουλεια σου αλλα εχει και αυτο τους κινδυνους του. Ειμαι υπερ της σκεψης σου αλλα ειναι επιφοβο.

Gianniskriti
11-11-14, 13:17
Ολα ειναι αέρας, ούτε το PayPal θα σε διασφαλισει σε περίπτωση καταιγιδας

cool11
11-11-14, 13:25
Ολα ειναι αέρας, ούτε το PayPal θα σε διασφαλισει σε περίπτωση καταιγιδας

Καλυτερα κατω απο το στρωμα. Ποιος σου εγγυαται οτι δεν θα κανουν υπεξαιρεση των χρηματων οι κυριοι του paypal? Οπως δεν σου εξασφαλιζουν οι τραπεζες τα χρηματα σου, ετσι και το ηλεκτρονικο χρημα δεν ειναι σιγουρο. Σιγουρα ειναι πολυ πιο ευκολο αν πας σε αλλη χωρα να μπορεις να κανεις την δουλεια σου αλλα εχει και αυτο τους κινδυνους του. Ειμαι υπερ της σκεψης σου αλλα ειναι επιφοβο.

Θεωρω οτι ειναι ασφαλεστερο να αποταμιευεις σε ενα παγκοσμιο τραπεζικο συστημα, υπερ-τοπικο, και με εκατοντάδες εκατομμυρια χρηστες,
απο την όποια εξασφάλιση μπορει να εχεις, σε ένα ελληνικό κράτος - απατεώνα (μην ξεχάσετε να δηλώσετε ακατάσχετο λογαριασμο, παρεπιπτόντως...)
καθώς και στο 'λαμογέ' ελληνικο κρατικοδίαιτο τραπεζικό σύστημα...
Δεν ξέρω αν ειναι λαθος αυτη η θέωρηση, αλλά αυτό πιστεύω με όσα έχω δει να συμβαινουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρονια.
Ωστοσο, περιμένω να δω και τις απόψεις σας.

cranky
11-11-14, 13:29
Καλυτερα κατω απο το στρωμα. Ποιος σου εγγυαται οτι δεν θα κανουν υπεξαιρεση των χρηματων οι κυριοι του paypal? Οπως δεν σου εξασφαλιζουν οι τραπεζες τα χρηματα σου, ετσι και το ηλεκτρονικο χρημα δεν ειναι σιγουρο.
Aυτό ακριβώς. :oneup:

Archon
11-11-14, 13:29
Θεωρω οτι ειναι ασφαλεστερο να αποταμιευεις σε ενα παγκοσμιο τραπεζικο συστημα, υπερ-τοπικο, και με εκατοντάδες εκατομμυρια χρηστες

Ασφαλεστερο απο τι? Που ξερεις αν αυριο του στραβωσει του admin του paypal και τα σηκωσει ολα τα λεφτα? Δεν μπορεις να εμπιστευτεις κανεναν απλα τα εμπιστευεσαι στον λιγοτερο επιφοβο.

sdikr
11-11-14, 13:36
Ελπίζω να έχεις ακούσει για το πάγωμα λογαριασμών στο paypal γιατί κάποιος σου έκανε μια αναφορά και μετά άντε να βρεις άκρη

cool11
11-11-14, 13:38
Ελπίζω να έχεις ακούσει για το πάγωμα λογαριασμών στο paypal γιατί κάποιος σου έκανε μια αναφορά και μετά άντε να βρεις άκρη

Οχι. Για πες.

gcf
11-11-14, 13:59
Υπάρχουν περιπτώσεις που παγώνει ο λογαριασμός γιατί έγινε μια καταγγελία, ή κάτι τους φάνηκε ύποπτο, όπως πχ σε γνωστό μου που πήγε να διορθώσει το πατρώνυμό του, και μετά έχει αρκετή διαδικασία για αποκτήσεις πρόσβαση ξανά.

dimitri_ns
11-11-14, 14:07
Για πόσα λεφτά μιλάμε ?

cool11
11-11-14, 14:19
Λιγα χρηματα...μέσος έλληνας εργαζόμενος, ας μην μπουμε σε λεπτομέρειες σε αυτο.

dimitri_ns
11-11-14, 14:35
Αν μιλας για 2-3 χιλιάρικα, παίζει.
Αν μιλας για πάνω από 10 ΠΟΤΕ

Σιγουριά και ασφάλεια σ'αυτή τη ζωή δεν υπάρχει

Αν ξεπεράσεις το βασικό (υγεία, που θα στα φάνε η γιατροί), το μόνο που παρέχει ασφάλεια και σιγουριά είναι ένα σπίτι στο χωριό με 3-4 στρέματα δικές σου καλλιέργειες και ζωντανά. Το μόνα λεφτά που χρειάζεσαι είναι για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Επιμένω στο χωριό και όχι κοντά σε μεγάλη πόλη, γιατί κλέβουνε τα πάντα, από σύνταξη μέχρι κοτόπουλα και ντομάτες

Μάλλον καλύτερα να τα καταναλώσεις .. :p

8anos
11-11-14, 22:30
η κουβέντα έχει ξαναγίνει για το εαν το παυπαλ ειναι ασφαλές σημείο να βάλεις τα λεφτά σου, μάλιστα ξεκίνησε πάλι απο τον κοολ11

http://www.adslgr.com/forum/threads/624379-Καταθεσεις/page107

διαβάστε απο το μήνυμα 3197 και κάτω

cool11
11-11-14, 22:55
η κουβέντα έχει ξαναγίνει για το εαν το παυπαλ ειναι ασφαλές σημείο να βάλεις τα λεφτά σου, μάλιστα ξεκίνησε πάλι απο τον κοολ11

http://www.adslgr.com/forum/threads/624379-Καταθεσεις/page107

διαβάστε απο το μήνυμα 3197 και κάτω

Καποτε καπου το ξανα ειχα θιξει, πριν ανοιξω το θεμα εψαξα και δεν το βρηκα.
Δεν βρηκα να ειναι εκει που λες.
Οπως και να χει, τοσα θεματα εχουν ανοιχτει για paypal, αυτο ειναι εξειδικευμενο πανω στην αποταμιευση, και καλυτερα ξεχωριστα να μην χανεται αυτη η ειδικη πληροφοριση μεσα στις γενικες συνηθισμενες πληροφοριες για paypal.

8anos
11-11-14, 23:24
να κανω μια παραθεση λοιπον :

Ειλικρινα αυτο το ακουω για πρωτη φορα!!!!!

Εχεις κάποια πηγή για αυτό;

Εφοσον ανεβαζει χρηματα απο τραπιζικο λογαριασμο τα χρηματα "μενουν" στην τραπεζα απο την αποια ανεβηκαν μεχρι να ζητηθει συναλλαγη λογικα.

Δεν νομιζω, αλλα ας μας πει κανενας ψαγμενος με paypal.

αν προσπαθησεις να μεταφερεις χρηματα σου εβγαζε το μηνυμα *ειμαι σε δημοσιο υπολογιστη τωρα και δεν μπαινω στο παυπαλ τωρα για να το δοκιμασω

+

Το ειχα κοιταξει παλαιοτερα προκειμενου να εχω φυλαγμενα εκει καποια χρηματα που να μου δινουν τη δυνατοτητα να βγάλω ενα εισιτήριο και να επιβιώσω για ενα μηνα
το ιδιο το παυπαλ λεει οτι ειναι εταιρεία πληρωμων και μεταφορας χρηματων και οχι τραπεζα και οτι τα χρηματα δεν ειναι ασφαλισμενα ή μαλλον να το πουμε πιο σωστα δεν καλυπτονται απο την κρατικη εγγυηση σε περιπτωση χρεωκοπειας.

1.1 PayPal is only a Payment Service Provider.
.............Since the service is limited to E-money, which does not qualify as a deposit or an investment service in the sense of the Law, you are not protected by the Luxembourg deposit guarantee schemes provided by the Association pour la Garantie des Dépôts Luxembourg (AGDL).
.......
οταν μεταφέρεις χρήματα λοιπόν για να ειναι διαθέσιμα στο υπόλοιπο του λογαριασμού σου, αυτά θα καταθετηθουν σε λογαριασμό της παυπαλ στην "Bank of America N.A., Athens". Εαν εκει τα χρήματα ειναι ασφαλή δεν ξέρω.
Σαν συμπερασμα : Δεν θα πρότεινα τη χρήση του παυπαλ για φύλαξη μεγάλου ποσού χρημάτων

http://www.adslgr.com/forum/threads/270024-PayPal-Ερωτησεις/page35?p=4683984#post4683984

In a nutshell , από ότι διάβασα,
To branch της BoA στην Ελλάδα χρησιμοποιείται ως handler των συναλλαγών όπως αυτή που ανέφερες, προφανώς το paypal δεν ειναι τραπεζικός οργανισμός (άρα και δεν εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών, αυτό ειναι δουλειά της BoA στη περίπτωση μας).

Παραμένει ενδιαφέρον πάντως το τι ακριβώς συμβαινει με τα χρήματα που στέλνει κάποιος στo PayPal σε αυτές τις περιπτώσεις, υπό την έννοια ότι δεν είναι κανονικός καταθετικός λογ/σμός.. υπό αυτό το πρίσμα όντως δεν καλύπτεσαι από τις διατάξεις προστασίας των καταθέσεων, όμως ενδιαφέρον ερώτημα παραμένει το αν το χέρι της ECB μπορεί να βάλει χέρι σε κάτι που
α. ειναι e-money
β. δεν αποτελεί καταθετικό λογ/σμό (in the sense of the law).

Θα μπορούσε κάποιος να κάνει κάποιο ερώτημα ή να πάρει τα ρίσκα του..

Εκτιμω οτι παρα το οτι δεν δινει καποια διασφαλιση το paypal, πιο ασφαλες ειναι για τυχον βιαιο κουρεμα, σε σχεση με εναν ελληνικο τραπεζικο λογαριασμο...

Αν οντως υπαρχει παραρτημα της τραπεζας της αμερικης στην ελλαδα υπακουει στο Ελληνικο καθεστως και σε περιπτωση κουρεματος κουρευεται και εκει.

To θέμα είναι αν η Bank of America, Athens έχει άδεια απο την ΤτΕ οπότε και θα υπάγεται στην ECB. Αν ισχύει αυτό ο λογαριασμός του paypal θα υποστεί το όποιο κουρεμα (υποθέτω οτι αυτός ο λογαριασμός έχει πάνω απο 100κ) και θα χάσουν όλοι όσοι έχουν"ανεβάσει" χρήματα εκεί. Το οποιο είναι ακόμα χειρότερο σεναριο μιας και κάποιος που έχει ας πουμε 10κ τα οποια υπο ιδανικές συνθήκες προστατευονται, τώρα δεν θα προστατευτουν.

Ολα αυτα έχουν νόημα αν η BoA,A έχει άδεια απο την ΤτΕ και κατ' επεκταση ελέγεται απο την ΕΚΤ.

(τα παραπάνω είναι μια λογική σκέψη, χωρις να βασίζονται σε πραγματική πληροφορία)

Σταλίνα, είσαι βέβαιος γι'αυτό που λες; Μου φαίνεται πως μη εσκεμμένα παραπληροφορείς ;)

Εάν ένας Έλληνας πολίτης καταθέσει τα χρήματά του σε τράπεζα του ΗΒ ή της Γαλλίας από πού εξάγεις το ότι ένα haircut θα τον έπιανε;;;;; Στην κυπριακή περίπτωση έπιασε όσους είχαν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες και κανέναν άλλο. Γι'αυτό και το νησί βούηξε και βουίζει από συγγενείς και κολλητούς του προέδρου που 1-2 μέρες πριν ξαφνικά έβγαλαν εκατομμύρια και τα έστειλαν προς ΗΒ ή αλλού ;) (Καθώς και αρκετοί άλλοι ενδοσυστημικοί Κύπριοι από όσα λέγονται).

Στην τελική αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το ΗΒ θα έβγαινε εκτός ΕΕ πριν καλά καλά εφαρμοζόταν μια τέτοια απόφαση :p

- - - Updated - - -

και συνεχιζεται στην επόμενη 108 σελιδα http://www.adslgr.com/forum/threads/624379-Καταθεσεις/page108

stefp
15-11-14, 23:51
πάντως με το να έχει δικό του ξεχωριστό τίτλο το thread το προσέχεις ευκολότερα, εγώ τώρα που χάζευα παλιότερα άρθρα να δω τι έχω χάσει (γιατί κάποιο καιρό δεν προλαβαίνω να διαβάσω) το πρόσεξα, ενώ μέσα σε άλλο πιθανώς να μην του 'δινα σημασία :)
συν μια ερώτηση που έκανα σε άλλο thread για το ΠΩΣ βρίσκω με αναζήτηση στο adslgr κάτι που θέλω μέσα σε ένα συγκεκριμένο thread με 1000+ ποστ! (το ρωτάω κι αλλού αυτό , αλλά λέω μη μου φέξει κι εδώ :p)

cranky
15-11-14, 23:53
(το ρωτάω κι αλλού αυτό , αλλά λέω μη μου φέξει κι εδώ :p)
Σου έφεξε στο άλλο νήμα. :p

stefp
16-11-14, 00:07
ωπ, ο πανταχού παρών !! (και τα πάντα απαντών ) !!! :lol:
σ'ευχαριστώ κι εδώ! το δοκίμασα και παίζει ακριβώς όπως ήθελα! :oneup:

- - - Updated - - -

επί τη ευκαιρία (και πάλι!) δε θα ήταν χρήσιμο ένα thread με οδηγίες/απορίες/βοήθεια για τη χρήση του site και τέτοια? Αν κι απαντάτε σε οποιοδήποτε μεν thread τεθεί κάποια ερώτηση, αλλά λέω με τη λογική ότι να'ναι μαζεμένες κάπου απορίες και να ξέρει οποιος θέλει να ρωτήσει/ψάξει εκεί απευθείας κάτι. Εκτός αν υπάρχει και δεν το'χω πάρει χαμπάρι .. (το οποίο δεν αποκλείεται , αλλά νομίζω είχα ψάξει παλιότερα και δε βρήκα κάτι τέτοιο)

cranky
16-11-14, 01:03
Εκτός αν υπάρχει και δεν το'χω πάρει χαμπάρι ..
Εδώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/55433-%CE%91%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-forum-%28%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%29-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD) είσαι. http://www.en.kolobok.us/smiles/standart/yes4.gif

cool11
29-04-15, 09:46
Το paypal, αν και συνδεδεμενο με τον τραπεζικο λογαριασμο που θα δηλωσεις, δεν ειναι ανεξαρτητο απο την συνδεδεμενη τραπεζα;
Αν εγω ανεβασω χρηματα στο paypal, δεν βρισκονται πια στο Paypal? Δεν εχουν φυγει απο την τραπεζα μου;

Αν γινει το οτιδηποτε στην τραπεζα μου οσον αφορα τον τραπεζικο μου λογαριασμο, δεν νομιζω οτι εχει επιπτωση στα χρηματα που εχουν ανεβει στο paypal, αλλα ας το συζητησουμε.

gcf
03-05-15, 19:03
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι καλή ιδεα η χρήση του Paypal σαν αποταμιευτικού λογαριασμού γιατί είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να σου παγώσουν το λογαριασμό, αν γίνει κάποια συναλλαγή που τους φανεί ύποπτη, ή ακόμη και μια απλή αλλαγή στοιχείων.

lady_in_black
03-05-15, 19:36
Αγορασε χρυσο και χτίσε τον στο σπίτι σου!

Θα είναι ωραίο ντεκόρ με κρυφό φωτισμό πίσω από την γυψοσανίδα.

cool11
05-05-15, 13:27
Παρεπιπτοντως ομως, διαβαζω για την 'επικινδυνοτητα' της αποταμιευσης στο paypal, ενω σημερα ανακοινωθηκε οτι θα χρεωνουν ολες ανεξαιρετως τις αναληψεις στις τραπεζες...
Για να δουμε τελικα, ποσο 'ρισκο' εχει η αποταμιευση στο paypal (alone-τα στελνω και τα αφηνω/ξεχναω εκει), σε σχεση με την κλασικη της αποταμιευσης -σε τι αλλο- στην τραπεζα...

jlian
06-05-15, 13:20
Αμα χρεοκοπήσει η paypal, υπάρχει καμιά ασφάλιση για τα χρήματα σου;

cool11
06-05-15, 13:21
Αμα χρεοκοπήσει η paypal, υπάρχει καμιά ασφάλιση για τα χρήματα σου;

Εσυ θεωρεις πιθανοτερο να χρεωκοπησει η paypal, ή μια ελληνικη τραπεζα; Για πες μου;

jlian
06-05-15, 13:23
Οχι θεωρώ πιο απίθανο να χρεοκοπήσει μια διεθνής τράπεζα, οπότε βάλε τα λεφτά σου καλύτερα εκεί, παρά σε όπου να 'ναι

cool11
06-05-15, 13:28
Οχι θεωρώ πιο απίθανο να χρεοκοπήσει μια διεθνής τράπεζα, οπότε βάλε τα λεφτά σου καλύτερα εκεί, παρά σε όπου να 'ναι

Ειλικρινης αποψη σου ή ....πλακατζιδικη;;;
(κουβεντα κανουμε εξαλλου)

jlian
06-05-15, 14:42
Καθόλου πλακατζίδικη. Αν σε ενδιαφέρει να διατηρείς κάποια χρήματα στο εξωτερικό (γενικά μιλάω), τι καλύτερο να έχεις ενα λογαριασμό multicurrency σε κάποια διεθνή τράπεζα με αξιολόγηση Α, παρα στις Ελληνικές τράπεζες με αξιολόγηση C, ή στο paypal, το οποίο btw δεν υπόκειται σε καμία εποπτική αρχή. Κοινώς κάνουν οτι θέλουν με τα λεφτά σου όποτε γουστάρουν, κι αντε βρες άκρη μετα.

stefp
07-05-15, 20:14
Προσωπικά πιο αξιοπιστο θεωρώ το paypal παρά π.χ.την HSBC ή τη Barkleys ή δεν ξέρω ποιά...
Απλά στην παρούσα φάση δε με απασχολεί καθόλου το θέμα "τι να κάνω αυτά που μου περισσεύουν" :p

cool11
14-05-15, 12:19
Δεν περιμενα παντως τοσο αμφισβητηση για το paypal, οταν μαλιστα ολοι το εμπιστευονται ως την πλεον σοβαρη δικλειδα ασφαλειας για τις συναλλαγες τους...
Οι περισσοτεροι οσοι κανουμε δικτυακες συναλλαγες, ευχαριστως (και με peace of mind) κανουμε αγορες δινοντας το paypal μας, εναντι του να δωσουμε πχ τον αριθμο της καρτας μας...

vgiozo
14-05-15, 13:55
Το paypal, αν και συνδεδεμενο με τον τραπεζικο λογαριασμο που θα δηλωσεις, δεν ειναι ανεξαρτητο απο την συνδεδεμενη τραπεζα;
Αν εγω ανεβασω χρηματα στο paypal, δεν βρισκονται πια στο Paypal? Δεν εχουν φυγει απο την τραπεζα μου;

Αν γινει το οτιδηποτε στην τραπεζα μου οσον αφορα τον τραπεζικο μου λογαριασμο, δεν νομιζω οτι εχει επιπτωση στα χρηματα που εχουν ανεβει στο paypal, αλλα ας το συζητησουμε.

Ειπώθηκε ήδη όπως διάβασα γρήγορα το θέμα, αλλά το επαναλαμβάνω, πως όταν έχεις χρήματα στον paypal λογαριασμό σου, αυτά στη πραγματικότητα είναι κατατεθειμένα σε έναν λογαριασμό (τοπικού υποκαταστήματος) της Bank of America.

Για να κρίνει κανείς λοιπόν κατά πόσο είναι ασφαλή τα χρήματά του εκεί, θα πρέπει να διερευνήσει το ακριβές νομικό καθεστώς που διέπει τη τράπεζα.

Δεν νομίζω πως υπόκειται σε έλεγχο από την ΕΚΤ, αλλά μπορεί να εκτίθεσαι σε άλλου τύπου κινδύνους από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκεται για διεθνή τραπεζικό οργανισμό, ο οποίος μάλιστα αντιπροσωπεύει την "τοξική" σύνθεση επενδυτικής και εμπορικής τραπεζικής και ο οποίος πρωτοστάτησε στην εξαπάτηση με τοξικά ομόλογα δημόσιων οργανισμών στις ΗΠΑ...
...φρέσκο το μελάνι στο "συγχωροχαρτι" των μόλις 17δις που πλήρωσε η τράπεζα το 2014...τα θάβουμε κάτω από το χαλί και συνεχίζουμε...

...φοβάσαι την Εθνική, τη Πειραιώς, την Εμπορική; Ίσως θα έπρεπε να έχεις περισσότερους λόγους να φοβάσαι την BoA...

cool11
14-05-15, 14:01
...φοβάσαι την Εθνική, τη Πειραιώς, την Εμπορική; Ίσως θα έπρεπε να έχεις περισσότερους λόγους να φοβάσαι την BoA...

Υποστήρικτής της άποψης 'παπούτσι απο τον τόπο σου' (κι ας ειν' και μπαλωμένο....), σωστα;;;

vgiozo
14-05-15, 14:06
Ο,τι νά'ναι, κάνε ό,τι νομίζεις...αφού το ζύγιζες και το έψαξες...

cool11
14-05-15, 14:08
Ο,τι νά'ναι, κάνε ό,τι νομίζεις...αφού το ζύγιζες και το έψαξες...

Δεν κατεληξα. Το συζηταμε. Και καλα κανεις και διατυπωσες την αποψή σου.
Ο καθενας μπορει να συνεισφερει στην συζητηση.
:)

raspoutiv
14-05-15, 14:15
αγόρασε bitcoin να με πιάνει τίποτα και να μην τρέχεις. (εκτός απ τα χρηματιστηριακά του σκαμπανεβάσματα)

cool11
17-06-15, 10:24
αγόρασε bitcoin να με πιάνει τίποτα και να μην τρέχεις. (εκτός απ τα χρηματιστηριακά του σκαμπανεβάσματα)

Το Bitcoin ανεβαίνει καθώς οι ανησυχίες στην Ελλάδα εντείνονται. Στο ψηφιακό νόμισμα στρέφονται οι Έλληνες καταθέτες
www.huffingtonpost.gr/2015/06/17/bitcoin-ellada_n_7600634.html

Ειναι (θεωρητικα τουλαχιστον) πιο ασφαλες το bitcoin απο το paypal?

8anos
17-06-15, 10:55
Το Bitcoin ανεβαίνει καθώς οι ανησυχίες στην Ελλάδα εντείνονται. Στο ψηφιακό νόμισμα στρέφονται οι Έλληνες καταθέτες
www.huffingtonpost.gr/2015/06/17/bitcoin-ellada_n_7600634.html

Ειναι (θεωρητικα τουλαχιστον) πιο ασφαλες το bitcoin απο το paypal?

ειναι σαν συγκρίνεις ντομάτες με μπριζόλες

cool11
18-06-15, 13:13
Για το bitcoin ομως εχουν διαρρευσει ουκ ολιγες ιστοριες περι της αξιοπιστιας του, και πειτε μου οτι ειμαι λαθος.

Δεν νομιζω οτι εχουν τεθει ποτε τετοια θεματα, τετοιας σοβαροτητας & εκτασης, περι αξιοπιστιας, για το paypal, οπως για το ....bitcoin!

DaRk
18-06-15, 15:22
Για μακροχρόνια αποταμίευση θα έμενα μακριά από το bitcoin. Τώρα όσο αναφορά το paypal δεν είναι κακή ιδέα, αλλά όχι για μεγάλα ποσά. Γιατί όπως ήδη σου έχουν αναφέρει, έχουν υπάρξει αρκετά περιστατικά παγώματος λογαριασμών.

cool11
22-06-15, 09:29
Μπορειτε να μου πειτε μερικες 'χτυπητες' περιπτωσεις, παγωματος λογαριασμων σε paypal?
Αν πχ περα απο τον υπαρχον λογ/μο μου paypal που εχω για χρηση σε ηλεκτρονικες αγορες,
ανοιξω εναν νεο λογαριασμο (μπορω φανταζομαι να εχω 2ο account?), τον οποιο δεν χρησιμοποιω πουθενα(μονο connection η συνδεση με την ελληνικη τραπεζα, για να κανω upload/download χρηματων), εχει οντως πιθανοτητες παγωματος ο εν λογω λογαριασμος, οπως ενας αλλος που χρησιμοποιειται για αγορες;
Θα μπορουσα πχ το 2ο account να το ειχα ως 'αποθηκη'/αποταμιευση, αποκλειστικα και μονο γι'αυτη τη χρηση.

gcf
22-06-15, 09:55
Να μια περίπτωση παγώματος: κάποιοι πήγαν να κάνουν αυτό που λες με δεύτερο λογαριασμό και τους πάγωσαν και τους δύο.

cool11
22-06-15, 10:16
Να μια περίπτωση παγώματος: κάποιοι πήγαν να κάνουν αυτό που λες με δεύτερο λογαριασμό και τους πάγωσαν και τους δύο.

Μαλλον απαγορευεται η δημιουργια 2ου λογ/μου ανα φυσικο προσωπο;

gcf
22-06-15, 17:21
Ναι, επίσης είναι παράξενοι στις αλλαγές προσωπικών στοιχείων. Σε άτομο που γνωρίζω πάγωσε ο λογαριασμός για πάνω από 3 μήνες επειδή πήγε να αλλάξει τον τρόπο που είχε γράψει το μικρό του όνομα.

stefp
22-06-15, 23:08
Για αλλαγές προσωπικών στοιχείων, για 2ους λογαριασμούς κτλ αυτομάτως μπαίνεις σε κατηγορία ως "ύποπτος" για ξέπλυμα χρημάτων, πιθανές απάτες και τέτοια, οπότε τρέχεις να αποδείξεις μετά ότι υπήρχε λάθος ή κάποιος λόγος ή κτλ... Κι εγώ κάποια κοτσάνα είχα κάνει σε κάποια φάση και βρέθηκα με διπλούς λογαριασμούς με κάποιον πολύ παλιό και ξεχασμένο που είχα (καθώς ενδιάμεσα είχα αλλάξει διεύθυνση, ταυτότητα -γιατί μου την είχαν κλέψει- κι άλλα τέτοια), δεν είχε φανεί πουθενά ότι είμαι το ίδιο πρόσωπο, συνωνυμίες υπάρχουν, (εγώ είχα ξεχάσει ότι είχα τον 1ο λογαριασμό) κι όταν κάπου έγινε ένα θέμα, μου τα κλειδώσαν όλα κι έστελνα και ξαναστελνα ότι χαρτιά να'ναι και βεβαιώσεις...

Godian
25-06-15, 16:46
Παιδιά πως μπορώ να βάλω λεφτά μέσα στους λογαριασμό της paypal για να κάνω κάποια αγορά. Έτσι ώστε άμα δε πάει καλά και πάρω τα λεφτά μου πίσω να ξανά μπουν στην paypal και όχι στο λογαριασμό της τράπεζας μου γιατί χάνω πολλά λεφτά άμα ψωνίσω σε δολάρια με την μετατροπή του νομίσματος

sdikr
25-06-15, 16:49
Παιδιά πως μπορώ να βάλω λεφτά μέσα στους λογαριασμό της paypal για να κάνω κάποια αγορά. Έτσι ώστε άμα δε πάει καλά και πάρω τα λεφτά μου πίσω να ξανά μπουν στην paypal και όχι στο λογαριασμό της τράπεζας μου γιατί χάνω πολλά λεφτά άμα ψωνίσω σε δολάρια με την μετατροπή του νομίσματος

Το ίδιο πράγμα θα γίνει και με το να τα έχεις στο paypal, + που θα έχεις την προμήθεια εμβάσματος

Godian
25-06-15, 16:51
Το ίδιο πράγμα θα γίνει και με το να τα έχεις στο paypal, + που θα έχεις την προμήθεια εμβάσματος

Δηλαδή άμα κάνω μια αγορά 200 δολάρια και τα λεφτά τα έχω μέσα στην paypal, και μου τα επιστρέψουν πίσω για οποιαδήποτε λόγο. Τα λεφτά θα πληρώσω τίποτα;;

sdikr
25-06-15, 16:58
Δηλαδή άμα κάνω μια αγορά 200 δολάρια και τα λεφτά τα έχω μέσα στην paypal, και μου τα επιστρέψουν πίσω για οποιαδήποτε λόγο. Τα λεφτά θα πληρώσω τίποτα;;

Για να τα βάλεις απο την τράπεζα σου στο paypal θα πληρώσεις έμβασμα σε τράπεζα εσωτερικού

cool11
29-06-15, 22:14
Μ'αρεσει που ανοιξα και θεμα για 'αποταμιευση' στο paypal, ξεχνοντας τις χιλιες μυριες ιστοριες του αλλου μου θεματος περι 'απωλειας ελπιδας για τουτη τη χωρα'.

Καθως, στο Ελλαδισταν, απαγορευεται να κανεις ονειρα, πλανα κλπ.

Απαγορευσαν καθε συναλλαγη με paypal-ελεω απαγορευσης συναλλαγων με εξωτερικου, και τελος!
Τελος paypal, τελος ebay.

Ελλάδα. Παντα μια δυσαρεστη εκπληξη σε περιμενει.
Παντα προς το χειροτερο.

:(

stefp
01-07-15, 00:36
Για αποταμιευτικά σε τέτοιες περιπτώσεις πιο λογικά είναι τα skrill και τέτοια, αλλά και πάλι όπως αναφέρεται σε άλλο νήμα πέφτουν μπλοκαρίσματα κι εκεί. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα σκέφτεσαι και μόνο για μεγάλα ποσά θα άξιζε να μπεις στον κόπο. Π.χ. να βάλεις στο skrill 50.000€ και τώρα με την κρίση να σηκωθείς και να πας Αγγλία ένα ταξιδάκι και να τα κάνεις ανάληψη από εκεί :)

@ ADSLgr.com All rights reserved.