Επιστροφή στο Forum : TP-LINK TL-WA901ND - πρόβλημα σύνδεσης
alexandros6000
15-12-14, 23:26
Γεια σε όλους.
Πρόσφατα αγόρασα το TP-LINK TL-WA901ND (v. 3.1) για να το λειτουργήσω ως repeater και να πιάνω (καλύτερο) σήμα σε άλλα σημεία του σπιτιού (και άλλον όροφο) ασύρματα. Ως ρούτερ έχω το ZXHN H108NS του OTE.
To πρόβλημα είναι πως το TP-LINK δεν κατάφερε να συνδεθεί ποτέ στο ιντερνετ είτε ασύρματα είτε μέσω ethernet από το λάπτοπ μου.
Έχω ακολουθήσει τις οδηγίες του οδηγού ακόμα και μετά από firmware upgrade (3.16.9) αλλά τίποτα.
Σε Universal repeater mode ο υπολογιστής μου δεν το βλέπει καν ασὐρματα ενώ με ethernet συνδέεται στη συσκευή (ώστε και κάνω το configuration) αλλά ιντερνετ τίποτα. Το δοκίμασα και σε Access point mode όπου συνδέθηκε η συσκευή ασύρματα αλλά όχι με ιντερνετ και πάλι.
Από το configuration, στο Survey που κάνει για να βρεια αυτόματα το δίκτυο (network SSID) εντοπίζει κανονικά το δικό μου (όπως και πολλά άλλα).
Στο Status -> Wireless-> Wireless Name or Root AP εμφανίζεται το όνομα του δικτύου μου αλλά κάθε λίγο το χάνει και το ξαναβρίσκει.
Στο Diagnostic τα Ping και Traceroute check με ΙΡ του ρούτερ μου βγάζουν fail.
Επειδή είμαι και αρχάριος πιστεύω πως εγώ δεν κάνω κάτι σωστά μέχρι εδώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.
δεν εχω δει τον οδηγο και ουτε εχω το συγκεκριμενο αλλα συνηθως σε τετοιες περιπτωσεις μπορει ν φταει το dhcp , το εχεις απενεργοποιησει στο τπ λινκ? για δοκιμασε με dhcp κλειστο (να απερνει αυτοματα απο το ΖΤΕ)
alexandros6000
16-12-14, 20:24
babis3g ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά πάλι τίποτα :(
Αρχικά άλλαξα μόνο την επιλογή από Smart IP (DHCP) που είναι default σε Static IP (χωρίς να αλλάξω εγώ την ΙΡ εκεί, κράτησε την default) και αυτό που έγινε μετά το restart που κάνει μόνη της η συσκευή είναι να μην αναγνωρίζεται καν. Οπότε εκέι ήθελε reset και από το configuration ξανά πήγα σε Static IP και DHCP Server σε disable αλλά και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα (συνδεμένη - αναγνωρισμένη συσκευή, καθόλου internet).
ποιά είναι η IP του WA901ND και ποια του ρουτερ σου;
- - - Updated - - -
είναι τόσο δύσκολη η ερώτηση;;;
alexandros6000
16-12-14, 21:10
To WA901ND κρατάει την default IΡ είτε με enabled to DHCP είτε με desabled, η οποία είναι η 192.168.0.254.
To router μου έχει την 192.168.1.1.
Όταν πάω να βάλω αυτήν ως Static IP, η συσκευή συνδέεται και πάλι χωρίς internet και δεν μπορώ να μπω και στο configuration της.
Παρεπιπτόντως όταν η συσκευή συνδέεται, εμφανίζεται με το όνομα TP-LINK_AP_358B2B που δεν έχω ιδέα γιατί είναι έτσι.
βάλτα στο ίδιο υποδίκτυο 192.168.1.0/24
WA901ND = 192.168.1.254
alexandros6000
17-12-14, 02:17
Εννοείς να αλλάξω και τη ρύθμιση στο ρούτερ για το subnet mask;
Τί εννοείς 192.168.1.0/24, den είναι invalid;
192.168.1.254 η ΙΡ στο repeater μόνο;
στο WA901ND βάλε IP: 192.168.1.254
Mask: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
κλείσε τον DHCP Server
τα υπόλοιπα θα τα βρείς.
- - - Updated - - -
Α.. πρώτα απ' όλα κανε ενα factory reset!
alexandros6000
17-12-14, 19:26
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την προσπάθεια. Το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε.
Έβαλα τα παραπάνω που είπες (disable πρώτα το DHCP από τις ρυθμίσεις του και μετά τα ΙΡ, Mask και Gateway από ρυθμίσεις LAN οπότε και κάνει restart)
και το αποτέλεσμα είναι πάλι μη αναγνωρισμένη συσκευή (no internet, no configuration).
(Εαν βοηθάει σε κάτι το τι δοκίμασα επίσης:
- Βάζοντας την επιλογή σε ΙΡ static αλλά κρατώντας όλα σε default και με DHCP enabled, δείχνει την συσκευή αναγνωρισμένη και συνδεμένη στο ιντερνετ (!) αλλά ιντερνετ τζίφος.
- Βάζοντας την επιλογή σε ΙΡ static αλλά κρατώντας όλα σε default και με DHCP disabled, δείχνει την συσκευή μη αναγνωρισμένη - no internet.)
Φίλε, αλλάζοντας settings στην τύχη, δεν πρόκειται να το βρεις.
Χρειάζονται καθορισμένες ρυθμίσεις, για να γίνει αυτό που θες.
Με ένα μήνυμα την μέρα όμως, δεν γίνεται δουλειά!
Καλή σου τύχη.
http://www.tp-link.com/resources/document/TL-WA901ND_V3_User_Guide.pdf
alexandros6000
17-12-14, 21:58
Όπως είπα και στην αρχή δεν γνωρίζω και πολλά, αλλά ήλπιζα οτί δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να δουλέψει και με βάση τις οδηγίες.
Σε reviews άλλοι λένε οτί δούλεψε μια χαρά και εύκολα και άλλοι καθόλου. Το πιο πιθανόν είναι να ψάξω για άλλη συσκευή.
- - - Updated - - -
Eυχαριστώ babis3g, είναι το ίδιο που έχω όπως ήρθε με την συσκευή.. δεν βοήθησε.
alexandros6000
21-12-14, 22:11
Λοιπόν αντικατέστησα την συσκευή με το TL-WA860RE που μπορώ να πω οτί έχει και καλύτερο configuration interface.
Το πρόβλημα είναι και πάλι εδώ που σημαίνει πως κάτι άλλο φταίει. Υποψιάζομαι οτί πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση στο router μου;
Παίζει να μην είναι το router μου συμβατό με αυτές τις συσκευές; :hmm:
μεσω καλωδιου προσπαθεις να ta συνδεsεις η με wifi, νομιζω με wifi πρεπει να εχει και η πρωτη συσκευη ειδικη ρυθμιση αν δεν κανω λαθος
Αν ειναι με καλωδιο επρεπε να ειναι πανευκολα αν απενεργοποιησεις το dhcp στο 2ο AP
alexandros6000
22-12-14, 17:05
Αρχικά με wifi (στη νέα συσκευή αυτόματα με λειτουργία WPS) - αποτυχία σε κάθε περίπτωση. Με καλώδιο ethernet η συσκευή συνδέεται αλλά δεν αναγνωρίζεται. Ακόμα και με απενεργοποίηση του DHCP. Κανείς καμιά ιδέα;
Τις ρυθμίσεις αρχικά θα τις κάνεις ενσύρματα. Μετά μπορείς με οποιονδήποτε τρόπο.
Όταν τελειώσεις με τις ρυθμίσεις και κάνει επανεκκίνηση, πρέπει να αλλάξεις και την διεύθυνση του υπολογιστή σου, διαφορετικά δεν θα σσυνδέεται.
alexandros6000
23-12-14, 11:18
Ευχαριστώ jkoukos. Θα το προσπαθήσω το απόγευμα και θα σου πω. Δεν είμαι σίγουρος τώρα πως/που θα αλλάξω τη διεύθυνση του υπολογιστή.
O κύριος router έχει διεύθυνση 192.168.1.1, άρα ο DHCP μοιράζει στο εύρος 192.168.1.0/24.
Το 901 έχει διεύθυνση 192.168.0.254, άρα ο DHCP μοιράζει στο εύρος 192.168.0.0/24.
Όταν ο υπολογιστής συνδέεται σε ένα από τα 2 λογικά παίρνει κάποια διεύθυνση στο αντίστοιχο εύρος.
Όμως αυτό πολλές φορές δεν γίνεται αυτόματα. Στην περίπτωση αυτή εκτελούμε ανανέωση (https://www.cs.cmu.edu/~help/networking/IP_renew.html) της διεύθυνσης.
Η καλύτερη πρακτική είναι να δώσεις (http://www.adslgr.com/forum/threads/853087-TP-LINK-TL-WA901ND-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82?p=5569100#post5569100) σταθερή διεύθυνση στο 901 στο ίδιο εύρος με το αρχικό router. Κατόπιν το ρυθμίζεις (http://www.tp-link.us/article/?faqid=492) ως Universal Repeater, με απενεργοποιημένο τον DHCP και το WPS.
Το καλό είναι ότι στο 901 μπορείς να το κάνεις εύκολα τρέχοντας το Quick Setup, αρκεί να μην ξεχάσεις στο τέλος να ανανεώσεις την διεύθυνση του υπολογιστή σου.
alexandros6000
23-12-14, 23:16
Ευχαριστώ αλλά και πάλι απέτυχα, χωρίς να βρίσκω τι δεν δουλεύει. Η συσκευή μου δεν αναγνωρίζεται καν, αν και λέει ότι είναι συνδεδεμένη με ethernet.
(Σύμφωνα με τις οδηγίες θα έπρεπε να αναγνωρίζεται ως TP-LINK_Extender_XXXXXX) Δοκίμασα τα παραπάνω χωρίς επιτυχία. Για ανανέωση της διεύθυνσης μου βγάζει οτί δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν βλέπει σύνδεση συσκευής.
(Χρησιμοποιώ πλέον το TP-LINK WA860RE.. οι ρυθμίσεις του είναι σχεδόν ίδιες με το 901).
Ευχαριστώ αλλά και πάλι απέτυχα, χωρίς να βρίσκω τι δεν δουλεύει. Η συσκευή μου δεν αναγνωρίζεται καν, αν και λέει ότι είναι συνδεδεμένη με ethernet.
(Σύμφωνα με τις οδηγίες θα έπρεπε να αναγνωρίζεται ως TP-LINK_Extender_XXXXXX) Δοκίμασα τα παραπάνω χωρίς επιτυχία. Για ανανέωση της διεύθυνσης μου βγάζει οτί δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν βλέπει σύνδεση συσκευής.
(Χρησιμοποιώ πλέον το TP-LINK WA860RE.. οι ρυθμίσεις του είναι σχεδόν ίδιες με το 901).
βγαλε τον κωδικο απο το ασυρματο και βαλε smart dhcp στο wa860
alexandros6000
24-12-14, 17:16
Τι εννοείς τον κωδικό από το ασύρματο; Και λες το DHCP στο auto;
Τι εννοείς τον κωδικό από το ασύρματο; Και λες το DHCP στο auto;
Δοκιμασε τα παρακάτω αφού ενώσεις τον υπολογιστή σου με καλώδιο στο tp-link και μπεις στη διεύθυνση 192.168.0.254
1. Network -> lan -> static IP (192.168.1.254, subnet 255.255.255.0, gateway 192.168.1.1)
2. Network ->dhcp settings -> off
3. Δώσε Προσωρινά static IP Address στο pc σου, 192.168.1.253 subnet 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1
4. Μπες στην καινούργια διεύθυνση της συσκευής 192.168.1.254
5. Συνεχισε με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις για το WiFi. Πρέπει να ξέρεις ότι θα πρέπει να είναι οι ίδιες με αυτές στο zte (ssid, passphrase, encryption type).
6. Όταν τελειώσεις με αυτά θα πρέπει να αλλάξεις την IP Address στον υπολογιστή σου σε dhcp έτσι ώστε να πάρεις διεύθυνση από το zte.
Καλή δύναμη.
alexandros6000
28-12-14, 23:16
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Τελικά από τις ρυθμίσεις του ρουτερ μου ανοιξα το WPS (δεν είχα και ιδέα οτί είναι κλειστό από εκεί) και μάλλον αυτό ήταν το πρόβλημα, αφού το wa860 που έχει δυνατότητα σύνδεσης απευθείας δούλεψε έτσι. Και τώρα λειτουργεί όπως αναμενόταν. :oneup:
Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ποτέ το WPS και φροντίζω να είναι απενεργοποιημένο σε όσες συσκευές το έχουν. Έχει τεράστιο κενό ασφάλειας.
Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα μιας και αντιμετωπιζω κι εγω ενα προβλημα με το tl-wa901nd θα το γραψω εδω.
Θελοντας να δουλεψω το συγκεκριμενο ap σε client mode βαζω τις καταλληλες ρυθμισεις, συνδεομαι στον router αλλα εκει που δουλευει κανονικα, ξαφνικα αποσυνδεεται (κυριως οταν ανοιγω τον browser και προσσπαθω να πλοηγηθω).
Να πω επισης πως εχω δοκιμασει διαφορα firmware με τελευταιο το openwrt.
@ ADSLgr.com All rights reserved.